Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 511 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele zargo - Kapeikon kansa 19.06.2020

zargo - Kapeikon kansa
Tämäkin biisi muistui vielä vuosien takaa mieleein. En voi edeellänkään sanoa muuta kuin, että olit osittain edelläkävijä. Kaimasi Martikainen on varmasti ottanut mallia tästä. Osaisipa edelleenkään tehdä tällaista musiikkia. Yritys on kova, mutta kun sä , donkkarit ja Ismo teitte sen... Ei muuta sanottavaa kuin, että tätä lisää!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Silmät sumeina 28.02.2014

Dr.Groove - Silmät sumeina
Persoonallinen ja oiken skulaava laulusoundi. Siihen tän biisin ansiot sitten loppuvatkin. Vanha suomirokkihan tästä tulee mieleen, mutta eipä tässä mun mielestä mitään uraaurtavaa tehdä jo valmiiksi täyteenahdettuun genreen

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar Transistor - El Tambor 28.02.2014

Sonar Transistor - El Tambor
Helvetin kovaa fiilis saatu ahdettuaa! Soundit ja sävellys pelaa yhteen. Erityisesti rumpujen yleisoundi ansaitsee kiitosta, vaikkakin virveliä olisin ehkä hieman kesyttänyt. Tää on niin fiilispohjainen kappale, että en sano muuta kuin hienoa! Snadisti tuli soolosta Kingston Wall mieleen, joka on hyvä asia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Hail Kraken - 07 - Järki vaihtoon 28.02.2014

Toni Pandora - Hail Kraken - 07 - Järki vaihtoon
Tiukkaa flowta! Erityisesti noi kuudestoistaosajuoksutukset kuulostaa hienolta shitiltä. Kertsi on kyllä aika kökkö. Sanoista ei suoraan sanoen jäänyt mitään päähän. Aika synkkä yleissävy tässä noin yleismaailmaltaan oli, joka on ihan hyvä asia ainakin minua ajatellen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Mennyttä ja olutta 28.02.2014

P. M. Kostiainen Project - Mennyttä ja olutta
Täytyy sanoa että ekana iski tuo kitaroiden ja virvelin soundillinen epäbalanssi korvaan. Toisaalta tuo kitaroiden alapääpainotteinen soundi peittää aika hyvin tuota epätahdikasta säksätystä, joka on kyllä oikein hyvä asia. Itse biisi nojaa aika vahvasti peruskiertoihin joka ei välttämättä ole mitenkään huono asia. Tässäkin olisi parhaimmillaan potentiaalia sellaiseen siekkarimaiseen jumitteluun, mutta vähän tästä paistaa läpi nopea tekeminen. Hyvää fiilistä paikoitellen!

Kommentti kappaleesta Kuuntele _Mountainside_ - Mountainside 15.02.2014

_Mountainside_ - Mountainside
Tiukkaa kitarasoundia alussa! Mikäs tolkku tuossa laulun ylenmääräisessä kaiutuksessa on? Diggaisin hieman paremmasta presenssistä laulujen aikana, mutta ilmeisesti taiteilijavalinta. Kuulostaa kyllä tiukalta shitiltä, mutta jotenkin tuo laulun peittäminen vie potentiaalia osaltani.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ulkomailla 15.02.2014

P. M. Kostiainen Project - Ulkomailla
Paluu kommenttiringin ihmeelliseen maailmaan! Selvästi uudentyylistä soundimaailmaa tarjolla Kostiaiselta. Jotenkin se vanhan tyylinen räkäisyys iskee tällaisessa kontekstissa kovemmin, mutta voiko minua ikinä tyydyttää. Vähän tää jotenkin kumarsi Kolmannen Naisen ja Siekkareiden suuntaan (mikä ei ole huono asia), mutta ei mitenkään merkittävästi. Miksausesta sen verran että laulu ei ihan uponnut taustoihin minua tyydyttävällä tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snacken kisa-arkisto - rt41 10.01.2014

Snacken kisa-arkisto - rt41
Nostetaan nyt numero siihen biisin ansaitsemaan 10. Hienoa tavaraa, joka tuntuu vain paranevan kuuntelukertojen kertyessä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deliverance (fin) - Merciless Faith 04.02.2013

Deliverance (fin) - Merciless Faith
On kyllä älyttömän tiukkaa kamaa nykymaailman purkkametallin joukossa! Sounditkin juuri niin rouheat kuin genreen kuuluukin. Ei mulla muuta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aava - Circle 26.01.2013

Aava - Circle
Onpas tunkkainen yleissoundi. Kitara ainakin ihan liian kovalla lauluun nähden ja muutenkin lauluissa on todella pistävän kuuloinen yläpääkorostus. Biisinä tää on aikamoista paahtamista ja etenkin toi kitaranäppäily syö mun mielestä biisistä aika paljon pois. Argh toi laulun yläpääkorostus on oikeasti aika infernaalista. Laulaja on mun mielestä ihan hyvä, mutta miksauspuolella ollaan nyt kustu pahasti biisin äänimaailman kannalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Aamu tulee 26.01.2013

Lahkonen / Pena - Aamu tulee
Onpan mukavan rento yleisfiilis. Biisistä ja lauluista tulee jonkin verran J. Karjalainen mieleen, mutta toisaalta vain kovin etäisesti. Aika vähän tässä on sanoaja, mutta toisaalta hyvä ettei tätä oltu väkisin pidennetty. Diggailin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian Jamit - Sellaisia hetkiä kuin nyt 26.01.2013

Marian Jamit - Sellaisia hetkiä kuin nyt
Ugh! Taas se reggae aksentti iski pääni sisään. Sävellyksenähän tää on aika vaaraton, kuin myös sanoitusten puolesta. Laulaja on teknisesti mielestäni melko taitava. Kuulostaa jopa jonkin verran elämänkokemusta keränneeltä neidolta. Parempi etten sano mitään lisää. En taida olla kohderyhmää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Unohdus 26.01.2013

Kaarnekorpi - Unohdus
No ompas munattoma soundit keskialueella luurien kautta kuunneltuna. Taidan vaihtaa samantien monitoreihin, jos tästä saisi enemmän irti. Joo, monitoreillakin hieman munattomasti tää iskee. Sinänsä aika perusmelodisen metallin scoopatut soundit, mutta itse olen jotenkin elänyt niistä pois jo usempi vuosi sitten. Vähän tähän on vaikea kommentoida mitään kummempaa. Ei tää kuitenkaan hirveesti miltään folkmetallilta kuulosta noin yleisilmeeltään. Naislaulut on aika kuultuja genren sisällä, mutta kyllä ne aina vain tuo jotain lisää biisiin. Diggailin kielivalinnasta. Näin biisin jälkeen olisin itse ehkä kaivannut jotain suvannon kaltaista himmailua väliin, jotta biisin olis saatu enemmän nyansseja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kenttärataa koilliseen 26.01.2013

P. M. Kostiainen Project - Kenttärataa koilliseen
Sulla on aika riffipainotteisia nää biisit oli siinä aku tai skitta alla. Ei siinä sinänsä mitään, mutta tässä ei nyt oikein sävellyksen ja laulusovitusten yhteistoiminta pörise näihin luureihin saakka niin kovaa kuin voisi. Olisin ehkä itse kaivannut hieman vähemmän sahausta ja enemmän biisin tulkitsemista soittimella. Olisin itse ehkä miksauspuolella laittanut voksuja ihan muutaman dB:n kovemmalle. Muuten ihan toimivaa siellä puolle mielestäni. Diggailen usein tämän tyylisistä sanoituksista, joissa oikeasti puhutaan jostain historiallisesta kohteesta ja niin pidän tässäkin. Muelestäni aiheesta olisi voinut enemmänkin tekstiä kehittää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - The Flash 04.01.2013

Klawie - The Flash
Täytyy heti sanoa, että jätän koko videon katsomatta, koska musiikin pitää pystyä puhumaan puolestaan eikä minkään visuaalisen avun kautta. Luureista kuunneltuna vähän tuntuis olevan kuiva äänimaisema kaikujen suhteen. Ja särön käyttöä olisi kai voinut vähän vähentää, vai onks toi joku syna mikä tuolla välillä pörisee ikävästi puolessa välissä. Vähän tästä tulee jotain itämaista mieleen. Diggalien kyllä yleisilmeestä. Olisin kyllä rohkeasti jatkanut tätä pidemmällekin. Tää kolme minuttia tuntuu vähän trailerilta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Tunteiden eteiseen 04.01.2013

Anna Sipilän Lapsi - Tunteiden eteiseen
Jaahas. Taas ASL:llää. Toimii kyllä edelleen. Mun mielestä tässä on vähän turha lähtee mitään lässyttämään, kun tässä kuuluu niin selkeä visio miltä te haluatte kuulostaa. Olisin kyllä ehkä tykännyt että laulaja olisi vetänyt vähän roisimmin kertsissä, ja vähemmän noita stemmoja, vaikka ne oikein taidokkaasti onkin vedetty. Tai olisitte antanut edes muiden pändin jäsenten vetää stemmat niin olisi tulllut vähän lisää nyansseja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deliverance (fin) - 13 Shadows 04.01.2013

Deliverance (fin) - 13 Shadows
Yeah! Vaikken olekkaan pitkään aikaan taas hevimeteliä niin aktiivisesti kuunnellutkaan niin tässä on kyllä just mukavan luomu meno. Olisin todennäköisesti diggaillut paljonkin jos nuo vasemmassa ja oikeassa korvassa rohisevat kitarat olisi mikitetty vähän kaumpaa ja näin ollen saatu vähän livempi soundi. Samoin rummuissa olisi ehkä toiminut hieman enemmän raottaa niitä overhead ja room kanavia ja pistää vähän lähimikkejä pienemmälle. Nyt te tietenkin sanotte, että kitarat on äänitetty PODin kautta ja rummut ovat trigatut konerummut, ja täten ollen menen nurkkaan häpeämään omaa näppäryyttäni. Loppu tuli vähän yllättäen. Muuten oikein maukasta menoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Onko minussa vielä laulu? 04.01.2013

Lahkonen / Pena - Onko minussa vielä laulu?
Kylläpäs on nasaali laulusoundi. Vähän tuntuu karskilta rankaista laulusoundista, koska tässä muuten on oikein leppoisa meno kehissä. Vähän tästä tulee myös J Karjalainen mieleen kai? Tai sit joku muu, mutta ihan hyvältä kuulostaa. En oikein osaa tästä nyt sanoa oikein mitään, mutta biisin tarina/fiilis ei ihan välity tänne asti. Ihan kivaa soitantoa ja ihan hyvä ettei tätä ole väkisin lähdetty pidentää radiomittoihin. Akustisessa on mukava soundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Summer Blues 04.01.2013

Sound of Wood - Summer Blues
Onpas paljon kamaa taistelemassa keskenään etuasemasta. Pieni ylä-äänien pudottaminen ja kaiun lisäämen olisi tehnyt taustoille ihmeitä. Muutenhan tää on oikein kivan kuuloista "bluesrock" räimettä. Eihän tässä sävellyksen puolella atomia halkaista, mutta miksi sitä toisaalta tarvisikaan. C-osa vähän yllättämään, mutta ei välttämättä huonolla tavalla. Laulajan soundi mielyttää myös vaikka siitä tulee ehkä vähän mieleen Jussi69 vai mikä se 69simmujen laulaja nyt olikaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Odotus 03.01.2013

Sound of Wood - Odotus
Onpas tilasoundinen kitara. Olisin ehkä itse hieman kuivemmaksi koittanut äänittää. Muutenkin miksaus on kyllä todella outo tilantunnultaa. Piano on aivan liian edessä ottaen huomioon kaiun määrän mikä siinä on. Tää itseasiassa kuulostaa tosi paljon kitaristin miksaamalta, koska kitarat tuntuvat vievän ihan liikaa äänialaa kaikelta muulta mielenkiintoiselta. Sinälläänhän siinä ei mitään vikaa olisi, jos siinä kitaroinnissa olisi jotain mielenkiintoista, mutta tässä sorrutaan aika kliiniseen rämpytykseen. Emmätiiää. Ei kyl nyt toimi tänne asti. Sinälläänhän mä en näe tässä tuon miksauksen lisäksi hirveästi mitään vikaa. Vähän ehkä tasapaksu, mutta luulisin, että hyvällä miksauksella sekin olisi muuttunut kivaksi fiilistelyksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian Jamit - Al Pacino 03.01.2013

Marian Jamit - Al Pacino
Ompas muoviset soundit tämän tyyliseen musaan. Ja päälle todella outo miksaus. Vähän liikaan kaiken maailmaan kolinaa ja kilinää ja yläpäätä ja liian vähän lämpimiä alamiddlejä. Samoin laulutyylissä on todella outo hieman reggaeen vievä aksentti, joka itsellä särähtää tosi paljon korvaan, koska en ole mikään suuri suomenkielisen reggaen ystävä. Laulajassa ei sinänsä kyllä ole mitään vikaa, päinvastoin. Kaiken tuon purnauksen jälkeenkin tässä on kyllä jotain joka tuntuis toimivan. Lähinnä tää tuotanto tässä iskee tosi pahasti korvaan, ja luulisin että tää toimis mullekkin livebändillä ja erilaisella miksauksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Blackout 03.01.2013

Death Generation - Blackout
Kylläpäs rouhii komeasti. Soundimaailma noin muuten oikein kohallaan, mutta laulun miksauksessa on omiin korviin jotain hieman outoa, liekö joku moduloitunut kaiku vai joku muu moduloiva efekti. Tämä on ensimmäinen biisi missä tuo laulun vääntämine särähtää aika paljon korvaan. Jotenkin tulee snadisti yliyrittäminen mieleen. En nää tässä oikein mitään varsinaista muuta moitittavaa, mutta biisin loputtua ei tästä kyl jäänyt mitään päähän kun tuo hieman ärsyttävä laulutapa. Toisaalta parempi laulajana kai jäädä edes jotenkin mieleen, kun ei jäisi ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepi Ruusu - Rakkauden taika 13.12.2012

Lepi Ruusu - Rakkauden taika
Ei helvetti mitä kamaa tästä karkkilaatikosta löytyi! Ens meinasin itkeä, ja sit meinasin vähän nauraa, mutta sit päädyin, että vittu täähän toimii! Tähän on kyl jotenkin kiteytetty kaikki sellainen suomalaisen junttimentaliteetin rakkaustarinan ainekset. En edes lähde spekuloimaan kuinka tosissaan tää on tehty enkä toisaalta haluu tietääkkään etten menetä mitään tästä nautinnollisesta kokemuksesta. Soundipuolella liikutaan sellaisissa meiningeissä, että ihan kuin olisin laulanut tän biisin viime viikonloppuna karaokessa illan viimeisenä epätoivon hetkenä äärimmäisessä laitamyötäisessä, kun piti edes joltain saada vähän raotettua niitä haarovälejä. Tietysti ylenmääräinen kaiun lisääminen lauluraitaan olisi ollut se viimeinen kirsikka kakun päällä. Musiikkipuolella tää on ku suoraan SIGin joltain B-puolen materiaalia. Tätä ei pidä tietenkään pitää mitenkään loukkauksena, koska levy-yhtiöillähän on ollut rajallinen määrä resursseja järkätä näitä A-puolen biisejä (lue: sinkkuja), jotka ei siis sisällöltään kyllä eroa millään tavalla noista B-puolen kamoista. Niistä ei vain tehty hittejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Irkutsk 05.12.2012

P. M. Kostiainen Project - Irkutsk
Tässä taitaa olla parassoundista kostiaista mitä oon kuullut. Mukavan pehmeä äänimaisema niin akustisessa ja balalaikassa. Ja ennen kaikkea miksaus on hyvässä balanssissa. Toimii! Mukavan mystinen fiilis tässä. Diggailen paljonkin. Ei tässä mun mielestä hirveesti mitään kritisoitavaa ole. Niin, ja sanoituksetkin oli todella toimivat! Omasta mielestäni yltää ihan sun kärkikastiin. Sanat myös erittäin toimivat ja etenkin saman asian parissa painineena puhuttelee hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slerbaali - UG hiphop 02.12.2012

Slerbaali - UG hiphop
Onpas mukavan smooth biitti. Olis tietenkin kiva saada tässä tyylilajissa sanat esiin. Tais räppäri unohtaa räpätä tohon loppuun vain? Suosittelen seuraavaksi olemaan vähän skarpimpi äänitystilanteessa. Sanat oli ehkä omaan makuun liian tavanomaista jyystöä. Ellei tietenkin toi biisin nimi UG räp koita jotenkin ottaa kantaa tähän nykyisen suomen kielisen ns."ug räpin" rappioon ja nykyään vähän kaikkea tunnutaan kutsuttavan ugräpiksi. Diggailin kyllä räppärin soundista ja hillitystä äänenkäytöstä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Monta outoa näytelmää 02.12.2012

Anna Sipilän Lapsi - Monta outoa näytelmää
Kuuntelin muuten huvikseni tuossa vähän aikaa sitten teidän laulajan edellistä tuotantoa interenetin syövereistä ja täytyy todeta, että vaikka ehkä ne ehkä tekivätkin laulajalle hieman enemmän kunniaa niin silti pidän jotenkin enemmän tästä tietynlaisesta rehellisyydestä mikä tässä projektissa on. Biisissä on mukavan seesteinen tunnelma ja laulut toimivat kutenkin aina. Tästä on oikeastaa ihan turha alkaa turistelemaan yhtään enempää. Jos se toimii niin se toimii!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words 02.12.2012

Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words
Kylläpä on mielenkiintoista maalailua. Vähän tässä ehkä mennään omaan makuun turvallisen tasapaksuisilla vesillä, mutta sitäpä kai tuo nu-jazz vähän varoitteli. Mukavan maltillinen rumpali. Vähän tuo vasen-oikea mikasaus ehkä tässä puuduttaa. Olisin ehkä tykännyt tässä sellaisesta jazzille tyypillisestä livesoundista. Vaikea tästä mitään konkreettista on sanoa. Toimii!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 02.12.2012

Apus - Kuuleeko kukaan?
Korjaan vielä hieman: melko kamala=suorastaan yököttävä

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 02.12.2012

Apus - Kuuleeko kukaan?
Heti alkuun täytyy mainita tuosta melko kamalasta pianosoundista jota ilman tämä biisi ei olisi kyllä menettänyt yhtään mitään, päinvastoin. Tyylillisesti pidän kyllä tällaisesta kamasta vaikka tässä aika selvästi nuo Sm3tanan vaikutteet edelleen kuuluvat. Tällä kertaa tästä tulee kyllä jotain Apulantaakin mieleen. Etenkin näiden edellisten kommenttirinkimetallipläjäysten jälkeen tässä on suorastaan nautinnollisen hengittävät soundit ja etenkin rumpujen presenssi on suorastaan nautinnollista kuunneltavaa. Puhumattakaan siitä että laulut on miksattu sen verran ylös, että lyriikoista saa jopa selvää ilman lukemista. Arvostan! Laulut ja niiden monipuolisuus toimii myös oikein hyvin, mutta paikoin olen kuulevinani jotain yököttävää autotunen kaltaista. Toivottavasti olen väärässä. Luulen että tästä sisällön määrästä olisi saanut reilusti yli kolmen minuutinkin pituisen kappaleen?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gunnerluv - FAQ 02.12.2012

Gunnerluv - FAQ
Osaapas olla aivan helvetin suttuiset ja munattomat soundit. Tässä genressä soundit on kuitenkin reilusti yli puolet biisistä joten tämä jättää vähän kylmäksi. Miksaus on myös aivan toivottoman epätasapainoinen. Tuossa 1:30 paikkeilla esimerkiksi stereokuva on aivan kamalan kuuloinen. Myöskään soundivalinnat eivät ehkä ole kaikkein omaperäisimmät. Heitän tähän loppuun vielä kysymyksen tuosta genrevalinnasta. Tanssisitko sinä tätä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Words Can't Describe 02.12.2012

Sound of Wood - Words Can't Describe
Nyt tuli vahvasti Sultans of Swing vibat mieleen. Ei sillä että tämä olisi sävellyksellisesti niin samanlainen, mutta rytmiikka ja tällainen rento meno hieman aiheuttaa kyseisiä assosiaatioita. Konerummut olisi voinut aivan suosilla jättää pois pilaamasta biisiä, koska kyllä noiden kitaroiden ja basson oma rytmiikka olisi riittänyt pitämään biisin kasassa. Eihän noita rumpuja edes kunnolla kuule joten pois moiset hirvitykset. Jotain tää kyllä kaipaisi lisää vielä että erottuisi omaksi biisikseen. Ehkä laulut ja rakenteen kasvattaminen olisi tehnyt ihmeitä. Nyt tästä tulee vähän enemmän mieleen albumin intro tai outro.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Crooked Deeds 02.12.2012

Crookmachine - Crooked Deeds
On kyllä kitaroissa aivan jäätävän hyvät soundit ja vittu mikä dynamiikka vielä kaiken lisäksi soitossa. En voi kitaristina kuin arvostaa. Yleinen soundimaisema on myös aivan järjettömän miellyttävä ja luomumainen. Voisin kuvitella että tää toimis vielä paremmin vähän tuhnuisilla livesoundeilla. Itse biisikin on rakennettu aivan järjettömön ammattitaitoisesti. Tässä ei missä vaiheessa tule sellainen olo, että mitä vittua äsken oikein tapahtui vaan biisi ikäänkuin valuu omalla painollaa loppuun asti vailla minkäänlaista yskiskelyä. Myönnän kyllä, että lyriikasta ja laulutulkinnasta pitävän olisin kaivannut tähän laulut päälle, mutta siinä tapauksessa laulajan olisi pitänyt olla todella vahva, jotta hän tähän päälle olisi sopinut ilman päälleliimaamisen tuntua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Clown 02.12.2012

Death Generation - Clown
Tämähän jyrähti hyvin käyntiin. Vitun törkeä bassosoundi, yeah! Tässä on otettu lauluissa ehkä vähän takapakkia mitä nyt muistelen teidän edellisiä tuotoksia, mutta voin toki olla väärässäkin. Stoneriksi olisi ehkä voinut laskea tempoa hieman, mutta tuo genren pläjäytys listalta on kyllä sellaista arpapeliä, että annettakoon anteeksi. Ammattimaisen kuuloista. Ei ehkä yllä minun listoilleni, mutta kyllä tässä on selvät avut kuultavissa, ja uskon että tälle kuuntelijoita löytyy. Vaikea genre kyllä olla omaperäinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Lauri Tähkä 02.12.2012

P. M. Kostiainen Project - Lauri Tähkä
Vähän toi biisin nimi ja siitä seuraava huumoriarvo alkoi heti vähän arveluttamaan, mutta sieltähän paljastui alta ihan mukiinmenevä biisintynkä. Säkeistöjen sanat ei ihan kolisseet tänne asti liiaallisella suoruudellaan, mutta kertsin tekstit toimivatkin jo huomattavasti paremmin. Vähän tää jää tämmöiseksi pätkäksi, mutta biisin sisältö ja sen toteutus toisaalta pelaavat oikein hyvin yhteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Pallosalama 08.11.2012

P. M. Kostiainen Project - Pallosalama
Ai kuinka mukava aivojen räjäyttäjä, kun oli jäänyt luurit melko kovalle. Tuttua kostiaismaista sirkkelisäröä taas. Tällä kertaa on kyllä kitaran sihisevä yläpää hieman mielekkäämmän kuuloinen kuin edellisissä rockvedoissa. Jos sit itse biisistäkin jotain sanoisi. Aika suoraviivaista räimettä mitä tuossa luvattiinkin. Diggailen kyllä tuosta intro/väli riffistä. Kertsi erottuu myös edukseen. Vähän kyllä häiritsi tuo selvä editoimisen kuuluminen säkeistöstä kertsiin siirryttäessä. Sanatkin ovat peruslaadukasta kostiaista. Itse diggailin ehkä enemmän kuin normaalisti. Äidinkielipoliisina pitää tietenkin huomauttaa Don Quijoten virheellisestä ääntämisestä, mutta kai se noinkin suomalaisittain taipuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perilliset-band - Näinä aikoina on haaveista vaiettava 31.10.2012

Perilliset-band - Näinä aikoina on haaveista vaiettava
Tulipahan tähänkin pitkästä aikaan palattua! Mahtavaa! Tällaista fiilistä ei ihan jokainen artisti biisiinsä pamauta. Mitäpä tässä muuta höpöttämään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Retro & Vintage - Love Me Or Leave Me 20.09.2012

Retro & Vintage - Love Me Or Leave Me
Joo, alkutorvet pelkästään olisivat vakuttaneet minut antamaan tälle 10. En tiedä hirveesti mitä kehtaan tästä kritisoida. Jotenkin tää vain toimii. Ehkä lauluun olisin ihan pienen ripauksen kaikua roiskaissut, mutta muuten tässä ei ole kyllä soundillisesti mitään moitittavaa. Tai no ehkä olisin kaivannut muutenkin enemmän sellaista livevedon tuntua soundipuolelle. Taidanpa alkaa seuraamaan projektia, etten vain missaa mitään näin laadukasta. 10p
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kai Huttunen - Saavuin sateella kotiin (Ylen Yksi - 2012-08-26 - Konserttitaltiointi) 20.09.2012

Kai Huttunen - Saavuin sateella kotiin (Ylen Yksi - 2012-08-26 - Konserttitaltiointi)
Heti tuli alusta mieleen, että onko tää joku kannanotto modernille klasarille. Siihen tää on kyllä sävellyksellisesti vähän turhan melodista ja "puhdas" harmonista. Muutenkin tuo oikean pianon puute vähän syö fiilistä. Tähän mun mielestä kuuluisi ne soundit mitä se piano parkaisee aina, kun sitä on lyöty. Eli lisää näppäinääniä ja kolinaa. Jos tää nyt on oikeesti äänitetty pianolla, niin menen jonnekkin pimeään nurkkaan häpeämään epätietoisuuttani. Hyvin tässä on kyllä tehty tuo livefiilis. Itseasiassa täähän vois olla ihan toimivaakin kamaa, jos tässä ei olis näin vahvoja huumori fiiliksiä. Tai ainakin sellainen minulle välittyy. Parhaimmillaan tää on just hienoa sekoilua ja välillä taas vähän retardia. Tää hieman maltillisemmin ja järkevämmin esitettynä vois ainakin mulle upota. Voksuraidoista tulee itseasiassa vähän mieleen YUP:n jotku hämärimmät teokset. Soundissakin on jotain lievästi samaa kuin Martikaisella.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - French Loving (Original Mix) 20.09.2012

Shine Fish - French Loving (Original Mix)
Johan alkoi tylsästi. Onneks tohon basariinkin tuli vähän lisää alataajuksia kun muut kolistimet tulivat mukaan. Ihan helvetin tiukan kuuloinen toi bassovibra, yeah! Omaan makuun tässä on jopa liiankin erottelevat soundit. Tässä on selvästi mietitty ihan helvetisti miksausta säveltäessä, koska ei tässä hirveesti kilkuttimia soi samaan aikaan missään kohtaan. Vähän ehkä tylsä tapa mun mielestä, mutta kai se on elektronisessa aika tyypillistä saada täysin synteettinen äänimaisema luotua. Tai no onhan tässä toi piano vähän tuomassa jotain muka orgaanista, mutta sekin on omaan korvaan todella kylmän synteettisen kuuloinen. Huomasin lopussa kuunnelleeni vain tuota bassokuviota, ja odotin milloin sieltä pärähtää taas se vibra käyntiin. Toi basso on muutenkin biisin ihan ylivoimaisesti parasta antia vaikkei siinä mitään atomia halkaistakkaan. Pituuttta tästä olisi ehkä voinut karsia. Tuotantohan tässä on selvästi vahvinta puolta, mutta etenkin toi suvantokohta bassoslideineen toimii aina, ja perään jotain laulun tapaistakin minun mieltäni lämmittämään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele fabrikation / processing - Tuhannen puhallus 19.09.2012

fabrikation / processing - Tuhannen puhallus
Nyt ollaan kylä mulle vähän oudoilla vesillä. Minimalistista niin soundien kuin sävellyksen suhteen.Toi alussa starttaava "rytmikäs" synasoinnuttelu on itseasiassa biisin parasta antia. Täytyy myöntää, että tää on enimmäinen biisi tähän mennessä tässä raadissa, joka ei onnistu oikein herättämään tunteita suuntaan eikä toiseen. Eli todella yhdentekevä biisi. Jos tätä vähän tiukemmin koittaa analysoida, niin luulen, että mulle suurin ongelma on tämän biisn rakennettomuus. Synapalloilu alkaa alusta ja jatkuu loppuun asti. Sit siihen kännipäissä on ilmeisesti välillä jotain toisia synasoundeja tilutettu päälle. Rumpuraidoista diggailin kanssa, mutta niissäkin vähän vaivas se, että ne kuulosti ihan siltä kuin ne olis otettu suoraan jostain "syötä genre tähän"-ABC:sta. Tää on mun mielestä ihan taidokkaan kuloisesti tehyt, mutta tässä ei ainakaan nyt tälle kuulijalle välity yhtään mitään. On tässä paljon hyvääkin, mutta vähän yhdentekevästi esitetty.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azo Nelonen - Tarvin jotain speciaalia 19.09.2012

Azo Nelonen - Tarvin jotain speciaalia
Jos tätä pitäis jotenkin kuvata ensi kuuntelun jälkeen niin heittäisin sellaisia adjektiiveja vitun urpoa, retardia, jälkeenjäänyttä, mutta silti jotenkin ihan vitun toimivaa! Tästä tulee vähän, tai aika paljonkin, Nygårdin eka plätty. Just tällaista ei mitenkään hirveen erikoisella flowlla esitettyä settiä, mutta silti tää ei vain toimis erilaisella flowlla. Biitistä diggailen kanssa. Oikeestaan ainoa sellainen vika tässä on toi kertsi. Voisin kuvitella, että siinä olis voinut toiminut sellainen vähän glichaava speciaalin toistelu yhdistettynä delayn luovaan käyttöön. Diggailin ihme kyllä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Näinä Aikoina 16.09.2012

Stonela - Näinä Aikoina
Pakko myöntää heti alkuun, että kun alustavasti kuuntelin näitä mihin joudun kommentoimaan, niin en kyennyt kuuntelemaan tätä ensimmäistä kertsiä pidemmälle. Jos kokeilisi uudestaan. Todella laadukas tuotanto ja miksaus tässä on ainakin. Sävellys/sovitus vähän sortuu peruskaman puolelle, mutta se ei välttämättä ole niin paha asia. Tää on tällaista aika helposti lähestyttävää esipureksittua poppia mun mielestä. Aargh! Miks tää kestää yli 3min? Laulupuoli onkin sit taas todella laadukasta niin kuin oon sulta tottunutkin kuulemaan. Vähän näissä vanhemmissa ehkä vaivaa toi tasainen tulkinta, mutta eipä tähän kai muu olisi oikein sopinutkaan. Vaikea heittää tälle kyllä numeroa. Omaperäisyydestä 6 ja tuotannosta 9, joka nyt tällä kertaa pyöristyy 7. Tälle todennäköisesti kuitenkin löytyy useampi kuuntelija kuin mun biiseille ikinä :D
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Purple Mountain Rubbish Heap 16.09.2012

Valium for Van Gogh - Purple Mountain Rubbish Heap
Helvetin tiukkaa soundia! Juuri oikealla tavalla ruvella. Vähän tuossa vasemmassa korvassa olevassa kitarassa on korvia vihlova soundi kuulokkeilla kuunnellessa, mutta kaiuttimilla ei samaa esiintynyt. Normaalisti en kyllä pidä tällaisista sekaisista tilantunnuista, jossa mikään ei oikein tunnu olevan edes etäisesti samassa tilassa, mutta tässä tää jotenkin palvelee biisiä. Säkeistöt rullaa eteenpäin juuri niinkuin pitääkin ja kertsiinkin saadaan vähän lisää paukkuja crashin ja pilipalisynan muodossa. Tässä mun mielestä tää eteenpäin paahtaminen ilman mitään suurempia muutoksia vain kuuluu asiaan. Ainoaa pientä miinusta tässä tulee noista vähän kököistä voksuista. Ei sillä, että ne välttämättä olisi huonot, mutta niiden miksausta olisi ehkä voinut miettiä uudestaan niin, että ne olisivat vähän paremmin esille ja vähän kirkkaammat. Toki noiserockille tyypillisiseti niitä olisi voinut säröttääkkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Cursed Decade 16.09.2012

Nihil Mortum - Cursed Decade
Täytyy heti sanoa, että vähän petyin, kun särövallit alkoi. Ei tää oikein jaksa yltää tohon teiän Architectural Blasphemyn tasolle millään saralla. Tai no soundit on paremmat, etenkin rummuissa. Ohan tässäkin jotain pientä omaa noiden hieman itämaisten tilujen muodossa, mutta kyllä Death on tehnyt tämän kaiken jo aikaisemmin. Jotain Opethiakin tässä on, mutta melko vähän. Vähän turhan suoraviivaista jyystöä ton teidän AB:n jälkeen. Toisaalta se ehkä asetti mulle odotuksetki aika korkealle. Ei tää oikeestaan yhtään hullumpaa ole, mutta kun saisitte samanlaisen kokeilunhaluisuuden taas silmään kuin AB:ssa niin johan potkis. Se oli jotain King Crimson goes death metal. Tää on enemmänkin tusinariffien pyörittelyä parilla lisämausteella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rug Harness - Forever Alone 15.09.2012

The Rug Harness - Forever Alone
No johan on jyräävä introriffi. Sit se toisaalta rumpujen tullessa vähän latistui. Tollaisest pöhisevät rummut. Hyi! Ei kuulu basaria. Virvelikin napsuttaa vähän heikonlaisesti. Haitsu tikittää säkeistöissä kuin kello, huonossa mielessä. Itseasiassa tässä biisissä mun mielestä ihan ylivoimaisinta antia on tuo kitarariffittely vaikka siinä ei mitään uutta keksitäkkään. Laulut miksattu aivan liian taakse. En tiedä yritetäänkö sillä peitellä tota laulajan hieman epärockia punksoundia. Rockissa pitäis vain ronskisti vetää ne voksut pintaan oli se soundi mikä tahansa. Todella epärockmaista. Itse biisi ei sinänsä ole mikään paha. Tällasita kaljankittausrockia. Vieläkun toteutus yltää idean tasolle niin eiköhän tällekkin joku kuulija löydy

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Humppakuutio 15.09.2012

P. M. Kostiainen Project - Humppakuutio
Heti täytyy kyllä sanoa, että kylläpäs se haitari vian kuulostaa hyvältä. Tää on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein toimiva. Täs vois olla ihan hitti ainesta hieman erilaisella toteutuksella. Tähän ku sais sellaisen tanssilavojen livesoundin ni kyl kolisis. Ekaa kertaa sulta tulee puhdasta lauluakin kai. Ihan toimivaa tuokin. Vähän olis saanut olla mun makuun enemmän poweria soundissa. Samoin rytmitys vähän haki paremmassa kohdassa. Toisaalta, jos tässä yritettiin hakea jotain juoppohumppa soundia, niin siinä on kyllä onnistuttu. Mielelläni kuulisin tätä hieman pidemmälle jalostettuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Moonstone 13.09.2012

Zomby Woof - The Moonstone
Vittu täähän on tiukkaa kamaa. Vihdoinkin sulta kuulee puhdasta laulua, ja sekin toimii. Tuli muuten tosi rankasti säkeistöistä mieleen Bloodbath. Kai noi raskaat riffit ja tollainen ajava laulurytmitys tekee sen. Sitten pamahti jotain kuorokohtia. Yeah! Kuoroilla ei voi vain mennä vikaan. Vitun tiukaa kamaa. Tässä sounditkin tukee hyvin biisin sisältöä. Lukuunottamatta vähän kökköä EzDrummeria.

Kommentti kappaleesta Kuuntele zargo - Kapeikon kansa 08.09.2012

zargo - Kapeikon kansa
Kyllä tähän on aina yhtä hieno palata. Yeah!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - Kallian's March 05.09.2012

Klawie - Kallian's March
Valitetaan nyt heti alkuun tilantunnun epäonnistumisesta, koska muuten tämä onkin oikein pätevän kuuloista. Alku oli mun korvaani vähän kökkö. Jotenkin huilut olivat ihmeellisesti eri tahdeissa vetämässä omaa settiään. Emt. Pasuunan tulon mukana alko tapahtua muunnos parempaan. Tuli vähän selvempi rytmi tähän hommaan. Tämän hetkinen mielentila olis halunnut tuon 6 minsan paikkeilla olevan osuuden aikaisemmin ja ehkä vieläkin isompana. Vähän tää on vaikea arvioitava mulle kyllä. Helvetin säntillisesti kyllä tehty. Ja kaikenlisäksi orkesterisoittimet tuntuvat olevan pannaukseltaan hallussa. Hyvin käytetty jokaisella soittimella dynamiikka skaalaakin. Millä plugarilla tää on muuten tehty?

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - In your dreams 05.09.2012

4 Eyes Only - In your dreams
Täähän toimii huomattavasti paremmin kuin edelliset teiltä kuulemani biisit. Helvetin hienoa sovitusta kyllä. Synasoundi on vähän rajalla toimiiko se vai ei. Ehkä jos vähän yläpäätä ottais pois siitä ja sipasis pientä kaikua pintaan niin se voisi olla vähemmän ärsyttävä. Tai yksinkertaisesti ajaa sen kitarakaapin läpi. Kuorot toimii aina. Tässä ne on vielä tungettu strategisiin paikkoihin. Missä oli genrelle tyypillinen moduloitu kertsi? Se olis räjäyttänyt kyllä pankin, jos vain rahkeet riittää. Ainoa sellainen pieni asia mikä tässä vähän häirii on toi suomalainen lausuminen, mikä vielä vähän korostuu sillä, että palikat on muuten aika kohillaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Vapaa pudotus 05.09.2012

Anna Sipilän Lapsi - Vapaa pudotus
Noni. Täähän rokkaa ihan eri tavalla kuin tuo sano saatana! Erityisesti noi säkeistöjen tilut tuo vahvasti YUP:n mieleen. Muutenkin tässä on paljon mielenkiintoista sovituspuolella, mitä usein nykyään väheksytään, mutta minusta ne sovituspuolen asiat juuri tekevät biisistä biisin niinkuin tässä. Tässä laulupuolikin toimii huomattavasti paremmin. Itseasiassa tässä biisissä diggaan tuosta laulajan hieman lakonisesta ja tummasta laulusoundista/tyylistä. Ei pahemmin riitasointujakaan jaella, joten taitaa olla aika kokenut nainen kyseessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Sano, Saatana! 04.09.2012

Anna Sipilän Lapsi - Sano, Saatana!
Jännä biisi. Toisaalta diggaan tästä, mutta toisaalta tää vähän inhottaa. Tää kuulostaa siltä että kaikki on niin kohallaan kun vain voi, mutta jokin pieni asia tästä vain puuttuu. Ehkä laulaja olisi voinut revitellä hieman enemmän tämän tyyliseen biisin. Ihan hyvää tää kyllä muuten on. Tästä tuli muuten kanssa Yö mieleen. Hyi hävetkää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Melodica Finlandia [ Crystal Hyperia ] - An Ice Cold Day 04.09.2012

Melodica Finlandia [ Crystal Hyperia ] - An Ice Cold Day
No johan on biisillä kestoa näin alkujärkytyksenä. Alku kyllä lupasi ihan pätevää menoa, joten kuuntelen tän nyt loppuun ja katon onnistuiko tää täyttämään lupauksensa. Täytyy sanoa että taidokasta soundia on saatu kyllä aikaa. Ehkä toi haitsu on ihan snadisti liian kovalla. Asiaan vois auttaa tietenkin että haitsuissa olis enemmän vaihtelua sampleissa ja sitä voisi myös vähän levittää stereokuvassa. Ei vittu mikä helvetin idea on mennä lainaamaan Join Me:n introa? Ei se itse säveltäminen pitäis niin vaikeata olla. 7min paikkeilla alkaa hyvää sointukulkua. Miten mulla on vain sellainen mielikuva, että se on jostain lainattu? Joku Final Fantasy tulee vähän mieleen. Ja loppuun taas HIM:iä. Ei näin! Vittu toi loppu latistaa koko biisin. Kaiken kaikkiaan tää on kyllä melko positiivinen kokonaisuus. Ei tää alkanut varsinaisesti junnaamaan ja silti tässä oli hyvä punainen lanka sävellyksellisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jusuf Julma - Seezen Bög 04.09.2012

Jusuf Julma - Seezen Bög
Missä basso? Onks täs biisissä mitään muuta kuin basari, virveli, haitsu ja toi vitun ärsyttävä syna palloilu. Hei tulihan tos breikissä jokin basson tapainenkin. Ei kyl oo yhtään mun musaa. Tässä ei suoraan sanoen tapahdu yhtään mitään. Ja sekin mitä tapahtuu olisi parempi jäädä tapahtumatta. Kuten alun ja lopun välinen 4min 18s

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakka - Vailla Työtä 04.09.2012

Sakka - Vailla Työtä
Vitun outo toi heiluva akustisten stereolevitys. En tykkää yhtään. En näe sille oikeestaa mitään syytä miks noin pitäis tehdä. Aika outo yhdistelmä duurisävellyksestä ja mollivetoisilla sanoilla. Ihan toimiva. Kertsi oli kyl hyvin groovaava. Kertsin loppu oli varsinkin toimiva. Vähän tuli J. Karjalainen mieleen. Soundeissa ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta tää on vähän tylsän pehmeä yleissoundimaisema, ja sen päälle ehkä vähän turhan middlepainotteiset kaiuttomat laulut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dog Full Of Acid - Hengitä 04.09.2012

Dog Full Of Acid - Hengitä
Vitun tiukka tuomiopäivän fiilis. Samoin flow toimii, joka osassa vaikka tässä onkin aika monia eri rytmisiä osia. Kyl tää mikseriräpin joukossa edukseen on. Toki noista voicetagitetuista freebeateista voidaan aina valittaa ja niin aion tässäkin. Hyi! Muuten kyl tasokkaan kuuloista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Kehrääjä, Syksy, Jäähyväiset 04.09.2012

Susijumala - Kehrääjä, Syksy, Jäähyväiset
Onpas raska biisi. Siis ihan helvetin raskas. Sitä lienee tavoiteltukkin, joten melko onnistunut biisi siinä mielessä. Ihan vitun tiukkoja kuoro-osuuksia. Vähän jäi vaivaamaan toi laulusoundi tähän biisiin. Luulen et tähän olis toiminut sellainen venäläinen ortodoksikirkon bassokuoro. Loppu oli vähän kökkö, jos sitä voidaan edes lopuksi sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Saharaa 04.09.2012

P. M. Kostiainen Project - Saharaa
Tästä tuli välillä vähän siekkarit mieleen, mikä ainakin mulle on ihan hyvä asia. Hieno fiilis saatu kyl tähän biisiin. Vähän tässä biisissä jäi häiritsee lievä tasa paksuus, joka johtuu kai tuosta muuttumattomasta kitarakompista. Tää taitaa olla ensimmäinen biisi sulta missä kitarasoolo mun mielestä kuuluu tunnelmaan eikä ole niin sanotusti turha.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Tiimalasi (demo) 01.09.2012

P. M. Kostiainen Project - Tiimalasi (demo)
Koko biisi tuntuis särkyvän koko matkalta, joka vähän omiin korviini käy ikävästi. Kitaran ja laulun balanssi vois olla myös toisinpäin, koska tuo laulu jää vähän kitaran taakse. Hyvin tässä kyllä vielä sanat saa selville. Sävellys on ihan toimivaa kamaa, vaikka itse ehkä kaipaisin vähän monipuolisuutta erityisesti sovituspuolelle lähes neljän minuutin biisistä. Sanoista tulee mieleen joku aamun hirvee morkkis :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Ylpeästi vainaa 25.08.2012

Lassi Heiskanen - Ylpeästi vainaa
Näin pidempään kuunneltuna tämä biisihän on ihan maailmanluokan tasoa! Enemmän tällaista sisällöllistä poppia! Nostan samalla arvosanan 10! Kiitos!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilgrin - Booze till the Noose 12.08.2012

Kilgrin - Booze till the Noose
Alku antoi vähän edes odottaa. Itset olen pitänyt metallimusiikkia jo pitkään kalkkisten touhuna ja tässä se taas korostuu. Onhan genressä niitä hyviäkin hetkiä, muta tässä ei olla päästy ede lähelle. Jos nyt koitetaan sanoa edes jotain hieman objektiivisempaa palautetta niin yhteissoitto vaikuttaa oikein laadukkaalta, jos samaan päästään livenänkin. Kitaristina osaan arvotstaa myös riffejä, mutta ei ne pahemmin erotu valtavirrasta. Jotain omaa tähän niin sit lähtee!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Finite Earth Project - Pale Blue Dot 12.08.2012

Finite Earth Project - Pale Blue Dot
Jätetään nyt genreruotimiset muuten sivulle, mutta vähän tästä tulee mieleen joku In Flamesin albumin intro. Vaikka sanoin jättäväni nuo genreruotimiset pois niin sanon kuitenkin, ettei tää välttämättä ole omiin korviin ambientia. Enemmän tästä tulee mieleen joku hieman melodinen fiilistely pätkä, mitä tää todennäköisesti on ollutkin. Helvetin hieno fiilis tähän on kyllä saatu ladattua. Jotenkin nuo taustat ja ajoittaiset puhesamplet puhaltavat täysin yhteen hiileen. Fiilis on onnistut!

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Siipirikko (Final) 12.08.2012

T.Rautakari - Siipirikko (Final)
Mulla on jotenkin hämärä muistikuva, että se edellinen versio olisi ollut parempi vaikka en kai siitäkään mitenkään erikoisen mairittelevaa kommentia antanut. Tässä vähän vähän vaivaa kokonaisuuden tasapaksuus. Vaikka säkeistö ja kertsi ovatkin erotettavissa niin olisin kaivannut vähän lisää paukkuja kertsiin. Ehkä joku täydellinen irtiotto teemasta olisi toiminut c-osana, ja viimeiseen kertsiin kaikki paukut sisään, niin olisi voinut kolista ihan toisella tavalla. On tässä kyllä nytkin saavutettu perussuomalainen melankoline fiilis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - Dusk 10.08.2012

R-iQ - Dusk
Hyvät soundivalinnat ainakin eikä miksauskaan jää yhtään. Sanotaan nyt heti että oon tosi huono arvostelemaan tällaista, mutta kyllä tästä huokuu rauhallisuustta. Jotenkin tää jäi mulle johonkin psykedeelisyyden ja chillailun välimaastoon. Toi slidepadi toi jotain psykedeelisyyttä. Luulen että tää olis ollut huomattavasti chillimpi ilman sitä slideä. Toisaalta mulle tää olis toiminut vielä paremmin vieläkin psykedeelisenä, eli lisää slide ja orgaanista ääntä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kissa raukat (Feat. Pörri) 10.08.2012

Fillari - Kissa raukat (Feat. Pörri)
Aika jyrisevä alku. Toimii kaikessa juustoisuudessaan. Itse biisi taas onkin melko perusharmiton rallatus. Paljon Göstaa tässä kyllä on. En ehkä nyt ole kaikkein vastaanottavaisemmassa tilassa tällaiselle ylipirteälle kamalle, mutta kyllä tää ihan ammattimaisen kuuloinen noin muuten on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Etelän Risti 10.08.2012

Susijumala - Etelän Risti
Sanotaan heti alkuun että sävellyksellisesti tämä on ehkä sun parasta kamaa mitä oon kuullu. Diggaan tosta hieman hämyisestä säkeistöstä ja sit perään tollainen vitun iso kertsi. Soundi puolella olisin ehkä joko vähentänyt kaikua skitoissa ja laulussa tai vaihtoehtoisesti lisännyt kaikua rumpuihin niin olisi saanut vähän samantilan tuntua. Luulen että tähän olisi sopinut sellainen vitun kaiutettu kasarivirveli. Fiilikseen sopivia efektikikkauluja kyllä tuossa toisessa säkeistössä. Muuten skittasoundit on oikein mehevät tähän. Sanotaan nyt vielä yhteenvetona, että järkyttävän kova biisi, joka puhkeaisi kukkaansa melko pienillä muutoksilla miksauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Modestz - Memento 10.08.2012

Modestz - Memento
Omiin korviin iski heti alkumetreiltä todella ohut soundi. Bassoa tässä ei kai oo ollenkaan? Joku siel taustalla kyllä kuuluu ku oikein kuuntelee. Eiks DnB oo vähän niinku lyhenne Drum and BASS, joten genrevalinta ei ainakaan oo osunu kohalleen. Itse sävelly on ainakin omaan makuun todella junnaava. Toi pädi olis saanut mun mielestä tulla jo heti alkuun mukaan ja sit olis pikku hiljaa kasvatellut muilla instrumenteilla tohon breikkiin asti, joka olisi myös voinut tulla aikaisemmin. Enemmän tää olisi kaivannut rakenteellisia muutoksia kuten sointukulun vaihtoa tai jotain muuta simppeliä. Soundivalinnat on kanssa omiin korviin vähän kököt. Etenkin piano oli aika hanurista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Matala profiili 10.08.2012

P. M. Kostiainen Project - Matala profiili
Toi intron/säkeistön riffihän on oikein toimiva. Tosta riffistä tulee jopa mieleen vähän CMX:n kivinen kirja, muta mistään plagioinnista tässä ei ole kyse. Kertsi ei itelle ihan samalla voimalla toiminut Tällä kertaa tuo särökitarakin on vähemmän herkkiä korviani särkevä. Nyt ne diskantit on enemmän sillä tasolla mitä itse haluan kuulla. Yleissoundiltaan sun parhaita rockvetoja mun korviin. Olisin ehkä itse kaivannut hieman mielenkiintoisempia laulujen rytmityksiä, koska nyt säkeistön tavutus noudattelee aika tarkasti neljäsosia ja kertsissä puolikkaita nuotteja. Rummutkin olisi tietenkin voineet olla hieman mielenkiintoisemmat, mutta toisaalta toimii tallainen perussettikin tähän aika hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snacken kisa-arkisto - 1922 22.07.2012

Snacken kisa-arkisto - 1922
Samoin tämä. Harvoin näin autenttista kamaa kuulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snacken kisa-arkisto - rt41 22.07.2012

Snacken kisa-arkisto - rt41
Toimii muuten huomattavasti paremmin useammalla kuuntelukerralla! Voisin jopa tehdä hävyttömän tempun ja antaa numeron 9!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Veronmaksaja 07.07.2012

P. M. Kostiainen Project - Veronmaksaja
Tämähän olisi ollut huomattavasti mielenkiintoisempi, jos tuo laulun rytmi ja melodia ei olisi seurannut kitaraa. Toisaalta en tiedä olisiko tästä sitten kadonnut, jotain mikä teki tästäkin ihan toimivan kipaleen. Painostava fiilis tähän on kyllä saatu ladattua. Lopun huuliharppu soolo olisi ehkä toiminut tässä kontekstissa hieman kovemmalla ja särölle vedettynä. Siitä olisi ehkä tullut vielä sellainne fiilis että "vittu vedetää nyt tää huuliharppusoolokin tähän, iha sama"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sielu 013 - Kosto on katkero 01.05.2012

Sielu 013 - Kosto on katkero
Mikäs guitarpro sävellys tää on? Jos toi on oikeesti äänitetty akustinen, haluan itse tietää miten siitä saa noin elottoman. Jotenkin aivan hävyttömän steriili yleissoundi. Sit itse sävellykseen. Diggaan ihan helvetisti tällaisesta länkkärimeinigistä. Tälläkin hetkellä taitaa olla pari kolme kpl saman henkistä biisiä valmistumassa. Lauluraitaahan tää olis ehdottamasti kaivannut, kun tässä ei nyt oikein mitään varsinaisesti tapahtunut. Toki eloisammat soundit olisi voinut tuoda tähän juuri sen puuttuvan särmät että tää olis kantanut instruna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peloukoufa - Kiven takaa 01.05.2012

Peloukoufa - Kiven takaa
Vähän on nuhainen äänimaisema. Jotenkin tuossa alussa toi rytmi ei ihan pelaa täysillä kitaran kanssa yhteen, mutta sit ku noi shakerit tuli messiin niin asia muuttui parempaan. Miksaukseen olis voinut kiinnittää vähän enemmän huomiota. Vähän ehkä omaan makuun turhan vaaratonta kamaa. Olisin kyllä ehkä ennemmin lyönyt tälle vain genreksi suomipopin. Kyl tässä kuitenkin tuntuu olevan jotenkin homma hallussa, mutta itse en kyllä saa tästä juuri nyt irti yhtään mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Decay of Society 01.05.2012

Death Generation - Decay of Society
No onpas rouheet kitarat. Bassokin rouhii välillä oikealla tavalla ihan matalimmilla soinnuilla. Tuossa kolmen minuutin paikkeilla basso ja kitara kuulosti menevän ihan eri soinnuissa. En tiedä miten asia oikeasti oli, mutta jotain hämärää siinä tapahtui. Laulu vois olla vähän enemmänkin pinnassa mun mielestä. Sävelessä pysytään tässäkin, mutta ripaus vielä munaa jostain päälle niin johan toimis. Kyl tää kuitenkin tohon teidän ekaan plättyyn verrattuna toimii todella paljon paremmin. Vähän tää on ehkä omaan makuun liian tasaista kyytiä, mutta kai se tuohon genreen vähän kuuluukin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Emma Tie - Mountain Lion 30.04.2012

Emma Tie - Mountain Lion
No nythän löytyy sanatkin! Jeah! Toimii kyllä edelleen aivan älyttömän hyvin. Sul on kyl jotenkin aivan hävyttön tiukka flow. En oo aikaisemmin noin tarkkaa tulitusta kuullut. Erityistä plussa siitä et tässä lainien pituus tuntuu menevän vähän miten sattuu, mutta silti tästä välittyy sellainen "hei mä tiiän mitä mä teen fiilis" . Eli uskottava esitys. Paljon hyviä laineja. Varsinkin toi "toni diilaa lisäaineita" jotenkin erottui vielä edukseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peloukoufa - En jaksa purra omenaa 27.04.2012

Peloukoufa - En jaksa purra omenaa
Tästä tuli heti jotnekin miljoonasade mieleen. Aika rehellisen oloista kamaa. Suurimmat ongelmat tässä on tällä hetkellä mun mielestä laulun elottomuudessa. Toisaalta voi olla että eritavalla miksattuna se voisi toimiakkin. Tässä on vähän kaoottinen miksaus noin ylipäänsä. Kyllä tää silti biisinä vaikuttaa oikein menevältä poprockilta. Luulen että tästä saisi oikein hyvänkin biisin lisähiomisella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - On The Road (demo) 27.04.2012

P. M. Kostiainen Project - On The Road (demo)
Tää on taas ilmeisesti vanhempaa kostiaista. Sen verran rosoista soundia tarjotaan. Toisaalta tässä tuntuis toi kitara olevan vähän vähemmän diskanttipainotteinen kuin joissain muissa sun biiseissä, mikä on varsin positiivinen asia kuuntelun mielekkyden kannalta. Sinänsä tä oli aika nuhainen miksaus, mutta luulen että tää toimi näin paremmin kuin liian kirkkaana. Itse biisi taas on perusvarmaa kostiaista. Eipä tää nyt hirveesti itseäni säväyttänyt, mutta mä oonkin sellainen tekniikkarunkkari, että vaatis vähän mielekkäämpää äänimaisemaa niin voisi uppoakkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Valkoinen morsian 25.04.2012

Steve Valley - Valkoinen morsian
Päädyn nyt vain sanomaan, että tää biisi vain paranee kuunnellessa! Aivan järjettömän tiukat sanat yhdistettynä uskottavasti esitettyyn lauluun. Ehkä tuohon loppuun olis viel ihan snadisti voinut kasvattaa paukkuja kuoro-osuuksien muodossa, koska tää on muutenkin aika kasvatteleva biisi. Referoin yhteen superlatiiviin; parhautta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pinetree - I Think This is Love 24.04.2012

Pinetree - I Think This is Love
No ei tästä kyl kantri ihan ekana tuu mieleen. Ihan liian sliipattua. Sävellys on aika peruskauraa, mutta toisaalta tuo hyvä tuotanto auttaa aika paljon. Ääntäminen on aika tönkköä. Kertsi olis ehkä voinut olla vähän isompikin. Basso vetää ehkä tässä sitä mielenkiintoisinta settiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anaalitappi-O - Anal Defea-t 24.04.2012

Anaalitappi-O - Anal Defea-t
Bassossa on kyllä aivan helvetin toimiva soundi. Kitarassakin olisi alun perusteella, mut sit se jotenkin muuttuu mössöiseksi. Tää olis kyl todennäköisesti aivan helvetin kovaa kamaa, jos noi ölinä voksut olisi kunnon kitalaet ulos rääkymistä. Hienoa räminää kyllä muuten.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - Eyes wide open 24.04.2012

4 Eyes Only - Eyes wide open
Nyt tuli introsta aika ronskit Andrew W. K:n She's Beautiful vibat. Kertsistäkin tuli Stratovariuksen Hunting High and low mieleen. En tiedä kuinka tarkoituksellista, mutta noi nyt ekana tuli mieleen. Aika perusjuustöä tää muuten on. Oon parempaakin teiltä kuullut. Soundimaailma kaipaisi reilusti ryhdistmistä. Vähintäänkin kertsin pitäisi kuulostaa siltä, että nyt soitetaan kovaa, mutta tällä hetkellä sitä ei tapahdu. Etenkin rummut ovat paperin ohuet ja kitara- basso combokin kaipaisi vähän ryhdistämistä. Stereokuvakin on vähän suppeahko. Luulen että tää paranis huomattavasti oikeanlaisella miksauksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snacken kisa-arkisto - Jotkut ärsyttää mua 24.04.2012

Snacken kisa-arkisto - Jotkut ärsyttää mua
Eipä ollut epäilystäkään kuka sieltä aloitti soittamaan ilman, että olisi artistinimeä katsonutkaan. Itse pidän tällaisesta kamasta lähes poikkeuksetta ja kaikki tuollaiset pienet virheet vain kuuluvat menoon. Ehkä täs olisi voinut olla toisen säkeistöllisen verran lisää lyriikkaa, mutta eipä tuo nyt hirveesti häirinnyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - Opportunity 24.04.2012

R-iQ - Opportunity
Kylläpä on pehmeetä soundia. Ite oon sen verran hätäinen jannu et tää kävi toistamaan itseään vähän liiaksikin. Tässä genressä tietty seesteisyys taitaa kyl kuulua asiaan, joten vika on enemmän minussa. Miellyttäviä äänimaisemia ja tuo lievä melodioiden puute vielä korostaa tuota seesteisyyttä mukavasti. Ehkä virvelissä ja basarissa on aavitustuksen verran kova soundi muihin ääniin verrattuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bleachers - Pepper 23.04.2012

The Bleachers - Pepper
Vitun hyvät luomusoundit. Ehkä lauluja olist pitänyt vähän fadereilla ajaa ylös kertsissä, mutta toisaalta tältähän se kai livenä kuulostaa. Mies laulu jäi kyl ikävän taustalle ja naislaulu liian ylhäällä. Biisi on oikein mukavaa perusjyystöä. Rakenteessa hyviä muutoksia. Todennäköisesti jos tästä tekisi tuotetumman version niin tää hukkuis harmaaseen massaan. Tää toimii just tällaisena! Ammattimaisen kuuloista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kiekkaan 16.04.2012

P. M. Kostiainen Project - Kiekkaan
Aika alkukantaista kamaa niin soundillisesti, sävellyksellisesti ja sanoituksellisestikkin. Siinä mielessä saatu hyvin paketti kasaan. Sävellys on oikein mielekkään kuuloinen. Sanoitukset ei taas napannut ihan yhtä kovaa. Ei sillä, että niissä mitään vikaa olisin, mutta en ole ikinä oikein tollaisesta elämäntarina tyyppisestä lyriikasta niin pitänyt. Ehkä jos tuota olisi vetänyt hieman inhorealistisemmaksi niin sit olis kolahtanut mullekkin, mut nyt ei ihan välittynyt. Hyvää kamaa muuten ja olisin tätä voinut hieman pidempääkin kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Praised Be I 13.04.2012

Nihil Mortum - Praised Be I
En kai ollut kuulevinani, että cleanskitat oli snadisti epiksessä. Noh, sattuuhan noita. Taas varsin toimivaa kamaa teiltä, soundeissa ollaan menty vähän eteenpäin ja vähän taaksepäin. Tää on jotenkin ehkä mun makuun liian tuotettua kamaa, jossa on jokainen mahdollinen kulma hiottu. Sävellyspuolella mennään melko mielenkiintoisissa maisemissa. Jotain rytmikikkaa tää olis ehkä kaivannut. Ehkä vähän puhdasta lauluakin jonnekkin. Hyvä veto kuitenkin. Soundit vain vähän vapaammin hengittäviksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Dead To Me 13.04.2012

Death Generation - Dead To Me
No johan jyrähti käyntiin. Heti ekana ainakin iski korvaan, että kitara soundia olis voinut kasvattaa suhteessa bassosoundiin. Rummut oli vähän elottomat. Virveli oli todella ohut ja peltejä tässä ei tainnut ollakkaan? Joku tuol oikeessa korvassa tais suhista jossain kohdassa. Laulu oli oikein toimivaa. Ei nyt välttämättä ollut mitään kaikkein tajuntaa räjäyttävintä, mutta toimi. Olisin ehkä kaivannut enemmän räkää soundiin. Sävellyspuolella mennän aika turvallisilla, mutta toimivilla vesillä. Mun mielestä ton lopun kitaraplugin? irrottamisen jälkeen tää biisi olis pitänyt jyräyttää käyntiin ilman pellin iskuja, ja entistä isompana. Siin olis ollut koukkua kerrakseen. Siihen päälle vielä vähän transponointia ja huudetut voksut stemmojen kanssa niin oltais osuttu kyl niin napakymppiin kun vain voi osua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Poronkusema 13.04.2012

P. M. Kostiainen Project - Poronkusema
No joo, aika simppeliä kamaa alusta loppuun. Säkeistön jyystö riffistä tulee joku tunnari mieleen. Sooloa olis voinut ehkä miettiä pidemmälle. Sanat on siinä mielessä hyvät, etten tajua niistä mitään :D. Ilman kertsiä tää olis ollut ihan toimivaa kamaa. Jotenkin toi kertsin soundi/fiilis-maailma ei sovi tähän biisiin mielestäni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - Fading fast 01.04.2012

4 Eyes Only - Fading fast
Mitä viimeisestä teidän biisistä muistelen niin tuntuu että soundi olisi muhkeutunut. Ihan hyvä juttu ehkä. Miksaus on erittäin tasapainoinen, mutta soundivalinnoissa on jotain sellaista rokkia rouheutta, jota ilmankin tämä biisi olis pärjännyt mun mielestä. Oma visio olis joku Depeche Modemainen soundimaisema. Dynamiikkaa vois kyl olla vähän enemmän. En mee ihan takuuseen noista soundikriitiikeistä, kun kuuntelen nyt luureilla mitä en yleensä käytä. Tiukkaa kamaa kyllä. Potentiaalia löytyy. Joku viimeinen puristus vielä vokalistilta niin osutaan napakymppiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Susiraja 01.04.2012

Susijumala - Susiraja
Tämä alkaa lähenee sellaista kamaa jota en ikinä oo oikein osannut/kehdannut tehdä. Tällainen vapaa meno on varsin haastavaa. Fiilikseltään ja sävellykseltään oikein toimivaa kamaa. Helvetisti täs on kuitenkin kaikennäköistä pörinää joka häiritsee. Tää olis ehkä vaatinut komppiskittaan vähän erilaisen soundin. Muuten oikein toimiva kipale, erityisesti lyriikan puolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valtteri Ahonen - Kotimaa 18.03.2012

Valtteri Ahonen - Kotimaa
Tää jäi vähän tällaiseksi purskahdukseksi rakenteensa vuoksi. Olis ehkä joku välisoitto tai muu muunnos melodia/sointu puolella tehnyt terää. Sinällään tämä on juuri sellaista kamaa mitä aika paljon ite diggailen. Tulkinta oli kohillaan. Ehkä pituutta lisää ja enemmän rakennetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Betoni - Verta 18.03.2012

Betoni - Verta
Aika jytkee basso ja kitara yhdistelmä. Rummuissa voisi olla ehkä vähän muhkeemmat soundit. Vokalisti on vakuuttava. Lyriikat ei sinänsä mitään hirveen kummallista, mutta tällaiseen menoon sopii todella hyvin. Kertsi oli kyl vähän liian kömpelö. Olisin mieluusti kuunnellut pidempääkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - NoSleep (RumpalinRiivaus) 18.03.2012

R-iQ - NoSleep (RumpalinRiivaus)
Heti alusta lähtien iski soundien ohuus korvaan. Kaipaisin vähän kaikkea hieman fätimmäksi. Basso oli kyl ihan ok soundilla. Sitten taas sävellyspuolelta tää onkin todella mielenkiintoista kamaa. Sovituspuolelal paljon hyviä juttuja. Miksaus ehkä kaipaisi kanssa enemmän tiivistämistä. Tästä jää vähän sellainen vaikutelma ettei miksauksessa olla mietitty soundien funktiota loppuun asti. Ainakin tila vaikutelmassa olisi runsaasti parantamista. Erityisen mielenkiintoista kuitenkin elektroniseksi musiikiksi. Vielä kun tuohon miksaukseen saadaan loppu rutistus ni alkaa olee kohillaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Valkoinen morsian 17.03.2012

Steve Valley - Valkoinen morsian
Kyllähän tästä näin uusilla korvilla kuuneltuna löytyy huomattavasti enemmän tavaraa. Luureilla kuunneltuna täs vähän häirii se ettei tuossa keski kananavan ja äärikanavien välissä oikein ole mitään täytettä. Jännää soundia kyllä muuten. Jonkin verran hapuilua rytmissä oli välillä, mutta eipä se hirveesti häirinnyt. Poljento oli kyl tiukka! Sinänsä aika outo biisi että vaikka tässä ei oikein hirveesti ole sävellyksen puolella niin silti se ei häiritse. Sovituspuolelal on sen verran paljon tavaraa. Kuinka matalalta tuo pääakkari on oikein vedetty? Yllättävän hyvässä viressä silti. Erityisesti noi pienet kansanlaulumaiset tilut tuolla ääriraidoilla tuo hyvää maustetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Johanna von Hertzen - Saamaton 15.03.2012

Johanna von Hertzen - Saamaton
Kylläpä oli hienon kuuloista. Poppia tästä ei kyllä seesteisyyden takia saisi tekemälläkään, mutta miksipä sitä tarviskaan. Todella vahva biisi. Sinällään lyriikoissa ei ollut mitään vikaa, mutta ne vähän sortuivat omaan makuun liikaa sinne vahvalle perustasolle. Olisin kaivannut jotain särmää niihin mihin silmäkulma olisi sopivasti raapaissut. Tulkinnasta tulee kyllä täys 10. Todella vahvasti laulettu. Vaikka sinne vähän niitä vireenheittojakin taisi mahtua niin tällaisessa se ei oikeestaan haitannut, päin vastoin. Kuulokkeilla kuunnellessa laulut oli ainakin hävyttömän lähelle miksattu, joka toimi tuolla soundilla ja tulkinnalla todella hyvin. Lopun mieslaulun mukaan tulo vähän pilas tän biisin omalla kohdalla. Ei sillä että siinä mitään vikaa olis ollut, mutta se tuli kuin tiileskivi päähän. Kaksi vahvaa soundia kilpailemassa vaikka mulle olis yksikin riittänyt. Joku stemmalaulu juttu olis ehkä sopinut biisin fiilikseen paremmin. Hienoa kamaa kyllä! Taidanpa kuunnella uudestaa monitoreilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Fengshui 14.03.2012

P. M. Kostiainen Project - Fengshui
No on ainakin kevyt kitarasärö taas :P Itse sävellys on kyl omasta mielestäni oikein mallikas. Ihan hyvä ratkaisu tuo kertsin pudottaminen nykyisen trendin vastaisesti. Jos tähän jotain parantamista sanois niin virettä snadisti terävämmäksi ja ehdottomasti kitarasoundit uusiks. Itse biisi on kyl todennäköisesti parhainta Kostiaista rokimmalla menolla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Project88 (ft. Susimies) - Hautakumpu 10.03.2012

Sekalaista Wanhaa - Project88 (ft. Susimies) - Hautakumpu
Ainoa asia mikä tässä oikeesti häiritsee niin on se, että kertsi ja säkeistö on kuin eri biiseistä. Säkeistöt on hyvin kuivaksi miksattua räppiä ja sit kertsi aivan ylikaiutettua laulua. Sinänsä kummassakaan ei mitään vikaa ole, mut iskee aika pahasti korvaan. Meni sanat vähän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos joten sanoitusten esille laittaminen ei olis pahitteeksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eclipse Remains - Edge of Sanity 10.03.2012

Eclipse Remains - Edge of Sanity
Kuulostaa rumpali uhkaavasti "hieman" robottimaiselta. Mut kaipa sitä tehdään sitä mitä on. Alku jyrähti käyntiin melko hyvin, mut sit voksut oli aivan voimattomat tällaiseen kamaan. Eli enemmän pintaan ja lisää päällekkäin äänityksiä tai sit pitäis ördätekniikkaa muuttaa. Eipä tää kyl oikein mitään uutta tarjoile missään. Välil tuli vähän Soilwork mieleen. Kitarasoundi oli ihan hyvä. Muuten soundimaisema oli aika sekava. Erityisesti keskellä ei tuntunut olevan muuta kuin basari ja virveli+laulut. Jäi vähän tyhjä olo sille alueelle. Tosin kuuntelin tän luureilla joten sekin vaikuttaa tietenkin stereokuvaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Recycle Bin - Lampaat (cover) 08.03.2012

Recycle Bin - Lampaat (cover)
Enpä olisi uskonut, että mun biisi tällaiseks olis taipunut mut nähtävästi :D... Aika jännä ettei tää ton enempää pidentynyt vaikka tempoa on aika rankasti laskettu, mut kai toi yhden kertsin tiputtaminen aika paljon lyhensi. Tos breikis on kyl just sanoihin sopiva fiilis. Kunnon tuomionpäivän meno :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Freshco - Places for Seeing 08.03.2012

Freshco - Places for Seeing
Ite kyllä pidän sävellyksestä,mutta mun mielestä sanat ei ihan osu taustoihin. Tausta ehkä vähän liiankin progean punkkeihin lauluhin. Vaikka missään ei oikestaan mitään vikaa ole. Tästä on mun mielestä hyvä jatkaa. Hyvää kamaa! Oikeesti!

Sivu: 1 2 3 4 5 6