Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 90 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Aeon 08.10.2006

Reflecting Black - Aeon
Alun akustinen soolo on kyllä piristävää kuunneltavaa, niitä ei uudemmassa hevissä paljoakaan kuule. Akustisen soolon aikana rummut kuulostaa jotenkin irrallisilta, soundimaailat ei vaan kohtaa. Kun tulee särökitarat mukaan, niin paletti tasoittuu ja rummut yhtäkkiä natsaa loistavasti. Mä en huomannut melkein neljän minuutin kulumista kun kuuntelin biisin. Tunnelmien maalailunhan voisi viedä vielä pitemmällekin. Jotain tavallisista rummuista poikkeavaa, kenties entnoperkussioita, utuisia synasoundeja ja ties mitä :-) Hyvinhän tämä silti toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deviant Tactics - Failure god(Demo) 15.11.2006

Deviant Tactics - Failure god(Demo)
Soundit biisissä on keskivertoa paremmat. Basarin soundi on vähän liian "napsu", eikä ikään kuin kuulu yhteen muun soundimaailman kanssa. Toisaalta tässä tyylissä pitääkin saada basarinakutukset selkeästi kuulumaan. Kitarasoundeista pidin paljon, kitarasooloista en niinkään. Niissä ei tuntunut olevan mitään ideaa. Biisin riffit taas ovat aivan toista maata - todella hyviä ja toimivia. Etenkin kontrasti nopeiden ja hitaiden (lähinnä kohdat joissa rummut soittaa cut timea) riffien välillä toimii mainiosti. Mitään varsinaisesti uutta tämä biisi ei ainakaan allekirjoittaneelle tarjoa, mutta kuuluu ehdottomasti keskivertoa parempien kastiin. Laulaja hoitaa tonttinsa uskottavasti. Biisin lopetus on hyvällä tavalla hupaisa, pointsit siitä. En nimittäin ole törmännyt kovin moneen huumorimusapätkään, joka oikeasti toimisi. Nyt ainoa asia josta mä annan kunnolla risuja, on yhteissoitto. Kitarat ja basso kiilaa vähän väliä niin, että riffit meinaa kaatua nenälleen. Metronomit aktiivikäyttöön hopi hopi. Kunhan tuosta ongelmasta pääsette eroon, saatte timen kohdalleen, teillä on täydet edellytykset päästä pitkälle. Tällaista menevää hevistelyä kuuntelee mielellään. Tsemppiä, keep going! -Kim
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Song of the Fury 08.10.2006

Reflecting Black - Song of the Fury
Sellainenpa tuli vielä mieleen, että kaikujen lisääminen soittimiin (lähinnä orkesteriosuuksissa) toisi tiettyä aitoutta ja tilantuntua. Sitä jylhyyttä mihin ainakin alussa on ilmeisesti pyritty.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Song of the Fury 08.10.2006

Reflecting Black - Song of the Fury
Alun orkestraatiossa on paljon hyviä ideoita, harmi että tietokoneilla ne on todella, todella vaikeaa toteuttaa luonnollisen kuuloisesti. Usein niissä myös sorrutaan aivan hemmetin korneihin ja helpopihin ratkaisuihin, mutta tässä ei ole onneksi siihen sudenkuoppaan astuttu. Kun blakkisvokaalit alkoi, olin aluksi vähän ihmeissäni. Mä kun odotin vähän erilaista, mutta enpä osaisi kuvitella tätä puhtaalla laululla enää. Biisin nimi kuvaa kyllä hyvin biisiä. Ainoa mistä oikeasti en pidä, on sahaleadilla vedetty synasoolo. Se ei vaan natsaa biisin tunnelman kanssa, ei sitten millään. :-P Muuten tosi hyvä veto!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - PyroIncarnation 06.06.2005

Reflecting Black - PyroIncarnation
Kyllä kolahti. Puolenvälin progeilukohta on erityisesti mun mieleeni. Soitto toimii kaikilla bändin jäsenillä todella hyvin ja yhteensoitto on erityismaininnan arvoista. Todellakin aggressiivisuutta löytyy paljon. Välillä ehkä tuntuu, että hengähdystauko olisi paikallaan kun kipale on aikamoista kaahausta alusta loppuun. Kuitenkin tämä tuntui aika lyhyeltä vaikka kappaleella onkin pituutta yli 6 minuuttia. Ai niin, se ensimmäinen sekoilusoolo oli aivan mieletön...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Last4Seasons - Defenders Of Light 25.05.2005

Last4Seasons - Defenders Of Light
Hyvältähän tämä kuulostaa. Minun makuuni turhan perinteistä, vaikka omassa musiikissakin kyllä kuuluu lähes kaikki mahdolliset hevikliseet:) Jotain omaa haluaisin musiikissa kuitenkin kuulla, nyt tämä ei eroa juuri mitenkään muista tätä genreä edustavista bändeistä. Kotidemonauhoiteukseksi tässä on todella hyvät soundit. Soitto kaipaisi vähän lisää tiukkuutta, niin sooloissa kuin riffeissä. Tosin jos tämä kerran on kotidemonauhoitus niin eipä tuosta viitsi sakottaa. Hyvän kuuloista perusheviä, mutta kun tämä jää vähän liian perustasolle, niin numeroni yltää vain kasiin asti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit 23.04.2005

Tiluvitkutin - Väijynnän maisterit
Soitto sinulta ainakin kulkee. Soundit ovat erittäin hyvin kohdallaan, joskin konerummut ovat ikuinen ongelma näissä soolokitarabiiseissä joita täältä mikseristä löytyy. Kitaristina saan tästä irti paljonkin, mutta rohkenen epäillä, että monet muut eivät tajua tämän tyylin viehätystä. Lisäänpä itseni kuitenkin fanilistalle, hyviä juttuja kun biisistä löytyy vaikka millä mitalla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Kommunistien kosto (Vappuanthem) 23.04.2005

Stonecold Zombie - Kommunistien kosto (Vappuanthem)
Noh, profiilistani suora lainaus "...ei kiitos huumoriprojekteille, joita täältä mikseristä löytyy vähän liiankin kanssa ja joista 99% ei ole edes hyviä..." ja tämä valitettavasti kuuluu siihen 99 prosenttiin. On toki olemassa hyvääkin huumorimusiikkia, mutta tästä (ja siitä muusta 99 prosentista) paistaa niin pahasti läpi että on väkisin yritetty vääntää muka hauskaa musiikkia, ja se nimenomaan vesittää tämänkin yrityksen. Älkää ottako nokkiinne, varmaankin monet pitävät tätäkin hauskana, mutta minuun tällainen huumori ei kertakaikkiaan vain uppoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Maze - Where's my yesterday 15.04.2005

The Maze - Where's my yesterday
Taisin kommentoida jo edellisen version tästä biisistä. En muista minkälaiset soundit edellisessä versiossa oli, mutta tässä ne ainakin ovat kohdallaan, kiitos varmaankin uuden masteroinnin. Biisistä nyt voisin vielä sen verran sanoa, että ehkäpä bassolinjaa voisi hiukan tehdä yksinkertaisemmaksi? Välillä tuntu, että toimii hienosti mutta välillä taas ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Da Boom 15.04.2005

Trakkerterrorist - Da Boom
Minulle tulee mieleen lähinnä joku scifi-elokuva, jossa muutama avaruusörkki ajaa takaa jotain ihmistä. Sitten aina jostain kuuluu pirullinen nauru joka meinaa hajoittaa tämän karkurin pään. Näin alkufiiliksinä siis. Aika psykedeelisen kuuloista tämä on. Aluksi ajattelin, että taas jotain ääniefektimössöäa, mutta kyllä minä tämän loppujen lopuksi musiikiksi voisin laskea. En tiedä mikä niissä on, mutta nuo naurut ovat hauskoja. En tällaista musiikkia sen kummemmin osaa arvioida tai analysoida, mutta on sitä huonompaakin kuultu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Korkea veisu sossun luukulle 17.04.2005

Riku Rotten Project - Korkea veisu sossun luukulle
Kai tämä on vitsi? Soitto kyllä toimii, mutta laulu ja sanat ovat kai hyvin itseironialla varustettuja. Lyriikoissahan on asiaa, mutta vähän turhan kornisti minun makuuni ilmaistu. En nyt oikein tiedä oliko tämä hyvä vai huono... tietyssä mielentilassa tämä menisi vallan mainiosti, mutta juuri nyt ei iske sitten millään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Elitistic Behaviour Patterns 08.04.2005

Dismay - Elitistic Behaviour Patterns
No, tässäkin on miksaus/masterointi aikamoista diskanttia. Ei soundit kuitenkaan biisiä huononna. Soitto kulkee hyvin, rumpalille erityismainita. Tämä ei erotu juurikaan massasta. Lyhythän tämä on, mutta kahden minuutin kohdalla alkaa jo kyllästyminen. Hyviä riffejä löytyy, mutta kokonaisuus jää vähän tasapaksuksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protect The Hostile - Dark Symphony 07.04.2005

Protect The Hostile - Dark Symphony
Plussaa heti kappaleelle siitä, että dynamiikkaa on käytetty jonkin verran. Välillä kuulostaa ihan mielenkiintoiseltakin, mutta välillä taas tulee se perus "jumputus" josta en juurikaan pidä. Soundit ovat kohtalaiset. Ei tämäkään huono ole, mutta kappaleessa on selviä viitteitä siitä, että pystyt varmasti parempaankin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele afloat - Des 23.04.2005

afloat - Des
Tämä kuulostaa huomattavasti kypsemmältä materiaalilta kuin tuo "New Pale Disease". Erityisesti pidän tuosta introsta kun tulee cleanilla ja jollain efektillä (onko u-vibe?) pätkä, sitten paahtoa ja taas rauhoittuu. Tähänkin ehdottaisin niitä stemmoja kertsiin, ne nimittäin tuo niin paljon eloa melkein mihin vaan kappaleeseen. Lauluosuudet tuntuu olevan välillä vähän hakusessa. Välillä mennään inasen nuotin vierestä. Mutta treenaamallahan se korjaantuu. Hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Victory & Eternity 06.04.2005

Tuho - Victory & Eternity
Kylläpäs bassot jytisevät. Bottnea löytyy kappaleelta, ehkä vähän turhankin paljon. Outoa, virvelin soundi kuulostaa muuttuvan vähän väliä. Jotenkin kappale kuulostaa tulevan kuin seinän takaa. Kyllähän kappalessa potkua riittää ja riffit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vetäviä. Laulun alkaessa hymähdän. "I'm immortal..." jne. ei kyllä vakuuta. Laulu kuulostaa myös siltä kuin laulaja yrittäisi väkisin muuntaa ääntään - ei hyvä. Vastaanpa tähän loppuun samoin kuin edelliselle bändille: Kunhan saatte tuon laulun (ja lyriikat) kuntoon niin toimii varmasti paljon paremmin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - No Mortal 04.04.2005

Argon - No Mortal
Näin aluksi tulee mieleen, että laulajalla on homma hallussa ja nuotissa pysyy, mutta tällainen tyyli vaatisi vähän tykimpää työskentelyä. Pienen alkukankeuden jälkeen asia suurimmaksi osin korjaantuu mitä nyt säkeisöissä jää hieman laimeaksi vieläkin. Ehkäpä laulu voisi olla miksattu hieman lujemmalle. Soitto kuulostaa bändiltä sujuvan. Huomioni kiinnittyy yhteen 7/4 riffiin biisi puolivälissä joka tuo kivasti vaihtelua. Soundit ovat pääosin kohdallaan, joskin kokonaisuudesta puuttu se tiukkuus. Kuitenkin se on demobändeillä vain sivuseikka. Seitsemän ja puoli miuuttia kuulostaa pitkältä ajalta suht. "perus-biisissä", mutta se hurahtaakin yllättävän nopeasti. Vaikka kappaleessa ei hirvittävästi osia olekkaan biisi on kuitenkin mielenkiintoinen loppuun asti, ainakin näin yhdellä kuuntelukerralla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Ei meidän ääni 04.04.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Ei meidän ääni
Kylläpähän laulusta tulee mieleen Alangon veljekset ja näiden herrojen tuotokset yleensäkin. Tässä genressä kertsi on tietenkin se jonka pitää olla aivan mielettömän vetävä. Tässä se olisi - jos soundit antaisivat siihen oikeuden. Eli soundit ovat siis aika tuhnut ja ne vähentävät kohtuuttoman paljon potkua biisistä. Paremmilla soundeilla voisi toimia todella hyvin. Sitten siitä sun broidin kitarasoolosta: Anteeksi nyt, mutta on sitä parempiakin rokkisooloja kuultu=) No offence. Kappale itsessään on aika peruskauraa. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta sitä peruskauraa on niin paljon että vaatii todella paljon lähteä kilpailemaan kaikkien niiden muiden tämän tyylisten bändien kanssa. Tästä löytyy potentiaalia, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi haastamaan ne noin pari muuta bändiä jotka tätä tällaista tekevät.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Methagallinar - MegaMan vs. HateMan 31.03.2005

Methagallinar - MegaMan vs. HateMan
Lähetäpä tämä nintendolle niin saat varmasti hyvät royaltit. Biisi on tasan sitä mitä nimi lupaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crystalic - Blackened Image 03.04.2005

Crystalic - Blackened Image
Kyllähän tämä paremmasta päästä tätä genreä oli helposti. Soundit olivat kohdallaan niin kuin sanoitkin. Soitto kulkee ja biisi jotenkin onnistui erottumaan massasta, lähinnä riffeissä noihin rytmityksiin ja tahtilajien jakoihin kiinnitin huomiota. Kitaristina kuuntelen sooloja myös vähän kriittisemmin: Hyvä soolo. Hyvä tatsi kuuluu mutta valitettavasti lopussa mennään vähän liiallisuuksiin sen tilutuksen kanssa=) No, eipä se tässä genressä paha tyylirikko olekkaan. Hyvä biisi kaikin puolin joka jaksaa kantaa mielenkiinnon loppuun asti. En kovin usein kuuntele örinävokaaleilla laulettua musaa, mutta tähän genreen ne luonnollisesti kuuluvat ja ne oli tässäkin hoidettu ihan kiitettävän hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - LKP 06.04.2005

Riku Rotten Project - LKP
Kuinkahan monta näitä olen arvostellut... Anteeksi, minulle ei tule tästä mieleen mitään mitä en edellisiin biiseihin kirjoittanut. Näitä huumori projekteja on mikserissä niin paljon että alkaa pursuamaan jo korvista. En oikein ikinä ole ymmärtänyt että mikä tällaisissa nyt on niin älyttömän hauskaa. Jos nyt jotain positiivistakin kuitenkin sanoisi: Soundit ovat hyvät ja soitto kuulostaa hyvältä. Harmi vain että tuhlaat selvät lahjasi tällaiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division 19 - Takaisin Kotiin 08.04.2005

Division 19 - Takaisin Kotiin
Soitto kuulostaa hyvältä, mutta laulaja vesittää homman. Sen lisäksi, että suomenkieli noin öristynä kuulostaa aika hupaisalta niin se ei sovi tähän sitten ollenkaan. Todella hyviä vaihteluita kappaleessa kuitenkin, tämä ei käy tylsäksi missään vaiheessa. Varsinkin n. 2:30 kohdalla alkava kitaramelodia kuulostaa hienolta. Välillä vaan tulee sellainen olo, että on vähän väkisin yhdistelty eri osia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Olen Johtaja 02.04.2005

Riku Rotten Project - Olen Johtaja
Muistaakseni arvostelin jonkun toisenkin tämän projektin biisin. En löydä tästä mitään kovin erikoista, ei oikein jää mitään näistä päähän. Kaipa tässä taas sitä huumoria oli, mutta tätä on tehty niin paljon paremminkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 05.04.2005

Kalkutan Konepaja - Anyday
Hieno aloitus kappaleella. Alun kitarariffi kuulostaa myös siltä, että nyt taitaa tulla jotain hieman erilaista - ja tuleekin. Koko ajan odotan kuitenkin kappaleen alkamista. Hyvä idea joka jää valitettavasti vähän kehittelytasolle. Laulajalla on erittäin hyvä ääni ja laulu kuulostaa tunteella vedetyltä eikä pelkästään "lauleskelulta", joka on tietenkin hyvä asia. Soundit ovat hyvin kohdallaan, niistä ei oikeastaan mitään korjaamista tule mieleen. Kokonaisuudessaan biisi kuitenkin kuulostaa keskeneräiseltä. Jotain tästä vielä puuttuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 31.03.2005

Tuho - Last Words
Kuulostaa siltä kuin laulaja yrittäisi väkisin liian alas -> äänessä ei ole oikein voimaa. Puolivälissä hieman ylemmäs mennessä kuulostaa paljon paremmalta. Biisi kuulostaa ihan hyvältä, ja omalla perverssillä tavalla tällainen hidastempoinen hevistely rupeaa parin minuutin jälkeen miellyttämään. Kahdeksan minuuttia on kuitenkin vähän liian pitkä aika mielestäni tällaiselle biisille ja n. 5 minuutin kohdalla alkaa miettimään että koskakohan tämä loppuu. Soundit ovat aika hyvin kohdallaan. En tiedä kuuluuko kitarasoolot tähän genreen, mutta seaalisen olisin mielelläni kuullut kanssa. Olisi tuonut vielä vähän lisää mielenkiintoa kappaleeseen näin kitaristin näkökulmasta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Vapoured 19.04.2005

Sigil - Vapoured
Soundit ovat hyvät, ehkäpä masteroinnissa on alapäätä korostettu turhan paljon. Laulajasta pidin todella paljon, ja oktaavilaulut sopivat kuin nyrkki silmään. Soitto kuulostaa hyvältä, lukuunottamatta (anteeksi välimerkin parittelu) leadien vibratoa...kyllä, olen kitaristi... ...ja tässä vaiheessa tajusin, että kommentoin jo aiemmin yhden tämän artistin biisin ja värssyt ovat kutakuinkin samat... Biisi on mielestäni muuten hyvä, mutta loppua jäädään vatkaamaan ehkä vähän turhan paljon. Laulu kuulostaa olevan todella yksin tässä kappaleessa, ehkäpä vähän lisäilemällä taustalauluosuuksia asia voisi korjaantua. Hyvä biisi tämä silti on, suoraan levylle vaan=)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Nothing To Offer 17.04.2005

Sigil - Nothing To Offer
Kylläpä kolahti. Soundit ovat erittäin hyvät. Ehkä hieman alapäävoittoiset, ala-middlejä pois hieman niin kuulostaa paremmalta vielä. Laulaja on aivan mieletön. Lauluääni on upea ja englannin ääntämys toimii hyvin. Biisi on tarpeeksi mielenkiintoinen. Jotenkin tuntuu vain loppuvan kesken.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 31.03.2005

Argon - Times of sorrow
Aluksi tulee valitettavasti mieleen, että alun himmailukohdassa soundit ovat kauheat. Kun särökitarat tulevat mukaan biisi paranee huomattavasti. Aika kansainvälinen ääni laulajalla (hyvä asia), ei paljoa kuulu Kotipellot ja Derikset. Kappale on kyllä aika perus kauraa, mutta toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Tietenkin 29.03.2005

Salaliitto - Tietenkin
Ei mitenkään omaperäisyydellä pilattu, mutta kaikkine kliseineen ihan toimiva biisi. Soitto toimii ja sovitus on hyvin onnistunut. Laulajan ääneen tarvisi todella paljon varmuutta. Vähän omaperäisyyttä mukaan niin hyvä tulee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost 21.03.2005

Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost
Aika erikoinen miksaus biisissä. Laulu kuulostaa todella erilliseltä, ihan kuin ei kuuluisi biisiin ollenkaan. Lopun kitarasoolo kuulostaa hyvältä sen perusteella mitä siitä selvää saa, on nimittäin todella hiljaisella. Mutta kommentoidaanpas sitä biisiä muuten -> Hyvin alkanut biisi joka kyllä poikkeaa siitä mitä on tottunut kuulemaan. Käy kuitenkin loppua kohden vähän pitkäveteiseksi, ehkäpä yksi osa lisää biisiin?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Reflections Never Fade 30.03.2005

Diffusion - Reflections Never Fade
Tää oli aika kova pläjäys. Soitto toimii ja biisistä löytyy vielä kivoja rytmikikkailuja jotka näin progehevistelijän näkövinkkelistä tuovat biisiin todella paljon mielenkiintoa. Laulu toimii suurimmaksi osaksi, mutta tuossa puhtaan lauluun kohdassa vähän hiomista vielä kaipaa. Soundit ovat myös aika kohdallaan. Taidan alkaa faniksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ThunderForce - Chains of Tomorrow 31.03.2005

ThunderForce - Chains of Tomorrow
Alun tuplaääni melodia kuulostaa hienolta. Soitto toimii ja riffit ovat aika hyviä. Laulajalle pitää antaa kuitenkin risuja koska se valitettavasti vesittää muuten ihan hyvän biisin. Kitaristina tulee tuota kitarasooloakin vähän kriittisemmin kuunneltua ja valitettavasti en siitä pitänyt sitten yhtään. Kuulostaa välillä aikamoiselta räpellykseltä. Omaperäisyydellä tämä biisi ei ole tietenkään pilattu mutta kaikkinen kliseineen toimii hyvin. Niin kuin jo sanoin, laulaja on kompastuskivi muuten todella hyvin toimivalle bändille.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ThunderForce - Chains of Tomorrow 31.03.2005

ThunderForce - Chains of Tomorrow
Alun tuplaääni melodia kuulostaa hienolta. Soitto toimii ja riffit ovat aika hyviä. Laulajalle pitää antaa kuitenkin risuja koska se valitettavasti vesittää muuten ihan hyvän biisin. Kitaristina tulee tuota kitarasooloakin vähän kriittisemmin kuunneltua ja valitettavasti en siitä pitänyt sitten yhtään. Kuulostaa välillä aikamoiselta räpellykseltä. Omaperäisyydellä tämä biisi ei ole tietenkään pilattu mutta kaikkinen kliseineen toimii hyvin. Niin kuin jo sanoin, laulaja on kompastuskivi muuten todella hyvin toimivalle bändille.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Naakat 15.03.2005

Olavi Takatalo - Naakat
Eipä ole tätä genreä tullut aiemmin vastaan, tai mitenkä tämän nyt luokittelisi. Taustamusana tämä toimii vallan mainiosti. Viulu taitaa mennä välillä vähän epävireisesti, vai onko tarkoitus? En oikein osaa arvostella tätä joten jätän arvosanan antamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Sun 09.04.2005

Trakkerterrorist - Sun
Aika hankalaa lähteä kommentoimaan tällaista pientä pätkää. Soundit tuntuvat olevan kohdallaan ja tämä ei ole ainakaan tylsää jumputusta, toivottavasti biisistä ei sellaista tulekkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - Our House 13.03.2005

Tob Le Ron - Our House
Vähän leppoisampaa kuin nuo muut. Taitavaa soittoa tälläkin kertaa. Alusta tykkäsin paljon. Suunnilleen 2:27 kohdalla tulee kiva fraasi kaiketi dim-soinnun päälle. Muutenkin vähän fuusiovaikutteita mukana - pelkästään hyvä asia. Niin kuin nimim. IZZI THE SNAKE sanoi, tämä sopisi moneen elokuvaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vasemman raajan halvaus - Epäonnen tehdas 10.03.2005

Vasemman raajan halvaus - Epäonnen tehdas
-kommenttirinki- En oikein ymmärtänyt tätä. Kappaleen nimi on kyllä oikein osuva, tulee ihan mieleen joku tulevaisuuden tehdas ja vähän aavemainen fiilis. Voisi olla jostain kauhuleffasta. Minun korviini tämä kuulostaa ennemminkin efekteiltä kuin musiikilta. Ei huono ollenkaan, mutta niin kuin sanoin, en ymmärtänyt. Jätän sen takia numeron antamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflected - Postmortem 06.04.2005

Reflected - Postmortem
Aivan mahtavaa! En oo Symphony X:ään tutustunut, mutta jos se kerran on tän tyylistä niin taidan tehdä sen. Kitaristeille ja rumpalille erityismaininta. Soundeista ei pitänyt antaa enää palautetta, mutta sen vain sanon että paremmatkin vois olla. Ei ne kuitenkaan tätä biisiä huononna. Fanituksen paikka.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Adventure 10.03.2005

Galaxion - Adventure
-kommenttirinki- Eipä ole minun tyylini ikinä ollut. Heti kun melodia lähtee mukaan, tulee mieleen, että tämä voiso olla jostain anime-sarjan tunnarista. Melodiat eivät kuitenkaan ole mitenkään huonot, vaan sopivat tähän kuin nyrkki silmään. En oikein tiedä mitä tässä haettiin, mutta on sitä paljon huonompaakin saman tyylistä kuultu. Soundit ovat minun korviini vähän muovisen kuuloiset, niihin ensi kerralla hieman enemmän huomiota.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimettömät. - Uudelleen 17.03.2005

Nimettömät. - Uudelleen
Mikähän mulle tuli tuosta alun näppäilystä mieleen...=) Soundit ovat kohdallaan ja soitto kulkee. Laulajasta pidin myös, ehkä vähän kovemmalla voisi olla se laulu. Valitettavasti tämä on kuultu niin mona kertaa ennemminkin, että ei jaksa säväyttää. Hyvä biisi, mutta hieman omaperäisyyttä kaipaisi. Hyvä kitarasoolo (moneskohan biisi tämä on johon tämän laitan=), Joo, mutta vähän omaperäisyyttä mukaan niin hyvä tulee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu 08.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu
-kommenttirinki- Miksi esittely on englanniksi kun biisi lauletaan suomeksi? Tämähän kuulostaa hyvältä sellaisen suomiräp kasauman jälkeen. Laulajasta tykkään. Kertsistä olisi voinut tehdä hieman mielenkiintoisemman, tuo sointukierto on kuultu niin monta kertaa ennemminkin. Miksausta olisi voinut miettiä vähän lisää, vaikkei timanttisen kirkkaat ja viimeiseen asti hiotut soundit tähän genreen välttämättä kuulukkaan, niin jokin pistää korviin. Soundit ovat todella kohdallaan, mutta balanssi vähänmättää? Joka tapauksessa ihan hyvä kappale. Vähän erilaista mitä olen itse tottunut kuuntelemaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele harjan&Lauman - Jokin käskee palaamaan 17.04.2005

harjan&Lauman - Jokin käskee palaamaan
Soundit ovat erittäin hyvin kohdallaan ja soitto toimii. Erityisesti kitarasoolosta pidin, erittäin asiallisen kuuloista kitarointia. Vaikka onkin vähän iskelmävaikutteista (joka ei ole oikein minun makuuni), biisi on ihan mielenkiintoinen loppuun asti. Laulu kuulostaa aika itseironialla höystetyltä, mutta ei vain kuulosta minun korviini hyvältä sitten millään. Ei niin että se kuitenkaan huonoa olisi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Tiger On The Run 30.03.2005

Vicious Minds - Tiger On The Run
Kasarirock on aina ollut lähellä sydäntä joten tämäkin kolahti aika hyvin. Toimiva paketti, ainoa vain - en tiedä johtuuko soittajien tatsista vaiko vain soundeista, mutta biisi tarvitsisi vähän lisää potkua. Itse pidän yleensä noista kliseista joita tästä löytyykin sitten aiva joka paikasta. Kertsi ja säkeistöt toimivat, mutta alun melodia on suoraan sanottuna aika kaamea. Olisin sen korvannut ennemmin vaikka jollain menevällä riffillä. Sooloa olisin mielelläni kuunnellut aavistuksen veran enemmän särötettynä. Hyvä biisi kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - adipeux 31.03.2005

förderband - adipeux
Ihmisten soittamasta funkista pidän, en juurikaan koneilla tehdystä. Yritetään nyt kuitenkin -> Aluksi pitää huomauttaa soundeista jotka eivät miellytä korvaani sitten ollenkaan. Bassokuviot kuulostavat ihan hyvältä, mutta ei kaksi kuviota jaksa kantaa biisiä mielenkiintoisena loppuun asti. Ei huonoa, mutta todella tasapaksua.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - Basic Cake 25.02.2005

Tob Le Ron - Basic Cake
Tätä kyllä kuuntelee. Olen aivan samaa mieltä nimim. moskiton kanssa. Lead-soundin hetkittäisillä muutoksilla viosi saada aikaan ihmeitä. Hyvältä taas kuulostaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - EgoBoost 25.02.2005

Tob Le Ron - EgoBoost
Heh, nimi kertoo kaiken...no joo ei nyt aivan kaikkea. Aika osuva silti. Taattua Tob Le Ron-kamaa. Vähän rankempi kuin nuo edelliset, eikä yhtään huono asia - vaihtelu virkistää. Hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 25.02.2005

Salaliitto - Uni
Aika perus suomirokkia. Biisi ei ole missään nimessä huono mutta ei niin säväyttäväkään. Potkua puuttuu, sitä pitäisi saada paljon lisää. Hyvästä laulusta plussaa ja sanoista saa selvää (toisin kuin monilla muilla artisteilla). Kappale voisi elää myös enemmän, tausta käy aika yksitoikkoiseksi. Sitten sen "euroviisu-modulaation" lopusta olisi voinut jättää pois. Tämä on kuultu niin monta kertaa ennenkin, etten oikein osaa antaa numeroa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - 120 bpm 21.02.2005

Tob Le Ron - 120 bpm
Ah, lisää Tob Le Ron-kamaa. Kävin jo arvostelemassa nuo kaksi muutakin biisiä niin arvostellaan nyt tämäkin. Hyvältä kuulostaa taas kitarointi. Tulipas mieleen kasari poliisisarjat (ja se Satriani=) - pelkästään positiivisessa mielessä. Hyvä hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rami Airola - Läpi happosateen 20.02.2005

Rami Airola - Läpi happosateen
Tuli mieleen vanhat 8-bittisen nintendon Megaman-pelit. En ole kovinkaan suuri konemusan fani, joten ehkä soundit kuulostavat korviini sen takia vähän muovisilta. Onkohan tähän tarkoitus tulla laulua? Nimittäin pelimusana toimisi mielettömän hyvin. Ei huonoa ollenkaan, mutta ei mitään niin järisyttävän hienoakaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sairaskäyttäjä - Teinipoppia Kansalle 20.02.2005

Sairaskäyttäjä - Teinipoppia Kansalle
Ihan ok kipale, alussa saman riffin jankkaaminen pitkään vähän soi mielenkiintoa, mutta onneksi biisi muuttui sitten hieman. Sanoitukset hieman pilke silmäkulmassa tehty? Soundit olivat ihan kohdallaan, mitä nyt rummut olisi voinut olla ihan vähän kovemmalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - tob le ron 20.02.2005

Tob Le Ron - tob le ron
Nyt kyllä tykkäsin! Olet kyllä Satrianisi kuunnellut=) Jotain melodiaa joissain kohdissa kaipasin, mutta ei se tätä syönyt ollenkaan. Kitarasoundeista tykkäsin myös ja nuo "atmosfääriset" syntikkasoundit. Ainoa asia mikä jäi häiritsemään todella pahasti, oli tuo 03:35 kohdalla oleva kitaralicki joka oli pöllitty suoraan Steve Vain Animal-nimisestä biisistä. Jätä tuollaiset tyylirikot pois ja jatka muuten samaan malliin. Toivon kuulevani jatkossa lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tob Le Ron - Meanwhile In Sweden 20.02.2005

Tob Le Ron - Meanwhile In Sweden
Tulin tännekkin kommentoimaan kun oli tuo Tob Le Ron niin mahtava biisi. Tämäkin on aivan mieletön. Satrianit ja Vait kyllä kuuluu läpi. Olet kuitenkin mielettömän tyylitajuinen kitaristi. Kyllä on faniutumisen paikka.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vortech - Humid Skies of Darkness (instr.) 23.02.2005

Vortech - Humid Skies of Darkness (instr.)
Kyllä tämä tarkoituksessaan varmasti onnistuu. Kitarasoundeja ensi kerralla paremmaksi, on aika tuhnuiset. Paikoitellen kuulostaa sellaiselta hallitulta kaaokselta, joka on minun mielestäni ihan hyvä asia kun satun sellaisesta pitämään. Riffit voisivat olla monimutkaisempia, mutta ehkei ole tässä tyylissä sitten niin ominaista. Kivan psykedeeliset syntikkasoundit myös.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - Slavemirror 04.04.2005

Circum Elements - Slavemirror
En tiedä olenko puuduttanut korvani vai mitä, mutta jostain syystä niin monilla tämän tyylin edustajilla on todella tuhnut soundit. Ei niin, että omalla bändillä olisi paremmat, mutta hieman pidemmän kuuntelusession aikana kiinnitin huomiota asiaan. Asiaan -> Laulajalla on kyllä munaa äänessä. Ehkäpä tämä toimisi livenä paremmin, kappale nimittäin kuulostaa juuri siltä että livenä meno voisi olla todella kovaa. Näin kotona pienistä kaiuttimista kuunneltuna jättää vähän kylmäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - Reward Of Assistance 12.04.2005

Circum Elements - Reward Of Assistance
Soundit ovat kyllä hyvät, vaikkakin kitarasoundit ovat minun soundimieltymyksistäni aika kaukana. Ne hyppää vähän silmille, ja miksi niissä pitää olla tuo efekti? No joo, hyvät soundit joka tapauksessa. Itse biisi ei kuitenkaan ole niin hyvä kuin alussa voisi odottaa. Jää nimittäin todella tasapaksuksi. Hyviä riffejä ja mielenkiintoisia ideoita löytyy kyllä, mutta vetävät koukut sun muut puuttuu aivan kokonaan. Yhteissoitto pelaa pääsääntöisesti hyvin, mutta lisää tiukkuutta pakettiin kaipaisin kyllä vielä, erityisesti kitaristin osalta. Laulu toimii, mutta siihenkin kaipaisin vähän vahvuutta ja varmuutta lisää. Yhteenvetoa: Erittäin hyvä toteutus ja hyviä ideoita. Yhteissoitto toimii päääsääntöisesti oikein mallikkaasti. Kuitenkin kaikilla muilla osa-alueilla paitsi tuotantopuolella on vielä jonkin verran hiottavaa. Kaikki hyvän bändin ainekset tästä ehdottomasti löytyy.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - New World Order 06.04.2005

Circum Elements - New World Order
Todella tunkkaiset soundit. Kivoja tahtilaji kikkailuja (se 3/4:n vaihto) ja riffeissä on vähän myytakin kuin pelkkiä kvinttisointuja. Laulu kuulostaa aika laimealta. Hyviä ideoita, mutta toteutus jää valitettavan huonoksi. Välillä kuulostaa siltä, että yhteissoitto pelaa hyvin yhteen ja välillä taas siltä, että takaisin kämpälle treenaamaan. Se tietty tiukkuus siitä puuttuu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Aardvark - Maimed Solace 20.02.2005

Red Aardvark - Maimed Solace
Enpä ole konemusiikkia paljoa kuunnellut, mutta tämä oli oikeasti ihan hyvä. Ozric Tentacles nimisen poppoon johdosta avasin silmäni samplailulle sun muulle. Vieläkään en kuitenkaan ymmäärrä mitä hienoa on konerummuissa, joten siitä 8. Taustamusiikkina menee kyllä loistavasti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 08.04.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Olen aistivinani kappaleesta hyvin rehellisyyden musiikkiin. Soitto toimii niin hyvin kuin tällaisessa musiikissa pitääkin. Jää vain aika vaisu fiilis tästä. Tätä on vaan tehty niin paljon paremminkin. Lyriikoissa on selvästi asiaa, mutta kai sen olisi vähän vähemmän kornin kuuloisestikin pystynyt toteuttamaan? Toinen asia joka biisistä mielestäni puuttuu on iskevä kertsi, joka on ihan elinehto tässä genressä. Ehkäpä stemmat nostaisi kertsin esiin paremmin, nyt jää vähän tasapaksuksi. Ei huono, mutta ei ainakaan minua onnistunut säväyttämään millään tavalla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Tapa 03.02.2005

Riku Rotten Project - Tapa
Ihan piristävää. Sopivalla itseironialla tehty? Aluksi kuuntelin että voi jessus kun on ihan ok kipale pilattu huonolla laululla mutta sitten tajusin, että se taitaa olla se ideakin tässä. Annan kasin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 04.04.2005

G.O.R.E. - 5:1
Eihän varmasti ole tullut Panteraa kuunneltua=) Hyviä riffejä löytyy ja soitto pelaa yhteen hyvin. Tosiaan Pantera tästä tulee aika hyvin mieleen. Se ei ole kuitenkaan huono asia kun kerran Panterasta diggailen. Vaikkakin kaikki vetävät hyvin annan erityismaininnan laulajalle jonka äänessä riittää kyllä potkua. Ehdottomasti paremmasta päästä tämän genren musaa mitä mikserissä olen kuullut. Sounditkin ovat kohdallaan. Jatkakaa samaan malliin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Erotiikan - Puerto Portto 10.03.2005

Erotiikan - Puerto Portto
Hehe, ihan kiva huumori pläjäys. Olisi voinut olla vähän kivempi vielä jos osaisin italiaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele afloat - New pale disease 23.04.2005

afloat - New pale disease
Alku kuulosti erittäin lupaavalta. Valitettavasti sitten räjähtävä 6/4 riffi ei oikein vakuuttanut. N. 2:20 kohdalla alkanut junttariffi onkin sitten enemmän minun mieleeni. Kertsi ei myöskään vakuuttanut, melodia on jotenkin mitäänsanomaton. Ehkäpä stemmat nostaisivat sitä hieman muun biisin yläpuolelle. Demo on aina demo ja soundien ei tarvitsekkaan olla mitään levytasoa, mutta tässä ne ovat aika hyvin kuitenkin kohdallaan. Onkohan tätän tehty masterointia? Aika raa'an kuuloinen, mutta oikeastaan se voi olla hyväkin asia. Hyviä ideoita löytyy, mutta ne vaatisi minun mielestäni vielä hieman hiomista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Shine In Her Eyes 28.03.2005

Dr.Groove - Shine In Her Eyes
Tämähän kuulostaa aika hyvältä. Aluksi laulu häiritsee mutta kun sitä minuutin verran kuuntelee niin se sopiikin biisiin mainiosti. Jos jotain parannettaavaa etsii, niin miksaus voisi olla pehmeämpi. Nyt kappaleessa kuulee aika selkeästi että niitä sssssuhina taajuuksia ei ole saatu poistettua sieltä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hoffren-Salminen-Yliajo - Tulisade 10.03.2005

Hoffren-Salminen-Yliajo - Tulisade
-kommenttirinki- Hyvä meininki tässä biisissä. Lyyrikoista pidin, laulumelodioista en. Niistö olisi voinut nimittäin saada paljon mielenkiintoisemmiksi. Soundit ovat myös hyvät, vähän erilaiset mitä on tottunut kuuntelemaan. Ehkäpä joku C-osa kitarasoolon lisäksi olisi voinut olla hyvä, muuten biisi käy vähän pitkäveteiseksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele IcJay - Call Of The Deep Ocean 02.04.2005

IcJay - Call Of The Deep Ocean
Heti alkuun tulee mieleen, että soundit ovat hyvin kohdallaan. Ainahan oikea orkesteri olisi parempi mutta lähde nyt toteuttamaan sellaisella. Kyllä tällaista mielellään kuuntelee. Kauniita melodioita ja kyllä tästä mieleen tulee tuo mitä olit ajanutkin takaa. Jotkut rumpuosuudet eivat olleet aivan mieleeni, mutta eivät ne tätä biisiä kuitenkaan vesitä. Lisää tällaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dramatuner - Ephemeral 23.04.2005

Dramatuner - Ephemeral
Onpas hyvän kuuloinen soundimaailma tässä biisissä. Riffit ovat erittäin hyvän kuuloisia. Jotenkin laulu lähtee todella myöhäisessä vaiheessa, tuo vähän keskeneräisen fiiliksen biisiin. 3:22 kohdalla alkaa hyvän kuuloinen kohta. Aika paljon tavaraa myös tuntuu biisissä olevan, minä suosisin ehkä enemmän sitä kuuluisaa "less is more"-periaatetta. Hyvä biisi kaikesta huolimatta, taidan lisätä itseni fanilistalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fruits - Important Notes 08.04.2005

Fruits - Important Notes
Voi että kun on rauhoittava tunnelma tässä biisissä. Kaikki soittimet toimivat upeasti. Kitaristina tulee kitaraa tietysti kuunneltua tarkemmin ja aivan mahtavalta kuulostaa. Soundit ovat ihan kiitettävän hyvin kohdallaan ja balanssi kunnossa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 15.03.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Kyllä tuo alun huuto oli aivan mahtavaa. Omaa tyyliään kaikkine pakollisine kliseineen. Ei mitään uutta tähän genreen, mutta kyllä tämä asiansa ajaa. Ei jessus teillä on kyllä hyvä laulaja. Valitettavasti kitarasoolot olivat aika kehnot joka ei täsä genressä ole ollenkaan hyvä asia. Hyvä biisi siitä huolimatta. Perkele...:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - I Hear Voices - Demo 2004 04.04.2005

Force Majeure - I Hear Voices - Demo 2004
Yhden biisin tältä bändiltä taisin jo arvostella ja taisin pitääkin, olisiko ollut juuri Gatecrusher. Valitettavasti tämä ei potki yhtä kovaa. Selkeästi kyllä Iron Maidenit kuuluu -> kovana maiden diggarina se vetoaa minuun. Tässäkin laulu toimii mitä nyt vibrato menee mielestäni välillä vähän yli. Taas on pakko mainita mielestäni kehnoista kitarsooloista. Naisvokaalit n. 3:50 kohdalla tuovat todella ison piristysruiskeen biisiin. Jotenkin biisi kuulostaa niiden jälkeen erilaiselta (paremmalta). Kertosäkeessä on sitä selkeää hittihakuisuutta mutta se jättää jotenkin kylmäksi. Nyt minulle jää vähän täytebiisin maku vaikka tämä tuskin sellaiseksi on tarkoitettu. Se jokin tästä vain puuttuu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Rusted Crown 19.12.2004

Reflecting Black - Rusted Crown
Metallista...kyllähän tuolla hieman progevaikutteet kuuluu, ja käväistäänpä hieman black/death akselillakin. Örinävokaaleista pidin, kitarasooloista valitettavasti en. Oletteko sattunut Cyniciä kuuntelemaan? Se "jokin" tästä minusta puuttui, mutta vähintäänkin kehityskelpoista materiaalia. Jatkakaa ihmeessä samaan malliin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Rusted Crown 19.12.2004

Reflecting Black - Rusted Crown
Metallista...kyllähän tuolla hieman progevaikutteet kuuluu, ja käväistäänpä hieman black/death akselillakin. Örinävokaaleista pidin, kitarasooloista valitettavasti en. Oletteko sattunut Cyniciä kuuntelemaan? Se "jokin" tästä minusta puuttui, mutta vähintäänkin kehityskelpoista materiaalia. Jatkakaa ihmeessä samaan malliin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Methagallinar - Cranial boring rig 08.03.2005

Methagallinar - Cranial boring rig
Hehe, tää oli hyvä! Kyllä tästäkin ne Symphony X:ät läpi kuuluu. Ei kuitenkaan huono asia mielestäni. Taitavaa kitarointiakin tässä oli. Lisää lisää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Wild In The Night 27.11.2004

Vicious Minds - Wild In The Night
On kyllä tullut kasariheviä kuunneltua oikein urakalla. Kaikki tarvittavat kliseetkin biisistä löytyi. Laulajan äänestä: Ei niin ettäkö se olisi huono, mutta siitä puuttuu se jokin. Ihan kehityskelpoisen kuuloista.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - ..makes me horny 28.03.2005

DIRTY CLUB - ..makes me horny
Laulu on suoraan sanottuna kamalaa, kuulostaa ihan simpsonien Margelta. Miksaus on myös aika hakusessa. Kuvauksen perusteella olisi juuri mun tyyli, mutta on sitä parempaakin kuultu.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele UnleasHer - Mindcollapse 06.04.2005

UnleasHer - Mindcollapse
Heh, kylläpäs on hauska kikka keksitty riffiin. Soundit ovat kohdallaan ja soitto kuulostaa toimivan. Erityisesti tuosta n. 4:05 kohdalla mukaan tulevasta syntikka soundista pidin, aivan mahtava. Sitten taas laulu kuulostaa suoraan sanottuna kamalalta. Ärrinmurrin kohdat jäävät aika laimeiksi ja puhtaammassa laulussa kuulostaa siltä kuin laulaja yrittäisi väkisin vääntää tuollaista ääntä. Toinen asia mikä pistää korviin todella pahasti, on rumpalin työskentely. Välillä toimii mutta välillä komppi tökkii pahasti. Alussa biisistä puuttuu jotain mikä on minusta aivan ehdoton edellytys tässä genressä: iskevät melodiat. Kuitenkin juuri sen 4:05 kohdan jälkeen alkaa kuulostamaan aivan mielettömän hyvältä. Harmi vain ettei koko kipale ole sellaista, muuten jää vähän vaisu fiilis.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Confusion - Compound Fractures 25.02.2005

Confusion - Compound Fractures
Hyvä biisi ja soitto kulkee. Päätin ruveta faniksi. Annan kuitenkin ysin kympin sijasta koska kaipaisin hieman omaa tyyliä lisää. Eh...maailmassa voi olla vain yksi Meshuggah...=)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enflamed - The First Blood of War 06.04.2005

Enflamed - The First Blood of War
Tässä monet voisivat ottaa kyllä soundeista mallia. Aivan esimerkillinen ja hyvin mietitty soundimaailma. Laulajan ääni kuulostaa aluksi erikoiselta mutta kun vähän aikaa kuuntelee, toteaa että se sopii kappaleeseen vallan mainiosti. Ehkäpä hieman vahvuutta lisää niin se on siinä. Soitto kulkee hyvin, erityisesti tarkka rumputyöskentely pitää biisiä hyvin kasassa. Hmm...jotain tästä kuitenkin puuttuu...aivan - stemmalaulu olisi tehnyt kertseissä todella terää. Jää vähän turhan vaisuksi muuten. Erinomaisesti toteuttua hieman kliseistä mutta toimivaa pop/rockia. Myös plussaa tuo biisin "kansainvälinen" soundi, eli ei kuulostaa liiaksi "suomalaiselta" joka sekään ei ole huono asia, mutta pistää ärsyttämään vähän väliä. Ei aivan minun tyyliäni, mutta erittäin hyvä kappale silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - TT Poxt partying 08.04.2005

Trakkerterrorist - TT Poxt partying
Alku kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta mutta sitten kappale alkaa vähän junnaamaan paikallaan. Uutta tulee, vähän vain tasapaksuksi jää. Hiottavaahan tässä on, mutta kaikki edellytykset hyvälle biisille on olemassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loimu - Valon varjot 06.04.2005

Loimu - Valon varjot
Tulipas toinen aivan erinomaisen soundimaailman omaava kappale vastaan. Hyvä laulaja jolla on erittäin miellyttävä ääni. Alussa laulu on miksattu aivan turhan hiljaiselle, mutta asia korjaantuu heti biisin "alettua" kunnolla. En suomenkielistä musiikkia paljoa kuuntele siitä syystä, että laulu kuulostaa kornilta, mutta tässä ei ole sitä ongelmaa. Toden näköisesti lyriikoistakin saisi paljon irti jos niitä jaksaisi ruveta miettimään hieman syvemmin. Miinusta pitää antaa dynamiikan puutteesta. Kappale menee koko ajan aivan samalla dynamiikalla, ja siitä seuraa se, että se jää aika tasapaksuksi. Kitarasoolo ei sitä pelasta. Minusta tuolla kitarasoololla ei ole tässä kappaleessa oikein mitään järkevää funktiota. Ehkäpä erilailla toteutettuna se voisi toimiakin. Hyvä biisi jossa soundimaailma on mainio, mutta kaikki ei kuulosta ollenkaan loppuun asti mietityltä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Drifting Away 17.12.2004

Iron Sphere - Drifting Away
Keskitason yläpuolella demobändeistä aivan helposti. Aika kliseinen, mutta eipä juuri haitannut, pidän nimittäin kliseistä. Laulajan ääni hieman häiritsi, tai tarkemmin tuo hirvittävän honottava vibrato. Juu, mutta jatkakaa samaan malliin, hyvä tuosta vielä tulee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele UnleasHer - Nitrogenhell 06.04.2005

UnleasHer - Nitrogenhell
Tämä kuulostaakin paljon paremmalta kuin toinen kappale jonka arvostelin. Riffit jytäävät ja syntikan soundimaailma on upea. Tässä ei kuulosta soitannallisesti olevan mitään fiboja. Kappaleessa harrastettu sävellajeissa hyppely vetoaa minuun todella hyvin. Se myös onnistuu erottamaan tämän kappaleen hyvin massasta. Valitettavasti laulu ontuu vieläkin. Se kuntoon niin tätä voisi kuunnella enemmänkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Kesä '66 04.04.2005

Stonecold Zombie - Kesä '66
Tulipas piristävä poikkeus vastaan! Olet kaiketikin lauluyhtye Rajatonta kuullut? Samaa henkeä tässä on. Sovitus on mielestäni erittäin hyvin onnistunut. Vähän kun vielä varmuutta ja sellaista tiettyä tiukkuutta saisi lauluun lisää niin avot. Ei sulla muita näitä a cappella-kappaleita ole? Täytyypä käydä kurkaamassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ThunderForce - Waves of Brightness 03.04.2005

ThunderForce - Waves of Brightness
Kyllähän nuo melodiat tarttuvia oli. Instrumentaali biisissä voisi olla kuitenkin paljon muutakin kuin hyviä melodioita. Kädethän on vapaat tehdä ihan mitä vaan eika tarvitse edes mennä omituisiin tahtilajeihin sun muihin. Biisin loppupuolella esiintyvistä synariffeistä en pitänyt sitten ollenkaan. Ihan hyvä biisi, mutta tosiaan niin kuin sanoin - instrumentaaliin voisi sisällyttää niin paljon enemmänkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Harulf The Warulf 15.03.2005

Saddam's Family - Harulf The Warulf
Onko tullut joskus Iron Maidenia kuuneltua? :) Hyvä biisihän tämä on. Hymyn nostatti myös huulille. Laulaja ei oikein kuulosta oikein uskottavalta. Kitaristina kiinnitin huomiota kitarasooloihin joista ensimmäisestä pidin, toisesta en niinkään. Tuossa 2:50 kohdalla tuli kyllä niin Wickerman mieleen että...no joo. Sitähän tässä varmaan haettiin. On tällä tämä oma huumoriarvonsa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Kotka-Hamina Nightlife 31.03.2005

Stonecold Zombie - Kotka-Hamina Nightlife
Todellakin toivon että tämä on tehty kieli poskella. Jos on (niin kuin luulen), niin menee ihan kivana huumoripläjäyksenä illan kevennysbiisinä. Sanat pitäisi kuulla paremmin -> laulajalta parempaa artikulaatiota. Sanat ovat näissä kuitenkin se joka pitää jäädä mieleen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - YEAH! 04.04.2005

electrichaos - YEAH!
Kun osaksi koneilla tehdystä musasta on kyse niin aloitetaan vaikkapa soundeista: Ne ovat erittäin kohdallaan tässä. Olen useasti valittanut muopvisen kuuloisista soundeista, mutta tässä ei sitä ongelmaa ole. Vokaalit voisivat olla miksattuna hieman lujemmalle, nyt ne jäävät aika taustalle. Riffit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyviä ja toimivia. Vähän ennen kolmea minuuttia alkava sooloilu kuulostaa hyvälle. Todella hyvä lisä siihen voisi olla jokin efekti, esim. chorus tai flanger. Kuitenkin biisi käy vähän pitkäveteiseksi loppua kohden kun mitään uutta ei tule. Yksi aivan erilainen väliosa voisi olla aikamoinen piristysruiske muuten valitettavasti vähän tasapaksulle kappaleelle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele sauli - fukk tekknology, fukk robotz 05.12.2004

sauli - fukk tekknology, fukk robotz
Olen ehkä hieman jäävi kommentoimaan tätä kappaletta. En itse tämän tyyppiseen musaan oikein ikinä ole tutustunut (tai halunnut tutustua). Ei huonoa mutta ei mielestäni mitään niin erikoisen hyvääkään, jotan annan neutraalisti 7.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Valot Syttyi 31.03.2005

-CSPR- - Valot Syttyi
Aika hyvä laulaja, noissa rähinä kohdissa kuulostaa kyllä huomattavasti paremmalta. Soitto kuulostaa toimivan ja sitä perinteistä suomirokkiahan tässä on haettu, mitä nyt välillä lähdetään jyräämään ja sitten taas himmaillaan. Luo hyvää dynamiikkaa. Sei ei kuitenkaan pelasta kun tämä on kuultu niin maan miljoona kertaa ennenkin että ei jaksa ainakaan minun mielenkiintoani suuremmin herättää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Aurinkoon 20.02.2005

-CSPR- - Aurinkoon
Laulajalla saisi olla hieman vahvempi ääni. Liikaa niitä perinteisiä suomirock kliseitä minun makuuni. Soundit yleisest ihan hyvät, rumpusoundit olette saaneet todella hyviksi. Ne eivät kuitenkaan pelasta muuten vähän mitäänsanomattomaksi jäävää biisiä. Ei jäänyt kuuntelun jälkeen oikein mitään mieleen. Tämä on kuultu niin monta kertaa ennenkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incendium - Crush 21.02.2005

Incendium - Crush
Ihan ensiksi silmille hyppää kitarat joissa on niin paljon säröä ettei riffeistä tahdo ottaa mitään selvää. Seuraavaksi huomioni kiinnittyy riffiin jonka tahtilajit menevät 4/4 6/4 4/4 6/4...ihan piristävää uutta tässä genressä. Sitten voisin kehua laulajaa joka on selkeästi mikserin keskitason yläpuolella. Ihan hyvä biisi mutta kaipaisi kyllä paljon iskevämmän kertsin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kide - kide - lost science 31.03.2005

Kide - kide - lost science
Kyllähän tätä kuuntelee, todella hyvä tunnelma. Olen usein valittanut vähän muovisista soundeista, mutta tässä ne oli ihan kiitettävän hyvin kohdallaan. Koneillaan tämäkin on tehty, mutta tämä oli kyllä todella positiivinen yllätys. Hyvän kuuloiset nuo laulusamplet joita seassa on. En olisi uskonut että faniudun tämän genren artistille, mutta taidan sen nyt tehdä.
9