Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 123 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rectum Riders - Rectum Riders 03.03.2008

Rectum Riders - Rectum Riders
Aika etnistä mölinää. Oisitte jotenkin ne hevospiiskat tähän vielä mukaan laittaneet, niin ois ollu parempi kun papualaisooppera..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cadaveric Incest - Infected Bodyparts 25.02.2008

Cadaveric Incest - Infected Bodyparts
Hyvät kitarasoundit on ja rouheita riffejä. Murahtelutkin on todella mallikkaasti suoritettu ja ilolla niitä kuuntelee. Tulee biisistä 80-luvun lopulla perusetut dethipumput mieleen, kun on kitarat suht terävät ja murinat kuivat. Yleissoundissa on pientä särähtelyä, mikä paikkapaikoin vähän sotkee kuuntelua ja rummut on sovitettu hiukan yksinkertaisesti. Tällaisessa tyylissä rytmittelevämpi kannuttelu olisi paikallaan. Hyvä tästä on jatkaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dethera - Bullet For My Hangover 24.10.2007

Dethera - Bullet For My Hangover
Itellä ekaks korvaan särähti, että alkuriffi on melkosen ilosen kuulonen. Tuli kuunnellessa outo tunne, kun sellanen assosiaatio synty death/thrash biisissä, joka yleesä on totista vääntöä.. Rummut paukkaa, mutta kitara soi ilosesti. Nooh soitonriemua siis on! Loppua kohden kitarat rullaa hyvin, mutta biisin aikana en saa sitä alun outoo assosiaatiota karistettua. Riffit on jotenkin powerisia eikä räkäsen rässähtävä. Kitarointi jää kuitenkin plussan puolelle, ei ruvennut puuduttamaan vaan mielenkiinto säilyi. Sounditkin on sopivan jykevät. Rummut kuten jo sanottua naputtaa erityisen mukavaa vauhtia ja vaikka ruuvia varmaan tiukemmallekin saisi, on ihan hyvä, että kaikki dödörässi ei ole vaan paahtoa. Laulu on minun makuun biisin akilleenkantapää. Se ei oikein minun korvissa istu kohalleen tässä biisissä. Ei löydy tarpeeks paljoo pohjaa örinässä, että se kantas selvänä ördäyksenä, vaan tuntuu menevän puuroks. Kokonaisuus on siis ihan hyvällä pohjalla.. Kaipaa vaan pientä hienosäätöä, niin pullat on uunissa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuhat talvea - Muurinmurtaja (Re-recorded) 08.10.2007

Tuhat talvea - Muurinmurtaja (Re-recorded)
Oohan tässä kehitystä tullu vaikka kuinka. Vielä on tuotantopuolella vähän onkelmanpuolta, mikä näkyy soundien sumeudessa, mutta mitä enemmän laitteita käyttää, niin paremmin oppii. Tää on vissiin edelleen äänitetty "livenä" eikä instrumentti kerralla, mikä aina pudottaa vähän äänentasoo, ellei oo tosi hyviä eristyksiä ja mikkejä.. Sillon kun tulee eri raidoille, niin on varmaa että on vaan kyseisen soittimen taajuuksia ja voi poistaa suruitta muut pois ja saa selkeempää ääntä.. Biisinä ihan mukavan kutkutteleva paketti ja lauluja on nyt vaikka vähän minkalaista, mikä on oikein hyvä juttu. Toisen kitarankin mukaantulo tuo hiukkasen monipuolisuuttam niin siitä se ura rukenee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Backstabbing Bastard - Chainstation 07.09.2007

Backstabbing Bastard - Chainstation
Antin kanssa oli jo juttuu koulullä näistä, mutta laitetaan se nyt tännekin kun joskus oli silmä silmästä puhetta.. Kun tätä kuuntelee, niin ekana hyppää vastaan se, että äänimaailma on tosi selkee. Kaikki soittimet kuuluu ja erottuu toisistaan suht hyvin ilman että asiaan edes kiinnittää tiukempaa huomiota. Kuitenkin soundeissa tulee myös eka puute minun mieleen. Kitaroissa on rouheutta, mutta terävyys puuttuu lähes kokonaan. Vähän yläpäätä sais minusta olla kitaroissa enemmän. Nyt on pohjaa soundilla tuutata vaikka mitä, mutta kuitenkin kokonaisuus jää ohueks. Tosin harvalla demobändillä on tuotanto lähellekään edes tätä tasoa. Vaikka tasapaino kaikkien soittimien ja laulujen kesken on suht hyvä, niin vähän kun enemmän kuuntelee, niin ehkä sitä örinää ois voinu pikkusen hiljemmalle laittaa, nin se soljus mukavammin mukana. Ei paha nytkään.. Melkosen Tomi Joutsen maista kurnutusta. Puhtaat on minusta sopivasti paikallaan, mutta ehkä sellanen kaiku, jossa viive ois pitkä ja vaimee, mutta viiveen kesto lyhyt, toimis tässä ja tois lisää pehmeyttä ja sulavuutta. Kokonaisuutena biisi on tarpeeks mielenkiintonen ja helppo kuunnella, eikä tuu sellasta mieleen, että ois liian hapokasta touhuu. Lisäks mennään sellasella suht neutraalilla metallin saralla vielä, että tätä pystyy kuuntelemaan muunkin musiikkisuunnan ystävät niin vois ihan hyvin luukuttaa vaikka radiossa. Tarttuvuus kun on suunnilleen erikeepperin luokkaa.. Numeroo tästä on paha antaa kun tutun orkesteri kuitenkin, mutta tuopa Antti maanantaina se lätty kouluun, niin korjataan talteen..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Raped gargoyle - Konttihuora 31.05.2007

Raped gargoyle - Konttihuora
Ourait vai tälläsella tahilla se Pekka konabiitsiltä kotia lähti.. Kyllä siellä kineksessä alkaa kassit painaa niin, että tupatoveritkin näyttää herkullisilta, niin miksei sitten menis tämmönen horatsukin. Oikeen napakkata jatsia kerrassaan.. Jussin joikhailuja nyt on karaoken merkeissä kuullu niin paljon että nehän on tutun taattuva tavarata ennestään.. Lopussa oisin pikkusen etnisempää menoa kaivannu siihen imusteluun, mutta selvän kuvan sai mitä veljekset puuhaili. Aijia..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Reaching For The Sky 01.03.2007

Iron Sphere - Reaching For The Sky
Jumaliste! Meinasin pudota tuolilta kun biisi lähti soimaan. Jos ei tällä promolla irtoa levytyssopimusta ja vaikka vähän isompaakin, niin onpa kumma. Jälleen yksi takuuvarma hitti tältä orkesterilta. Löytyy kaikkea, mitä pitää; agressiivisia riffejä, helvetisi tiluja, kunnon bassarit lentoon laittavaa potkintaa ja tuo laulu! Täydellistä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - Blinded 01.03.2007

Dying Fire - Blinded
Erittäin piristävä kappale kuunnella. Jotenkin siitä tuli todella hyvä olo, niin kyllähän se sillon on pakosti hyvä biisi. Jos pakotetaan välttämättä ettimään jotain sanomista, niin olisin vähän halunnu jykevämpää kitarasoundia ainakin paikoitellen, koska nuo tuplabassarit on niin vahvaa rytinää, niin sitten kun olisi vähän tappavammat kitarasäröt vielä siinä päällä, niin helvatti olis irti. Saattaisi suorastaan sokaista sellanen meno. Mutta eipähässiinä, kuunnellaan vielä muutama kerta, kun on niin tarttuva kertsi ja soolokin on mukavaa tilulilua korville.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shathanas - Evil Trolls 08.03.2007

Shathanas - Evil Trolls
Rummut kupsahtelee pahastikkin yli peakin välillä ja suurimman osan ajasta ne vetää sitten ihan ok voluumi tasolla, tosin muut soittimet synaa lukuunottamatta ovatkin liian taustalla ja niistä ei mitään kuulukaan sitten suhinan lisäks. Olihan siellä mukava tilulilu soolo, mutta mutta.. Laulut kuulostaa käheältä kuiskailulta eikä örinältä, mikä sinäsnsä saattaisi olla ihan hyvä toimiva idea, jos niiden taustalla olisi selvä biisi. Parasta oli melko lopussa tuleva raakaisu. Siinä oli munaa. Syntikat sanoinkin jo kuuluvaksi, mutta kun ne on suunnilleen ainoo mikä kuuluu ja en syna ambientin suurin ystävä ole, niin.. Jos miksaatte uudelleen tämän, niin ehkä pystys antamaan vähän paremmin komenttia ite biisitä, joka nyt jäi pahasti pimentoon. Tulleehan tuota toki itekkin väsättyä vähän vaikka minkämoista rallatiraita purkkiin, niin idean ehkä kutakuinkin tästä tajusin, mutta silti musiikkia kaipaisin.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Far Away 08.03.2007

Silent Dream - Far Away
Alku kuulosti kyllä ihan liian suomirokki/poppi biisiltä. Hui kamala! Onneks sitten lähti vähän karheampaa vokalisointia, niin laski pikkusen syke. Kun biisi rullaa eteenpäin, niin huomaa tässä olevan radiohitin ainekset. Biisissä on riittävää tarttuvuutta ja mielenkiintoa, hyvä tuotanto ja sovitus on tarpeeks jämäkän tiukka, että pituuskin on kohallaan. Hienosti on soitto ja kaikki kohillaan sillälailla ajatellen kaikin puolin. Paikoitellen on jopa minunkin mieleen kohtia, kuten nuo ördähtävät vokalisoinnit ja muutamat pauke kohdat, mutta sitten on aika pitkälti paljon sellasta liian popahtavaa. Ei tämä ehkä siksi ollut se minun juttu..
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shathanas - The End Of The Santa 08.03.2007

Shathanas - The End Of The Santa
Tässähän on aitoa lapin joikhausta nuo vokalisoinnit. Höhöhöö.. Vähän on vaan vedetty liian lähellä mikkiä niin nuo kaikki voimakkaat tuplakonsanantin ääntämiset rikkoo ihan täysin. Äänimaailma on aika sumea ja sekava. Ei oikeen saa mistään selvää paitsi synasta. Kitarat vetää ihan suhinana niin riffeistä ei voi mitään sanoa ja soolo ei kuulunu ollenkaan taustalta. Rummutkin hävisi tuonne jonnekkin utuun, niin paha sanoa niistäkään mitään. Ainoo oli, että virveli kopsahteli aika törkeellä soundilla. En minä normaalisti valita tollasestä stänkyrä virvelistä, mutta näissä soundeissa se on liina kirkas ja terävä kolahus suhinan keskellä. Biisissä on myös ihan liikaa pituutta, kun pari kertaa kuunneltua alkoi tuo synakin ottaa päähän. Miksauks on niin ulapalla, niin ei tästä oikeen voi hirveitä kaivella.. Ehkäpä siellä jossain sumuverhon alla oli biisi, mutta nyt en löytäny.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Face Off 01.03.2007

Sonicmind - Face Off
Paljon progeilevamman ja modernimman olonen on noihin vanhoihin biiseihin verrattuna. Ei ihan tartu meikäläiseen, niinkun vanhemmat. Nuo puhtaat laulut uppoaa ihan mukavasti, mutta saisivat ehkä vähän olla hiljemmalla, kun puskeevat nyt aikalailla soiton päälle. Muuten ihan hyvät. Sama ongelma on noissa örähtely tai pikemminkin ehkä huuto kohissa, joissa tulee vielä tasutalla huutoa, mikä sotkee minusta siinä pakettia aikalailla. Siinä tulee aikamoista äänikaaosta, joka ei vaan toimi minulle. Ne jotka pitäävät vähän extrememmästä musiikista saattaisi tästä tykätä vähän minua enemmän..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - With Open Eyes 22.02.2007

Iron Sphere - With Open Eyes
Sanattomaksi vetää! Kitarasoundeissa on munaa ja riffit jauhaa pään tohjoksi. Rummut nakuttelee helvetin mukavasti ja sielläkin on pääosin soundienhaku onnistunut. Ainoostaan virvelissä oli vähän korvaan pistävä soundi. Ei mikään stängeri peltipurkki, mutta silti aika terävä kolahus. Vaan jospa siihenkin kuuntelemalla tottuu. Laulun rillutukset vedetään kotia oikein mainiosti ja kun biisissä on hyvä meno päällä koko ajan, niin eipähässiinä..
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Kiss Of The Dark 22.02.2007

Iron Sphere - Kiss Of The Dark
Taas ropisee pisteet pojille, kun plussapallot mainoksessa. Ei tässä auta sanoa yhtään mitään muuta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - A Step From The Dark 22.02.2007

Beautiful Betrayal - A Step From The Dark
Oikein tunnelmallinen biisi on tämä. Ekaa kertaa kun kuuntelin se loppui ennen kun osasin odottaa. Olin varma, että kun pimputukset feidautui lopussa, niin kitaraoilla olisi vielä tullu jotain. Tämä maanittelee sen verrran mukavasti mukaasa, että oli varsin yllättävää kun se sitten loppui. Oikein mahtipontistakin välillä. Tällanben hitaampi biisi osottaa, että bändi osaa kyllä soittaa yhteen tosi hyvin. Hitaasti soittaminenhan on oikeesti vaikeempaa, kun nopeesti. Virheet ja epäsuhdat sovitukset kuuluu selvemmin mutta niitä ei tarttunut yhtään matkan varrella haaviin. Hyvää työtä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Released By Dawn 22.02.2007

Beautiful Betrayal - Released By Dawn
Alusta tuli ihan mieleen Timo Rautiaisen Hiljaisen Talven Lapsen lopun kitaranvingutukset mahtipontisten synien päällä, paitsi nyt synat ei oo ihan niin pinnassa Se kyllä saa heti meikäläisen kiinnostumaan.. Biisi tarjoileekin sitten ihan mukavaa musiikkia, hyvin tuotetuilla soundeilla, jotka miellyttää korvaa ja hyvällä yhteensoitolla bändi menee. Kuitenkin noita alun vingutuksia lukuunottamatta tämä jää vähän leijailemaan johonkin minun ulottumattomiin. Se on siinä ihan tuntumassa, mutta ei kuitenkaan vie mukanaan. Tarpeeksi ei ole ainakaan tähän biisiin yritetty koukkuja laittaa tuota alkua lukuunottamatta. Olen astivinani että kertsin laulumelodiasta oli yritetty vähän sellaista tehdä, mutta minun kohdalla ei toimi niin hyvin kuten vaikkapa toimi siinä ammoisessa Really biisiisissä vai olikohan se sen nimi.. OK
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chrism - Chapter VI: Queen of the Obsidian Tower 13.10.2006

Chrism - Chapter VI: Queen of the Obsidian Tower
Alku vetää ihan solmuun ja ei valitettavasti hyvällä tavalla. Intro oli liian sekavaa mulle.. Mutta kun laulu lähti liikenteeseen löyty heti sitä mitä kaipasin: Tunnelmaa jonka mukana sopisi vaikka heilutella miekkaa ja tapella lohareitten kanssa.. Mahtipontisuuden perusteella tämä menee kyllä ihan kiitettävän korkealle todellakin. Sitten soundeista..LAulu on todella kirkkaan kuulosta, mutta muuten tausta on kovin utuinen. Minusta kitaroissa ei ole sitä jotain tässä.. Pitäisi olla vähän kireämmät soundit. Nyt on liian vaimeat ja puuromaiset ja terävyyttä tarviis, että menis synien kanssa paremmin yhteen koska ne taas vetää minusta välillä todella "kireällä" soundilla. Sitä kautta päästäs ehkä paremmin sinne laulun tasolle. Rummut on ihan hyvän kuulosilla soundeilla vedetty, mutta nekin kärsii kitaroiden soundeista vähän.. Tahtoovat tulla liian selvästi kuuluviin niiden takaa. Eipä tässä paljoa muuta siten moittia voi, kun tuota osiota ja sitä ihan biisin alkua. Muuten on sellasta sooloa ja kikkailua ja tunnetta pelissä, että perkele tämähän on sitä mitä fantasiapowerin kuuluukin olla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - Cold Land 11.10.2006

Dying Fire - Cold Land
Perskeles. Tää on vaan sitä JUURI oikeata. Ihan ei tässä kasariin minusta mennä, kun on tuplabassaria sen verta paljon, mutta kuitenkin yheksänkymmentäluvun alun ukkopoweri pändit mieleen tulee ja mikäs siinä kun kovaa kamaahan ne on! Kuitenkin tuota basarirallin ja ulisevien koskettimien puuttumista pidin juuri sinä tätä bändiä erikoiseksi tekevänä juttuna ja muusta tämän hetken powerista poikkeavana ja tässä biisissä siten oli tuota bassaria aikalailla.. Onneks tässä on välillä rauhallisempaakin joten hyvin ne bassarit väliin sopii ja pysyy silti uskollisena tyylilleen, jos voi sanoa sillälailla kun on vaan kuusi biisiä olemassaan. Ja kitarathan pelaa kuin unelma! Ei voi kun ihastella, voe mahoton paekka, ellen sanos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - Tonques spitting deception 11.10.2006

Hateform - Tonques spitting deception
Alkuun kuulosti vähän jopa progeilevan suuntaselta ja vähän alko minua pelottamaan moinen, että menisi liian kikkailuksi, mutta eipä onneksi, hyvää suoraviivasta tavaraahan sieltä intron jälkeen vastaan tuli. Oikein asiallista! Tyylikkäimpiä asioita biisissä oli ehottomasti soolo, joka tavallaan veti mukaansa jonnekkin pilviin. Perskele että oli hieno kohta biisissä! Yleisesti äänimaailmasta sen verta, että se toimii mainiosti, kun ei ole ihan ylituotetun jykevää. Kuitenkin ehkä pientä purevuutta silti olisin halunnut lähinnä tuomaan rytmistä puolta paremmin esille. Nyt rummut on kovin pehmeät, joten joko rumpuihin enemmän "kolahtelua"(Muttei mitään stängeriä kuitenkaan) ja sitä kautta tai sitten niitä pitäs laittaa vähän kovemmalle. Makuasioita tietysti, joten.. Plussaa muuten myös siitä, että basso kuulu hyvin ja siellä oli vähän kikkailuja sillä saralla seassa. Muutama särö lasissa, mutta kasassa pysyy ja hyvin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - Tonques spitting deception 11.10.2006

Hateform - Tonques spitting deception
Piti vielä tulla sanomaan, että lauluissa on menty tuohon vanhaan versioon eteenpäin siinä, että ne ei oo enää liian pinnassa. Mutta jatkakaa..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - A New Departure 11.10.2006

Crimson Dawn - A New Departure
Voe tokkiisa! Ihan mukiinmenevää tavaraa todellakin. Laulussa on räkäsyyttä ja se ei enää säry välillä oudosti niinkun ennen. Kitarat vie koko ajan eteenpäin sellasella tahilla, jotta.. Sooloa ja liidiä ja sooloa ja välillä on mukavasti korvia kutkuttelevaa riffittelyäkin. Ja ei ollenkaan liikaa! Metalli on kitaramusiikkia ja kitaroita pitääkin käyttää. Kitarasoundit ei minusta ole ollenkaan huonot, niinkun jotkut oli sanonu. Näin niissä on omaperäsyyttä ja ei ole ylituotetut niinkun tätä tyyliä soittavalla hiukan suuremmalla esikuvallanne nykyään minun mielestä on(Esikuvasta puheenollen, se tule paikoin aika voimakkaasti esille, joten ei tämä erikoista ole, mutta asennetta on kuitenkin reilulla annostuksella!). Tosin en tiedä miltä ne kuulostas suhteessa oikeisiin rumpuihin...(Ainakin soundeista päätellen on konerummut). Että eikun studioon vaan kun oikea rumpali on olemassa ja sitten lättyä tarjolle! Samanlaisia sävellyksiä odotellessa..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Eclipsed 01.03.2007

Argon - Eclipsed
Alun bassottelu oli toki ihan hienon kuulosta, mutta ei sopinut mielestäni biisin alkuun. Sen jälkeen lähtevä kohta oli nimittäin niin menevää, että se olisi itseoikeutetusti kuulunut olla biisin käyntiin potkaisijana. Tuolla biisin välissä olevat bassolla maalailut taas oli ihan hienoja. Tuli X Factorin aikanen Iron Maideni vähän mieleen niistä. Biisissä on välillä hemmetin hienoja koukkuja, kun taas välillä oli aika mitäänsanomatonta. Ei toki koko aikaa voi olla vetämässä kuulijaa mukaan kun saattas olla liian hapokasta, mutta ne "palauttavat" kohdat oli kuitenkin välillä liian pitkiä. Onneksi kokonaisuutena biisi oli niin vaihteleva ja tarjoaa niitten mielestäni laahaavien kohtien jälkeenkin aina jotain uutta ja sitä jaksaa kuunnella tuosta pituudesta huolimatta. Aikalailla huomaan soitossa yhteyksiä länsinaapurin Opethiin, tosin paljon kliinimmällä linjalla.. Tällainen musiikki ei yleensä avaudu parillakaan kuuntelulla hyvin, mutta kuitenkin se sai minut kiinnostumaan, joten ehkäpä tätä pitää popittaa joskus vähän enemmänkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Purification Ritual 30.05.2006

Wårpath - Purification Ritual
No perkele! Tämähän on ihan hyvän kuulosta. Kitarasoundit on paljon selkeämmät ja kirkkaammat kun edellisissä ja riffit on oikein jytäävät. Mukavasti jauhaa. Hauska ahistava turpasauna tunnelma vallitsee biisin alussa ja puolessa välissä löytyy vielä kunnon lopettava potku kiveksille kun tulee se jauhamiskohta. Ja lopussa maataan vaan sitten verissäpäin maassa ja se on loppu. Rumpuja toivoisin hiukan enemmän kuuluviin, että saisi nuo bassarit oikein kunnolla tuomaan sellaista potkivaa pohjaa tuolle kitaroinnille. Rääyntä on ehkä asteen liian epäselkeää. Hiukan saisi kaikua ja säröä ottaa pois, että ei häviä noin pahasti kitaroiden joukkoon ja sillälailla riko sitä osaa biisitä. Paljon paljon parempaa kun ne edelliset mitä olen kuullut, vaikkakin edelleen en tätä tyylisuuntaa paljoa kuuntele..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - The Race That Failed 30.05.2006

Crimson Dawn - The Race That Failed
Vähän laimea maku jäi suuhun: Biisi itsessään kuulostaa ihan OK sävellykseltä, vihaiselta ja mielenkiinoiselta. Paikkapaikoin tulee vaan ihan suoraan Bodomin Warheart ja paikkapaikoin taas eräs In Flamesin biisi mieleen, joten onkohan vaikutteita otettu liian suoraan? Kun kuuntelee lauluakin niin tuo rääyntä on ihan kun vanhaa Alexi Laihon vokalisointia ja kitaroita vingutetaan erittäin paljon, joten silläkin saralla kumarrellaan esikuville aikalailla. Sitten kun vastaan tulee ne puhtaat, niin loikataan jo länsinaapurin puolelle(Perus jööttebori vaikutteet)... Kuitenkin sanoisin että taitoa löytyy. Itse pidän siitä että jos kitaraa osataan soittaa, niin sitähän myös sitten vingutetaan paljon. Se on oikein! Kitaravetoisuutensa takia biisi saa paljon plussaa. Sounditkin on ihan hyvät, löytyy rätinää ja kolinaa sopivasti, eikä olla tuotettu liikaa. Vokalisointia on tuolla haukuttu hiukan mutta ei se minusta niin huonoa ole, joskin parannettavaa olisi. Rääyntä on todella mukiiinmenevää, mutta se tuppaa olemaan liian pinnassa. Kaiuilla tai sitten hiukan pienemmällä volyymillä saisi sitä istutettua paremmin. Puhtaat laulut hiukan töksähtivät ja tähän en osaa syytä sanoa. Ne vaan tuntuu jäävän korvien ulkopuolelle. Ehkä siinäkin pitäisi miettiä miten ne saisi istumaan paremmin muuhun biisiin. Konerummuista on sanottava suoraan, että en pidä. Rumpujen soundit ei sovi biisiin ja rikkovat pahasti tunnelmaa. Kokonaisuutena: Jos haluaa soittamisen ilosta soitella niin tälläinen iloinen tiluttelu on mitä mainiointa, mutta jos haluaa erottua hiukan ja tuoda itseään esille, kannattaa löytää jotain uutta. Lisäksi biisin miksaus on saatava kohdalleen ja koko kokoonpano mukaan äänityksiin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - Your Time Is Now 30.05.2006

Dying Fire - Your Time Is Now
Muistin orkesterin kitaravetoisena kasaripoweri meininkinä ja eipä bändi pettänyt ollenkaan. Juuri tällainen saa jalan takomaan maata ja tukattoman inttimiehenkin heiluttamaan sitä jämää mitä päässä on. Perskeles, kun ei tästä voi sanoa mitään moitetta, kun on niin kova veto. Rökkentrolliahan tämä on JAU!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Intro ( Better Tomorrow 2005) 08.03.2007

Silent Dream - Intro ( Better Tomorrow 2005)
Vähän on industriaalimeininkiä tässä tuon syntikan takia. Minun kohdalla se on pahasti miinustava tekijä ja siksi suosittelisin erilaisempaa soundia ja sovitusta syntikoille. Sitten lähtee ihan hyvää louhintaa, kun kitarat lähtee rullailemaan. Vokalisointi on taidokasta ja soittokin sujuu mukiinmenevästi, mutta muutamat elementit aiheuttavat minulle karsastavia tunteita. Onhan tämä pop, mutta ite tykkäisin enemmän jos ois räkänen rock.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - Balance (set free) 30.05.2006

Crimson Dawn - Balance (set free)
Tämä on paljon omaperäisemmän kuulonen biisi kun tuo ensimmäinen. Ei heti ensimmäisenä tule mieleen mikään tietty bändi ja sen biisi. Taas näytetään mistä kukakin kitaristi pissii ja silloinhan saadaan mielenkintoista tilua aikaan. Vokalisointikin on paljon paremmin biisiin istuvampaa, tosin edelleen parissa puhtaassa kohdassa se lähti kumpuamaan liian erilleen muusta soitannosta. Rumpuihin toivoisin sitä oikeaa ja aitoa ihmista istumaan kannujen taakse ja paukuttamaan niitä. Sen verta että niiden soundit eivät ole nyt niin rikkovat muuhun biisiin verrattuna kuin siinä ekassa viisussa. Muutenkin yksittäin ajateltuna soundit on ihan hyvät kaikissa instrumenteissa, mutta kokonaisuutena biisiä vaivaa pieni vaimeus. Aika kovalla volyymillä pitää soittaa, että kuuluu jotain. Masteroinnin puolesta taitaa olla pahastikkin keskeneräinen... Ilmoitelkaa, kun saatte kokonaisella kokoonpanolla biisejä valmiiksi asti, niin mielelläni käyn kuuntelemassa täysin valmista tavaraa, jos siinä on samaa asennetta\,,/
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadly Maids - close your eyes 11.10.2006

Deadly Maids - close your eyes
Heti alkuunsa tässä biisissä on paljon enemmän menoa ja tarttumaa soiton puolesta. Mukavia rytmisiä kikkailuja, näppäriä riffeja ja kaikkea mahollista. Ehkä yritetään tarjota liikaakin liian nopealla syötöllä ja kun rummut takoo välillä viimestä päivää, kitarat jauhaa menemään ja bassokin mukavasti lonksuttelee, niin äänimaailma menee hiukan kaoottiseksi. Se ei ehkä normaalisti niin haittaisi, mutta se vie tässä pontta laululta ja edellinen biisi todisti sen sisältämän potentiaalin, niin minusta se pitäisi käyttää. Jää nyt liian taka-alalle ja ei pääse tekemään sitä minkä se tekee parhaiten. Sävellyksenä tämä on paljon paljon parempi ja vielä hitimpää tavaraa kuin äskeinen, mutta vähän tasapaino häirii minua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadly Maids - Run To The Light 11.10.2006

Deadly Maids - Run To The Light
Biisi on minusta aika jännä. Se kuulostaa kovinkin ontolta särinältä ekalla kuuntelulla ja varsinkin alussa. Johtuu ehkä kitaroiden soundeista ja biisin yksinkertaisuudesta, sillä kun laulu lähti jo ekalla kuuntelulla mukaan alkoi biisiin heti tulla ilmetta ja mukaansa tempaavuutta ja onttous vaihtu tarttuvuuteen. Laulun näkisinkin tässä kaikista parhaimpana osana. Se tavallaan aateloi tämän biisin, joka muuten olisi keskivertoa onttoa basso/rumpujytkettä tahdittamassa vienosti säriseviä kitaroita ja ei pitäisi mitään tarttumapintaa sisällään, mutta laulu. Siinä on munaa! Muutaman kuunteluykerran tässä on kaikki kohdallaan ja hittiainekset on kasassa..Kuitenkin alkuvaikutelma vähän rokottaa joten..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Face alone / Fall of man 30.05.2006

DARKER GROUNDS - Face alone / Fall of man
Huomattavaa parannusta noihin vanhempiin biiseihin. Nehän olivat sävellyksinä ihan mainioita, mutta äänitys/tuotanto puoella epätasapainoisia. Tässä taas on kaikki hiottu kohdalleen. Soittimet on tasapainossa keskenään ja soundit on selkeät, joten kaikki kuuluu hyvin. Hiukan on jo liikaakin soundia hiottu ja hangattu, niin on jopa liian kliinin kuulosta demoksi kun ei rutise eikä rätise. Mutta toisaalta tämä onkin ihan levy valmista kauraa, joten kun tyylisuuntakin on meikälle mieleen, niin mitäs tässä muuta kun hyvää numeroa tiskiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Circle Of Three 02.12.2005

Beautiful Betrayal - Circle Of Three
Mitä olen aikaisempia biisejänne kuullut, niissä on laulumelodiat enemmän pääosissa viemässä mukaansa, mutta tässä laulut on ehkä kuitenkin laitettu enemmän taustalle ja koukut on enemmänkin soitetuissa melodioissa. Minusta toimii vallan hyvin näinkin, mutta enemmän pidän kuitenkin siitä laulumelodian painottamista. Soundipolitiikka tässä biisissä on onnistunut ja häiritseviä tekijöitä ei oikeastaan ole niiltä osin. Introssa on vähän pientä hiottavaa, sillä siinä minusta syntyy hetkellinen äänikaaos synan ja kitaroiden soittaessa yhteen. Hiukan jonkilaista selvennystä pitäisi saada. Kokonaisuutena rullaa hyvin alusta loppuun..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Follow The Waves 02.12.2005

Beautiful Betrayal - Follow The Waves
Soundeista en jaksa mitään sanoa erityisempää, kun ne on hyväksi jo kehuttu. Biisissä bändillä tuntuu olevan paljon asiaa ja se tarjoilee kaiken ihan tuutin täydeltä. Toisin sanoen biisissä on vaikka mitä eri variaatioita hienoista melodioista ja näpsäkistä riffeistä.. Välillä syntyy pienimuotoinen äänikaaos, kun tarjoillaan ihan kaikkea kerralla. Jos tähän lisäisi vielä yhdenkin raidan jollain instrumentillä lisää, homma saattaisi mennä överiksi, mutta nyt vielä saa kultasen langan päästä mukavastikin kiinni. Varmaa vääntöä...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - Warbringer 07.11.2005

Hateform - Warbringer
Agressiivista niinkun tyyliin kuuluu. Soitanto on varsin mukaansa kouraisevaa, erittäin selkeää ja helvetin hyvin toteutettua. Kitara rumpu yhteistyö on saatu aivan nappiin. Instrumenttien soundeissakaan en nää valittamista. Mitenköhän sen sanoisin. Sellaiset sopivan rosoruosteiset tähän biisiin. Tuohon Dead biisiin verrattuna laulukin on huomattavasti parempaa. Se ei enää ole niin ylitunkevaa, eikä sävyltään ylimustaa, muuhun soundiin verrattuna. Warbringer murahdukset ovat kuin taottu paikoilleen. Kuitenkin tällä saralla saisi vielä vähän petrata, sillä huomattavasta viilailusta huolimatta, örinä on kaikessa mahtavuudessaan hiukan liian tummaa muuhun biisiin. Puolikarkea huuto olisi mielestäni örinän sijasta paras mahdollinen tapa tälle biisille. Mutta se on vaan minun makuni...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asgardão - Dream of Glory 06.11.2005

Asgardão - Dream of Glory
Alun pimputukset upottaa niin musiikin syöveriin, että kun kitarat ja rummut tulee mukaan vähän jopa säikähdin, että mitä tapahtu. Sitten alkaa taas hidas leijuminen syvälle tähän biisiin. Erittäin tunnelmallinen kipale, joka vie mennessään. Kuitenkin tästä jää jonkinlainen tyhjiö muuten musiikin täyttämiin aivoihin. Vokalisointi olisi tehnyt tästä ehdotonta rautaa ja terästä, ehkä betoniakin. Niiden uupuminen hiukan rokottaa, sillä vokaalit on mielestäni osa musiikkia jota vaan kuunnellaan. Mutta jos tämän laittaisi pyörimään vaikkapa filmin taakse, niin asian laitahan olisi ihan erilainen...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unhealing - Blackening Of The Lands 20.05.2005

Unhealing - Blackening Of The Lands
Liian syntikkavetosta on minun makuuni kyllä, mutta kyllä tällästakin pystyy kuuntelemaan. Syntikat vetää ihan kiehtovia melodioita, mutta ne kyllä peittää kitarat ihan kokonaan. Kitaroita ei meinaa kunnolla edes löytää ja niistä on vaikea nyt sitten mitään sanoa. Rummut on piakoitellen aika pinnassa ja soundit on kovinkin konemaiset. Välillä konekivääri tulitustakin muistuttaa. Laulu ei ihan ole minun mieleeni, korinan sijaan pitäydyn suorassa rääkymis huudossa. Kuitenkin hyvin murisija vetää. Paketista huokuu minusta hyvinkin suuri yhtenäisyyden puute soittimien välillä. Nyt syntikat suorastaan hallitsee biisiä, laulu on aika erillään muusta biisitä, rummut tikkaa menemään jossain kaukaisuudessa ja kitarat ja basso ovat kadonneet. Sävellys toimiva, muutama sovitus ampuu minusta yli ja miksaus puolella tasapainoa saisi hakea aikalailla...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unhealing - Beneath The Frozen Surface 20.05.2005

Unhealing - Beneath The Frozen Surface
Alku on vainoava ja synkkä, kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno. Biisi pelaa aika paljon syntikoiden kanssa ja kitarat on jääneet minusta ihan liian varjoon. Voi kyllä olla ihan hyväkin se, sillä tuo särö tuntuisi kuulostavan vähän siltä, että vahvarin päälle olisi viritetty muovikalvo. Sen verta suriseva on. Tosin vaikea on tarkkaan sanoa, kun se on nyt noin takana. Yksittäisenä saattaisi olla ihan kauhean kuulonen, mutta nyt se on saatu kokonaisuuteen soljutettua kohtuu hyvin. Rummuissa on minun korvaan jotenkin konemainen soundi, sovitukset kuitenkin pelaa hyvin. Vokaalit on vedetty vähän liian pintaan ja muutenkin tuollainen korina tyylinen ei ole minun mieleeni sitä parasta örinää. Biisissä on sävellys ja sovitustyö ihan kohdallaan, mutta pientä säätöä kaipaisin vielä tasapainotuksen puolella ja kitarasoundeihin voisi hakea rouheutta tuon surinan tilalle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autopilot - Lake of Frozen Hearts 07.05.2005

Autopilot - Lake of Frozen Hearts
Biisi pelaa aikalailla tunteella ja synilla. Kauniita synamelodioita, jotka on rakennettu todella hyvin kitarariffien päälle. Kuitenkin minun mielestä kitaroita pitäisi hiukan vapauttaa synien kahleista. Nyt synat peittää agustista kitaraa ja se ei pääse siksi niinkään oikeuksiinsa. Särökitarat sitten kyllä kuuluu ihan hyvin ja tasapaino siltä osalta on löytynyt, mutta kitaroille saisi ehkä hiukan enemmän laittaa melodioita soitettavaksi. Rumpusovitukset on ihan toimivat, joskin rummut on myös hiukan varjossa. Laulu on ihan kohtalaista. Se sopii biisiin ihan hyvin, mutta siihen pitäsisi saada voimaa lisää, kun kuulostaa vähän epäröivältä nyt ja ei siksi lähde aina soiton mukaan. Hiukan liian synavetoinen minun makuuni, mutta kokonaisuus on silti toimiva.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autopilot - And Only Darkness Remains 09.05.2005

Autopilot - And Only Darkness Remains
Pituus hirvitti valtavasti, mutta kun tätä kuunteli, niin sitä vaan uppoutu tähän ja muutaman kerran hurahti ympäriisä. Kyllä Insomniumia on kuunneltu. Varsinkin agustisista kitaroista tuli todella vahvasti mieleen. Mukavan laahaava, unettavan rauhallinen tunnelma, mutta silti biisi rytisee kivasti eteenpäin ja rullaa loppuun varmasti. Äänimaailma on hiukan vaimeahko, mikä sopii näinkin rauhallisen biisin tunnelmaan hyvin. Ainoastaan särökitaroiden soundit ei ihan täydellisesti miellyttäny minua. Hiukan terävämpi saisi minusta olla. Vokaalit tässä mielellään kuulisi lisäpiristeenä, kun nämä instrumentaalit ei ole örisijälle niitä ihan ykkösbiisejä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hate Revelation - The Northern Realm 03.05.2005

Hate Revelation - The Northern Realm
Biisissä on todella hienoja kitarariffejä, jotka jauhaavat vihasta sanomaansa todella mukavasti. myös soolo miellytti minua lennokkuudellaan. kitaroiden sounditkin on suttuisuudestaan huolimatta mielyttävän kaivelevat. kosketin melodia tuo jotenkin salakavalaa murhanhimoa biisiin, joten sekin sopii tähän mainiosti. laulu ei ihan ollut minun mieleen, vaikka se biisiin onkin istutettu varsin hyvin. Tuo matala örinä kun vaan tuo mieleen lähinnä oksentavan koiran. Vaikka yleisilme onkin aika kellarimainen niin loppujen lopuksi bändi on aika valmis suuremmankin yleisön eteen, ei ehkä täällä päin, mutta tuonne Norjan suunnalle ainakin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hate Revelation - Tormented 03.05.2005

Hate Revelation - Tormented
Taas juntataan menemään hitaasti vainoavilla riffeillä ja kunnolla. Yksinkertasta, mutta hienoa! Myös nuo piinaavat melodiat ja kohtuu rauhallinen soolo sopii biisiin, kun silmä päähän. Niissä parissa mättökohassa kuulostaa suorastaan kun alkas joku pommikeskitys, eli bändi saa purettua agressioitaan tuotantoon kiitettävän tehookkaasti. Edelleen kaksi häiritsee hiukan: Laulu, joka tässä on hieman paremmin onnistunut sovituksellisesti ja muutenkin istuvuudeltaan edelliseen nähden, ja yleisen sumea äänimaailma. Pystyn melkein kuvittelemaan itseni katsomassa bändiä jossain pimeässä kellarissa, jonka katosta valuu verta! Kuitenkin asenteella tehty musiikki iskee hyvin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Victory & Eternity 10.05.2005

Tuho - Victory & Eternity
Erittäin rankat soundit kaikinpuolin. Kitarasäröt tuntuu painavan ainakin 100 kiloo. Riffit on mielestäni erittäin jauhavat, ehkä liiankin junnaavat, joten noinkin rankoilla soundeilla biisi on liian painostava. Tulee niin pölähtänyt olo, että ei oikeen tajua missä mennään. Rumpalin yhteistyö kitaristien kanssa tässä vakuuttaa. Rumut tukee loistavasti tuota painostavaa junttausta. Laulaja on todella monipuolinen. Puhdas laulu sujuu, siinä missä tuollainen matala kuolonkorinakin. Soolo ja sen päälle tuleva laulu on aika mukavan kuulonen lopetus metodi. Tässä se on kuitenkin mielestäni hiukan töksähtäen toteutettu. Saisi jäädä soimaan pitemmäksi aikaa lopun laulu ja viimeset soinnut. Todella hyvin tehtyä musiikkia, joskin tunelma oli näin vasta heränneelle ihan liian pahaa höykytystä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Subsides 18.05.2005

DARKER GROUNDS - Subsides
Kahen rymistelyn jälkeen tarjoillaan näköjään rauhottavia ja sitten vasta mennään asiaan. Ihan näppärä intro. Mitä tässä turhia tuosta rymistelystä sitten jaarittelemaan, kun homma toimii kuin kapitalismi jenkeissä. Laulusta sen verta, että ärjyntä ja matalat korahtelut toimii hyvin ja puhtaat on ihan ok tasoa, niissä tuntuu, että ääntä puristettaisiin jotenkin oudosti. Kokonaisuutena on kuitenkin hienoa työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Grandeur 18.05.2005

DARKER GROUNDS - Grandeur
Sama rymistely jatkuu tässäkin tekeleessä, ehkä jopa vieläkin rajumpaa menoa. Agressiivista paahtamista \,,/ Eipä tässäkään mitään kummepia ole valittamisen aihaina. Kun liidikitara vetää tuota korkeaa melodiaa, niin hiukan pistää ilkeästi korviin. Vähän kun saisi liidin volyymia pienemmälle, niin ongelma poistuisi. Rumpali jatkaa hyviä otteitaan ja paukutus sujuu kuin kiskoilla kulkevan luotijunan matka: nopeasti ja varmasti. Ihan alun örinät kuulostaa minusta hiukan heikolta. Tulee mieleen lähinnä säröillä varustettu itku. Muuten hyvää työtä ärjujän osalta. Synien osalta edelleen mennään kohtuuden nimissä ja ei tule ihan ylivedettyä vaikutelmaa. Ihan pieniä miksauspuolen juttuja ja synavetoisuutta lukuunottamatta homma on hanskassa ja paketti kasassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Without Regret 18.05.2005

DARKER GROUNDS - Without Regret
Yksinkertaistettuna voisi vaan sanoa, että biisissä on rytäkkä meno ja jytäkät soundit. Kitarat jauhavat korvia sopivasti nipisteleviä riffejä ja soolossa on sopivasti lennokkuutta. Löytyy nopeaa tilua ja vähän rauhallisempaa vinguttelua. Syntikat vetää näpsäköitä melodioita. Onhan noita syntikoita minun makuun käytetty aika paljon, mutta heikottamaan ei kuitenkaan rupea.Rumpalin työskentely vakuuttaa täysin. Laulajalla on kunnon meno päällä, kurkku äristään puhki ja kunnolla. Itse pidän juuri tuollaisesta korekahkon rouheasta rähinästä. Täysin valmista materiaalia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - No Mortal 13.04.2005

Argon - No Mortal
aika tumma henki tässä biisissä tosiaan puhaltaa. muutama minuun iskevä riffi löytyy ja soundit on kitaroissa kohillaan. laulajalla homma sujuu hyvin, hiukan tuo James Hetfieldiä mieleen paikkapaikoin. tässä biisissä on asennetta ja taitoa, mutta silti tästä puuttuu jokin jippo loppupuolelta yllättämästä. nyt tuntuu vähän liian pitkältä. kuitenkin menevää materiaalia...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - The Encounter 28.04.2005

Born of Thorns - The Encounter
rauahllisen syna alun jälkeen, kun laulu lähtee helvetin energisesti liikkeelle saa semmoset agret päälle jotta. taas on hienosti saatu tuotua puhtaammalla laululla jotain koukkua tähän ja rääkyminen on ihan viimesen päälle biisiin istuvaa ja kaunista kuunneltavaa. tämä vaan on helvetin hyvää!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - Starnation's Loss 19.04.2005

Born of Thorns - Starnation's Loss
Jännä alku, aika hauskakin oikeestan. Ihan kun karusellissa :P Biisi alkaa mättämään tulta ja tappuraa melkein alusta alkaen. Edelleen on miksaus ihan kohillaan, biisissä on hyvä yleissoundi ja soittimet ja laulu on tasapainossa. Eniten biisistä jäi mieleen synakuviot. Normaalisti en sellaisista kitaravetosesta pitävänä perusta paljoa, mutta nyt kolahti. Laulukin sujuttelee rääkyen kun viimestyä päivää. Tässä löytyy asennetta ja ryminää varustettuna kauneudella. Minä pidän!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005) 18.04.2005

Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005)
Kirjottelin tänne jo pitkän kommentin, mutta jostain syystä se ei ainakaan mulla näy niin kirjotetaanpa uudestaan... Eli eli. Synakuvio on erittäin klassisen kuulonen, hiukan tutuhkokin ehkä. Synasoundit on ihan jees. Kitarariffit ovat sopivasti junnaavat, eivät liian päätöntä mättöä, mutta ei liian hentoa köröttelyäkään. soolossa oli senverta hyvästi ideaa, että pitempi tiluttelu ei olisi olluta pahasta. Rumpalilla on oikein hyvin homma hallussa. Laulussa puhtaat varsinkin houkuttelivat minua oikein uppoutumaan biisiin, mörinässä biisille ja laulajalle oikein ominainen äänen taso löytynyt, houkan kaikua voisi lisätä. Miksauksellisesti erittäin tasapainonen biisi, jolla on kauniin synkkä ilmapiiri ja johon on ujutettu koukkuja kun kalavesille. Meikäläiselle toimii!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005) 18.04.2005

Born of Thorns - Vision of the Prophecy Unfolds (2005 / 2005)
Jotenkin klassisen kuulonen tuo syna intro. en nyt saa päähän mikä biisi tulee mieleen siitä. Kitarat ovat sävellyksesltään minun korvaan sopivan junnaavat, ei liikaa sellaista junttausta, mutta riffejä toistetaamn juuri sen verta että ne jäävät päähän. soolo olisi voinut olla vähän pidempi, nyt vähän loppu kesken. Rumpalilla on homma hallussa, tarkkaa työtä tekee hän. tuo örinälaulu on sitten minun korvaan oikein hyvää, laulaja vetää murinaa itselleen selvästi ominaisimmalla korkeudella, joten örinä ei ala falsettaa pitkissä huudoissa ja tuollainen korkeahko on biisillekkin juuri se sopivin. kaikua oisin kuitenkin hieman halunnut lisää. myös nuo puhtaat ovat mainioita houkuttelemaan kuuntelijaa uppoutumaan biisiin. Varsin paljon on koukkuja vedessä siis ja ainakin minuun toimi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele eXtra - The Queen of The Ice 06.05.2005

eXtra - The Queen of The Ice
Tämä biisi on aikalailla laulun ehdoilla menevä, mikä hiukan häiritsee. Soittimet ovat aika phasti varjossa. Harmi sinänsä sillä ainakin kitarassa tuntuisi olevan melko asialliset säröt ja soitossakaan ei oo vikaa. Laulajalla on aika erikoinen ääni, mutta se sopii hyvin tälläisiin tunnelmalla pelaileviin biiseihin. Hyvää varmaa työtä hän kyllä tekee, ei ujostella turhaan ja annetaan mennä. Vähän englannin lausuminen pistää korvaan. Biisin tunnelmasta on sanottava, että se on minusta ehkä vähän liian vaihteleva ja välillä ristiriitanenkin sanoituksiin nähden. Välillä hyvinkin surullinen tunnelma pomppaa mahtipontoisen iloiseksi. Kokonaisuutena kuitenkin kohtalaisen hyvää musiikkia. Uudelleen miksaamisen tarpeessa. Vähän laulua pienemmälle volyymille, niin tätä kuuntelee todella mielellään!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinister Creation - Reborn of Fear 12.05.2005

Sinister Creation - Reborn of Fear
Liidin melodia, on heti alkuun ensimmäinen, mitä tästä korvaan tarttuu. Muutenkin soolo ja melodiat toimii ihan jees. Sopivasti tuleevat esiin tuolta nuo korkeet äänet ja soundit on hyvät. Mukavan raskaita riffejä tahkoaa myös komppiosasto tuolla taustalla. Vähän suttuset säröt on, mutta kuitenkin toimivat. Jos on kitaroissa suttusäröt pelissä, niin soittoon luo pientä sävyeroa suht selvän kuuloset pellit. Peltien äänet kuuluu paikoin aika kirkkaana, jos vertaa vaikka basariin, mikä on aika humiseva. Siihen pitäisi saada enemmän tuota jykevyyttä. Tosin kyllä sen basarin nytkin huomaa sieltä, eli suht hyvin kuuluu kaikki, mitä soitetaan ja voi todeta, että biisi on tasapainossa. Lauluajalle pitää antaa plussaa kunnon karskista örinästä. Örähtely ei hajoa missään vaiheessa ja ääni kestää koko ajan. Kuitenkin laulu on minusta ihan liian pinnassa ja ei muutenkaan istu niin hyvin biisiin, kun sen pitäisi. Pientä äänenvoimakkuuden pudottamista lauluun ja ehkä hiukan korkeampaa voisi vetää. Mieleeni varsin raskas biisi, eikä kokonaisuudassa ole kun himpun verran hiomista, niin valmista on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hatred - Through my words 30.03.2005

Hatred - Through my words
tää on edellisiin biiseihin nähden paljon kitaroita suosivampaa ja soundeiltaan ei niin bodomia kun tuonNHL demon biisit. tosin kyllä se tästäkin vielä kuuluu. lauluun pitäs ehkä vähän kaikuu laittaa niin se ei ihan noin karkeena kalskahtas näinki melodiseen biisiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - When Love Becomes A Lie 04.04.2005

Dying Fire - When Love Becomes A Lie
aika rämäpäistä hurjasteluu alusta loppuun. hiukan iron maidenin kaltasta otetta löytyy rankennettuna versiona tässä biisistä. soolokin on kunnon tilutteluu 80-luvulta. rummut kuulostaa ihan konemaiselta soitolta. kulkee hyvin. rumpusoundit on minusta vähän perus poweri soundit, mutta eipä haittaa kun biisi on näinkin hyvä. laulu ei ihan oo täysin tuohon power genreen lankeavaa, kun edelleen on aika matalalta vedetty, jos kattoo vaikka just maidenii, mutta toimivaa on kuitenkin ja parempi että ei kaavoihin kangistuta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 13.04.2005

Tuho - Last Words
Biisi on tunnelmaltaan aika vaihteleva. ensin on tuskallisen raastavaa, sitten mahtipontista, välillä käy aika iloisen kuulosenakin(noin 4 minsan kohalla) ja taas vainoavaan. tunnelman moninainen muuttuminen toisaalta piristää, toisaalta rikkoo biisiä. agustinen kitara toimii todella hyvin, soundeissa ei sanomista. säröihin kun siirrytään, olisin halunnut sellaisen jyrähtävämmän siirtymisen. ehkäpä särökitaroihin pitäsi laittaa enemmän volyymia ja säröä, niin tulisi siinä siirtymässä vielä enemmän sellaista mahtipontisuutta. puhas laulu on ihan hyvääi, vähän the 69 eyes tyylistä. myös murina näyttää sujuvan. lausumisessa on pieniä korvaan pistäviä juttuja, mutta niitä ei kuule kun vaan tuossa alussa, kun laulu on aika hallitsevassa roolissa. tasapinotus soittimien välillä on onnistunut. vaikka biisin tunnelmassa on vaihtelevuutta, on muutamia osioita jauhettu minusta hiukan liian kauan ja sillä kerätty biisille pituutta. vähän voisi pois jättää...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 23.03.2005

Argon - Times of sorrow
joo todella kevyttä oli. ainaki ekat reilu puol minsaa. sitten alkaa niin sanotusti potkia persettä ja kovaa. Tässä biisissä homma toimii ja rullaa kunnolla vihasesti loppuun asti. mitäs tässä kummepia kritisoimaan. jos nyt jotain pitää sanoa niin...noh perkele. en kyllä keksi! Argonin paras biisi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darksith - Vituttaa 18.03.2005

Darksith - Vituttaa
Piti uusi versio kaikkien kiusaksi laittaa, kun huomasin että edellisessä ei kitara kuulunu ollenkaan ja hirveä lauluntapaseni oli aivan liian pinnassa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost 04.04.2005

Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost
paljon yhtenäisempi tunnelmaltaan ja rakenteeltaan kun edellinen. nyt on saatu lopun tiukempi meininki istumaan muuhun biisiin hyvin. koskettimien ansiosta välillä todellakin progeilevaa meininkiä ja tuo Pink Floyd tulikin mieleen siltä osin. soundeiltaan edelleen vaimeahkoa, mutta rauhalliseen biisiin istutettuna täysin hyvät. laulaja on minun mieleen edelleenkin. äänessä on voimaa ja varmuutta, osaa hyvin tuoda esiin omaa tekemistään. ei ihan sitä minun musiikkimakuani, mutta hieno veto!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Reflections Never Fade 04.04.2005

Diffusion - Reflections Never Fade
intro on kyllä kutsuva omalla tavallaan. ensivaikutelma on jotenkin tunnelmaltaan pelottava. hyvinkin menevä aloitus siis kaikinpuolin. sitten kun lähdetään rymistelemään etiäpäin, se tunnelma valitettavasti hajoaa. jotenkin kuulostaa pätkivältä se kohta ja minä en ainakaan saanut sitä sisäistettyä muuhun biisiin kuuntelujenkaan myötä. onneksi tunnelma palaa siinä kahen puolen minsan kohilla taas pelottavan vainoavaksi mörköilyksi. soundi puoleltaan biisi on aika vaimeahkon kuulonen mutta sellainen äänimaailma sopii mielestäni muihin paitsi siihen kaahailu kohtaan. siinä ehkä pitäisi saada kitaroita kuulostamaan vihasemmilta särön ja volyymin kautta. laulajalle pitää heittää plussia, hienoa työtä läpi biisin. kokonaisuutena hiukan jäi minulle sekavaksi, mutta voi mennä sen piikkiin että ihan en näin kokeilevaa musiikkia ole kuunnellut.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele 3 DEE - Frozing 11.03.2005

3 DEE - Frozing
Tämähän on aika mahtavaa tavraaa soitannollisesti ja soundillisesti! mutta nyt en kehtaa sen tarkemmin kommentoida enkä arvostella kun tästä laulu puuttuu ja se laskis arvosanaa liikaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thy Legacy - Reverse exorcism 22.03.2005

Thy Legacy - Reverse exorcism
biisin introsta tulee plussaa. se jotenkin yksinkertasesti jyrää. rummut paukuttaa koko biisn vallan mahtavasti ja soundit on saatu hyvään iskuun. pitkä miinus tulee kitarasoundeista. ne ovat toki hyvät, mutta tähän biisiin voisivat olla raskaammat ja volyymiä voisi laittaa enemmän. nyt jää vähän vajaa tunne, kun kitaraa ei päästetä jyräämään sillälailla kun riffit ansaitsisivat. myös vokaalit kuulosti jotenkin muusta biisitä irralliselta. kuka tietää, tämäkin ehkä korjaantuisi jos kitarat olisivat kovemmalla. brutaalia mättöä joka ei armoa anna\,,/
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - The Road 27.02.2005

Iron Sphere - The Road
hmm... jaaha. Strato Arcticaa, siinäpä määritystä tästä kappaleesta. alkuriffi on ihan kun wolf & ravenissa, joskin koskettimet poikkeaa. Ja välillä on sitten black diamondin koskettimet siellä. eli ei kovinkaan omaperästä. mutta väliäkös tuolla, jos on hyvin soitettu ja laulettu sun muuta. tätä kuuntelee enmmän kun mieluummin, varsinkin tuota kitaristin tiluttelua. nättiä ei voi muuta sanoo! ainoo miinus siitä että biisi on vähän kun olisin aiemmin kuullut...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Artificial Darkness - St. Mary 02.03.2005

Artificial Darkness - St. Mary
kyllä kategoria on kunnossa! introhan on mahtipontisuutensa ja naislaulun takia ihan taru sormusten herasta musiikin kuulosta. kitarasäröt ei oo ihan selkeen kuuloset. minusta ne vois olla vähän terävämmät.rumpusoundit on ok, virveli muistuttaa st. angerin virveliä, mutta minua se ei haittaa. laulu on kunnollista vihasta bläkkis örinää, ei niin älyttömän terävän selkeetä mutta ei myöskään älytöntä muusia. naislaulu on omiaan tuomaan biisille mahtipontista tunnelmaa, mikäon aika erikoista sillä yleensä bläkkis biisessä on hirmusen vainoava tunnelma. tasapaino on melkolailla kunnossa, ehkä rumpuja vois hiukan hiljasemmalle laitttaa, mutta silti kyllä tästä kaiken kuulee. hiukan liian pitkä tämä oli minun korvaani. hyvä toki, mutta tämän saisi tiivistettyä sellaiseen reiluun viiteen minuuttiinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chrism - Chapter III: The Messenger 11.02.2005

Chrism - Chapter III: The Messenger
Alkuhan suorastaan rymistelee päälle. näin kunnon kikkelihevi kappale pitääkin alottaa: kovaa, korkeelta ja tunteella! Seuraava fiilistelykohta on ainakin yllättävä räikeän alun jälkeen. kitarat jyrää mukavalla soundilla, aika raskaan kuuloset, mutta sopii silti tyyliin. ja soolo oli ihan mahtava. mistä en taas pitänyt oli synasoundit, kun pisti särkemään päätä. laulajan ääneen oli aluksi vähän vaikeaa päästä kiinni. alussa se kävi siinä fiilistelyssä niin korkeena, että se jotenkin sotki, mutta kun taustalle löyty mättöä niin laulukin lähti ihan uusille raiteille. ja mistä alussa lähettiin liikkeelle, niin siihen lopetettiin eli kovaa, korkeelta ja tunteella! kokonaisuutena yksilöllistä soittotaitoa löytyy millä tahansa mittarilla yli asteikon ja yhteensoittokin sujuu, mutta jotain tästä jää puuttumaan! Ehkä pari buranaa siihen päänsärkyyn...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - Reward Of Assistance 14.04.2005

Circum Elements - Reward Of Assistance
aluksi ei meinannut oikein aueta mitenkään. soundit on aika modernin kuuloset, mutta ainakin ensikuuntelulla aika vaimeet, joten vaikeaa oli ruveta mitään sanomaan. tätä biisiä pitää popitta kovalla että tästä saa irti kaiken, mitä sillä on annettavaa. ja kun nupit väänsi kaakkoon, rupesi tämä biisi tarttumaan ja kunnolla. laulu sopii biisiin hyvin ja kaikinpuolin sovitukset on kunnossa. soolokin oli aika passeli, ei mikään ylipitkä tilulilu.kokonaisuudessaan biisin suurin vahvuus, mutta samalla heikkous on soundit. ensivaikutelman vaimeus hiukan latistaa, mutta kun volyymia löytyy havaitsee, ettei kaikki bändit onneksi käytä perinteisiä Steppenwolf soundeja. Todella pätevää musiikkia minun korvilleni!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Anger 22.03.2005

Argon - Anger
lähtee käyntiin nimensä mukaan varsin vihaisesti. ei siis nopeutensa vaan tunnelmansa ansiosta. soitosta tulee hiukan sellainen dream theater progeilun ja metallican vanhempien biisien sekoitus. laulaja kyllä tekee työnsä aika buenosti. hienosti sopii ääni biisiin ja sieltä löytyy taitoa lievistä murahteluista puhtaaseen fiilistelyyn. tasapinossa spoittimet ovat varsin hyvin, hiukan laittaisin itse bassoa kovemmalle. sitä ei oikeen tahdo muuten huomata. kokonaisuutena: vaikka biisi on pitkä, sitä jaksaa kuunnella, koska se rakentuu koko ajna pala palaselta. tässä ei ole turhia venytyksiä, vaan koko ajan pidetään homma hallussa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Käärmenäyttely - Amishoppari 15.03.2005

Käärmenäyttely - Amishoppari
ei tästä voi muuta sanoo kun, että tää biisi menee samaan kategoriaan Natsipaskan Hevimiehen kanssa, eli tässä on TOTUUS!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - Nightmares 21.02.2005

Dying Fire - Nightmares
aika erikoinen powermetal biisi tänne mikseriin. ei kikkaile niinkään synilla, vaan tekee asiat rehellisesti old school tyyliin kitaroilla. lisäksi erikoisena on että laulaja ei nähtävästi käytä vitun kireitä nahkahousuja kun ääni ei ole loppujen lopuksi kovinkaan korkea. mutta se on tässä biisissä juuri loistava juttu. ei aina tarvitse laulaa eunukkimaisesti, vaikka se saattaa hyvältä yksittäisenä kuulostaakin. pää asiahan on että laulu sopii muuhun biisiin ja se tässä toimii niin vitun hyvin että. ja sitten tuo rumpali. ei helvetti kun paukuttaa. tarkkaa ja kaunista työtä. \,,/ jau jau vaan ja rok rok perkele \,,/
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wolfchild - Cuts Like A Knife 06.05.2005

Wolfchild - Cuts Like A Knife
Tätä kuunnellessa alkoi jalka paukuttaa lattiaa ja sormet naputtaa pöytää. Tässä on minusta jotain lennokkuutta mitä löytyy Steppenwolffistakin! Kitarasoundit eivät ole ihan perinteisimmästä hard rock päästä, mikä vaan piristää sopivasti. Kuitenkin jotain ytyä niissä kitaroissa on. Soolo oli mielestäni oikein toimivaa tiluttelua. Laulu on ehkä biisin se asia, josta eniten pidän. Sopivan laiskan kuulosta, mutta silti tarvittaessa lähtee terävänä korkealta ja kirkkaasti. Huonona näen tässä biisisä vain sen, että rummuista pellit ei kuulu niin hyvin kun pöntöt! Mutta se nyt ei paljoa häiritse. En vaan voi olla pitämättä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Shadow Dance 05.01.2005

Iron Sphere - Shadow Dance
kunnon tiluttelua. kun kitarat jauhaa vuorotellen synan kanssa semmosia kuvioita että huh huh ja siihen lisää taitavan rumpalin hienon työskentelyn niin tulos on tämä. kerrassaan mahtavaa jälkeä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veristi - Syvyys 05.01.2005

Veristi - Syvyys
alku on jotenkin laiskan kuulonen, mutta siitäpä se sitten lähtee rymistelemään. soundit on aikasta lailla säröset, osin ihan mukavat ja osin korvia riistävät(mikä sekin voi tavllaan olla hyvä). soittimet on hyvin tasapainossa toistensa kanssa ja soitantokin on ihan hyvää ja raivokasta sitä alun laiskuutta lukuun ottamatta. sanoista pitää sanoa että yleensä suomenkieliset mörinäsanotukset on jotain sieltä ja syvältä, mutta nyt liika kornius oli saatu pois ja kertsi jää jopa päähän soimaan. eikun noita saundeja korjaamaan ja vielä pientä raivoo niin johan lähtee!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veristi - Hylätty maa 05.01.2005

Veristi - Hylätty maa
tämän alku on huomattavasti "räkäisempi" kuin syvyys biisin. raivoa on kaivettu vielä hitusen enemmän. 2 minsan kohalla bassokuvio tuo mieleen jotenkin Barathrumia ja muutenkin se sai vainoavan tunnelman aikaan. ihan toimiva biisi
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mensura - Triumph of the Unfaithful 22.02.2005

Mensura - Triumph of the Unfaithful
tuo ihan aku kuulostaa vähän korviin pistävältä, mutta sitten tulee kunnon irkku viulut. tuo vähän erilaista tunnelmaa tuonne helvetillisen mätön taakse. rumpali on kyllä vitun kova! paukuttaa ihan viimestä päivää! kitarat kuulostaa(sillon kun ne kuuluu rumpujen takaa) ihan hyvältä soundien puolesta. riffitkin tuntuu jyräävän aika tarkotuksen mukasesti eli kovaa! laulu kyllä peittyy aika pahasti tuonne taakse. jos jotain moittimista on niin laulua ja kitaroita pitäs saaha vähän kovemmalle, rumpuja ja synia ja viulua taasen pikkusen pienemmälle. Vihasta menoa tää oli alusta loppuun...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 16.01.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
tämä on ihan yhtä hyvä kun tuo "Distant, Silent, Gone". jotain Hangar 18 rymistelyy tästä kuuluu, mutta melodiat on kun stratolla. ja jälkihän on ihan vitun kovaa kikkeliheviä \,,/ Rupesin vaan miettimään, että laulaja kuulostaa jotensakin tutulta ja kuuntelin enforcea ja mietin onko sama mies kyseessä? mutta kuitenkin, tällä pitäs päästä levytyssopimukseen käsiksi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Distant, Silent, Gone - Demo 2004 16.01.2005

Force Majeure - Distant, Silent, Gone - Demo 2004
juup kovaa vääntöä on. kitaramelodiat iskee tajun kankaalle ja rummut potkii päähän senkin jälkeen. kaiken kruunaa vokalisti joka osaa laulaa ja vieläpä eläytyä ja tuoda itseään esille! loistavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Rusted Crown 23.03.2005

Reflecting Black - Rusted Crown
biisi on todella vaihteleva, jopa välillä tämä vaihtelu tapahtuu liiankin nopeasti, kun todella hienot melodiat muuttuvat töksähtäen tosi rankkoihin mättöihin. esimerkiksi alun agustinen on todella hieno ja siitä jatkuu vielä mahtipontisilla särökitaroilla, mutta sitten töksähtää kun aletaan mättää todenteolla. sinänsä erillään tässä mätössä ei ole mitään vikaa, mutta siihen siirtyminen on hiukan liian nopea. toinen häiritsevä oli mielestäni soolo. se ei kuuntelemallakaan meinannut istua biisiin. osioita ei ole istutettu toisiinsa riittävän harkitusti. toisaalta tästä seuraa se hyvä juttu, että biisi ei kaavoihin kangistu. soundit ovat kyllä jykevät. kitarat jyrisee ja basari saa tutisemaan. muutamia harkittuja siirtoja noiden melodioiden ja mättöjen välille niin tämä olisi kiitettävää. niiden ei pitäisi tämäntasoisen soittotaidon omaavalle bändille olla paha pähkinä purtavaksi tulevaa matskua varten.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dying Fire - The Journey 21.02.2005

Dying Fire - The Journey
Jotenkin tämä kuulostaa soundeiltaan ja riffeiltään ihan joltain Judas Priestin Screaming for Vengeancen biisiltä. ei tietenkään huono juttu se sillä klassikko levyhän se. hitto kun ei vaan yksinkertasesti saa tästä mitään irti, kun on vaan niin hyvää. soolo siinä kolmen minsan kieppeillä on ihan helvetin näppärää tekoa ja neljän minsan kohilla tuleva tilu se vasta jyrääkin! biisi loppuu kunnon kirkasuun, eli kyllä sillä laulajallakin näköjään nahkahousut löytyy:)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele REBELROCK - Rebels Evermore 24.11.2004

REBELROCK - Rebels Evermore
kun tuon alemman biisin olin kuullu ja se tuntu venytellyltä niin pelkäsin kun tää on vielä pitempi. mutta ihan suotta. tää on loistava. laulu on ihan maailmanluokkaa ja kitarasoolokin on tosi kovaa vingutteluu. kertsi jää hyvin päähän soimaan. edelleen on vaan pakko toistaa että tää on loistava
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele BlindNine - Fine 11.03.2007

BlindNine - Fine
Soundeiltaan biisi on varsin toimiva. Kitarat toimii niin säröiltään, kuin puhtaana ja rummuissa on hyvät perussoundit ja ne toimii tässä. Tuskin ois mikään älytön naku naku bassari toiminukkaan, niin mitäpä niitten kanssa himona kikkailemaan. Biisi on mukavan vaihteleva, kun jatkuvasti hypätään agustisista näppäilyistä mättöön, niin mielenkiinto pysyy yllä. Hyvä hyvä. Laulu on puhtaana todella hyvä, joskin minun makuun vähän persoonattoman kuulonen ääni, mutta hyvin vetää kuitenkin nuotilleen.. Ehkä kuuntelemalla löytyy se persoonakin siihen sitten. Noissä kärinälauluissa on sitten minun korvaan pahiten korvaan pistävä juttu, eli niitä on vähän liikaakin pelleilty efektien kanssa. Vähän ois saanu jättää säröö ja kaikuu pienemmälle. Ihan pikkusen vaan tosin, mutta kuitenkin. Olisin myös toivonut tuohon kaikkein mättävimpään kohtaan (3,30 ->) matalampia voksuja, niin ois toiminu ehkä paremmin. Mutta hyvä kokonaisuus kuitenkin kaikkinensa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frostburn - Are There Roses On My Grave 12.05.2005

Frostburn - Are There Roses On My Grave
Aika perus varmaa gootti vääntöä tämä on. Kauniit melodiat vedetty hyvin särisevän komppikitaran päälle ja taustalle rummut mättää peltejä paukkumaan ihan olan takaa. Siihen vielä päälle suht taidokas, varma ja sopivan laiskalta kuulostava goottilaulu. Varman päälle pelaamalla pääsee näköjään jo aika pitkälle, sillä OK tason tämä saavuttaa jo noilla genren perusjutuilla. Kuitenkin parantamista löytyy vielä. Muutamissa kohdissa, kun yritetään saada pienen keventelyn jälkeen sellaista mukaansatempaavaa mahtipontisuutta aikaan(esimerkkeinä kertsi ja soolo), niin vaikutus jääkin aika vaimeaksi. Kyllä jotain huomaa, mutta kuitenkin myös aika paljon puuttuu. Paketti on lähes nivottu kasaan, muutama solmu puuttuu vielä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frostburn - Crucify My Heart 12.05.2005

Frostburn - Crucify My Heart
Tämä ei missaa niin paljoo sitä mahtipontisuutta, kuin tuo edellinen. Tämä biisi tavallaan nousee noihin huippukohtiin helpommin. Edelleen on soundit aika perusgoottista luokkaa ja melodiat on meneviä, kauniita ja varman päälle pelattuja. Muutama mukavan jauhava riffi tuli vastaan ja suht pitkä juonitteleva soolokin oli ihan miellyttävä. Laulussa ei ole valittamista. Siinä löytyy varmuutta ja voimaa ja sovitus biisiin on toteutettu hyvin. Kokonaisuus on hieman parempi, kuin edellisessä. Jos eka oli 8- niin nyt on jo 8+, mutta mikserin arvosteluasteikolla jos mennään niin...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele VEHEMENT - Hidden Euphony Of The Storm 26.11.2004

VEHEMENT - Hidden Euphony Of The Storm
pakko oli tänne tulla kirjottelee, että nyt kun on kuunnellu enemmän tätä biisii niin se vaan paranee \,,/
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele VEHEMENT - Hidden Euphony Of The Storm 16.11.2004

VEHEMENT - Hidden Euphony Of The Storm
Ite tykkään biisin melodisista kohista. loppu ainaki on tosi mahtava. laulaja vetää äänihuulet verille kunnon demonimurinalla, joka tosin on ehkä hiukan raaka muutaman melodisen kohdan päälle, mutta kyllä tällaisia biisejä pitää olla enemmän.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hatred - Garden of fear 30.03.2005

Hatred - Garden of fear
tämä biisi ei järjin omaperänen oo, mutta silti niin pirun potkiva että kyllä tästä pitää. oikeestaan ainoo valittamisen aihe tätä biisiä ajatellen on se että synat on liian kovalla. paremman kuulosta tulisi, jos kitarat pääsisivät paremmin oikeuksiinsa äänen kautta...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Wicked 19.11.2004

Iron Sphere - Wicked
hmmm...nyt meni kommentti väärälle biisille...no tuota alempaa tarkotin!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Wicked 19.11.2004

Iron Sphere - Wicked
Alusta tulee hiukan SonatA ArcticA mieleen. Edelleen tuo puhdas laulu tekee hyvää korville kaiken tämän mörinän keskellä! Hienoa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele WRATHAGE - Terra Limbo 27.02.2005

WRATHAGE - Terra Limbo
agressiivista, suht nopeeta mättöähän tämä on. hiukan melodisempaa itse kuuntelen, mutta kyllä tämäkin useamman kuuntelun arvoinen on. kitarasoundit on onnistuneet, ne pölyttävät korvia mukavasti. laulukin on osaavaa murinaa. rumpali työskentelee erittäin maniosti, tarkkaa työtä. soittotaito on hallussa ja genreään biisi palvelee lähes täydellisesti, mutta minun korvaani ei sovi aivan niin hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avathar - Morannon 18.11.2004

Avathar - Morannon
ihan kivan kuulosta soittoa jälleen. ja laulukin on samaa nazgulmaista örinää. mieleen tuili jotenkin elokuvan musta portti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Pleasure/Pain 25.11.2005

Silent Dream - Pleasure/Pain
Mitäpä voinen sanoa näin hienosta biisistä. Kaikki mitä ylistettävää onkaan, on jo ylistetty edellisen biisin kommentissa. Toimiva sävellyspläjäys, jossa on tarttuvuutta ja vie mukanaan hetkessä. Ainoastaan yksi sovitus hiukan häiritsi. Sovitus esiintyi useammassakin kohtaa, mutta varsinkin ihan alussa biisi oli lähteny jo todella hyvin käyntiin ja sitten tuli pikku hyppyri. Kohta ennen lauluu, jossa oli ainoostaan syntikat vähän töksäytti kelkkaa ja biisi otti volttia, mutta onneks laskeutu taas oikein päin ja jatko matkaa. Ei tällanen pikkujuttu kuitenkaan maailmaa kaada, eikä tätä biisiäkään...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Love/Death 25.11.2005

Silent Dream - Love/Death
Voihan perkele. Löyty pitkästä aikaa sellanen viisu, että pitää kuunnella ihan urakalla uudestaan ja uudestaan. Kuusminuuttiseks tuntuu todella lyhyeltä. Tässä pelaa kaikki yhteen.. Bändin jäsenet kuulostavat olevan ammattilaisia ja osaavat asiansa. Jos joku suoritus nousee ylitse muiden, niin laulaja laulaa biisiin erittäin ominaisella äänellä. Laulumelodiat on näppärät ja tarttuvat. Etenkin kertsi saa mukaansa. Rumpujakaan en voi moittia. Napsautteleva basari on juuri sellainen mitä tähän biisiin pitääkin laittaa. Kitarat ovat ehkä hiukan ohuehkoilla soundeilla varustetut, mutta paskanko väliä, jos ne toimivat. Ja jos niitä muuttaa jykevämmiksi, niin en tiedä toimisko ne sitten tässä biisissä.. Eli kun kerta nyt toimii, niin antaa pikku pilkun olla. Huippuluokan sävellys, hyvät soittajat ja miksaus kohdallaan..On vain yksi pikku asia, joka häiritsee..Miksi tätä ei ole levyllä?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Goathemy - Opus funerale inc. My last words 22.01.2005

Goathemy - Opus funerale inc. My last words
biisi on rakeenteellisesti hyvä, tunnelma on synkkä ja soundit basaria lukuun ottamatta genreen täydelliset(se basari on vähän semmonen töks töks). yhteensoitto sujuu ilman mitään kommelluksia. biisin ylivoimanen vahvuus on naisäänen ja ärinän yhdistely! se tuo jotenkin syvyyttä biisiin ja alkaa vähitellen salakavalasti hukuttaa muutaman kuuntelukerran jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Goathemy - Cursing the venomous waters 22.01.2005

Goathemy - Cursing the venomous waters
tämä lähtee alussa paiskomaan kuuntelijaa päin korvia! alun mätössä ei häirtse muu kun se basarin ääni. sitten kun siirytään melodisiin kohtiin niin alkaa jo korva lepäämään. vokaalit on istutettu hyvin melodian päälle ja taas se yhdistely kantaa hedelmää. ei tosissaan muuta valittamista kun tuo basari...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elfoer - StormRider 26.11.2004

Elfoer - StormRider
kunnon menoa..vähän sais laulaa korkeemmalta ehkä, mutta kovaa kamaa
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Eternity - Smile... 16.12.2004

Project Eternity - Smile...
tämäkin jatkaa vaan hyvään malliin. kovaa kamaa on, ei voi muuta sanoo. raivoisaa musiikkia pojat kyllä tekee!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Eternity - Life Cancelled 16.12.2004

Project Eternity - Life Cancelled
tässä on sitä raivoa ainakin alussa! soittimet mättää kaikinpuolin hyvällä tavalla ja laulaja pääsee tässä hiukan paremmin omalle äänialalleen[jos nyt murinassa voi sanoa näin :)]. ainoo valittamisen kohe on nuo rumpujen volyymitasot, mutta ne ei paljoo haittaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CHARISMA - Hunting You 01.03.2005

CHARISMA - Hunting You
kitarat ovat hyvän kuuloset. kunnon hevi riffejä siellä on. rummut antavat tausta tykistystä mukavasti. biisissä on tarttuva kertsi(alku kuulostaa Lordilta, onko hyvä vai huono tiedä häntä), mutta se loppuu vähän liian lyhyeen. juuri kun vauhtiin on päästy niin loppuu meno alta. soolon ympärillä meno säilyy suht pitkään hyvänä. laulu on minun mieleen hiukan liian moderni Linkin Park tyylinen. hiukan kovemmalla tempolla livenä tämä voisi olla kympin arvosta mutta tällä lailla ei ihan niin hyvin kolahda.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron Sphere - Drifting Away 19.11.2004

Iron Sphere - Drifting Away
olen vallan sanaton...löytyykö vielä melodic metallia jossa on puhdasta lauluu? Tosi hienoa! Tämä iskee minuun todella hyvin...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Everlasting 16.11.2004

Sonicmind - Everlasting
jotenkin kappaleen nopeesta alusta tulee mieleen Sentencedin Neverlasting. kertsi tarttuu hyvin. aika suoraa pauketta, josta jää jotain pientä puuttumaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Awake 17.11.2004

Sonicmind - Awake
Tämä oli teidän paras biisinne. Jotain MetallicA tyyppistä siitä löytyi. kun kuuntelee tekee mieli vain paiskoa päätä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 24.03.2005

DIRTY CLUB - Dirty club
jaaha..tämähän kuulostaa ihan vanhalta Judas Priestiltä. laulullaki yritetään hiukan jäljitellä Halfordia, mutta siinä onnistutaan vaan osin. muutama huuto oli ihan jees, mutta muuten sitten vokaalit särki ja pahasti. ja kun voksut rupes särisee se peitti soittimia. eli mikkii vähän pienemmälle herkkyydelle äänitettäessä, niin sekin saatta auttaa asiaan. eipä sieltä muuta niin pahastri ärsyttävää löytyny. kitarat kyllä jyrää ihan kun 80-luvun legendoilla. huumorilla tämä taitaa olla tekastu ainakin mitä sanotuksista saa selvää. jotain hornyahan tuolla huudeltiin. asennetta löytyy ja potentiaalia. joskus kun saatte pokkaa peliin, voitte saada aikaan loistavaa vanhaa heviä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polluted - Life on a Deadline 17.03.2005

Polluted - Life on a Deadline
kyllähän tämä tykittää kovalla tempolla. Slayer tulee mieleen, tosin vähän melodisemmalla laululla. rumpalin työ kyllä ihastuttaa kun paukutus sujuu ja rumpusoundit on kohillaan. kuitenkin hiukan paikoillaan junnaavaa, vaikka lopun agustinen ja tilusoolo vähänpiristää. pituutta pois niin tämä olisi jo loistavaa...
8

Sivu: 1 2