Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 393 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Verona - Tidal Wave 22.08.2022

The Verona - Tidal Wave
Sattumalta tuli vastaan tämä ja olipa miellyttävä kappale. Iso peukku alttoviulusta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele QtamO - New beginning - 3rd street coffee shop 11.07.2022

QtamO - New beginning - 3rd street coffee shop
Maukas basarisoundi. Varsinkin kun alataajuksilla on hyvin tilaa, niin bassorumpu potkii hyvin. Tämän raidan parhautta. Samoin taustalla oleva sateenropina tuo kivaa tunnelmaa. Kokonaisuutena kuitenkin menee pikkuisen hissimusiikkiosastolle. Tietysti taustamusaakin tarvitaan ja sellaisena tämä toimii aivan erinomaisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Orion - Jamming with G 27.06.2022

Project Orion - Jamming with G
Hyvää jamittelua! Instrumentaalit on kuuntelijalle (tai ainakin mulle) paljon haastavampia kuin lauletut biisit, joten mielellään tässä olisi kuullut vähän ihmisääntäkin mukana. Mutta parhautta tässä on bassoraita ja sen kaverina groovaavat rummut. Kahden minuutin kohdalla kitarasoolon kohdalla tuli hetekesi Mike Oldfied-fibat, kitarasoundi ja soittotyyli tuttua sieltä suunnalta, vaikkei biisi muuten nyt Oldfieldiltä kuulostanut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Herra Aurinko 27.06.2022

A.K.Alataajuus - Herra Aurinko
Jännä tunnelma tähän on saatu aikaan. Vähän erikoiset lyriikat tukee tunnelmaa. Rumpusoundit on mukavan tiukka. Sovituksella tästä voisi tehdä vielä mielenkiintoisemman, nyt käsissä on neljä minuuttia aika tasaista energiatasoa. Intensiteetin tai vaikka tempon muutos johonkin väliin olisi voinut tuoda lisää kappaleeseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hymn of Twilight 27.06.2022

Celestial Aeon Project - Hymn of Twilight
Tässä on jotain tuulahdusta 90-luvulta kun Enigma soi MTV:llä. Nuo etniset kilkuttimet ei ihan täysin tukeneet tunnelmaa, olisi pärjännyt ilmankin. Tai ainakin ne olisi voinut miksata vähän paremmin biisin sisään, nyt olivat vähän turhan pinnassa ja yksin siellä ylätaajuusalueella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circus Necropolis - Before I Die 27.06.2022

Circus Necropolis - Before I Die
Nyt menee niin kauas omasta mukavuusalueesta, ettei oikein mitään osaa tähän sanoa. Örinälaulu ei ole koskaan iskenyt. Kommenttiringissä vastaan tullut kappale siis. Soittamisen puolesta toimii hyvin, paketti pysyy kasassa. Laulu kuulostaa paikoitellen siltä, että tekniikka ei ihan pysy kasassa ja menee huutamisen puolelle. Näin maallikkona sanoisin että jos haluaa hommaa jatkaa pidempään kannattaa kiinnittää laulutekniikkaan huomiota ettei mene paikat rikki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Leave No Stone Unturned 27.06.2022

.erAze. - Leave No Stone Unturned
Kommenttiringissä vastaan tullutta musaa. Jos tämä kappale olisi lapsi, se saisi tänä vuonna ajokortin.... Mutta hyvin on kestänyt aikaa. Selkeästi on Metallica-vaikutteita, ja onhan sekin dinosaurus vielä hyvin hengissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Aeon 27.06.2022

Reflecting Black - Aeon
Instrumentaalit on haastava laji, itselle lyriikat ja ihmisääni ihan instrumenttina on niin tärkeä että vaikea keskittyä. Soitto toimii yleisesti ottaen hienosti eikä soundeissakaan ole mitään nokan koputtamista. Jos nyt jotain rakentavaa tästä pitäisi sanoa, niin alun offbeat-rummut ei oikein toimi omaan korvaan. Muutenkin ehkä vähän tiukemmin paketti voisi pysyä kasassa rytmien puolesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Renegade Ride - Break Me To Pieces 27.06.2022

Renegade Ride - Break Me To Pieces
Kivaa uptempo-rockia, hyvällä tavalla perinteinen rock-meininki, tyyliin Guns 'n Roses. Lopun himmailu on kanssa hyvä idea. Ja helppo kuvitella että toimii livenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roommates - Lightning 27.06.2022

Roommates - Lightning
Kommenttiringissä vastaan tullutta reipasta rock-musiikkia. Tässä on toisi paljon hyvää, soitosta kuulee että treeniksellä vietetty aika on käytetty hyvin, paketti on tiukasti kasassa. Kitarasoolo ihan virtuoositasoa. Lopun elektroniset äänet ja epiloginomainen toteamus kaiken turhuudesta oli ehkä vähän turhat. Vokaaleihin toivosi vähän lisää jotain rouheutta ja ehkä jopa uskallusta heittäyttyä. Mutta vokaaleista puhuttaessa köörit toimi tosi hienosti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Left Laughing By Myself 27.06.2022

Fiona's Scarlet Swan - Left Laughing By Myself
Taas tutun kuuloista musaa kommenttiringissä. Tämä taitaa olla jo toinen teidän kappale missä intro on panoroitu kokonaan toiseen kanavaan. En tiedä olenko tuon tavan suurin fani, mielummin 90/10 jako tai edes jotain kohinaa sinne toiseen kanvaan. Nyt tulee aina katsottua onko kuulokkeiden plugi pohjassa asti :). Noin biisinä muuten tämä on laatua joka tuntuu teiltä tulevan "tehtaan takuulla". Viimeisen päälle tehtyä, ei liian kiillotettua vaan sopivan rosoista. Tosin juuri tässä raidassa on muutama kohta jota olisi voinut tuotantovaiheessa hioa pikkuisen lisää; sen toisen kanavan intron jälkeen rumpukomppi ja muut pomppaa turhan yllättäen mukaan äänikuvaan. Vähän samanlainen töksähdys on kitarasoolon jälkeisen pianovetoisen suvantokohdan jälkeen. Sähkökitarat olisivat voineet tulla sisään vähän hienovaraisemmin. Niin, ja se kitarasoolo oli sopivan hämmentävä, soundista tuli Soundgarden mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ebbe C - Sacrificing 21.06.2022

Ebbe C - Sacrificing
Soundit ainakin on kunnossa, huomaa että on studiossa hinkattu. Kun toteutus on näin hyvä, niin alkaa huomio kiinnittyä niihin vaikeisiin juttuihin. Ja näin herkässä biisissä yksi on ylitse muiden - vokaalien tulkinta. Laulussa ei ole mitään vikaa, mutta siitä puuttuu jotain sellaista särmää jota se kaipaisi. Mutta kuten sanottu, tämä nousee pintaan sen takia että ympärillä asiat on tosi hyvin tehtynä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superstar - Superstar 21.06.2022

Superstar - Superstar
Tosi toimivaa rokkia, menee seurantaan tämä projekti vaikkei nyt ihan hetkeen uutta musaa ole tullutkaan. Ja hyvää jälkeä kotipolttoisesti olette saaneet. Melkein toivoisi ettei tätä hiottasi lisää missään kultakorvastudiossa, nyt on autenttinen meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamrod - Prison of Mind 21.06.2022

Jamrod - Prison of Mind
Helppoa kuunneltavaahan tämä, menisi tälläisenään radiosoittoon eikä joukosta erottuisi. Tämä enemän hyvällä kuin pahalla. Pisteet kitarasoundista, phaser hyvällä maulla käytettynä toimii aina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dorian Crew - Cientuegos Nada 21.06.2022

Dorian Crew - Cientuegos Nada
Erikoista settiä, ei voi muuta sano. Jännästi tuo surina tuntui leukaperissä asti, ainakin kun kuunteli kuulokkeilla. Ihan kuin kanavissa olisi pikkuinen taajuusero ja aivot ihmettelee mitä nyt tapahtuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dawn of the Break - Fire's Gone 21.06.2022

Dawn of the Break - Fire's Gone
Toimiva grungeilua. Kitarassa juuri sopivan mörisevä soundi. Ja vokalisti vetää hyvin, B-osien aggressivisemmat vedot toimii kanssa ja tekee biisistä mielenkiintoisemman kun on vähän dynamiikkaa ja energiatasoja. Tämä olisi jännä kuulla livenä, miltä kuullostaisi triolla vedettynä. Nyt on paljon elementtejä, mutta mitenhän toimisi live-sovituksena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - The Sun 21.06.2022

D-Vision Oldies - The Sun
Kommenttiringissä tulee kuunneltua musiikkia jota ei muuten kuuntelisi. Menee aika kauas omalta mukavuusalueelta, mutta eihän tätä mitenkään väkisn tarvinnut kuunnella. Hyväntuulinen fiilis jäi. Ihan alussa ja lopussa oleva biitti joka ainakin kuulokkeissa toi jännän huojuvan fiiliksen oli hieno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - The Hole 21.06.2022

Fiona's Scarlet Swan - The Hole
Intron, väliosan ja soolon kitarasoundit on mielenkiintoiset, niinkuin hyvällä tavalla. Hyvä dynamiikkaa A- ja B-osien välillä. Ja tekemisen taso sekä soittamisen että tuottamisen osalta juuri niin hyvää kuin FSS:n kohdalla osaa jo odottaa. Pakko tästä(kin) on pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Erased Seasons 20.06.2022

Sigil - Erased Seasons
Nyt on viimoisen päälle rokkia. Upea soolo, laulusoundi kohdallaan ja muutenkin kaikki niinkuin pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paradigma - Juomalaulu 20.06.2022

Paradigma - Juomalaulu
Kaikua on vähintään tarpeeksi laulussa. Harmi kun sei ei paranna yhtään tuota vokaalipuolta joka ei yllä lähellekkään muuta soitantaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Purple Path - Life 20.06.2022

Purple Path - Life
Menevää instrumentaalirokkia. Tämän kuunteli ihan mielellään. Itselle instrumentaalimusa on vaan tosi haastavaa, sävellyksellä pitäisi kertoa sama tarina mikä yleensä kerrotaan lyriikoissa. Se on toki mahdollista, mutta tästä en nyt sellaista tarinaa löytänyt. Ei muuta kuin vokalisti ja hyvät lyriikat mukaan niin hyvä tulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Silversmile 20.06.2022

Fiona's Scarlet Swan - Silversmile
Jälleen grungahtavaa rokkia, kuten Fiona's Scralet Swanilta on tässä tottunut kuulemaan. Ja yhtä hyvin tehtynä kuin ennenkin. Laulusoundi toimii tässä tosi hyvin, rock-uskottavaa menoa ja vedetään tunteella niinkuin pitää. Alun kokonaan vasemmalla ollut intronpätkä oli jännä, piti tarkistaa että kuulokkeiden piuhat on kunnolla kiinni. Olihan ne.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Face Off 15.06.2022

Sonicmind - Face Off
Tässä on jänniä elementtejä. Hyvällä tavalla häiriintynyt rytmi säkeistöissä ja sitten ylienerginen B-osa. Selkeästi on treeniksellä vietetty aikaa muunkin kuin oluenjuonnin merkeissä kun homma pysyy näin hyvin kasassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hermosto - Hurmio 15.06.2022

Hermosto - Hurmio
Kommenttirinkiä tässä pelataan läpi ja tässä vaiheessa tulee vastaan melkein 20 vuotta vanhaa musaa. Ehkä vähän turhan kokeellista omaan makuun, vähän sellaista taidemusaa. Pisteet siitä että sanoista saa pääosin selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valtteri Valopää - Street Crossing 15.06.2022

Valtteri Valopää - Street Crossing
Kappale vuodelta 2005 tulee vastaan kommenttiringissä vuonna 2022. Jos tämä kappale olisi lapsi, niin sehän saisi kohta ostaa kaljaa R-kiskalta. Itse biisistä en ehkä osaa sanoa mitään. Ehkä tämä vaatisi sen animaation silmien eteen että saisi enemän irti. Mutta hyvin on soundit kestänyt aikaa, kivalta, joskin vähän retrolta, kuulostaa vielä nykymittapuullakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele HOLY THE PAGAN POEMS - FRIENDENSTEIN 15.06.2022

HOLY THE PAGAN POEMS - FRIENDENSTEIN
Kommenttiringissä vastaan tullut kappale. Onhan tämä nyt hieno sävellys, jotain iskelmäelementtejä on kuultavissa. Kitarasoundit ainakin. Mutta sitten kuitenkin paljon enemän rock kuin iskelmä. Jännä. Pidin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - We Now Repent 15.06.2022

Fiona's Scarlet Swan - We Now Repent
Tuttu nimi kommenttiringissä, joten odotukset on kohtuullisen korkealla. Fiona's Scarlet Swan on yleensä tarkoittanut laadukasta ja omaperäistäkin tekemistä. Eikä tämä ralli tehnyt poikkeusta. Tässä on enemän grungea kuin aikaisemmissa. Biisi pitää otteessaan, alun akkaritunnelmasta siirrytään luontevasti lopun räimeeseen. Sanat olisi kiva nähdä kirjoitettuna, nyt tuli kiinnitettyä huomiota niin paljon soittamiseen että sanat jäi vähemmälle huomiolle. Osin ehkä johtui siitä että vokaalit oli miksattu aika alas ja (hyvin toimiva) efektointi vähän söi artikulaatiota. Tai ehkä pitää vaan kuunnella kappale toistamiseen ja keskittyä kuuntelemaan mitä tässä nyt ollaan katumassa....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frozen Factory - You 15.06.2022

Frozen Factory - You
Nyt on kova! Asiat on kohdallaan ja yksityiskohdat hiottu jiiriin. Bändijutuista myös se tärkein ja vaikein osuus eli vokalistin soundi on kohdallaan. Sopivan rouheaa olematta huutamista. Ja missään kohtaan ei kuullosta laulaminen pinnistelyltä, varmaan kapasiteettia olisi niin karheampaan kuin pehmeämpäänkin tulkintaan. En tiedä kuinka alternative rockia tämä on, aika mainstream rockilta kuulostaa mun korvaan. Eikä siinä ole mitään väärää, valtavirtamusiikki on suosittua ihan syystä; se kuulostaa hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 8johannes8 - Pilven luonto 15.06.2022

8johannes8 - Pilven luonto
Jotenkin rehellisen ja aidon oloista musaa. Kitara soi hienosti, laulussa on tunnetta eikä siinä muuta sitten tarvitakaan. En tiedä miten näitä äänittelet, tämä voisi olla vaikka ihan yhdellä mikillä ja yhdellä otolla nauhoitettu. Mutta jos on jotain miksausmahdollisuuksia on, niin pikkuisen lisää kaikua laululle voisi tehdä hyvää ja samalla ehkä laskea kuivaa singaalia saman verran kuin mitä kaikua lisää. Nyt se on pikkuisen turhan pinnassa tuo laulu verrattuna kitaraan. Anyhow, projekti meni ekan kuuntelun perusteella seurantaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Samo - Jotain Kadonnutta 15.06.2022

Samo - Jotain Kadonnutta
Ei tuo folk niin kovin vahvasti tuosta läpi tule, aika perinteistä poprokkia mun korvaan. Mutta toimivaa toki. Laulusoundissa on vähän turhan kanssa jotain efektiä, ettei olisi ihan autotune tai sen sukulainen, joka tekee laulusoundista hiukan luonnottoman kuuloisen. Muuten ei mitään nokan koputtamista, ihan huippuluokan tekemistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gestapo Summer - Parasite Lost 10.06.2022

Gestapo Summer - Parasite Lost
Tähän on pakko kommentoida että ehkä hienoin biisin nimi aikoihin. Tätä musaa on nyt tosi vaikea lokeroida - eikä tietysti tarvitsekaan. Ensikuulema toi mielikuvan the Beatlesin ja David Bowien risteytyksestä. En keksi miksi näin, mutta sellainen oli ensimmäinen ajatus joka päähän nousi tätä kuunnellessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele HEADMAN - Bold 'N' Erect 09.06.2022

HEADMAN - Bold 'N' Erect
Nyt on niin katu-uskottava rokkisoundi laulajalla että ei mitään rajaa. Ja suomalaisille bändeille usein kompastuskivenä oleva lausuminen sujuu mallikkaasti. Paikoitellen voisi kuvitella Steven Tylerin mikin taakse ja muutenkin meno on kuin Aerosmithillä parhaina päivinä. Way to go!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy ja Ostarin helmet - Siivet 09.06.2022

Andy ja Ostarin helmet - Siivet
Toimivaa suomirokkia. Tässä on selvä jännite laulajan iskelmään kallellaan olevan soundin ja myös laulumelodioiden ja toisaalta aika raskaiden kitarasoundien välillä. Kertsin alla oleva kitarariffi on jännä, ihan kuin kitaristi soittaisi eri sävellajin skaalan ylhäältä alas sointukulun päälle, tai oikeastaan alle kun se on miksattu aika taustalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 190602 - reflection 07.06.2022

190602 - reflection
Hyväsoundista musaa kyllä. Tämä voisi toimia hyvin jonkun TV-sarjan tunnarina. Laulua voisi säätää vähän kovemmalle, nyt se jäi aika pahasti kaiken muun alle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sam Jizard - funky fever 07.06.2022

Sam Jizard - funky fever
Nyt on bassossa ainakin soundit kohdllaan. Ja vanhan viisauden mukaan soundi lähtee sormista, joten soittajalla nekin on hyvässä vireessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circum Elements - The Valkyrie 07.06.2022

Circum Elements - The Valkyrie
Raskasta rockia, ei siinä mitään. Musiikkigenren lisäksi raskasta on kuuntelu, biisissä kun ei tapahdu juurikaan mitään. Jotain dynamiikkaa tai muuta vaihtelua olisi kaivannut. Sointannan osalta homma toki on kunnossa, homma pysyy paketissa hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dynaaminen Harmonia - Crazy Lady [tuot.H.N.S.] 07.06.2022

Dynaaminen Harmonia - Crazy Lady [tuot.H.N.S.]
Vähän erilaista hoppia. Itämainen meno taustalla, mutta varsin suomalainen meno lyriikoissa. Mielenkiintoinen ja toimiva ratkaisu tuo kertsin viimeisen lainin laulaminen. Hip-Hop ei varsinaisesti ole sitä kaikkein ominta musaa, mutta tätä kuunteli ihan mielikseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sami Anttila - Light Disappears 07.06.2022

Sami Anttila - Light Disappears
Tiukkaa tilutusta ja jymäkkää laulua. Ehkä versen laulut menee aavistuksen liian aggressiiviseksi mun makuun (mutta tiedän että täällä on monta jotka on aivan eri mieltä tästä), kertseissä ollaan enemän mun mukavuusalueella. Vähän dynamiikkavaihtelua kaipaisi. Mutta todella taidokasta tekemistä noin muuten.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Bad Genes 07.06.2022

Fiona's Scarlet Swan - Bad Genes
Tässä(kin) biisissä on jännä tunnelma. Tulee mieleen joku Beatlesin Intiapsykedeelikauden musa steroideilla. Soundien ja miksauksen puolesta tämä on viimeisen päälle tehty kappale. Särökitarat murisee kun niiden aika on ja sitarasoundit tuo kontrastia. Kaikki tasapainossa mikään ei tule korville. Ja vokaalit koko ajan juuri sopivan pinnassa joka tekee kuuntelemisesta helppoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Mennään jo nukkumaan 07.06.2022

P. M. Kostiainen Project - Mennään jo nukkumaan
Piti kahteen kertaan katsoa että onko tämä oikeasti P.M Kostiainen -projektia. Tälläistä rauhallisempaa settiä. Oikein hyvä. Ehkä laulusoundi ei ihan toimi tässä tyylissä yhtä hyvin kuin jossain rouheammassa vedossa. Mutta kertsit toimii älyttömän hyvin, köörit tukee hienosti mutta pysyy taustalla. Ja saksofoni on vaan niin siirappista kuin sen kuuluukin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Multishape - Apple Waltz 07.06.2022

Multishape - Apple Waltz
Tämähän on mielenkiintoista settiä. Tulee jotenkin mieleen Dmitri Shostakovichin sävellykset tai Straussin valssit. Selkeästi vahvaa musiikin ymmärrystä ja sävellysosaamista kuultavissa, kaikki palaset istuu hyvin paikallaan ja kappaleessa tapahtuu asioita jotka pitää sen mielenkiintoisena. Tämä olisi mielenkiintoista kuulla ihan oikean orkesterin soittamana, tosin harvalla on mahdollisuutta saada teoksiaan sinfoniaorkesterin käsittelyyn.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Foxpilot - Happiness 07.06.2022

Foxpilot - Happiness
Oikein hyvää indie-rokkia. Mielenkiintoinen projekti, meni seurantaan ja seuraavaa biisiä odotellessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaunea - Tuli iskee rintaa 04.06.2022

Kaunea - Tuli iskee rintaa
Tämähän on menevää suomenkielistä rokkia. Meni projekti seurantaan välittömästi. Saisi aavistuksen vokaalit olla enemän pinnassa, nyt joutuu hiukan pinnistelemään että saa sanoista selvää. Ja tuo tuplausefekti ei nyt iske. Mutta muuten ihan timanttia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele T. Sainio - Yksin hyvä 03.06.2022

T. Sainio - Yksin hyvä
Kivat soundit, piano ja akustiset kitarat toimii introssa. Ja laulusoundi kanssa oikein miellyttävä. Rehellisen kuuloista musaa, ei liian kiiltäväksi hinkattua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timo Leino - Pieni maailma 01.06.2022

Timo Leino - Pieni maailma
Mukavan harmitonta suomenkielistä poppia. Tästä kuulee heti että laulaja on päästetty miksaamaan kun oma lauluääni on koitettu muuttaa efektien kanssa joksikin mitä se ei ole. Paljon kaikua pois, nyt tuo laulu on ihan eri tilassa kaiken muun kanssa. Yleensä se luomu lauluääni kaikkine puutteineenkin on parempi kuin tunnistamattomaksi mössöksi efektoitu versio.

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE SHADOW - MARIA 01.06.2022

THE SHADOW - MARIA
Rokkia 6/8 tahtilajissa, ei ihan tusinatavaraa. Toimiva kappale, tässä on jotain sellaista alkuaikojen rautalankabändien tunnelmaa, mutta modernilla otteella. Laulajalla on hyvä soundi, mutta lausuminen on vähän rallienglantiosastoa. Suomeksi toimisi varmaan paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olli Nebraska - Tähän asti pääsit 01.06.2022

Olli Nebraska - Tähän asti pääsit
Mies ja kitara musaa, vaikka tässä nyt vähän muutakin soitinta on mukana. Ainoa asia mihin tämä selkeästi kompastelee on laulu. Se on miksattu jotenkin tosi kauas kuulijasta. Joku reverb joka nyt ei oikein toimi. Laulu framille ja kaiku vaihtoon. Ja ehkä vähän lisää rohkeutta esitykseenkin. Muuten ihan radiosoittokamaa - paitsi pituutensa puolesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumous - Viilto 01.06.2022

Lumous - Viilto
Mukava kommentoida yli 15 vuotta edellisen kommentin jälkeen, mutta poikkeuksellisen kova biisi. Ei suotta ole vieläkin Mikserin kuunnelluin rock-biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuraselache - 8 Bit Boomstick 31.05.2022

Kuraselache - 8 Bit Boomstick
Ei ole Drum 'n Bass mitenkään omaa mielimusaa. Jossain tietokonepelissä tälläistä voisi kuunnella mutta yksinään ei oikein iske. Mutta kommentti tämä ei kerro mitään teoksesta vaan mun musiikkimausta. Jatkakaa....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Among Others - Empty shell 31.05.2022

Among Others - Empty shell
Jännää kuunnella kommenttiringissä 18 vuotta vanhoja biisejä. Hyvin on balladi kestänyt aikaa. Pieniä huomioita tuotannosta, puolentoista minsan kohdalla B-osaan mennessä laulu katoaa vähän pinnan alle. Varmaan yritetty tehdä jotain stereolevitystä B-osaan, mutta ei toiminut. Toisessa B-osassa siten onistuu jo paremmin. Akustisen kitaran vaihtoäänet kuuluu aika kovin. Nekin tietysti voi olla tehokeinoa, mutta paremmalla soittotekniikalla niitä saisi hiottua pois. Lopun nostatus sooloinen on hieno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enflamed - The First Blood of War 31.05.2022

Enflamed - The First Blood of War
Biisin nimi antoi odottaa jotain metallimättöä, mutta onneksi ei. Intro on pitkä. Laulajalla persoonallinen soundi joka toimii hyvin. Lopussa parissa kohtaa tulee vielä vähän lisätunnetta peliin ja sekin toimii hyvin. Tämähän on oikeastaan tosi hyvää musaa, sekoitettu kivasti elektronisia elementtejä rock-biisiin. Stadionkamaa, U2:lle kumartaa. Miksaamisessa on mun mielestä onnistuttu hyvin, kuulokuva on tasapainoinen. Vokaalit riittävän pinnassa ilman että ne tulee mitenkään korville.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Stress 31.05.2022

Löyly - Stress
Rytmit ei tässä päästä kuulijaa helpolla, varsinkin alussa tuo rumpukomppi on tosi mielenkiintoinen. Ihan kuin rummut soittaisi nelijakoista komppia kolmijakoisen melodian päälle. Loppua kohti biisi on selkeämmin kolmejakoinen. Hyvää koukkua, heti paljon mielenkiintoisempaa kuin itsestäänselvät ja ennalta-arvattavat jutut. Soundtrack on juuri oikea genre. Tämä voisi hyvin olla jonkun pelin taustamusaa kun lähestytään siitä viimeistä bossfightiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Troth - See the Sea 31.05.2022

Troth - See the Sea
Intro lähtee hyvillä soundeilla liikkeelle. Ikävä kyllä vokalistin suoritus ei yllä muun bändin tasolle. Erityisesti englannin lausunta on melkoista rallienkkua. Mutta oikeastaan ihan kaikki muu tässä on kyllä kohdallaan. Ei muuta kuin laulutreeniä paljon lisää. Ja ehkä sekin että nyt tuo vokalisti kuulostaa siltä että yritetään hakea jonkun muun soundia. Rohkeasti vaan oma ääni kehiin, kuulostaa todennäköisesti heti paljon paremmalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 31.05.2022

-CSPR- - Haavat Paranee
Akkari-intro ja suomenkielinen rock. Kerrankin tälläistä kommenttiringissä. Tulee mieleen Hakulisen aikainen Yö. Puolen minsan kohdalla tehty tempon vaihdos oli yllättävä ja toimiva. Laulusoundi vähän ujo ja ehkä pientä intonaatio-ongelmaakin hiljaisissa kohdissa, mutta uptempo-osuuksissa laulu toimii hyvin. Mutta kokonaisuutena hyvä biisi. Kestänyt aikaakin mukavasti jos kerran sävellys yli 20 vuoden takaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RUJO - One word 31.05.2022

RUJO - One word
Aggressiivinen on meininki. Vähän turhankin mun makuun. Soundit on kyllä genreen erinomaisesti sopivat. Tuossa puolentoista minuutin kohdalla oleva miksaustekninen ratkaisu heittää kitara toiselle puolelle ja sitten tulla toiselta puolelta sisään hetken päästä on ihan jännä. Kuulokkeilla kuunnellessa efekti oli ehkä turhankin jämäkkä. Se mikä tekisi tästä mielenkiintoisemman ja jopa aggressivisemman kuuloisen olisi kirjoittaa joku suvantokohta keskelle biisiä. Sillä saisi korostettua sitten niitä aggressiivisiä osia. Nyt tunnelma on vedetty vähän kuin limitterin läpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Murhaaja 31.05.2022

Pääoma - Murhaaja
Kuunteliaystävällistä rock-musiikkia tämä. Soundit on miellyttävät. Erityisesti kitarasoundit toimii ja lopun soolokkeet on komeaa kuultavaa. Laulu voisi toimia paremmin sävelaskeleen korkeammalta, nyt kuulostaa siltä että laulaja joutuu pinnistelemään että pääsee matalampiin ääniin. Lyriikat voisi olla vähän abstraktimmat ja jättää kuulijan mielikuvitukselle enemän tilaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ever had - worst idea 31.05.2022

ever had - worst idea
Kommenttiringissä vastaan tullut kappale. Elektroninen instrumentaalimusa on mulle vaikeaa kuunneltavaa eikä tämä tee poikkeusta. Jos nyt jotain koukkua tässä on, niin nuo raa'at ja säröiset soundit pehmeän sointumaton päällä on sellaista kontrastia joka tuo mielenkiintoa kappaleeseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Synthetic Spirit - Summerdawn (Original Mix) 31.05.2022

Synthetic Spirit - Summerdawn (Original Mix)
Joo, chilliä elektronista musaa. Omiin korviin jopa hiukan sellaista hissimusan tyylistä, liian harmitonta. Voisin kuvitella tämän jonkun maisemavideon taustalle. Soundimaailma toimii kyllä hienosti, mutta sävellyspuoli on turhan yksinkertainen ja itseään toistava. Eteenkin instrumentaalimusassa pitäisi pystyä se tarina kertomaan sillä sävellyksellä. Pitäisi olla joku koukku mikä tarttuu. Nyt se jäi puuttumaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Naapurin Pojat - Steriiliä elämää 31.05.2022

Naapurin Pojat - Steriiliä elämää
Ihan leppoisa pop-kappale, kivaa vaihtelua kuunnella laulettua musaa kun viisi edellistä biisiä tässä kommenttiringissä on ollut instrumentaaleja. Laulusta puheen ollen... siinä on joku efekti nyt joka vähän ottaa korvaan. Ihan kuin joku efekti koittaisi tuplata sitä. Tai sitten siinä on joku tosi lyhyt kaiku. Kitarassa on ihan liikaa säröä tähän tunnelmaan. Joku Agents-soundi toimisi paljon paremmin. Huilu on kyllä hieno!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternity Flames - Illusion Of Pain 31.05.2022

Eternity Flames - Illusion Of Pain
Hyvin on kitarat nauhoitettu. Napakka soundi. Bassolle olisi ollut vielä pikkuisen tilaa siellä basarin ja kitaroiden välissä, jotain muutakin kuviota kuin samaa rytmiä kitaroiden kanssa olisi voinut kehitellä. Laulua tämä kaipaisi. Instrumentaaliksi vähän turhan pitkä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Farbodi 31.05.2022

FEL - Farbodi
Hämmentävä soundimaailma alkuun. Kuin jostain tasohyppelypelistä. Banjo-soundi kuulostaa siltä että se on samplatty jostain kiinalaisesta lelu-keyboardista. Kyllä ei kuulosta hyvältä. Ja pettymys on suuri kun genrenä on laulaja/lauluntekijä ja sitten huomaa kuuntelevansa instrumentaalibiisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele McLily - Burning Venus 31.05.2022

McLily - Burning Venus
Tämä biisi ei tuhlaa aikaa turhiin introihin, suoraan syvään päätyyn mentiin. Juuri tälläinen elektroninen musa on allekirjoittaneelle tosi vaikeasti lähestyttävää. Tarinankerronta - joka mulle musassa on ihan keskiössä - on vaikeaa ilman lyriikkaa. Tästä en oikein osannut sitä tarinaa kaivaa esille. Mutta laimeasti sanottuna: "oikein hyvä genressään". Soundit on kohdallaan ja uptempo toimii tässä genressä kivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autotallirallijoukko - Latotanssit 31.05.2022

Autotallirallijoukko - Latotanssit
Nyt on haettu samaa meininkiä mitä Eläkeläiset hyvällä menestyksellä on saanut aikaan. Huumorimusassa on vaan se haaste, että se tarvitsee tosi rautaisen soittotaidon että homma toimii. Tässä se ei nyt toteudu. Ja miksaus on ihan epätasapainossa ja se lisäksi vielä katkeilee selkeästi kun biisiä on nauhoiteltu vähän palasissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele J&S - Sielunsisko 31.05.2022

J&S  - Sielunsisko
Ihan tunnistettavaa suomipoppiahan tämä on. Harmitonta ja symppistä musiikkia. Säkeistöjen laulu on miksattu turhan kauas, ehkä vähän enemän kompuraa ja pikkuisen vähemmän kaikua niin toimisi paremmin. Biisin lopetus kannattaisi miettiä uudestaan, nyt tämä loppuu vähän turhan yllättäen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Murtajat - Taivaallinen 31.05.2022

Murtajat - Taivaallinen
Tässä on jotain samaa kuin takavuosien suomenkielisessä taiderokissa. Ripaus Sielun Veljiä ja YUP:ta. Aika pitkä intro josta oli paikoitellen vaikea saada otetta. Kun lauluosuus alkoi kappale muodostui ainakin minulle vähän helpommin lähestyttäväksi. Ehkä voisi miettiä saisiko tätä vähän lyhyemmäksi. Kuten jo sanottu intro on aika pitkä. Samoin tuo viiden minuutin kohdalla alkava outro tuntuu vähän ylimääräiseltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele psyko - psyko on hullu 31.05.2022

psyko - psyko on hullu
Tämä on nyt juuri sitä rap-genreä joka ei tänne oikein tahdo tippua. Mutta kommenttiringin rikkaus on tietysti se että tulee kuunneltua sellaistakin musaa jota ei muuten kuuntelisi. Miksauspuolella rap-osissa vokaalit on turhan pinnassa. Soundissa on myös sellainen epämiellyttävä särö, ehkä johonkin efektille menevä signaali klippaa. Tai sitten vaan ketjussa on joku yllättävä efekti mukana. Muutekin tuo vokaaliraita voisi kaivata pikkuisen EQ:ta jolla vähän tasoitella, nyt tuo soundi on tosi terävä. Ja puhelauluun reverbiä on ehkä pikkuisen turhan paljon. Biisi loppuu kuin seinään, mutta se lienee harkittu tehokeino.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj_Assburger - JScore 31.05.2022

Dj_Assburger - JScore
Vähän kokeilulta kuullostaa, kuuntelijana olo on vähän hämmentynyt kun koko kappale on melkoista tyylien sekamelskaa. Toki jos tarkoitus on ollut kokeilla eri VST-plugareita, niin tämä lienee väistämätön tulos. Sävellys on turhan yksinkertainen parin soinnun looppaamista, ei ole mitään melodista koukkua. Ja rytmipuolellakin mennään siellä neljäsosanuottiosastolla, ei mitään yllättävää. Ongelmaa korostaa se, että tämä on noin kahden normaalin pop/rock -biisin pituinen (tai neljä punk-biisiä). Mutta taas.. jos tarkoitus on treenailla ja testailla soundeja niin ei siihen mitään mielenkiintoisia melodioita tarvita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - KWERK 31.05.2022

Kalkutan Konepaja - KWERK
Pehmeä bassosoundi toimii alussa tosi hyvin terävän kitarasoundin kaverina. Ei tule korville mutta erottuu. Rytmisillä ratkaisuilla ja tempomuutoksilla on saatu aikaan mielenkiintoinen tunnelma. King Crimsonit ja Kingston Wallit on selkeästi kuunneltu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Giants 31.05.2022

Fiona's Scarlet Swan - Giants
Komea soundimaailma alusta loppuun. Laulussa juuri sopivasti karheutta ja kitarat murisee kuten pitää. Alun ja lopun seesteinen tunnelma tuo kivaa kontrastia muuten aika aggressiiviseen otteeseen. Paikka paikoin - eteenkin kun laulut on tuplattu - sanoista on vaikea saada selvää. Mutta tunnelma välittyy kyllä vaikkei ihan joka sanaa kuulekaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Kaukaa kaikki on kauniimpaa 30.05.2022

OLKI - Kaukaa kaikki on kauniimpaa
Tässä on kovin radioystävällinen biisi. Sekä pituuden että kaiken muunkin suhteen. Viimeisen päälle ammattimainen ote. Jatkoon!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Korh. - Hukka 27.05.2022

Korh. - Hukka
Biisi otti ekasta sekunnista lähtien kuulijalta luulot pois. Hyvät soundit kitarassa! Ja suvantokohta jossa vokaalit tuli mukaan toi juuri hyvin kontrastia. Tiukka ote alusta loppuun. Pro-meiningiltä kuulostaa. Me likes!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Deep Silent 24.05.2022

Mind Factory - Deep Silent
Nyt on moniulotteista musiikkia. Isot kontrastit akustisten osuuksien ja rymistelyjen välillä. Ensimmäisen B-osan kohdalla tuli vähän sellainen ABBA meets heavy metal -mielikuva, mutta ihan hyvällä tavalla. B-osan laulu on hienosti tehty, osa vokaaleista tulee kuulokuvassa kaukaa mutta silti niille on raivattu niin paljon tilaa että kuuleminen on helppoa. Yleensä en anna numeroita kommenttiringissä, mutta kyllä tämä ainakin ysin ansaitsee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele CTRL+ - Betamax is Dead 24.05.2022

CTRL+ - Betamax is Dead
Komeaa elektronista mussa. Ei ihan ole omalla mukavuusalueella tämä genre, joten mitään kovin syvällistä analyysiä on paha antaa. Soundit ainakin on kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the kukkoset - Indian 24.05.2022

the kukkoset - Indian
Mulle pari pulloa samaa tavaraa minkä avulla saa tälläistä musaa aikaan, kiitos. Tuntuu toimivan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele matti kutri - Kristian mix 24.05.2022

matti kutri - Kristian mix
Äänityksessä autentista treenikämppätunnelmaa. Laulusoundissa ripaus Kauko Röyhkää. Bassossa on vinkeä soundi ja muutenkin bassolinja kannattelee biisiä kivasti. Kaiken kaikkiaan paketti on hyvin kasassa ja biisi kulkee. Oikein hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Banquiet - Hand in hand 24.05.2022

The Banquiet - Hand in hand
Tämähän on oikein korvanmukaista poprockia. Jotenkin tuli U2 tunnelmasta ja soundimaailmasta mieleen. Ja eteenkin laulusoundi on miellyttävä ja intonaatio kohdallaan. Heti introsta lähtien sointukulussa oli rohkeasti käytetty ääniä myös sävellajilaatikon ulkopuolelta. Tuo riitasointu toimi tehokeinona mainiosti, mutta ehkä itse olisin käyttänyt sitä vähän säästeliäämmin ja A-osuuksien alla olevaan sointukulkuun sijoittanut jonkun vähän kuuntelijalle helpomman vaihtohedon. Kaiken kaikkiaan tosi ammattimaisen kuuloista ja toimivaa musaa. Way to go!

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Hyvä Suomi 24.05.2022

P. M. Kostiainen Project - Hyvä Suomi
Ehtaa AC/DC -tunnelmaa. Kitarassa voisi olla hiukan tuhdimmat ja jopa mutaisemmat soundit, nyt tuntuu että basson ja kitarariffin välissä olevalle taajuusalueelle jää vähän tyhjää. Mutta joo, se kympin muovinen kaljamuki kouraan ja katsomoon laulamaan mukaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Meanwhile - Money Of Mine 23.05.2022

Meanwhile - Money Of Mine
Nyt on juurevaa meininkiä. Kaikki kohdallaan. Slide, huuliharppu... kaikki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Myitkö nahkasi halvalla? 17.05.2022

Lahkonen / Pena - Myitkö nahkasi halvalla?
J. Karjalaisen tuotantoa on selkeästi kuunneltu. Eikä siinä mitään vikaa ole. Vähän sellaista harmittoman oloista kesämusaa. Ja kuitenkin suomalaiseen perinteeseen sopivalla melankolisella otteella. Muutenhan tämä kuulostaa oikein valmiilta. En ollut sen synasoolon suurin fani, joku muu soundi olisi voinut toimia paremmin. Mutta makuasioita nämä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jeremy Antman - Super Action Kawaii Robots! 17.05.2022

Jeremy Antman - Super Action Kawaii Robots!
En yleensä ole konemusan suurin ystävä, mutta tästä pidin. Pirteä tunnelma piti otteessaan. Hyvätuulista ja hyvällä tempolla menevää musaa. Vaikka enemän olen rock-musan ystävä, niin treenimusana voisi tälläinen mennä hyvin - jos siis ylipäätään josku sinne salille tai lenkille itsensä saisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Juoksen pimeässä (alcohol demo) 17.05.2022

Kustaa Viikunan Sisävesilaivat - Juoksen pimeässä (alcohol demo)
Rehellisen kuuloinen biisi. Lopun intensiivinen laulsoundi oli kova! Tosin pituutta on hiukan enemän kuin mitä kappale kaipaisi, pikkuisen voisi tiivistää. Tai vastaavasti melkein viisiminuuttinen teos vaatisi enemän variaatioita, mutta tässä biisissä en lähtisi liikaa kikkailemaan ettei tunnelma kärsi. Vaikka demosta lienee turha kuunnella tuotantoon liittyviä juttuja niin huilu toimi erinomaisesti tuolla väriä tuomassa. Sen sijaan ne muutamat lead-kitaran soolot ja lickit oli liian pinnalla, ne pitäisi saada enemän musiikin sisään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Brother Knuckles - Liquid sunshine(Drum&Bass) 17.05.2022

Brother Knuckles - Liquid sunshine(Drum&Bass)
Tämän biisin ehdotonta parhautta on vokaalit. Todella korvan mukainen laulusoundi. Omaan makuun tuo komppi alla on vähän turhan rauhaton, mutta se lienee enemän genrejuttuja. Muuten soundit on omaan korvaan kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Varsovan Tyttäret 17.05.2022

T.Rautakari - Varsovan Tyttäret
Tässä on 80-luvun poppibiisien estetiikkaa punk-biisin pituudessa. Vähän bassoja tämä kaipaisi, nyt soundimaailma on aika ohuen oloinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Face Control - Lipstick Shine Smiles 17.05.2022

Face Control - Lipstick Shine Smiles
Tässä on selkeästi haettu hyvällä tempolla eteenpäin menevää rock-biisiä. Ja sellainen on monilta osin myös saatu aikaan. Ollakseen yli neljäminuuttinen rock-biisi tässä tapahtuu vähän liian vähän asioita. Lisää variaatioita. Ja nyt kappale on tasapaksu, joka kohta mennään samalla intensiteetillä. Joku suvantovaihe väliin tai sitten perinteisesti biisin sovittaminen kasvamaan loppua kohti teksi sen mielenkiintoisemmaksi kuunnella. Toinen kompastuskivi on vokaalit. Laulu oli sellaista puolihuudon kuuloista. Rouheutta oli hyvin, mutta lisää sävyjä olisi kaivannut. Samoin tarkkuutta sävelpuhtauden kanssa. Mutta siis, ei tästä pahaa makua suuhun jäänyt. Perusrokkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - Better World 17.05.2022

Klawie - Better World
Tosiaan tulee elokuvamusa mieleen. Mahtipontista menoa kaikin puolin. Oikeastaan ainoa asia mikä ei ihan miellyttänyt korvaan oli oikeastaan koko biisin läpi kulkeva särisevä basso(?) soundi. Se tuli jotenkin korville. Muuta rakentavaa sanottavaa ei keksi. Ja siis upea sävellys ja hyvät soundit. Pidin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele True romance - Soulmates 17.05.2022

True romance - Soulmates
Melkoista fiilistelymusaa. Ei ollenkaan sitä mitä odotti Hip-Hopiksi luokitellulta kappaleelta. Oikein miellyttävää, koukut lähinnä tuolla rytmipuolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machine of the Absurd - Nevermind The Journey, You're Already There 17.05.2022

Machine of the Absurd - Nevermind The Journey, You're Already There
Genrelle uskollista tekemistä. Pitkä intro, ilmavat kuulaat soundit ja musiikilliset kikat juuri niinkuin pitää. Vaikka biisi on pitkä, se ei tunnut puuduttavalta koska koko ajan tapahtuu jotain. Ensimmäisen miesvokalistin ääni syttyy kivasti kun mennään vähän korkeammalle. Matalammat äänet kuulostaa aavistuksen siltä että joutuu pinnistelemään. Muuten vokaaliosuudet ihan timanttia. Harmoniat toimii kanssa hienosti. Eteenkin intron kitarasoundiin olisi odottanut vähän lisää delayta, nyt se oli omaan makuun aavistuksen kuiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele VaraMörkÖ - musta syke 17.05.2022

VaraMörkÖ - musta syke
Pitkä ja kuuntelijalle raskas pläjäys, ainakin ilman oikeaa kontekstia. Jonkun taideinstallaation kaverina tai vaikka videon soundtrackinä tämä olisi voinut toimia oikein hyvin, yksinään ei ehkä niinkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hatevolution - Slaves To Your Faith 17.05.2022

Hatevolution - Slaves To Your Faith
Kommenttiringissä nähty biisi. Nyt täytyy sanoa ettei tipu yhtään. Syy ei ole sävellyksessä eikä toteutuksessa vaan puhtaasti makuasioissa. Näin raskas metalli ei tipu yhtään. Pakko vaan todeta kliseisesti että varmaan on hyvä genressään. Tai sanotaan nyt sen verran vielä, että vaikka biisi mennään alusta loppuun aggressiivisesti ja kovalla tempolla, niin homma pysyy kasassa. Tempo ei nitkahda missään vaiheessa eikä kukaan tipu kyydistä. Joten soittotaito on kohdillaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nakki J - Ainut Syy 17.05.2022

Nakki J - Ainut Syy
Punkkia haitarisoundilla. Nyt ollaan ytimessä. Klamydia tulee mieleen ehkä enemän ilmaisutavan kuin soundien puolesta. Soitto rullaa hyvin. Tämä maistuisi livenä jossain.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Raspberryperfume - Dance with me 17.05.2022

Raspberryperfume - Dance with me
Tosi miellyttävä soundi vokaaleissa, eteenkin ylärekisteri soi hyvin. Tosin intonaatiossa on paikka paikoin hiomisen varaa. Suurin ongelma raidassa on kuitenkin miksauksessa. Ääni särkee aika rajusti monessa kohdassa. Mikäli DAWin indikaattorit ei punerra, varmista että mikään yksittäinen plugari ei syötä klippaavaa signaalia seuraavalle. Bassorummun kompressori voisi kaivata vähän lyhyempää attack-aikaa, nyt voimakkain kohta särähtää kuuluvasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vihaiset Villet - Vaihdossa Helvetissä 16.05.2022

Vihaiset Villet - Vaihdossa Helvetissä
Soitto ja laulu ei nyt tässä kohtaa. Soittaminen on ammattimaisen kuuloista, pysyy tiukasti kasassa alusta loppuun. Laulaminen päällä taas on ihan eri planeetalta, väkevästi nuotin vieressä kulkevaa kuorolaulantaa sekä intonaation että rytmien suhteen. Lisäksi vielä miksaus kuulostaa siltä että vokaalit on liimattu taustanauhan päälle sen kummempia miksailematta. Jonkin aikaa jo ajattelin että Villet on ladanneet netistä jonkin "hard rock backing trackin" ja laulaneet sen päälle, mutta tuo kitarasoolo vähän vei tältä teorialta pohjaa. Sikäli kun tämä on oikeasti soitettu ja laulettu oikeasti bändin toimesta, niin laulajalle treeniä paljon.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Order - Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (The Order Remix) 16.05.2022

The Order - Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours (The Order Remix)
Tälläinen konemusa menee tosi kauas omasta mukavuusalueesta, joten mitään arvosanoja en uskalla antaa. Mutta kyllä mielikuvissa oli heti teollisuushalli täynnä porukkaa hyppimässä tahdissa laserien ja strobojen valossa. Sanottakoon että englanninkielinan laulu oli pieni antikliimaksi kun oli lupaavasti ranskaa tuossa kappaleen nimessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustanaamiosauna Small Band - Likainen Poika 16.05.2022

Mustanaamiosauna Small Band - Likainen Poika
Bluesia luvattiin ja bluesia saatiin. Kunno deep south -meininkiä huuliharppuineen kaikkineen. Ihan alussa se likainen piano tuli vähän korville, mutta muuten tasapainoinen setti. Juureva meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fool's criteria - Let us stay 16.05.2022

Fool's criteria - Let us stay
Biisin alku ei kuullostanut yhtään metallilta, tuli lähinnä joku Happy Hardcore -tyyppinen tekno jostain ysärin uumenista mieleen. Puolitempoinen kitarariffi tuon alun päälle oli jännä. Mukana ehkä joku riitasointu joka hiukan särähti omaan korvaan, mutta musiikin teorian tuntemus eikä nuottikorva riitä kertomaan mikä yhdistelmä siellä rikkoo harmoniaa. Mutta muuten tuo koko biisin läpi kulkeva syntsasoundi pohjalla toimii hyvin. Laulusoundissa on kuultavissa olevaa Ville Valo -vaikutetta. Ja mikäs on yhdeltä Suomen menestyneimmistä vokalisteista vaikutteita ottaessa. Kokonaisuutena menevä biisi, paketti pysyy hyvin kasassa alusta loppuun.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sinus - Peili 16.05.2022

Sinus - Peili
Soundit hyvin kohdallaan, erityisesti piano toimii tässä jostain syystä mainiosti. Oikeastaan ainoa asia josta pystyy antamaan sitä surullisen kuuluisaa rakentavaa palautetta on laulusoundi joka on turhan pyöreä omaan makuun. Se voisi olla hiukan kulmikkaampi ja enemän pinnassa. Ehkä pikkuisen luomumpi nyt jotenkin laulajan oma soundi jää prosessoinnin alle piiloon. Mutta summa summarum, huippuluokan soitantaa sai kuunnella kiitos siitä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Salo - Olavi - Sokeutta 16.05.2022

Olavi Salo - Olavi - Sokeutta
Tämä kappale tarvitsisi uuden sovituksen, nyt käsissä on yli viiden minuutin veto jossa ei tapahdu oikein mitään. Jos tarkoitus on kertoa pitkä tarina, siihen vokaalit on liian alla ja sanoja kuullakseen pitää pinnistellä. Ja sanojakin voisi vähän tiivistää. Tosin siinä oli muutama ihan kiva idea, "oletko nähnyt sokeutta" tai "sorrutko taas itsemurhaan rakkaudella" on puhuttelevia laineja. Itse musiikissa kaikkein häiritsevin asia on rumpufillit joka ihan joka kerta saa biisin flown katkeamaan ja koko homma kompuroi filliin. Kappaleen miksaus kuulostaa siltä että koko paketti on vedetty yhden reverbin läpi jossa hanikat on kaakossa. Tai sitten on ketjutettu kaikuja niin että seuraava efekti saa sen edellisenkin efektin lisäykset. Muutama erilainen kaiku vähän eri parametreilla, jokaiselle oma bus johon kuiva singaali ja vähän pienempiä annoksia kutakin miksiin mukaan. Laululle voisi tehdä terää että vähennetään reverbiä ja lisätään vaikka jotain echo/delay tyyppistä kaikua. Mutta kohtuudella tietysti sitäkin. Ja vaikka tässä tuli nyt kirjoitettua paljon "rakentavaa palautetta", niin se johtuu vain siitä että aihio on kunnossa. Pikkuisen tekemistä vielä, niin oiva biisihän tässä on tulossa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saatanan Marionetit - The Village 16.05.2022

Saatanan Marionetit - The Village
Ihan ensinnä pitää sanoa että pitkän biisin olette värkänneet. Ehkä on tyypillistä genrelle, ei ihan näin raskasta musaa yleensä tule kuunneltua. Tai oikeastaan laulusoundi tekee tästä itselle asteen turhan rouheaaa, muuten soundimaailma miellyttää korvaa. Ja tämä on ihan puhtaasti makuasia, en esitä kritiikkinä. Mainio kontrasti saatu A- ja B-osien laulun välille, lisää kappaleen mielenkiintoisuutta. Ja kitarasoolot oli sopivan melodisia. Itse en pidä loputtomasta tiluttamisesta sooloissa joten nämä toimi tosi hyvin. Melodioihin haettu paikoitellen vähän itämaalaista otetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Sairasta Maailmaa Raiskaavat Sanat 16.05.2022

Toni Pandora - Sairasta Maailmaa Raiskaavat Sanat
Tämän biisin parhautta on samplet, sekä naisvokalisti että englanninkielinen palopuhe väleissä ja lopussa. Itse räpäytyksessä on sellaista vanhan liiton riimittelyä. Sisällössä kantaaottavuutta eikä pullistelua. Parempi niin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matti Niemelä (lauluntekijä) - Korallien tango 16.05.2022

Matti Niemelä (lauluntekijä) - Korallien tango
Harvoin kuulee tangoa Mikseri.netissä. Ei ole ihan ominta genereä, mutta näin maallikkona kuulostaa siltä että kaikki suomitangon kliseet on tukevasti kyydissä. Ja käsittääkseni genrelle epätyypillisesti pikkuisen kannanottavuutta sanoissa joka on hyvä asia. Varmasti saisi väen pyörähtelemään tanssilavalla kesäisessä illassa.
8

Sivu: 1 2 3 4