Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 72 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vile Utopia - A Room 09.02.2006

Vile Utopia - A Room
Äänimaalailu toimii hienosti. Synkkää ja hieman pelottavaakin. Minullekin tulee tästä hieman mieleen Silent Hillien taustahuminat. Rummut hieman töksähtivät tuossa päällä, mutta muita valituksen aiheita en löytänyt. Tuo etäinen puhe toimii suorastaan helkutin hyvin tuossa päällä. Tunnelmallinen kappale, joka toimisi mielestäni kuitenkin vieläkin paremmin jos rummut jättäisi kokonaan pois.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loitsu - Suopursu 09.02.2006

Loitsu - Suopursu
Upeaa. Kitarasoundi on todella kaunis, lähes kantelemaisen kuulas. Tausta-ambienttien ja kitaran yhdistelmä on kaunis ja tunnelmallinen. Melodiat ovat hienoja ja äänenlaatu loistava. Kappale kantaa hienosti loppuun asti. Silmät suljettuna täytyy pää kuvista ja maisemista, ja ennen kaikkia tunnelmista. Hienoa työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vile Utopia - Transfusion of Cold Blood 09.02.2006

Vile Utopia - Transfusion of Cold Blood
Tämäkin toimii hyvin. Taustahumina kuulostaa hyvältä ja riittävän etäälle jätetyt melodiat tekevät kokonaisuudesta mukavan sumuisen. Jos yhdellä sanalla tätä pitäisi luonnehtia, se olisi nimenomaan "sumuinen". Ja minähän pidän sumuisesta musiikista. Tämä sopisi hyvin elokuvan taustamusiikiksi, mutta ajaa toki itsenäisestikin asiansa. Jännittynyt ja odottava tunnelma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - tölö hall 1140439 08.01.2006

förderband - tölö hall 1140439
Hieno äänimaisema, mutta kuvauksen vastaisesti ei mielestäni kovinkaan synkkä. Kappaleen alkuun olisi sopinut erittäin hyvin jopa sana "veikeä". Tässä on hyvät soundit, ja kokonaisuus miellyttää korvaa. Erityisesti rummut kuulostavat erittäin hyviltä halki koko kappaleen. Torviosasto sopii hyvin mukaan kappaleeseen, ja tuo tähän jazzimaista otetta. Kappaleen synkkäsävyisyys tuli oikeastaan esiin vasta sen loputtua, tuossa kuunnellessa tämä ei tosiaan vaikuttanut lainkaan synkältä. Sangen omituista. Hyvä kappale, eheä kokonaisuus ja hyvät soundit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Maybe 24.10.2005

Aeiouaih - Maybe
Kitarasoundi on todella ihmeellinen. Aluksi se häiritsi suuresti, mutta ajan myötä siihen tottui vähän, täysin ei kuitenkaan missään vaiheessa. Tähän olisi sopinut ihan "normaali" kitarasoundi mielestäni paremmin, tai sitten tähän olisi voinut lisäillä reverbiä tahi jotain efektiä. Liian "räkäisen" kuuloista minun korvaani. ;\ Kappale sinänsä on kuitenkin erittäin hieno! Laulu toimii tässä todella hyvin, sanat ovat mainiot niiltä osin kuin ehdin kuunnella, ja basso toimii tyylikkäästi. Äänimaailma sinänsä on siis erittäin hieno ja persoonallinen, harmi vain että tuo kitara jotenkin rikkoo sen. Muttamutta, tällaisesta musiikista pidän ainakin keskimäärin, eli lisää materiaalia vain kehiin! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minoria - Sydämet Jäässä 15.10.2005

Minoria - Sydämet Jäässä
Ohhoh, tältäkin osastolta löytyi vihdoin jotain hyvää. Nämä mikserin "hevibändit" ovat nimittäin harmittavan usein pelkkää tasapaksua sontaa. Tämä toimii hyvin, lähinnä mainion laulajan takia. Juuri lauluääni kolahtaa ainakin minuun kuin nakutettu. Biisi sinänsä ei herätä mitään suuria tuntemuksia, ihan mukava peruskappale, muttei kyllä millään tavalla sävellyksenä erikoinen. Kappaleen loppu oli erityisen kaunis, siitä pidin. Kertsissä tuo "sydämet jäässä" -lausahdus kuulostaa vähän töksähtävältä, ja siitä jää jotenkin huono maku. Ehkä vähän liian ilmiselvä ratkaisu, eikä mielestäni edes kovin toimiva. Äh, koittakaa saada tästä jotain selkoa, en nyt osaa kirjoittaa. Biisi on masteroitu ja miksattu pirun hyvin, sillä alueella ei ole ainakaan mitään valittamista. En oikein tiedä miksi, mutta jostain syystä tämä erottuu hyvin etenkin tästä Mikserin harmaasta metallimassasta edukseen. Ehkäpä juuri laulajan takia. Hyvää työtä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 11.08.2005

Haikaus - Aailma
Mielenkiintoista äänimaalailua. Täytyisi kai kuunnella paremmalla hetkellä, nyt on ehkä vähän liikaa taustahälyä. Kahden ja puolen minuutin jälkeen alkava aggressiivisempi kohta toimii pirun hyvin. Tuollainen etnolauleskelu ei minuun hirveästi iske, mutta tähän se sopii kuin nakutettu. Naisella on mukava ääni. Tässä on oikeastaan kaikki soittimet aika hyvässä balanssissa, eli tätä on kyllä ilo kuunnella. Erityisesti rummuista pidän kovasti. Mielenkiintoinen kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Three Gees - Kesä05 27.07.2005

Three Gees - Kesä05
En ymmärrä näitä alun spiikkejä. Tämä olisi ehdottomasti ollut parempi ilman sitä. Ääni on masteroitu vähän heikosti, en oikein käsitä miksi se on muutettu noin kumeaksi. Kertsistä en oikein pitänyt, tuo "nyt on mun aika"-jutun toistaminen oli vähän kuin menisi siitä missä aita on matalin. Flow on ihan jees, ja lyriikatkin ihan mukavat, vaikkakin varsin tavanomaiset. Ihan chilliä meininikiä. Biitistä plussaa, se oli hiton letkeä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela 27.07.2005

Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela
Biitti on helkutin mielenkiintoinen, siitä valtavasti plussaa. Mutta räppäily on biittiin nähden aivan liian tavallista, eikä biisin aihekaan tunnu tukevan biittiä lainkaan. Toisella räppääjällä on aika omituinen flow, ja ääni oli aivan liian hiljaisella (mahdoton saada selvää). Tuplaukset ovat hieman heikosti tehdyt myös. Lyriikoilla on omat hyvät hetkensä, mutta keskimäärin en pidä niistäkään. "Vittu" alkaa biisin lopussa olla jo pahasti kulunut. Jotenkin tästä kappaleesta vain tuntuu puuttuvan kaikki johdonmukaisuus, enkä ymmärrä lainkaan että mitä tässä haetaan takaa. Ikävä sanoa, mutta biitti oli ainut asia josta tässä pidin.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Creepy Dölls - Shake It 27.07.2005

Creepy Dölls - Shake It
Aah, tulipas ainakin mieleinen genre kommenttiringissä pitkästä aikaa. Hyvin toteutettua kamaa. Kitarasoundi on vähän liiankin rähjäinen minun makuuni, mutta toimii tässä hyvin. Laulu toimii erityisen hyvin, pidän laulajan äänestä. Rummutkin ovat mukava, tosin snaressa voisi olla edes vähän enemmän munaa, nyt tuo on tuollaista pientä naputtelua. Kitarasooloilu on erittäin hienoa, rispektiä vain kitaristille tältä kollegalta. Kappaleena tämä on aika omituisesti rakennettu, ja biisin rakenne jääkin vähän hajanaiseksi ja epäselväksi. Kuitenkin hyvin toimivaa materiaalia, ja äänenlaatukin on kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arcane - Fucking Deja Vu 27.07.2005

Arcane - Fucking Deja Vu
Raskasta menoa, painostavuus iskee päälle jo ensimmäisen kitarasoinnun myötä. Örinästä en ole ikinä pitänyt ollenkaan, mutta tässä se edes jotenkin toimii. Kappale on loppujen lopuksi aika simppeli ja tasapaksu. Onhan tässä jotain särmää, mutta tämä ei eroa _millään_ tavalla muista vastaavista bändeistä. Enemmän sitä omaa otetta kaipaisin tähän. Hyvin soitettua ja tuotetta materiaalia tämä kuitenkin on, eli ainut (joskaan ei vähäpätöinen) valittamisen aihe on juuri tuo omaperäisyyden puute.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Tahtoisin tietää! 17.06.2005

-CSPR- - Tahtoisin tietää!
Mukava intro, ja erityisesti rummut on äänitetty todella hyvin. Kitarasoundi on vähän niin ja näin, ihan hyvä tuo on, mutta voisi olla parempikin. Laulu kuulostaa ihan hyvältä, vaikka olisikin kertaotolla äänitetty. Sanat pistivät suun hymyyn, mutta pian kyseinen hymy kääntyikin ympäri kappaleen saadessa melankolisen otteen. Kertsi toimii pirun hyvin, ja mukaan tuleva särökitara on hieno ja mukavan massiivinen. Pieni sooloilu kertsin jälkeen on nättiä, ja tuo tempon vaihdos toimii mielettömän hyvin. Rumpali on pirun hyvä! Viimeinen kertsi oli ehkä jo vähän liikaa, siinä vaiheessa biisi alkoi jo junnata. Mutta pianpa se loppuikin. Hienosti rakennettu kappale. Ainoastaan alussa olevan kitaran soundi häiritsi, ja laulukohtia olisi toki ehkä voinut vielä hioa, se kertaotto kun ei ole aina kovin järkevä vaihtoehto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PahaTuuli - Jenny 17.06.2005

PahaTuuli - Jenny
Biisi lähtee mukavasti käyntiin, kitarasoundi on miellyttävä ja rumpujakin on ilo kuunnella. Äänenlaatu on muutenkin varsin hyvä, tosin laulu on ehkä hieman turhan kumeasti äänitetty? Laulu sinänsä toimii ihan hyvin, mutta on ehkä kuitenkin tässä heikoin osa-alue. Sanat ovat ihan kohtalaista peruskamaa, niistä nyt ei enempää voi sanoa. Rakenteellisesti tämä on ihan mukavan näppärästi rakennettu kappale, ja 2:25 paikkeilla oleva bridge sopii mainiosti. Mutta missä on kitarasoolo!? :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Ei muistot jätä rauhaan 11.06.2005

-CSPR- - Ei muistot jätä rauhaan
Sanat ovat suorastaan hupaisan kliseiset. Kertseissä soiva särökitara ei mielestäni oikein istu tähän (tai ainakin toimisi paremmin ilman sitä), mutta sen sijaan verset ovat erittäin hienoa kuultavaa. Piano, akustinen kitara ja basso pelaavat hyvin. Rummuissakaan ei suuremmin valittamista ole, vaikka jotain malttia toivoisi rummutteluunkin. Lauluääni on hyvä, mutta laulu itse on paikoin jotenkin töksähtelevää. Olisi kannattanut ehkäpä hioa noita laulupätkiä enemmän. Kitarasoolo on todella hieno perussoolo, ja näppärästi soiteltu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Gotham City 13.06.2005

Kalkutan Konepaja - Gotham City
Onpas mielenkiintoinen kuvaus tuossa ylempänä. Tämä on muutenkin suhteellisen mielenkiintoinen veivaus. Kohtalaisen omaperäisen kuuloista meininkiä. Soundit eivät ehkä ole ihan parasta mahdollista; kitara soi jotenkin kumeana, ja laulukin jää kumman taustalle, vaikkei sen tielläkään luulisi olevan oikeastaan mitään. Rummut ainakin hakkaavat mainiosti! Ja mukava "rumpusoolo" tuossa parin minuutin kohdalla. Lauluääni on mukavan rock-henkinen. Kitarasoolo on erittäin mainio, ja volyymikin nousee juuri sopivasti ennen sitä. Loppu tulee ehkä vähän töksähtäen. Vähän tästä jäi kuitenkin tasapaksu kuva käteen, mutta plussaa jostain kummasta omaperäisyydestä. En itse asiassa edes tiedä oliko tässä mitään omaperäistä, mutta jotenkin vain tuntui siltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Isät&Pojat - Saanen kiittää 13.06.2005

Isät&Pojat - Saanen kiittää
Onpas jännän kuuloista. Kummaa soinnuttelua. Tästähän tulee mieleen Ultra Bra, sekä joku kumma perisuomalainen humppa. Mukavan omaperäistä menoa kuitenkin. Todella siisti sointukulku taas tuossa 1:19 tienoilla. Laulu toimii melko hyvin, joissain kohdissa siitä ei vain saa ihan selvää. Todella hyvät sounditkin biisissä on, eikä tästä kieltämättä suuremmin valittamista löydä. 2:45 alkava rauhallinen kohtaus on upeaa kuunneltavaa, todella kaunista kitarointia! Tämä on hieno kappale, mutta ehkäpä tämänlainen musiikki ei minuun itseeni niin hirveästi iske. Soikos tässä harmonikkakin seassa, vai kuulenko kenties harhoja? (Ei olisi ensimmäinen kerta!) Hyvät soitinvalinnat joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - Gnome 10.06.2005

Electric Monk - Gnome
Ah, menninkäisen viinikätkö kelpaisi minullekin nyt. Tämä on mukava ralli. Jännää soinnuttelua, riffittelyä ja muuta. Basso toimii helkutin hyvin. Turhaanpa tässä näitä eri osa-alueita lähtee arvostelemaan, kun kaikki toimii niin hyvin, nimenomaan yhdessä. Kitarasoolo on siisti, ja sopii biisiin kuin nakutettu. Mainio kapakkatunnelma tässä, harmi vain että olen saanut viime päivinä tarpeekseni kapakoista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - Shake On 10.06.2005

Electric Monk - Shake On
Tämäkin on vallan mukava kappale. Tästä ehkä kuitenkin puuttuu se viimeinen terä, joten ainakaan sävellyksenä tämä iske yhtä kovaa kuin muut biisinne. Asennetta tässä kuitenkin piisaa enemmän kuin tarpeeksi, ja kaikki soittimet hakkaavat mainiosti. Luulen, että livenä tämä toimisi hiton hyvin. Nyt jäi kuitenkin vähän liian tasapaksu vaikutelma. Mutta on fantastista että jotkut jaksavat moista musiikkia tehdä, ja jo siitä pitäisi melkein antaa lisäpisteitä. Jääköön nyt kuitenkin ettei nouse kusi päähän. ;-)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - Summer Cat 10.06.2005

Electric Monk - Summer Cat
Rakastan retrosoundianne. Erityisesti kitarasoundi on erittäin miellyttävää kuunneltavaa, muttei vikaa ole muillakaan osastoilla. Äänitys on taas hieman huuruista, mutta liian täydellinen äänitys veisi varmasti musiikiltanne suuren osan särmää. Tästä ei paljoa huonoa sanottavaa löydy, kun kaikki osa-alueet ovat jälleen niin pirun hyvässä synkassa keskenään. Pitäkää lippu korkealla, miekkoset!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 06.05.2005

.erAze. - Line Of Sight
Todella mahtipontinen alku, ja sellaisista pidän. Eihän huonoa alkua pidemmälle jaksa edes kuunnella, mutta tässä herää heti mielenkiinto. Itämainen kitarariffi tulee tyylillä mukaan, ja sopii mainiosti biisiin. Laulu kuulostaa aivan ammattimaiselta, siitä en löydä kertakaikkiaan sitten mitään valittamisen aihetta. Arabialaissoolo kahden ja puolen minuutin kohdalla luo mukavasti tunnelmaa ja on teknisesti hyvin soitettu. Mukavan pitkäkin se on (pitkät, mutta silti kasassa pysyvät kitarasoolot ovat harvinaista herkkua). Kitarat jyräävät muutenkin halki biisin mukavasti, ja basso täydentää kuvion. Äänelaatu on ainut josta tässä voi edes vähän nurista. Rummut jäävät jotenkin aivan pimentoon, ja kitara kuulostaa vähän turhan kumealta. Pikkujuttuja nuo kuitenkin ovat. Hieno kappale!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division XIX - Karjala 17.06.2005

Division XIX - Karjala
Intro on hieman liian kaikuisa ja kumea mieleeni, mutta eipä tuo pahasti häiritse. Myös särökitarat kuulostavat aluksi hieman huonohkoilta, mutta kaikki pelastuu kohdassa 0:36 alkavan osion myötä. Hienoa sankarimeininkiä. Laulu/örinä/karjuminen toimii harvinaisen hyvin. Eniten tässä ehkä häiritsee rumpujen paikoittainen epätahtisuus: snare tuntuu lyövän välillä ihan miten sattuu. Kappaleena tämä on kuitenkin ihan ok (hyviä koukkuja ja yms.), vaikkei moinen genre olekaan lainkaan mieluisa. Eipä tässä nyt juuri mitään omaperäistä ole, mutta tämä on niitä harvoja genrejä joissa se ei häiritse laisinkaan. Ihan hyvä veivaus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - PropAgenda 17.06.2005

Saddam's Family - PropAgenda
Mukavat soundit, ja tämä UG-meininki (heikohko äänenlaatu, yms.) sopii tähän kuin nyrkki silmään. Laulu on todella hyvää, harmi vain etten sanoista saa paljoakaan selvää. Kitaroissa on mukavasti munaa, ja riffit ovat siistejä. Sekaan sämplätty saksa sopii ihan hyvin. Kitarasoolo kahden minuutin jälkeen on hyvä, eikä vähiten sen takia että siitä (erityisesti alusta) tulee mieleen legendaarisen NES-pelin, Megaman 2:n musiikit. Oh, tämähän on pitkä soolo. Hyvä niin, koska toimii pirun hyvin loppuun asti. Todella hyvä kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele NITROKISS - HEAD AGAINST THE CURB 06.05.2005

NITROKISS - HEAD AGAINST THE CURB
Tyylikäs bassosoundi alussa. Mielenkiintoinen tuo biisin rytmitys, ja kaikenlainen omaperäisyyshän on aina (ainakin lähes aina) silkkaa plussaa. Laulu toimii hyvin. Englannin ääntäminen on kelpoa. Biisinä tämä toimii oikein hyvin, ja kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Siltikin kokonaisuus jää hieman ontoksi. Ehkä se johtuu siitä, että tämä on neljäs lähes samanlainen kuuntelemani biisi putkeen, ja tässä alkaa pakostakin vähän turtua. Onhan tässä periaatteessa kaikki ainekset vaikka mihin, mutta sitä omaperäisyyttä pitäisi tuoda mukaan lisää, jotta eroaisitte harmaasta massasta paremmin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Polulta valtatielle 11.06.2005

-CSPR- - Polulta valtatielle
Miellyttävää kitarointia, ja ainakin kitarasoundit ovat kohtalaisen hyvät. Laulu sen sijaan on liian etäällä, ja muutenkin vähän haparoivan kuuloista paikoitellen. Kappaleena tämä on "ihan kiva", mutta pakko myöntää että tästä puuttuu lähes kaikki särmä. Ei tämä oikein eroa mistään millään tavalla, ja näin tasapaksua kamaa on vähän tylsä kuunnella. Älkää käsittäkö väärin: tämä on kappaleena kaikin puolin hyvä, mutta en vain pidä näin tasapaksusta musiikista. Kitarasoolosta plussaa, se oli ihan mukava.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - Autumn Lady 20.01.2005

Electric Monk - Autumn Lady
Intro on aika soma. Vislailu sopii mainiosti yhteen kitaroiden kanssa. Vähän kumea soundi tässä on, mutta jätän sen huomioimatta, sillä mielestäni äänenlaadulla ei ole paskaakaan väliä. Biisi on mainio. Suhteellisen omaperäistä meininkiä, tai ainakin taitavaa eri vaikutteiden yhdistelyä. Enpä tästä itse mitään valittamista keksi. Kitarat rokkaavat hyvin, basso soi muutamissa kohdissa poikkeuksellisen tyylikkäästi eikä rummuissakaan ollut valittamisen sijaa. Laulaja lauloi tyylillä, asenteella ja antaumuksella. Ainakin tunteet välittyivät hyvin, mutta sanoista en ainakaan nyt jaksa jäädä ottamaan selvää, joten niitä on vaikea arvioida. Kitarasoolo oli mainio.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andromeda - Lost Weekends 20.01.2006

Andromeda - Lost Weekends
Hienoa kitarointi, tosin pieni (hyvin pieni) epävire tai sitten vaikku korvissani hieman häiritsee tuossa alussa. Äänitys on huippuluokkaa, ja kappalekin on erittäin hieno. Soitukulut ja soitto pelaavat hyvin. Laulu on sopivan viskikkään kuuloista, ja sopii sekaan aivan mielettömän hyvin. Tunnelmaahan tässä on vaikka muille jakaa. Hieno kappale!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 13.06.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Komea intro, ja pirun hyvät soundit alusta lähtien. Moinen kiekkelihevilaulutyyli on henkilökohtaisesti mielestäni lähes aina kuvottavaa kuultavaa, mutta se on minun asenneongelmani! Ja kyllähän tämä ihan hyvältä kuulostaa. Kaikki soittimet pelaavat hyvin. Tilutussooloon olisin toivonut vähän enemmän potkua ja sitä kuuluisaa 'munaa', mutta mukavahko soolohan tuo silti oli. Soolon jälkeinen kohtaus on hyvä. Biisi on hyvin rakennettu, suuri plussa siitä. Ainut mistä en oikein pidä on laulu. Omassa sarjassaan se on varmasti aivan kelpoa, mutta kuten sanottua, en vain siedä kyseistä laulutyyliä. Lopun 'perkele' kruunaa kappaleen mukavasti. Biisin pituus on sopiva, ja ihan ok veto tämä on. Tietty mitäänsanomattomuuden tunne vain nousi taas ilmoille.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verbaali - Psykopaatin Päiväkirja 11.12.2004

Verbaali - Psykopaatin Päiväkirja
Biitti ei mielestäni tue biisin aihetta tarpeeksi hyvin. Jotain synkempää olisin kaivannut. Ihan hyvä tuo biitti kuitenkin sinänsä on. Lyriikat ovat kohtuullisen hyvät, mutta eivät oikeastaan vie mihinkään; junnaavat ehkäpä vähän paikoillaan. Suht. omaperäinen aihe on kuitenkin aina hyvä juttu. (: Eläytyminen, FLÖY ja se niin kutsuttu "asenne" ovat kyllä poikkeuksellisen hyvin hallussa, siitä plussaa. Numeroa en osaa antaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Authentique - Aliquando Insanire Iucundum Est 01.08.2005

Authentique - Aliquando Insanire Iucundum Est
Ugh, jos tän kuuntelee kuulokkeilla yksin pimeässä ja silmät kiinni, tuntee oikeasti Saatanan seisovan selän takana. Mulle ainakin kävi äsken noin. Oli pakko lopettaa biisi kesken kun tuli liian sairas olo.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Authentique - Aliquando Insanire Iucundum Est 11.12.2004

Authentique - Aliquando Insanire Iucundum Est
Laitoin biisin soimaan kajareista, mutta pian älysin, että kuulokkeillahan tämä pitää kuunnella. Ja kovaa. Kommentoin tässä sitä mukaa kun biisi etenee. Alku on vakuuttava. Industrial-vaikutteita on selkeästi, ja kun industrialista niin paljon tykkään, on se vain hyvä juttu. Äänimaailma on todella pelottava ja toivottoman kuuloinen (siis epätoivoisen, ei huonolla tavalla toivottoman:). Tämä sopisi helkutin hyvin johonkin kauhupeliin tyyliin Silent Hill. Varmasti nostattaisi niskakarvat pystyyn. Jo pelkkä kuuntelu nostattaisi varmasti, mutta nyt on sille huono tilanne. Täytyy kuunnella yöllä uudestaan. :) Kuuden minuutin kohdalta alkava rauhallisempi osuus on hyvä, ja sopii hyvin sekan. Jotkut etäiset kirkumiset sopisivat tähän kohtaan hyvin (vaikka aika kliseitä ovatkin), mutta näinkin tämä hipoo täydellisyyttä. Tulee mieleen äärimmäisen sairaita mielleyhtymiä. Hylättyjä, pimeitä mielisairaaloita, jotka eivät olekaan kokonaan hylättyjä, ja kaiken maailman pimeitä kellareita ja narisevia portaita. Kuuden minuutin jälkeen tulevasta ulvonnasta tulee tosiaan mieleen, mihin suuntaan Antonkin jo viittasi, hylätty ihminen, joka elää ikuisesti yksin vankina omassa pimeydessään. Olenpas runollinen tänään! Jumaleissön, lisää tällaista. Erittäin lähellä täydellisyyttä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Monk - 21st Century Roulette Ring 20.01.2005

Electric Monk - 21st Century Roulette Ring
'Kiero' on kyllä loistava sana kuvaamaan tätä. Itse pidän enemmän tällaisesta reteestä otteesta, kuin tuon toisen biisin surumielisyydestä. Mitähän tähän nyt sanoisi. Kaikki osa-alueet toimivat yksinään aivan täydellisesti, ja yhdessä vieläkin paremmin. Yleensä koitan pistää pidempiä kommentteja, mutta tähän ei voi muuta sanoa. Kymppi pläjähtää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Pohjoiseen 05.11.2004

Kaarnekorpi - Pohjoiseen
Biisi toimii hyvin. Melkein tässä tekee mieli pistää jalalla koreasti! Kitarariffit ovat todella siistejä ja soitto sekä äänenlaatu pelaavat. Rummut ovat hyvät (ajavat asiansa). Laulu on hyvän kuuloista, tosin vähän liian hiljaisella. En saisi sanoista selvää ilman lyriikoita. Kolmen minuutin paikkeilla oleva rauhallinen osio kompensoi loistavasti muuta biisiä. Miekka- ja hevosäänet sopivat todella hyvin. Ikävä kyllä joudun toteamaan biisin liian pitkäksi. Puudutus iskee jo ennen viittä minuuttia. Lyhyempänä (=kompaktimpana) tämä olisi todella hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään 05.11.2004

Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään
Todella letkeä meininki. Kaikki instrumentit soivat hyvin ja muodostavat hyvän kokonaisuuden. Laulu on tietysti kaiken huippu. Sanat ja laulutyylikin ovat suorastaan ihanan kliseisiä! Tämä 70-lukumeininki saa aikaan suuren potutuksen, etten itse niinä maagisina vuosina elänyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele olli molli - den 10.10.2004

olli molli - den
Elektronisen musiikin arvosteleminen on minulle vaikeata, kun en siitä erityisemmin välitä. Mutta yritetäänpä kuitenkin! Ensiksikin, rumpusamplet ovat aivan liian synteettisen kuuloisia minun makuuni. Tämä tietysti on genren vika, eikä suinkaan biisin. Tosin muutenkin samplejen laatu oli aika vaihteleva, esimerkiksi tuo basari (tai mikä lie) iskee ikävästi korvaan. Itse biisi sen sijaan oli ihan mukava, sen rakenne oli vain vähän turhan tavanomainen ja yllätyksetön. Neljän ja puolen minuutin kesto oli kuitenkin hyvin täytetty, eikä mitään kyllästymisen tunnetta tullut. Olisin kuitenkin kaivannut hitusen lisää omaperäisyyttä ja kekseliäisyyttä, koska tällaisenaan tämä on aika lattea. Äänimaailmakin olisi kaivannut lisää syvyyttä, vaikka kieltämättä esim. rummutus toimi paikoitellen todella hyvin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Gothic Vampire: Nocturnal Destiny 09.10.2004

Love Factory - Gothic Vampire: Nocturnal Destiny
Kas, sanoista päättelinkin musiikin osittaiseksi parodiaksi, ja lunttauksen jälkeen tuli todettua että näinhän se asian laita olikin. Pirun hyvin on kyllä saavutettu goottirokkailun tunnelma. Ongelma on vain se, että vihaan kyseistä genreä melko lailla. :> Koitetaan olla objektiivisia kuitenkin. Kitarat toimivat hyvin alusta loppuun, paitsi kertosäkeessä joku hämäsi. En nyt osaa oikein sanoa mikä. Rummuista ei ole sen kummempaa sanottavaa, hyvin toimivat nekin. Basso oli sen verran huomaamaton, etten ensin edes onnistunut kuulemaan sitä. Laulusta en erityisemmin pitänyt, epävireisyyttä oli aistittavissa. Sanat kyllä olivat hupaisat ja artikulaatio muuten toimi hyvin. Laulun epävireisyys, biisin tavanomaisuus (mikä tosin lienee tarkoituskin) ja äärimmäisen epämieluisa genre kuitenkin laskevat pisteitä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Eläinlaulu 08.10.2004

Stonecold Zombie - Eläinlaulu
Mainiota! Sanat ovat loistavat, tosin se voi johtua oudosta mielentilastani. Hehheh. Laulukin pelaa, puhumattakaan kitaroista, jotka ajavat asiansa mainiosti. Lisää pituutta olisin kyllä kaivannut!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele CHARISMA - In This Storm 11.12.2004

CHARISMA - In This Storm
Onpas kaunis intro. Melkein käy sääliksi tuon särökitaran alkaessa, sillä taas olisin toivonut koko biisin olevan tuota introilua. :) Hyvä kuitenkin että sitä viljellään jatkossakin biisissä. Minuutin kohdalla oleva kohtaus (kertosäe?) on mielenkiintoinen sointukuluiltaan ja ehkäpä tahtilajiltaakin, josta ei oikein saa selkoa. Eeppistä menoa. Tuo jumputuskitara kolmen minuutin jälkeen on sen sijaan paikoitellen ehkä jopa koomisen kuuloinen. On tämä kuitenkin pirun laadukasta musiikkia, siitä ei pääse mihinkään. Minuun tämä ei kuitenkaan niin paljoa iske, joten jätän suosiolla numeron antamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele CHARISMA - Hunting You 11.12.2004

CHARISMA - Hunting You
Tämä on selkeästi kolmikon kovin luu. Laulu toimii tässä selkeästi parhaiten kolmikosta, ja muutenkin biisin rakenne on mitä mainioin. Hämyt sointukulut ovat taas plussan arvoinen asia, vaikkakin kertsi on taas varsin ennalta-arvattava. Minuun tämä ei iske, mutta muu maailma ottaa teidät varmasti avosylin vastaan, sillä sen verran hyvää settiä tämä on. Kitarasooloa seuraava rauhallinen osuus on tässäkin biisissä kohokohta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Kesä '66 08.10.2004

Stonecold Zombie - Kesä '66
Piru vieköön! Loistavaa settiä. Kuuntelin biisin kolmesti putkeen ja nauroin ääneen lähes koko ajan. Sanat olivat taas vallan hupaisat, ja toteutus kerrassaan mainio!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Savisalo - Stone Wall 04.11.2004

Juha Savisalo - Stone Wall
Todella hienoa soittelua! Kauniita ja hyvinsoitettuja melodioita. Kitarat ja huilu sopivat todella hyvin yhteen muodostaen kauniin kokonaisuuden. Laulu ei ole ehkä ihan muun biisin tasolla. Oli vähän häiritsevän hiljaisellakin. Mutta laulajan ääni oli todella hyvä ja sopi biisin tunnelmaan mahtavasti. Todella hyvä biisi joka tapauksessa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele BROKENBLISS - Lost 17.06.2005

BROKENBLISS - Lost
Iloinen yllätys oli se, että biisi lähti heti käyntiin. Aina ei noita turhia introlässytyksiä jaksa kuunnella. Soundit ovat kohdallaan, ja kokonaisuudesta tulee hienon kuuloinen. Laulu itse toimii hiton hyvin, mutta äänityksessä olisi ehkä parantamisen varaa. En nyt oikein keksi, missä se vika piilee, mutta jotain mätää tuossa on. Tämä on kuitenkin todella hienosti rakennettu kappale, ja tahtilajien kanssa kikkailu toimii kerrassaan mainiosti. Hieman tästä tuli mieleen Stone Temple Pilots, lähinnä kai lauluäänen takia. Pituutta olisi biisillä voinut ehkä olla enemmänkin, mutta kyllä tämä näinkin toimii. Mainio kappale!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanha Tukkoinen Roina - Crickets 11.08.2004

Vanha Tukkoinen Roina - Crickets
Mahtava! Ihanaa humpparautalankameininkiä. Omaperäisyydestä valtaisa plussa. Kitaristina rakastan aina hyvää kitaransoittoa, ja tämä on ehdottomasti sellaista. Iloinen (surumielisestä skaalasta huolimatta) tunnelma tekee tästä todella mainion.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele THT - Karsinogeenipedofagi - Aamu Pariisissa 31.10.2004

THT - Karsinogeenipedofagi - Aamu Pariisissa
Onpas vaikea suhtautua tähän biisiin. En oikein saa selkoa onko tämä ihan kiva, aivan hirveä, vai jotain siltä väliltä. Genrestä en kyllä olisi ihan varma. (: "Laulu" alkaa pidemmän päälle vähän ärsyttää, mutta epäilen sen olevan jossain määrin tarkoituksellista. Ennen kahta minuuttia oleva kohtaus on aika veikeä. Tulee tästä kyllä mieleen white power -musiikki. Ikävä kyllä se vain sattuu olemaan yksi maailman hirveimmistä musiikkigenreistä. Mahdoton antaa numeroa :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele kitsch - The Ballad Of The Little Green Man 05.05.2007

kitsch - The Ballad Of The Little Green Man
Mukavat soundit, tulee ihan mieleen jotkut 70-luvun underground-folklevyt kuten Ferris Wheelin mainio Supernatural Girl tai jotkut Fotheringayn biisit. Mukava kappale! (Black Rebel Motorcycle Club?!?!?)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs 06.05.2005

Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs
Alku on piristävän omaperäinen. Rumpukomppi vie mukanaan hyvin, laulu on kohdallaan ja hieman mystistä, ja phaserkin sopii harvinaisen hyvin tuohon kitaraan (jos se nyt edes phaser on, efektitunnistuskykyni on nähkääs hieman rappioitunut viime aikoina). Tässä on jotain todella hypnoottista, mikä lienee jossain määrin tavoiteltuakin. Efektikikkailu alkaa tuon kolmen minuutin jälkeen alkavan tremolosoolon yhteydessä vähän jo ottaa pannuun, tässä vähän tuntuu kuin se efektointi olisi jossain määrin itseisarvollista. Omaperäistähän tämä meininki ilman muuta on, ja siitä ei voi muuta kuin kiittää. Neljän ja puolen minuutin kohdalla oleva hieman voimakkaampi kohtaus olisi voinut olla vielä voimakkaampi, jotain tehokeinoa olisi siihen voinut vielä keksiä. (Ei lisäksi, vaan sijasta, eihän nyt harjoiteta ylituottamista kuitenkaan.) Hieno kappale tämä kuitenkin on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Harulf The Warulf 11.10.2004

Saddam's Family - Harulf The Warulf
Sangen oivaa musiikkia. Ensimmäisenä osuu korvaan pirun hyvä äänenlaatu: aika pro-meininkiä. Laulu on mukavan mystistä ja toimivaa. Kitarariffit ovat mainioita, ja kahden minuutin kohdalla oleva kitarasoolo pelaa todella hyvin (pitkistä sooloista plussaa aina, jos ne toimivat loppuun asti, ja tämä kyllä toimii). Kolmen minuutin kohdalla olevassa soolossa käytettiin ilmeisesti jotain saddam-skaalaa. Sekin sopi hyvin, erityisesti bändin ja biisin lähi-itä-teema huomioon ottaen. Rummut ja basso toimivat myös hyvin, niistä minulla on harvoin mitään muuta sanottavaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hurjat Hipit - Jäniskevennys - Kenkää 09.10.2004

Hurjat Hipit - Jäniskevennys - Kenkää
Ah, hyvää meininkiä! Perusrokkenrolli on aina ollut lähellä sydäntä. Lyriikat ovat varsin hauskat ja osuvat. Laulu toimii hyvin, vaikka laulajan äänestä en henkilökohtaisesti hirveästi pidäkään. Suhteellisen yksinkertaiset kitarat ovat tässä hyvä juttu ja toimivat myös pirun hyvin. Pari kitarasooloa olivat vallan mukavan kuuloisia. Myös rummuissa yksinkertaisuus on valttia. Äänenlaadusta on vähän vikistävä, laulu kuulosti jotenkin kumealta. Kuitenkin varsin hyvää jälkeä. Tällaiset reilun parin minuutin rallit ovat yleensäkin aika itseääntoistavia loppupeleissä, ja sama vika esiintyy tässäkin. Mutta jäipä tuo ainakin päähän soimaan. :>
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mesmer - Absinth Letter 11.12.2004

Mesmer - Absinth Letter
Joutuipa kauan metsästämään listoja ensimmäisen dark ambient -biisin toivossa. Alku on vakuuttava, nuo kuiskaukset kuulostavat todella tyylikkäiltä. Hienoja ääniä viljellään kahden minuutin molemmin puolin. Kuitenkin tämä jää näin aika yksinkertaiseksi. Olisin toivonut pientä aggressiota jonnekin, sillä nyt biisin loppuessa tulee vähän pettynyt tunne. Tässäkö tämä oli? Potentiaalia tässä on kyllä selkeästi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orion - Matkalla 01.11.2004

Orion - Matkalla
Hyvät peruskitarat, niistä ei ole erityistä sanottavaa puoleen tai toiseen. Soolo on mukava. Laulu on kohtuullisen hyvää, tosin joissain kohdissa sävelestä poiketaan hieman -- kuitenkin sen verran että se häiritsee. Bassorumpu iskee vähän oudoissa kohdissa. Rummut ovat muuten kyllä ihan mukiinmenevät. Biisi on kokonaisuudeltaan kuitenkin varsin lattea ja tasapaksu, enkä tästä hirveästi omaperäisyyttä löydä. Kuitenkin potentiaalinen tekele!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kippi nappi tralli bubba tissi - Herra Niko Tiini 07.11.2004

Kippi nappi tralli bubba tissi - Herra Niko Tiini
Täähän on kiva. Olin itse keikalla, ja meininki oli kyllä sen verran kovaa, ettei voi olla olematta ranskalainen orkesterikammoinen tomppa, jolla on silmässä kuusi korvaa, ja korvassa seitsemän nenää jotka pieksevät sisiliskoja. Mitä vittu ne sisiliskot on teille tehny? JUMALAUTA! MITÄ VITTUA. Voisittex lopettaa musan tekemisen, älkää teh´kö tällästä skeidaa enää ikinä. SAATANA!
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - Dedicated to All the Pregnant Ones 11.12.2004

Hombre Muerto - Dedicated to All the Pregnant Ones
Kuunteluelämystä häiritsee talon toisessa päässä soiva iskelmämusiikki, joka tulee väkisinkin kuulokkeista läpi, mutta en ota sitä huomioon arvostelussa. :) Mielenkiintoisia ääniä, jotka yltyvät parhaimmillaan todella sairaiksi. 1:45-seutuvilla olevat äänet tuovat lähinnä mieleen selkäytimen lävistämisen terävällä veitsellä. Todella sairas, psykedeelinen ja tyylikäs äänimaisema halki koko kappaleen. Jotain matalampaakin ääntä olisi kyllä ollut mukava kuulla jossain vaiheessa, nyt tämä painottuu liikaa ylätaajuuksiin, jotka kylläkin soivat todella tyylillä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Sonata Of Life 03.03.2004

Albert Roxtone - Sonata Of Life
Kauniita melodioita! Kitara on soitin, joka iskee kyllä minuun, jos soitto on vähänkin omaperäistä ja taidokasta. Ja sitä tämä oli. Äänenlaatu ja ehkä lievä yksitoikkoisuus olivat ainoita valittamisen aiheita.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sohvaperuna - Ärsyttävää pimputusta!! 03.03.2004

Sohvaperuna - Ärsyttävää pimputusta!!
DÄÄMN! Ehkä maailman veikein biisi! Soi tässä juuri kolmatta kertaa putkeen ja olen nauranut ääneen koko tämän kyseisen ajan. Maailman rennoin! (mutta ei tällaisia biisejä hirveän monia jaksa kuunnella, eivätkä nämä kyllä sovi ihan joka tilanteeseen) :D Hyvää työtä Mc_lalli!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Förster Band - Icecold 05.11.2004

Förster Band - Icecold
Samat kommentit pätevät tähän kuin Radiation #5:iin. Soitto pelaa aivan mielettömän hyvin, ja biisissä on muutenkin valtaisasti tyyliä ja omaperäisyyttä! Syntyy ihmeellinen äärimmäisen monipuolisen äänimaailman illuusio. Miinusta siitä, että biisi loppuu kesken, ja on liian lyhyt. Tätä olisi mieluusti voinut jatkaa vielä tovin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele GBL - Naage 03.03.2004

GBL - Naage
Nojoo. Oli tämä "ihan kiva". Edellämainittua melodiaa en kyllä biisistä löytänyt, mutta mitäs tuosta. :) Kuitenkin loppua kohden sanoinkuvaamattoman tylsä. Pääasia että on rento meininki!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina - Vuosi '04 07.11.2004

Niina - Vuosi '04
No tämä on tällaista tavanomaista r'n'b:tä. Mikään tässä ei ole erityisen omaperäistä. Siitä osa voitaneen antaa anteeksi jo sen vuoksi, ettei r'n'b:ssä yleensäkään ole käytännössä _ikinä_ mitään omaperäistä. Sanoista plussaa, ne ajavat asiansa ihan hyvin. Laulu on varmaankin r'n'b-mittapuulla ihan hyvää, mutta en vaan voi sietää tämänkaltaista laulutyyliä. Pidemmän päälle biisi on myös varsin tylsä. Siihen osasyyllisenä on varmasti juuri tämä r'n'b-laulutyyli. Se kuulostaa aina sellaiselta evvk-meiningiltä: ihan kuin laulajalla olisi mielettömän tylsää, eikä hän jaksaisi edes eläytyä lauluun muuta kuin todella pinnallisesti. Äänenlaatu on aika hyvä. Laulu tosin kuulostaa turhan vaimealta, mahtaakohan ylä- ja alataajuuksia olla vedetty vähän liiankin uskaliaasti pois? "Robottiääni" auttaa osaltaan pitämään biisiä hengissä ja lisää monipuolisuutta. 6½
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nelonek - Vinkunas 02.03.2004

Nelonek - Vinkunas
Kaunista musiikkia. Tässä on ainekset erittäinkin hyvään kappaleeseen. Pituutta tietysti lisää ja ehkäpä laulua? Aah, sitä olisi ilo kuunnella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Förster Band - Radiation #5 05.11.2004

Förster Band - Radiation #5
Näen valon! Perkutti, mahtavaa soitantoa. Rummut on miksattu mukavan kovalle, tällaiset niiden kuuluukin olla. Muutenkin pirun hyvä masterointi pitää ensimmäisenä ottaa esiin. Kitarariffit ovat siistejä, letkeitä ja niissä on mukavasti potkua. Bassokuviot rokkaavat loistavasti myös. Laulu toimii poikkeuksellisen hyvin. Laulajan ääni on aivan täydellinen tällaiseen progeiluun.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CHARISMA - Upstream 11.12.2004

CHARISMA - Upstream
Äänenlaatu on ainakin kohdallaan. Tuollaisesta sankarihevilaulutyylistä en henkilökohtaisesti pidä ollenkaan, mutta ihan hyvin se tässä toimii. Rauhallinen kohtaus kahden ja puolen minuutin paikkeilla on todella hyvä. Todella siistiä kitaransoittoa. Itse tykkäisin enemmän jos koko biisi olisi tuollaista. (: Tästä pian seuraava kitarasoolo on simppeli mutta toimiva. Äänimaailma tässä ainakin on reilusti laajempi kuin yleensä tällaisessa musiikissa. Biisi toimii kokonaisuutenakin ihan hyvin, mutta jotenkin jää kuitenkin vähän lattea kokonaiskuva. Joka tapauksessa lupaavaa materiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Famous monsters - Time to die 11.10.2004

Famous monsters - Time to die
Hyvinhän tämä toimii. Millään yksittäisellä osa-alueella ei ole mitään suurempaa valittamista. Laulu kyllä loppupuolella vähän hämäsi, en tiedä riehuiko se sävelen vieressä, vai onko vika tärykalvoissani. Monipuolisuutta olisi myös voinut olla lisää, nyt tämä on vähän turhan tasapaksu. Huomaa myös että tässä on (/oli?) vähän vielä oma tyyli hakusessa (biisi kuulostaa turhan tutulta, vaikken sitä olekaan koskaan kuullut), mutta eiköhän se siitä löydy, jos tämä nyt tosiaan oli vasta toinen biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Konala Cartelli - Konala Cartelli 04.11.2004

Konala Cartelli - Konala Cartelli
Vinyylisärinä on introssa aika kiva. Saisi minun puolestani säristä koko biisin halki. Se voisi täyttää mukavasti biisiä vaivaavaa mitäänsanomattomuusvajetta. Biitti on sangen hyvä, tosin basari iskee kyllä jo aika naurettavalla volyymilla muuhun biisiin nähden. Enkkuräpit alkuvaiheessa olivat aika kauheat. Muutenkaan en tykkää lyriikoista. Melko hyvin jäbät kuitenkin räppäilevät. Hyvä flow oikeastaan kaikilla tai jotain.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redeemer - Blindfoldedeyes 16.11.2003

Redeemer - Blindfoldedeyes
Tästä pidin kovasti. Kitarat taas erityisesti. Ja äänenlaatukin oli sangen mainio.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redeemer - Tied Up 16.11.2003

Redeemer - Tied Up
Tästä pidin. Erityisesti kitarat olivat mukavat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jurn:a - Walking On Ice 07.11.2004

Jurn:a - Walking On Ice
Jopas on kaunis ja tunnelmallinen alku! Piano kuulostaa todella hienolta. Rummut ovat ehkä vähän liian fätit tähän. Toisaalta ne antavat biisille kyllä sen kaipaamaa 'vahvuutta', joten siinä mielessä sopivat kyllä hyvin. Biisi kehittyy mukavasti, instrumentteja tulee mukaan juuri sopivaa vauhtia, ja ne sopivat hyvin yhteen. Todella kaunista meininkiä. Hyvä breikki kolmen minuutin jälkeen ja taas juuri oikeassa kohdassa. Upean virheetöntä pianosooloilua neljän minuutin seutuvilla ja eteenpäin. Tätä on ilo kuunnella. Sooloilu pysyy monipuolisena loppuun asti, eikä puudutus iske missään vaiheessa. Pitkän soolon kasassapitäminen vaatii taitoa, ja sitä taitoa tässä löytyy. Vain alussa (ehkä?) vaimeasti kuulemaani saksofonia olisin toivonut enemmänkin esille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Valot Syttyi 06.05.2005

-CSPR- - Valot Syttyi
Introssa todella mystistä kitarointia, ja kitaran äänenlaatu hipoo täydellisyyttä. Laulustakaan ei suurempaa valittamista löydy. Lievästi yllätyin särökitaroiden puskiessa päälle (intron perusteella ehdin jo miettiä josko kyseessä olisi jonkinmoinen folk-balladi). Kieltämättä varsin mahtava biisihän tämä on. Äänenlaatu on aivan käsittämättömän hyvä (en huomaa mitään eroa ammattilaistasoon verrattuna), biisi on rakenteelliseesti poikkeuksellisen tyylikkäästi rakennettu, koukkuja piisaa vaikka millä mitalla, ja ne ovat jotakuinkin niin tyylikkäästi toteutettu kuin vain toivoa voi. Olen pahoillani näin tasapaksusta kommentista, mutta tällä kertaa en keksi mitään kritiikkiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groove Uncut - Terve mieli 02.03.2004

Groove Uncut - Terve mieli
Mielenkiintoisia soundeja. Instrumenttien käyttö ja sekoittelu oli todella onnistunutta. Kappale tempaisi hyvin mukaansa. Ainoa valittamisen aihe ovat sanat, jotka jättivät vähän mitäänsanomattoman olon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Traktori - Alkamix 11.12.2004

Traktori - Alkamix
Biisi lähtee käyntiin siististi. Tuo etäisesti kitaraa muistuttava soitin kuulostaa siistiltä, vaikkakin tekee osaltaan kokonaisuutta puuromaisemmaksi. Rummut ovat melko hyvät, mutta nykivät vähän liikaa minun mieleeni. Sinänsä hyvä tehokeino kyllä, mutta itse en tykkää. Suurimpana heikkoutena on se, ettei tämä paikoitellen oikein pysy kasassa. Ainakin tuo särösoitinkohtausten välillä oleva väliosio sisältää liian monia toisistaan poikkeavia pätkiä, jotka eivät oikein nivoudu yhteen niin hyvin kuin soisi. Mutta pakko silti nostaa hattua, koska hyvä kokonaisuus tämä joka tapauksessa on. Mielenkiintoisia ääniä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Knob - Fall on my face 09.11.2003

The Knob - Fall on my face
Todella ammattimaista meininkiä. Äänitys on hoidettu erittäin hyvin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Knob - Me and Billy 09.11.2003

The Knob - Me and Billy
Mielettömän hyvä biisi. Kaikki on kohdallaan, vaikea sanoa mitään muuta. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born To Shred - Infinite Warrior 09.10.2004

Born To Shred - Infinite Warrior
Yritän yleensä pitää äänenlaadun merkityksen arvosteluperusteissani melko vähäisenä, mutta nyt se on vaikeaa, koska laatu kusee niin pahasti. Itse musiikki sen sijaan on pirun hyvää. Erityisesti alun ja lopun kitaraluritukset ovat vallan fantastisia, ja meininki on muutenkin katossaan. Paremmalla äänenlaadulla tämä olisi pirun hyvä! Nyt en voi antaa kuin kahdeksikon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mr. Crab - Custic #2 16.11.2003

Mr. Crab - Custic #2
Tosiaan kaunista soitantoa. Carlos Santana tuli ihan mieleen, eikä tämä kauas hänestä jääkään..! Respect.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Knob - Fake 09.11.2003

The Knob - Fake
Hyvää meininkiä tässäkin! Intro tosin tuntui ehkä vähän liian pitkältä.. Rumpalinne on kyllä melkoisen mainio.
9