Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 186 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jasu J. - Tahdon Nähdä Tuulen 13.07.2015

Jasu J. - Tahdon Nähdä Tuulen
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tuotannon korkeaan tasoon, mikä ei sinällään yllätä kun tietää mitkä tahot ovat asiasta olleet vastuussa. Bassosoundista ehdottomasti lisäpisteitä, eikä kitarasoundeissakaan ole tosiaan mitään valittamista. Itse biisi kulkee genrensä mukaisia polkuja, vai pitäisikö tässä tapauksessa paremminkin puhua kaupungin betonimöhkäleiden välissä polveilevista kaduista joita kansoittavat kaurismäkeläiset oman elämänsä antisankarit tarkoitustaan etsien. Kappaleen loppu koittaa hieman äkisti, mutta kaikkinensa tämä täyttänee kaikki radiosoiton vaatimukset, myös pituuden suhteen. Laulun osalta tämä lienee yksi Jasun parhaista vedoista, vähäeleisen kitaroinnin (joka tuo soundienkin puolesta mieleen The Curen) tukiessa kokonaisuutta. Mitkään elementit eivät riitele keskenään, mutta olisiko pieni määrä tulisuutta kuitenkin nostanut tämän annoksen vielä astetta korkeammalle tasolle? Omassa tyylilajissaan tämä on kuitenkin tasaisen vahva suoritus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jasu J. - Rakastuin 07.05.2013

Jasu J. - Rakastuin
Hienosti saatu dynamiikkaa säkkärin ja kertsin välille, jonka ansiosta jälkimmäinen potkaisee aina mukavasti paukahtaessaan ilmoille. Säkkäreissä olisin toivonut vokalisointiin paikoitellen ehkä hieman skarpimpaa otetta, mutta kyseessä saattaa olla tarkoin harkittu taiteellinen nyanssi, joten turha näistä maku-asioista on sen enempää nillittää. Valitettavasti kappale vain tuntuu loppuvan jotenkin kesken, jäin odottamaan vielä jotain pientä väli-etappia ennen maaliin saapumista. Toisaalta mahdollista radio-soittoa ajatellen tämä lienee juuri täydellisen mittainen ja muotoinen, omaten äärimmäisen ammattimaisen kuuloisen tuotannon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jasu J. - Kävisikö niin 07.05.2013

Jasu J. - Kävisikö niin
Tuotannoltaahan tämä on ihan ammattitasoa, mikä ei toisaalta tule kovin suurena yllätyksenä kun on tiedossa millaisella miehistöllä tätä ollaan oltu sorvaamassa kasaan. Musiikillisesti liikuskellaan jälleen tutuilla suomirokin poluilla, ilman että lähdetään kovasti tarpomaan minkään uppo-oudon korpimetsän suuntaan. Myös lyyrikat seurailevat tyylilajin perinteitä, rakkauden, viinan ja kaipuun avulla. Kyseessä on eheä ja toimiva, joskin hieman yllätyksetön kokonaisuus, johon Maken kitaroinnit tuovat mukavasti kaivattua haara-asennon tuntua. Täysin valmista radiomatskua, niin hyvässä kuin pahassakin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Semblance - Shifting 29.11.2012

Semblance - Shifting
Rauhallista, seesteistä, tunnelmallista, hieman minimalistista. Hyvin pelittää iltasella lumisateessa. Loppu tuli liian aikaisin, ja valitettavan töksähtäen. Kyllä tätä olisi vielä vähintään toiset samanlaiset kuunnellut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Häpeä 24.08.2012

Anna Sipilän Lapsi - Häpeä
Alun kitarat nostavat pintaan kasarifiiliksiä, jotka tosin karkaavat taka-alalle laulun hypätessä kyytiin. Lauluääni on kiitettävän kuulas ja tekniikka kohdallaan. Hevimpien kitaroiden ja välillä jopa iskelmämäisten vaikutteiden kombinaatio on mielenkiintoinen ja kieltämättä omaperäisen tuntuinen. Biisi rullaa hyvällä draivilla ja muutenkin homma on balanssissa. Se lopullinen niitti jäi kuitenkin ehkä ainakin tällä kertaa minulta löytämättä, mutta tasaisen tyylikäs vetäisy yhtä kaikki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Rasti - Sidottu sielu 14.01.2012

Paha Rasti - Sidottu sielu
Tässä on kyllä nyt saatu sidottua yhteen ne vaikutteet jotka tekivät "niistä kahdesta edellisestä bändistä" niin toimivia kokonaisuuksia. Toimivaa riffittelyä, rokkaavaa sooloilua ja yhteen pelaavia stemmoja. Soundipolitiikka on kunnossa, varsinkin kitarat soivat kauniisti balanssissa keskenään. Ihan hivenen kun saadaan vielä toteutuksen meininkipotikkaa käännettyä kohti kaakkoa niin ollaan siellä missä pitääkin. Hyvää työtä, poijaat!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Rasti - Ei saa 27.11.2011

Paha Rasti - Ei saa
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy siihen kuinka hienosti molemmat kitarat pelaavat alkuriffittelyssä yhteen. Tässäkin kappaleessa ei auta lähteä kitarasoundeja parjaamaan, sen verta mureaan lopputulokseen on päästy. Myös rytmisektio hoitaa tonttinsa jälleen tarkkuudella ja tyylillä. Vokaalipuolella sekä laulumelodiat että stemmat on saatu viilattua kohdilleen. Radiomainen lisämauste toimii pikanttina lisänä tässä keitoksessa. Biisin luonne sai odottamaan vielä kitarasoolon tynkää, mutta sellaista ei tällä kertaa tarjoiltu. Samoin kuin ensimmäisessä kappaleessa, myös tässä on pidetty pituus maltillisena. Pyöräähän tässä ei olla lähdetty keksimään uudestaan, mutta kyllä tässä saatu aikaiseksi pätevä citymaasturi Shimanon 18-lovisella. Sekä soitannollisesti että soundillisesti tyylikäs suoritus!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Rasti - Särkynyt 27.11.2011

Paha Rasti - Särkynyt
Kitarasoundit ovat puhdasta rokkia ja biisi polkaisee käyntiin heti alkumetreillä. Sovituksellisesti mennään vanhan koulukunnan hengessä ilman kummempia krumeluureja. Rytmisektio toimii yhteen suorastaan kiitettävästi, jonka päälle on kuorrutettu sujuvaa riffittelyä. Soolosoundiin on annosteltu roppakaupalla seiskytlukua, joka nostaa hymyä allekirjoittaneen kasvoille. Kokonaisuudessaan lyhyttä ja ytimekästä menoa, joka varmasti kolisee komeasti livenä. Ehkä aavistuksen verran lisäkivestä olisin vielä lauluihin kaipaillut nostamaan meinkiä sen yhden pykälän ylemmäs. Kaiken kaikkiaan oikein tyylikäs ensimaistiainen yhtyeen tuotantoon, joka jättää odottamaan lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele f-state - Chilled Arak 13.10.2011

f-state - Chilled Arak
Todella letkeää settiä jossa soundit ovat kohdillaan ja miksaus kuulas kuin lokakuinen syyspäivä. Hienoa jälkeä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeon Antenna - This Is Not A Drill 13.09.2011

Aeon Antenna - This Is Not A Drill
Tämä kommentti on tarkoitettu vastineeksi käyttäjän Forthest jättämälle kommentille. Mielestämme suoraksi kopioksi väittäminen on sen verta raju syytös, että lienee paikalla esittää oma eriävä mielipiteensä. Pyydettäessä kyseinen käyttäjä toimitti ystävällisesti linkin kappaleeseen johon viittasi. Koska alkuperäisessä kommentissa ei kappaletta nimetty, tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden muodostaa oma mielipiteensä. Kappale on siis "Billy Bob Jackson" artistilta "Animal Alpha". Kappale on kuultavissa mm. täällä: http://www.youtube.com...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niko Salminen - Nimeni on Perjantai 16.10.2009

Niko Salminen - Nimeni on Perjantai
Miksauksen olisin itse hoitanut paikoitellen hieman eri tavalla, mutta yleissointi toimii nätisti yhtä kaikki. Jännän metallimainen ote yhdistettynä tuohon kliinikitararenkutukseen tuo mukavaa kontrastia pakettiin. Tosin tuo kliiniktara alkaa myös jossain vaiheessa puuduttaa aavistuksen verran, mutta onnekin vain aavistuksen. Kuten alla jo manattiinkin, on tässä selkeää hittikaavaa havaittavissa. Kipale ryömii salakavalasti johonkin hankalasti tavoitettavaan paikkaan takaraivossa, jääden sinne soimaan iloisesti. Hienoa työtä tämä, tätä lisää!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Tapa se 21.07.2009

Laava - Tapa se
Vuorossa on tämän levytyksen yllättäjä, hypnoottinen ja ahdistava virsi. Hei pojat, ootteko huomannut että ulkona paistaa aurinko ja maailma näyttää ihan nätiltä? ;) Laulun ajoittaiset delayt ovat hieno yksityiskohta. Jostain syystä tulee hieman mieleen Alice In Chains paikoitellen. Ja sehän ei ole missään nimessä huono asia. Vaikka perusrakenne onkin aika yksinkertainen, on dynamiikalla pelaamalla saatu tästä hieno ja monipuolinen teos joka jättää hieman pöllämystyneen olon samalla tavalla kuin kansanmurhan kuvamateriaali kympin uutisten loppukevennyksen paikalla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Tuomari 21.07.2009

Laava - Tuomari
Tässäpä on tiettyä modernimman-aikakauden suomirokki-vibaa. Siis nimenomaan sellaisella hyvällä tavalla. Varsinkin kun vokalisoinnissa on uskallettu ottaa askel kohti nykyaikaista runonlaulantaa (tunnetaan myös hipitihoppina asiaan vihkiytyneiden parissa). Kertsissä murjoo tässäkin raskaalla lekalla samalla tavalla kuin "Syyllisessä". Lopun soolo olisi saanut olla miksauksessa mielestäni hieman enemmän pinnassa, sen verta hienolta heiluttelulta kuulosti. Lyhyt ja ytimekäs rykäisy!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Syyllinen 21.07.2009

Laava - Syyllinen
Lähes nu-metalmaisen nykivä kitarariffi nostattaa heti alussa nyrkkiä ilmaan. Seuraavan osan korkeammat laulut tuovat hienoa kontrastia. Kertosäteen marssikomppi luo apokalyptisiä tunnelmia pään sisäisille verkkokalvoille, eivätkä sanoituksetkaan maalaile yhtään sen sinisempiä taivaita. Kertsissä on lisäksi suunnattomasti yleisön huudatuspotentiaalia noin livekäyttöä ajatellen. Hieno osoitus siitä että tarttuvassa ja menevässä rallissa ei tarvitse välttämättä olla megamättöistä kertsiä. Miksaus on ilmava ja tasapainoinen, kitarasoundit mahtavat (oletettavasti ainakin osittain kiitos Michkan "poliisiauton"). ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - BMW 03.05.2009

Fillari - BMW
Hehe, wanhan koulukunnan rokkimeininkiä. Hyväntuulisuus suorastaan paistaa biisistä, joka jatkaa hienosti suomalaisen huumorirokkailun perinnettä. Soundit ovat kieltämättä hieman tunkkaiset, mutta kaikki instrumentit erottuvat kuitenkin kiltisti, eikä tällaisessa musiikissa pieni lofi-meininki välttämättä häiritse laisinkaan. Kappaleen pituus on juuri sopivan tehokas toimiakseen parin kaljan jälkeen kesäisissä grillibileissä täydellä voimalla. Suoraviivaisuudessaan viihdyttävää materiaalia!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Second Reality suite 03.05.2009

Skaven - Second Reality suite
Yhdyn edelliseen. Tämä saa yhä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Ehdotonta parhautta tyylilajissaan. Kumarran mestarin edessä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vapaat Kädet - Kaksi puolikasta 21.05.2008

Vapaat Kädet - Kaksi puolikasta
Alku nosti välittömästi odotuksiani. Alun rutistuksen jälkeen tosin tehdäänkin täyskäännös ja siirrytään rauhallisempiin tunnelmiin. Ja siitä taas hieman reippaampaan poljentoon. Kappale polveilee mukavalla tavalla eteenpäin soolokitaran maustaessa meininkiä taustalla. Letkeää rock-groovea tämäkin tarjoilee siinä määrin että pää alkaa nyökytellä niskan varassa. Nuo loppuosan kitarajutut ovat miltei kappaleen parasta antia. Ensimmäisen kuuntelun aikana parissa kohtaa rakenne jättää jotenkin "kulmikkaan" maun siirtymäkohtien paikkeilla mutta tämäkin silottuu seuraavien kuunteluiden myötä. Kyllä tämä rokkaa, livenä voisi uskoa tämänkin kappaleen putoavan kuin Sampo-pankin asiakasmäärien.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vapaat Kädet - Perhonen 21.05.2008

Vapaat Kädet - Perhonen
Tämä kappale tuo kyllä Kolmas Nainen-assosiaatioita, mutta ei mitenkään negatiivisessa mielessä. Kuten kaikki uuden lätykän kappaleet, soi kappale tasapainoisesti ja napakasti. Kertsin korkeammat ja käheämmät lauluosuudet joten osuvat tärykalvoihini hieman väärässä kulmassa mutta muuten laulusuoritukset menevät sinne kuuluisaan mukiin kiltisti. Vaikka biisi on keveähkö, on siihen saatu toimivaa rock-poljentoa kiitettävästi ja jalka alkaa taputella lattiaa ihan huomaamatta. Kitarasoolo vonkuu kuten pitääkin ja tuo roppakaupalla lisää uskottavuutta pakettiin. Sanoituspuolella mennnään suomalaiseen mielenlaatuun sopivien peruspohdintojen alueilla menemättä liian syville vesille. Jostain syystä useiden kuuntelujen jälkeen tästä jää itselleni päällimmäiseksi fiilikseksi se pelätty "ihan kiva". SE JOKIN(tm) tästä tuntuisi puuttuvan mutta en nyt osaa sormella osoitella mitä pitäisi olla enemmän ja mitä vähemmän. Kappale toimii mutta ei räjäytä pääkoppaa. Taidan olla vain hivenen tämän teoksen kohderyhmästä sivussa. Tyylikkäästi toteutettu teos joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vapaat Kädet - Retro 13.05.2008

Vapaat Kädet - Retro
Kappale on miksattu mukavan tasapainoiseksi, joskin laulu tuntuisi olevan aavistuksen liian pinnassa omille korvilleni. Toisessa kitarassa mausteena vellova vaiheistaja on äärimmäisen onnistunut lisä. Paketti soi tanakasti ja suomirokiksi rumpusoundeissa on paikoitellen kiitettävästi munaa. Soitto kulkee jouhevasti ja svengiä löytyy roppakaupalla. Lopun rutistus ja sooloilu takaavat että tämä tulee toimimaan kuin tauti kesän kaljanhuuruisissa riennoissa. Laulu ei ehkä kaikissa kohdissa nouse niihin korkeimpiin sfääreihin, mutta pesee kyllä reippaasti monen suurempaakin mainetta nauttivan suomikivittelijäpändin vokalistien esitykset. Sanoitukset ovat silkkaa kultaa ja väitän tässä biisissä olevan hittiainesta, sen verta tehokkaasti kipale tarttuu takaraivoon. Hyvä kappale toimivalla toteutuksella. Toivon pääseväni todistamaan tämän joskus livenäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Jääkausi 04.02.2008

Laava - Jääkausi
Ensimmäisenä huomion vie miksauksen kivan kuulas ominaissoundi. Antakaa anteeksi, mutta tuosta alkuriffistä tulee mieleen aina The Cure, eikä todellakaan missään huonossa mielessä. Rummuissa on juuri sellaista jykevyyttä mitä tällainen lopunajan tarkastelu vaatiikin. Basso rullaa tyylikkäästi mukana antaen kappaleelle groovea kitaran maustaessa tyylikkäällä vähäeleisyydellä. Kertsin potkaistessa sisään lyödäänkin nopealla kytkimen käytöllä pykälää isommaksi. Tämä helkkarin kertsi on soinut tasaisella tahdilla päässäni vähän väliä siitä asti kun kuulin tämän kipaleen ensimmäistä kertaa. Toimii! Ensimmäisen kertsin jälkeen tuleva kitaraosuus on ehdottomasti lempikohtani biisissä. Sen olisin suonut mieluusti tekevän encoren kappaleen aikana mutta kierrätys olisi toisaalta saattanut syödä sen tehoa. Joka tapauksessa erittäin hienosti rakennettu. Sellainen otsalohkoa kutitteleva gilmourmainen soolo on ainoa asia joka tästä kappaleesta puuttuu. Mutta hienoilla sanoilla, kauniilla sävellyksellä ja toimivalla sovituksella varustettuna tämä on ehdottomasti puhdasta kultaa! Tätä lisää!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Parantaja 15.12.2007

KVI - Parantaja
Munaa on kuin omeletissa ja särinää kuin... no... särjessä. Vokaalisoundi on kovasti mieleeni, vaikkakin sanoista selvän saaminen on haasteellista. Tuo yksi soundi tuo erittäin elävästi mieleen Feindflugin, mutta pikainen lunttaus idolilistaan antaakin selityksen. Maukkaasti ja toimivasti tässä on yhdistelty elementtejä sekä vaikutteita. Jotenkin vielä aavistuksen verran kokonaisvaltaisen runttaava tämä voisi olla, mutta potkii tämä näinkin teräskärjillä kasseille oikein muikeasti. Toisella kuuntelulla äänimaailma tuntuu syvenevän, varsinkin kun keskittyy kuuntelemaan biitin "takaa" ja sieltä avautuvia soundeja. Osa äänistä saisi olla minuun makuuni vielä aavistuksen enemmän prosessoituja tai kieroon vedettyjä mutta hittoakos tässä hienon teoksen edessä nurisemaan. Pidin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kylväjä 28.08.2007

Routaraja - Kylväjä
Hieman eppumeininkiä, mutta ei se väärin ole. Vokaaleissa on sekä nauhoitus- että toteutuspuolessa hieman puutteita, jonkin sortin ihme rutinaakin kuuloistaisi olevan paikoitellen. Mitään uutta ja ihmeellistä tämä ei genreen tuo mutta hyvää perusmeininkiähän tämä. Suurimmat kompastuskivet löytyvät toteutuspuolelta, ei niinkään itse sävellyksestä tahikka sovituksesta. Taustalaulut ja päälaulu tosin tuntuvat riitelevän jonkin verran, mutta ilman kuolonuhreja selvitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 28.08.2007

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Biisi lähtee hyväntuulisena tarpomaan reippaasti eteenpäin. Rokkia isolla ärrällä, soundipuoli pelaa ja biisi kulkee. Laulajan ääni aiheuttaa diggailun tunnetta otsalohkossani. Vaikka mitään rapalan perusvieheestä löytyviä isompia koukkuja ei tähän omenaan ole haudattu lähtee pää silti heilumaan biisin tahdissa mallikkaasti. On tämä ehdottomasti parempi kuin "ihan kiva", mutta se kuuluisa "jokin" jää minulta tällä kertaa löytämättä. Hyvää matskua, hyvä toteutus, hittoako sitä enempää äkistelemään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - Always Wrong 29.08.2007

Art Alta - Always Wrong
Jälleen kerran kunnon rokkimeininkiä suoralla asenteella ja käyntiin lähdetään ilman sen suurempia kikkailuja. Kitara soi upeasti ja myönnän pitäväni kovasti sen soundista. Aika ABC-linjalla mennään noin rakenteen puolesta, mutta ei se tahtia haittaa kun näin hyvä groove löytyy. Jalka vispaa jälleen lähes itsestään ja sormet meinaavat siirtyä näppikseltä napsuttelemaan. Hieno esitys!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - 9 to 5 Murderer 28.08.2007

Art Alta - 9 to 5 Murderer
Kitara renkuttelee mukavasti jalat liikkeelle. Laulussakin on kiitettävästi omaa vibaa. Jotenkin tulee kesäinen fiilis biisin aiheesta huolimatta. Tai no ainahan se on hauskempaa tehdä työtään, oli se mitä hyvänsä, aurinkoisessa säässä. Sovituspuolelle olisin ehkä toivonut hieman enemmän yllätyksiä, mutta toimihaan se näinkin. Jostain kumman syystä mieleen tuli pätkiä Monty Pythonin Ministry Of Silly Walks-sketsistä. Kuvittelin Cleesen kävelemässä hassusti vakava ilme naamalla biisin tahtiin. Hyvä vai huono asia, siitä päättäköön kukin itse. Diggailin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eki Pop - Kadonnut aika 28.08.2007

Eki Pop - Kadonnut aika
Kitaran ja basson taimit eivät kohtaa, tätä lienee yritetty peittää miksauksessa. Pinnalla leijuva laulusuoritus on hivenen liian epäpuhdas, mutta fiilis on kohdallaan. Retroa soundia tähän on haettu ja siinä on kohtalaisesti onnistuttukin. Epätarkka soitto vain valitettavasti pilaa fiilistä hieman liikaa. Biisistä tulee hieman mieleen muutamasta kohdasta "Summer Wine", aka "Kotiviini". Valitettavasti toteutuksesta puolestaan kyseisen biisin keskiverto karaokeversiointi puoli tuntia ennen pilkkua. Fiilispuolesta pisteet!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - The Ride 30.08.2007

Sigkk - The Ride
Kumeahkot tomisoundit. Mureastihan tämä soi, kitarat ovat sirkkeliä mutta niistäkin löytyy tukevuutta. Laulutyöskentely ei ihan kaikilta osiltaan vakuuta sataprosenttisesti mutta fiilis korvaa tekniikkaa. Asennettahan tästä löytyy riittämiin. Biisikin rullaa hyvin eteenpäin eikä sorru liian toistamaan samaa ideaa loputtomiin vaan kehittyy mennessään. Tuo crash-soundi tosin alkoi hieman nyppiä kohdassa jossa sitä toistettiin useamman kerran putkeen, korosti rumpujen konemaisuutta. Mutta tyylikäs vetäisy joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar - Luovutusvoitto 07 28.08.2007

Sonar - Luovutusvoitto 07
Rummut ja kitarat ovat valitettavan "tuhnun" kuuloisia ja jäävät näin ollen pahasti paitsioon lauluihin nähden. Kuulostaisi johtuvan enimmäkseen äänityspuitteista. Itse biisi on ihan toimivaa tavaraa, hieman epätarkkuuttaa olen soitosta aistivinani. Laulusuoritukset ovat oikein mukiinmeneviä, molemmat laulajat hoitavat osuutensa kunnialla. Sovitus on toimiva ja toimii ihan kiitettävästi yhteen kappaleen yleistunnelman kanssa. Tarkemmalla soitolla ja paremmilla soundeilla tämä tosin rokkaisi moninkertaisesti tämänhetkiseen nähden.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar - Minuutit 30.08.2007

Sonar - Minuutit
Laulun alettua ensimmäinen ajatukseni on "YUP", joskin äänen monipuolinen käyttö hajottaa tätä kuvaa tehokkaasti. Yllätyksekseni seuraavaksi kelkkaan hyppää naislaulua. Valitettavasti varsinaiset instrumentit on nauhoitettu sekä miksattu tavalla joka saa soiton kuulostamaan aikamoiselta puurolta, varsinkin kitara mouruaa tavalla joka tuo mieleen Elovenan. Tämä on sääli sillä biisissä on hyvä meno ja soitantaa kuuntelisi mieluusti tarkemmin. Laulut on onneksi saatu narulle kiitettävän selkeästi ja tämä parantaa biisin yleiskuvaa huomattavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - kuitu 12.07.2007

sanmal - kuitu
Alku resonoi kauniisti öisen fiilikseni kanssa. Kaunista ja hivenen rosoista, kuin kaupunki kesäyön tunteina jolloin ketään muuta ei ole liikkeellä. Tyyntä ja kiirehtimätöntä rauhallisuutta. Vähitellen ilmaantuu liikettä joka tuo mukanaan aavistuksen rytmistä. Hallittuja elementtejä ja kauniita, sopivaa kontrastia keskenään luovia soundeja. Ääniä jotka melkein voi tuntea kosketuksena ihollaan. Juuri tällaisen kappaleen sitä haluaa löytää niinä raukeina tunteina kun keskiyö on jo takana ja aika tuntuu lamaantuneen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - You = Disease 29.08.2007

G.O.R.E. - You = Disease
Basso on nostettu hienosti pintaan ja sen metalliselta kalskahtava soundi on piristävän kuuloinen. Kitara on aavistuksen tunkkaisen kuuloinen mutta soundi täyttää kyllä tehtävänsä. Elämän tuskaahan tässä selvästi puretaan, vitutus paistaa laulusta tavalla jolla sen tällaisessa materiaalissa vähän odottaakin tekevän. Soitto rullaa ja kappale pysyy kasassa kiitettävästi. Ehkä pienehkö ponnettomuus tuntuisi paikotellen vaivaavan, jotenkin kappaleeseen toivoisi aavistuksen verran dynamiikkaa lisää korostamaan mättöjä. Toimiva kappale yhtä kaikki, pituus on sopiva eikä tästä nyt itse sävellyspuolelta mitään kitistävää hypi silmille. Rok rok!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 28.08.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tukevaan soundimaailmaan, tuotanto on selvästi ollut osaavissa käsissä. Laulun puhdas soundi ja tarkkaan harkittu sijainti miksauksessa vahvistavat tätä mielikuvaa. Itse biisi on hyvinkin genreuskollinen, se onko tämä kehu vai moite varmaankin vaihtelee tulkitsijasta riippuen. Teknisesti tasalaatuista, yhteensoitto pelaa ja laulaja hoitaa työnsä kunnialla. Rinnastukset erääseenkin hollantilaisbändiin ovat kuitenkin väistämättömiä ja automaattisia. Mutta joka tapauksessa kyseessä on vahva näyttö osaamisesta omassa tyylilajissaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 28.08.2007

Marccus - So Bizarre
Alun synat kuiskivat muistoja menneiltä vuosilta eivätkä myöhemminkään tulevat synasoundit riitele tämän mielikuvan kanssa. Laulun englannin ääntämys aiheuttaa hieman väreitä mutta korva turtuu nopeasti. Soundimaailma on, biisin erästä kohtaa mukaillen, hieman "echoes from the past". Lienee harkittua. Miksaus on aavistuksen tuhnuinen ja ponneton, mutta vain aavistuksen. Itse biisi on mukavasti rullaavaa poppista josta ei suurempia lasinsiruja löydy. Se megakoukku tosin ei omaan niskaani tällä kertaa uponnut mutta ei tämän kuuntelu todellakaan työstä käynyt. Letkeää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 28.08.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Biisin alkuu lupailee jotain hieman erikoisempaa. Bassossa on löyty funkkivaihdetta silmään ja urkurille on syötetty satoa salaisesta sienifarmista. Ovesta marssii 1800-luvun vaatteisiin pukeutunut teatteriseurue joka alkaa kerätä kolehtia kissankalloihin. Seremoniamestari aloittaa omituisen jiven ja breakdancen välimaastoa muistuttavan tanssiesityksen johon koko seurakunta yhtyy. Tässä nyt vapaata tajunnanvirtaa biisin nostattamista assosiaatioista. Toteutuspuolesta voisi ehkä mainita miksauksen pienestä epäselvyydestä, mutta vain ehkä. Kivaa aivokarkkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Digibath - Digibath vs Stabilo - Her 25.01.2007

Digibath - Digibath vs Stabilo - Her
Laajan ja syvän kuuloista. Heti alkumetreillä kappale vakuuttaa potentiaalistaan. Eteneminen on kiireetöntä, äänille on annettu paikoitellen runsaastikin tilaa ympärilleen. Ne tuntuvat löytävän itselleen vastakaikua jostain pääkopan vanhoista takaosista, kuljettaen mukanaan jonnekin vuosien taakse. Hiljentymisen ja letkeilyn vuoroleikki toimii kuin joonas kesäillassa. Turha tätä on ylianalysoida, totean vain että äärimmäisen kaunis teos jonka toteutus ei jää esteettisyydestä jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 28.08.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Tanakkaa runttausta. Symbaalit tuppaavat helisemään aika kimakasti taajuuskaistan yläpäässä. Kitarasoundeja hieman raskaammaksi, rumpusoundeille hieman tarkistusta, laululle hivenen tarkempi soundi, pari naulaa, hiukan maalia ja tästähän tulisi oikea lemmenpesä! Biisi on toimiva, hieman tavanomainen kyllä, mutta toimiva. Muutamia kivoja kitarajuttuja ja hyvää rytmiä. Eipä tässä siis oikein voi muuta kuin hieman nussia pilkkua miksauspuolen suhteen. Rok!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - miss märkäpillu 2006 16.12.2006

Hombre Muerto - miss märkäpillu 2006
Muerton Hombrekin on siis jälleen päässyt vauhtiin (pun intented). Ensinnäkin todettakoon että odotin hieman "raskaampaa" sarjaa, mutta ilmeisesti munaskut on tällä kertaa haudattu märkäpilluun raidalle sijoittamisen sijaan. Kimeähkö vikinä osuu raidan nimen kanssa yksiin ja sitä kuunnellessa alkaa todellakin tehdä mieli väkivaltaista seksiä. Analogisen kuuloista rouheilua olisin suonut olevan enemmänkin, muutenkin ne (omaan korvaan) agressiivisimmat elementit tuntuivat hieman taustalle haudatuilta. Mutta hittoakos siinä vikisemään kun pitkästä aikaa taas näytetään kuinka sitä ääntä käytetään. Kiitän, kumarran ja onanoin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 28.08.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Biisissä on kiva groove. Rummut kuulostavat hiukan ohkaisilta, mutta lienee ihan harkittu seikka miksauksessa. Laulu tuntuu jotenkin leijuvan välillä hieman liian pinnassa tahikka "lähellä". Jostain syystä päällimmäisenä assosiaationa tulee Ultra Bra-viboja ja laulu nostelee paikoitellen alitajunnasta jostain syystä hämäriä kuvia Toppo Koposesta (älkää kysykö miksi). Ei tosin sillä että kyseessä olisi laisinkaan huono asia. Summa summarum; näppärä välipala jonka toteutus tuntuu paikoitellen hieman siloittelemattomalta, mutta toimii kappaleen fiiliksen kanssa hyvin yhteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 28.08.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Mureaa kitaraa ja urkua? Alku on lupaava. Laulu tuli hieman yllätyksenä, odotin aggressiivisempaa otetta. Ote kuitenkin tiukentuu heti kättelyssä ja veri alkaa paeta sormista. Biisi rokkaa hilpeästi eteenpäin tuoden jälleen urun hetkeksi valokeilaan. Laulutyöskentely ei ole virheetöntä, mutta rokkiahan tämä onkin. Miksausjälki tuntuu paikoitellen hieman epätasaiselta, varsinkin vokaalien osalta. Kokonaisuutena soi kuitenkin ihan kiitettävästi. Sovituksessa on muutama kiva koukku joista todella pidin. Kertsiin ehkä itse kaipaisin hieman enemmän jonkin sortin potkaisua munille. Kaiken kaikkiaan kyseessä kuitenkin viihdyttävä rykäisy joka veteli kahden ongenkoukun tavoin suuta virneeseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Lennetään taivaalla 30.08.2007

POLTE - Lennetään taivaalla
Nyt on kyllä suomirokin aapista selattu antaumuksella. Täydellinen koulukirjaesimerkki genrestä. Mikäs siinä, tämähän rokkaa helvetin hyvin! Soitanta on tarkkaa, biisi soi tasapainoisesti ja laulutyöskentely on mallikasta. Sanoituksetkin ovat juuri sitä mitä tällaisen biisin päälle on tottunut kuulemaan laulettavan. Ei muuta kuin ikkuna auki, karvanopat roikkumaan, luu ulos ja baanalle! Kahden ja puolen minuutin kohdilla tuleva suvantokohta omaa ihastuttavan herkullisen vasemmalle panoroidun kliinin kitarasoundin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths 08.08.2005

Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths
Siperian sienishamaanit marssivat laulaen pitkin lumista kanjoninpohjaa. Tämä ilta on jumalten viinin ja unohdettujen sielujen juhla. Näin savun läpi tämä todellakin toimii erittäin upeasti. Rytmipuoli pitää tämän keitoksen tiivisiisti kasassa. Bassosta löytyy tarpeeksi munakkaan raaka-ainesta ja se luo hyvän perustan kappaleelle. Mutta nuo vokaalihoilaussamplet ja niiden osaltaan yksinkertainen mutta harkittu käyttö ovat biisin ehdoton suola. Omalla tavalla kappale tuntuu "pituuttaan pidemmältä", mutta nimenomaan positiivisessa mielessä. Tylsistymään tässä ei joudeta. Oikein näpsäkkä kuuntelukokemus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - mux_loop 05.08.2005

Olden Goldies - mux_loop
Minut talutetaan hämärään tilaan, hahmoja liikkuu näön reunamilla. Yhtäkkiä valot alkavat välkkyä ja bassolinja kohoaa pimeydestä. Automaattisena reaktiona alan hytkyä tuolillani. Biitti on menevä ja suorastaan työntää eteenpäin. Bassosoundi on mehevä ja toimii liikkeellepanijana loistavasti. Rakenne on harkittu ja pienen dropin jälkeen naamalle pamahtava happoannos toimii kuin piri. Rakenteen lisäksi toimii myös miksaus. Elementit ovat selvästi erilleen aseteltu tarjoten selvää liikkumatilaa. Basarille olisin ehkä hieman enemmän munaa tarjonnut. Näin ollen biitti jää hieman ohkaisen kuuloiseksi, tosin varmaan tarkoituksella. Nuo välikkeiden ambienssidelayäänet ovat mannaa korvakäytäville. Jälleen kerran joudun toteamaan että tämäkin pitää ehdottomasti päästä joskus tamppaamaan livenä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - shokun - kity 17.06.2005

Olden Goldies - shokun - kity
Ah, ihanan energinen alku joka ei aikaile vaan potkaisee saman tien selänjatkeeseen. Biitti on hieman ohkainen, mutta se jotenkin lisää sen "pirteyttä", kun ei ole mitään yliläskiä basaria viemässä ilmoja keuhkoista. Jos jokin on bilemateriaalia niin tämä. Tällainen kappale tulisi olla soimassa kun saapuu teknobileisiin hivenen myöhässä ja pitäisi nopeasti saada muu porukka kiinni fiiliksissä ja energiatasossa. Sääliksi käy niitä ihmisiä jotka kävelevät tuossa ikkunani ohi ja näkevät minut hytkymässä koneen ääressä. Mutta kyllä tämä liikkeelle pistää. Enemmän elementtejä jäin hieman kaipaamaan mutta harkinnalla sijoitetut dropit pitävät homman dynaamisena. Miksaus on kiitettävän tasapainossa. Kappale soi vaivattomasti, ehkä hiven alapäätä sittenkin olisi tehnyt terää. Yksi hoocee-nostatus kohta olisi saanut tosin olla, nyt jäädään karvan verran alle ysin ;)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Victory & Eternity 08.04.2005

Tuho - Victory & Eternity
Tuo basari on hieman liikaa pinnassa. Kitaroissa on tiettyä räkäisyyttä mikä mielestäni ei tässä nimenomaisessa tapauksessa ole hyvä asia. Miksaus on yleissaundiltaan hieman "tukkoinen ja tunkkainen". Laulajalta löytyy mukavasti skaalaa laulutyyleissään, mikä tuo sopivaa lisämaustelua biisiin. Laulusta myöskin erottuu äänikentästä kiitettävän hyvin. Itse biisi on aika perinteistä hevirunttausta, sooloiluineen kaikkineen. Kyllähän tämän tahdissa jo toisella kuuntelukerralla alkaa pää nyökähdellä mukana. Tosin tuo manowarmainen metalliuho vetää hieman suupieliä hymyntapaiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tohtori - Käsi kädessä (varattu) 12.04.2005

Tohtori - Käsi kädessä (varattu)
Aika hiljaiseksi jätetty kokonaisvoimakkuus. Mikä ei sinänsä ole paha asia, itse olen sitä mieltä että kaikkea dynamiikkaa ei missään nimessä pidä uhrata näennäiselle äänenvoimakkuudelle. Tämän tyyliseltä materiaalilta vain on tottunut hieman muuta odottamaan, mutta tämähän ei tainnutkaan vielä olla lopullinen versio. Aika iloista meininkiä tässä on, pidän noista jousista. Rummuissa olisi ehkä saanut olla hivenen lisää jalkoväliä. Tuo rummuissa mukana oleva hieman clap-tyylinen soundi toimii. (Mikäli se oikeasti on clap niin hatunnostoni, yleensä kammoan niitä kuin ruttoa). Tuossa pianosoudissa on jotain pientä joka ei saa minua rakastamaan sitä varauksettomasti. Tärkein tekijä eli fiilis on onnistunut hienosti. Onhan tämä aika poppia, mutta hitto, tätä kuuntelee mielellään ja tulee vieläpä hyvälle tuulelle. Mikäli tämän taustan jollekulle joskus luovutat, niin pidähän huoli että sälli sitten osaa asiansa. Tällaisen teoksen päällä kun ei mielellään mitään amatööriräpellystä kuuntelisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - No Mortal 04.04.2005

Argon - No Mortal
Aika valmiin kuuloista tavaraa. Soitanta tuntuu varmalta ja soundien sekä miksaamisen kanssa on selvästi oltu oikealla linjalla. Laulajan ääni tuntuu tosin paikoitellen hieman irralliselta eikä tunnu ihan onnistuvan täyttämään sille osoitettua tilaa. Kun kierroksia haetaan lisää ja saadaan huudon myötä lauluun hieman rouheutta, kuulostaa jälki korvaani jo paremmalta. Tulee tahtomattakin assosiaatioita pariinkin suomalaisen metallibändin laulajaan. Mutta vain positiivisessa mielessä. Itse biisi ei mitään suuria riskejä tunnu ottavan, sävellyksessä ja sovituksessa mennään aika tutuksi tallattua polkua pitkin, mutta mikäs siinä kun homma hoidettu ihan tyylikkäästi. Neljän minuutin jälkeen tuleva vaihe on tuo hienoa vaihtelua rakenteeseen, joka muuten olisi juuri alkanut käydä puuduttavaksi. Tyylikäs tekele, joskin laulajan lausunta ei ihan joka kohdassa kuulostanut tarpeeksi uskottavalta. Mutta tuollainen nyt on hifistien nipotusta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - chi 2.0 17.06.2005

sanmal - chi 2.0
Biisin alku on kiitettävän hämärä, joskin korkea ulina käy hieman korvien väliin. Parin minuutin jälkeen sitä jo alkaa odottelemaan koska koneeseen alettaisiin lisämään kierroksia tai edes vaihdettaisiin hieman vaihdetta. Kappaleen utuinen maisema toimii rauhoittavasti mutta silti puolenvälin jälkeen alkava hienoinen muutos on oikein tervetullut. Tuo hieman "hankaava" soundi on kyllä löytänyt tiensä juuri oikeaan aikaan ja paikkaan. Mutta kokonaisuus jää kyllä kieltämättä hieman yksiulotteiseksi ja tuo ainoa hieman melodisempi soundi tuntuu muuhun äänikenttään verrattaessa hivenen hyökkäävältä. Savuissa tahikka muuten vain oikealla tavalla rentoutuneena tämä varmasti löytäisi paikkansa, juuri nyt olisi kaivannut hieman enemmän eläväisyyttä. Kaunis ja ilmeisen tunteella tehty kipale joka ei vain juuri tänään onnistunut minua kokonaan matkaansa kaappaamaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 07.04.2005

Kalkutan Konepaja - Anyday
Alku lupailee vaivihkaa jotain muutakin kuin perusrokkia ja laulajan tullessa kuvioihin alan olla vakuuttunut. Juuri tällainen materiaali toimii hyvin päivän avaajana. Tuo kitarasoundi on yksinkertaisesti upea ja tummat rummut takovat hienon pohjan. Kertsi ei mielestäni tosin ihan yllä säkkärin tasolle. Vaikka hypnoottista materiaalia onkin, niin odottelin rakenteesen jotain pientä "progeilua" tahikka sitten äänimaailmaan jotain lisämaustelua. Mutta turha kitistä kun näin näppärää materiaalia tarjoiltiin ringistä heti "aamutuimaan".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 04.04.2005

Tuho - Last Words
Teos lähtee liikkeelle hieman "kepeämmin" kuin ehdin jo toivoa genren nähtyäni. Mutta hyvin nopeasti tähän uppoutuu. Soundit tukevat biisin tunnelmaa, ainoa miinus liian selvästä basarin napsusta, se kun tuppasi hyppimään liiankin häiritsevästi välillä esille. Kitaratkin olisivat ehkä minun nöyrän mielipiteeni mukaan murista aavistuksen tummempina. Sävellys on suorastaan haikea, rakenteeseen olisin ehkä lievästi toivonut elävyyttä. Hienosti tämän parissa kuitenkin fiilisteli eikä tämä kyllä puuduttavaksi minulle käynyt. Lopun rytistyksessä laulaja hakee ääneensä rouheuden jota olisi mielluusti kuunnellut enemmänkin. Mutta näin tällä kertaa, eikä siinä vikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 04.04.2005

Argon - Times of sorrow
Okein svengaavaa rallia. Soundit ja miksaus ovat kohtuullisessa kunnossa ja biisi hiihtää eteenpäin. Laulajan äänestä pidin, joskin välillä tuntui että se on jätetty hieman liian hiljaiselle. Rumpuihin olisin toivonut enemmän munaa. Rakenen tarjoilee muutaman näppärän makupalan ja soitanta on oikein hyvin hanskassa. Se "jokin" joka saisi tämän soimaan armottomasti päässä vielä seuraavan parin päivän ajan tosin jäi minulta huomaamatta. Hyvää ja varmaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Tietenkin 22.03.2005

Salaliitto - Tietenkin
Perus rokkipopittelua tasaisen varmalla meiningillä. Kitarointi on kohdallaan, rumpusoundit jotenkin ohuehkot ja syntikat toimivat mutta tavanomaiset. Varsinkin niiden soundia olisin itse viilannut. Laulusoundissa on jotain joka häiritsee. Myös itse laulu on jotenkin "ponnetonta". Taustalaulujen kanssa homma saa kaivattua täyteläisyytä. Itse biisi on sooloineen oikein näppärää tavaraa, tarjoilematta kuitenkaan mitään suuria yllätyksiä. Lyriikat tippuvat sille akselille mihin kaikki suomalainen rokki jostain syystä tuntuu enemmän tai vähemmän osuvan, ihmissuhdepaatokseen. Toimiva kappale joka ei mullistanut maailmaani, mutta jonka kuunteli oikein mielellään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Future Unfold 21.03.2005

Diffusion - Future Unfold
Miksaus on jotenkin epätasainen, osa elementeistä on suoraan naamassa kiinni, osa taas tuntuu välillä olevan hieman hukassa (etenkin rummut). Rakenteellisesti yritetty päästä selvästi ihan ilmeisimmistä kaavoista irti, mikä on todellakin hyvä asia. Biisi tarjoilee muutamia yllätyksiä jotka pitävät hienosti mielenkiintoa yllä. Laulaja ei tosin ihan kaikissa kohdissa yllä sille tasolle johon vaikutetaan tähtäävän. Toisinaan taas biisi ja laulu nivoutuvat saumattomasti yhteen. Syntikalle on onnistuttu kirjoittamaan muutamia suorastaan loistavia kohtia. Mutta tuo tietty epätasaisuus on biisin suurin ongelma, ja nimenomaan toteutuspuolella. Vaikka rakenne onkin monipuolinen, ei se silti ainakaan omasta mielestäni syyllisty liialliseen ja itsetarkoitukselliseen kikkailuun. Toteutussolmut ratkomalla tämä voisi olla erinomainen tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 04.04.2005

Salaliitto - Uni
Laulusoundissa on nyt jotain mistä en oikein pidä. Ainakin nuo suhahdukset yhdistettynä käytettyyn kaikuun ovat minun korvilleni hieman ärsyttäviä. Synasoundit kantavat minut pääni sisällä pari vuosikymmentä takaisin. Kitara komppaa tasaisen varmasti istuen nätisti kokonaisuuteen. Kun naislaulut tulevat mukaan kokonaisuus kuulostaa huomattavasti täyteläisemmältä. Tällainen kevyt poprokittelu tosin vaatii minulle toimiakseen jonkin näppärän idean, koukun tai soundin. Nyt tämä auttamattomasti muuttuu kasvottomaksi laitetettaessa muiden samalaisten kanssa riviin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Mo 09.04.2005

Trakkerterrorist - Mo
Tästähän tulee oikein menetetty nuoruus ja omat varhaiset tracker-räpellykset mieleen. Huumorin ja nostalgian kannalta tämä varmaan on tarkoitettukin otettavaksi? Rakenne on ihastuttavan epäsovinnainen ja muutamat samplet kuulostivat pelottavan tutuilta. Varsinaista tarttumapintaa en tästä löytänyt, mukavana välipalana tämä meni. Ja alkoi tehdä mieli kuunnella niitä omia vanhoja luurankoja arkistojen kätköistä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Viheria - Sickly Green 09.04.2005

Viheria - Sickly Green
Pahaenteistä porinaa tai pikkukivien vierintää... Aikaa vanhempia kivihalleja joissa unohdetut jumalat suorittavat kangistuneita riittejään. Halu kaivautua pieneen koloon. Tämä kappale herätti suuren määrän mielikuvia tuudittaen minut puolittaiseen transsiin. Minimalismia oikein tehtynä. Soundit tukivat kokonaisuutta loistavasti, eikä tästä oikein viitsi ruveta mitään varsinaisia vikoja kaivamaan esille. Hienoa työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - läpituntuma 07.02.2005

Olden Goldies - läpituntuma
Heti alussa esitellään ihanan rapea soundi joka kuulostaa korviini orgastiselta. Varsinaisten rumpujen hypätessä kyytiin koen lievähköä pettymystä, odotin niiden potkaisevan hieman tarmokkaammin. Rakenne tuntuu noudattavan hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin Kolinan muissakin biiseissä ja eri elementit ovat keskenään ihan nätissä balanssissa. Mutta se varsinainen koukku jää kyllä tällä kertaa löytymättä. Ehkä olisin kaivannut hieman enemmän säröä, ruostetta ja murskattua betonia, nyt kokonaisuus jää hieman siloisen kuuloiseksi. Bileissä tämäkin kipale varmasti toimisi paljon paremmin kuin näin illalla saunan jälkeen. Taattua tavaraa yhtä kaikki, kansa vaatii lisää!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele She-Goat - Re-curse 29.12.2004

She-Goat - Re-curse
Rummut tuntuivat paikoitellen hieman "munattomilta" ja kitaroiden konemaisuus häiritsi hieman. Konekiväärimäiset tykytyskohdat toivat mukaan kaivattua in-your-face-asennetta ja synastringkohdat toimivat kiitettävästi. Jotenkin tämä jäi joistain kohdista kuitenkin hieman ohuehkoksi, koko ajan odotti että milloin tämä iskisi kuin leka ohimoon. Ei sillä että mistään vätystelystä olisi kysymys mutta jonkinlaista potkaisua jäin kaipaamaan. Loppuosan soolottelu oli ehdottomasti biisin parasta antia ja olisin suonut sen jatkuvat jopa hetkisen pidempäänkin. Kipale vei kyllä mukanaan mutta se varsinainen lihakoukku ei nyt onnistunut ottamaan kontaktia niskaani. Ehkä tähän mielentilaan olisi kaivattu sitä jykevyyttä hiven lisää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele PehmoA - Mä tuun selviin Feat. Laura T 26.12.2004

PehmoA - Mä tuun selviin Feat. Laura T
Taustassa on tiettyä eteerisyyttä joka kieltämättä toimii minulle. Vokaalien nauhoitus on selvästi hoidettu asiallisesti, Pehmiksen ääni kuulostaa helkkarin hyvältä. Riimit ovat aika lailla sitä mitä odotinkin, itse en näistä hirveästi tarttumapintaa löydä mutta eipä näitä kuunnellessa joudu myöskään punastelemaan myötähäpeästä. Eläytymistäkin on mukana kuultavissa määrin mikä on plussaa. Miksaus on hoidettu varmalla otteella enkä siitä löydä mitään napisemisen aihetta. Muutenkin kokonaisuus on selvästi ollut hanskassa ja ammattimainen ote paistaa läpi kautta linjan. Laadukkaan oloinen maistiainen joka saa tällaisenkin tapauksen joka ei hopista juurikaan perusta odottamaan koko versiota mielenkiinnolla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - donät 26.12.2004

sanmal - donät
Lisää eteeristä leijuntaa. Tämä nostaa pehmeästi mukanaan ylempiin sfääreihin. Äänimaailma on oikein onnistunut ja sitä on mausteltu kiitettävästi. Tunnelma ei käy tylsäksi vaan kuljettaa mukanaan letkeästi mutta varmasti. Soundeissa on käytetty hyvää korvaa joskin osa on hieman liian "tavanomaisia", olisin ehkä hieman enemmän avaruustrippailua kaivannut. Mutta ei auta valittaa, sillä hienosti tämä toimii ja tuo oikein hyvän fiiliksen. Hienoa työtä, ja näin loppuun on pakko todeta että koko EP on erittäin toimiva kokonaisuus jonka pariin tulen varmasti palaamaan uudestaankin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - nudge 26.12.2004

sanmal - nudge
Tämä nykäisee hienosti vauhtiin, ei mitään pirihirviöintiä mutta mukavan letkeää tarpomista. Soundit sopivat juuri tällaiseen hienosti ja tässähän alkaa hytkyä ihan tahtomattaan. Tulee mielikuva että talsisi hyvissä kukkasavuissa läpi salin jossa välkkyy strobo ja jengi tamppaa lekteästi. Ja mieli tekee päästä sinne itsekin, ihmisten joukkoon tanssimaan. Suhteellisen monoa, mutta toimii minulle kuin tauti. Uskoisin tämän johtuvan aika pitkälti soundeista jotka onnistuivat viehättämään minua suuresti. Tämä tulee kyllä soimaa vastaisuudessakin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - goop 26.12.2004

sanmal - goop
Alkaa erittäin tunnelmallisesti, soundit tukevat fiilistä ja päinvastoin. Hienoa otetta heti alusta alkaen. Näin yöllä tämä ottaa mukaansa tyylikkäästi. Aika letkeää menoa, ei niinkään tamppausmateriaalia. Rakenteeltaan ja elementeiltään aika yksinkertainen, hieman jotain enemmän olisin ehkä kaivannut mutta hieno kappale joka päätti resonoida mielentilani kanssa upeasti. Soundit olivat tavallaan ehkä hieman "tuttuja" mutta eipä tuo juurikaan tällä hetkellä miinukseksi muodostunut.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huutava Paska - ...mitä basisti tekee yksin studiossa?? 25.12.2004

Huutava Paska - ...mitä basisti tekee yksin studiossa??
Biisistä välittyy selvästi sekä kunnioitus perinteitä kohtaan että pyrkimys luoda jotain uutta. Urut toimivat porttina psykedeeliseen näkökulmaan josta on hienoa tarkastella svengaavaa kitaraa pään hötkyessä edestakaisin. Soundimaailman tavallaan pelkistetty yleissävy yhdistettynä hienoihin perkussiivisiin rytmeihin kielii vahvasta tyylitajusta. Biisin varsinainen sielu on kuitenkin vertaansa vailla oleva vokaalityöskentely joka jättää minut sanattomaksi. Kyllä, juuri tämän takia jokaisella basistilla tulisi olla oma studio!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Maelstrom - PSI lab - file 05 Liquid agents 01.02.2005

Maelstrom - PSI lab - file 05 Liquid agents
Tajusin häpeäkseni etten ollut tätä vielä kommentoinut. Täytyi korjata asia. Teos alkaa erittäin ahdistavasti. Suriseva ja kihisevä äänimuuri ympäröi minut joskin hetken päästä väistyy syrjään paljastaen takanaan maiseman täynnä yksityiskohtia. Äänimaailma aukeaa laajemmaksi ja liikkuu erittäin dynaamisesti. Särjetyn biitin hyökätessä kehiin olen myyty. Tämä toimii. Kappalle nykäisee liikkeelle kuin tonnin painoisena. Tyyli yllätti, mutta äärimmäisen positiivisesti. Tämä on ehdottomasti parhaimpia uusia biisejä mitä olen vähään aikaan kuullut. Uusia elementtejä ilmestyy biisin edetessä taustalle erittäin hienosti ja rakenne on erittäin toimiva. Hienoa työtä ja tunnelmaa. Olen vaikuttunut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Waia Vee 18.11.2004

MaTaM TooT - Waia Vee
Biisin alku tuntuu kantavan minut pimeälle mantereelle, keskelle kuun valaisemaa yötä, unohdetulle metsäaukealle. Syvältä maan uumenista kantautuu alkukantainen kumina ja yön eläimet kiertävät varjoissa. Hahmoja liikkuu piirissä hitaasti, tarkkaillen. Jälleen kerran tarjoillaan hypnoottista ja äärimmäisen orgaanista ääntä joka tuntuu sulautuvan massaksi johon on helppo vajota. Ehkä hieman eläväisempää rakennetta ja selvempiä elementillisiä eroja olisin kaivannut, nyt tietyt ideat pääsevät toistumaan hieman liian monta kertaa. Soundeihin on joko käytetty aikaa ja suunnittelua, tai sitten on vain käynyt äärimmäisen hyvä tuuri. Onnistuneinta biisissä on ehdottomasti se kuinka kaikki eri osaset on saatu tukemaan kokonaisuutta, säilyttäen silti oman luonteensa. Erittäin tunnelmallinen ja onnistunut teos, joka pakottaa kuuntelemaan tarkasti jotta suostuu avautumaan koko komeudessaan. Juuri tällaista musiikkia on upeaa kuunnella leväten pimeässä huoneessa jolloin voi vain uppoutua ääneen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - ..makes me horny 04.04.2005

DIRTY CLUB - ..makes me horny
Laulajan ääni kuulostaa siltä kuin sitä olisi voideltu huolellisella viski- ja sikarikuurilla. Olen havaitsevani hommassa tiettyä Spinal Tap-asennetta. Itse biisi on aika perusmallista rokittelua joskin tuntuu soivan aikalaisen ohkaisesti. Muutenkin tiettyä napakkuutta tahikka munakkuutta olisin kaivannut. Nyt tulee mieleen koksulaskuissa soittava väsähtänyt has-been bändi joka ilta toisensa jälkeen vetää spandexit jalkaan ja tuperaa tukan, kieltäytyen uskomasta sitä ikävää faktaa että menneet ajat eivät palaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Location:Womb zero - Dead Shall Inherit 16.11.2004

Location:Womb zero - Dead Shall Inherit
Aikaisempaan materiaaliin verrattuna pienoinen pettymys. Suurimpana ongelmana on soundien juustoisuus joka valitettavasti aiheuttaa minulle assosiaatioita kaiken maailman keskinkertaisiin projekteihin. Myös rakenteelta olisin toivonut enemmän, nyt tunnelma ei tunnu oikein kasvavan vaan enemmänkin polkevan paikallaan. Biisi kyllä rullaa oikein hienosti ja omaa muutamia hetkiä joissa homma lähes nousee kiitoradalta. Jokin tässä vain estää nyt sen koukun tarttumisen minuun. Matalat pianot ovat ehdottomasti biisin parasta antia ja niitä kuuntelee mielellään. Ei huono biisi, ei vain yletä mielestäni projektin tiettyjen aikaisempien helmien tasolle mielestäni. Odotan innolla mitä jatkossa seuraa, olen nimittäin vartonut tältä projektilta uutta materiaalia jo pitkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boi Cruger - Boi Cruger - Straight Fire 15.11.2004

Boi Cruger - Boi Cruger - Straight Fire
Tausta on aikamoista pimputusta mutta ei onnistu olemaan mitenkään äärimmäisen ärsyttävä. Pahimpana miinuksena pidän sitä että räppäus kuulostaa paikoitellen aikamoiselta muminalta. Tausta kuulostaa aivan liian "ohuelta" ja sen päälle työnnetyt räpit tuovat äänikuvaan enemmänkin sotkuisuutta. Rakennetta on onnistuttu luomaan jonkin verran joka tuo biisiin kaivattua vaihtelua. Englannin kielen artikulaatio kuulostaa paikoitellen ihan toimivalta, joissain kohdissa taas tulee pallonpudotuksia. Tekninen toteutus on se mikä tässä eniten tökkii. Itse biisistä en kyllä kyennyt löytänyt mitään "koukkua" joka saisi tämän jäämään mieleen. Hieman toteutustapoja hiomalla jäki paranee varmasti huomattavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Moree To To 17.11.2004

MaTaM TooT - Moree To To
Ihanan tummaa ja täyteläistä ääntä. Hypnoottista materiaalia jossa monet mielenkiintoiset ja paikoin jopa kieroutuneen kuuloiset elementit tukevat hienosti toisiaan. Tämä biisi muistuttaa siitä miksi dynamiikka on helvetin hieno asia ja näyttää kuinka sitä voidaan käyttää tyylikkäästi hyväksi. Biisi kasvaa ja laantuu, nousee, lähestyy ja vetäytyy jälleen. Tulee tunne kuin leijuisi jossain hämärässä, erilaisten valojen ja hahmojen liikkuessa hitaasti ympärillä, välillä kadoten näkökentästä ilmestyäkseen jälleen jonkin ajan kuluttua. Äänet ovat kiitettävän orgaanisia, mikä tosin tekijän huomioon ottaen ei tullut minkäänlaisena yllätyksenä. Erittäin tunnelmallinen teos joka varmasti tulee soimaan kotonani useamminkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Zoni Boo 09.09.2004

MaTaM TooT - Zoni Boo
Rumpu lyö mukavan kumeasti, tosin jotenkin väkinäisesti. "Zoni Boo" -hokema taustalla toimii kuin tauti, ehdottomasti biisin paras elementti. Pelottavan tutun kuuloinen "rääkynä" ilmestyy kuin jättikokoinen moskiitto ja on lähes yhtä häiritsevä. Lopun nostatus ja kliimaksi ovat näppäriä, joskin jotain omaperäisempää kulminoitumista jäin kaipaamaan. Biisin kokonaissoundi on kiitettävän orgaaninen ja dynaaminen sekä kokonaissävy maanisen hypnoottinen. Biisin lyhyys estää pahempaan transsiin vajoamisen eikä näillä elementeillä mielestäni pituutta olisikaan tarvinnut lähteä venyttämään. Käteen jää näppärä ja hieman hämmentävä alkupala tältä projektilta ja jään odottamaan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi on luvassa kattauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele WaurionVanhat - Kivellä päähän 06.07.2004

WaurionVanhat - Kivellä päähän
Munakas bassosoundi on ensimmäinen asia joka vetää suutani virneeseen. Soundit ovat mielenkiintoisia ja biisissä on hyvä draivi heti alusta alkaen. Laulussa olen erottavinani hivenen "purkkimaisen" soundin, mutta laulusuoritus paikkaa tämän pienen omituisuuden hienosti. Kitarasoundit olivat myös biisin loistavinta antia, eikä ko. instrumentin soitannastkaan ole pahaa sanottavaa. Kappale rakentuu rullaavasti mutta tarjoilee pieniä jippoja joilla mielenkiinto säilyy koko kappaleen ajan mukana. Sanoitukset ovat maanläheiset olematta silti kornit, asia josta annan mielelläni plussaa. Biisi on kompaktin pituinen eikä jää laahaamaan liiaksi. Kaikenkaikkiaan tämä on oikein maistuva rokkipala, jollaisen nauttisi mieluusti useampaankin otteeseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thego - I kills you 30.06.2004

Thego - I kills you
Hieman hiljaiselle miksattu, mutta ainahan on volume-nappi olemassa. Eikä sitä pidäkään biisiä lytätä. Äänikuva tosin on kautta linjan hieman tukkoisen kuuloinen eivätkä instrumentit aina tahdo erottua niin nätisti kuin toivoisi. Itse biisi kuitenkin onnistui potkaisemaan minua kasseille vaikka en tämän tyylistä yleensä suuremmin kulutakaan. Menneiden vuosikymmenten vivahteet yhdistettynä muutamiin oikein mielenkiintoisiin rakenteellisiin ratkaisuihin saivat aikaan paketin jonka kuuntelin oikein mielelläni pariinkiin otteeseen. Lauluharmonioita on käytetty toimivasti ja laulutyöskentely muutenkin sopii tähän biisiin. Pientä särmää löytyy joka kyllä natsaa kuin kumihanska tullimiehen käteen. Jään vain kaipaamaan hiotumpaa toteutusta, itse biisi on aika valmista kauraa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - 2nd Spring 28.08.2007

Kalkutan Konepaja - 2nd Spring
Tummaa kitarariffiä ja kantti-iskuja virveliin. Sinällään peruspalikat ovat kohdallaan ja kitaran säröytyessä tunnelma kiipeää kohti kattoa. Se ettei biisiä ole tehty alusta loppuun ABC-koulukirjatyylillä nostaa kappaleen arvoa huomattavasti. Alussa jotenkin tuntui siltä ettei tämä ihan täysillä iske, mutta muutaman minuutin kohdalla tähän huomaa jo alkaneensa eläytyä mukana. Soundit ovat kohdallaan, ei niistä sen enempää. Mikäs tässä diggaillessa. Lopetuskin on kaikkien tunnelmasääntöjen mukainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Pohjola 18.06.2004

jrnn - Pohjola
Ensimmäinen mikä tulee mieleen on se etteivät kaikki soundit ole ehkä täysin sopivimpia, mutta tämähän oli siis jollain tietylla soundfontilla tehty? Itse biisi on mukavan leppoisaa tunnelmointia, josta en kyllä jostain syystä saa kunnolla mitään irti. Tuntuu että instrumenttien viilaamisella olisi lopputulosta parannettu huomattavasti. Mutta siis huono tämä ei missään nimessä ole, päinvastoin, tämä on oikein pätevä esitys. Tietty "nykivyys" tuntuu kuitenkin vaivaavan paikoitellen. Tuo yksi lyhyt kohta joka toi vaarallisen paljon mieleen erään viimeaikoina valmistuneen elokuvatrilogian tunnusmusiikin, antoi osviittaa siitä mihin tässä olisi ehkäpä pystytty. Nyt jää hieman sellainen tunne että tässä "pidätellään" eikä anneta biisin kasvaa ja lähteä niin sanotusti lentoon. Lopussa aletaan rytistää ja tämä pätkä jääkin mielestäni biisin parhaaksi anniksi, joskin hiipuu pois ja antaa tilaa viimeiselle minuutille joka kuulostaa valitettavan laimealta tuon lyhyen rutistuksen jälkeen. Ja lopussa torvi päräyttää ilmoille jälleen kerran hyvin tutun kuuloisen melodian...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Rauniot 06.07.2004

Pääoma - Rauniot
Soundit ovat pätevää peruskamaa joskin hivenen munattomia. Soitto vedetään läpi tasaisen varmalla otteella. Laulu ei mielestäni ihan pysty venymään biisin vaatimalle tasolle, pallonpudotuksia tulee siellä täällä. Lyriikat ovat myös tämän tyyliseen materiaalin "järjestään sopivaa" tilitystä tarjoamatta mitään yllätyksiä tahikka suuria tunteita ainakaan minulle. Biisin rakenne on aika sovinnainen mutta eipä tämä itselleen mitään suuria progeiluja vaadikaan. Kitarasoolo on biisin ehdottomasti paras kohta, svengaten nätisti rumpujen saadessa hetkellisesti pontta taontaansa. Lopuksi minulle ainakin jäi käteen tasaisen oloinen kappale jossa on omat hetkensä, mutta ei mitään sellaista mikä saisi minut palaamaan biisin pariin uudestaan ja uudestaan. En tosin tule irvistelemäänkään jos tämän sattuisi useammin kerran vielä kuulemaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Humanoid - Coriende Vorbus 28.07.2004

Humanoid - Coriende Vorbus
Ensimmäisenä saapuu ihmetys; tämä on aika menevää ollakseen nimetty ambientiksi. Silti, erittäin hypnoottista ja mukanaan vievää materiaalia. Kitarasoundi olisi mielestäni kaivannut ehkä vielä hivenen viilaamista. Synamatot kasvavat hienosti etualalle. Rumpujen loikatessa mukaan hylkään loputkin haaveet ambientista ja antaudun biisin vietäväksi. Kitaran jatkuva toisto tosin käy hieman häritsemään. Ehkä hieman enemmän kehitystä kaipaisin biisiin, ihan näin vähillä ideoilla tämä ei mielestäni kanna mallikkaasti ihan loppumetreille asti. Miksaus on ainakin näillä purkeilla kuunneltuna ihan mallillaan eikä toteutuksesta muutenkaan ole oikein pahaa sanottavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Tourmenter 19.06.2004

Haute Couture - Tourmenter
Jotain pyörii ympärilläni ja kuiskii korvaan. Hengittää niskaan. Kiipeää pitkin selkää. Liikettä, ryömintää, kuhinaa... Hitaasti. Kuulokkeiden kanssa äänimaisema pääse oikeuksiinsa. Taidokasta rakentelua äänillä jotka herättävät sekä uteliaisuutta että levottomuutta. Tätä pitää kokeilla pimeässä huoneessa yrtin nauttimisen jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orion - Matkalla 26.05.2004

Orion - Matkalla
Juuri kun teki mieli jotain kitaravetoista niin tämä pamahtaa ulos. Lupaavaa rallia aluksi, mutta laulu ei vain uppoa minulle. Teknisesti ihan "ok" suoritus, mutta sanoitukset ovat jotenkin mielikuvituksettomat ja mitäänsanomattomat. Miksauksessa on muutamia pallonpudotuksia mutta kyllä tätä ihan kiltisti kuuntelee. Soittopuolella suurimmat pisteet lahjoitettakoon kitaristille. Tämän biisin suurin ongelma on mielestäni kasvottomuus. Mikään ei oikein nostanut tätä sellaiselle tasolle että nimi jäisi takaraivoon. Kohtuullisesti toteutettu biisi omassa genressään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele master carisma - Enemy box 02.05.2004

master carisma - Enemy box
Ensimmäisen irvistyksen aiheutti napsubasari ja aivan liian tutun "Plucked String"-soundin tullessa kehiin aloin rehellisesti jo luopua toivosta. Biisin heikoin lenkki löytyy rummuista, niiden napsuna ja sihinä valitettavasti söi hermoja suuresti. Biisi itsessään ei tuntunut oikein liikkuvan mihinkään parin ensimmäisen miinuutin aikana. Yhtä ja samaa melodiakulkua toistettiin yhdellä ja ainoalla instrumentilla. Sen jälkeen sekin jäi pois ja pelkät rummut jäivät sihisemään. "Tauko" ei toimi, varsinkaan kun sen jälkeen ei tapahdu mitään jota tauko antaisi odottaa, sama napsubasari ja haitsusihinä jatkuvat eikä mistään melodiaintsrumentisa ole havaintoa... Kunnes tämä sama rakas, jo alkupuolelta tuttu "melodiakulku" hyökkää jälleen esiin. Muutaman rumpusoundin ja yhden melodian varaan kyhättynä ja ilman vaihtelua tämä ei vain oikeasti toimi. Biisi on äärimmäisen tylsä ja muuttuu jopa häiritseväksi sekä ärsyttäväksi.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Scene 1: Innocent Eyes and The Devil 06.05.2004

Haute Couture - Scene 1: Innocent Eyes and The Devil
Hienoa tunnelmaa tämä loi, aika meni kivasti uppoutuessa tähän kappaleeseen. Maalaili mielikuvia ja sopisi varmasti hyvin elokuvan ääniraidaksi. Ei muuta kuin kamera olalle ja kuvaamaan. Vain yhden instrumentin varaan rakennettuna virkistävää vaihtelua. Kaikua oli kieltämättä runsaasti, mutta ei minun korvilleni ainakaan liikaa. Kaunista jälkeä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ethical Yawn - Lyhyesti Virsi Kaunis[Poison RMX] 07.07.2004

Ethical Yawn - Lyhyesti Virsi Kaunis[Poison RMX]
Munakas startti, rumpujen tullessa mukaan alkaa pääkin notkua mukana. Osa soundeista on minun korvaani hivenen "kuivan" kuuloisia, mutta niitä on järjestelty mukavaan kuosiin. Hetkittäin saadaan rakennettua oikein lumoavia suvantokohtia jotka sitten jälleen potkaistaan marssimaan eteenpäin. Hylättyjä, kodittomia ja rampoja androideja marssitetaan unohdetuille tehdaskolosseille työskentelemään, sähkönarkkaridroidien kakoillessa ja kikatellessa vartijoina. Pituus on kohdallaan ja kappale toimii oikein hienosti enemmänkin juuri tunnelmapalana, koska varsinainen räjähdys ja kliimaksi puuttuu. Näillä kaiuttimilla en uskalla miksausta lähteä tarkemmin arvioimaan. Fiilistä ja ideaa löytyy, rummut säkättävät topakasti ja synasoundit leijuvat paikoitellen juuri niinkuin pitääkin. Ehkä lievää munattomuutta siellä täällä, mutta voi olla etten vain nyt osaa ottaa tätä kipaletta tarpeeksi rennosti juuri tällä hetkellä. Mitä jäi parin kuuntelun jälkeen käteen? Näppärä teos joka uskaltaa luvata laatua olevan tulossa tältä suunnalta tulevaisuudessakin. Jään odottamaan lupauksen lunastusta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jinx - The Morning Sun 05.05.2004

Jinx - The Morning Sun
Nuo stringit tökkivät korvaan jostain syystä. Paikoitellen jotenkin tönkön kuuloiset. Rytmipuoli toimi hyvin ja pysyi nätisti kasassa. Biitti rullasi eteenpäin mukavasti potkien. Kokonaisuutena toimii ihan mukavasti ja päästyään käyntiin paljastuu kappaleeksi jonka kuuntelee ihan mielellään. Osa soundeista tosin putosi sarjaan "ihan kiva, mutta...". Eli jokin niistä puuttui, mutta ei saanut itselleen millään määriteltyä mikä. Melodiat ovat aika tavanomaisia mutta hoitavat hommansa. Muutamat rytmikikkailut olivat mielestäni toimivia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stocco - untraceable - Catch me 29.04.2004

Stocco - untraceable - Catch me
Alku lupailee paljon mutta biisin potkaistessa käyntiin seuraa lievä pettymys. Soundit eivät jotenkin vakuuta tahikka tue biisiä sillä tavalla kuin olin ehtinyt toivoa. Energiaa kuitenkin piisaa ja biisi rynnistää eteenpäin kuin raivostunut päästäinen. Tuo "päämelodian" pipipali-soundi kuitenkin onnistuu omalla kohdallani pilaamaan kuuntelunautintoa. Biisistä löytyy kuitenkin hienoja elementtejä joita kuuntelee oikein mielellään. Muutaman minuutin jälkeen biisi alkaa hivenen puuduttamaan muutamista rakennekikkailuista huolimatta. Biisi hakee uusilla osilla lisävauhtia ja onnistuukin taas lähtemään liitoon. Jonkin ajan jälkeen biisi alkaa valitettavasti jälleen puuduttamaan. Hetkittäin se onnistuu jälleen sytyttämään mutta varsinaista potkua se ei minulle kuitenkaan tarjoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Epicenter 19.05.2004

Insert Remedy - Epicenter
Alku kuulostaa lupaavalta, tarttuvaa rokkia valuu kaiuttimista. Laulu alkaessaan järkytä muttei toisaalta saa suutakaan kovin suureen virneeseen. Oikein pätevästi laulaja työnsä hoitaa, mutta jotenkin ääni ei onnistu ihan täydellisesti minua vakuuttamaan. Soittopuolella homma pysyy hyvin kasassa ja sounditkin on saatu onnistumaan. Homma on nätissä balanssissa ja biisi on korville ystävällinen. Itse biisi ei omaperäisyydellään hurmaa, tosin paikoitellen rakenteesta löytyy ihan näppäriäkin juttuja. Biisissä on hyvä fiilis koko keston ajan ja se kuuluu, mutta ehkä rutistusta saisi olla hivenen lisää. Sitä potkua munille. Loppupeleissä käteen jää kuva "jälleen yhdestä hyvin soitetusta rokkikipaleesta". Niin hyvässä kuin pahassakin. Hyvä toteutus tosin nostaa tämän tasoa ainakin minun silmissäni.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Laissez Faire 12.04.2004

Haute Couture - Laissez Faire
Mies istuu yksiössään, lattialla, ympärillään lehtiä. Kasaa kiristyskirjettä jumalalle. Uhkaa polttaa itsensä jos jumala ei lähetä hänelle leikkikaveria... Kappale synnyttää omituisia mielikuvia eikä tämä ole biisi niinkään kuin ääniteos. Ja hieno sellainen onkin, ainakaan minulla ei tämän parissa tylsää tullut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gerichtshof - Hypotermia 30.07.2004

Gerichtshof - Hypotermia
Repäisevä ja energinen alku antaa lupaavan kuvan biisistä heti kättelyssä. Rumpusoundit ovat välillä hivenen tavanomaisia ja basarista tuntuu jotenkin puuttuvan munakkuutta mutta rytmipuoli on kuitenki kokonaisuutena ihan hyvin hanskassa. Soundit ovat mukiinmeneviä ja rakenne on hyvin mietitty vaikka mistään kovin monimutkaisesta kikkailusta ei olekaan kysymys. Laulu toimii ja suomenkieli taipuu selvästi ihan näppärsti EBM:ään tuoden tiettyä raikkauden tuntua kappaleeseen. En valitettavasti päässyt kuuntelemaan biisiä sellaisella laitteistolla että uskaltaisin sen tarkemmin lähteä miksausta analysoimaan. Ihan toimivalta se ainakin vaikutti, instrumentit erottuivat toisistaan ja laulu istui nätisti kokonaisuuteen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gerichtshof - Hypotermia 30.07.2004

Gerichtshof - Hypotermia
Repäisevä ja energinen alku antaa lupaavan kuvan biisistä heti kättelyssä. Rumpusoundit ovat välillä hivenen tavanomaisia ja basarista tuntuu jotenkin puuttuvan munakkuutta mutta rytmipuoli on kuitenki kokonaisuutena ihan hyvin hanskassa. Soundit ovat mukiinmeneviä ja rakenne on hyvin mietitty vaikka mistään kovin monimutkaisesta kikkailusta ei olekaan kysymys. Laulu toimii ja suomenkieli taipuu selvästi ihan näppärsti EBM:ään tuoden tiettyä raikkauden tuntua kappaleeseen. En valitettavasti päässyt kuuntelemaan biisiä sellaisella laitteistolla että uskaltaisin sen tarkemmin lähteä miksausta analysoimaan. Ihan toimivalta se ainakin vaikutti, instrumentit erottuivat toisistaan ja laulu istui nätisti kokonaisuuteen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Deep Feelings 06.05.2004

The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Deep Feelings
Itse biisi kuulosti todella amatöörimaiselta tavaralta, soundit ovat äärimmäisen tylsät ja mielikuvituksettomat ja melodiakuviot mitäänsanomattomia ja tökkiviä. Dance-biisiksi tätä on vaikea mieltää hitautensa vuoksi. Vokaalit paikoitellen ihan toimivia mutta mitään muuta tästä ei oikein tunnu saavan irti. Tuntuu koko ajan vain laahustavan eteenpäin yhden ja saman kuvion avulla pääsemättä oikein mihinkään. Biisinä vaikuttaa siltä että joku päättää "tehdä eurodancea" omaamatta kuitenkaan tarvittavaa taitoa tahikka näkemystä siitä mitä oikein pitäisi tehdä. Pahoittelen, tämä ei vain vakuuta oikein millään tasolla.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Africa 17.06.2004

The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Africa
Ensimmäisenä vaikutelmana on tietynlainen "tahmeus". Biisi tuntuu laahustavan siirapissa, tempoa on aivan liian vähän jotta tämä olisi tanssittava, mutta chilliksi liian menevä. Paha väliinputoaminen. Tuo puhe alkaa muutaman kerran jälkeen ärsyttämään ja muutenkin rakenne tuntuu äärimmäisen kulmikkaalta. Tämä aiheuttaa sen ettei biisi missään vaiheessa kaappaa mukaansa, varsinkaan kun soundeissakaan ei ole oikein kehumista. Suurin ongelma on kyllä ehdottomasti tuo nykivyys. Erilaiset pudotukset voivat toimia hienona tehokeinona jos niitä osaa käyttää, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa pudotellaan ainoastaan palloja. Tuo naislaulun pätkä on kyllä oikein kauniin kuuloinen, tuo mieleen hetkellisesti FSOL:in, jonka mainitseminen tämän tekeleen yhteydessä tosin lähentelee jo jonkin sortin jumalanpilkkaa. Näillä elementeillä ja tällä rakenteella loppukuvaksi jää "ensimmäinen danceyritelmäni eJaylla". Pahoittelen, ei toimi minulle oikein millään tasolla.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Driven 12.04.2004

SILVERINE - Driven
Potkaisee heti alussa "rock"-vaihteen silmään. Laulusta tuli mieleen joku Babylon Whores/Alice In Chains hybridi. Ei ehkä kuvaavin ilmaisu mutta minkäs sitä assosiaatioilleen voi. Itse biisi on hivenen tasapaksu mutta rokkia yhtä kaikki. Tosin tuo enimmäkseen vasemmalla puolella kuuluva napsuna (varsinkin biisin alussa) verotti kuuntelunautintoa hieman. Myös hivenen "puuromaista" miksauspuolella ja tämä vähentää kappaleen potkua. Oikein toimiva ralli kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - lika 05.04.2004

Olden Goldies - lika
Rouheasti alkaa jälleen ja lähtee tamppaamaan tietänsä eteenpäin. Rakenteessa on taas yksinkertaisen tehokkaita rytmisiä ratkaisuja ja tämäkin varmasti toimisi tamppausmateriaalina bileissä hienosti. Joissain kohdissa tuntuu hieman kadottavan tehoaan mutta onnistuu kuitenkin aina pienillä pudotuksillaan potkaisemaan taas käyntiin. Soundit ovat taattua Kolinaa, eli niistä ei mitään pahaa sanottavaa. Tasaista ja varmaa poljentoa jota kuuntelee oikein mielellään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Lumi 29.03.2004

Löyly - Lumi
Jälleen onnistunutta tunnelmointimateriaalia. Ihanan syvältä potkiva basari ja tuo "sviippi" yhdessä filtterikikkailun kanssa toimivat loistavasti. Ehkä hiukan enemmän lihaa olisi tämä luidensa ympärille kaivannut, mutta ei auta valittaa kun on niin hienoa ja kaunista. Tämäkin saa päätyä edellistesi tapaan kovalevylle tuudittamaan tahtia rennompiin hetkiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE! 29.03.2004

MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE!
Siis vittu tää on niiq iha vitu ziiztii et niiq jäbä tekee tällast niiq omaa juttuu ja sä oot vielä niiq mu houmie! Jou, siis niiq vittu! Siis hei voi kelaa jos mä vaik tuun niiq fiittaa sulle jossain vaiheessa ja perustetaan oma POSSE!!!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Olemus syvin 12.04.2004

Haute Couture - Olemus syvin
Kerroksittan upeaa ja vaihtelevaa ääntä. Tällaisesta minä pidän. Hienoja ethnic-vivahteita, niin, ja tilaa. Paljon tilaa. Imee kivasti sisäänsä ja kietoutuu ympärille. Hienosti toteutettu teos josta on hankala lähteä epäkohtia metsästämään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Nachverwendeter Stempel 12.04.2004

Haute Couture - Nachverwendeter Stempel
Hypnoottinen, huojuva. Äänet ovat upeita ja niissä on ulottuvuutta. Tämä onnistui pysäyttämään hienosti. Pakko pyydystää teos kovalevylle, uskoisin tämän toimivan tietyissä mielentiloissa vielä hienommin ja sitä on pakko kokeilla. Vokaalit olisivat omasta mielestäni tuohon loppuun varmaan sopineet tyylikkäästi, mutta äärimmäisen toimivaa jälkeä myös näin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trilobiitti III - HumppaVasara 17.06.2004

Trilobiitti III - HumppaVasara
Hilpeä alku, mukavaa vaihtelua tähän päivään. Kun biisi rykäisee käyntiin alkaa jalka miltei väkisin vispata mukana. Instrumenteissa on vaihtelua ja niille on onnistuttu löytämään oikein toimivia melodiakulkuja. Pisteitä pitää vielä antaa siitä että soittimet on saatu tukemaan toisiaan upeasti. Rakenne on kehittyvä ja tarjoilee viihdettä koko rahan edestä. Tuo analogisynasoundi tuo mukavaa lisämaustetta kappaleeseen filtterisweepeillään. Koko rakennelma ketkuu ja rokkaa eteenpäin kuin vanha humppahirvi konsanaan. Loistavaa työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spiritual Silence - Contact 05.04.2004

Spiritual Silence - Contact
Toimii sekä tunnelman luojana kuin bilebiisinäkin. Ei mitään maata mullistavaa tai ennenkuulumatonta mutta oikein pätevää materiaalia yhtäkaikki. Rakenne elää nätisti vieden biisiä koko ajan hiukan eteenpäin ja jalka alkaa napsaa ihan huomaamattaan. Tulee paikoitellen mieleen erään toisen artistin samoin nimetty kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jinx - Mind Control 17.03.2004

Jinx - Mind Control
Yleisvaikutelma on jotenkin "suhiseva", eikä tässä tapauksessa mielestäni mitenkään positiivisessa mielessä. Itse biisi sisältää rakenteellisesti ihan hyviä ideoita mutta soundit ovat jotenkin äärettömän tavanomaisia ja mielenkiinnottomia korvilleni. Hyvin kyllä rullaa eteenpäin ja pitää mielenkiinnonkin yllä ihan hienosti koko kestonsa ajan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anniina - Maailma pyörii näin feat. Alamaa 29.03.2004

Anniina - Maailma pyörii näin feat. Alamaa
Sanotaan nyt jälleen kerran: tämä ei todellakaan ole musiikkityyli jota kuuntelen tai arvostan liiemmin. Tosin, minua pyydettiin antamaan tämä arvostelu joten sitä saa mitä tilaa. Tuotannollisesti tämä on oikein kelpo tavaraa. Tausta ja rakenne on tehty kaikkien sääntöjeen mukaan ja lopputuloksesta välittyy vankka ote tekoprosessiin. Itse biisi on juuri tällaista sielutonta perushuttua, ainakin minun korvilleni. Olkoonkin vaikka kuinka hienosti tehtyä, ei tämä silti pelasta tämän tyylin mainetta silmissäni. Päinvastoin, tämä jälleen kerran muistuttaa miksi pysyn tällaisesta kaukana. Naislaulajan laulutyyli oli minun korvilleni jotenkin rassaava, hetkellinen miesräbäytys hoiti hommansa kotiin kunnialla. Sanoitukset olivat tälle genrelle ominaista(?) sunnuntaifilosofointia joka aluksi hymähdytti, sitten alkoivat leukapielet kiristää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakke - Aikanaan, kyllä 14.03.2004

Sakke - Aikanaan, kyllä
Laulussa oli käytetty kivoja kikkoja vaikka ei aina mitään loistavinta ollut, miksaus oli hiukan epätasapainossa ja paikoitellen kuulosti tukkoiselta. Biisi itsessään aika perustavaraa. Särökitarasoundi kuulosti joissan kohdissa jotenkin "halvalta". Suurimmat miinukset ovat kuitenkin siis tuotanto/toteutus-akselilla, itse biisi on oikein kelvollinen vaikka ei suoranaisesti räjäytä tajuntaa omaperäisyydellään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - Boytaur pt.1 - Man Entering Man 09.03.2004

Hombre Muerto - Boytaur pt.1 - Man Entering Man
Alun kuplinta on hienon kuuloista, mutta paikoitellen muuttuu hiukan minun korvilleni puuduttavaksi. Sitten taas uusi energiaryöppy lähtee kuljettamaan biisiä eteenpäin. Ehkä enemmän munaa alapäähän olisin kaivannut, rouheutta löytyy paikoitellen oikein hyvin mikä on plussaa. Viimeiset puoli minuuttia ovat parasta antia. Kokonaisuutena irstas ja hyvin mitoitettu kappale.

Sivu: 1 2