Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 136 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hamarapuoli - Kahdeksan surmanluotia 30.05.2007

Hamarapuoli - Kahdeksan surmanluotia
Kyllähän tämä jytää ihan hyvin. Kitarat toimii mielestäni juuri niin kuin pitääkin. Mun mielestä ehkä rumpujen soundissa tai miksauksessa olisi vähän tekemistä vielä. Snare oli nimittäin melko voimakas muuhun rumpujen miksaukseen nähden. Nojaa, saattaahan olla että tuota oli tarkoituskin korostaa. Sanoitus oli... no olikin varsin latautunut. Vähän pisti teema huvittamaan näin maalta alkujaan tulevaa. Hyvää mättöä, eihän siinä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Olemmeko 04.05.2007

Taiunta - Olemmeko
Kuuntelin aluksi kappaleen muutamaan kertaan, täytyy tunnustaa että kommentoiminen tuntui hieman vaikealta. Huomionarvoista on mielestäni se miten taustakappaleen intro rakentuu kasaan, toimi erinomaisesti. Vahvoista rytmillisistä vokaaleista tuli ensiksi mieleeni shamanismi, jota taustakappaleen kylmät padit ja ajoittaiset metalliset perkussiot tukivat. Vokaalien tyyli muuttuu näemmä hieman kappaleen edetessä perinteisempään suuntaan. Sanoista saa muutenkin hyvin selvää ja niissä on selkeä sanoma. Erinomaista jälkeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu 04.05.2007

Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu
Enpä ole tähänkään genreen aikaisemmin pahemmin tutustunut, mutta hienoa että nyt saan tilaisuuden. Kappale lähtee liikkeelle mukavan rauhallisella kitaralla ja rentouttaa suorastaan. Meno muuttuu myöhemmin suorastaan progressiiviseksi ja kitara soittaa varsin makean kuuloisia kuvioita. Johtunee makutottumuksista, mutta pelkkä kitara samalla efektillä alkoi pidemmän päälle hieman puuduttamaan. Kappale näköjään muuttuu edelleen ja mukaan tulee syntikkaa. Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että ompas pitkä kappale. Melkoinen urakka näin kommenttiringistä käsin, jos koko kappaleen aikoi kuunnella ;D. No yritetään... Kitaraa on tilutettu ainakin omasta mielestäni taidokkaasti. Sisällöllisestihän tämä on melkoisen kokeellista tavaraa, omaan makuuni hieman liian. Flangeri ja wahwah toimivat sinäänsä ihan hyvin, mutta kun oli niiin paljon ja koko ajan, että aloin jo suorastaan heilumaan sen tahtiin. :) Soundipuoli toimii muuten, paitsi että välillä mukaan tulevat syntikat ovat vähän turhan kovalla ja ajoittain ääni pääsi särkemään. Mielenkiintoinen kokonaisuus ainakin. Matka jonnekin avaruuden tuolle puolen, se tästä tulee mieleen. Täytyy kyllä sanoa, että ompa erikoista materiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Waiting the call 04.05.2007

Carrion Kennels - Waiting the call
Vähän roisoinenhan tämä on tuotannollisesti, mutta sisällöllisesti mielestäni varsin kelpo biisi. Laulu kaipaisi mielestäni vähän hiomista... no yleensäkin mitä mikserissä olen rock/hevikappaleita kuunnellut, niin yleensä aina voi kappaleiden laulusta kommentoida sen, että lisää voimakkuutta. Heh, tuo tölkin avaaminen kuulosti melko hienolta efektiltä tuossa alussa. Soundi on tosiaan melko ohutta rumpujen osalta, semmoista potkua jäin kaipaamaan. Johtuu varmaankin nauhoitustilasta, mutta mukaan on tarttunut varsin paljon kaikua, joka tosiaan vähän alkoi häiritsemään. Kumma yhteensattuma, olen soitellut viimepäivinä kitarallani vastaavaa riffiä kuin kappaleen alussa. Niin, ihan kelpo biisi tämä tosiaan mielestäni oli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 04.05.2007

Muistikuva - Oma tie
Oho, tästä taidan tykätä... Alkoi kivasti. Mutta... suomea... Njoo, jos unohdetaan se, että en oikein pysty kuuntelemaan suomeksi laulettua tavaraa, niin tämä on aika perhanan kiva kappale. Tuo skitta kuulostaa erinomaiselta. Olihan tämä ehkä vähän perushuttua muutoin mielestäni, mutta hyvin tehdystä ja hienolta kuulostavasta kappaleesta on helppo pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 04.05.2007

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Huh, olen kuunnellut tänään liian monta synkkää kappaletta. Tämä keventää oloani. Metsähän tämä on selvästi; mielestäni lehtimetsä jossa kasvaa harvakseltaan korkeita suoria puita, joiden latvuksista valo suodattuu vihertävänä. Tunnelma olisi voinut olla vieläkin kevyempi, jos rummut olisvat olleet erilaiset. Toistoa on varsin paljon, mutta pienet variaatiot pitävät mielenkiintoa yllä, niin ja toki erinomainen äänien suunnittelu. Tästä tuli kaikenkaikkiaan ihan hyvä fiilis :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 04.05.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Noniin, puhdasta hevimetallia. Sisällöllisesti tämä on mielestäni täyttä tavaraa ja mukana on kaikki tarvittavat ainekset. Soitto on taidokasta ja tarkkaa, mutta kun tuon äänenlaadun saisi vielä kohdalleen ja ilman rätinää niin tämäpä olisi vallan erinomainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 26.04.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Mielenkiintoinen kappale. Kesti hetken ennen kuin korvani tottuivat vokaalien tyyliin, kiinnitin hieman huomiota s-kirjaimen lausumiseen, mutta hienosti tuo kokonaisuus lopulta toimikin. Mukavan kevyttä kitaraa ja lopussa hieman energisempääkin. Erinomaista. Kappaleen dynamiikka jää kokonaisuudessaan vähän kevyeksi, mutta lopulta vokaalithan tässä pääosassa ovat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 05.05.2007

Pyromaniac - LÄPI
Jo riittää asennetta ja tiukkaa menoa. Soitannallisesti melko itseääntoistavaksikin voisin tätä väittää, mutta se ei varmaankaan tämän tahdissa moshaamista haittaa. Noh, omaan makuuni tämä on vähän aivotonta menoa, ei sillä kyllä välillä on mukava vapauttaa paineita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 05.05.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Tämä jumittaa, mutta jumittaapa pahuksen hyvin. Nopeasti rakentuvasta introsta huolimatta, kappale koukutti minut välittömästi makealla bassogroovellaan. Bassopuolta löytyy muutenkin riittävästi ja kappale on mukavan tuhdin kuuloinen. Syntikkapuoli on melko häiritsevänkinkuuloista jatkuvalla 1/16-tahtisella filtterillä. No leijuuhan se kivasti, mutta pidemmän päälle vähän raskasta. Erinomainen teos.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 26.04.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Hyvin potkii, tosin vokaalit hukkuivat hieman alussa taakse. Uh, tuo kitara toimii kyllä erinomaisesti. Puhdasta riffittelyä nopeammissakin kohdissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2 21.08.2006

Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2
Maltillista ja tunnelmallista psykettelyä, joka vie kuulijan suoraan syvälle sademetsään. Tunnelma on ehkä lievän painostava välillä, mutta pitemmän päälle rentouttaa sopivasti. Rytmit ovat erinomaisia ja paketti rakentuu hyvin loppua kohti. Kyllä pidän. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Motaatti 14.7 20.06.2006

Celluloid Dmage - Motaatti 14.7
Taidokasta. Suhteellisen pitkästä pituudestaan ja minimalistisesta tyylistään huolimatta kappaleen progressiivinen rakenne saa ainakin tämän kuulijan jammaamaan alusta loppuun asti. Alku on mitä ovelin reverssinä soivalla loopilla ja tuolla lehmänkellolla. Tästä eteenpäin kappale lähteekin rullaamaan mukavasti psykettävine melodioineen, kaikuefekten ja pienin perkussiomaustein. Kappaleen vahvinta antia taitavatkin olla juuri monipuolinen ja rytmikäs rakenne ja nuo mielenkiintoiset avaruutta antavat efektit. Melodiaakin löytyy ihan riittävästi ja se on ilmeisen taktisesti jätetty hieman taka-alalle. Erinomainen tuotantojälki puhtaine soundeineen vielä nostaa jo valmiiksi huikeaa vaikutelmaa. Jätänpä jaarittelut sikseen ja kuuntelen lisää... :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Kiili - Alikersantti Kiili TJ0 osa 1 09.06.2006

Juha Kiili - Alikersantti Kiili TJ0 osa 1
Mitä ihmettä ihmettä! Selvisipä tämänkin teoksen tekijä. Kiitos tästä, oli kiva soittaa intissä kun oli TJ0. :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0 20.06.2006

Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0
Noniin, nyt lähteekin jo aika kovaa. Kaikuefektit ovat jälleen rautaa. Olin lievästi sanoen äimistynyt 0:50 kohtaa edeltäneen basarifillin jälkeisestä osiota, mutta puhtaan myönteisesti niin. Melodiaosuus tässä vaiheessa on varsin... funkahtava..? Hienoa. Sisään feidaava bassline muntaa kappaleen hienosti agressiivaisempaan ja tanssittavampaan suuntaan. Kappaleen erinomainen rakenne tekee jälleen kerran tepposet kohdassa 2:30 hidastaen tahtia huomattavasti palauttaen melodiat takaisin kappaleen alun tunnelmiin, mutta vain hetkeksi. Neljännen minuutin kohdalla nimittäin taas mennään ja mennäänkin kovaa tällä kertaa. Jos tässä nyt vähän kiteyttäisi ajatuksiaan niin voisi sanoa, että aika huippu äänimaailma, jota on selvästi mietitty ajatuksen kanssa. Monipuolinen ja moniteemainen rakenne on mielestäni vain plussaa muusikissa, joten siitä myöskin pointsit. Melodioita ei myöskään oltu sysätty täysin syrjään, vaan niille oli annettu virkistävän paljon tyylillistä vaihtelevuutta. Kyllä täst ny taitaa täydet irrota ;D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autere - Surveillance System 09.06.2006

Autere - Surveillance System
Ihan hyvää mättöä. Tähän musiikintyyliin kuuluvat mörinätkin on toteutettu ihan mallikkaasti, tosin sanoista nyt ei saa pahemmin selvää. Riffit toimivat ja erityisesti rumpalin breikkejä kuunteli oikein mielellään... 2:40 kohdalla yllätyin suuresti laulajan tyylin vaihdosta. Sen tyylisiä vokaaleita kuuntelisin paljon paljon mieluummin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autere - Begone XVIII 09.06.2006

Autere - Begone XVIII
Uh, hyvin toimii kokonaisuus. Selkeää soittoa + hyvä soundi. Laulajallakin on varsin monipuolinen ääni, joka yltää matalista mörinöistä korkeampiinkin osuuksiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seconds 21.08.2006

AAE - Seconds
Mahtava tunnelma minimalistisuudessaan. Mielessäni pyörii useampikin film noir ja neo noir pätkä. Itse pidin suuresti pianon hieman tummasta ja pehmeästä sävystä. Laulu oli ehkä jotain mistä tekisi mieli hieman kritisoida, kuulosti jotenkin vaikealta yhdessä kohdassa... ei se kuitenkaan mitään pilannut, joten todetaan vaan että ompas hieno kappale. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Autumn Rain 21.08.2006

AAE - Autumn Rain
Mielenkiintoisia rytmittelyjä pianolla ja kitaralla. Mukava kuunnella ja rentoutua. Instrumenttien äänet sointuvat hyvin yhteen ja muodostavat hienon kokonaisuuden. Tästä pidin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niktech - Tough Plate 07.02.2006

Niktech - Tough Plate
Heh, varsin jännä yhteensattuma. Olen itsekin tehnyt viimeaikoina juuri tämäntyyppistä musiikkia. Tosin ehkä hieman suoraviivaisemmalla rytmillä. :p Voit siis arvata, että tämä biisi kolahtaa hyvin. Kyllä kyllä, rikottua beattia ja sähkökitaran säröisiä riffejä. :) Soundipuoleltaan kappale ei ehkä ole niitä hiotuimpia, mutta tunnetta ja asennetta tästä kyllä löytyy senkin edestä. Erilaiset symbaalit olisivat myös sopineet komppeihin mainiosti. :) Mutta mutta, hyvän kuuloinen kappale näinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 336 PRODUCTIONS - Lena's Heaven 12.12.2005

336 PRODUCTIONS - Lena's Heaven
Itämainen musiikki on kiinnostanut tätä henkilöä jo pidemmän aikaa ja siksi tämä biisi erityisesti aiheutti erinäisiä jänniä väristyksiä selkäpiissä kuunnellessani sitä ensimmäistä kertaa. Melodiahyppäyksen ovat suorastaan hypnoottisen mielenkiintoisia ja luovat mukavan hmm... oudon fiiliksen :) Kappaleen jaksaa kyllä kuunnella useampaankin kerran, mutta ehkäpä monipuolisuutta olisi voinut listä tekemällä kappaleen rakenteesta monimutkaisemman. Kuitenkin todella inspiroivaa tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - Seita jazz 06.10.2005

jm8k - Seita jazz
Hmmm, kokonaisuudessaan aika loistava biisi. Melodioihin on selvästi panostettu ja muutenkin diggailin. Joo... Pahoittelen tämän kommentoinnin laaaduttomuutta, mutta kun tämä on kirjoitettu aika todellla myöhään. Tai siis oikeastaan aikaisin. :D Soundipuoles ei mitään valittamista tosiaan ja melodiat toimii. Aika perhana groovaavaa materiaalia, etten sanoisi. Eipä todellakaan aika käyny pitkäksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Industrial - Voltage 07.12.2005

Sound Industrial - Voltage
Mielenkiintoisista äänistä ja ideoista koottu teos. Ensimmäisten kahden minuutin kuuntelun perusteella sanoisin, että tämä toimii parhaiten soundtrack pohjalta, vaikka tästä näköjään löytyykin menevämpi rumpuraitakin. Todella maalailevaa täytyy kyllä taas sanoa. Tekniikka toimii ja soundit kuulostavat viimeisen päälle mietityiltä. Ehkä heikoimpana lenkkinä tässä teoksessa pitäisin kuitenkin rumpukomppia, joka siis olisi voinut olla monipuolisempikin. Biisi loppuu myös aika yllättäen fade outilla. Näin yhteenvetona sanoisin, että tämä oli kerrassaa mielenkiintoinen kappale, joka jumittaa hieman liikaa pitääkseen mielenkiintoa täysin vireillä koko melkein kahdeksan minuuttia pitkän kestonsa ajan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ivalo - Tuntematon tie 02.11.2005

ivalo - Tuntematon tie
Tässähän voisi vallan alkaa tykkäämään rockistakin välillä. :) Todellakin, mukavan kevyt ja viimeistelty biisi, joka on tehty ammattitaidolla. Ehkäpä pienenä miinuksena voisi mainita sen, että sisällöltään samanlaista materiaalia löytynee varsin paljon tästä maailmasta. Tarkoitan nyt nimenomaan musiikillisesti, tekstit toimivat erinomaisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acumen (a.k.a. Milan Kolarovic) - Residue of Desire 12.12.2005

Acumen (a.k.a. Milan Kolarovic) - Residue of Desire
Kyllä muuten uppoaa. :) Mahtavaa tunnelmointia todella muhkeilla soundeilla. Tässä on juuri sellainen meininki päällä mistä minä pidän. Johtuneeko mp3:sten rajoitetusta laadusta en tiedä, mutta muutama rumpuelementti naksahteli hieman omituisesti, muutoin todella hyvää jälkeä. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 0tukka - Tila (Iq0 Remake) 10.11.2005

0tukka - Tila (Iq0 Remake)
Olen huomannut, että usein kun alan kuuntelemaan tällaista hieman hitaammin liikkeelle lähtevää musiikkia, ehdin ajatella että hmm... taas tämän genren perusbiisi. Tottahan se kuitenkin on, että Dj:n on helpompi miksata biisi settiin mukaan, kun kappale alkaa perus house-biitillä. Kuitenkin usein käy niin, kuten tämänkin kappaleen kohdalla, että yllätyn alkumaininkien jälkeen biisin laadukkuudesta. :) Äänipuoli on miksattu sopivan jykeväksi ja selkeäksi, mutta kappale sisältää tarpeeksi pieniä yksityiskohtia ja se luo mielenkiintoisen kokonaisuuden. Pidin erityisesti tämän kappaleen tunnelmasta, siis sellaisesta rauhallisesta lounge-tunnelmasta, mikä saa rennon fiiliksen aikaan klubeilla käydessäni. Mielestäni paras idea tässä biisissä on tuo melko pitkä hiljaisuuskohta noin 1:33 ja 3:20 tienoilla, milloin vain house-urusta lähtevä kaiku soi taustalla. Se jotenkin jättää haluamaan lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joel Kalsi - DCX - Flying High (radio edit) -preview 01.03.2006

Joel Kalsi - DCX - Flying High (radio edit) -preview
Heh, ja kyllähän tätä on kuullutkin klubeilla soitettavan. Erinomainen analogibasso ja vocoder voksut. No joo, ehkäpä ei omaperäisyydessään mikään huippu, mutta omassa tyylissään laatua. Tämä on juuri sopivan koukuttava, että mieli tekee siirtyä melkolailla välittömästi tanssilattian puolelle jammailemaan. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saffron - Saturated Love 27.02.2006

Saffron - Saturated Love
Todella hyväntuulinen ja iloista energiaa pursuava kappale. Uskaltaisimpa jopa verrata Daft Punkin tuotantoon tunnelmaltaan, vaikkakin vähän popimmalla otteella. Teknisesti myös erinomaisesti toteutettu, tosin bassot olivat mielestäni turhankin kovat tunnelman huomioonottaen. Juu, tämä on hyvä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saffron - A Goodbye 27.02.2006

Saffron - A Goodbye
Kaunista, hyvin kaunista. Unohdan tyystin kappaleen kommentoinnin kriittiseltä näkökulmalta ja jään kuuntelemaan kappaleen maalaama unista maailmaa... ...Ja istun hiljaisessa jazz klubissa baaritiskillä muutamaa tuoppia irlantilaista olutta tai lasinpohjaa hyvin kypsynyttä viskiä siemaillen. Ilmeisesti hieman väsyneenä myöhäisestä ajankohdasta johtuen, tai muuten surumielisenä... ... Huh, kuinka film noiria. Bittersweet. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matematiikka Agitaattori - Tasapainottoman yhtälön vapaapäivä 13.12.2005

Matematiikka Agitaattori - Tasapainottoman yhtälön vapaapäivä
Tämä kyllä osoittaa, että kappaleen tekijällä on todella hyvä matemaattinen hahmottamiskyky. Yllätyin itse asiassa biisin sisällön laadukkuudesta. Tarkoitan, että varauduin jo kuulemaan jotain aivan käsittämätöntä ääniaaltojen säksätystä, mutta tämähän olikin vallan tyylikäs ja miellyttävän kuuloinen teos. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 23.06.2004

Kalkutan Konepaja - Taxi
Aikas mukavasti etenee tämä biisi. Komppi toimii hyvin taustalla, vaikka bassorumpu tuntuikin välillä jäävän hieman muitten soundien alle. No täytyy myöntää, etten ole pahemmin rokkia kuunnellut, mutta mielestäni tässä oli ihan ovela meininki päällä. Ihan jees biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahuuden Prototyyppi - Totuudesta 22.06.2004

Pahuuden Prototyyppi - Totuudesta
Oijoi. Oikein mukavan kuuloista kitaraa. Nuo vokaalitkin alkavat oikein mukavasti suomalaisella voimasanalla. Mutta muuten sanoista tuntuu jotenkin puuttuvan sitä jotain. Heh, tuo naurahdus tuolla lopussa on hyvä. Ahaa, tämä olikin näin lyhyt biisi... Pituutta tällä olisi voinut olla lisääkin, mutta kyllähän tuo lyhyt pituus ns. nasevoittaa biisiä. Tuotannollisesti tämä on myös mielestäni varsin hyvin tehty biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Kurkiaura 24.06.2004

Pääoma - Kurkiaura
Pitänee ihan aluksi sanoa, että mukavan leppoisa tunnelma tässä biisissä. Tuo kitaran melodiakulku kuulosti kuitenkin jotenkin tutulta, mutta taidan vaan kuvitella. Vokaalit ovat myös ihan toimivat, mutta ne voisi kompressoida hieman selvemmin kuuluviksi. Rumpujen diskanttiosuus kuulosti myös hieman vaisulta, mutta ei siis mitenkään kovin häiritsevästi. Ihan toimiva biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keenland - kung-fu 16.06.2004

Keenland - kung-fu
Lupaavalta kuulostaa. Itämainen tunnelma iskee ainakin minuun hyvin. Hieman viimeistelemättömältähän tämä kuulostaa, mutta tämä onkin näköjään previkka. Rummut ja basson toimivat oikein mukavasti, ehkäpä tuo hihat oli kuitenkin hieman himmeä. Eli se olisi voinut olla aavistuksen kirkkaampi. Lisäksi kun tuo sitar-melodia alkaa soimaan, jää biisi hieman toistamaan itseään kappaleen loppuajan. Hienolta kuulostaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Welkin - Question 15.05.2004

Welkin - Question
Hmm... Varsin maltillista hardtrancea. Todella hienoja soundeja olet saanut tähän biisiin kasattua. Tuo piano kuulostaa todella hyvältä. Kyllä tämä minuun kolahataa ja kovaa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uuden Helvetin Henkimaailmayhtiöt - Verivirrat 23.06.2004

Uuden Helvetin Henkimaailmayhtiöt - Verivirrat
Hyvin pulputtaa tuo alku ja varsin ovelia taustaääniä olet muutenkin tähän biisiin upottanut. Nuo viulu/pad osiot kuulostivat tosin mielestäni hieman "raaoilta", mutta tunnelmaa tässä biisissä kyllä piisaa. Tulee jonkin pelin taustamusiikki mieleen, enkä siis tarkoita tätä mitenkään alentavana ilmaisuna. Soundipuolessa olisi siis kyllä jonkin verran säätämistä, mutta muuten ihan jees biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Herra Eevert - Bottle of beamcola 12.05.2004

Herra Eevert - Bottle of beamcola
Varsin mukavaa rytmittelyä. Kappaleessa on letkeä tunnelma ja sävellys toimii. Vokaalien puuttuminen jäi aluksi häiritsemään (vaikka en varsinaisesti hip-hopin ylin ystävä olekaan :)), mutta tuollahan lukeekin, että tämä on instrumentaalia. hmm. Alun piano toimii sinäänsä ihan mukavasti, mutta se on soundiltaan aika voimakas ja mielestäni häiritsee hieman muita pehmeämpiä melodioita. Muuten melodioissa ei ole pahempaa sanomista. Taustalla olisi ehkä voinut olla jousia tai pehmeitä padeja säestämässä, kun nuo vokaalit puuttuvat, mutta toimiihan tämä näinkin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Charayana - Liberation [original vocal mix] 03.06.2004

Charayana - Liberation [original vocal mix]
On tämä kyllä sen verran laadukas biisi, että huh huh. Vokaalit toimivat mukavasti taustalla ja melodia luo tunnelmaa. Eeppistä menoa, josta en kyllä löydä mitään kritisoitavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele happy-go-lucky - trippin' 01.03.2006

happy-go-lucky - trippin'
Kyllä kyllä, tunnelmaa ja rikkinäisiä soundeja piisaa. Aika pinnalla ovat myös nuo rummut sun muut, mutta kyllä tuon kauniin laulannan sieltä juuri ja juuri tarpeeksi selkeäsiti kuuli. Todella hienoa jälkeä taas. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele d fast - tribute to twang ep - 03 someone else´s haven 21.03.2006

d fast - tribute to twang ep - 03 someone else´s haven
Uuh, kuinka utuisia soundeja tämä teos kumpuaakaan. Soundi on mukavan säröistä ja tuo mieleeni hyvin erään tietyn japanilaisen animaation taustaraidan. Kompitus tässä on kyllä omaa luokkaansa, eli todella virkistävän erilaista rytmitystä tämän hemmon mielestä. Pituuttahan tällä olisi voinut olla toinen mokoma lisää, mutta kyllä tätä chillaa ihan kympillä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen 10.06.2004

Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen
Tunnetiloja... Melkein välittömästi biisin pyörähdettyä soimaan nousi pinnalle tuntemus "Mitä hemmettiä!?". En osannut todellakaan odottaa tällaista materiaalia. Ei tämä suoranaisia kauhun tuntemuksia aiheuttanut, jos se oli mahdollisesti tarkoitus. Myönnetään, että äänimaailma loi aluksi ahdistavan olotilan, mutta siihen hieman turtui biisin edetessä. Jotain muitakin kummallisia fiiliksiä tuolla päässä jylläsi, mutten ole niin varma miten ne sanoiksi pukisin. Musiikillisesti tuolla taustalla soi oikein mugavia ja surrealistisia padeja ja muutenkin tunnelma on aika ovela. Rakenteellisesti tämä on kyllä vähän yksitoikkonen ja mielestäni pituuttakin olisi voinut olla vähemmän. Mutta ole sinä aika työn tehnyt kun olet noita jokelteluita nauhoitellut :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 1. Paholaisen parjattu piano 26.01.2004

Haava - 1. Paholaisen parjattu piano
Oletpa saanut ahdistavan tunnelman aikaan. Ihan pätevää pianonsoittoa, jos minä nyt siitä mitään ymmärrän. :) Tuo paperinrepeämisen äänen kirkkaus sopi erinomaisesti vastapainoksi pianon tummuuteen. Sopi mielestäni erinomaisesti myös tunnelmaan. Kyllä pidin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gerichtshof - Kostoksi 15.12.2003

Gerichtshof - Kostoksi
Huh, väristyksiä saan tästä. Kivan särö komppi ja mukavan rankka meno. Tykkää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä 26.01.2004

Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä
Noniin, nyt olen kyllä kuullut mikserin tunnelmapitoisimman biisin tähän mennessä. Täysin insane... Ihan kummallisia fiiliksiä virtaa mielessä. Oikein pahaa tekee kuunnella tuon sydämesi takomista. Äänien muodostama koknaisuus on kerrassaan loistava. 4:01 alkava feedback... hmm.. sähkökitara(?) tuntui yhteensopimattomalta fiiliksen kanssa, mutta ehkä en ymmärtänyt biisiä oikein. Pidän tunnelmaa melkeimpä tärkeimpänä asiana musiikissa ja tässä se välittyy erinomaisesti. Lopetus kruunaa muutenkin teoksen. Jeps... 10.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 68plus - Power Play 14.12.2003

68plus - Power Play
Ei oikein lähtenyt. Soundipuoli mättää jonkin verran ja melodiakin tuntui liian pirteältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frondelius - Mexican Sunset 15.12.2003

Frondelius - Mexican Sunset
Hmm... En voi oikein sanoa itseäni tämän genren faniksi, mutta ihan mukavaltahan tämä kuulostaa. Soundipuolesta sen verran, että paikoitellen biisi tuntui hieman midimaiselta... Ihan ok biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ShaManiacs - Papa Gaio Scan 19.10.2003

ShaManiacs - Papa Gaio Scan
Huh. Tämä biisi jytää. Massiivinen basso ja hienoja efuja. Toimii varmasti hämyisissä underground bileissä ja muutenkin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele ShaManiacs - Rusty Ringmaster 19.10.2003

ShaManiacs - Rusty Ringmaster
Hyvä tunnelmahan tästä puskee päälle. Hienoja soundeja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Phenomenal (vanhat) - Another World [vocal edit] 26.10.2003

Phenomenal (vanhat) - Another World [vocal edit]
Varsin tunnelmallista trancea. Olen Stocco:n kanssa samaa mieltä hatuista. Ottavat hieman korviin ja noissa filleissä, jos se nyt on oikea ilmaisu, ovat symbaalien tasot aika korkeat. Mutta pikkuvikojahan nämä... Vokaalit sopivat sisällöltään hyvin biisin tunnelmaan, mutta hieman karkeilta ne välillä kuulostivat. Efuja vaan lisää peliin. :) Noin yleensä ottaen tämä nyt kuulosti hieman keskeneräiseltä, mutta pidin silti biisistä varsin paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quayside - Turquoise 26.10.2003

Quayside - Turquoise
Onpa taidolla ja tiedolla tehty biisi, ei voi kuin ihmetellä. Mukavan rauhallinen tunnelma ja kauniit vokaalit. Lisäksi vielä toimiva tausta. Taidanpa kuunnella vielä toisenkin kerran... ja vielä kerran...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frondelius - Highway Groove 29.09.2003

Frondelius - Highway Groove
Ihan ovela biisihän tämä on. Ehkäpä rummuissa olisi voinut olla seassa myös vähän rikotumpaa rytmiä. Ihan kiva biisi :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frondelius - 32 Degrees Of Mixsid 15.12.2003

Frondelius - 32 Degrees Of Mixsid
Semmoisen jutun huomasin, että kun tuo sid-ääni oikein innostuu nousemaan korkealle, niin se alkaa hieman särkemään. Heh, kasaria :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - crave 27.09.2003

furi anga - furi anga - crave
Fiilistä löytyy ja äänimaailma jälleen kerran mahtava. Eipä tässä muuta tarvitakaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - unknown poetry 27.09.2003

furi anga - furi anga - unknown poetry
Mieletöntä rumpuilua. Tausta toimii aivan kympillä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele H4Z - Step By Step (May Dub) 19.10.2003

H4Z - Step By Step (May Dub)
Hienosti viimeistelty biisi. Kokonaisuudessaan aika mahtava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pequman - Eksistanssi 23.07.2003

Pequman - Eksistanssi
Omaan makuuni tämä on hieman monotoninen biisi, mutta toteutukseltaan taas kuulostaa erinomaiselta. Biisin lopetus oli ehkä hieman tavanomainen, mutta kuitenkin ihan toimiva. Pitää minunkin mainita, että tuo basari kuulostaa hyvältä ja muutenkin komppi on mukavan hypnoottinen. Jep jep... Tämän tahtiin tanssisi oikein mielellään klubilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pequman - Wishmaster 23.07.2003

Pequman - Wishmaster
Hieman tummuutta ja melodiaa lisää jäin tähän kaipailemaan, mutta menihän tämä näinkin ihan mukavasti. Kiva padi tuossa breikissä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-form - The Bug 14.12.2003

Re-form - The Bug
Melodiaa? Aika paha ja on muuten todella hyvä komppi. Kivoja kolinoita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-form - Blackmailer (Hard Nrg Mix) 14.12.2003

Re-form - Blackmailer (Hard Nrg Mix)
Mukavan rosoinen äänimaailma. Todella hienoja soundeja... Jep, tykkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-form - Access To Your Soul 14.12.2003

Re-form - Access To Your Soul
Agressiivinen biisi kieltämättä. Eikä muuten hullumpi toteutukseltaankaan. Harmi vaan tuo huono äänenlaatu. Varmaa tamppausta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-form - Extremely Dangerous 14.12.2003

Re-form - Extremely Dangerous
Huh huh. Hmm... Olenkohan kuullut tämän ennenkin. :) Pitää minunkin kehua tuota soundia vaikka tuleekin lo-fi:na.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Solarblaze - Light Wave 01.02.2004

Solarblaze - Light Wave
Kivan kuuloista trancea. Biisin alku oli tosin mielestäni aika tavanomainen, mutta melodia ja äänipuoli toimii. Basso on myös mukavan muhkea ja perkussioita löytyy mielenkiinnon lisäämiseksi. Biisi kuitenkin jää junnaaman melodian alettua, eikä tarpeeksi monipuolisia elementtejä tuoda lisää. Biisi loppuu myös hyvin tavanomaisesti. Ehkäpä jokin kirkkaasti soiva elementti olisi sopinut vielä tuonne loppupuolelle. Kokonaisuudessaan hyvä ja taidolla toteutettu kappale, joka silti jätti hieman kylmäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pequman - Pseddset 23.07.2003

Pequman - Pseddset
Hyvin on menoa biisissä ja ihan ovela kokonaisuus yleensä näin lyhyesti analysoituna :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele ShaManiacs - Hypercube detective (unfinished) 19.10.2003

ShaManiacs - Hypercube detective (unfinished)
Aikas tunnelmallinen alku. Muutenkin todella mielenkiintoinen äänimaisema saatu aikaan noilla perkussioilla. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keenland - Expanded 26.04.2003

Keenland - Expanded
Tämä kaipaisi mielestäni vielä bassoraitaa tuonne taustalle tai ainakaan näillä laatikoilla en erottanut sitä :), mutta toimii tämä näinkin ihan hyvin. Äänenlaadultaan tämä kuulostaa erinomaiselta. Eri elementit sopivat myös hyvin yhteen ja erityisesti pidin tuosta lopussa soivasta hieman tampuralta kuulostavasta osasta. Oivallisia soundeja olet löytänyt. Hieno biisi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - the day when earth cried 18.04.2003

furi anga - furi anga - the day when earth cried
Erinomainen tunnelma ja hyvän kuuloista rumpuilua. Pidän itse ehkä hieman rankemmasta menosta, mutta tämä on kyllä erinomainen biisi. Mielestäni myös tuo basso sopii hyvin tämän biisin tunnelmaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frondelius - No Less Than Music 18.04.2003

Frondelius - No Less Than Music
Äänipuolelta tämä kuulostaa mielestäni varsin laadukkaalta. Tunnelmaakin tässä on ihan mukavasti mukana, mutta olen samaa mieltä Rileyn kanssa noista rummuista eli komppi on välillä ehkä hieman liian rikottu. Lisäksi bassorumpu tuntui hieman pehmeältä, mutta hieno biisi muuten.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minas Anor - Trinity 23.01.2004

Minas Anor - Trinity
Ohoh. Ompa mielenkiintoinen biisi. Ehkä hivenen yksitoikkoinen, mutta toimiva. Äänimaailma oli erityisesti minun mieleeni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frondelius - The Eyes Of Yours 18.04.2003

Frondelius - The Eyes Of Yours
Onpas muuten hyvä pianosävellys. Tämä luo kyllä todella hyvin tunnelmaa. Loppu olisi ehkä voinut olla toisenlainen, sillä nyt se jää jotenkin avoimeksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keenland - Fraught with Chaos 04.04.2003

Keenland - Fraught with Chaos
Kuuntelin tämän lofi:na varoituksesta huolimatta, sillä yhteyteni on hieman nopeusrajoitteinen. Biisi alkaa mukavasti ja varsinkin tuo padi kuulostaa hyvältä. Rumpukomppikin sopii mielestäni mukavasti melodiaan, mutta ehkä hieman enemmän variaatiota olisin kuitenkin siihen kaivannut. Myös tunnelma on biisissä mielestäni hyvin onnistunut. ( Tuli sellainen fiilis kuin ajaisi autolla yksin sumuntäyteisellä moottoritiellä aamu neljältä. ) Kyllä tästä sen verran hyvän kuvan sai jo lofi:na, että uskallan nuo pisteet tuonne laittaa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SORA - Johnny Moon 30.03.2003

SORA - Johnny Moon
Hiano tunnelma. Huh, nuo vokaalit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele CNF-Community Neglects the Facts - Dusted (LIVE) 21.03.2006

CNF-Community Neglects the Facts - Dusted (LIVE)
Pointsit itämaisesta tunnelmasta ja hyvästä meinigistä. Eipä tästä kyllä pahaa sanottavaa kyl pahemin löydy. Toistoo on jonkin verran, mutta eipä se pahemmin haitannu. ;D

Kommentti kappaleesta Kuuntele TheClassRoom - I'am a raw 30.03.2003

TheClassRoom - I'am a raw
Annoit itse tällekin sitten kympin. Aikas kaukana trancesta.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele TheClassRoom - Night 30.03.2003

TheClassRoom - Night
Kuten Electra sanoi, ei mitään järkeä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Grazh - Fallen Star 01.03.2003

Dj Grazh - Fallen Star
Alun johdatusmelodiassa voisi lisätä mielestäni hieman reverbiä. Hieman ehkä junnaa, mutta muuten ihan ok melodia. Taustalle voisi ehkäpä vielä lisätä padisynan?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rhodos - P.R.K 01.03.2003

Rhodos - P.R.K
Hmm... Tämä ei ole Nu-NRG:tä, jos nyt genreistä mitään tiedän :). Ehkäpä breakbeat, d'n'b tai Chill? Olihan tämä ihan letkeä biisi. Hyvän kuuloisia ääniä oli seassa ja yksinkertaisella tavalla hyvä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rhodos - Rock the GOa 01.03.2003

Rhodos - Rock the GOa
Masterointia tuntuisi tämä kaipaavan. Pituutta pitäisi myös löytyä paljon lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deformis - Running through the rain 08.03.2003

Deformis - Running through the rain
Tästähän lähtee hyvä fiilis. Hyvin sopivat myös nuo efektiäänet tähän tunnelmaan. Todella taidokkaasti tehty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TheClassRoom - Storm 30.03.2003

TheClassRoom - Storm
Aha... Että tämmöstä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Conaysto - Heavenly Sceneries 22.02.2003

Conaysto - Heavenly Sceneries
Enpäs ole ennen Trip-Hop:ia kuunnellut, joten minulla ei ole oikein vertailukohtaa tähän arvosteluun. Aika letkeältähän tämä kuulosti... Taitaa tämä genre olla jotain sukua Drum'n'Bass:ille. Tykkäsin erityisesti kompittelusta ja tuosta salaman jyrinää muistuttavasta äänestä. Vokaalitkin kuulostivat ihan hyviltä. Loppu olisi ehkä saanut olla mielenkiintoisempi eli muuta kuin pelkkä pois feidaus. Pidin tästä biisistä eli semmoinen 8½.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stromstörung - Play 16.02.2003

Stromstörung - Play
Olen samaa mieltä fakapin kanssa tuosta spiikistä. Ihan hyvä meinikihän tässä oli. Hieman tosin junnaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Traktori - Sputnik 21.02.2003

Traktori - Sputnik
Saahan noita annettua, mutta siinä antaa samalla itsestään hieman typerän kuvan. Mutta joo... Alun spiikki oli hienon kuuloinen. Biisin biitti oli myös varsin mielenkiintoinen ja toimiva. Muutenkin äänimaailmaa kuvaa hyvin sana erikoinen. Tämä laji ei kuitenkaan oikein kolahda minuun, joten jätän arvostelun auki. Tekniikkapuolelta antaisin yhdeksäisen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Traktori - Six Sex 21.02.2003

Traktori - Six Sex
Aikas hardcorea. Kyllähän tässä menoa piisasi. Perkussiot toimivat hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Traktori - Alkamix 21.02.2003

Traktori - Alkamix
Tässä on kyllä sitä jotain.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deformis - Blue wires (part 2.) 08.03.2003

Deformis - Blue wires (part 2.)
Hienoja soundeja tässä. Biitti kulkee mukavasti ja muutenkin hyvä meininki. Pisteinä 8+.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Coaxys - Planet X-ys 21.02.2003

Coaxys - Planet X-ys
Kuten edelliset jo mainitsivat, saisivat alun stringit olla minunkin mielestä pehmeämpiä. Melodia taas kaipaisi lisää reverbiä. Vokaalit puolestaan toimivat ihan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Subb - Cone 09.02.2003

Subb - Cone
Aika perustranceahan tämä on, muttei ollenkaan hullumman kuuloista. Melodia jäi muutamassa kohdassa junnaamaan hieman. Rytmi toimii hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pequman - Gosu 16.02.2003

Pequman - Gosu
Kyllähän tätä kuuntelisi klubeilla. Hieman junnaavaa omaan makuun, mutta taustalla tämä toimisi todella hyvin. Hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal Museum - To Rule Them All 04.04.2003

Signal Museum - To Rule Them All
Ihan mukavasti tunnelmaa tuossa alussa, mutta en tuosta jatkosta oikein osaa sanoa :). Ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiwa - Trucker Man 16.02.2003

Kiwa - Trucker Man
Enpäs ole ennen tribaalia kuunnellut. Hyvältähän tämä kuulostaa ja mielenkiintoisia ääniä piisaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiwa - Dramatic Display Of Insanity 16.02.2003

Kiwa - Dramatic Display Of Insanity
Hyvän kuuloista. Tämän kuunteluun tarviis kyllä vähän isommat subbarit.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiwa - Nasty Drop 16.02.2003

Kiwa - Nasty Drop
Hienon kuuloisia ääniä tässäkin. Pitää itsekin mainita, että tuo basari lähtee aika hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiwa - Alpha Sector 15.02.2003

Kiwa - Alpha Sector
Mageita ääniä. Toimii todella hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele diesel dump - J-Project 02.03.2003

diesel dump - J-Project
Täytyypä tässä vaiheessa mainita, että soundipuoli on näissä biiseissa todella hyvä. Kummia nuo vokaalit, mutta sopivat hyvin tähän biisiin. Hyvä biisi tämäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pequman - Body Snatchers 16.02.2003

Pequman - Body Snatchers
Mukavan tummaa mätkettä. Hienoja narinoita taustalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SORA - WAR 07.02.2003

SORA - WAR
Todella onnistunut tunnelma. Tulee aika urbaani ja militantti fiilis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele diesel dump - Pig Oil 02.03.2003

diesel dump - Pig Oil
Huu. Hieno biitti ja trancemaisuus sopii tähän ihan hyvin. Näissä sinun biiseissä on kyllä tunnelmaa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele diesel dump - Edge 02.03.2003

diesel dump - Edge
Hieno alku. Hmm... Biitissä oli mielestäni trancemaisuutta, mutta muuten tulee mieleen techno, detroit tai monotrack. Ehkä hieman liian monoa minun makuuni, mutta tunnelmaa löytyy ja sitä minä biiseistä haen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele diesel dump - Chase You (7654321) 02.03.2003

diesel dump - Chase You (7654321)
Kuten edellä on jo mainittu, toi tämä minullekin mieleen prodigyn. Ehkäpä tuon basson takia. Biisi on kokonaisuudessaan kerrassaan loistava. Nuo speakit/vokaalit antoivat myös hienon lisän tunnelmaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele diesel dump - The Tunnel 02.03.2003

diesel dump - The Tunnel
Hyvin toimii näissä pienissä laatikoissakin. Mahti biisi. :)

Sivu: 1 2