Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 18 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakka - Arkuiris 16.05.2022

Sakka - Arkuiris
Jännän kuuloinen kieli, tulee vähän portugalin fado mieleen tästä biisistä. Neitosen laulu sopii hyvin tämäntyyppiseen melodiaan. Ehkä laulu jäi pikkasen pohjien päälle leijumaan irrallisena ja laulussa oli hiukan hätäinen fiilis. Mutta kaikkinensam tässä biisissä on mukavan runollinen ja kaihoisa tunnelma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele zoe - tää voi olla elämää 19.01.2022

zoe - tää voi olla elämää
Olet tehnyt hienon biisin. Siinä on joku tunnepohjainen juttu, joka tekee siitä uskottavan ja itse koetun oloisen, varmaan niin onkin. Pelkistetty laulu ja kitara toimivat hyvin kimpassa. Tykkäsin kovasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Kun Joulu on 15.12.2021

POMB - Kun Joulu on
Hei, täälläkin on western kutsunut. Munnari soi hienosti ja tunnelma on levollinen. Soitossa on kaikki oleellinen hyvä kasassa, ei tarvitse mitään lisätä. Elämän pienistä asioista se ihmisen onni lopulta rakentuu, kuten laulamistasi saunomisesta ja hyvästä ruuasta. Kun kertoo pieniä asioita, niistä tuleekin suuria, koska asiat ovat ihmisillä lopulta yleispäteviä. Mulla tulee tästä tunne, että pitääpä heittää arkihuolet nurkkaan ja keskittyä joulun odotukseen. Jeppissettiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2MB - Joulu tuo valon 10.11.2021

2MB - Joulu tuo valon
Sulla on oma hieno tyyli, toteava, maalaileva, äänessä on hyvä presense. Se, mitä laulat, on siinä eikä siihen ole kellään mitään mutinaa. Näissä biiseissä on samantapainen poljento keskenään. Mietin tyylin ja toiston rajapintaa, mutta eihän Leonard Cohenkaan vetäissyt rockabillyä ihan vaan vaihteeksi. Jos teet hyvin erilaista musaa, olet linjaton - jos teet samalla tyylillä, toistat. Siinä taiteen ikuinen dilemma. Anyway, biiseissäsi on hyvin tilaa lyriikan ilmaisulle ja se tekee näistä siten hienoja. Tyyli on löytynyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Kaamosmasentujan Tuskanhuuto 01.10.2021

U.K. Arpo & Täyskeno - Kaamosmasentujan Tuskanhuuto
Hyvällä riffillä lähdetään. Tulee mieleen jotenkin LA-pörrötukkahevibändit 80-luvulta raitatrikoissa. Sanat ovat linjassa tyylin kanssa ja onhan ihmisen hyvä tarkastella välillä jumalasuhdettaan, vaikka näin biisin muodossa. Kyllähän tästä tykkää, tulee paljon flashbäkkejä menneisyydestä. Puolivakavasti pikkukieli poskella, sanoisin, hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyxpress - Tuntsa 07.09.2021

Indyxpress - Tuntsa
Kyllä tästä Lappi tulee mieleen ja leirinuotio tunturipuron taipeessa. Kiva road-tunnelma ja akkarit on hyvin vedetty. Kiipparit säestää mukavan pemheästi taustalla. Ehkä noi ihan lopun rummut olisin jättäny veke, mutta tasapainoinen kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Purjehdus 07.09.2021

POMB - Purjehdus
Heh, hauska alku, käväisee modernimpi jazz mielessä. Tässä on myös jotain progevibaa, aika paljonkin ja trumpat heittää fiilikset taas mehikoon päin. Rummut taitaa soittaa bossanovaa. Sulla on tunnistettava tatsi ja se on hyvä. Ripaus pohjanmaalaista paatostakin ja sit toisaalta väliamerikan fiestaa pilleissä. Biisi kurkottaa moneen suuntaan ja se on hyvä, se tekee siitä mielenkiintoisen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Darkest Steps - Earth's Black Womb 28.06.2019

The Darkest Steps - Earth's Black Womb
Deeppii stuffii. Näissä tämän tyyppisissä biiseissä on saundit lähes aina kohdillaan. Mietin vaan sit tota sisältöä, että mikä näissä on talenttia ja mikä ns. perinnekamaa. Kiva väliosa kotiurkujen jollain saundilla. Soitot toimii anyways.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise 28.06.2019

Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise
Nice lyrics and background. Not sad, not happy, it is between with the feeling of this song.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Dante 28.06.2019

Fiona's Scarlet Swan - Dante
Ollaan hautuumaalla klo 24.47. Laulajan indie-saundi kiva örinän sijaan. Aha, kertsi lähti tykimmin. Lajissaan hyvin tehty, ehkei tuossa sävelskaalassa kovin yllättävä, kiva väliosa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Swamp Creature 28.06.2019

Crookmachine - Swamp Creature
Itämaisia pilkkusieniruokia pöydässä. Kivoja melodisia sävyjä biisissä. Tulee vanhat 70-luvun suomalaiset hämyprogebändit mieleen, hyvällä tavalla. Ei valittamista, toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roni Samuli - Pelonmurtaja 28.06.2019

Roni Samuli - Pelonmurtaja
Kuulostaa tekijälleen tärkeältä biisiltä. Komppi hauskaa vaihtelua. Makkari-indietä sympaattisesti. Kertsi yksinkertainen ja that´s it, sopii kokonaisuuteen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kesäpäivä 28.06.2019

P. M. Kostiainen Project - Kesäpäivä
Tässähän on hauska mutapainin ystävät-meininki. Punkkia ja Kraftwerkia samassa paketissa. Sanoissa tiivistyy kesäpäivä kaikessa karuudessaan ja totuudessaan. Hauskasti outo sekoitus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yhtä juhlaa - Sisäinen aurinko 30.11.2016

Yhtä juhlaa - Sisäinen aurinko
Onnea uuteen elämänkäänteeseen. Kynnetty on välillä roudassa täälläkin, joten tiedän, mistä tässä lauletaan :-) Käyn välillä kuulostelemassa näitä ja mietin, milloin taas aloittais. Kamat on, mutta potikka ei liikahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Aikuisia ihmisiä 21.01.2010

Make Vahtola - Aikuisia ihmisiä
Jep, seesteinen meininki biisissä, Kauko käväisi alussa mielessä, kertsistä taas piitleksien kärpässienenmakuisemmat loppuajan tuotokset. Kivaa malttia, sellasta aikuisviidettä vaatteet päällä, lopussa otetaan vähän massaa messiin. Kaikenkaikkiaan hyvinduunattua tyylipuhdasta ja kuunteluystävällistä Vahtola-vuosikertaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Syksy (Maailman ääriin) 05.06.2009

Make Vahtola - Syksy (Maailman ääriin)
Joo, syksyyn kannattaa varautua jo hyvissä ajoin, mielummin ennen juhannusta, ettei tule yllärinä ;) Seesteinen on tunnelmaltaan biisi tämä. Aavistuksen rosoinen putkiskitta on oiva mauste tälläiselle fiilismaalailulle. Kyllähän mä aavistin, mistä se kertsi sitten lopulta lähti, mutta kikkakolmoset eivät kuulukaan tämän tyyppisiin biiseihin; pikemminkin eheä kokonaisuus saundi- ja fiilisosastoilla. Kertsin fraasi a-osan päälle oli hyvä oivallus. Kahta juttua mietin jälkeenpäin: olisko laulu pitänyt vetää ihan nenä mikissä vähän intiimimmällä tunnelmalla ja sit olisko kertsin tremolo-skitta ollut parempi jonain delayn-echojuttuna. Makuasioita, mutta niistä ei kannata olla huolissaan näissä Vahtolan jutuissa, ne on kondiksessa kaikilta osin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Varpusparvi 22.11.2008

Make Vahtola - Varpusparvi
No nyt paukahti kommentti. Joo, tätä kuunnellessa tuli sellaisia ajatuksia, että täällä Mikserissä on kahdenlaisia biisintekijöitä: niitä, jotka kuuntelevat paljon eri musaa ja saavat idean, että teenpä tuollaisen ja tuollaisen biisin kuin se ja se, ja sitten on niitä, jotka tekevät täysin omantyylisiä juttuja, satoi tai paistoi. Ekoilla rasitteena on se, että biisit kuulostavat melkein plagiaateilta ja linjattomilta keskenään ja jälkimmäisillä se, että biisit toistavat itseään. Tämä biisi kuuluu jälkimmäiseen klubiin enkä sano tätä negatiivisena asiana, vaan itseasiassa tässä on samaa hohtoa kuin esim. Joan Miron maalauksissakin, jotka ovat aina tunnistettavissa ja aina niistä löytyy tietty laadullinen kvaliteetti. Oma staili on ehdottomasti parempi kuin tyylitön heittopussi. Tämä biisi paranee kuuntelukerroilla. Sanoituksessa aavistus kliseisyyttä ("sehän tiedetään" jne). Kertsin melodiassa on ehkä se ongelma, että tietyillä soinnuilla laulumelodia menee melkein aina samalla lailla, koska sointupohja ei mahdollista melodialle suurta liikkuvuutta, se hajoaisi. Sillä on varmaan joku tietty oma musiikillinen termi. Nomutta, hyvä biisi, tekijänsä näköinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - WANNA BE THE WORST 06.11.2008

Mahan - onemanband - WANNA BE THE WORST
Piti oikein avata kommentointi-saldoni, koska tämä kuulosti niin paljon The Who:lta. Vaikka rumpali ei nyt ihan samanlainen tuulispää olekaan kuin Keith Moon, niin biisin hiukan röheltävä yleismeininki, rakenne ja laulusaundi toi kyllä tämän mod-orkesterin mieleen. Eli, yllätti siis iloisesti. Itse biisi on omalla laillaan tyylipuhdas, ei mullistava, mutta viihdyttävä. Hyvä fiilis laulussa. Jepjep.