Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 284 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - 12 baarin blues 11.11.2008

Slack Haddock - 12 baarin blues
Erikoinen biisi. Aika pitkälti stoner rockia, mutta erilaisella sovituksella ja hieman kesymmillä soundeilla. Intro ei mielestäni oikein sovi biisiin, enkä pidä laulusta siinä. Muissa osissa laulu kuulostaa todella hyvältä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - OctoHeart 11.11.2008

Slack Haddock - OctoHeart
Melkoinen riffi heti alussa. Kitarasoundi on 70-luvun Black Sabbathin henkinen ja sehän toimii. Todella jännä biisi. Pidän erityisesti siitä, että edellisestä osasta on vaikea päätellä, miltä seuraava kuulostaa. Kuitenkin biisi pysyy kasassa ja etenee luontevasti. Vakuuttavat laulut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karnakian - White Star 01.09.2008

Karnakian - White Star
Mielenkiintoinen intro. Siitä ei oikein tiedä, mitä odottaa. Upeat kosketinsoundit. Sointukierroissa on ideaa, mutta kokonaisuuksina ne ovat hieman tasapaksuja. Laulu on vähän monotonista makuuni. Jäin kaipaamaan monipuolisempaa tulkintaa, joka ei ainakaan taidon puuttesta jää kiinni. Loppupuolella tosin tarjoillaan korkeampaa laulua. Biisi on ehkä hieman liian pitkä. Tuntuu, että samoja ideoita pyöritellään liikaa. Hyvää soittoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - Sad Men Do 02.09.2008

Slack Haddock - Sad Men Do
Hienosti onnistuu tällainenkin materiaali. 22s kohdalla alkava osa muistuttaa erittäin paljon jotakin, jota en nyt saa päähäni. Tunnelma on hyvin melankolinen. Tämä toimisi loistavasti introna synkälle ja raskaalle biisille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Tara 01.09.2008

Marccus - Tara
Tämä on fiilikseltään niin kasari-AOR, että on vaikea keksiä kommentoitavaa. Soundeissa on suorastaan ärsyttävän paljon todella korkeaa diskanttia. Biisi on erittäin taitavasti toteutettu, mutta valitettavasti minun on hyvin vaikea kuunnella tätä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petey - Monika 02.09.2008

Petey - Monika
Erikoinen kitarasoundi. Laulussa ja sanoituksessa on enemmän kuin vähän Yrjänää. A- ja B-osat sopivat hienosti yhteen. Sovitus on tasapainoinen ja hallittu. Melko kuuma masterointi rikkoo kappaleen sävyjä aika pahasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - Let\'s Make A Train 01.09.2008

AlfaKallen vanhat - Let\'s Make A Train
Laulun time elää hauskasti. Rumpukomppi sopii hyvin biisin levottomaan tunnelmaan. Soundimaailma vaihtelee sopivasti, biisi ei tunnu tylsältä. Tyylikäs lopetus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Liquorworks - Liquor Dreams Pt.3 02.09.2008

Liquorworks - Liquor Dreams Pt.3
Kitaraintro kiinnittää huomion heti. Tempo on mukavan rauhallinen ja kitaran nopea tremoloefekti toimii sille hienosti kontrastina. Nykypäivän standardien mukaan ohuehko kitarasoundi jättää upeasti tilaa bassolle, hieno homma. Soitto on tarkkaa ja ohjelmointi on tehty tyylikkäästi. Neljän minuutin kohdilla tulevassa sahausriffissä on munaa. Muutenkin metallin sävellys kuulostaisi olevan hallussa. Hyvät soolot.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - The First meets The Last 02.09.2008

Slack Haddock - The First meets The Last
Melodia ja soinnutus toimivat hyvin. Särökitaraa sai odottaa ehkä liiankin kauan. Mielestäni biisi olisi voinut kasvaa jo aiemmin. Korkeampi laulu muistuttaa hieman Roger Watersia, mikä sopii tähän kappaleeseen. Biisin tunnelma on samalla tavalla tunnistettava kuin monissa muissakin kappaleissasi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Eyedrops 01.09.2008

vanhat ehjät - Eyedrops
Ei tämä kovin modernilta kuulosta, vaikka niin kuvauksessa kerrotaankin. Vaan eipä sillä ole väliä, homma toimii hyvin tällä tyylillä. Soitto ja laulu toimivat upeasti tässäkin biisissä. Tästä tulee mieleen, että juuri tältä U2 olisi kuulostanut 60-luvulla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Please Don´t Sleep 01.09.2008

vanhat ehjät - Please Don´t Sleep
Hienot sointukierrot. Soundimaailma tukee retrohenkistä kappaletta. Soolo-osuus on varsin kekseliäs. Biisi on sopivan pituinen sekä hyvin soitettu ja laulettu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Forever 01.09.2008

Ever Since The Day - Forever
Hieno riffi heti alussa. Laulaja on taitava, mutta laulu jää hieman kitaroiden jalkoihin. Soitto on tiukkaa. Biisi on napakka kokonaisuus, mutta mielestäni biisissä olisi ollut ainesta hieman pitemmäksikin. Esimerkiksi loppuun "C-osa" ja pari kertaa kertsiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Taivaalla kuu 01.09.2008

Dr.Groove - Taivaalla kuu
Erikoinen tunnelma biisissä. Ensivaikutelma on hieman hätäinen. Kenties tempo on liian nopea. Lauluääni on omalaatuinen. Säkeistön melodia on hyvä, mutta kertosäkeistön melodia ja soinnutus eivät muodosta pysäyttävää kokemusta. Mielestäni sanalla "koskettaa" tuleva sointu latistaa melodiaa. Lopun kertosäkeistö toimii paremmin. Kappaleessa on ainesta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Last Man Flying 02.09.2008

Vanhat ja väsyneet - Last Man Flying
Onpa kepeää meininkiä alussa. Basarisoundi sopii hienosti tähän. Kitarasoolo luo kieroa tunnelmaa yhdessä wah-kitaroiden kanssa. Laulu sopii hyvin biisiin. Erikoinen kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Disarm Me 02.09.2008

NOMA - Disarm Me
Kitarasoundi poikkeaa melkoisesti tyypillisimmästä death metal-soundista, minkä takia kappale erottuu massasta. Myös sovituksessa on käytetty erikoisempia ratkaisuja kuten rumpalin 16-osakomppaus haitsulla. Basari on musiikkityylille uskollisesti todella pinnassa, mistä en itse pidä. Soitto on tarkkaa ja laulu uskottavaa. Hyvä biisi omassa lajissaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon 31.08.2008

Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon
Upea intro. Sovituksessa on tyylikkäitä jippoja joka soittimelle. Ei tämä onneksi mene kikkailuksi, vaan erikoiset jutut palvelevat biisiä. Kokonaisuutena biisi on piristävän erikoinen, vaikka mielleyhtymät 60- ja 70-lukujen taitteeseen ovatkin voimakkaat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Why? 02.09.2008

DIRTY CLUB - Why?
Viimeinen hidas Dirty Club -tyyliin. Mikäpä siinä. Tulkinta on sydäntäriipivää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix 01.09.2008

Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix
Hyvät soundit, etenkin padeissa. Kitara sopii soundimaailmaan erinomaisesti. Biisi kasvaa hienosti loppua kohti. Kappale on tuoreen kuuloinen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Dance with a devil 31.08.2008

TOB - Dance with a devil
Laulajan ääni sopii hienosti tällaiseen rentoon vääntöön. Yhteissoitto toimii hyvin. Hyväntuulinen kappale. Tyylikkäät bassolinjat. Tämä biisi on helppo kuunnella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Denyall - Dehumanized 03.09.2008

Denyall - Dehumanized
Soitto ja soundit toimivat hyvin. Laulusoundi on erikoinen ja oikeastaan ainoa asia, joka erottaa bändin kymmenistä muista saman musiikkityylin orkestereista. Sävellyksenä tässä ei ole mitään kovin mieleenpainuvaa. Bändillä on paljon potentiaalia, jos tyyli hioutuu omaperäisemmäksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumeuni - Seireenin Kutsu (instrumental) 02.09.2008

Lumeuni - Seireenin Kutsu (instrumental)
Kauniita melodioita. Sovitukseen toivoisin hieman enemmän muutoksia. Etenkin rumpukomppi käy tylsäksi biisin edetessä. Soundimaailma on hieman halvan oloinen, mutta sävellyksestä saa hyvän kuvan, mikä lieneekin tekijän tarkoitus. Kappaleessa voisi olla osa, joka veisi erilaiseen tunnelmaan. Nyt biisi ei tuntunut kehittyvän kovin paljoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Haikuja 02.09.2008

Electric Lady Band - Haikuja
6/8-tahtilaji sopii hyvin soundimaailmaan. Kappaleesta tulee rauhallinen olo, samaan tapaan kuin Deep Purplen The Aviator-rallista. Ensimmäisen kitarasoolon jälkeen meno muuttuu tyylikkäästi. Soitto toimii kaikilta osin hyvin. Hieno biisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Aion 31.08.2008

Moukka - Aion
Kasvava intro toimii, vaikka rumpujen juttu onkin melko tavanomainen. Biisin melodiat poikkeavat tavanomaisista, hieno. Laulun delay on tyylikäs ja laulusovitukset -suoritukset ovat hyviä. Tosin hieman häiritsee laulajan tapa venyttää yksittäisiä vokaaleja "satuuuttaaa...uudeeeestaan". Muutokset rytmeissä eri osien välillä tekevät biisistä mielenkiintoisen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Delusion of Xtatic Mood - Fourth Plateau 04.09.2008

Delusion of Xtatic Mood - Fourth Plateau
En voi olla miettimättä, onko biisissä sisältöä tarpeeksi, kun pituutta on näin paljon. Lisäksi osiin jaettuna äänenlaadun olisi saanut paljon paremmaksi. Ensimmäinen osa tuntuu hieman irralliselta myöhempiin osiin verrattuna. Ehkäpä se on alkusoitto tai "elokuvan" tunnari. Toisessa osassa ollaan ihan selkeästi futuristisessa linnassa tai valtaistuinsalissa. Jylhää meininkiä. Soundi vaan ei tue melodian aiheuttamaa mielikuvaa täysin, vaan on hieman liian pieni. Seitsemän minuutin jälkeen jylhä tasapaino järkkyy. Tapahtuu kenties vallankumous. Sähkömoottorin aiheuttamaa ääntä muistuttava ääni kuvaa tilaa, jossa valta ei ole yksiselitteisesti kenelläkään tai millään: galaktiset torakat mellastavat. Etäinen mutta voimakas kumiseva ääni muistuttaa maailmankaikkeudessa tiivistyvästä pahuudesta. Kolmentoista minuutin aloin jo hieman pitkästyä, mutta onneksi tunnelma alkaa muuttua. Tyyntä myrskyn edellä. Suuri pahan voima kenties alistaa galaksin kohta. Hälytysjärjestelmä ilmoittaa sodan syttyneen kaukana. Pitkään kestävä hälytys selvästi merkitsee, että sota on todellakin kaukana, eikä mitään ole tehtävissä. Poukkoileva ääni symboloi kaaosta. Tai kenties kaikkia ei edes kiinnosta kaukana vallitseva epäjärjestys. He käyttävät kaiken aikansa pelaamalle pingistä. Yhtäkkiä tietokoneet alkavat seota ja tulee pimeää. Seuraavaksi koko maailmankaikkeus on alistettu. Vallan on ottanut suuruudenhullu paha diktaattori. Orjuutetut eliöt ja henget valittavat. Suuri silmä vahtii kaikkia ja tuhoaa kaiken vastarintaa suunnittelevan. Korkea ujeltava ääni on tuskanhuuto. Se olkoon opiksi kaikille. Suurin osa alistuu kohtaloonsa. Puolen tunnin jälkeen herää epäilys, että olen hieman hakoteillä :) Mitään tarinaani soveltuvaa muutosta ei ole tapahtunut aikoihin. Kappale tuntuukin nyt melko pitkäveteiseltä. Jokin valonpilkahdus pimeyden keskellä kuljettaisi tarinaani eteenpäin hyvin, mutta sellaista en kuule. 37 minuutin jälkeen alkaa tapahtua. Uuden valtiaan palatsissa kuuluu kapinaa. Kirkas ja puhdas ääni vastustaa voimakkaasti pahan voimaa. Vastustus vaimenee, mutta jää kuitenkin elämään. Valtias kokee itsensä uhatuksi, mikä voimistaa uskoa vastarintaan. Hyvä voima alkaa verkostoitua ja suunnitella valtiaan syrjäyttämistä. Pian alkaa kuulua soraääniä. Eipäillään vahvan valtiaan syrjäyttämisen mahdollisuutta. Myös ongelman ratkaisutavasta on kiistaa. Valtias saa vihjeen suunnitellusta vallankaappauksesta ja on raivoissaan. Seuraa suuri puhdistus. Toisinajattelit tuhotaan säälimättä. Samalla menee myös suuri osa pahan armeijasta. Puhdistusta jatkuu pitkään ja sen vauhti vain kiihtyy. Lopulta valtias on yksin koko maailmankaikkeudessa. Suuri osa materiastakin on tuhottu. Eihän senkään uskollisuudesta voi olla varma. Valtias huomaa itsessään myös hyvää, pyrkihän hän luomaan galaktisen tasapainon ja vakaat olosuhteet kaikelle. Tästä seuraa armoton kamppailu, jonka tuloksena valtias päättää tuhota myös itsensä. Kosminen blues valittaa maailman elollisten olioiden ja hengen tuhoa. Minun tulkintani tästä oli melkoista starwarsia, mikä johtuu erittäin todennäköisesti soundimaailmasta. Tiivistämisen varaa tässä olisi ollut jonkin verran, mutta ei niin paljon kuin oletin aluksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rituaali - Viaton 01.05.2008

Rituaali - Viaton
Onpas tiukat laulut. Kaikki muukin jyskää hienosti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trident - The Wash 04.09.2008

Trident - The Wash
Soundimaailma on piristävän erilainen verrattuna moniin muihin saman lajin orkestereihin. Myös laulu erottuu edukseen. Rytminvaihdokset eri osien välillä pitävät biisin mielenkiintoisena. Riffittely sujuu, mutta ihan tappavan tehokkaita riffejä ei tässä ole. Soitto toimii hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Words Inside 02.09.2008

Piecemaker - Words Inside
Kappale vaikuttaa monipuoliselta heti alusta asti. Soitto ja laulu on taitavaa ja vivahteikasta. Biisi on sovitettu tyylikkäästi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - 1 4 03.09.2008

Love Factory - 1 4
Akustisissa on mielestäni hieman liikaa yläpäätä. Minusta tämä biisi kuulostaa enemmänkin keväiseltä kuin kesäiseltä. Kevätaurinko ja silleen. Särökitaran soundi on aika halvan oloinen ja syö vähän biisin tunnelmaa. Leppoisa fiilis, hyvä sävellys.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Risto Leinonen group - Ei sanaakaan 03.09.2008

Risto Leinonen group - Ei sanaakaan
Loistavasti soitettu. Erityisesti kitarat ja basso miellyttävät korvaa. Soittajat seuraavat toisiaan ja tekstiä hienosti. Huumoria on mukana juuri sopivasti. Tosin harmonista mollia saisi painottaa vielä rankemmin. Mahtava suoritus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Geremys Junction - Darlinston 04.09.2008

Geremys Junction - Darlinston
Biisissä on muutamilta kitarasankareilta tuttua fiilistä. Kitarasoundin delay on mielestäni turhan kovalla. Se tuntuu jopa hallitsevan äänimaisemaa paikoin. Melodiat ovat näppäriä, joskaan eivät kovin omaperäisiä. Rento kappale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polar Ends - Ghost 03.09.2008

Polar Ends - Ghost
Soitto groovaa hienosti. Laulaja on erittäin hyvä. Särökertsi tulee aivan puun takaa ja kuulostaa aika irralliselta biisin alkuun verrattuna.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric sedatives - 3.Alprazolam 18.03.2008

Electric sedatives - 3.Alprazolam
Kappale on kuin StSandersin parodiavideoista paitsi että soittomokia ei ole. Ahdistava tunnelma on seurausta ärhäkästä dissonanssista ja nopeista rytmeistä. Eri instrumentit kuulostavat todella irrallisilta toisiinsa nähden. Aivan kuin Captain Beefheartin ideoita olisi vain viety pitemmälle. Biisistä ei välity etenemisen tuntu. Hieman vaikuttaisi, että biisi polkisi paikallaan. Yksittäisiä uusia ideoita tulee, mutta kokonaisuus pysyy hyvin samankaltaisena. Yksittäiset elementit eivät oikein jää päähän. Yhdeksän minuutin jälkeen kappale saa hieman uutta ilmettä dynamiikan ja uuden soundin muodossa. Tätä muutosta olisin kaivannut jo paljon aikaisemmin. Biisistä ei saa oikein selvää mielikuvaa. Toisaalta se kuulostaa avaruudesta tulevalta, toisaalta tunnelma on kuin veden alla. Kuitenkaan se ei ole tue kumpaakaan näistä täysipainoisesti. Arvostan kokeilevaa asennetta musiikin tekoon. Siihen kuuluu olennaisena osana myös se, että kaikki kappaleet eivät voi onnistua täysin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cruel Persuations - Pills 18.03.2008

Cruel Persuations - Pills
Riffin kikkailu toimisi paremmin, mikäli riffissä olisi erottelevampi rytmi, esimerkiksi taukojen avulla. Soitto ja laulu on hieman epävarmaa, mikä korjautuu takuuvarmasti treenin myötä. Biisissä ei ole oikein selkeää koukkua, joka jäisi mieleen. Kappale siis unohtuu helposti. Bändissä on potentiaalia. Hieman omaperäisiä ja muista orkestereistä erottuvia ratkaisuja niin bändistä saatetaan kuulla vielä isommissakin ympyröissä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Consulting the schizophrenic planetoid 07.03.2008

Oriomyth - Consulting the schizophrenic planetoid
Hienoja rytminvaihdoksia. Biisi poukkoilee upeasti. Kappale on juuri sopivan vinksahtanut, mutta hullua musiikkia tämä ei ole. Mielestäni orgaanisempi soundimaailma palvelisi biisiä paremmin, mutta tässä on kyllä ohjelmoitu kiitettävästi. Rytmeissä, melodioissa ja harmonioissa on tyylitajua ja hienostuneita sävyjä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Creation - Morality Of Mutilation 05.03.2008

Chaos Creation - Morality Of Mutilation
Intro kuulostaa lupaavalta. Biisi jyrähtää komeasti käyntiin hienon bassolinjan kanssa. Nopeampi runnominen alkaa mielenkiintoisella riffillä. Kaikenkaikkiaan riffeissä on omaperäistä otetta, mikä on erittäin tärkeää tässä tyylissä. Soitto kulkee tiukasti kaikilla koko biisin ajan. Laulu herätti toiveita Painkiller-tyylisestä kiljumisesta, mutta sille linjalle ei sitten lähdetykään. Olisin itse pitänyt melodisesta laulusta enemmän. Ainakin paikoitellen laulussa olisi saanut olla melodiaa. Se olisi tuonut enemmän ulottuvuutta biisiin. Kokonaisuutena kappale kuulostaa todella hyvältä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KATARA - Minä olen tie 19.03.2008

KATARA - Minä olen tie
Tällä kertaa kertosäkeistö kuulostaisi istuvan biisiin paremmin. Ehkäpä alan tottua bändin tyyliin. Puolentoista minuutin kohdilla kappale rauhoittuu yllättävästi. Biisin rakenne on melko hajanainen tuon hiljaisemman osan ympärillä. Biisi jättää vahvan ristiriitaisuuden tunteen. Pakko kuunnella uudestaan. Toisen kuuntelun myötä yllättyvyys vähenee, mutta kappaleen rakenne ei edelleenkään kuulosta luontevalta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele KATARA - Uusi aika 18.03.2008

KATARA - Uusi aika
Kitarasoundista, uruista ja riffittelystä tunnistin, että kyseessä on tuttu bändi. Mielestäni jokin tunnistettava asia on riittävä mittari omaperäisyydestä. Laulu ja soitto kuulostavat hyvältä. Basso kuljettaa kertsiä hienosti eteenpäin. Kuten Kohtalon kivi -biisissä myös tässä kertsi on irrallisen kuuloinen muuhun biisiin nähden.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KATARA - Kohtalon kivi 05.03.2008

KATARA - Kohtalon kivi
Säkeistöistä tulee Kamala mieleen. Se johtuu todennäköisesti sanoista ja riffeistä. Kitarassa on tyylikäs, telecastermainen klangi. Sen ansiosta basso erottuu selkeästi. Kuitenkin toisen kanavan kitaran olisi voinut soittaa tuhdimmalla soundilla. Tai sitten kiippareilla kunnon paksua säröurkua. Basari soundaa trendikkyydessään todella tylsältä. Laulu on aika vihaista. Kertsissä on selkeästi haettu muuten melko metallisesta biisistä poikkeavaa linjaa. Valitettavasti kertosäkeistö jää hieman irrallisen kuuloiseksi. Hienosti soitettu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Koulubileet loppuu 10.03.2008

FEL - Koulubileet loppuu
Enpä ole koskaan kuullut näin synkän kuuloista trancea. Tosin en ole kovin paljon kuullut kyseistä tyyliä. Tässä on käytetty tyylikkäitä soundeja, kuten virvelin kanttisoundia ja jotain kellopelin tapaista, tavallisimpien trance-elementtien lisäksi. Taitavasti tehty biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric sedatives - 1. Sedatives 04.03.2008

Electric sedatives - 1. Sedatives
Mielenkiintoiset rumpusoundit. Ylipäätään soundit ovat piristävän omaperäiset. Suhteellisen perinteinen bassosoundi alussa luo tasapainoa äänimaisemaan. Seuraava osa, jossa ei ole rumpuja, on erikoisen kuuloinen. Siinä on tavanomaisesta poikkeavaa harmoniaa. Viiden minuutin kieppeillä alkava "mölinä" kuulostaa pelottavalta. Kymmenen minuutin molemmin puolin oleva osa kuulostaa välillä luolamaiselta. Hiljaisuutta on käytetty hienosti tehokeinona osien välissä. Lopun moderni jazz kuulostaa hienolta. Se tuntuu kappaleen parhaalta osalta. Viimeinen minuutti on hyvällä tavalla ahdistavan kuuloinen. Tässä kappaleessa on sen verran erikoisia elementtejä, että mielestäni olisi kannattanut maustaa kappaletta enemmän myös keskivertokuulijalle tutummilla soundeilla ja elementeillä. Näin kokonaisuuden hahmottaminen olisi helpompaa. Alku ja loppu olivatkin helpoiten kuunneltavia basson ja rumpujen ansiosta. En löydä biisistä järkevää kaarta. Osat tuntuvat irtonaisilta. Pisteitä rohkeasta, kokeilevasta asenteesta. Olin aika hukassa tätä kuunnellessani. Toivottavasti osasin sanoa edes jotain rakentavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Crown of Briar 03.09.2008

Beautiful Betrayal - Crown of Briar
Hyvä intro. A-osan soinnutus ja melodia tuovat mieleen Taceren. Tässä biisissä on enemmän omaperäistä otetta kuin aikaisemmin kuulemissani biiseissänne. Sovituksessa on paikoitellen ilmaa, mikä on ehdottomasti hyvä asia. Usein melometallibiisit kun ovat koko ajan aivan täyteen ahdettuja.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - F is for 02.03.2008

Slack Haddock - F is for
Tässä on elementtejä vaikka mistä tyyleistä. Kuitenkin kokonaisuus pysyy hienosti kasassa. En ole koskaan kuullut mitään samanlaista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Without My Woman 04.03.2008

MAP - Without My Woman
Laulu on tyylinmukaista, tuskaa on tarpeeksi. Soundeihin kaipaisin hieman enemmän rupea. Etenkin trigatut rummut hyppivät korville ja kitaroissa saisi olla reilusti enemmän alamiddleä. Sooloja olisi mielestäni pitänyt olla enemmän. Biisissä ei ollut juuri mitään uutta, kuten bluesissa ei yleensäkään. Eikä pyörää tarvitsekaan aina yrittää keksiä uudelleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Hear My Call 05.03.2008

vanhat ehjät - Hear My Call
Tyylikäs intro. Laulaja kuulostaa persoonalliselta ja luontevalta. Akustisessa saisi olla tuhdimpi keskialue. Basso toimii hienosti. Kertsissä sähkökitara nousee mielestäni liian hallitsevaksi. Rento biisi. Tätä on miellyttävä kuunnella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Resurrection Of Cerberos - Victim 04.03.2008

Resurrection Of Cerberos - Victim
Melkoista riffittelyä tässäkin. Ja aivan uskomaton soolo. Kovin moneen muuhun tyyliin moinen tilutus ei kyllä sopisi, mutta tässä toimii. Eihän kasarilla ole mitään tekemistä hyvän maun kanssa. Kyllä tätäkin biisiä kuunnellessa tulee ikävä laulajaa, joka vetää kovaa, korkealta ja ennen kaikkea hyvin. Masteroinnista miinusta, ei näin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pate Nykänen - Höpötysmusiikkia 13.03.2008

Pate Nykänen - Höpötysmusiikkia
Onpa kummallinen biisi. Nykiminen karsii takuulla ennakkoluuloiset kuulijat. Rytmistä tulee todella painostava tunnelma. Yhdessä duurisävyjen kanssa se muodostaa mielisairaan ilmapiirin. Soundit ovat melko tavanomaisia. Niitä vaan on käytetty omaperäisesti. Järkyttävä teos. Enpä olisi ikinä kuvitellut kuulevani tällaista. Kympin paikka.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nauticus - Forbidden Borders of the Known World 04.03.2008

Nauticus - Forbidden Borders of the Known World
Intro tuntuu kiireiseltä. Ehkä vähän hitaampi tempo olisi ollut parempi. Soundimaailma on aika kylmä. Se sopii sävellykseen, mutta hieman erottelevammat soundit eivät olisi pahitteeksi. Kolmen minuutin kohdalla odotin jo aika kovasti, että biisi muuttuisi radikaalisti. Kitaroissa on paljon hyviä ideoita. Kappale on hienosti soitettu. Kuuden minuutin kohdilla alkava fade out on tyylikäs. Biisissä on painostava tunnelma. Odotin sen purkautumista lähes koko kappaleen keston ajan. Tuntuu, että en löytänyt tästä säveltäjän tarkoittamaa syvyyttä. Onneksi progressiivisuus ei tarkoittanut munanvenyttelyä tämän biisin kohdalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soku08 - Taivaalta sataa paskaa 05.03.2008

Soku08 - Taivaalta sataa paskaa
Sanoitus on vähäeleinen mutta toimiva. Sävellys ja soitto on sopivan leppoisaa. Bassosoundi sopii hienosti kappaleeseen. Naislaulajalla on kaunis ääni. Särökitaran tilalle olisi mielestäni voinut laittaa kiipparimattoa. Tai ainakin särökitaran soundin olisi pitänyt olla selkeämpi. Hyvä kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Sherpa 31.08.2008

Kalashnikov - Sherpa
Kappale alkaa pirteästi. Soitto ja laulu ovat luontevan ja luonnollisen kuuloisia. Laulajan kevyt ääni sopii hyvin tähän biisiin. Kertosäkeistö on mielestäni hieman irrallisen kuuloinen muuhun biisiin verrattuna. Oikein hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Valehtelet Remix 06.03.2008

Muistikuva - Valehtelet Remix
Miellyttävä laulusoundi ja -suoritus. Kertosäkeistö on omaperäinen ja yllättävä. Se on ehdottomasti hyvä asia. Dynaaminen sovitus tekee biisin kuuntelemisesta helppoa. Soitto kulkee upeasti. Soolo on tyylikäs. Erikoinen lopetus kruunaa biisin. Bändi on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Pitääkin kuunnella myöhemmin lisää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Life Depraved - Life Resigned 06.03.2008

Life Depraved - Life Resigned
Miehekäs kesto biisillä. Kappale alkaa lupaavasti asteittain kasvavalla introlla. Intro on juuri sopivan pituinen, vähänkin pidempi kuulostaisi puuduttavalta. Örinäsoundi on mielestäni liian kohiseva. Se kuulostaa muusta biisistä irralliselta. Kuuden ja puolen minuutin jälkeen rauhoittuminen kuulostaa erittäin hyvältä. Niillä kohdilla aloin jo kaivata muutosta. Kosketinsoundit ja -sovitukset ovat maukkaita kautta biisin. Melodiat toimivat ja melodisuutta on sopivasti. Mielestäni kappaleen idea ei aivan kanna koko pituuden ajan. Tai sitten olen vain liian hätäinen kuulija. Noin kymmeneen minuuttiin asti biisi tuntuu melko johdonmukaiselta. Minun mielestäni lopussa on turhaa toistoa. Bändiltä löytyy soittotaitoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Sweet Entwined Escape 18.03.2008

Re-Pulse - Sweet Entwined Escape
Alku nappaa mukaansa. Mielestäni tunnelma laskee hieman kappaleen edetessä. Tässä otetaan aika varman päälle. Tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja ei kuulla. Sovitus on toimiva ja melodiat ovat iskeviä. Soitto sujuu hienosti mutta kuulostaa aika steriililtä. Laulu kuulostaa hyvältä. Tämä kappale on taitavasti toteutettu, mutta oma soundi ja tuoreet ideat puuttuvat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loudrunner - Loudrunner 05.03.2008

Loudrunner - Loudrunner
Heviähän tämä, ehkäpä turhankin kliseistä. Ensimmäisen korvaan tökkää kitarasoundi. Se on heikon kuuloinen, purkkimainen. Middle on kesyn kuuloinen ja alapäätä ei ole juurikaan. Toisaalta basso erottuu siksi hyvin. Hyvin soitettu. Laulussa on perusasiat kunnossa. Pienellä treenillä oma tulkinta pääsee todennäköisesti paremmin oikeuksiinsa. Hieman omaa näkemystä hevin tekemiseen, niin lopputulos olisi vielä huomattavasti parempi. Tästä on hyvä jatkaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Yövieras 05.03.2008

Pääoma - Yövieras
Laulaja on vähän ärsyttävän kuuloinen. Se on hyvä, koska silloin laulu jakaa mielipiteet. Minun mielestäni laulu on vähän liian tukkoisen kuuloinen. Hyvin soitettu, mutta bassoon toivoisin tiukempaa timea ja aksentointia. Omassa tyylissään varsin toimiva kappale, joka ei kuitenkaan tarjoa mitään kovin uutta ja omaperäistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Järvi - Pieni sydän 06.03.2008

Järvi - Pieni sydän
Kivaa poppia. Menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos sujuvasti. Itse kaipaisin jotain, johon ei voi olla tarttumatta, jotain ärsyttävää tai muuten huomion herättävää. Tässä ei mitään sellaista ole. Soitto on taitavaa. Laulu toimii ja on tyylinmukaista. Kokonaissoundi on tasapainoinen. Teillä on soittamanne tyyli hyvin hallussa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Eyes Of Fire 04.03.2008

Re-Pulse - Eyes Of Fire
Intro on kuin King Crimsonia konsanaan. Biisissä on pahuutta, plussaa siitä. Riffeissä on voimaa. Hyvä, että kitarasoundi on välillä puhdas. Laulaja on taitava. Soundipuoli on turhan trendikäs. Itse pitäisin omaperäisyydestä. Kiippareissa on tosin jännä soundi paikoin. Soitto on ehkäpä turhankin tarkkaa. Kertosäkeistö muistuttaa minua Megadethistä, mikäs siinä, se kun on suosikkibändejäni. Jäin kaipaamaan koukkua, joka jäisi päähän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Taivaisiin 05.03.2008

DIVARi - Taivaisiin
Urku soundaa upealta. Hillitympi masterointi olisi poikaa. En tykkää tällaisesta länäyksestä. Soittajilla ja laulajalla on taitoa ja tyylitajua. Säkeistön kitarasoundi on mahtava. Biisi on todellakin letkeä. Kunnon koukkua jäin kaipaamaan. Ei tämä jää päähän soimaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flies Around The Light - Ghost in the Machine 06.03.2008

Flies Around The Light - Ghost in the Machine
Lupaavan kuuloinen alku. Hyvä sovitus. Pieniä muutoksia tulee jatkuvasti. Tämän jaksaa kuunnella helposti. Soitto kuulostaa hyvältä. Laulu on omaperäisen kuuloista. Laulajan ääni on sopivan ärsyttävä, siihen on pakko kiinnittää huomiota. Sävellyksessä voisi mielestäni olla hieman enemmän yllätyksellisyyttä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Resurrection Of Cerberos - Enter the Metal World 04.03.2008

Resurrection Of Cerberos - Enter the Metal World
Tässä on sen luokan riffi, että Whitesnakekin saa olla kateellinen. Juuri tällaisesta kasarista pidän. Sävellys on kyllä hyvä, mutta tämä olisi vielä parempi kunnon laulajan kanssa. Olet kyllä melkoinen tiluvirtuoosi. Tällaisessa materiaalissa tiluttelu toimiikin hienosti. Yksittäisten soittimien soundit ovat aika hyvät. Mitä nyt konerummut ovat hieman tylsät. Miksaus kuulostaisi olevan suht tasapainossa. Masterointi onkin sitten aivan järkyttävä. Ei kuulosta kivalta, kun koko ajan pumppaa ja pellit särkevät. Toivoisin tuleviin kappaleisiin reilusti hillitympää limitointia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Above Sanity - A Picture 05.03.2008

Above Sanity - A Picture
Laulut kuulostavat alussa todella hyvältä. Kuulijan huomio kiinnittyy biisiin heti. Biisi kuitenkin hiipuu. Tämä olisi napakymppi, jos alun tunnelma pysyisi yllä. Soitto on toimivaa, ei liian hiottua. Soinnutuksista tulee paikoin mieleen King Crimsonin ensimmäinen levy. Meininki on hämyistä. Soundimaailma on aika kylmä. Basarisoundi ei oikein istu kokonaisuuteen. Mielestäni tummempi basari olisi ollut tässä parempi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Under the Total Control 05.03.2008

Dreamcase - Under the Total Control
Tässä on lähdetty kasvattamaan biisiä uusia elementtejä lisäämällä. Mielenkiintoinen ratkaisu käyttää vain kahta sointua koko biisin ajan. Käytetyillä sovitusratkaisuilla ja samoilla soinnuilla ei saada tällä kertaa aikaan toimivaa kokonaisuutta. Yllätyksellisyyttä jäin kaipaamaan. Melodiat ovat toimivia, mutta eivät järin omaperäisiä. Kappale on pelimusiikkimainen. Kiipparisoundeista pidän. Biisistä on kuultavissa potentiaalia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Nasty Little Devil 05.03.2008

electrichaos - Nasty Little Devil
Toistuvat melodialinjat kuulostavat hauskalta. Bassolinja pörisee isosti. Särökitarasoundi(?) on mielestäni turhan ohut. Isompi soundi antaisi biisille paremmin potkua. Soundimaailma on kokonaisuutena aika erikoinen, vaikka yksittäiset soundit ovatkin melko normaaleja.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele PahaTuuli - Kummajainen 06.03.2008

PahaTuuli - Kummajainen
Erikoinen riffi introssa. Sen jälkeen meno muuttuu hieman tavallisemmaksi. Omaperäinen ote säilyy kuitenkin koko ajan. Säkeistön sovitus on oikein toimiva. Laulu kuulostaa hyvältä ja soitto toimii. Plussaa monipuolisista rytmeistä. Tehokas lopetus. Hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Out of Tune - God is a Coward 01.09.2008

Out of Tune - God is a Coward
Menoa on kuin 80-luvun alun brittihevissä. Laulaja on hyvä ja soitto on sopivan tiukkaa. Soolo toimii hyvin. Tämä on sopivan pituinen. Teki oikein mieli kuunnella heti uudestaan. Pirteän kuuloinen kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - Ihmisen Laulu 05.03.2008

ranca - Ihmisen Laulu
Alkaa hienosti. Kitaristeilla on näkemystä. Laulaja laulaa hyvin. Biisissä on todella monta osaa, ja se kuulostaakin aika hajanaiselta. Ehkäpä tässä kappaleessa ei olisi tarvinnut kerrata mitään osaa. Silloin se olisi mennyt vahvemmin eteenpäin. Bassoon sopisi funkimpi ote. Tiukkaa aksentointia vaan kehiin niin groovaisi vielä paremmin. Puolen minuutin jälkeen ensimmäisen kerran tuleva osa venkoilee upeasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Medication 06.03.2008

Mind Factory - Medication
Biisi lähtee aika erikoisesti käyntiin, etenkin kun genre on melodinen metalli. Pisteet siitä. Naislaulu on herkän kuuloinen. Melodiassa on ideaa. Örinäsoundi on uskottava. Masterointi on hyvä. Harvoin kuulee uutta metallia, jossa on soundeissa dynamiikkaa. Biisissä on käytetty taitavasti myös iloisempia sävyjä. Niiden ansiosta synkemmät osat tuntuvat oikeasti synkiltä. Hieno suoritus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Court of Wolves - Fucking Fuck 06.03.2008

Court of Wolves - Fucking Fuck
Onpa jännä biisi. Hienoa, että metallin saralla uskalletaan kokeilla erikoisia juttuja. Soundimaailma tukee hienosti biisin outoutta. Tuo "pääriffi" on oikein toimiva. Kummallisia kolahdusääniä kitarasta saakin aikaan. Alussa kitaran delay kuulostaa mahtavalta. Basso kolisee tyylikkäästi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - What the Hell? 02.09.2008

Grazy Mama & Sidekixx - What the Hell?
Pirteästi lähtee käyntiin. Hieno urkusoundi. Laulajalla on hyvä punk-ääni. Tiukkaa riffittelyä. Rytmiryhmän tauot toimivat hyvin. Soolo on tyylinmukainen. Biisi on napakka kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele VPA - Kanssamatkaaja 05.03.2008

VPA - Kanssamatkaaja
Upea delay kitarassa. Melodia ja soinnutukset eivät ole järin omaperäisiä mutta erittäin toimivia. Lauluun toivoisin lisää haavoittuvuutta ja herkkyyttä, jotta biisi tulisi lähemmäs. Laulusoundi on kyllä hyvä. Yläbassossa/alamiddlessä on lievää tukkoisuutta, muuten soundipuoli pelaa hyvin. Hieno kappale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - EC part2 10.03.2008

MAP - EC part2
Kunnon laulusuoritukset. Sävellys jää aika etäiseksi. Se tuntuu melko hajanaiselta. Biisi ei jää päähän. Soitto sujuu hyvin. Kitarasoundi on pieni ja tukkoinen. Toisaalta siksi basso erottuu hyvin. Sovitus on toimiva. Iskuja on selkeästi mietitty.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka! 04.03.2008

Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka!
No niin, hienosti lähtee käyntiin ja rullaa loppuun asti. Masterointi on vähän liian länässä makuuni ja keskialuetta on aika niukasti. Hieno kitarasoundi. Basso on melko murean kuuloinen. Rummuista en oikein pidä. Ne ovat aivan liian elottomat. Näppärät sanat. Laulu kuulostaa hyvältä. Tiukkaa soittoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Liar 05.03.2008

Marccus - Liar
Basson panorointi kuulostaa hieman kummalliselta. Urkusoundista pidän. Siinä saisi kuitenkin olla enemmän alapäätä ja aavistus säröä. Basso groovaa hienosti, mitä nyt on vähän etukenossa. Taitavaa soittoa ja laulua. En kuule biisissä mitään päähän jäävää koukkua. On vaara, että biisi jää kuulijoille taustamusiikiksi. Tämä on ns. kivaa poppia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - Pyro-Fucking-Maniac 06.03.2008

Pyromaniac - Pyro-Fucking-Maniac
Hyvä kitarasoundi. Basso soundaa juuri sopivan selkeältä. Vielä kun basso kolisisi oikein kunnolla niin se olisi täydellinen tällaiseen vääntöön. Laulu kuulostaa varsin tuskalliselta, +++. Teos on kaikin puolin räkäinen, mikä parantaa kuuntelunautintoa. Riffeissä on välillä synkempiä sävyjä, välillä taas vedetään punkimmin. Mielenkiinto pysyy hyvin yllä koko biisin ajan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Silent Scream 04.09.2008

Re-Pulse - Silent Scream
Laulu kuulostaa erittäin hyvältä. Biisissä on viitteitä useampaan suuntaan, mutta tunnistettavaa omaperäisyyttä ei juuri ole. Kitarariffittely on melko Megadeth-tyylistä. Myös kertosäkeistö on kuin Mustainen kynästä. Itämaisemmat jutut on Yngwie- ja Rainbow-tyylisiä. Kappale tuntuu hieman hajanaiselta. Soitto on taitavaa ja soundipuoli ihan ok, joskin tavanomainen nykypäivän metallidemosoundi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uncle Foe - Sack of Mush 02.09.2008

Uncle Foe - Sack of Mush
Tanakkaa riffittelyä. Soundipuoli on hieman voimatonta, mutta eipä sillä ole niin väliä, kun lopullisesta versiosta ei ole kyse. Soitto on tarkkaa. Laulu on tyylinmukaista ja sopii biisiin erinomaisesti. Lopussa biisin tunnelma muuttuu, minkä takia alkupuolen hienoinen puuduttavuus ei haittaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - Blow Me Out 06.03.2008

Art Alta - Blow Me Out
Upea kitarasoundi. Erikoinen laulusoundi ja taitava laulusuoritus. Kuulostaa hyvältä. Soitossa on juuri sopivasti eloa. Kertsin bassokuvio sopii biisiin loistavasti. Biisi on helppoa kuunneltavaa. Tätä ei tarvitse sen kummemmin pohtia. Riittää, että nauttii vaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 06.03.2008

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Hyvä intro. Basso kuuluu juuri sopivasti koko ajan ja soundi kolisee kivasti. Laulusoundissa on mielestäni liikaa keskialuetta. Kokonaissoundi on aika purkkimainen. Kertosäkeistön melodia on mielenkiintoinen. Soitto toimii upeasti. Sovitus on hallittu. Kitarariffeissä on munaa. Kokonaisuutena onnistunut ralli.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Liian kaunis 05.03.2008

Routaraja - Liian kaunis
Hyvällä tavalla kornia materiaalia. Rumpukomppi ja kertsin sanat ovat suorastaan hauskoja. Bassolinja on menevä. Kuitenkin basso saisi olla aksentoivammin soitettu, jotta tanssijalka lähtisi tosissaan vipattamaan. Laulu on mielestäni liian vaatimattoman kuuloista. Voimakasta tulkintaa ei edes yritetä, vaan mennään varman päälle. Hauska biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DuO KäSäMä - Kountry vesa 06.03.2008

DuO KäSäMä - Kountry vesa
Mainio bassosoundi. Soitto kulkee hienosti. Laulu on hieman vaatimattoman kuuloista. Syvempää tulkintaa ja sävyjä peliin niin kuulostaisi vakuuttavammalta. Sanoituksessa on sopivasti syvällisyyttä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - What If 18.03.2008

TOB - What If
Rennon kuuloista musiikkia. Virhelisoundi kiinnittää huomion nopeasti. Se on hieman liian pinnassa ja kuulostaa siksi hyökkäävältä, mikä ei oikein sovi biisin tunnelmaan. Soitto ja laulu kulkevat hyvin. Lauluun tosin kaipaisin selkeämpää artikulointia ja varioivampaa tulkintaa. Nyt kuulostaa siltä, että laulaja keskittyy pääasiassa äänen tuottamiseen ja vireessä pysymiseen. Kappale on hieman yllätyksetön. Kuunnellessa ei herää ajatusta, että juuri tuo koukku minun olisi itse pitänyt keksiä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gary "the Finn Rock" Blue - First Jam (on Friday night) 04.03.2008

Gary
Makee tremolo. Pehmeät mutta selkeät soundit. Kuulostaa hyvältä. Leppoisaa soittoa. Sooloissa on paikoitellen todella hyviä kohtia. Wahin polkemisesta on havaittavissa Kirk Hammettmainen lähestymistapa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1) 06.03.2008

Extracorporeal Shock Wave - Melua-03 (Part 1 of 1)
Tyylikästä panorointia. Tulee ihan sakean litkun kiehuminen mieleen. Matalat murinat kuulostavat miellyttäviltä. Korkeammat sirkutukset lähinnä häiritsevät kuuntelua. Intensiteetti nousee kappaleen kuluessa. Ilmeisesti keittiövälineistä peräisin olevat kilahdukset ja kolahdukset luovat kaivattua kontrastia tasaisempiin ääniin nähden. Biisi ei tuntunut ollenkaan niin pitkältä kuin kestosta voisi odottaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 05.03.2008

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Upea urkusoundi. Bassolinja aiheuttaa tyylikkään dissonanssin. Alkuosa kuulostaa kyllä loppubiisiä paremmalta. Loistavasti alkanut biisi muuttuu hieman tylsempään suuntaan, kun kikkailu loppuu. Virvelisoundi on todella kuiva, mutta tähän se sopii. Laulu leijailee korkealla. Vinksahtanutta kamaa. Tykkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 05.03.2008

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
Ilmiselvää bilemusiikkia. Melkoiset tanhut tulisi tämän tahtiin. Soundi on todella hämyinen, ehkä hieman ahdistavakin. Laulun delay kruunaa tunnelman. Biisi sammuu. En ole koskaan kuullut mitään vastaavaa. Mielestäni se on hyvä asia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 05.03.2008

SOULTRAY - My name on your stone
Kommenttirinki suoltaa tuttua kamaa. Säkeistöt runnovat Panteran tyyliin. Soitto on tiukkaa ja laulu toimii. Mitäpä muuta sitä enää tarvitsisikaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 02.09.2008

Pyromaniac - LÄPI
Riffiä on kuin varhaisessa Metallicassa konsanaan. Kovasta temposta huolimatta soitto on tarkkaa. Laulusoundi toimii hyvin tällaisessa paahdossa. Sanoitus on varsin pohdiskeleva, toimii tässä. Pirteä kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Mental Fix 18.03.2008

Piecemaker - Mental Fix
Soitto kulkee upeasti. Huomioni kiinnittyi monta kertaa upeaan bassotyöskentelyyn. Laulajalla on persoonallinen ääni ja tulkinta on elävää. Hän hallitsee äänensä loistavasti. Kokonaissoundi on sopivan erotteleva mutta kuitenkin hieman tunkkainen. Etenkin kitara kuulostaa tukkoiselta. Kappaleessa on tarttuvia rytmejä. Sovitus on erittäin taitavasti tehty.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 04.03.2008

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Ensimmäiseksi kiinnitin huomioni soundimaailmaan. Keskialuetta on turhan vähän makuuni ja alapää on liian hallitseva. Hienot laulusuoritukset. Niissä on sopivassa särmää ja omaperäisyyttä sekä riittävästi taitoa. Sanoitus on mielenkiintoinen ja suomen kieli istuu hyvin kappaleeseen. Intron urkusoundi toimii, ehkäpä vähän säröä olisi voinut olla. Kahden minuutin jälkeen biisi rauhoittuu hienosti. Sen ansiosta kappaleen jaksaa kuunnella paremmin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - 225 02.09.2008

Metalshit - 225
Biisi kuulostaa hätäisesti tehdyltä. Sanoitus ei aukea ainakaan minulle ja sävellyksessä on sama juttu. Soitto on yllättävän tiukkaa. Siitä voi päätellä, että pystytte parempaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Eternity - Deathtrapped 10.05.2006

Project Eternity - Deathtrapped
Kuulostaa hyvältä. Mercyful Fate tulee mieleen biisirakeenteesta ja rytmeistä, vaikka tässä on paljon muutakin. Olisi kiva, jos basso erottuisi, mutta meneehän se tällaisella kitarajuntallakin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Lennetään taivaalla 03.09.2008

POLTE - Lennetään taivaalla
Laulaja on hyvä ja sopii tällaiseen musiikkiin hienosti. Rummut ja basso toimivat yhdessä erittäin hyvin. Muutenkin soitto on tarkkaa. Sävellys ja sanoitus eivät iske minuun. Niissä on ehkäpä liikaa sitä vanhanliiton suomirokkia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jebusa's Book - Sunshine Eyes 21.04.2006

Jebusa's Book - Sunshine Eyes
Hyvä soolosoundi. Paljon hyviä ideoita soitossa, mutta biisillä on liikaa pituutta. Biisin edetessä kiire kasvaa. Vibratoa vaan kehiin rohkeammin, myös bendeihin. Siten soittoon tulisi persoonallisempi ote. Tästä jäi hyvä fiilis.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jebusa's Book - Anger 18.04.2006

Jebusa's Book - Anger
Todella lupaavan kuuloista. Kannattaa pistää bändi kasaan, jos yhtä hyvää materiaalia on enemmän. Laulajaksi sopisi mielestäni parhaiten melodioita laulava tyyppi. Ei nyt kuitenkaan mitään täysin puhdasta laulua. Instrumentaaliksi eivät eväät riitä. Riffeissä on omaperäistä otetta. Harvoin tulee annettua näin hyvää arvosanaa "keskeneräiselle" biisille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen 06.03.2008

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen
Tyylikäs rumpukomppi alussa. Se nappaa mukaansa. Laulu kuulostaa erikoiselta, mikä on hyvä asia. Kertosäkeistössä on yllättävä soinnutus, +++. Sovitus on dynaaminen. Soitto sujuu. Sävellyksessä on ideaa. Heikko ja tasapainoton soundipuoli häiritsee kuunteluelämystä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - Nosferatu's Xmas Feast 22.12.2005

Slack Haddock - Nosferatu's Xmas Feast
Alkupuolisko loistavaa, loppu vähemmän kekseliäs. Basari on ihan liian pinnassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Hello Pain 02.12.2005

Vanhat ja väsyneet - Hello Pain
No niin. Kylläpä parani tuon erittäin tyylinmukaisen vokalisoinnin ansiosta. Eli taas turhan vaatimaton esittelyteksti. Samanlainen tunnelma kuin Alice Cooperin Welcome to my Nightmare -lätyllä. Laulustakin tulee Cooper mieleen, vaikka soundi onkin melko erilainen. Mahtavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Hello 30.11.2005

Vanhat ja väsyneet - Hello
Noita esittelytekstejä voisit vähän treenata. Tuo ei paljon houkuttele kuuntelemaan, vaikka biisi onkin oikein tiukkaa tavaraa. Ennakkoluulotonta kitarointi, sopivasti dissonanssia, epämääräistä tyylien sotkemista ja mielenkiintoisia koskettimia eli kaikinpuolin sopivan häröä. Oikealla rytmiryhmällä tämä tosin kuulostaisi vielä paremmalta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Happy 80s 30.11.2005

Vanhat ja väsyneet - Happy 80s
Teikäläinen omistaa sopivasti luovaa hulluutta. Eihän tästä voi olla pitämättä. Kieroa tavaraa tämäkin. Tulevissa biiseissä saisi olla vielä jotain vokalisointia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kaunii 11.11.2005

Haikaus - Kaunii
Todella folk, hyvässä mielessä. Ilmava ja kevyt fiilis. Rentouttava, vaan ei nukuttava. Artistisivun taustavärin värinen, mutta utuisempi. Puheosassa delay on mielestäni liian kovalla, mikä rikkoo tunnelmaa väärällä, ahdistavalla tavalla. Lopun "rymistely" herättää kuulijan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Entropy 05.03.2008

Van der Phunck - Entropy
Sointukierto kuulostaa hyvältä. Bassolinjassa on jännä soundi. Snaresoundi on suorastaan ärsyttävän diskanttipitoinen. Kappaleessa on painajaismainen tunnelma. Pidän soundeista. Ne toimivat hyvin yhteen, snarea lukuunottamatta. Melodiakulut ovat tyylikkäitä. Rytmipuolessa on kivasti variaatiota.
9

Sivu: 1 2 3