Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 36 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Jäähyväishymni 30.11.2010

Pyhäkoulu Palaa - Jäähyväishymni
Oiva jäähyväiskappale. Melodian teemaa käytetään taitavasti ja sanoissa haikeus tulee esiin huumorin alta. Maapallo kiertää rataansa ja elo linnunradan laidalla jatkuu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Forest Trail 29.11.2010

Hillside Synths - Forest Trail
Sympaattinen kappale, tuli hieman itämäinen tunnelma mieleen. Teetä, puutarhaa ja geishoja.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Powodion 12.09.2010

Kallokellari - Powodion
Monisäikeinen teos. alkukantainen rytmi yhdestettynä radioaaltoihin Jupiterista tuo mieleen monenlaisia mielleyhtymiä. Itellä tuli mieleen Sammon taonta tai aikakoneen rakennustyöt. Teoksen pituus oli sopiva ja ryyditetty rytmivaihdoksin sekä soittimin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - Pual Viis 13.06.2010

CosmicGuitarMan - Pual Viis
Puoli tuntia ja sitten kotiin. Biisissä on odottavaa ja kiihkeää tunnelmaa jotka vaihtelevat sujuvasti. Mukava fiilistelypala.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - Navigate Blues 03.06.2010

CosmicGuitarMan - Navigate Blues
Cosmicin kompassin bluesneula osoittaa oikeaan suuntaan ja kartalta köytyy keinuvan letkeä bluesrypistys. Herkkää soitantaa jossa lempeästi harjaava kitarointi tuo pehmeän soundin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Valasnainen 20.02.2010

Kuttaperkkataivas - Valasnainen
Haastava teos. Tulee mieleen Tarzan tai Odysseuksen seikkailut. Yhtäkkiä astutaan toiseen todellisuuteen ja kylmät ajat ovat takana. Tarvitaan kuitenkin kaksi tangoon. Intohimo on raastavaa ja pahimmillaan on hengen vievää. Hekuman huipulta ei ole kuin yksi tie ja tällä kertaa se vie pienet miehet manalan lautturin matkalle. Ehkä hetkellinen hurmio ja kokemus auvosta oli sen arvoista. Valasnainen jatkaa eloaan, olisi mukava kuulla Valasnaisen kuulumisia myöhemminkin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Elä Ny 29.01.2010

Pyhäkoulu Palaa - Elä Ny
Hauska biisi. Vastakohtien dialogi on herättelevä ja panee miettimään täydentävätkö vastakohtaisuudet toisiaan sittenkään. Kauniit, ylevät lauseet ja niiden taakse kätkeytyvä todelliset ajatukset ovat myös hauskaa kuunneltavaa. Biisiä oli kyyditetty temmon vaihteluilla ja tauoilla joihin mm. käkikello toi oman vivahteensa. Duetto oli hyvä kun maltettiin laulaa rauhallisesti omalla äänellä eikä lähdetty hakemaan ylä-c:tä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - rakkauslaulu 08.01.2010

CosmicGuitarMan - rakkauslaulu
Rehellinen rakkauslaulu jossa biisi oli hyvin rakennettu eikä pajatsoa tyhjennetty kerralla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Lintumorsian 30.11.2009

Kuttaperkkataivas - Lintumorsian
Hyvä, monitulkintainen teos. Sanoissa riitti paljon pohdittavaa. Mieleen tuli aluksi jälleensyntymisteema mutta sitten päädyin puun näkökulmaan. Juuret syvällä, vaihtuvat vuodenajat ja lintujen kuhertelut ovan hienoja vertauskuvia jotka antavat kuulijalle mahdollisuuden monenlaiseen näkökulmaan ja tulkintaa. Ainoa miinus oli ettten voinut tutkailla kaikkia teoksen sanoja, kun en saanut näkyviin tekstin loppuosaa. Täytyy mennä kurssille opettelemaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - hilabila 06.11.2009

CosmicGuitarMan - hilabila
Savuisen yökerhon tunnelmaa jazz/blues-vuikutteineen. Tuo mieleen jenkkilän klubit joskus amoisina aikoina. Ainoa miinus oli että biisi oli hieman lyhyt.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Ollaan Terveitä 02.10.2009

Pyhäkoulu Palaa - Ollaan Terveitä
Hieno kappale. Ihmisäänet melodian tuotannossa oli virkistävät ja rytmi pysyi kasassa. kuuntelijaa haastettiin miettimään vastapareilla ja groteskila mielikuvilla esim. omenan ja madon muodossa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Ei ja ei 21.08.2009

Kuttaperkkataivas - Ei ja ei
Rakkausruno joka ei auennut ihan ensi kuulemalla mutta muutaman viikon kypsyttelun jälkeen ajatukset ovat toiset. Runo on tulvii ristiriitaisten tunteiden mukanaan tuomaa pakahdusta sekä mielen ristiaallokkoa jonka mukana kuulija heittelehtii lukijan kanssa. Lopun päättäväinen valinta taittaa niskan sekasorrolta ja palauttaa kuulijan tasapainoon. Hyvä teos jossa sanaparit ja ronski kielenkäyttö lyövtä kättä herkkien kohtien kanssa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Ego 02.08.2009

Pyhäkoulu Palaa - Ego
Raadollinen kuvaus egon ylivallasta ja realiteettien katoamisesta. Seuraavan kerran kun lukee ja katsoo näitä hyväntekeväisyysjuttuja, voi miettiä kuinka paljon asiassa on oman itsen nostamista ja kuinka paljon avun kohde nousee asiaksi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Emo 22.07.2009

Pyhäkoulu Palaa - Emo
Taitavasti tehty kappale jossa vuorottelevat seireenin hekuma ja miehen arkinen todellisuus. Taustalle oli muuttuvat kuviot eri säkeissä mikä teki siitä eteenpäin rullaavan. Lauluosuudet oli hyvät vastakohtaisuudet heijastaen arjen ja ideaalin vastakohtia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Cho Oyo´s Law 20.07.2009

Kallokellari - Cho Oyo´s Law
Tuli mieleen Kalevalainen maailman luominen kun muna halkeaa ja maailmankaikkeus syntyy. Jyrinä toi mieleen maankuoren liikkeet ja pikkuhiljaa tulivat eläimet mukaan. Lopun basson mouruaminen kuvasi sitten ihmistä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Grief-stricken Shelter 03.07.2009

Kallokellari - Grief-stricken Shelter
Teos herätti mielikuvan painajastaan pakenevasta henkilöstä joka ei pääse sitä karkuun mihinkään. Ei auta lukitut ovet eikä vetäytyminen maailmasta. Henkilö yritti myös rukoilla mutta sekään ei ilmeisesti tuonut apua. En saanut ihan selvää joistakin kohdista mutta lopun naisen ääni ei ollut mitenkään vapauttava eli painajainen sai jatkua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Sateen nuolema 26.05.2009

Kuttaperkkataivas - Sateen nuolema
Hyvä kuvaus elämän kiertokulusta. Sama jengi täällä pyörii milloin kortteena, milloin koirana. Lohdullista on uuden alun mahdollisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Blind Birds in Mandolin 09.05.2009

Kallokellari - Blind Birds in Mandolin
Monipolvinen teos, jossa madndoliini, rumpu ja varikset käyvät dialogia tasapainoa etsien. Taustalla käyvät sitten vierailemassa korvia hivelevä kello ja askleet märällä kadulla. Tuli mieleen hiljentyminen, kun pitäsi olla hiljaa aloillaan niin mieleen tulvii kaiken maailman ajatukset ja mielikuvat. hyvä teos mielessä käyvästä kuhinasta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - Tillinmäen Mies ( lyhennetty versio ) 06.05.2009

CosmicGuitarMan - Tillinmäen Mies ( lyhennetty versio )
CGM on liikkeellä länsimaisen populaarimusiikin lähteillä. Kolme kitaraa soivat hyvin yhteen ja laulussa on käytetty stemmaa maltilla. Lickit maustavat soittoa ja sopivat yhteen laulun kanssa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - Hobos 18.04.2009

CosmicGuitarMan - Hobos
Outo kappale, siis hyvässä mielessä. Komppi luo pahjaksi reggea/blues /jazz taustan johon vimmalla soiva kitara syöksyy mukaan kuin jonkinlainen pyörremyrky. Taustaa oli kyyditetty hyvin erilaisilla kilkuttimilla. Hyvä keitos jamipohjalta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Without Rusty Crank 11.04.2009

Kallokellari - Without Rusty Crank
Teos toi mieleen kaupunki vs. maaseutu asetelman ja elämänmuodon. Alati starttaava auto, kireänä toistuva ihmisääni tai toisaalta linnunlaulu sekä hevosten kenkien kopina. Mieleen tuli ajatus myös liikkeestä; lintujen ja hevosten elämänmenon tuomaa äänimaisema joka tuntuu rauhoittavalta ja toisaalta kaupungin liike, joka on kireää ja poukkoilevaa. Teoksessa on hyvä rakenne ja rytmi, se kasvaa lopun atuon ajoon ja äänien katomiseen, mikä taas tuo mieleen just sen, mistä pääsiäisenä paljon puhutaan. Hieno teos joka sai mielen avautumaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele J Heinonen - Violin twist 13.04.2009

J Heinonen - Violin twist
Hyvin ruullaava twist johon viulu tuo erikoisen lisän. Olisi mukava kuulla livenä rautalankaa viululla kyyditettynä. Biisi kulkee hyvin eteenpäin ja pituus on sopiva, jää nälkää lisäkuunteluun.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele CosmicGuitarMan - Minä kävelen 13.03.2009

CosmicGuitarMan - Minä kävelen
Pidän tämän laulun mystisestä, sisältä kumpuavasta tunnelmasta. Rytmikäs laulu kera välilickkien tuo biisiin avaruusmaita tunelmaa. Kävely on laulun aihe mutta biisin melodia ei ole perinteistä tasatallaamista vaan keinuvaa ja kevyesti rullaavaa rytmiä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Taiteltu Silkki 09.03.2009

Pyhäkoulu Palaa - Taiteltu Silkki
Jatuksia herättävä teos. Rummun säestämä möreä miesääni vs. kertojan välillä kaihoisa ääni loivat omituisen dialogin. Lopun lapsen äänet antoivat sellaisia vihjeitä että tässä käsitellään lapsen kuolemaa. Rankka teos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Päivän Ääni 21.02.2009

Pyhäkoulu Palaa - Päivän Ääni
Hyvä tarina menneestä ja uuden alkamisesta. Temmonvaihtelut pitävät kappaleen jännitteen yllä ja lopun etninen poljento yhdessä sanojen antaa lupauksen paremmasta. Naislaulajan välilaulu tuo vaihtelua. Nahka on luotu, miekka taottu auraksi ja elämä jatkuu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele J Heinonen - Magic twist 28.02.2009

J Heinonen - Magic twist
Makea rautalanka joka laitaa kankeammankin veikon jalat heilumaan. Taitavaasti soitetu ja tyylillä toeutettu kappale jota ei ole venytetty liiaksi vaan mieli tekee kuunnella uudestaan. Täytyy lähteä Åke Blomqvistin kouluun ja ensi kesänä sitten lavalle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele J Heinonen - Starry sky 27.01.2009

J Heinonen - Starry sky
Hieno sävellys tyylikkäästi ja kauniisti soitettuna. kokonaisuus pysyy kasassa eikä suvantoa tule.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Useless Check-in 12.01.2009

Kallokellari - Useless Check-in
Tuli mieleen joku kaivostyömaa tai katastrofitila, jossa pariskunta suo hetkisen toisilleen. Sitten matka jatkuu...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi 29.12.2008

Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi
Melekonen teos. Rohkeaa tekstiä ilman mässäilyä ja tulkinta vakuuttava ilman eetosta ja paatosta. Hyvä voittaa pahan, lopulta. Vai voiko ne elää ilman toisiaan, mene ja tiedä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Kakaya´s Joy 16.12.2008

Kallokellari - Kakaya´s Joy
Ja pisteet on
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Kakaya´s Joy 16.12.2008

Kallokellari - Kakaya´s Joy
Hyvä rytmi ja tunnelma, luulen että toisessa aurinkokunnassa tämä on valtavirtamusiikkia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Aamusta uneen 14.11.2008

Kuttaperkkataivas - Aamusta uneen
Kertomus kahdesta saalistajasta, mies liikkuu ulkona ja nainen odottaa syötin kanssa kotona. Miehen keinot ovat rautoinen ja lankoinen näkyvämpiä kuin naisen käyttämät ns. sensuelliin tarpeeseen liittyvät saalistukset. Kumpikin saalistaa elääkseen toteuttaen omalle itselleen parhaiksi havaittuja keinoja. Vastakohdat kuten ulkomaailma ja kodin lämpö tuovat tasapainon ja näin ihminen jatkaa eloaan maapallolla korkeintaan vaatteita välillä vaihtaen viettien ohjatessa toimintaa. Teoksessa pidetään perinteiset roolimallit jotka nyky-yhteiskunnassa eivät sellaisenaan enää laajamittaisesti päde mutta uskoisin asetelman kuitenkin perustaltaan olevan edelleen samanlainen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Abysses Whisper 22.10.2008

Kallokellari - Abysses Whisper
Hyvä, alkukantainen meninki. Tulee mieleen hetket hieman alkuräjähdyksen jälkeen, jolloin ei vielä tiedetty mitä alettaisiin tekemään eivätkä soinnut, sanat ja moodit turhaan sotkeneet tunnelmaa. Jonkinlainen kutubiisi tämä varmasti on, tuskin siinä alv oli päällimmäisenä mielessä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Kaalimato 25.09.2008

Pyhäkoulu Palaa - Kaalimato
Hauskasti tehty laulu suhteen rauhallisemmasta vaiheesta. Sanat ja melodia tuovat mukavaa vastakohtaisuutta, samoin kaalimato ja kosketuksen kaiho.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Pakkasyön jälkeiset 17.09.2008

Kuttaperkkataivas - Pakkasyön jälkeiset
Monimerkityksellinen teos jonka ensivaikutelma tuntui synkältä mutta useamman kuuntelun jälkeen koin sen pikemminkin vapauttavana. Unelmat ja toiveet kuolevat mutta teoksen lopussa oleva syöminen tekee siitä luonnollisen, elämään osana kuuluvan tapahtuman jota ei yksikään voi välttää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele J Heinonen - Hunt 07.12.2008

J Heinonen - Hunt
Tarttuva biisi ja koukuttava riffi. Tätä voi kuunnella tsempinnostatuksena ennen lenkille lähtöä, sählypeliä tai naisiinmenoa.
10