Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 252 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vapaat Kädet - Perhonen 06.05.2008

Vapaat Kädet - Perhonen
Jees. oikein kiva biisihän tämä. Saundit oli hyvät ja soittokin suht mukiinmenevää. tuo tekstiviesti ääni oli ihan hauska mauste tuolla seassa. Ehkä olisi voinut olla hiukan lyhyempi tämä biisi - tuolta lopusta olis varmaan voinu klipsaista semmosen minuutin verran pois ilman, että biisi olisi siitä kauheammin kärsinyt. Toisaalta sehän voi olla, että lyhempänä tämä ei sitten tukisi tuota teidän levynne kokonaisuutta...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Accisaedne - Ikuinen 15.03.2008

Accisaedne - Ikuinen
Jimistä en tiiä, mutta musiikista jotain... Tää oli semmonen ihan mukava biisi. Soundit aikalailla kohdallaan, vaikka ne synaviulut onki aina synaviuluja. Soolokitara ihan nasevan kuulonen ja muutenki toi soittopuoli oli ihan kunnossa vaikkakin vähän ehkä tylsää kaikessa suoruudessaan. Laulumelodia ja sanoitus oli ehkä tässä vähän semmoinen erottava tekijä ammattimuusikoiden tuotoksiin. laulumelodia ei ollut kovin tarttuva ja tuo tekstikin ehkä aika perus kamaa. Vaikken mikään "Lovemetal" (Him) fani olekkaan, niin onhan tämmöistä ihan hauska kuulla suomeksi esitettynä. Tää on tämmöstä kamaa, mikä ei sinänsä sykähdytä minua henkilökohtaisesti kovinkaan paljoa, mutta mille on ihan varmasti olemassa yleisönsä täällä suomen maassa. - Pienellä hiomisella se yleisö voi olla vieläpä hyvinkin suuri.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele N.H.P - Mc Mane & NHP - Pohjalla 13.03.2008

N.H.P - Mc Mane & NHP - Pohjalla
no. kyllähän tää oli hyvä. kertsi tekee tästä sopivan helposti lähestyttävän. räbät toimi myös hyvin, ainoastaan siinä alkoholi-versessä vähän korniusmittari värähti... ei onneksi pahasti :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele TURISTI - Vanhus 12.03.2008

TURISTI - Vanhus
ihan jees. Olishan tässä soitantapuolella aika paljon parannettavaa. Laulu on ehdottomasti parasta antia tässä. Laulu on kauttaaltaan kaunista ja stemmat toimii, niitä kannattaa viljellä jatkossakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katie - Yhdeksän elämää 06.01.2008

Katie - Yhdeksän elämää
no oli kaunis. hieno sovitus ja tulkinta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katie - Yhdeksän elämää 06.01.2008

Katie - Yhdeksän elämää
juu. Damien Rice kuuluu ainaski sovituksessa
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fruits - Kapital 16.01.2008

Fruits - Kapital
kyä svengaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin pelimusakellari - Birthday Bop 09.12.2007

Jamsterin pelimusakellari - Birthday Bop
tää oli kyllä ihan hauska, semmonen sopivasti kieli poskessa tehdyn kuulonen. sopis hyvin jonku 100€ casion esittely-sampleksi. lupsakkaa meininkiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Strada Traversa 08.11.2007

Cions - Strada Traversa
jees, aikaslailla smoothia on meininki taas. Biisi on kauniin kuulonen ja saundi/ tunnelma on ehkä kallellaan johonkin arttu takalon dark.dark.darkin suuntaan. Kaiken kaikkiaan varsin miellyttävä kokemus - tosin sanoisin, että noi bassokuviot ei ihan kaikissa kohdin tukenu kokonaisuutta tunnelmallisesti. Toisaalta jos basso olis ollu yksinkertasempi, niin sitten tästä olis ehkä puuttunut se särmä joka saa kuuntelemaan toisenkin kerran. mene ja tiedä... kyllä tästä kumminki kympin saa - irtoo sen verran hyvät fiilikset ja maisemat.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Uinuja 03.10.2007

OLKI - Uinuja
Jees. Kuuntelin kaikki uudet biisit, aikas hyvältä kuulostaa - varsinkin saundillisesti varsin vakuuttavaa. Mielestäni nuo wanhat oli ehkä kuitenkin jonkinverran omaperäisemmän kuuloisia, näissä on nyt vähän semmosta kompromissin makua sen taiteen tekemisen ja myyntilukujen tavoittelun kanssa - - se saattaa tietysti olla ihan kuviteltuakin. No joo, hyvää mikseri musaa tulee yleensä arvioitua vähän liiankin ankarasti :) Hyvältähän tää saundaa. Veikkaan että tämä projekti vois löytää ittensä radiosta saundillisesti jostain Liekin ja Lauri Tähkän välimaastosta. Itse ehkä tykkäisin jos oltaisiin ihan pikkuisen enemmän kallellaan sinne Liekin pop-proge-meiningin suuntaan, mutta nää on näitä makuasioita. Hyvä hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bernard P. Ktaemsshar V01 - Sininen taivas järven alla 29.10.2007

Bernard P. Ktaemsshar V01 - Sininen taivas järven alla
surinaa ja huminaa. ihan mukavan kuuloista tunnelmointia, välillä irtosi ihan kiehtovia maisemia päähän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aalto-Järvi - Monta päivää ja yötä 22.09.2007

Aalto-Järvi - Monta päivää ja yötä
erittäin kaunis, mutta oisko enempi jotain alternative poppia, ku jazzia... No tyylikäs kokonaisuus ja tunnelma. Herätti hyviä fiiliksiä ja sehän on tärkeintä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Nigerian Express 17.07.2007

Cions - Nigerian Express
aijai. olipas valtavan mukava junamatka. bassokuvioissa oli koukkua ja hanuri fiilisteli mukavasti. Muutenkin koko äänimaailma oli varsin vetoava. Aikas mahtava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Charles Bronson and the Voodoo Five - Dizzy 02.04.2007

Charles Bronson and the Voodoo Five - Dizzy
aikas mehevä pläjäys. Biisi groovaa hitaasti mutta varmasti. Laulu toimii mukavasti ja tässä on semmoista autenttista tunnelmaa. mmmukavaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monaldo - Monaldo Dub 2007 21.03.2007

Monaldo - Monaldo Dub 2007
Aija, varsin maukasta tunnelmointia. Kivan mystinen meininki tässä - basso murisee mukavan uhkaavasti ja tuo etäinen kitara saundi maalailee tuollaista perus preeria maisemaa :) Rumpalilla on myös kapula hanskassa aika nätisti, tuo tuplapotku basarissa on kiva samoin kuin tuollainen hektinen mutta silti varsin tunnelmallinen pelli-käsittely. Myös soundit on nasevat varsinkin rumpujen stereokuva on hyvä, joskin ehkä ihan pikkuisen turhankin laaja (jyrkkä ehkä). komeeta settiä, ja kyllähän se pyhä kolminaisuus aina isomman orkesterin loppujen lopuksi peittoaa - ei äänipuuroa vaan selkeyttä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Christoart Ltd - Tango tuberculosis 31.03.2007

Christoart Ltd - Tango tuberculosis
Varsin vakuuttavaa. Tausta on varsin pitkälle mietityn kuuloinen ja sovitukset ja tunnelman vaihdokset toimivat hyvin. Tuosta kirkko-urusta en soundina niin kauheasti perusta, mutta sepä on maku asia se. Duetto laulu toimii hienosti - tosin se olisi voinut parissa kohdassa olla vähän suuremmalla, niin olisi erottunut vielä paremmin taustasta. Noh, ei tässä enempää natinaa. Erittäin hyvältähän tämä kuulostaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Clarinet Jazz - The Old Rugged Cross 22.03.2007

Clarinet Jazz - The Old Rugged Cross
muistelin erään "tapin" profiilista lukeneeni, että Birger Lindström soitteli jossain projektissa klarinettia. Puhaltelu on tässäkin se toimivin osa, tausta kun tahtoo olla pikkuisen junnaava... Mutta kyllä tässä on sellaista varsin mukavaa jats tunnelmaa. Vaikka tausta voisi ehkä keinua vähän svenggaavammin ja rumpupeltikin sihahtaa aika syntikkamaisesti, niin pää-instrumentin taidokas käsittely pelastaa koko shown aika hienosti. Elikkäs hyvältä kuulostaa ja sooloilu kuulostaa hyvältä. tykkäsin, eli täytynee tästä mennä faniutumaan. Hienoa saada tämänkin tyylistä jazzia tänne mikseriin - sitä ei ole koskaan liikaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ziri - Don't wanna say goobye 13.03.2007

Ziri - Don't wanna say goobye
pisteitä ei välttämättä tule omaperäisyydestä, mutta biisi on varsin toimiva perus pop balladi. Laulu tässä kuitenkin on varmasti se paras osa, se nimittäin toimii. Väittäisin, että paljon paljon huonommistakin laulajista tehdään tähtiä laittamalla tarpeeksi rahaa tuotantoon. No, soundit on tässäkin selkeät ja sinänsä tausta on hyvä. Lisää vaan soittimia (puhaltimia ynm.) taistalle ja vähän lisää muhkeutta bassoihin, niin tämä menee täydestä kehen hyvänsä. Laulusta irtoaa kybä, ja täytyy laittaa fanitukseenkin, niin voi seurata kehitystä. - jos intoa riittää, niin kyllä tuolla äänellä pitkälle pääsee.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fatfinger Acoustic - Sammakko (LIVE) 21.03.2007

Fatfinger Acoustic - Sammakko (LIVE)
niiin... missäs kohtaa tässä oli ne huonot saundit? Tämä on ehkä elämänmakuisin biisi tähän mennessä. Sanoitus on parhaasta päästä ja kokonaisuus pieksee omassa genressään suurimman osan "radiohiteistä". Vaikka tämä onkin hiukan erityylistä, uskon että tässä nyt tavoitettu jotain siitä tuntumasta, mikä saa ihmiset kuuntelemaan esim. Loirin IVALO - levyä. tämä on ihan oikeasti hyvä biisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - After The Earthquakes 13.03.2007

Sad Circus - After The Earthquakes
olen lähes sanaton... Mutta sen verran sanon, että tämä on millä mittapuulla hyvänsä mitattuna poikkeuksellisen kovatasoista settiä. Toimii!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - The Old Water Rat 13.03.2007

Sad Circus - The Old Water Rat
Tämähän on todella kaunista musaa. Harvinaisen älykäs ja tunnelmallinen sovitus, soittimet ja soundit pääsevät kaikki oikeuksiina ja harmonista kauneutta on vaikka millä mitalla. Tässä on semmoista vanhan mallin proge-ballaadin meininkiä. Tuntuu siltä, että kertoja ja taustalla soiva musiikki tosiaan kertovat samaa satua, eli tunnelma on varsin aito ja kuuntelijan mieli maalailee maisemia jokaisella tahdilla. Tämä on parasta mikseristä löytämääni pitkään aikaan. Positiivisinta on ehkä se, että vaikka musiikki on selkeän omaperäistä, se on silti hyvin luontevan kuuloista, eikä kuulosta miltään pakonomaiselta omalaatuisuuden tai omaperäisyyden tavoittelulta. Varsin loistavaa - tämä on sen tason kamaa, että tämän kuuntelemisesta maksaisi ihan mielellään. kyllä tuossa minuutin kohdilla, kun päästään tuohon teemaan alkaa sydän sulaa... on siinä sen verran kaunista sointia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kainomieli - Liian kaunis nainen 10.03.2007

Kainomieli - Liian kaunis nainen
Periaatteessa ihan pätevää poppia. Soundit on hienot ja kitarat saundaa hyvältä varsinkin tuossa kertsissä. Ainoa mikä tökkii on sanoitus, joka melkoisen sokerikuorrutettua juttua - Lauseita, jotka tuntuivat jo moneen kertaan käytetyiltä. Kertsi kuitenkin toimii hienosti - siinä on sitä koukkua, ehkä varsinkin tuon yksinkertaisen, mutta toimivan kitaran ansiosta. Laulusuoritus on ihan hyvä, sopii tähän tyylilajiin. Kaikki on muuten kunnossa, mutta tuosta sanoituksesta tulee vähän liika mieleen semmoinen nyky-iskelmä-radio meininki. Kaikki osat kun kirjottaa uusiksi ja jättää tuon kertsin, ni homma vois toimia paremmin. - omaperäisyyttä lisää. tuossa C - osassa on kyllä ihan kohtuullisen hyvää juttua, mutta ehkä ongelma on siinä, että lauseiden merkitykset ovat itsestään selviä.. kannattaa jättää jotain kuulijan päättelykyvyn varaan, niin sanoitukseen tulee enemmän mielenkiintoa, kun joutuu hiukan funtsimaan, että "mitähän tälläkin lauseella on tarkoitettu".
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Samaa 12.03.2007

Taiunta - Samaa
Erittäin hienoja äänimaisemia. Ei tosiaan mitään kaikkein helpoimmin lähestyttävää settiä, mutta kyllähän tämä alkaa tästä avautua muutaman kuuntelun jälkeen. Tuossa 1:30 jälkeen on hyvä meininki, tulee semmonen hetkellinen svengaavuus tuohon saundiin pian tuon jälkeen. Johtuu ehkä siitä, että taustalla on tuossa 2 minuutin jälkeen vähän yhtenäisempi, tasaisempi, basso-massa taustalla. Kaiken kaikkiaan tuo hektinen meininki toimii aika hyvin - kun siihen on liimailtu noita hitaita rauhoittavia kohtia sekaan. Syvällistä läppää hyvän tausta päällä, eipä tätä siis oikein moittia voi. Ainoa miinus on ehkä se, että biisin muodosta on hiukan hankala saada kiinni... ainakin näin pikaisella kuuntelulla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Joka hengittää 20.02.2007

Taiunta - Joka hengittää
on. on hienon kuuloista. välillä aika massiivisena päälle hönkivä äänimaisema luo semmoista sopivan ahdistavaa fiilistä, joka sopii tämmöiseen vähän synkempään meininkiin hyvin. Räpeissä on ajatusta, niistä löytynee varmasti uusia assosiaatoita myöhemmillä kuuntelukerroilla - mukavaa, kun kaikki ei aukene samalta istumalta. Kuulostaa kokeelliselta ja aika omaperäiseltä, mutta ennenkaikkea hyvältä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Waxing Crescent 20.02.2007

Cions - Waxing Crescent
Kyllähän tämä taas hyvältä kuulostaa. Soundit on kristallia ja tuo piano melodia on kaunis. Bassossa on tosiaan aika siistiä fiilistelymeininkiä ja muutenkin kaikki tukee mukavasti tällaista rauhoittavaa kokonaisuutta. Saa mielen aikaslailla hempeälle tuulelle :) - haikealle, mutta hempeälle. ja juu. lopetuskin oli aika ovela.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sidelines - From this to another 14.02.2007

Sidelines - From this to another
Kyllä se vaan niin on, että yksinkertainen on kaunista. Erittäin hienolta kuulostaa kitarointi ja laulu. Ajoittain laulun seasta kuuluu jotain pienen pientä epävirettä, kuten tuo Draamajumala jo sanoikin, mutta ei häiritsemiseen asti. Tuollaiseen kiinnittää vaan helpommin huomiota kun äänimaisema on niin pelkistetty - jossain isommassa sopassa, moista asiaa tuskin edes erottaisi. Kaikenkaikkiaan tunnelma on kuitenkin mainio. Äänimaailma on tasapainoinen ja mikään ei vahingoita herkkää kokonaisuutta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fatfinger Acoustic - Nää osais lentää 06.02.2007

Fatfinger Acoustic - Nää osais lentää
lyriikat miellytti. Tuli mieleen lapset leikkimässä... "tää menis tänne ja toi tulis tuolta" Varsinkin kertsi toimi aika hienosti. hyvää pop lyriikkaa. Kitarointi kuulostaa asialliselta, eikä laulukaan varsinaisesti häiritse. hyvä biisipohja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walter Von Funk - SEAFOOD (Homoseksuaalinen merimies) 31.01.2007

Walter Von Funk - SEAFOOD (Homoseksuaalinen merimies)
siistiä groovailua. aikas tämmöstä easy-listening juttua, mutta ihan rento biisi. basso ei oikein erotu tarpeeksi, ja muutenki soundi on pikkaisen ohuen oloinen. Jees. Hyvä nimi kuitenkin pelastaa paljon... niin nytkin :) niin. ja tos kolmen minsan kohas toi synasoundi on cooli, ku se kuuluu hetken yksikseen ja sitte taas fillillä muut mukaan. rento. rento.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SuviKoskelainen - Itseni unohdan 31.01.2007

SuviKoskelainen - Itseni unohdan
Hyvältä kuulostaa. Laulu on aika älyttömän hyvän kuulosta - - Ei tietysti oo järkevää ruveta kauheesti pistään ihmisiä paremmuusjärjestykseen, mutta voisi sitä varovasti arvioida, että ääni on puhtaampi ja kauniimpi, kuin esim. Iivanaisella. Ja onhan sekin aika arvostettu laulaja se :) Siitä tulikin mieleen, että tämä on vähän saman tyylistä kuin esim 1N. Mutta, mutta... ottaen huomioon, että tätä ei oo vielä rahan kanssa tuotettu miksikään (voi olla parempikin niin), niin tässä on ehkä enemmänkin potentiaalia, ku joissain noissa 'tällä tavalla' - levyn biiseissä. Joku ammattilainen voi tietysti keksiä jotain kritisoitavaakin, mutta minä en - en sitten millään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kansalainen - Kompurointia 28.01.2007

Kansalainen - Kompurointia
kyllä tämä teidän vääntö vaan edelleenkin pistää hymyilyttämään. Soitto on taitavaa, kaikilla tuntuu olevan rytmisesti hauskaa ja muutenkin meininki on mitä mainioin. Käsiteltävät aiheet on välillä vakavia välillä ei, mutta jokatapauksessa lyriikka on omaperäistä ja mukaansatempaavaa. pilkettä siellä kumminkin on varmasti silmäkulmassa. Nuo tausta laulut oli tässä muuten hauskat (jotta tulisi jotain tästä biisistäkin sanottua). noh, kannatusta tulee ainakin täältäpäin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Muddy Frame 23.01.2007

PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Muddy Frame
ei muutaku, että mahtavaa...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SoundOfJ - Slow 19.01.2007

SoundOfJ - Slow
leppoisaa tunnelmointia, ei virheetöntä tietenkään, mutta varsin leppoisaa. Semmonen mukavan smoothi tunnelma on alusta loppuun asti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monaldo - January Jam 13.01.2007

Monaldo - January Jam
hyvältä kuulostaa. melko hapokasta ja silleen. soundit on tietysti mitä on ja eri soittimet ei oikein erotu kunnolla, kun toinen peittää toisen. Mutta kyllä tästä kuulee, että porukalla on ollut hauskaa rytmisesti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muovinen - ADHD Revisited 03.01.2007

Muovinen - ADHD Revisited
no onhan näissä soundeissa nyt ainakin munaa riittävästi! Tiukkaakin tiukempaa vääntöä. Tää on kyllä hyvän kuulonen revitys
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Piecemeal 19.12.2006

Ghost Trio - Piecemeal
tyylillistä kehitystä on selvästi tapahtunut - ja nyt liikutaan hiukan erilaisessa äänimaisemassa, kuin aikaisemmin (ainakin tässä biisissä). Piano kuulostaa varsin hyvältä ja biisi aaltoilee juuri sopivasti - laulukin kajahtaa aika-ajoin varsin komeasti. virvelisoundi olisi ehkä voinut olla pikkuisen erilainen - ei sillä, että se häiritsisi, mutta on se ehkä pikkuisen 'ohut', varsinkin noissa pelkitestymmissä kohdissa... ehkäpä tuossa puolivälin voimakkaammassa kohdassa saisi vaikkapa basso murista vielä vähän lisää massiivisuutta tuohon kohtaan, mutta nämähän nyt on tällaisia mielipide juttuja. Kaikenkaikkiaan varsin tunnelmallinen ja kaunis biisi. Mieli herkistyy kuunnellessa :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Voces intimae 19.12.2006

Ghost Trio - Voces intimae
melko mystinen tunnelma tässä biisissä. Hyvältä ja aika mielenkiintoiselta kuulostava biisi, tosin tuntui jäävän hiukan lyhyeksi. Tähän olisin toivonut päälle, sellaista härskiä instrumentaali osuutta - kunnon impro-pläjäys olisi varmasti tehnyt ihmeitä :) noh, ehkä se tulee sitten livenä...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 19.12.2006

Ghost Trio - Air Out
Nyt nämä kolme uutta biisiä kuunneltuani, täytyy sanoa että kokonaisuudesta jäi varsin hyvä maku suuhun. Tärkein juttu on edelleen se tunnelmallisuus, niinkuin aikaisemminkin.Jokainen biisi on omalla tavallaan erittäin onnistunut, mutta jos jotain napisemisen aihetta pitää keksiä, niin ovathan nämä kaikki pohjavireeltään hiukan saman tyylisiä. Eli vaikka tässä biisissä olikin loppupäässä tuo lyhyt

Kommentti kappaleesta Kuuntele Helion - Devil's Tattoo 27.01.2007

Helion - Devil's Tattoo
Jees. tää oli tosiaan kova. Tuon gramex raadin myötä tulee ihan mielenkiintoisia löytöjä, jotka on jostain syystä kadonneet jonnekkin tänne mikserin syövereihin. Ei tästä oikein moitteen sanaa löydy. Mielestäni tässä on tärkeintä se, että ei olla tyydy suoraan Dream Theater apinointiin, vaan soundi ja meininki on omansa kuuloista. Silti biisissä on sitä samaa vetovoimaa, mitä noiden esikuvienkin parhaissa biiseissä. Tyylitajua tällaisen musan tekoon löytyy selvästi paljon. kybä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Blind Luck 12.11.2006

Cions - Blind Luck
Haitarin käyttö tämän tyylisessä musassa toi hiukan mieleen Korpi Ensemblen - ja sehän on hyvä se. Kaiken kaikkiaan hieno biisi. Eri soitinten rytmiikat ei tuntunu kaikissa kohdissa ihan täysin liimaantuvan yhdeksi matoksi, mutta toisaalta tunnelma on kokoajan niin vahva, ettei se juurikaan haitannut mitään. Tuo kolmen minuutin kohdassa tuleva sulava tauko ja paluu aluksi pelkän synan voimin kuulostaa tautisen hienolta. Varsin loistava teos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian - 1st Love 29.10.2006

Marian - 1st Love
suhteellisen pro meininkiä! Tuotanto aikalailla kohdallaan, mikä tarkoittaa tämän tasoisen laulusuorituksen kanssa hyvää mahdollisuutta menestykseen. Toivottavasti musa käy kaupaksi...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Ammo 27.10.2006

Stab Happy - Ammo
tämähän onkin aika mielenkiintoista - ei tiedä onko tämä punkkia, heviä vai progea... sinänsä ihan nykysuuntauksen mukaista musiikkia, kun ei sovi minkään genren sisään - ei sitten millään. Onhan tämä ehkä hieman sekavaa... noin niinkuin rakenteellisesti - mutta silti kuulostaa suhteellisen ehjältä kokonaisuutena. no nyt keksin.. Uusi genre on syntynyt! Nu-Proge. Tuolla nimikkeellähän tämän voisi vaikka markkinoidakin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 27.10.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
melko progressiivista sanoisin. Soitto oikein kohdallaan, rytmi tiukkaa ja vieläpä groovaakin. Laulussa on rraaakaa energiaa ja rohkeaa tulkintaa, josta ei onneksi tälläkertaa synny minkäänlaisia myötähäpeä fiiliksiä vaan homma tuntuu olevan hanskassa. Tällaiselle psykedelialle on ehkä pikkuisen huonosti tällä hetkellä kysyntää kun radion ovat vallanneet nuo suoran pop/rockin veivaajat, mutta on tässä sen verran ronskisti asennetta ja omaperäisyyttä, että ehkä sittenkin... piristävää vääntöä jokatapauksessa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Charles Bronson and the Voodoo Five - DNA 21.10.2006

Charles Bronson and the Voodoo Five - DNA
kunnon showfunkkia... Tiukkaa vääntöä kaikin puolin - laulaja rääkyy ihan asiallisesti :) Livenä veis jalat alta keneltä hyvänsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Original Slowhand & The Evil Minions - Why I rule 07.11.2006

The Original Slowhand & The Evil Minions - Why I rule
varsin rentoa meininkiä - varmaa soittoa ja hyvä laulusuoritus. Oikein mukavaa, funkahtavaa settiä. Tykkäsin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SoundOfJ - Every day 19.01.2007

SoundOfJ - Every day
Joo. samoilla linjoilla kuin edellinen kommentoija. Soundit vähän rassaa, kun ne on niin sähköisen ankeat, mutta muuten meiningissä ei juuri ole valittamista. Rennon kuuloista tunnelmointia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - The Moth 01.02.2007

AAE - The Moth
mothman... tuli mieleen. Kaunis biisi, saa aikaa paljon erilaisia fiiliksiä - joka kai periaatteessa tärkeintä siinä musiikissa (ainaki jos ne fiilikset on hyviä :) Hienon hienoa tunnelmaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lurido - Manda Lee 03.10.2006

Lurido - Manda Lee
kohtuullisen kieroa musiikkia nämä biisit. mukavan tunnelmallista meininkiä ja bassosoolokin oli oikein coolin kuuloinen. mmmukavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Solojeff - Toronkusta 31.10.2006

Solojeff - Toronkusta
ompas kertakaikkisen väkevää tunnelmointia. Eihän tässä voi kun ottaa lakin päästä ja ihailla nöyränä :) Ylisanat on tullut käytettyä jo montaa muuta projektia arvostellessa - tähän en ollut varautunut... mutta pistetään nyt kymppi paremman puutteessa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Para Você 27.09.2006

Cions - Para Você
jees. tunnelmaltaan mainion letkeää meininkiä. taimingeissa tosiaan jotain pientä fibaa paikoin, mutta eipä mitään oikeasti mainitsemisen arvoista - kaikkihan sen kuitenkin jo tiesi. Laulusuorituksessa on jotain perverssiä ja humoristista (tai perverssin humoristista?), mistä ei tietenkään voi olla antamatta kybää. mieleen tuli tropico, kuuba ja sikarit...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - Para Você 27.09.2006

Cions - Para Você
jees. tunnelmaltaan mainion letkeää meininkiä. taimingeissa tosiaan jotain pientä fibaa paikoin, mutta eipä mitään oikeasti mainitsemisen arvoista - kaikkihan sen kuitenkin jo tiesi. Laulusuorituksessa on jotain perverssiä ja humoristista (tai perverssin humoristista?), mistä ei tietenkään voi olla antamatta kybää. mieleen tuli tropico, kuuba ja sikarit...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar - Leviathan 02.10.2006

Sonar - Leviathan
tämähnän oli ihan positiivinen ylläri. mukavan kuuloinen biisi kaikenkaikkiaan, lopussa tuleva rymistely oli ehkä hiukan ulkona linjasta muun biisin kanssa, joten sen olisi mielestäni voinut jättää poiskin - - tai vaihtoehtoisesti paisutella pienen instrumentaaliosion kautta, niin kuulostaisi ehkä sulavammalta. alkupään vokaalit on ehkä pikkuisen taustalla ja jotenkin varovaisen kuuloiset - lopusta taas tulee mieleen kummeli... :) Kun biisin muodon saa pikkuisen ehjemmäksi ja sinäsä hyvän laulusuorituksen alusta loppuun tasavahvaksi, niin tässä on käsissä oikein hyvä teos. Siinä pieniä vaatimattomia ehdotuksia. - Kaikenkaikkiaanhan tämä on tietysti yleiseen tasoon nähden oikein mallikelpoista ja miellyttävää progevaikutteista rockia, niin että potentiaalia on reilusti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele FLOW - Lighthouse 27.12.2006

FLOW - Lighthouse
varsin kaunista. Lyriikat toimii hyvin ja laulu kuulostaa erittäin - - siis erittäin hyvältä. mainiota settiä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FLOW - Frankie Rose 27.12.2006

FLOW - Frankie Rose
elementtejä on vähän, mutta sitten kun ne on näin hyviä niin homma vaan yksinkertaisesti toimii.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FLOW - Minä 27.12.2006

FLOW - Minä
olipas poikkeuksellisen oivaltavat lyriikat - ei tökkinyt missään kohtaan... tämä todella kosketti minua :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele jobos - sateeseen 28.01.2007

jobos - sateeseen
Tää pojat toimii. Jollain kierolla tavalla mainiota tämä sovitus työ. Periaatteessa ihan suoraa vääntöä, mutta joain tossa svengissä on mikä nappaa mukaansa ihan erilailla ku tämmösessä musassa yleensä. Jotenki tää kuulostaa välillä sellaselta, että herää epäilys onko tässä yritetty pilailla kasari-rockin kustannuksella, vai onko tää ihan vakavaa. niin tai näin, meininki on hyvä. hauskaa kuunneltavaa - ehkä vielä hauskempaa jos kuvittelee, että tekijöillä on ollut pilke silmäkulmassa :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chelony - Far Away 27.09.2006

Chelony - Far Away
mielestäni biisinä aika perus kauraa, mutta toisaalta samalla myös toimivaa, tarkkaa ja suhteellisen mukaansa tempaavaa. (olen oikeastaan periaatteessa pikkuisen tätä tyylilajia vastaan, johtuen lähinnä niistä kuuluisista 'ulkomusiikillisista seikoista', mutta myöskin lajia yleisesti vaivaavasta yllätyksettömyydestä... Mutta, onhan tässä biisissä tietysti paljon sitä energiaakin joka lienee tässä lajissa tärkeintä.) sivuseikat sikseen. vaikka en ko. genrestä niin mielettömästi, pidäkkään - on tämä yksilö oman genrensä tyylikäs edustaja. riffit on nasevia ja kitarointi muutenkin oikein asiallista. Livenä tämmöinen vääntö on varmasti täysin eri kokemus, kuin tietokonetuolilla kuunneltuna. kaiken kaikkiaan erittäin potentiaalista materiaalia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Not So Grand Funk Jam Band - Introduction to The New Generation of Funk 28.08.2006

Not So Grand Funk Jam Band - Introduction to The New Generation of Funk
jees! häröt puhesoundit tuo taas mieleen funkadelicin (ja sittemmin tietysti mm. Q-continuumin). varsin klassista, mutta silti niin tyylikästä rytmi on asianmukaisen tiukkaa ja svengaavaa - torvisektio kruorruttaa kokonaisuuden hienosti... äärihienon kuuloista. Ei muutakun valmista lättyä postilaatikkoon.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele jobos - kuin eilinen 28.01.2007

jobos - kuin eilinen
jees. ensin ajattelin, että tää on joku Uniklubi kakkonen, mutta onneksi jäin kuuntelemaan. Alusta täytyy sanoa sen verran, että laulajan ääni sointuu hienosti yhteen tuon kitarasoundin kanssa - kuulostaa hyvältä. Oikeastaan laulu on oikein hyvää, mutta nuo tavutukset noissa tietyissä kohdissa pikkuisen ärsyttivät omaa korvaa. Noh, jokatapauksessa se niitti, joka tässä mielenkiinnon herätti oli tuo hanuri. Sen varressa tuntui olevan ihan taitiokin, se toi mukavan raikkaan lisäelementin, muuten aika kuluneeseen rock-biisiin. Ehkä siinä oli häivähdys progea tai jotain muuta. Ilman tuota hanuria ei olisi varmaan herättänyt mitään fiiliksiä, mutta tuo varsin siistillä rytmisellä svengillä viritetty kertsi on niin hyvä, että biisistä oli pakko tykätä. Periaatteessa resepti on ihan kunnossa. Soitto toimii, soundit on mainiot, hanuri toimii koukuttajana ja lyriikat + laulu luulisi vetoavan ainakin naispuoliseen nuorisoon. Ennustan kuitenkin, että radiosta kuullessaan suomalainen perus juntti toteaa, että taas tätä uniklubia ja sulkee radion... Se on ehkä pieni ongelma - kun onhan tämä kuitenkin parempaa musaa. annettaan ysi täältä. (tulipas poikkeuksellisen pitkä jaaritus tästäkin)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - L'ignorance 20.08.2006

the Slowdowns - L'ignorance
tuossa ylempänä onkin jo annettu oikein hyvää palautetta, niin että tästä nyt on vähän hankala enää raapaista kasaan mitään kovin syvällistä. Todettakoon sama, minkä muutkin mainitsivat, että tunnelma on biisissä hieno - särkymätön - apea, mutta tavallaan hilpeä. Soundimaailma on taas hinkattu viimeistä piirtoa myöten, eikä tässä taatusti ole mitään korvaa rasittavaa. Äärimmäisen rentouttavaa mietiskelymusiikkia. Puhaltimet kuulostaa hienoilta, samoin synat ja puhesämpelt... kaikki. jazz vaikutteisuus tuo hiukan mieleen (dj) slown viimeisen lautasen, mutta toisaalta tämä on paljon tunnelmallisempaa settiä. Jotkin tietyt soundit toivat myös mieleen flaming lipsin tuotantoa - ja luulenkin, että kaikki soft bulletin' - levyyn ihastuneet diggailisivat tämän tyylisestä elektronisesta fiilistelystä. harmoniat on hienoja, soundit on hienoja -> biisi on hieno.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele VezQ - Speed Of Life 28.08.2006

VezQ - Speed Of Life
jaaaaa. eihän tämä ollutkaan David Bowie coveri :) aikas tiukalla otteella vedettyä, todella vauhdikasta, rockia. soundit on hyvät, rytmi tiukka ja särökitara ulvoo. Kaikenkaikkiaan aikas hauskan kuuloinen pikku biisi. tässä pitää olla luja ote kahvoista kun tämä biisi kiihdyttää baanalla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian valinta - Satamassa 12.03.2007

Marian valinta - Satamassa
aijai kun on leppoisaa meininkiä. Sanoituksissa on sitä jotain ja soitto svengaa hienosti, mikä on ehkä kuitenkin se kaikkein tärkein juttu. hauskasti iskelmällä sävytettyä pop-rockia, joka vain toimii. kyllä tämä ainakin perus nyky-iskelmää potkii persuuksille mennen tullen :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Charles Bronson and the Voodoo Five - Psycho Soul 25.07.2006

Charles Bronson and the Voodoo Five - Psycho Soul
ah, kyllä kunnon funnki aina... huonon funkin voittaa. Mainiota menoa, sopivan letkeällä, mutta silti rytmillisesti tiukalla otteella. Soundeissa mukavasti avaruutta, varsinkin kuulokkeilla kuunnellessa huomaa stereokuvan hienoudet. Perus härskiä funkkia, tyylikkäillä soundeilla. laulaja kuulostaa pikkuisen prättälältä, mutta sehän on hyvä asia se - homma hanskassa ja hanskat tallella.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Khimilin sekalaiset - Rainbow-papuja tomaattikastikkeessa 28.08.2006

Khimilin sekalaiset - Rainbow-papuja tomaattikastikkeessa
tähän päälle niputettuna vahvaa vokalismia, niin tämähän kuulostaa ihan Jestofunkilta... sillä erotuksella, että Jestofunkin biisinä tämä olisi vähintään kuusi minuuttia pitkä ja ideoita toistettaisiin paljon monotonisemmin... mainion kuuloinen biitti. niin, ja hyvä nimikin vielä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Shiny Pastels 27.10.2006

PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Shiny Pastels
"ground control to major tom" ei ku... jees, siistit soundit ja rento biisi - miksauksesta erityismaininta. Tunnelma on pysyy ehjänä alusta loppuun. Kaunis mutta lyhyt.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deviant Tactics - Failure god(Demo) 08.11.2006

Deviant Tactics - Failure god(Demo)
Olen tosiaan hiukan huono tämmöisen kaman arvostelijana, sillä en oikeastaan koskaan kuuntele ns. Örinä-heviä. Rääkyvä kurkkulaulu toimii kyllä joskus lisämausteena, mutta jotenkin sen jatkuva kuuntelu tuntuu hiukan vastenmieliseltä. Noh, mielipiteet sivuun ja itse biisiin... Soitannallisesti varsin mallikelpoista settiä, myös soudipuoli on erittäin hyvä. Sanottakoon, että varmasti parasta - näin raskasta - heviä, mitä olen mikserissä kuunnellut. Noin pääpiirteissään sanottakoon, että Waltari on sieltä rankimmasta päästä progeheviä, mistä itse olen tykännyt. Yleensä sellainen pelkkä suora mättö ei jaksa herättää mielenkiintoa, mutta tässä oli onneksi myös sitä progressiivista elementtiä ja kieroa huumoria, joka piti mielenkiintoa yllä. Progressiivisuudessa on ehkä hiukan sitä ongelmaa, että biisistä tulee helposti hyvin rikkonainen ja sekava, siis "liian monta elementtiä huonosti kiinni liimattuna" - ilmiö. Tässä nyt pysyttiin kuitenkin aika hyvin kasassa ja ehkä tuo "rikkonaisuus" on myös osa hevi genreä, toisin kuin popissa. Ei ehkä minun kuppini teetä, mutta epäilemättä omassa genressään varsin kova vääntö. Ja mainittakoon, että pienen totuttelun jälkeen tykkäsin itsekkin meiningistä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zok Pluk & Paratiisinvangit - Kimonon kristallipallo 04.07.2006

Zok Pluk & Paratiisinvangit - Kimonon kristallipallo
aikas coolia musaa. melko progressiivisen kuuloista settiä hienosti sovitettuna. Hieno biisi ja hyvät soundit. Laulut kuulostaa hyvältä, mutta ehkä loppupuolella olisi voinut laittaa räväkämpisoundisempaakin laulua sekaan... tosin toimii kyllä hienona tunnelmapalana tämä biisi. Sopivan häröä musiikkia - Ovelaa, mutta silti helppoa kuunneltavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Voileipä 27.06.2006

Henkka UnPlugged - Voileipä
joo jees. oon kuullu tästä vähän räväkämmänkin version, mutta varsinkin tuo "käden poikki puraisi" - kohta toimii tällaisessa rauhallisessa ballaadissa vallan mainiosti. Sun laulu kuulostaa muuten ihan hyvältä mun mielestä, varsinkin ku tämmöset, täysin käsittelemättömät, pikaäänitykset ei anna yhtäkään virhettä anteeksi tuossa laulupuolessa. (näihin lyriikalla varustettuihin biiseihin on muuten ilmiselvästi helpompi keksiä nimiä, ku nuihin jazzeihin...)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Kauhua kesäyössä 09.06.2006

Henkka UnPlugged - Kauhua kesäyössä
HENKKA! vitsit mä fanitan sun projektia !11! tää on ihan jäätävän hyvä. sä oot ihq. Sanat on tosi syvälliset. tunnelma on ihan huippu ja biisi on sika kaunis. Ja mikon JAWS:ssi päällä on kuppasta kirjottaa kommenttia ku tä hyppii pitkin tätä tekstiruutua...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Kahvinkeittobiisi 06.06.2006

Henkka UnPlugged - Kahvinkeittobiisi
tästä tulee über!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele F# and Chips - Nairobe 14.08.2006

F# and Chips - Nairobe
kyllä tästä kieltämättä vähän chameleon tulee mieleen, vaikkei tämä tietysti aivan samalle tasolle ylläkkään. ehkä sooloilu saisi alkaa vähän aikaisemmassa vaiheessa, tai sitten tempoa pari askelta nopeammaksi, niin homma iskisi paremmin. nyt tämä menee tämmöisenä coolina tunnelmointina, rytmillisesti siinä reggaen ja funkin välimaastossa. oikein mainiota - letkeää funkkia. Jos jotain pitäisi toivoa, niin se olisi pikkuisen vauhtia lisää ja enemmän soolo-elementtejä... se voisi terästää biisiä ennestään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Beautiful Beast - Crossroads 28.08.2006

The Beautiful Beast - Crossroads
varmaan tätäkin pystyy sitten vielä parantamaan pienellä soundien hiomisella, mutta kaikenkaikkiaan erittäin energiapitoinen ja tunnelmallinen funk/soul pläjäys. sooloilut iskee suoraan suoneen, bassokuviot ja muu rytmiikka juuri oikealla lailla tiukat. seassa on paljon 'ilmaa', josta pidin tosi paljon. monimutkaista, mutta kuulostaa - ah - niin yksinkertaiselta. "You can get simplicity out of complexity if you're clever enough" - Hancock nyt ollaan asian ytimessä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bastusection - Maidolla, ei sokeria 31.05.2006

Bastusection - Maidolla, ei sokeria
Puhutte pelkkää asiaa. Sitä yhtä puuttuvaa elementtiä tässä ollaan itsekin vähän kaipailtu, ehkäpä sen täytteeksi joku löydetään...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Vertical 24.05.2006

Aeiouaih - Vertical
nuo lisäkitaravingutukset olisi saanut olla ehkä himpun verran isommalla ja sitten tuossa basson iskiessä sisään olisi ehkä sopinut mukaan myös pikkuisen rummutusta. Biisi loppuu myös hiukan liian lyhyeen, siis heti kun se lähtee lentoon, niin se loppuu. Toimisi ehkä paremmin levyn introna, kuin varsinaisesti yhtenä yksittäisenä kappaleena. Yleinen soundi on kuitenkin oikein hyvä, taustalauluja ja stereoefektejä myöten. Hyvältä kumminkin kuulostaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over 28.08.2006

Free Soul - Game Over
noniin... näitä uusia biisejähän on päässyt livahtamaan tänne älytön määrä. [tuossa ylempänä näytti olevan sen verran pitkiä kommentteja, että lienee turha alkaa toistella samoja asioita uudestaan. Lisäksi tyypit, jotka tekevät näin tasokasta musiikkia, yleensä tietävät nuo asiat ilman erikseen sanomistakin... ] sanonpa sen verran, että mikserin parasta settiä tässä genressä - täysin kiistämättä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over 03.06.2006

Free Soul - Game Over
Aika jäätävän hieno biisi. Tätä on kehuttu jo sen verran maasta taivaaseen tuossa ylempänä, ettei tässä enää tulee mitään uutta mainittavaa mieleen. Soudit jyrää, biisi on hieno, groove mainio - kaikki natsaa. Huippua fiilistely musaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Underground Groovement - Driver 18.06.2006

Underground Groovement - Driver
Jostain syystä tämä iski uusista biiseistä eniten. Tunnelma on sopivan vaarallinen ja laulut toimii aikas huipusti, muun soiton ohella.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Jalle Tankkaa Naftaa 14.05.2006

Antti Kaukomaa - Jalle Tankkaa Naftaa
Groovaa tosiaan aikas mukavasti. Sirkesalo tuli ja meni, mutta onneksi saappaisiin astuu parempi mies :) ah. kuruntie, se kesämökille vie. Hieno biisi, tätä kuunnellessa syntyy illuusio auringonpaisteesta vaikka keskellä yötä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Improvisations - Improvisations (part 1) 17.05.2006

Improvisations - Improvisations (part 1)
Tätä kuunnellessa voi kuvitella itsensä trooppisen veroparatiisin ainoaan kuppilaan ryypiskelemään sorrettujen, mutta hilpeiden sikarintekijöiden kanssa. Hienoa tunnelman maalailua ja sounditkin on oikein puhtaat.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhatklassikot - Vapaata ft.Mättis 24.05.2006

Vanhatklassikot - Vapaata ft.Mättis
hyvältä kuulostaa. tuo basso looppi kuulostaa mainiolta tulee vähän rapper's delight levy mieleen. hyvää läppääkin sieltä irtoaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Puhtain lenkkarein 25.04.2006

Henkka UnPlugged - Puhtain lenkkarein
naurattaa vieläki tämä...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Puhtain lenkkarein 25.04.2006

Henkka UnPlugged - Puhtain lenkkarein
heh, sähän osaat räpätäkki :P repesin tälle, mutta itseasiassa tää on kyllä aikas hyvä. Vähän kun saa paremmat soundit, niin täähän on ihan hittikamaa. aika huvittavaa silti, että jokku räppää vuositolkulla ja silti kuulostaa ihan amatööriltä. Sä otat vaan mikin käteen ja kokeilet millasta on räpätä ja heti eka kokeilu kuulostaa näin hyvältä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dorian Crew - Masters Nutz 26.04.2006

Dorian Crew - Masters Nutz
ihan mielenkiintoista häröilyä. Toisella kuuntelulla alkoi jo hahmottua biisikin kaiken tämän sekoilun seasta. Kaikenkaikkiaan oikeastaan aika hieno teos, ehkä hiukan rikkonainen kokonaisuus, mutta toisaalta alustaloppuun sen verran sekopäisellä otteella kyhätty, että ruo rikkonaisuus ja 'hyppivyys' tavallaan sopiikin. Hienoja soundeja ainakin löytyy roppakaupalla ja rytmiikka äänien välillä ei ole mikään kovin tylsä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Khimilin sekalaiset - HST - Initiative Demo 22.04.2006

Khimilin sekalaiset - HST - Initiative Demo
ei tämä nyt mikään kovin kökkö ole - mielestäni. Aikas mainio itseasiassa, voisin kuvitella, että tästä tulisi valmiina semmoinen hiukan (Dj) Slow henkinen chillailu, joka soljuu mukavasti taustalla, muttei ole kumminkaan mitään persoonatonta hissiä. Sopivasti höystäen loistavaa gruuvia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cions - La Marcha En Punto Muerto 21.04.2006

Cions - La Marcha En Punto Muerto
Hieno biisi. Instrumentit sovitettu mainiosti ja tunnelma on rikkumaton alusta loppuun. tosiaan, potkaisee mielikuvituksen liikkeelle ihan mukavasti - tätä kuuntelisi kyllä reilusti pidemmässäkin muodossa. kaunis teos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vilma Pääkkö - Erin Go Bragh 24.04.2006

Vilma Pääkkö - Erin Go Bragh
tämähän on vähän niinku Jethro Tullia, mutta kauniimmalla laululla :) Aikas hyvää ja tyylitajuista kaikenkaikkiaan. Täytyy sanoa, että odotukset eivät olleet kovin korkealla. (no siis, irlantilaista kansanmusiikkia mikserissä, suomalaisen voimin tehtynä) Tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Muusikillisesti en tällaisesta "riverdance" musasta niin kovasti perusta - ihan sellaista peruskivaa pelimannimeininkiä, mutta jotenkin vähän kuivaa. Tästä lähti kumminkin ihan hyvät tunnelmat. Tyylitaju on ollut vahvasti hyppysissä ja tulkinnassa on voimaa, kuin pienessä irlantilaiskylässä. Sitten kun saatte vielä omia biisejä kehiin, niin johan alkaa respectiä tippumaan. Eipä tällaista musiikkia varmasti suomessa liian kanssa tehdä, joten ei muuta, kuin onnea yritykseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun 12.06.2006

the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun
äärimmäisen hienon kuuloinen, vaikka aihe onkin aika perustavaa laatua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele superdurak - Coglioni brutti 02.05.2006

superdurak - Coglioni brutti
voisin pistää pääni pantiksi, että bassoefektinä on ollut 'bass balls', mutten pistä. Hauskasti jäsenneltyä groovea, soundimaailma tekee tästä poikkeuksellisen mukavaa kuunneltavaa. rytmisektio on selkeän kuuloinen ja siihen bäälle raskaammat efektisoundit kiippareissa ja bassossa - aikas nannaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aapo Heinonen - My 2nd Best Friend (jazz comets versio) 21.04.2006

Aapo Heinonen - My 2nd Best Friend (jazz comets versio)
hienosta biisistä hieno versio. Rauhallista tunnelmointia ja kaikinpuolin hienosti soitettu. Soundit aikas hyvät - tosin basso kuulostaa pikkuisen tunkkaiselta verrattuna esim. pianon heleään ääneen. Kuulostaa varmasti livenä hienolta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrezerin - Routine 25.04.2006

Vrezerin - Routine
Tämähän toimii hienosti. Hienosti olet sämpläillyt. Tekee ihan mukavasti kunniaa alkuperäisille biiseille ja on tällaisena varsin leppoisaa kuunneltavaa - hieno tunnelma ja hyvä groovi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SuviKoskelainen - Selfsatisfied 26.05.2006

SuviKoskelainen - Selfsatisfied
Alkua kuunnellessa tulee todella nostalgisia tunnelmia, jotka hiukan sitten rikkuvat tuossa ensimmäisessä räväkässä kohdassa. Täytyy sanoa, että kaikenkaikkiaan mainio biisi. herkkää tunnelmaa ja hyvällä soundilla ja tyylikkäillä tunnelman vaihdoilla. tuo kävelevä basso toimii oikein mukavasti varsinkin siksi, että se välillä muuttuu hiukan pelkistetymmäksi tuossa kertosäe- kohdassa. Biisi toimii oikein hyvin. kontrastia on pehmeän ja rosoisen välillä juuri sopivasti niin, että mielenkiinto säilyy alusta loppuun. hieno kokonaisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele X-O - Viihdettä (instru) 24.05.2006

X-O - Viihdettä (instru)
rennon kesäinen tuntuma - sellainen vähän jazzahtava ote, mutta silti selkeästi potkii takamuksille nuo bassot. Kunnon räpäytyksillä varmasti mainiota kuunneltavaa - biisipohja antaa odottaa hyvää teosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seconds 01.02.2007

AAE - Seconds
hyvältä kuulostaa. Laulut toimii ja tausta on kaunis. noh. laulu on ehkä pikkiriikkisen verran liian pinnassa, mutta noi vähän kolkot ja kylmät pianofiilistelyt on kylä aika loistavan hyvän kuulosia. Kaiken kaikkiaan onnistunut pläjäys. Kauniin kuulonen biisi ja kaikki oikeestaan suurinpiirtein kohillaan. minä tykkäsin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Henkka UnPlugged - Muurahaiskarhu 13.04.2006

Henkka UnPlugged - Muurahaiskarhu
rätisee rätisee. tästä tulee kyllä ihan huoppu biisi kanssa, täytyy tuoda toi raituri ja paremmat mikit sulle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele sopusointu - Hitaasti Mutta Varmasti 30.05.2006

sopusointu - Hitaasti Mutta Varmasti
Taustat on aika mainiot - kauniit suorastaan. Räpäytys kulkee sujuvasti ja sanoma oli tuollainen reggae henkinen mukava pläjäys. Tykkäsin oikeastaan aika paljon, tulkinnassa ei ollut mitään ylilyöntejä ja kokonaisvaikutelma on oikein tyylikäs. Vokaalit ehkä hiukan pienemmälle ja bassopäähän hyppysellinen lisää munaa, niin tätä kuuntelisi vaikka kokopäivän. Oikein hyvin groovaavaa settiä - koukuttaa mukavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Magic mojo band - Daddy's in town 01.04.2006

Magic mojo band - Daddy's in town
mainiota perinteikästä bluesia. Hienot kitara soundit ja kunnon sooloilut. Laulajallakin ihan aitoa blues rock tulkintaa. svengi on kunnossa ja nostalgia pamaus valmiissa paketissa. Tiukasti rullaavaa bluesia tarkoilla breikeillä ja hienon hienoilla soundeilla - pistää jalan polkemaan. Isä blues on palannut kaupunkiin, aamen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Sam's Centenary Song 22.03.2006

Afar a Bird - Sam's Centenary Song
melko omituinen biisi - aika hieno, mutta myös aika outo - johtuen pääosin tuosta 1:15 ovelasta vedosta. sekunnin kaksi ehtii odottaa, että seuraavaksi sieltä isketään jotain perus rokki-riffiä niskaan, mutta sitten tuleekin tuo oudohko välike ja hidas loppufeidaus. Yllättävää. Biisissä on hienoja elementtejä, mutta se jää ehkä pikkuisen tyngäksi - semmoinen rokahtavampi ote siihen väliin olisi (kliseisyydestä huolimatta) voinut antaa ihan sopivaa munaa kappaleelle. Biisi silti on ihan mukava ja nuo lopun hiljaiset kitaroinnitkin kuulostavat oikein hyviltä. Kappale tällaisenaan sopisi paremmin ehkä levyn viimeiseksi raidaksi - sellaiseksi rauhoittavaksi loppu-liu'uksi, jolla päästään taas kätevästi levyn alkuun. Jokatapauksessa hyviä biisejä ovat kaikki kolme - tästä olisi ehkä saanut vielä paremman vääntämällä hiukan pidemmän kaavan mukaan - ehkäpä kunnon kitarasoolo sessiolla siihen puoliväliin, kun kerran kaksi pätevää kitaristia porukasta löytyi. (Jotenkin sellainen tuntu jäi, että se on ollut ehkä ideakin, mutta sitten se on jäänyt toteuttamatta?) Noh, onneksi artistilla on aina taiteilijan vapaus - kriitikot pitäkööt turpansa kiinni ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Laulajan lohdutus 01.04.2006

OLKI - Laulajan lohdutus
noniin. lopulta hitaampikin käsitti - lyriikat on siis suoraan eino sedän tuotantoa. Täytyy sanoa, että mainiosti olette biiseksi sovittaneet. Mainio veto tämäkin - pikkuisen rankemmalla otteella, juuri passelisti tasoittamaan kolmen biisin kokonaisuutta. Hyvä hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Uskoni, toivoni hukkasin 01.04.2006

OLKI - Uskoni, toivoni hukkasin
mainiota. Hienot lyriikat, rentoa tarttuvaa kitarointia, hienosti taittuvaa rytmiikkaa, aijai pop-rockia parhaasta päästä. Ensin tuli mieleen semmoiset tekijät, kuin Egotrippi ja Liekki, yhtäläisyyksiä löytyy ainakin tästä biisistä. Mainiolla pohjalla on homma, ja kyllähän tässä on selkeästi sellaista omaa soundia ja tuntumaa - persoonallisuutta, jota nykyään puuttuu liian usein. Nykyään joutuu liian usein kuuntelemaan meikattuja anorektikkopoikia naurettavine taiteilijanimineen - toivottavasti siis pääsette pian radiosoittoon, niin saadaan hiukan parannusta nyky tilanteeseen :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele OLKI - Impeni 01.04.2006

OLKI - Impeni
No tässä on kyllä loistava biisi! Mainiota rytmistä kikkailua riffeillä ja rummuilla. Loistava sanoitus jälleen kerran. Hienot laulut, mukavat tausta stemmat, kaikin puolin hieno esitys. Tämmöistä lisää, minä tykkään. Tässähän se vaikeus piilee - tehdä erikoista, omaperäistä ja monipuolista musiikkia niin, että musiikki on kuitenkin tavallisten kaduntallaajienkin kuunneltavissa. Hieno suoritus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Funkin' Funksters - Shine Body Shine 11.04.2006

Funkin' Funksters - Shine Body Shine
ei mitään kovin raskas-otteista funkkia. tätä voisi luonnehtia funkkaavaksi reggaeksi - ehkä. Tunnelma on rennon huoleton ja muutenkin iskee päälle mukava kesäfiilis. ehkä tämä tosiaan kaipaisi torvisektiota mukaan (kuten kunnon funkissa aina on;), niin säilyisi mielenkiinto pikkuisen pidempään. rentoa jamitusta löytyy vaikka millä mitalla ja bassosoolokin kuulosti siellä olevan. Groovaavaa meininkiä, muutamalla lisämausteella ihan tyrmäävää kamaa.
9

Sivu: 1 2 3