Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 56 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exoar - Brutal Crime 03.10.2009

Exoar - Brutal Crime
Tiukka biisi. Itse biisissä ei mitään moitittavaa, mutta biisin miksausta olisi voinut kohentaa vähän kuuntelijaystävälliemmäksi: rummut puskee yli, snaren ja basarin atacki on vähän "lässähtänyt". Kitaran saundi vähän turhan ohut tälläiselle musiikille, bassoa olis voinut tuoda enemmän esille. Kokonaiskuva on hieman puuroinen, mutta korvien totuttua niiden alta löytyy ihan jees biisinpätkä..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Hippie Gave Me A Note 30.11.2008

Piecemaker - Hippie Gave Me A Note
Ei todellakaan mitään perus mikserikamaa. Dead Serious EP toi paljon uusia ja tyylikkäitä puolia musiikkiinne säilyttäen kuitenkin bändinne linjan. Olen huomannut parin hiljaisen vuoden jälkeen musiikissanne kehitystä: soittoon ja kappaleisiin on tullut enemmän ilmettä ja sen mukana varmuutta. Pidän laulajan persoonallisesta tavasta laulaa ja fraseerata, vaikkakin samaa tyyliä on käytetty monissa muissakin yhtyeissä. Mutta ei anneta sen häiritä, koska mielestäni juuri tämänkaltainen laulu sopii sekä sävellyksellisesti että sovituksellisesti kappaleisiin kuin peukalo silmään. Itse kappaleet ovat toteutettu ihaltavalla tavalla. Yhtenä tarkoituksena voisi pitää mielenkiinnon ylläpitämistä, ja siinä olette onnistuneet mallikkaalla tavalla. Kun kuuntelee tarkemmin biiseistä löytyy jokaiselta instrumentilta jotain ylimääräistä filleineen ja koukutteluineen. Puhallinsoittimet ja rytmi, sekä niiden yhteinen vaikutus toivat tehokkaan vivahteen kappaleisiin, jotka ainakin minussa herätti tarpeen päästä svengaamaan. Näin kappaleita kuunnelleena ei voi kun todeta, että bändinne jäsenet ovat mikseritasoon nähden kovan luokan muusikoita. Tietenkään ei sovi unohtaa kappaleiden teknistä suorittamista: miksaus ja masterointi ovat kohdallaan joten niistä ei ole mitään valitettavaa: pisteet Matti Auerkalliolle ja bändille. Harvoin voi tosissaan sanoa, että jatkakaa samaan malliin, mutta nyt jos joskus on sellaisen aika! Grroove.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makaberi - 15 Minutes of Fame 17.08.2008

Makaberi - 15 Minutes of Fame
Jätetään se kommentti - vihdoista viimein. Aluksi pahoittelen sitä kun en aikaisemmin ole kirjoittanut kommenttia vaikka olen luvannut. En viitsi kirjoittaaa jokaisen kappaleen kohdalle samoja asioita joten tiivistän sanottavani tähän yhteen viestiin. Lähdetään vaikka aluksi miksauksesta ja saundeista. Instrumentit tulivat esille sopivassa suhteessa toisiinsa nähden, ja yksittäiset saundit tukivat toisiaan muodostaen näin eheän stereokuvan. Yhteissoitto näytti sujuvan hyvin verraten bändinne nuoreen ikään sillä suurempia mokia oli hädintuskin havaittavissa. Soittimissa ei siispä ole selvästikään aloittelijoita. Huomasin kappaleista sen että turhaan miksaukseen ei olla käytetty liikaa aikaa. Itse en henkilökohtaisesti ole kovin perehtynyt rockmusiikkiin noin ylipäänsä, mutta stereotypiat puhukoot nyt puolestani; tämänkaltaista garage rock musiikkia (miksikä te sen ikinä luokittelettekaan) tukee yksinkertainen miksaus mikäli edustatte omaa tyylisuuntaanne mitä syvimmin toivon ettette. Sovituspuoli ja rakenteet olkoon suurrennoslasin alla seuraavaksi. Bändisovituksissa olitte onnistuneet kahdella tapaa kappaleissanne. Biisit olivat tarpeeksi yksinkertaisia kuunneltavaksi, mutta kun tarkemmin kuunteli niin sen kaiken sohjon seasta löytyi mitä mielenkiintoisimpia kitarariffejä ja leadeja. Kappaleenne selvästikin pohjautuvat vaihteleviin kitarariffeihin ja rullaavan rytmiin. Hieman taka-alalle jäävä laulu herätti monenlaisia ajatuksia. Ensinnäkin mistä se laulaja oikeastaan laulaa. Kappaleitanne olisi ollut paljon miellyttävämpää seurata sanoituksen kera. Aloin miettimään että laulaako laulaja vain sen takia että hän kuulostaisi laulajalta vai laulaako laulaja sitä varten että hänellä on jotain sanottavaa - en saanut vastausta. Se harmitti. Yhteenvetona totean vain että toimivan kuuloista rokkivääntöä. Ehkä lähtisin jopa keikalle kuuntelemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Smeared and Smothered 05.06.2008

NOMA - Smeared and Smothered
Kappale ei kuulostanut ensikuulemalta kovin kummoiselta kappaleelta. Heti voi huomata, että äänen tekijöillä on useamman vuoden kokemus kyseessä olevan musiikin tekemisestä/soittamisesta. Suhtauduin kappaleeseen hyvin neutraalisti siihen nähden millaisen vastauksen yleensä tätä genreä edustavat kappaleet saavat minulta. En pitänyt kappaletta huonona, mutta en liioin erityisen hyvänäkään. Kitarasaundit vaikuttivat tukevilta ja itsessään korvaa miellyttäviltä. Kokonaiskuva sen sijaan ei ollut parhaan mahdollisen kuuloinen; balansseja olisi voinut vielä miettiä ja saundeihin paneutua tarkemmin. Omalla tavalla ne kuitenkin kuulostavat omalaatuisilta, vaikka ei tarvitse kaukaakaan etsiä vastaavanlaisia äänimaisemia. Rummut tulivat läpi kova ja bassosta ei lähtenyt tarpeeksi ähkyä muihin soittimiin nähden. Ainakin minun mielestäni. Se onko se huono vai hyvä asia jääköön toiseen asiayhteyteen, sillä olen useaan kertaan käynyt vastaavanlaisia tilanteita läpi. Kappaleen rakenne ei jäänyt mieleen. Monimutkaiset rakenteet ovat tunnettu elementti hevimusiikissa. Se vaikeutti kappaleeseen keskitymistä, joka heikensi kuuntelukokemusta. Mieleeni jäi laulaja. Henkilökohtaisesti pidän "purkkiin" lauletusta saundista, jonka olin huomaaminaan näissä biiseissä. Tukeuduin laulajaan kuunnellessani kappaleita. Laulajan fraseeraus olisi siltikin saanut olla mielestäni selvempi tai sitten vaihtoehtoisesti olisitte voineet laittaa sanoitukset näkyville kappaleen seuraamisen helpottamiseksi. En ollut tyytyväinen lyriikkaan. Kappaleiden nimet antoivat viitteitä bändin imagosta; ne muistuttavat tyypillisiä hevibändien biisien nimiä. Ehkä tässä tilanteessa sorrun liian helposti kategorisoimaan kappaleet ja bändit kappaleiden nimien mukaan ja sortumaan stereotypiohin. Minusta tuntuu että nykyajan bändin ryhtyvät liian helposti jäljittelemään vaikutteitaan ja itseään. Jollain tavalla voi kuvitella että lyriikoiden suhteen mennään sieltä mistä aita on matalin. Se on laiskaa ajattelua. Tietenkään keneltäkään ei voida vaatia tekemään innovatiivista teoksia, mutta kuten Sokrateskin sanoi "Tunne itsesi." jokaisen bändin tulisi tuntea mikä heidän lyriikan ja ylipäätään kaiken toiminnan tarkoitus on. En arvostele kappaletta arvosanoin sillä se ei kerro ollenkaan oliko kappale hyvä vai huono.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groke's Clan - The Scoundrel 24.05.2008

Groke's Clan - The Scoundrel
Menometallia.. Hyvä rykäys, ei paskin eikä heikoimmasta päästä. Mikseristä tutuksi kiitettävä siihen nähden millaista huonoimpina päivinä löytyy. Vakuuttavia yksilösuorituksia kultakin instrumentilta, mutta erityisesti haluaisin nostaa ylös vakaan yhteissoiton: se on taito joka monilta mikseribändeiltä puuttuu. Balanssit ja stereokuva oli kohdillaan ja kitaroissa oli mukavan täyteläinen saundi. Toisaalta saundit kuulostivat ohuilta ja voimattomilta, koska tästä konfiguraatiosta puuttuu tyystin matalalla möyrivä basso. Tämä jakaa mielipiteen kahtia siinä määrin että botnen "puuttuminen" tekee kappaleen kokonaiskuvasta ilmavamman, mutta toisaalta en voi välttyä siltä ettei mieleeni tulisi puhkikuluneet hevipumput - Metallica esimerkiksi. Biisi oli rakenteeltaa yhtenevä ja tehokas, ja sen nitoivat yhteen yksityiskohtaiset kitara- ja rumpufillit. Kuitenkaan siitä ei riittänyt kappaleen loppupuolelle. Laulajan esille tuominen olisi ehkä parantanut sijaa. Reipas ja tehokas kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - Loathe 19.05.2008

Crimson Dawn - Loathe
Crimson Dawnin ehkä paras kappale tähän mennessä vaikka ei tällä kappaleella kuuta taivaalta vedetty, niin kyllä tämän kappaleen kuunteli useaan kertaan. Aloitus oli kerrassan upea! Huomion heti aluksi sen mitä voidaankaan saada aikaan kolmella kitaristilla; jos Iron Maiden soittaisi death metallia se varmaan kuulostaisi tältä, mikäli Bruce Dickinson osaisi karjua. Hyvä ettette sentään ole alkaneet jäljitellä tätä ko. bändiä. Saundit olivat melkopitkälti samanlaisia kuin Astral Burden 2008 kappaleessa. Balanssit, saundit ja stereokuva oli kelpuutettavan ja hengittävän kuuloinen. Tässä vaiheessa korvat ovat sen verran puutuneet etten kykene tarkempaan analyysiin. Kitara arpeciot ja toistuva tasarytminen riffi alkoi pidemmän päälle ärsyttämään, ja kappaleesta puuttui enää kitarasoolo kitaraliidin päälle. Sanoitus on monille bändeille vaikea ja ongelmiatuottava asia; olen omakohtaisesti huomannut että englanninkielinen lyriikka toimii mikäli sanoitusten tekijä hallitsee sujuvasti tämän kyseisen kielen. Turhan monta kertaa ihan repeämispisteeseen asti saa kuulla kuinka puhkikulutettuja värssyjä toistetaan kappaleessa kuin kappaleessa. Laittakaapa seuraavalla kerralla sanoitukset näkymään niin katsotaan miten on teidän kohdallanne. Itse keskityn hyvin suurella antaumuksella kappaleiden sanoituksiin sillä kynä on miekkaa voimakaampi mikäli miekka vastaa tässä asiayhteydessä musiikkia ja ääntä ylipäänsä. Kysymyksenä voisin heittää että mikä on teidän laulajan virka bändissä, jos sen tarkoitus on vain kuulostaa hevibändin laulajalta? Vähän sama asia kun joisi alkoholitonta koskenkorvaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - Astral Burden 2008 19.05.2008

Crimson Dawn - Astral Burden 2008
Aluksi kysytään: onko tämä roskaa vai rautaa? Loppua kohti kappaleen metalliluonne kasvoi ja elektronegatiivisuus pieneni. Joo, ja siihen loppui kemian tuntemus. Asiaan. Saundit olivat aika parustavanlaatuisia. Kokonaiskuvasta jäi ensikuulemalta kuiva ja keskitaajuisvoittoinen biisi - mutta ei puuroinen ollenkaan. Kitarasaundit olivat vähän liian ohkaiset. Laulussa olisi saanut olla jonkinlainen kaiku. Voisi helposti sortua sanomaan että nämä ovat "huonot autotallisaundit", mutta mielestäni ne kuulostavat persoonallisilta, vaikkakaan ei tarvitse kaukaakaan hakea että löytäisi vastaavanlaisia äänimaisemia. Laulajan kliiniosuuksista en ala vonkumaan että vokalisti lauloi nuotin vierestä - se on tulkintaa, niinhän sitä sanotaan. Pääasia oli kuitenkin se että laulajan ääni/äänet miellyttivät korvaa. Biisi oli rakenteeltaan mukavan menevä ja vaihteleva; tahtilajeilla kikkaileminen ja dynamiikan vaihtelu toimivat virikkeinä. Lähes jokaisessa osassa oli huomattavissa kitarapainotteinen liidiosuus, ja loppua kohden kaikki oli yhtä mytäkkää. Tätä biisiä tarkastellessa individuaalisena teoksena voisi olla mielekästä, että kappaleessa pinnan rikkoisi myös jokin muu instrumentti kuin kitara ja laulu. Jossakin määrin ehkä suuri haaste bändille jossa on kolme kitaristia, basisti ja rumpali (niin ja laulaja). Kaikkihan on mahdollista miksatessa. ;) Alussa esitettyyn kysymykseen vastaus: RAUTAA!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fatal Frame - Quiet Lights 27.04.2008

Fatal Frame - Quiet Lights
Bändin kuvaus oli kerrankin hyvä, mutta "Suomen masentavasta ilmastosta" en ole yhtään samaa mieltä. Joka tapauksessa synkkää tämä musiikki on. Soitannallisessa puolessa ei ole mitään vikaa. Huomaan että kyseessä on jo vanhoja tekijöitä. Saundit, balanssit ja miksaus on kohdallaanStereokuvassa ei ole valittamisen varaa. Hyvin suoraviivainen kappale - mutta voisiko toisaalta sanoa helppoa kuunneltavaa? Sanoitus oli pettymys, ja siitä joudun nyt miinustamaan. Masennuksista, mielialoista, rakkaudesta ja lässyn lässyn lää on laulettu iät ja ajat. Huomioidaan kuitenkin se että teidän tyyliin kuuluu tämä valittaminen ja alavireisyys. On ihan ok, että soittaa sitä musiikkia mistä pitää, mutta siihen se sitten on jäävä. Tälläistä musiikkia on tehdään paljon, ja loppua ei näy. Mielettömän osuva ja nokkela kuvaus bändistänne historiassa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Nitrocarotine 06.04.2008

Saddam's Family - Nitrocarotine
Bändin ja biisin nimi oli niin houkutteleva että ei voinut olla kuuntelematta. Kuuntelin tässä muutaman teidän biisin ja tulin selvään lopputulokseen. Miksaus: masteri on jäänyt aavistuksen verran hiljaiselle (joutui vääntään voluumia kovemalle). Balanssia ja stereokuvaa olisi voinut työstää enemmän, jotta instrumenttien saundit olisivat avautuneet paremmin. Näin ensikuulemalta kuulostaa hieman puuroiselta, mutta eiköhän tähän totu. Rakenne: biisit on rakennettu muutaman kitarariffin varaan, jotka menevät sen kolmen soinnun varassa. Temponvaihto oli ihan mukava lisä biisiin. Sovitukset: Odotukset oli korkealla - bändin nimestä, olemuksesta ja fanimäärästä luulin, että tulossa olisi jotain tosi tajunnanräjäyttävää, persoonallista ja uutta. Mutta - - ei. Vaikutteet paistaa läpi!!! Iron Maidenit ja niiden terssiharmoniat, ja tylsät ja munattomat soolot. Soolo oli vaan kertakaikkiaan niin tylsää skaalarunkkausta joka enneminkin ärsytti kun viehätti. Siltikin tämä biisi sisältää jotain omaperäistäkin eikä tämä sentää ole ihan suoraa idolien kopioimista. Ehkä se sitten on tämä lähi-itä -meininki, joka ei ilmene kovin voimakkaasti paitsi ehkä jotenkin lyriikassa sitten. Laulajan voi selvästi yhdistää Bruce Dickinsoniin, vaikkakin hieman itämaisella fraseerauksella. Laulu oli teknisyydeltään ja puhtaudeltaan ok. Yks asia vielä. Asia joka jäi vaivaamaan. Bändin olemus ja musiikki ovat ristiriidassa. Vaikuttaa siltä että Iron Maiden on naamioitunut turbaanien ja aurinkolasien taakse. Ihan kivat naamiaset teillä. Toisaalta mielsin tämän koko projektin vitsiksi. Tää jää vähän epäselväksi mennäänkö tässä aivan läpällä vai haetaanko tässä oikeasti jotain uutta ja mieletöntä. Kävin tsekkaamassa nettisivutkin, ja sielläkin sama epämääräisyys. Monet varmaan yhdistävät tämän tietynlaiseen provokatiivisuuteen. Huvittais kysyä melkein, että monenko maahanmuuttajan ootte saanut tuohtumaan tällä teidän touhullanne. Kuljette aikalailla miekan terällä tän suhteen, sillä onhan Suomi demokraattinen tasavalta. Halosen Tarja varmaan haukkuis teidät rasisteiksi promootionne perusteella. Tämän kommentin tarkoitus ei ole haukkua teidät pystyyn, vaikka kieltämättä en pidä yhtään mistään teidän vaikutteistanne, ja suoraansanottuna teidän musiikistanne. Kyllä tää biisilistalle jokatapauksessa voisi mennä, jos semmosen tekisin. Minun mielestäni teidän pitäisi keksiä jotain uutta, sillä Iron Maidenin tavaramerkki - kolmen soinnut rynkytys - on jo kulutettu niin puhki että - -. Ihan perushyvää soittoa kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tribal - Kuilu 04.04.2008

Tribal - Kuilu
Hyvä alkuvaikutelma. Saundit ja balanssi/miksaus: komppikitaroissa hyvä saundi ja rummut tuo atackia ja ytimekkyyttä mukavasti. Bassolinjat vetää selkeetä tuplausta kitarariffeistä, joten sen saundi jää nyt huomioimatta (jonkinlaista kurnutusta kyllä kuului - oliko se basso?). Synasaundit oli aika tylsät. Tuntui siltä että nyt ollaan tyydytty helpoimpaan. Suosittelisin kokeilemaan räväkämpiä vaihtoehtoja. Yleisvaikutelma: stereokuva on hyvä. Laulu ja synasaundit ollaan saatu aukeamaan. Keskelle jääkin sitten epämääräinen läjä muhjua. Kitaraleadit meni aivan tukkoon, joka vähän söi fiilistä. Miksaukseen olisi voinut käyttää enemmän aikaa. Vaikuttaa vähän siltä että jokainen raita ollaan miksattu erikseen kuulostaan hyvältä, mutta ei olla hallittu kokonaisuutta. Rakenne: kaksi pääelementtiä ovat kitarat ja laulu. Biisi on rakennettu parin riffin ja niiden variaatioiden varaan; sovituksesta jäi uupumaan jotain, vaikka tässä selvästi tyylinä on rockmainen suoraviivaisuus. Laulu: laulajan ääni oli yllättävän hyvä. Ääni on niin aito ja persoonallinen - kuin jonkun duunarin vaan. Laulussa kuuluu aavistuksen verran nasaalisuutta, joka tässä tapauksessa ilmenee myönteisellä vaikutuksella. Suomenkielistä lyriikkaa on aina ilo kuulla - toivottavasti myös pitäydytte siinä. Jos vaan olisitte laittanut lyriikat tohon luettavaksi niin sitten voisi niistäkin paremmin kommentoida. (laittakaa ne näkyviin!) Yhteenvetona: energista rokkia viiden äijän voimilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tribal - Tuomitut 04.04.2008

Tribal - Tuomitut
Metallisempi biisi. Melodinen molliskaala säkeistöissä toi väriä. Hyvältä kuulostaa. Örinät ei vakuuttanut. Älä laulaja pilaa tuolla örisemisyrityksillä. Ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Kitaralead lopussa oli jotenkin ponneton ja kappale loppui vielä kaiken lisäksi kuin seinään kylmällä feidauksella. Tuossa aikasemmin sanottiinkin että ihan kuin biisi olisi pitkäsoiton avausraita - ja tähän minä yhdyn. Saundit, miksaus ym. ok. (ks. biisi Kuilu ) Biisiä olisi saanut työstää vähän enemmän. Jotenkin keskeneräisen vaikutelma tässä biisissä.. Lisää musiikkia vaan kehiin !

Kommentti kappaleesta Kuuntele Munavuoren munkit - Edelweiss 11.04.2008

Munavuoren munkit - Edelweiss
Johan on kappale. Oon kuullut pari aikaisempaa biisiä Munavuoren munkeilta, mutta tästä uusimmasta pidän ehtottomasti eniten. Saundit takkusivat joissakin biisin osissa. Meni jotkut taajuudet tukkoon, mutta saundit yksinään voisivat kuulostaa hyvältä. Basari kuulosti tosi Kari Tapiolta, joka ei ollut hyvä juttu. Välillä se ihan hukkuikin kaiken sekaan. Rakenne oli tosi mielenkiitoinen muutavine mieleenpainuvine melodioineen. Dynamiikan vaihtelu myöskin genrestä genreen toimi tässä tapauksessa varsin hyvin. Ei ainakaan tullut tylsää kuunnellessa. Toimivat sovitukset tähän on tehty. Tykkäsin tästä biisistä aivan mielettömästi näin musiikilliselta kantilta tarkasteltuna. Luin tuossa myös tuolta teidän myspace -sivulta vähän tätä teidän taustaa. Teillä on vakuuttava imago; ehkä vähän liiankin vakuuttava. Kenties siihen asiaan ollaan keskitytty liikaa. Näyttävästi jollakin mielikuvitus laukkaa ja päässä vippaa, mutta sehän on vaan hyvä. Se vähän jäi sekavaksi. Jonkinlaista rationaalisuutta toivoisin teidän harrastavan tämän suhteen. Suomenkielistä lyriikkaa - mahtavaa! En nyt alkanut analysoimaan tuota sanoituksen intertekstuaalista ulottuvuutta ollenkaan. Laittakaa tuonne lyriikatkin näkymään seuraavalla kerralla niin voisin niistäkin sanasen sanoa. Reteät rekvisiitat ja lavasteet, mutta miten on näyttelijöiden laita?

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Heretic Heroes 07.04.2008

DARKER GROUNDS - Heretic Heroes
Peruskamaa. Laadultaan mikserikamat ihan ok. Suoraviivaista menoa ja siks aika helppoa kuunneltavaa. Siksi ei jäänyt biisistä varsinaisesti mitään päähän. Välillä pysähdyin kuuntelemaan yksittäisiä osia. Mukavasti varioiviahan ne ovat. Kitaraleadit on vähän hiljasella. Saundit on silti aika makeet ja niiden balanssit on kohdillaan. Kuitenkin kuulosti vähän siltä, että keskitaajuuksia oltiin syöty ihan liikaa ja yläpäähän kihinää liikaa. Biisi rakentuu näemmä kitaraleadien varaan aika pitkälti. Niissä olisi voinut olla enemmän rytmikkyyttä. 16-osien tasainen nakuttaminen loppupeleissä kuulostamaan aika tylsältä. Soolo pelasti. Laulu on ihan ok. Tosi tyypillinen tämmösessä musiikissa. Ei tietenkään sillä että se olisi huono asia vaan päinvastoin, mutta tietysti vaihtelu virkistää. Olis ollut mielenkiintoista lukaista vielä lyriikkapuolikin (laittakaapa seuraavalla kerralla näkyviin, niin voin sanoa sanasen niistäkin.) Menevä ja raskas biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DARKER GROUNDS - Faith in Nothing 07.04.2008

DARKER GROUNDS - Faith in Nothing
Introsta tuli mieleen heti ekana opeth. Rykäisevästi lähti käyntiin. En nyt kirjoita kahta samaan kertaan; ks. miksauksesta, balansseista Heretic Heroes -biisistä, jos nyt jotain pitää sanoa. Tämä biisi kuitenkaan ei ole yhtä yläpäävoittoinen kun tuo aikaisempi biisi. Bassossa on erittäin miellyttävä saundi. Se ihmeen hammondmainen efekti loppupuolella oli mielettömän hyvä! Rakenne ei yllättänyt. Paljon tuli osia joissa oli kattavat sovitukset. Tykkäsin tästä biisistä enemmän kun tuosta Heretic Heroessista, koska tässä on enemmän dynamiikkaa. Laulussa on kyllä edelleenkin sama juttu kun tuossa toisessa. Löylyä lisää ja enemmän kalibereita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Creation - Morality Of Mutilation 30.03.2008

Chaos Creation - Morality Of Mutilation
Kommentoinpa näin: Hyvä intro: skeban efekti oli mukavankuulonen ja bassolinjat oli muhkeet. Biisin saundit ja balanssit oltiin väännetty kohdilleen mallikkaasti, joka on ehdoton plussa. Laulu sen sijaan olikin sitten jotain aivan muuta. Falsettikiljasut olivat aika provokatiivisia siinä määrin, että itse en välttämättä niitä yhdistäisi tähän kappaleeseen. Huudot olivat ihan kelpuutettavat, mutta mielestäni ne olisivat saaneet olla enemmän uskottavat. Treeniä vaan. Soolo olisi saanut olla mielenkiintoisempi. Se oli mitäänsanomatonta tilutusta. Yhteensoitto kuitenkin sujuu hienosti ja biisi on rakenteeltaan hyvä, sillä sitä kuunnellessa en tuntenut pitkästyväni. Osissa tuli hienoja variaatioita ja koukkuja. Tässä on kyseessä bändi jolla rahkeet riittää vielä korkeammallekin kun tähän mitä nyt ollaan saavutettu ja sitä mielenkiinnolla odotellessa ei voi sanoa muuta kuin että "Bon!".
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autere - Logic Invoice 06.04.2008

Autere - Logic Invoice
Teknistä rypistämistä. Miksaus on hyvin kohdallaan. Kaikki instrumentit tulevat sopivalla äänenvoimakkuudella ja ne soivat korvaa miellyttävällä tavalla yhdessä. Rummuissa jämptit saundit. Basari on lähes täydellinen. Ensivaikutelma on myönteinen. Biisi on potkiva ja tiukka. Biisin rytmikkyys kuulostaa hyvältä, koska sillä jokainen on osaltaan suoriutunut soittamisesta kunnialla ja virheettömästi. Kappaleessa tulee mielenkiintoisia koukkuja ja kitaraleadeja, jotka pitävät mielenkiintoa yllä. Laulaja vie koko systeemin aivan uudelle tasolle. Äänenkäyttö on aivan täydellistä, sillä se ei ole pelkkää murisemista, vaan myöskin huutamista ja muuta energianpurkausta. Hienolta kuulostaa tuommoinen hieman ontto, mutta tosi syvä lauluääni. Ei kuule ihan joka päivä noin onnistuneita otoksia. Kitarasoolo oli aikamoinen. Tykkäsin itse asiassa. Ei pelkkää tilua ja kammella kikkailua ainoastaan vaan myöskin hyvänkuuloisia leadeja. Kymmenen pistettä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autere - Ruptured Blank 04.04.2008

Autere - Ruptured Blank
Oho. En olis voinut ensivaikutelmalta uskoo, että melodinen death vois kuulostaa hyvältä. Teknistä tykittämistä vaikuttavalla tarkkuudella ja taidolla. Miksauskin on kohdallaan ja yleisvaikutelma miellyttää korvaa. Panoroinnissa ollaan onnistuttu levittään stereokuva niin että instrumentit antavat mukavasti toisilleen tilaa. Laulaja räjäytti potin; mieletöntä. Melodian huutaminen on vakuuttava. Täytyy vaan todeta että tässä on kovan luokan bändi. (näin mikseritasoon verrattuna) Tää on selvästi rakennettu kitaroiden ja laulun varaan. Sitä jaksaakin kuunnella kun sovitukset ovat onnistuneet monilla tasoilla. Pyydän vielä loppuun kuuta taivaalta soittajien suhteen. Laulajan ääntä vois kuunnella päivät pitkät, mutta joskus sekään ei riitä. Epämääräistä kommenttia väsyneenä. kirjotan sitten oikeen kommentin kun jaksan. Rokrok

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zombi - Reanimated (Re-Recorded) 01.03.2008

The Zombi - Reanimated (Re-Recorded)
Saundit ja balanssi on kyllä kohdallaan - ainakin paremmin kuin tuossa alkuperäisessä. Jos nyt suoraan sanotaan niin nyt tätä biisiä viittii kuunnella. Laulu on viehättävä itsensä kuten ennenkin ja pauke ja pumppaus jatkuu. Hyvä hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele New Futile Dawn - Remains Of Human Decay 05.04.2008

New Futile Dawn - Remains Of Human Decay
Jaahas. Ihan ok teknistä vääntöä. Harmi, ettei ollut varsinaisesti mitään joka olisi räjäyttänyt potin. Kyllä tälläisen kuitenkin biisilistalle kelpuuttaisi. Soitto näyttää sujuvan mallikkaasti ja sovituksissakaan ei ole mitään vikaa. Miksaus sen sijaan onkin sitten jäänyt vähän vaiheeseen. Biisi puuroutuu ja kuulostaa vähän tunkkaiselta ensikuulemalta, mutta eiköhän tähän totu. Laulu olis saanut olla kovemmalla, koska se jopa kuulosti hyvältä. (vai oliko tarkoitus jättää se noin hiljaiselle) Lyriikka ei napannut ollenkaan. Toisaalta se on tyypillinen maamerkki tälläiselle musiikille. Yleensä paskaa lyriikkaa tulee paskan musiikin kanssa, mutta nyt tilanne on että tulee paskaa lyriikkaa hyvän musiikin kanssa. Että mikä paradoksi. Rokrok vaan. Lisää vaan biisejä ja tässä vaan odotellaan sitä uudelleen miksattua versiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antipope - The Great God Pan 28.05.2008

Antipope - The Great God Pan
Aika perussettiä. Ensivaikutelma oli aikalailla kaikin puolin neutraali. Kirjottelen nyt tähän muistakin kappaleista turhan toistamisen välttämiseksi. Saundit olivat pääosin kattavat ja korvaa miellyttävät inviduaalisella tasolla. Kuitenkin kitarasaundit olivat hieman ponnettomat ja ohuet, kun toisinaan tälläisessä musiikissa tyypillistä on että kitaroissa on tukevat ja möyrivät saundit. En tiedä kuinka paljon miksaukseen on panostettu, mutta itse olisin tehnyt joitakin asioita toisin. Basistina haluaisin koroistaa rytmisoittajien asemaa kappaleessa. Rummut olivat aivan liian hiljaisella, ja basso oli kaukana oikeuksistaan - tuli mieleen Metallican tuotanto. Kappaleesta puuttui instumentti johon olisin voinut tukeutua koko kuuntelukerran ajaksi. Se tuotti jossakin määrin hankaluuksia keskittyä kappaleen kuuntelemiseen. Tarkastelin hiukan kappaleiden pituuksia ja totesin että ne ovat keskimääräistä pidempiä mitä yleensä hevibändeiltä tulee. Tietojeni mukaan keskimääräisen kappaleen pituus on noin 3:30-4:30 min. Eripituisia kappaleita kuitenkin löytyy laidasta laitaan, ja molemmista löytyy omat hyvät kuin huonot puolensa. Theogony -teos on hyvä esimerkk lähes yhdentoista minuutin pituisena teoksena mitä hyviä ja huonoja puolia voi nousta esiin. Hyvää on ehdottomasti se, että kappaleet eivät tunnu jäävän nysäteoksiksi sen kymmenen minuutin jälkeen. Kappaleeseen keskittyminen on taas se kortin kääntöpuoli: jonkinlaisena hevibaarin taustamusiikkina tälläinen toimisi kuin junan vessa, ja sama tilanne tulisi vastaan livetilanteissa. Toinen ongelma on kappaleen tekninen suorittaminen, jolla tarkoitan lähinnä kappaleen säveltämistä ja sovittamista siten että ei jouduta sortumaan leikkaa-liimaa -tekniikkaan. Huomasin monissa kappaleissanne että jotkut riffit kuulostivat räätälöidyiltä. Onko se sitten hyvä vai huono asia voidaan jättää erilliseksi aiheeksi - jotkut pitävät soadista ja jotkut eivät. Laulajan rooli on monissa bändeissä olla bändin keulakuva. Eteenkin kaikenlaisissa bändiviritelmissä kuten tässäkin. Laulajan ääni ja fraseeraus oli jollakin tapaa kiehtova ja omalaatuinen vaikkakaan ei tarvitse kaukaakaan etsiä löytääkseen vastaavanlaisia. Sanoitukset ovat luettavissa! Hienoa, sillä kappaleen seuraaminen paperilta tuo heti rakenteeseen johdonmukaisuutta ja selvyyttä. Moniin kappaleisiin oltiin väännetty pitkät värssyt ja se mahtaa olla laulajallekin työlästä. Mikäs siinä. Itselleni se oli niinkin työlästä että luin vain ensimmäisen kappaleen ja pystyin toteamaan surutta että "sitä samaa taas". Teidän tulisi miettiä mikä on lyriikan tarkoitus bändissänne? Onko se vain sen takia että se tekisi teistä hevibändin ja lisäisi katu-uskottavuutta? Kaikki nämä on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi eikä teidän solvaamiseksi. Uskon että soittaminen voi olla teillekin enemmän kuin harrastus - jopa elämäntapa, kuten olen kuullut erään soittajan sanoneen. En arvostele kappaletta kouluarvosanoilla sillä se ei ratkaise ollenkaan sitä onko kappale hyvä vai huono. Jatkakaa soittamista, mutta keksikää tarkoitus sille kaikelle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alleycats - Tonite 21.05.2008

Alleycats - Tonite
No johan ootte edistynyt, mitä nyt olen tässä sivusta seurannut bändinne toimitaa. Sitkeesti olette pitäneet rock'n'rollin hengen itsessänne. Saundit olivat ihan kohdillaan, mutta soitannallisella puolella on vielä jotain takkuilua. Sovituksia olisi sietänyt mahdollisesti muutta. Kitarat äärilaitoihin panoroituna oli aika hurja veto. Kuulosti itse asiassa hämäävän hyvältä, koska molemmat kitarat vetivät omaa juttuansa. Siitä koitui myöhemmin ongelmia koska en oikeen tietänyt mitä pitäisi kuunnella. Kuulin oikeastaan vaan hapuilevaa soittoa ja aina välillä epämääräisiä ölähdyksiä ilmeisesti laulajan suusta. Laulaja muuten on selvästi edistynyt laulamisessa ja se on positiivista kuulla. Kuulijan mielestä ainakin. ;) Itse en henkilökohtaisesti välitä glam/80's rockista vai miksikä ikinä nyt kutsuttekaa omaa musiikkianne. Vähän sama asia kuin kysyisi että pidätkö venhäjauhoista vai kakusta. Jauhot antavat joskus jopa hyvänmakuisen pohjan kaikenlaiselle modernille kitaramusiikille. Soolo oli vähän mitäänsanomaton, mutta noteerasin jälleen selvän askeleen kehityksessä. Tarkkuus ja maku on parantunut. Yhteenvetona voi vaan todeta että keep on rockin'!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Rusty Clunky Carousel 07.04.2008

Asylum - Rusty Clunky Carousel
Johan svengaa. Käyn tässä nuo kaksi ensimäistä biisiä läpi. Kuulostipa hyvältä, sillä tälläistä musiikkia harvoin löytää mikseristä. Useimmiten löytää vaan jotain "melodista metallia" soittavia bändejä, ja lyriikossa kummittelee uusi grungeaalto. Se hieman harmittaakin, mutta tämä projekti on todella piristävä vastaesimerkki. Rusty Clunky Carousel piti sisällään veikeitä melodioita ja tasaisesti rullaavaa jammailua. Kelpais jonnekin kesäillan lavatansseihin ihan hyvin, jos olis bigband vetämässä. Swinging bonesin (playful dead) introsta tuli mieleen jonkinasteinen tango, mutta se vasta olikin alkusoittoa. Biisistä kasvoi moniulotteinen biisi. Temponvaihdokset tekivät biisistä korvia miellyttävän. Lopetukset oli molemmissa biiseissä hajottavia! Aika tappaja. :D Kyllä tämä on faniutumisen paikka (mikäli nuo muutkin ovat hyviä.) Kiinnostais vielä tietää miten/millä ohjelmilla tällästä musiikkia ollaan saatu aikaan?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Graceful Guest - Death Of The Bee/Violent Poetry 29.03.2008

Graceful Guest - Death Of The Bee/Violent Poetry
Osiossa jäätävät välispiikit. Äänen laatu nyt on vähän mitä on ja miksauskaan ei ole parhaita mahdollisia; rummut on tosi ponnettoma - vähän kun jostain iskelmäbiisistä paitsi snaren kohdalla, kun nakutus päinvastasesti puskee yli (joka vähän kuulosti kattilan pohjalta). Mutta puuroset balanssit annettakoon anteeksi kerta kyseessä on live. (?) Skebasaundeihin sen sijaan on löydetty kerrassaan rouheet saundit. Yhteissoitto sujuu mallikkaasti, ja rakenne toimii. Kappaleeseen on sovitettu jopa korvaa miellyttäviä stemmoja - oman dimensionsa ja sävynsä tuoden. Laulajalle maininta eritoten hyvästä äänen käytöstä. Sanotus sen sijaan olikin sitten jotain aivan muuta. Voisi miettiä päivät pitkät sitä millä intertekstuaalisella tasolla liikutaan laulaessa "ampiaisen tappamisesta". (?) Itse en pidä englanninkielisestä lyriikasta, koska surullisen usein voi vaan todeta kuinka niin harvittavan monet ug -bändit laulavat paskalla lontoonkielentaidolla puhkikulutettuja fraaseja, mutta tässä tilanteessa voin tehdä jopa poikkeuksen. En nyt puutu mihinkään ääntämisiin tai muuhun foneettiseen paskaan, vaan meinaan että hyvä että nyt ollaan kaukana mainstreamista. pisteet siitä. Yhteenvetona: kompakti ja toimiva paketti. Enää vaan puuttuis että menisitte ja tekisitte oikeesti studioäänityksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alleycats - Crazy Days 21.05.2008

Alleycats - Crazy Days
Hullut päivät nyt stockmannilla. Lieneekö kappale tehty keltaisina kummittelevien ilmapallojen ja ostoskassien inspiraatiosta, vai lieneekö innoittajana jokin muu kuten ryntäilevät asiakkaat? Lyön jauhot suuhun ja sanon että minulla ei ole mitään lisättävää tuohon edelliseen kappaleeseen. Jauho mikä jauho.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lob Nor - Taso 10.06.2008

Lob Nor - Taso
Jaahas. Olen faniutunut näemmä ilman että olen kommentoinut mitään teidän kappaleita. Asiaan teettäköön muutos. Kirjottelen tähän yhteenvetona vähän kaikista biiseistä, mutta pääasiassa Taso -kappaleesta. Sivusta seuratessani bändiänne tähän asti voin todeta, että yhteissoitto sujuu moitteettomasti. Soolo-osuuksissa sen sijaan onkin hapuilua; niissä on vielä petraamisen varaa, vaikkakin kehitystä on selvästi huomattavissa uusien kappaleiden myötä. Saundimaailmassa on huomattavissa samankaltaisia elementtejä. Siirryttäessä vanhemmista biiseistä uusimpiin on huomattavissa sekä soittossa että saundeissakin muutosta kuulijan korvaa miellyttävämmäksi musiikiksi. Kitarasaundit ovat muuttuneet avonaisemmiksi ja kirkkaammiksi, ja kokonaiskuvakin miellytti pienen totuttelun jälkeen. Toisaalta Jotain siltä väliltä -kappaleessa on havaittavissa selvä ylilyönti. Se onko se hyvä vai huono asia jääköön erilliseksi puheenaiheeksi. Taso oli kappaleena soitannallisesti ja sovituksellisesti ehdottomasti parasta laatuaan tähän asti. En ole tämänkaltaisen musiikin asiantuntija, mutta simppelit saundit ja sovitukset sopivat menoon kuin nyrkki silmään. Suomenkielinen lyriikka oli mun mieleeni! Koen mm. englanninkielisen lyriikan jossain määrin teeskentelyksi ellei puhu äidinkielenään ko kieltä. Sanoitukset ovat täynnä aitoutta äskeiseen nähden. En päässyt kylläkään täysin kiinni kappaleen teemasta tai siitä yritettiinkö kappaleilla saada jonkinlainen vaikutus kuulijaansa. Johtuneeko se omasta laiskuudesta vai ylitaiteellisesta lyriikasta? En arvostele kappaletta arvosanoin sillä mielestäni se ei kerro ollenkaan oliko kappale hyvä vai huono. Kuitenkin: kaikesta tästä yhteenvetona kuittaan oman laiskuuteni tällä ja totean että hyvinhän teillä menee. Rokrok vaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Strawels - Death Row 05.12.2007

Strawels - Death Row
Lyhyt ja ytimekäs. Soittossa ei ole mitään valitettavaa. Soundit on kohdallaan, mutta rummut olisi saanut olla aavistuksen verran kovemalla, sillä se olisi voinut tuoda lisää ytyä. Laulajalle pisteet vakuuttavasta äänen käytöstä! Syna tuki kokonaisuutta ja toi särmiä. Kokonaisuudessaan vakuuttavaa musisointia!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blackout25 - Under The Dead Man's Tree 27.11.2007

Blackout25 - Under The Dead Man's Tree
Aikas jännän biisin oot tehnyt. Tää biisi vaikutti vähän pala palata leikkaa/liimaa -tekniikalta tehdyltä biisiltä. Leffamusiikiksi toimisi.:D Lyriikat enää vaan niin se on siinä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Breeding Sky - I Start To Cry 02.06.2008

Breeding Sky - I Start To Cry
Ensimmäinen kappale joka vaikutti olevan täysin loppuun asti työstetty. Tässä tulee nyt ikäänkuin suurimmasta osasta kappaleita. Pyydä kuuntelemaan uudestaan jos jotakin jää huomioimatta. Vaisun kuuloinen kappale. Soitossa oli havaittavissa epätarkkuutta ja muuta haparointia. Kaiken lisäksi ainoat ei-ohjelmoidut instumentit - skebat - olivat aivan liian hiljaisella. En sitten tiedä oltiinko pohjalle vetäisty jonkinlaiset bassokielien paukuttelut, mutta vaiheeseen jäänen miksauksen takia en osaa sanoa juuta enkä jaata sen suhteen. Seuraavalla kerralla sitten paremmat saundit ja balanssit. Tekemällä oppii; sen olen huomannut. Luulin että Breeding Sky -projektia olisi ollut työstämässä useampi ihminen. Aika yllättävää että kaikki instumentit/miksaukset ovat yhden henkilön kädenjälkeä. Minun mielestäni se ei välttämättä ole ainakaan tässä tapauksessa hyvä asia. Sen kaltaisia multilahjakkaita muusikkoja on harvassa jotka osaavat kaiken. Asia johon sinulla on eniten parannettavaa hallitse on laulaminen. Niin ja sanoittaminen, joka kulkee käsi kädessä laulamisen kanssa. Laulu kuulosti enemmän oven narinalta kuin uskottavalta karjumiselta. En sitten tiedä mikä siinä karjumisessakin kuulostaa niin hyvällä että sitä pitää alkaa jäljitellä. Odota pari vuotta että ääneesi tulee vähän ponnekkuutta. ;) Sanoitus oli kanssa asia johon sinun pitäisi tulevaisuudessa kiinnittää huomiota. Huomaan että kappaleitasi yhdistää sama teema. Laulatko kaikenlaisista ikävistä tunteista ja muista puhkikuluneista teemoista saadaksesi uskottavuutta hevikansan silmissä vai luuletko oikeasti että kappaleillasi on jotain sisältöä? Kommenttini on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi eikä solvaamiseksi. En lähde turhaan kiertelemään asioita vaan sanon miten ne mielestäni on. Kiitos (jos jaksoit lukea tämän loppuun.)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devilhorn - I Wear Your Skin 05.12.2007

Devilhorn - I Wear Your Skin
Perushyvää kamaa jota kuuntelin kyllä ihan mielellään. Soundit kohdallaan ja biisi toimii. Kitarat olisi kuitenkin saanut olla vähän kovemmalla niin biisiin olisi ehkä saattanut saada lisää ytyä. Laulajalle pisteet vakuuttavasta äänen käytöstä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zombi - Lawnmower Massacre (Re-Recorded) 20.11.2007

The Zombi - Lawnmower Massacre (Re-Recorded)
Kyllä on lajinsa aatelia mikseristä. Saundit ja soitto sujuu mallikkaasti ja pisteet siitä kotiin. Tämän lisäksi biisissä tuli loppupuolella mukavaa vaihtelua. Tykkäsin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - Gone Into My Blood 27.11.2007

Verso - Gone Into My Blood
Ihan perushyvä biisi! Selvästi ootte ottanut vaikutteita Opethista, mutta sehän on vaan plussaa, kun kyseessä on niinkin hyvä bändi! Pisteet teille siitä, että ootte kehitellyt toimivan kokonaisuuden. Tämän lisäksi on kyllä mainittava, että kielivalinta toimii tässä biisissä. Huomaan, että sanottaja taitaa kielen hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - The Seasons End Grey 05.04.2008

Verso - The Seasons End Grey
Oi kyllä. Raskaamman puoleista louhintaa. Tarkkuus ja tekniikka kohdillaan. Miksaukseen olisi mun mielestä pitänyt puuttua. Ei mitään hirveetä mokaa ole havaittavissa, mutta rummuissa basari ja snare on aivan liian hiljaisella. Skebasaundit on rouheet kuten niiden pitääkin olla. Biisi on rakenteeltaan ihan ok peruskaavaa noudattava: ei mitään ihmeitä, mutta paha. Laulajan ääni miellytti korvaa. Murinat kuulosti uskottavilta ja kliiniosuudet vedettiin kunnialla. Hyvää sovitusta ja musiikkia tää on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Waiting the call 29.03.2008

Carrion Kennels - Waiting the call
Aika rankka alotus biisille. (bon!) Perussetti ihan ookoosti kasassa. Vähän ponnettomaksi on jäänyt miksaus. Masteria olis voinut nostaa ja balanssit olis voinut ruuvata kohdilleen ennen kun aletaan julkaisemaan. Yhteissoitto oli kouluarvosanana kasipuolen pintaan eli ei ollut mitään erityistä, paitsi että soolo-osuus olisi saanut olla virheettömänpää ja vähän paremmalla maulla tehty. (tietty ellei soolo ollut tarkoituksellisesti soitettu päin helvettiä mitäänsanomattomalla maulla ja sitä perustellaan jollain taiteellisella näkemyksellä tai muulla paskalla) Rummut ja basso on ihan liian taka-alalla: tämmösessä ränttätänttä musiikissa sopisi minun mielestä olla perseelle potkiva basari ja rouhiva bassomörinä. Kitarasaundit on ihan sopivat tähän installaatioon. (pisteet siitä) Laulu tuki kokonaisuutta ja sen varaan tän biisin yleiskuva näyttää rakentuvan (mutta laulussa oli ihan hirvee kaiku). Köörihuudot oli odotettavissa ja ne ei vakuuttanut. Lyriikan puolelta sen verran sanottavaa, että tuon biisin intertekstuaalisuus on aivan jossain perseessä. Tämän takia on melkein surullista kuulla kuinka harmittavan moni ug bändit vetää paskalla lontoon kielellä tuhansiin kertoihin jynssättyjä fraaseja. Jotain sisältöö sanotuksiin (nirvanat tuli ja meni)!! Kaikki yhteen summailtuna ja vertailtuna tästä voi vetää vaan yhteenvedon että kyseessa on kompakti ja nykyrokkaava autotallibiisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiana - Sickness In Me 08.04.2008

Kiana - Sickness In Me
Kaikista trash-henkisin kappale Kianalta mitä tähän asti olen kuullut. Intro puhukoon puolestani. Saundit, balanssit ja muut miksaukseen liittyvät seikat ovat aika pitkälti samankaltaisia kuin Free Fall -biisissä. Potikat ollaan ruuvattu tässäkin kohdilleen. Lyriikan taso oon taas sitä mikä se muissakin on. :-( Jotenkin pidin tästä biisistä erityisen paljon sen toimivien sovitusten takia. Kertosäkeeseen vaihto tapahtui oikein veikeästi. Tässä biisissä oli jopa kitaraleadeja, mitä taas Free Fall sisälsi hyvin niukasti. Flanger -efekti teki mukavan lisän 16-osissa menevään useaan kertaan toistuvaan riffiin. Kovan luokan soittoa tämä kokonaisuudessaan on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiana - Free Fall 08.04.2008

Kiana - Free Fall
Äänenlaadultaan onnistunut ja kuunneltava biisi. Mukvasti tasapainotettu kitaroiden suhteen, mutta yleensä kuulee kitaran olevan pääroolissa. Pienoinen yllätys oli tämä. Ekana nyt pisti korvaan rummut: haikka tulee tässä tapauksessa vähän yli, ja se tekee yleiskuvasta hieman suttuisen keskitaajuksien kohdalta. Basarissa on mukavasti alapäätä, joka vähän kompensoi kokonaissaundia. Mihinkä basson matalat murinat ovat muuten kadonneet? Kuulostaisi siltä, että basso oltaisiin kompressoitu aivan lyttyyn. Ei hyvä. Rakenteessa ei ollut mitään ihmeellistä. Mikään osa ei noussut erityisesti pintaan, mutta ei myöskään pistänyt korvaan ikävästi. Biisi veti aika lailla samaa linjaa alusta loppuun. Ehkä se sitten olikin vikana, vaikka loppupuolella biisiä tulikin sellainen fiilistely-osio pienemmällä dynamiikalla. Enemmän variaatioita tämä ehdottomasti kaipasi. Laulu vei tämän bändin aivan uuteen ulottuvuuteen. Laulajan taidot vakuuttivat minut niin huutamisessa, kun puhtaassa laulussa. Laulajan äänestä ja fraseerauksesta tuli mieleen Amorphiksen laulaja. Ei sillä että se huonolta kuulostaisi. Tässä biisissä oli hyvä meno päällä! Lyriikkaa kuunnellessa petyin sen tasoon verrattuna kuinka korkeatasoista soittoa tämä muuten on. Jo aikojen alusta ollaan laulettu ihmissuhteista, rakkaudesta ja yksinäisyydestä, johon tässäkin ollaan sorruttu. Itse asiassa osasin ounastella jotain tämän tapaista jo bändin ensivaikutelman perusteella. Suoraansanottuna lyriikka oli sisällötöntä ja tehonsa menettänyttä kliseetä. Tässä on yksi asia johon teidän pitäisi panostaa. Ymmärrettävää kuitenkin on, että tämänkaltaisessa musiikissa lauletaan näistä edellä mainituista teemoista, sillä se pukee kontekstia. Yhteenvetona soveltaen vähän Diabloa: "Ei paskin - mutta ei heikoimmasta päästäkään."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Devilhorn - Psychotic 05.12.2007

Devilhorn - Psychotic
Samaa linjaa jatkaa kuin I Wear Your Skin -biisi, mutta tykkäsin ehdottomasti tästä biisistä enemmän, koska tämä oli paljon dynaamisempi kappale. Varsinkin kappaleen keskivaiheilla olevat tauot oiken soitettuna kuulosti mahtavilta. Biisistä kyllä valitettavasti puuttui jotain mikä olisi tehnyt kappaleesta täydellisen. Kuitenkin: erittäin hyvä ellei täydellinen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Panssarinyrkki - 6 Sekuntia (feat. Kallo/Zombi) 20.11.2007

Panssarinyrkki - 6 Sekuntia (feat. Kallo/Zombi)
Olipas biisissä hyvä lähtö. Saundit kohdallaan ja biisi potkii. Laulusta tulee kyllä sanottavaa jonkin verran: Laulajalla ääni on sen verran erikoinen tms., että saa kuunnella korva tarkkana mitä se sanoo. Siispä lyriikoiden pistäminen tohon ei olis pahitteeksi. Taustalta löytyi hyviä saundeja jotka toi uutta ulottuvuutta biisiin joka on kyllä suuri plussa. Lisää vettä myllyyn vaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Claymore - Tyttörakkautta (säv. Saarto /san. Saari) 2005 26.04.2008

Claymore - Tyttörakkautta (säv. Saarto /san. Saari) 2005
Tähän alkuun voisin todeta, että oon kuullut tän biisin livenä. Varmaan kaksi vuotta sitten, mutta siitä myöhemmin vielä. Perus matskua tämäkin: kasarirokkia A:sta ja loppuun vielä kaiken kruunuksi pirteä poppimodulaatio. Balanssit oli aikalailla kohdallaan, vaikkakin aluksi kokonaiskuva kuulostikin aika muhjuiselta, mutta se korjautui korvan tottuessa saundiin. Miksauksessa ollaan onnituttu luomaan sopivan tunkkainen ja rokkaavastereokuva. Kappaleeseen enemmän syventyessä noteerasin ensimmäisenä kappaleen arvattavissa olevan rakenteen. Teki tiukkaa että jaksoin kuunnella kappaleen alusta loppuun tuntematta itseäni tylsistyneeksi. Välillä havahduin kuuntelemaan laulajaa: mitä ihmettä - sanoitukset ovat suomenkieliset - upeeta! Bändin nimestä olisi voinut päätellä että kohta taas on luvassa puhkikulutettuja fraaseja ja värssyjä "beibi beibi, let's rock 'n' roll", mutta ei. Se ei siltikään pelastanut biisiä. Ei tässä kappaleessa itsessään tai sen sovituksissa ole mitään vikaa, mutta tälläistä musiikkia tunkee joka tuutista ulos, ja se ei lopu. Tästä aiheesta joudunkin rokottamaan: Luin tuon pienen kuvausksen teidän bändistänne, ja sen jälkeen olin täysin varma. Kuten aikaisemmin sanoinkin, olen nähnyt teidän esiintyvän. Siinä oli sitä "vauhdikasta ja energistä meininkiä", ja näiden biisien joukosta löytyy niitä "potentiaalisia radiohittejä". Näyttää vielä levytyssopimuskin tähtäimessä olevan. Ei siinä mitään pahaa ole, että tavoitteet on korkealla, mutta teidän pitäisi herätä tänne 2000-luvulle. Kasarit meni ja tuli; jotkut haluavat jatkaa nostalgiaa ja glamouria, jotkut eivät. Rockstarat Jimi Hendrixineen ovat kuolleet ja kuopatut. Mielestäni nykyajan bändien sietäisi olla innovatiivisempia, eikä kompastua menneisyyteen matkien edeltäjiään. Tässä vaiheessa on hyvä huomioida se että tämä on vain minun mielipiteeni. Musiikin kuunteleminen ja soittaminen on sydämenasia monelle, ja siksi sitä niin monet varmaan rakastavatkin niin paljon. Tähän liittyvät myös nämä kaikenlaiset luovuudet, improvisoinnit ja itsensä ilmaisut. Bändinne kappaleet ovat loistavasti onnistuneet luomaan teille kasvot, joiden takaa löytyy varmasti upeita persoonia. Erilliseksi keskutelunaiheeksi voisi lisätä äsköiseen palautteeseen liittyen onko edes mahdollista luoda mitään uutta. Trendit muuttuvat jatkuvasti, ja mikään ei liene sitä pysäyttävän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Assyria - Skies Bleed (Remaster, 2007) 16.12.2007

Assyria - Skies Bleed (Remaster, 2007)
Olipa hyvä aloitus biisissä! Miksaus ihan hyvin kohdallaan - voisiko sanoa, että aika tumma vaikutelma. Siitä vielä, että olisin harkinnut laulun laittamista vielä vähän kovemmalle kerta äänen käyttö näyttää olevan laulajalla ihan mallikaasti hallussa. Biisin rakenne oli aika perus, ja se toimi keskivertoisen hyvin. Jossain määrin alkoi rasittamaan biisin yksitoikkoisuus - ehkä se johtui siitä, että oletukseni olivat korkealla. Yhteenvetona voisi todeta, että tässä on lupaavaa ja käyttökelpoisella maulla tehtyä musiikkia. Hyvä hvyä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Strawels - Secret Thoughts 06.12.2007

Strawels - Secret Thoughts
Oman genrensä perushyvä edustaja. Miksaus ja soundit onnistuneet mainiosti! Melodiapainotteista menoa, joka ei ole ollenkaan pahitteeksi tämänkaltaisessa musiikissa. Biisi meni aika vanhan kaavan mukaan siinä määrin, että pari kertaa säe ja kertsi, ja sitten joku c-osa plus soolot jonka jälkeen sitten palataan alkuun. Tää loppubiisissä oleva alkuriffin variaatio oli hyvä ja lopetuskin toimi siinä samalla. Lyriikoista en lähde valittamaan, vaikka ne eivät olleet mielestäni iskevät. Laulajalle jälleen hatunnosto äänen käytöstä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scaur - D.K. 06.12.2007

Scaur - D.K.
Asiallista. Taitavaa soittoa ja soundit kohdallaan, niin kuin niiden pitääkin olla. Laulu olisi kyllä saanut olla vähän kovemmalla, sillä se jäi vähän varjoon. Sanoituksessa oli ehdoton plussa se, että niiden tekijä selvästikin hallitsee kielen. Ei siis olla lähdetty perse edellä puuhun. Tää biisi oli kaikin puolin tosi hyvä paitsi, että siinä tuli ehkä vähän liikaa toistoa. Kuitenkin biisitä löytyi hyviä variaatiota. Tiivistettynä: hyvällä maulla tehty kokonaisuus!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scaur - You Wrote: The End 06.12.2007

Scaur - You Wrote: The End
Käyttistä. Dynaaminen ja tekninen biisi. Saundit on kohdallaan ja biisissä tulee upeita variaatioita. Jossain määrin biisi vaikutti vähän pala palalta kootulta biisiltä, mutta kyllä se toimi. Biisin lopetus oli odottamaton ja sekin toimi. :D
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Burden A.D. - Dark Waters 06.12.2007

Burden A.D. - Dark Waters
Tämä biisi on kyllä tosi tiukka ja iskevä. Lyhyt ja ytimekäs. Yhtä paljon asennetta kuin muissakin biiseissä. Miksauksessa vähän samoja vikoja kuin tuossa Promotor -biisissä, mutta niihin en nyt enempää keskity. Variaatiot toimivat tässä biisissä hyvin ja pari hyvää koukkuakin kappaleessa olikin. Teknistä soittoa ja loistavaan dynamiikan hyödyntämistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heorot - Pyhä simasali 18.04.2008

Heorot - Pyhä simasali
Folkia on aina mukava kuunnella. Intro miellytti erityisen paljon, mutta sitten mennäänkin asiaan. Ensikuulemalla piti höristää korvansa, että sai selvää suttuisesta kokonaiskuvasta. Miksaus oli jäänyt pahasti vaiheeseen, (tai sitten se oltiin hoidettu leväperäisesti) ja siihen olisi voinut panostaa. Soittimet hukkuvat toisiinsa vaikka panoroinnilla ollaan saatu aikaan pieniä korjauksia. Saundeissa ei sen sijaan ole mitään moitittavaa. Kitarasaundit oli perushyvä metalliset ja synat toi uusia vivahteita, vaikkakin niissä voitaisiin miettiä ollaanko menty siitä mistä aita on matalin. Biisiä kuunnellessa ei tullut tylsää; sovitukset olivat siis onnistuneet. Biisin puolivälissä olevasta hitaasta osasta eteenpäin biisi vain kehittyi yhä paremmaksi, mutta biisistä jäi uupumaan jotakin. En vaan millään löytänyt punaista lankaa tai soitinta mihin tukeutua kuunnellessani. Takana ujeltavat melodiat kyllä nappas, mutta siihen se sitten jäikin. Yhteissoitossa on petraamisen varaa, ja jonkinlaista johdonmukaisuutta tämä kylläkin kaipaa, vaikka musiikillisesti tämä onkin kelpo kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heorot - Juhla nuotiolla 18.04.2008

Heorot - Juhla nuotiolla
Metallia ei ole aina kiva kuunnella, jos se on aivan luokatonta, mutta tässä oli sitä jotain. En tätä ihan ensimmäisenä folkmetalliksi luokittelisi, vaan ihan perus kansanmusiikiksi, mutta tämä on vain minun tulkintani. (ihmettelempä muuten miksi folkkiin helpolla yhdistetään tämä irlantilaismeininki?) asiaan: Juhla nuotiolla kuvaa kappaletta aivan täydellisesti. Kappaleella ollaan saatu luotua juuri sitä juhla tunnelmaa mitä tässä vappua odotellessa kaipaa. Soitossa eikä miksauksessa ole mitään vikaa, enkä niihin aio pureutua sen enempää, koska niissä ei vaikuttanut olevan mitään erityista vikaa. Voin jopa väittää että tällä biisillä mennään heittämällä mikseritason yläpuolelle. Hyvä että ette ole sortuneet rallattamaan mitään depressiivistä englanninkielistä goottiemomainstream -heviä. Ja erityisesti pisteet suomenkielestä. Lyriikan taso nousee heti kerta heitolla, kun ei kuule niitä kliseitä ja fraaseja.. (unohtui mainita tuosta aikaisemmasta kappaleesta)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polluted - Twisted Tormentor 26.11.2007

Polluted - Twisted Tormentor
Tiukka meininki biisissä. Heti alkuun tuli mieleen Metallica. Saunit oli aika puuroa ja siksi biisi kuulosti aika epätarkasti soitetulta, joka otti omansa biisistä, mutta se huomioitakoon, että biisi oli reenikämppä-äänite. Tämä ei siltikään tarkoita minun mielestä ainakaan, että miksauksen saa kokonaan laiminlyödä. Masteri ja saundit kohdalleen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Emissary - Black Carpet 05.12.2007

Emissary - Black Carpet
Hyvältä kuulostaa. Perushyvää soittoa ja äänikin kuulosti hyvältä. Lyriikat silti eti olleet biisinsä tasoisia, mitä nyt niistä sain selvää. Grunge olkoon kuopattu Kurt Cobainin mukana. Kokonaisuutena ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Noose - Memories 05.12.2007

The Noose - Memories
Aika mainstreamin tapaista balladia. Soittamisessa ei ole valitettavaa, ja saunditkin olivat keskiverto hyvät. Kitarat jäävät vähän varjoihin. Laulut olivat aika yllättävät monelta kannalta ja tietyllä tapaa härskitkin. Kertosäkeen rääkyminen ei toiminut, eikä se oikeen missä toimi, jos sitä ei hallitse tarpeeksi vakuuttavasti - itse en vakuuttunut näistä rääkymisistä. Lyriikkapuoli oli tämän biisin ehdottomasti heikoin lenkki. Tuonlaisia lyriikkoja puskee jokaisesta tuutista ja torvesta... No okei, kyllä sillä jonkun teini-ikäisen pikkutytön tai miksei pojankin saisi itkemään, mutta tuontapainen lyriikka suurimmalta osin etoo ihmisiä. Kuitenkin kappale oli soiton kannalta kuunneltavaa, kuten jo aikaisemminkin sanoinkin, mutta mielestäni sovituksia kannattaisi miettiä uudestaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verenperintö - Aivan kuin aina ennenkin 16.12.2007

Verenperintö - Aivan kuin aina ennenkin
Olipa jännän kuulosta heti alusta alkaen. Saundit oli hyvät! Miksauksesta täytyy sanoa sen verran että basari on vähän hiljaisella, ja kitarat sen sijaan kovalla. Biisi olisi ollut ehkä paljon ponnekaampi ja iskevämpi, kun oltaisiin saatu kunnon pauketta ja jytinää basarin tahdittamina. Laulu kuulosti todella hyvältä! Biisiin tuli mukavaa särmää, varsinkin taustalle jäävät äänet toivat uudenlaista ulottuvuutta tavanomaiseen jyskyttämiseen. Pisteet siis laulajalle moitteettomasta äänen käytöstä!! Kappaleen rakenteesta sen verran sanottavaa, että se selvästikin kaipasi - tai ainakin minun mielestäni kaipasi - vaihtelua. Meni vähän liialliseksi toistoksi. Lyhyt ja ytimekäs junttaus jossa on todellakin mieleenpainuva kertosäe!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stench Of Decay - Souls Of Possession 26.11.2007

Stench Of Decay - Souls Of Possession
Joo on tässä taas yksi hyvä biisi. Kyllä tää tässä irkkaamisen sivussa toimii ihan hyvin. Kyllä lähtisin pittiin, jos sattuisin teidän keikalle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Biting Puppies 08.04.2008

Asylum - Biting Puppies
Ohhoh, kun vaikeaa musiikkia. Ei tämmöstä kuule joka päivä mikseristä. Asiaan.. En nyt ole mikään ammattilainen arvostelemaan saundeja ja miksausta ym., mutta tässä musiikissa en koekaan niitä asioita niin tärkeänä. Enemmän tärkeämmäksi näen sen miten biiseillä ollaan haluttu vaikuttaa kuuntelijaan, ja miten siinä ollaan onnistuttu. Kuuntelukokemus miellytti joka johtui onnistuneesti luodusta tunnelmasta. Biiseissä ollaan kehitetty maailma jota väkisinkin jää kaipaamaan. Itse lumouduin musiikin syövereihin ja jäin vain tuijotamaan tuota projektin julkisivun kuvaa - ajatus virtasi. Ihastuin heti ensikuulemalta. Minun mielestä tämmöisestä sekalaisesta jammailusta voisi tehdä vähän jotain korkeatavoitteellisempaa. Musiikkia täsmentäisi kuvat. Kymmenen pistettä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FragileHollow - FRAGILE HOLLOW 02.12.2007

FragileHollow - FRAGILE HOLLOW
Ihan jees! Saundit oli ihan kohdallaan ja siihen ei ole muuta sanottavaa. Biisissä oli mukavaa vaihtelua ja se ihme taustalla oleva ölinä toimi loistavasti! Tässä biisissä kusi vaan semmonen juttu, että se vaan ei jaksanut olla erityisen mielenkiintoinen. No okei, kyllä se tässä taustalla sopii soida, mutta sitten kun sitä alkaa kuuntelemalla kuuntelemaan jotenkin lopahtaa kuuntelu. Kuitenkin biisistä jäi hyvä vaikutelma, että taidan kuunnella nuo muutkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nukke - Oma turmio 16.12.2007

Nukke - Oma turmio
Ohhoh, kun olikin hyvää! Saundit oli hyvin kohdillaan ja miksauskin toimi vallan mainiosti. Teknistä ryskettä jossain määrin, joka on aina vain plussaa. Rummut kuulosti hyvältä. Laulu tuli sopivalla äänenvoimakkuudella - kerrankin! Puhtaat laulut eivät oikeen kuulostaneet hyvältä, koska ne kuulostivat jotenkin epävarmalta ja heikolta, mutta harjoittelulla sekin asia varmaankin korjautuu. Huudot sen sijaan vakuuttivat minut täysin. Todella hyvän kuuloista , ja sitä on loistavasti hyödynnetty tässä biisissä! Hyvällä maulla ja taidolla tehtyä musiikkia. Hienoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kollapse - Not real 27.11.2007

Kollapse - Not real
Kuulostaa vähän joltain reenikämppä äänityksiltä, ja se syö tätä biisiä. Kitarasaundit oli aikas puuroa, kun ei niistä meinannut saada mitään selvää. Tiedä sitten onko liikaa keskitaajuuksia tms., mutta jotain on liikaa tai jotain on liian vähän. Laulu kuulostaa vähän siltä, et laulaja oltais heitetty pahvilaatikkoon laulamaan, mutta toisaalta se kuulostaa ihan helvetin hyvältä! Miksaus vaan kohdalleen niin tulisi kymmenen pistettä ja papukaija merkki!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Sorrow - Concealed Torment 06.12.2007

Celestial Sorrow - Concealed Torment
Saundit kohdallaan. Taidolla soitettu ja jännällä tavalla sovitettu. Tästä nousee yks bändi selvästi esille ja se on Bodomi. Laihon tapainen sweeppitilu ei toiminut. Kuitenkin biisissä tuli hyvää vaihtelua, eikä biisi ollut liian pitkäveteinen vaikka ilmeisesti se kertsäe jossa tulee korotustahdilla se dim-asteikkoräpellys. Kuitenkin keskiverto hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Sorrow - Wavering Existence 27.11.2007

Celestial Sorrow - Wavering Existence
Saundit on kohdallaan ja siitä on hyvä lähteä. Soitto sujuu taidokkaasti, (ja nopeasti. :D) Rummut on ehkä jätetty aavistuksen verran liian hiljaiselle. Puolivälin jälkeen biisi alkoi vaikuttaa vähän pala palalta tehdyltä biisiltä. Osa sopii joukkoon, ja osaa olisi voinut vielä harkita. Mutta noi ylimääräiset efektit, sekä synat toivat jännästi uutta ulottuvuutta biisiin ja laulajalle pisteet äänen käytöstä.
8