Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 263 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hai - Ihminen 11.11.2023

Hai - Ihminen
Hyvä biisi. Omiin korviini ehkä liikaa puristettu masteroinnissa. Kuullostaa väkisin ahdetulta, joka ei istu mielestäni tällaiseen musiikkiin. Muuten tykkäsin sovituksesta ja myöskin laulusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARTO - Beyond Beautiful - 05 Bullet Proof Pontiac 12.01.2023

ARTO - Beyond Beautiful - 05 Bullet Proof Pontiac
Hyvää perus bluesrokkijyräystä vähän niinku euroopalaisella sanoituksella, joka siis on vaan ihan positiivista. Mutta mutta... olikos tää nyt viimeinen tai toisiks viimeinen tai artisti maksaa miksaus? Oliko tää ihan turha kommentti, kun huomenna ei oo koko projektia... Saas nähdä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Everything about You 1989 08.01.2022

Karisma - Everything about You 1989
Vähän niinkuin Michael Monroe laulaisi kasariballadia kera sifonkihuivien :-) On kyllä tuolloin ollut jo tuotanto hallussa. Ja mä sain vasta 90 -luvun puolella tascamin neliraiturin. Niitä äänityksiä ei valitettavasti kehtaa julkaista. Mukiin menevää menoa oli tämä pläjäys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Goodbye 08.01.2022

Miira - Goodbye
Hieno balladi kaihoa täynnä. Hyvin tulkittu ja laulettu. Sovitus ja miksaus taattua syvislaatua. Vanhaa versiota en löytänyt, lieneekö eri niminen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Orion 22.12.2021

Hillside Synths - Orion
Jaahas. Siirtyykö avruuskitaroinnin valtikka tämän myötä Härkämäkeen :-) Hauska kontrasti syntikan ja kitaran välillä. Vähän kuin saksalainen kohtais Jamaikalaisen tähtivyön toisella puolen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Tortured 03.12.2021

Miira - Tortured
Elämä on laiffii! Hyvä sovitus ja kelpo miksaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Tango: Onko näin? 29.10.2021

Jyrkimmät Mahalaskut - Tango: Onko näin?
No johan on tangomarkkinat täällä käynnissä. Nuoruudessa tuli jonkun verran hiihdeltyä tanssilavoilla myös tangoa. En toki koskaan oppinut tangon hienoa tekniikkaa vaan vetelin suoraviivaisesti vaihtoaskelilla. Mutta siis se pointti on (ei mulla mitään pointtia oikeesti ole, kunhan höpöttelen ajankulukseni), että antakaa mennä kun on alamäki. Vieläkös muutes siellä tangomarkkinoilla on se sävellyskilpailu oheisohjelmana? Sinne vaan osallistumaan. Ja lisää tangoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Kaamosmasentujan Tuskanhuuto 26.09.2021

U.K. Arpo & Täyskeno - Kaamosmasentujan Tuskanhuuto
Maximaiset jee jeet tälle biisille. Se kielikuvista. Kyllä noi seiskytluvun kitarat riffeineen iskee vieläkin vaan oman musamaun ytimeen. Olipa hyvänkuuloista tuotantoa . Osui ja upposi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Laze on the porch 24.07.2021

Hillside Synths - Laze on the porch
Mukavan laiskahko poljento näin lauantaiaamun kuunneltavaksi. Ja kitara soi taas maukkaasti. Pituutta vois olla vähän lisää, kun ei ehtinyt kahvikuppostakaan juomaan loppuun :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Domino 12.05.2021

Hillside Synths - Domino
Mukava kuulla uutta kitarointia BHilliltä täällä mikserissäkin. Jotain seiskytluvun soulfiilistä tässä on ja se siis on hyvä asia se.. Vähän lyhyeksi jäi. Ei ehtinyt jäyhän suomalaisen lanne vielä avautumaan tanssilattialle. Mutta siis hyvän kuulloista ja svengaavaa diskoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FLSBTCH × JNK RSSTNC - LITT LYRICAL MURDA 30.04.2021

FLSBTCH × JNK RSSTNC - LITT LYRICAL MURDA
En tiedä mitä tässä biisissä tapahtuu ja sanotaan. Mutta saundit, ajoitukset, psykedeelisyys ja molempien äänen käyttö kybän arvoista. Aika hypnoottista ja tuotanto todellakin kunnossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Pitkä kylmä talvi 23.10.2019

Syvis & Friends - Pitkä kylmä talvi
Onpa hyvä ja sopivasti erilainen syvisbiisi ja aikoinaan mennyt täysin ohi. No parempi myöhään kuin ei silloinkaan tai jopa milloinkaan. Sävellys ja lyriiikka on omaan makuuni kymppiä. Markokin osaa laulaa. Mutta kaipaamaan jäin enemmän vielä dynamiiikkkaa ja nyansseja sekä miksaukseen että Markon tulkintaan. Sitten kalpenis jo kaiken maailman loiritkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Late evening 13.12.2018

Hillside Synths - Late evening
Mitäs barokkimusaa tää oikein on. No sen verran huono musiikkityylien tuntija oon, että parempi keskittyä vain kuuntelemiseen. Hyvä sävellys ja simppeli, mutta toimiva sovitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't Think 13.12.2018

Miira - Don't Think
Toi don't drink...eiku think jää kyllä korvamadoksi ja siinä on asiaa. Eli yksi hitin elementti täytetty .Toinen on toi videon hyvännäköinen.....auto. Hittikisassa ainut biisi, joka jäi mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - I will hear you scream! 13.12.2018

Miira - I will hear you scream!
Hienoa kauhuleffamaista äänimaisemaa tässä. Hyvä miksaus. Hyvää kohtalokasta laulantaa. Tähän tummanpuhuva video, niin väreitä menisi selkää pitkin. Pelottavan hyvä : )

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Fading 19.11.2018

Catarina - Fading
Laadukasta tuotantoa. Hyvää kitarointia ja bassottelua myös. Hienoa laulantaa. Hyvä sävel, mutta sanat vähän liian masentavat tähän kaamokseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele katainkisakappaleet - Somewhere by the River 03.03.2018

katainkisakappaleet - Somewhere by the River
Saundit ovat kyllä kohdallaan ja kuullostavat "soitetuilta". Kivaa itämaisvivahdetta saatu biisiin. Sovitus on kyllä onnistunut ja hieno. Lyömäsoitinryhmä jyskyttää kivaa vaihtelua oikeastaan läpi biisin ja dynamiikkaakin löytyy. Mahtipontisen hieno tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele совернование - Ey, ukhnyem! 28.02.2018

совернование - Ey, ukhnyem!
Nii onks tää nyt coveri vai onks tää remiksaus. No olkoon nyt vaikka sekasikiö. Ja sellainen tämä todentotta onkin. Viemäriosasto on hallussa : D Tää olis kyl toiminut mun mielestä paremmin ilman noita kopsattuja kohtia. No makuasia, mutta örinäkohdat olivat vakuuttavia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen 25.02.2018

There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen
Hyvät on saundit. Modernia menoa, mutta silti alkuperäiskappale sieltä taustalta heijastuu Volgaan. Muutamassa kohtaa tekijä on selvästi jäänyt fiilistelemään saundimaailmaa ja unohtanut ajan kulun. Menee tämä silti kepeästi loppuun asti näin pitkänäkin sovituksena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Volgan Boat Wannabe 24.02.2018

Miira - Volgan Boat Wannabe
Hauskoja pikku juttuja pitkin poikin biisiä. Muutamassa kohtaa kivasti melindaa..tai mitä se nyt oli. Tohon ihan minkä vaan kielen lausumiseen kannattaisi nyt alkaa pikkuhiljaa kiinnittää huomiota. Ja sitten tuo äänen korkeuden vaihtelu jopa kahden oktaavin yli ei oo ihan normaalia. Kannattaisi tutkituttaa äänihuulet aisantuntijalla. Oho. Ja tosiaan, syylliset esiin, niin kivitetään joukolla!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Pysäköintivirkamies 04.02.2018

Tackle - Pysäköintivirkamies
Oon aika usein kritisoinut muutaman tahdin looppi pohjia tämmösissä räppibiiseissä. No nyt ei ole pahaa sanottavaa. On polveilua ja jopa groovea. Hauskaa riimittelyä. Tulee välillä Jaakko Teppo mieleen. Ehkä noi kertsit vois olla lennokkaampia, nyt jotenkin väsyneen oloista. Ja kitarasoolokin soi lopuksi vielä kivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Disconnected (First mix) 04.02.2018

Elektroborgå - Disconnected (First mix)
Hyvää tuotantoa. Jollain lailla mystinen ja koukuttava äänimaailma. Mä en aina välillä vaan pääse yli tuosta efektilaulusta, kun en saa selvää sanoista. Yritän tässä ottaa sen vain yhtenä instrumenttina ja hienostihan se sopii äänimaailmaan, mutta kun oon niin vanha pieru....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kiitoradalla 04.02.2018

Poop Dilan - Kiitoradalla
Näppärä ja hauska sanoitus. Laulaja kyllä vois laulaa paljon rohkeammin. Tämmöisessä biisissä tuo ääni pitää näet lähteä palleasta tai jopa palleista asti. Kumminkin ihan kohtuullisesti pysytään nuotissa niin ei muuta kun poweria lisää. Sävellys ja osin sovituskin on kepeähkö, mutta kuuluu tämän tyyppisessä biisissä tietysti asiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Rakkaus sen aikaan saa 04.02.2018

Laulajan Laulut - Rakkaus sen aikaan saa
90- lukua ei saa takaisin ees muistelemalla, mutta silti jonkinlaista haikean mutta samalla hyvän mielen kokemusta tämä vanha äänitys saa aikaiseksi. Se ei ole kylläkään tuo rakkaus, jota hoetaan ehkä muutaman kerran liikaa. Ainakin 90- luvulla Toivonen soitti kitaraa paljon paremmin kuin allekirjoittanut. Joku rääväsuu voisi siihen todeta, ettei siihen nyt paljon vaadita. Mutta hyvin kuullosti sujuneen. Ja lauluääni oli ja on hyvä ja persoonallinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Avaa Ovi (Tackle & Miira) 03.02.2018

Catarina - Avaa Ovi (Tackle & Miira)
Ensinnäkin on hyvä ja ensisijaisen tärkeä asia, että muusikko välillä koettelee rajojaan ja samalla myöskin konservatiivisen kuulijakunnan rajoja. Aluksi minäkin konservatiivisena kuulijana mietin, että hitto kun oon ihan tarpeeks kuullu ja lukenut tappamisesta tähän ikään. Sitten aloin fundeeraamaan, että itsekin haluan välillä ravistella kuulijoita ja ihan hyvin olisin voinut tehdä samantyyppisen biisin ihan vaan piruuttani. En mä nyt silti aivan hehku tälle biisille. Jotenkin toi tarina ei mun mielestä solju kovin hyvin. Räppääjät suoriutuvat kummiskin ihan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Guitaralone 01.02.2018

Tackle - Guitaralone
No kun ei viitsisi sanoa, kun kerran kuullostaa hyvältä, että samalla kuullostaa pirskutin tutulta tämä sävellys ja riffittely. No ehkä nykypäivänä voi sanoa samaa ihan kaikista uusista tuotoksista, jollei nyt ihan kakofoniaa harrasta. Hyvät sanat. Sopivan kähyinen laulusaundi tällaiseen biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C U R V E D - The Call 31.01.2018

C U R V E D  - The Call
Laadukasta tuotantoa. Sävellykselliseti vähän jotenkin hajuton ja mauton. Tuo päällä soiva syntikkariffikin on hieman liian tutun kuuloista. Mutta ei nyt liikaa haukuta, kyllä tässä silti hyvä meno on ja efektoitu laulu toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Aito Ihminen 31.01.2018

NaNa - Aito Ihminen
Onnistunut sanoitus. Toi sun hieno lauluäänesi on paikoin jäänyt vähän pianon alle. Sun äänenvärisi on kyllä sellainen, että aiheuttaa varmasti päänvaivaa miksaajalle. Kyllä tämäkin voimaballadi on vähintään hyvää tasoa . Hyvään pianosaundiin kaipailin ehkä vieläkin enemmän dynamiikkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - How Stupid a Woman Can Be? 27.01.2018

Catarina - How Stupid a Woman Can Be?
Hyvin tehtyä musaa. Miksaus toimii niinkuin soittokin.Toki tässä mennään bluesoppikoulukaavalla sooloineen päivineen koko biisi läpi, eikä sävellyksellisesti nouse pintaan mitään uutta tai omaperäistä. Mutta enemmän otakin tämän tällaisen kivana savuisena välipalana aina silloin tällöin kuunneltuna. Sanoituskin soljuu hyvin ja välinpitämättömän kuuloinen laulu sopii tähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Kivipellon peikot 06.01.2018

Hillside Synths - Kivipellon peikot
Mulle tule mieleen vanhat suomifilmit, kun Aku Korhonen painelee rengin roolissaan pellonsarkaa kohti järven rantaa ja aah aurinko paistaa ja piiat pesemässä puoli-ilkosillaan pyykkiä. Ja vilahtiko yhdes kohtaa Siiri Angerkoskikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Pala Joulun Taikaa 11.12.2017

NaNa - Pala Joulun Taikaa
Hieno, kasvava sovitus. Miksaus vähän puurouttaa muuten mainiota biisiä ja laulukin jää välillä himpun taakse. Mutta ehdottomasti tämän kisan eliittiä tämä on. Pikkaisen varovammin kannattaa käännellä hanikoita kaakkoon. Tai sitten mulla vaan on joulupuurokorvat:) Mutta kyllä tätä tällaisenaankin kuuntelee mielellään useamman kerran uudestaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Anna jo anteeksi 09.12.2017

M. Toivonen - Anna jo anteeksi
Ehkä tähän sopisi sellainen Pet shop boys laulu ja melodia. Hyvällä tapaa kuullostaa juurikin siltä, että Neil Tennant voisi lagonisesti vetää anteeksi annon säkeitä tähän. Ja ehkä muutes vielä enkun kielellä toimisi paremmin. Tiedä häntä, mutta sovitus kyllä mukavaa kuunneltavaa. Ja tää toimii kyllä instrunakin hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time 09.12.2017

Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time
Vähän kilkuttimia, vähän enkelikuoroa ja siihen sekaan ripaus tuttuakin tutumpaa sävelmää. No turvallisuus kuuluu Jouluun. Ja tässä totisesti mennään kultaista keskitietä, ettei vaan kellään menisi herne nenään. Eikä Jouluna tarvitse tietenkään kenellekään tulla pahaa mieltä, joten siinä mielessä tämä hajuton ja mauton makupala sopii hyvin konvehtirasiaan. Jäin silti kaipaamaan edes hieman mielipiteitä jakavaa ananasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Psykoosit Tulilla Taas 02.11.2017

Ville Kotiranta - Psykoosit Tulilla Taas
Voi tätä nykyajan nuorisoa, kun sadasta kilsasta tuollainen valitusvirsi;) No niin ja sitten asiaan. Hyvän sovituksen kruunaa tuo tulilla taas kohta. Tässä on muutes nyt hittipotentiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Where Ravens Cry 02.11.2017

Miira - Where Ravens Cry
Tähän maalaukseen mahtuu sekä elämän hienous että lohduttomuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Tänä Jouluna 25.10.2017

Miira - Tänä Jouluna
Alun pianosta tulee elävästi mieleen lapsuuden Pikku kakkonen ja joku tsekkoslovakialainen piirrossarja. Vai oliko se Matti ja Miisu? Ehkä tuossa miksauksessa paikoin on hieman utua. Ehkä vaan on liikaa samalla taajuudella. Ainakin lopun "toinen" laulaja hieman hukkuu taustalle. Positiivinen vire on sanoituksessa loppujen lopuksi... kai. Mutta kaiken kaikkiaan kuulee, että töitä on paiskittu sovitusrintamalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Hiljaa 16.10.2017

M. Toivonen - Hiljaa
Uusi projekti, mutta kyllä tästä silti tunnistaa lauluntekijän oman tavan tehdä biisejä. Tuotannollisestihan nää saundit on kyllä kaukana kahdeksankytluvusta. Jonkinlainen iskelmällisyys tästä paistoi poppisovituksen läpi. Hyvät sanat hyvällä tulkinnalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - 2016 Joulukisabiisin uus sovitus 16.10.2017

Miira - 2016 Joulukisabiisin uus sovitus
Hallelujaasta huolimatta kelpo sovitus on tämä versio. Kitara antaa kivasti elävyyttä ja siinä on hyvä saundi. Joten sitä vaan sitten rohkeasti lisää seuraaviinkin tuotoksiin. Kyllä tätä Jouluna kuuntelee mielellään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Magic 09.10.2017

Miira - Magic
Eteenpäin valovuosi. Näillä soitinvalinnoilla ja tällä sovituksella varmasti alkaa olemaan niin hyvä kuin voi olla. Seuraavaksi kannattaa miettiä jotain rumpuohjelmaa parantamaan rumpujen tasoa. Lauluthan kulkevat hienosti. Taikaa, taikaa....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Jäisiä Mustikoita 03.10.2017

Ville Kotiranta - Jäisiä Mustikoita
Sanoitus on erittäin onnistunut! Jotenkin vois vähän hienovaraisemmin sovittaa tällaiseen biisiin noita sahoja sun muita syntikoita. Tuotanto muutenhan on moitteetonta. Ehkä vähän yllätyksetön sävellys, mutta tavallaan siitä kuuli Villen trademarkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Bipolaari Elämä 20.09.2017

Miira - Bipolaari Elämä
No nyt on pudonneet sekä Tapparan että Ilveksen bipot laariin. Ilmeisesti itse väännetty pohja niin siitä respektii jou:) Ei tartvitse toisten laareilla käydä biittejä hakemassa. Ja hyviä elementtejä sisältää musapuoli.Tosi hyvien lainien vastapainoksi löytyy ihan vähän myös ei niin kuolemattomia lauseita.Vähän tuo kokonaisvaikutelma kuullostaa maan alta tulevalta. Onkohan joku namiska heilahtanut väärään suuntaan masteroinnissa?! No ei voi muuta sanoa lopuksi kuin että naiset vie meidän räpinkin. Mitä sitten jää? No ollaan sitten taustamuusikkoja prkl:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Syyskuun illat 10.09.2017

Laulajan Laulut - Syyskuun illat
Hauska yllätys tähän projektiin tämä kitarainstrumentaali. Marko vahvistaa asemaansa " kaikki onnistuu"- biisintekijöiden joukossa. Miellyttävää kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Hippiäinen 07.09.2017

Tackle - Hippiäinen
Tää hippivuodatus oli pitkä ku nälkävuosi. Aikas epätasasta jälkeä tuo lyriikka. Välillä todella hyviä oivalluksia ja sitten välillä matalimmasta kohtaa aitaa limboamalla. Tiivistämistä biisiin vaan ,niin hippikin pääsee ytimeen. Vähän ahdisti nyt eikä kukkajuhlista ollut tietoakaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Welcome 07.09.2017

Miira - Welcome
Koska kyse on rauhan ja rakkauden kisasta totean heti ens alkuun, että yö maha tekee laatupelejä. Minullakin oli kuustoistavuotiaana RD 125 DX. Kyllä sillä pääsi lujaa kerran suoraan liikennejakajaan, kun jarrut pettivät. Ja kerran valtatieojaan satasesta. Ja tässä sitä edelleen ollaan kera rauhan aatoksin leikkimässä asiantuntijaa harrastelijafoorumilla ja antamassa palautetta... no se palaute on ihan kohta tulossa, älkää hätäilkö. Tässä hektisessä maailmassa kun kukaan ei enää pysähdy haistamaan kuusenneulasten tuoksua ilman että olis pahat mielessä ja jotain jääkaappia roudaamassa metsään, koska kaatikselle oli kilsan pitempi matka. Niin ja mitä tähän biisiin tulee niin kiitos kutsusta! Istahdan persuuksille ja mielelläni kuuntelen välillä kevyempää Miiraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - What kind of love? 22.08.2017

Miira - What kind of love?
Sen verran vihainen laulaja tulkitsee vihaista tekstiä etten uskalla yamahastakaan sanoa mitään. No sanotaan vaikka että kehitys kehittyy soitossakin kunhan malttaa:) Hyvää on tuo laulutulkinta ja bluesiin tämä on minustakin kallellaan. Kyllä tämäkin biisi olisi paremman pohjan arvoinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - More Bling Bling 17.07.2017

Miira - More Bling Bling
Ei näin uskottavaa tekstiä voi kirjoittaa kuin paatunut himoshoppaaja. Mutta siitä se tervehtyminen alkaa, kun julkisesti tunnustaa addiktionsa. Hauska tuo bassokuvio.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Insanity 10.07.2017

Miira - Insanity
Lohduttomuudessaan karmiva on tuo kiekaisu taustalla. Sanoituksessa on särmää ja ahdistusta, joka puretaan kyllä melkoisen intessiivisesti kuulijan päälle. Pidän kovasti tästä ryöpsähdyksestä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Ville Kotiranta & NaNa - Sortovuodet 19.06.2017

NaNa - Ville Kotiranta & NaNa - Sortovuodet
Alku on jylhää suomalaista maisemaa. Sävellys ja sovitus ja laulaminenkin erittäin hyvää. Sanoitus nyt vaan muistuttaa minua liikaa armeijan marssilaulukilpailusta, johon meidät piiskattiin laulamaan Muistoja Pohjolasta marssia. Toki muutes voitettiin se kisa, kun veteraanit olivat tuomareina. No ei saatu edes kuntsareita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Why is it always so hard? (remix) 01.06.2017

Miira - Why is it always so hard? (remix)
Mielestäni tää on kyllä yhteneväisempi tällä Markon sovituksella. Eikä enää niin eurohumppamainen. Olisin kaipaillut tuonne loppupuolelle rumpuja ja bassoakin. Tää versio on jo seventy- thirty:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Many Things are Bigger than Life 01.06.2017

Miira - Many Things are Bigger than Life
Kyllä Miiralla on sovitukselliset asiatkin hallussa, sen kuulee tästäkin biisistä. Hyvä biisi ja sovitus minun makuuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Many Lonely Hearts 01.06.2017

Miira - Many Lonely Hearts
Kaiun takaa pilkoittaa tässäkin biisissä potentiaali hienoon balladiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Why is it always so hard? (remix) 30.05.2017

Miira - Why is it always so hard? (remix)
Duetot on aina kivoja. Ihan hyvin äänet sopivat yhteen. Biisinä tää ei ole mielestäni Miiran parhaita. Ei huono kumminkaan. Mutta jotenkin kevyehkö poppiballadisävellys ja raskaampi sanoitus eivät täysin kohtaa. No joo, ehkä tässä on tuota euroviisumaisuutta, johon en ihan täysin syty. Tykkään kyllä molempien äänenkäytöstä. Vähän nyt olen hämilläni. En minä tiedä mistään mittään. Tää on nyt fifty- sixty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Yhtiäjakautunut maa 19.05.2017

Lahkonen / Pena - Yhtiäjakautunut maa
Uusi suomenkielinen yhdyssana, siitä jo propsit. Pidän sanoituksesta noine "kiirekohtineen" päivineen. Tuo pohdiskeleva laulaja ja pelkkä kitara toimii tässä biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don''t you dare 11.05.2017

Miira - Don''t you dare
I don't dare to say anything bad of this song. Mielikuvia 60- luvusta tuo tämä minullekin. Kyllä tämä biisi olisi nähtävä livenä bändin kera mustavalkotelkkarista. Erilaisuus on hieno asia sovituksissakin. Ei tällaista osannut odottaa kenenkään osaavan tehdä nykypäivänä. 3/4 osaa uuteen kukoistukseen!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Rainbows 02.05.2017

Miira - Rainbows
Harvasta biisistä enää nykyään tulee liikuttuneeksi. Tietyistä syistä tämä löi palleeseen ja minun oli tätä rämpyteltävä kitaralla uudestaan ja uudeestaan. Kiitos, Miira, että annoit mahdollisuuden sovittaa tämä biisi. Se oli terapeuttinen kokemus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Children Of The Lost City 28.04.2017

There's No More Odyssey - Children Of The Lost City
Niin hyvin toimii tässä tuo äänimaailma, että tää olis minun viikon biisivalinta Markon hienosta tuotannosta:) Ja tää on säädyllisen pituinenkin. Synkkyys toimii aina tällaiseen varjoissa kulkijaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Antaudun 22.04.2017

Laulajan Laulut - Antaudun
Koskas Hektor on tänne mikseriin saapunut:) Tää on aika hieno yhdistelmä 70-luvun poppia ja 80-luvun konemusiikkia. Hyvällä tapaa tulee sellainen mitä ihmettä fiilis, kun fakkiutunut korva odottaa vaan pelkkää akustista taustalle. Toimii!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Nothing Wrong With Me 16.04.2017

Miira - Nothing Wrong With Me
Sanoitus on kyllä hieno. Ja sävellyskin toimii. Oon kyllä vähän kade näistä hienoista balladeista, mitä Miiralta syntyy. Itse en tällaista osaa. Syviksen sovituskin soljuu hyvin biisiä tukien.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Chippelis Dippelis Dunes 11.04.2017

There's No More Odyssey - Chippelis Dippelis Dunes
Teet vaan lisää näitä biisejä. Jos joku J.H tulee sulle motkottamaan, niin viedään se saunan taakse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Somebody is waiting for you in the closet 02.04.2017

There's No More Odyssey - Somebody is waiting for you in the closet
Eiku tuli vaan mieleeni, että onko se niinku watercloset. Kyllähän urbaanilegendat tietävät kertoa, että pytystä on pythoni pilkistänyt. Tai jos vaan ihan vaatekomero, niin omassa huushollissa se ei niinkään pelota vaan lähinnä ärsyttää. Siellä nimittäin lymyilee pölynimuri. Somebody toki viittaa siihen, että siellä komerossa olisi siivooja sen imurin lisäksi. Tiedän kertoa, että ei ole. Että tämmösiä tällä kertaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - William Homebeach - Touch The Sky 28.03.2017

Ville Kotiranta - William Homebeach - Touch The Sky
William HomeBeachBoy goes to Pet Shop. Ihan kuin Neil Tennant laulelisi osassa biisiä:). Taas kivan erilaista näkökohtaa kisaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pale Stina - Fly (Touch The Sky) 28.03.2017

Pale Stina - Fly (Touch The Sky)
No nyt ollaan kyllä louhinnan ytimessä. Snareakin rankaistaan niin, että kohta on asiaa kalvokauppaan:) Pitäisi itsekin kokeilla bassolla tällaista drivea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - PROJECT 1984 17.03.2017

There's No More Odyssey - PROJECT 1984
Luovu ainakin tuosta ringmodulaattorista tai mikälie:) Raskas oli kulkijan tie tässä biisissä. Ehkä vähän liian tutunomaistakin sävellystä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Synthesizer tune in B 16.03.2017

Hillside Synths - Synthesizer tune in B
Komppaan Markoa (tämä ei ole mainos). Tää oli nyt vähän kuin urkurin sormiharjoitus. Saundit on kyllä hauskoja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - A Tribute To The Four Track 16.03.2017

There's No More Odyssey - A Tribute To The Four Track
SuperMario kuullostaa tällaiselta mun pelatessa, kun saan kaiken kerättyä ennätysnopeasti ja tasot vaan vilkkuen kiitävät eteenpäin:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Vaellus itärajalla 16.03.2017

Miira - Vaellus itärajalla
Täällähän ammutaan kovilla! Ei ole karahtanut Karjalan ikihonkaan sovituskaan. Sopii hyvin sun lauluäänellesi tällainen hillitty orkesterisovitus. Saiko miksausta arvostella, vai meneekö sekin flunssan piikkiin. No hiukan sanon siitä kuitenkin. Soittimia pitäisi hieman levittää, jottei ne soisi ihan yhdessä "putkessa". Pidän lähestymistavastasi aiheeseen niin sanoituksessa kuin sävellyksessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Fly (touch the sky) 12.03.2017

Miira - Fly (touch the sky)
Ilman sarvia ja hampaita täytyy kyllä todeta, että naiset vievät kohta meiltä musiikin teon pyhimmät salat. Tai siis ovat jo vieneet. En olisi kyllä itse päässyt lähellekään tähän, jos olisin yrittänyt biisiä kisaan tehdä. Ja edelleen totean: kun luovuus, mielikuvitus ja lyriikan rytmiikka on kohdallaan, kaikkea muuta on helppo parantaa. Nimim. Flunssan houreita:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Fly (touch the sky) 11.03.2017

There's No More Odyssey - Fly (touch the sky)
Tulee muuten mieleen tuosta kertsikasta Simple mindsin alkuaikojen biisit. Toki paremmilla saundeilla. Mutta joo, uskomaton suoritus, kun lähtökohtana tuollainen sanoitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Love on the floor 02.03.2017

Miira - Love on the floor
Biisi sinänsä on hyvää rokkipoppia, mutta nyt annetaan vähän piiskaa tekijöille. Te ootte niin hyviä, että kestätte sen:) Kertsikan pitäisi erottua selvemmin niin sovituksellisesti kuin laulun osaltakin. Enemmän Miiralta tuollaista mitä oli kohdassa "your life that you rescue..." Ja Syvis ois voinut "revitellä" vielä enemmän kertsikassa, koska varmasti sen osaa. Rokissa pitää olla sähinää ja tää jäi nyt enemmän sinne popin puolelle. Ootte te silti huippuhyviä:) Enkä voi sanoa, ettenkö kuuntelisi tätä mielelläni tällaisenaankin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Move on 23.02.2017

Hillside Synths - Move on
Move your ass next to the guitar:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Aika parantaa haavat 23.02.2017

Laulajan Laulut - Aika parantaa haavat
Hieno sovitus tässä biisissä. Luo runsauden tunteen muuten melko simppeliin sävellykseen. Sanoituksessa on ahdistusta, kaihoa, mutta myös sopivasti toivonpilkahduksiakin. Hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Forever Alive 20.02.2017

Miira - Forever Alive
Hieno balladi. Sovitus onnistunut. Joissain kohtia laulajan äänenväri on mykistävän hieno. Yamahan omistajana voisin sanoa, että yamahan saundit on tätä ja vaihtamalla paranee:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Lonely Friday Tune 18.02.2017

There's No More Odyssey - Lonely Friday Tune
Jahas. Markolta tällainen viskilasillisen mittainen biisi. No ei muuta ku kelkkaan vaan. Rauhallisissa merkeissä lähdetään...toinen huikka...hyviä saundeja...nyt lähti torvee...ja biisi elämään...kolmas suullinen...hieno äänimaisema...no jätän vähän lasin pohjalle...tää on kuviokelluntaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Overdue Goodbyes 12.02.2017

Miira - Overdue Goodbyes
Kitkerän katkerasta sanoituksesta huolimatta tätä biisiä on helppo kuunnella. Biisi soljuu luontevasti eteenpäin. Ja vaikka tässä nyt onkin kaikki balladin taikakeinot käytössä, niin tämä pysyy kumminkin uskottavuuden oikealla puolen. Raikkaan hyvä laulusuoritus nostaa kuuntelukokemusta vielä pykälän ylöspäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Viimeinen Drinkki 09.02.2017

Ville Kotiranta - Viimeinen Drinkki
Juomalaulujuna meni jo :) Mutta asteroidin kunniaksi voisi jotain viikonloppuna ottaa. Kyllä tässä taattua "Ville" poljentoa on. Odotellaan albumin seuraavia tuotoksia mielenkiinnolla. Millaiseksi se asteroidin jälkeinen äänimaailma oikein meneekään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Unehen Nukkunut 05.02.2017

Laulajan Laulut - Unehen Nukkunut
Lähtökohtana sanottakoon, että yleensä en kauheasti pidä teksteistä, joissa on paljon toistoa. Sitten on poikkeuksia kuten tämä biisi. Tässä on jotain maanisen progressiivista kalevalamaista magiaa. Laulutulkintakin osuu juuri nappiin. Hieno kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Clear the Air 03.02.2017

Miira - Clear the Air
Herää kysymys kuinka vanha minä oikein olen, kun yhä edelleen tällainen musiikki saa hyvälle tuulelle. Ainoa, josta olen tekijöiden kanssa eri mieltä on tuo lopun kertsikka. Mielestäni siinä ois voinut olla kertsikkalaulanta hiljaisemmalla ja nuo soololauluvedot pinnassa. Näin siis minä aloin kiistelemään makuasioista jälleen kerran:) Yhtä kaikki en kommentoisi, jos en pitäisi. Ja laulajan ääni on makee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Juopon Laulu 25.01.2017

Laulajan Laulut - Juopon Laulu
Aika paha rasti on nyt tämä biisi. Onko tämä nyt komediaa vai tragediaa. Jään puolitiehen hillumaan hämmentyneenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ei maistu enää olut 22.01.2017

P. M. Kostiainen Project - Ei maistu enää olut
Melkoista satuilua tuo sanoitus. Eihän tuohon nyt usko kukaan:) Simppeli ja selkeä rytkytys, joka tietysti on ominaista hyvälle juomarallille. Kärkisijoja kolkuttelee tämä pläjäys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Tämä baaritiski 06.01.2017

Miira - Tämä baaritiski
Varmuudella meni 4 olutta ja 11 terävää. Oli siellä vielä muutama muukin, mutta jäi hieman epäshelväksi menikö ne kurkusta alas. Siihen kun lasketaan kotona otetut pohjat, niin teräsnaisesta kertoopi tämä biisi:) Sanoitus on kyllä hyvin onnistunut ja hauska. Tämä on kovaa valuuttaa juomalaulukisassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Letters to Johny 03.01.2017

Miira - Letters to Johny
Alkaa kuullostamaan melkoisen hyvältä. Ehkäpä tuohon laulun kaiutukseen kannattaa kiinnittää tulevaisuudessa huomiota. Kuullokkeilla kuunneltuna laulu paikoin hieman "puuroutuu". Toki tuo alkaa olemaan jo makuasioita. Mukavaa kuunneltavaa tämä silti on. Yleisvaikutelma sovituksesta on hieman tasapaksu. Polveilua olisin kaivannut lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Jalaton 19.12.2016

Ville Kotiranta - Jalaton
Tää varmaan pärähtää viikon biisiksi:) No ainakin minun kuunteluissa. Sanoitus aivan erityisen onnistunut. Sanotaan nyt jotain kriittistäkin. Vähän turhaa venytystä loppuun. Vähän niinkuin tässä kommentissakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Potkut 13.12.2016

Ville Kotiranta - Potkut
Niin, onko tämä nyt ihmissuhdebiisi vai Postin palvelu-uudistuspaketti Jouluksi. Vai onko tämä molempia. Taattua laatuahan tämä on. Jotain uudistumista haluaisin kuulla seuraavissa biiseissäsi näiden tummanpuhuvien aiheiden jälkeen. Helposti jää muuten tuo sama kaava päälle. Ehkä vähän lisää musiikillisia koukkujakin kaipailen. Jottei menisi nyt aivan vallattoman kriittiseksi tämä kommentti, niin kehun lopuksi tuota mahtavaa laulusaundiasi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Kuinka Kauan Vielä 13.12.2016

Laulajan Laulut - Kuinka Kauan Vielä
Voihan Joulupukki, miten lutunen tuo biisin loppu on :) Hyvän mielen tästä sai ja sehän kai sen Joulun tuopi. Ovela tuo Markon lauluääni. Siihen piti ens alkuun hieman tottua. Mutta kun enempi kuuntelee, niin löytyy persoonallisuutta ja nyansseja. Rosoa ja puhtautta samassa paketissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Noah 01.12.2016

There's No More Odyssey - Noah
Lomapäivän kunniaksi sopii hyvin tällainen hyvällä tapaa "viipyilevä" musiikki. Ei nyt kumminkaan viitsi ihan viinipulloa avata tähän aikaan päivästä, mutta tuonnempana tämän laitan soimaan taustalle, kun korkkailen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Deep canyon 17.11.2016

Hillside Synths - Deep canyon
Nimi kuvaa bisiiä hyvin. Helikopterikameralla ajetaan ensin tasankoa ja sitten sukelletaan kanjoniin, jossa virtaa deep river. Mukavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Valehteleva Pirulainen 11.11.2016

Ville Kotiranta - Valehteleva Pirulainen
Elämänmakuista, hyvällä tavalla rosoista tulkintaa kuultavissa tässä! Voitko muuten heittää vielä sanoitukset näkyville? Tässä on hyvä stoori.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - I'm In Love 10.11.2016

There's No More Odyssey - I'm In Love
Tämä antoi sysäyksen käydä kuuntelemassa For My Lady Youtubessa:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - escape the nightmare 01.07.2014

Hillside Synths - escape the nightmare
Jostain syystä tästä palasi mieleeni muutama vuosi sitten Retretissä ollut videotaideteos, jossa pikkumiehet pulpahtivat kalliosta ja juna puksutti luolissa. Maahismusaa , joka iskisi vielä enemmän lyhytelokuvan muusiikkina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The_Tasoristeys - Paljon kauniimpi nyt (treenisdemo) 08.05.2014

The_Tasoristeys - Paljon kauniimpi nyt (treenisdemo)
Hyvä sanoitus ja sävellys. Ehkä jotain "nostatusta" jäin sovituspuolelle kaipaamaan sekä musiikillisesti että laulajan osalta. Soitto tuntuu sujuvan muuten mallikkaasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Vuodet 20.03.2014

Anna Sipilän Lapsi - Vuodet
Hieno biisi taasen. Tykkään paljon tällaisesta progemaisemmasta tuotannostanne. Laulajaa on tullut kehuttua pitkin matkaa, niin kehutaan nyt soittajaakin: hyvä! Objektiivisesti ajatellen tarvitsisitte jonkun yksinkertaisemman hittirenkutuksen näiden vähän vaikeammin sulatettavien kappaleiden lisäksi. Siis, jos haluatte poppirokkitaivaan huipulle. Potentiaalia löytyy kyllä. Mutta minä tykkään tästä projektista juuri tällaisena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Anu Ollikainen - Avec Toi 16.03.2014

Lassi Heiskanen - Anu Ollikainen - Avec Toi
Ensiksikin on kiva kuunnella välillä vähän jotain erilaista. Biisi kuullostaa hyvässä mielessä menneiden aikojen Ranskalaiselta euroviisulta. Hieman jäi tuo laulu "kovaksi" suhteessa muuhun biisiin. En tiedä johtuuko ääntämisestä vaiko itse sanoituksesta. jiollain lailla olisin kaivannut enemmän kissamaista kehräämistä. Ja joo, en todellakaan osaa tippaakaan ranskaa, joten kritiikkini voi mennä täysin metsäänkin:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - placid night (organ version) 08.02.2014

Hillside Synths - placid night (organ version)
Täähän toimii paljon paremmin tällaisena "kanttori" versiona. Tuo nätti melodiakin paljastui tässä versiossa. Hitaasta temposta huolimatta koin ilosanomaa harmaaseen arkeen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Kaksi maailmaa 06.01.2014

Anna Sipilän Lapsi - Kaksi maailmaa
Mielestäni tämä lapsi on kyllä löytänyt sen oman juttunsa musiikin maailmassa. Tämäkin biisi on tasapainossa soitannollisesti ja myöskin tuon hienon laulun suhteen. Lyriikkakin toimii. Jaksakaa vaan uskoa tähän juttuunne, niin pääsette pitkälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kreeta - Aikaan ihmeiden - Kreeta & Valveuni 13.12.2013

Kreeta - Aikaan ihmeiden - Kreeta & Valveuni
Biisistä huokui niin vahvasti jouluinen tunnelma, että on pakko sanoa: "Hyvää Joulua Kreeta ja Valveuni!"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Taivaan laulu 11.12.2013

Lassi Heiskanen - Taivaan laulu
Kitarat onistuneet erityisen hyvin tässä biisissä. Lassin äänen väri on kyllä passeli tällaiseen kitarapoppiin. Kaihoisa love-sanoituskaan ei nostattanut ärsytyskynnystä, joten tämähän kuullostaa vallan tasapainoiselta kokonaisuudelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kevät ja kesä (Rantasen alternative mix) 05.11.2013

P. M. Kostiainen Project - Kevät ja kesä (Rantasen alternative mix)
Tämäkin Kostiaisen biisi on hyvällä tapaa "pläjäys". Sellaista Havukka-ahon ajattelijan pohdintaa. Väheksymättä yhtään Rantasen ammattitaitoa tästä kyllä hiukan on karissut se autenttisuus, joka syntyy vain peräkammarissa. Haluan tämän raakana ilman landrinkia ja aurinkovarjoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Tämä päivä oli kuolemista 05.11.2013

Unen Mysteerio - Tämä päivä oli kuolemista
Suhinasta huolimatta hyvä intro. Raskasta kitarointia, joka tukisi kyllä hyvin tuota kelpo sanoitusta. Kyllä tuon sanoituksen kehtaisi ihan kunnollakin örinälaulaa. Nyt se on mielestäni turhaan karjuttu ja sitten jätetty vielä hiljaiselle. Ehkä vähän tiivistystä kaipailisi tämä biisi. Vaikka tällainen ei arvatenkaan mielimusiikkiani ole, niin yllättävän kuunneltavaa saundien puolesta. Selvää potentiaalia löytyy.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Täysikuun aikana - Laskeuduimme kuuhun feat R-IQ 05.11.2013

Täysikuun aikana - Laskeuduimme kuuhun feat R-IQ
Hauskoja elementtejä on tässä teoksessa. Huuliharpusta plussaa. Välillä ollaan kylläkin aivan kaaoksen rajalla, kunnes tuo pohja palauttaa soittajat järjestykseen. Astronnauttipölötys ei oikein iskenyt. Hiukan pitkäveteiseksi kävi loppua kohden.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin pelimusakellari - Raideur's Celestial Cabinet 18.10.2013

Jamsterin pelimusakellari - Raideur's Celestial Cabinet
Hyvä saundimaailma. Melodioista tulee vähän liikaakin mieleen 90-luvun synthesizerlevyt. Kyllä tämä jonkun poliisisarjan taustamusiikkina menisi mennen tullen. Näin yksinään kuunneltuna jäin kaipailemaan lisää omaperäisyyttä.
8

Sivu: 1 2 3