Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 140 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otso - 01 - Whispers 05.07.2018

Otso - 01 - Whispers
IHA PARAS
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ääneenajattelija - Olomuotoni 28.08.2015

Ääneenajattelija - Olomuotoni
Jo muutaman biisin äänityshistorian jälkeen kehityksen huomaa. Esim. laulu menee paremmin nuottiin, mikä varmaan johtuu lauluvarmuuden lisääntymisestä äänitystilanteessa. Vieläkin vähän enemmän tosin kaipaisin varmuutta lauluun. Lisäksi teknisesti varmaan parempaa jälkeä saisi, jos kitaran ja laulun vetäisi omille raidoilleen esim. kahdella mikillä. Sinänsä saundista kyllä tykkään, vokaalit vain voisi olla vähän kovemmalla, kun lauluääni on niin kiva :) Laulun hienoinen epävarmuus ja äänityksen tekninen laatu onkin ainoita motkotuksen aiheita näissä biiseissä. Tykkään tosi paljon melodioista ja tekstitkin ovat ihan hyviä. Kiva, että jotkut taitavat musiikkiharrastajat vielä löytää Mikseriin ja jaksaa latailla biisejä tänne teknisistä vaikeuksista huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen 13.09.2014

P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen
...ja jatkokommenttina: itse olisin ehkä korvannut säkeet "Mittarissa tuhatta ja sataa / Mä ajan henkeen ja vereen" esim. seuraavalla tavalla jotta oudot ilmaisut olisivat poistuneet: "Ajan tuhatta ja sataa / Autoilija henkeen ja vereen"

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen 13.09.2014

P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen
Onkohan tämä ("henkeen ja vereen") kanssa niitä ilmaisuja, joiden alkuperäinen merkitys on hämärtymässä? Vrt. "olen natsi henkeen ja vereen (asti)". "Henkeen ja vereen" ajaminen tarkoittaa siis alkuperäisen merkityksen mukaan sananmukaisesti ajamista sielun sisään. Hauskana huomiona myöskin "mittarissa tuhatta ja sataa" on "väärin" sanottu, sillä vaikka "tuhat ja sata" viittaakin mittarilukemiin, niin "tuhatta ja sataa" tarkoittaa nopeutta, joka on mittarilukeman "tuhat ja sata" (mitä se sitten tarkoittaakaan) mukainen. Toisin sanoen "mittarissa tuhatta ja sataa" tarkoittaa, että mittarissa jokin menee tuhatta ja sataa -- olisiko se viisari? Itse biisi on ihan hyvin toteutettu. Ei mitään ihmeellistä kuitenkaan noin sävellyspuolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - 0045d 30.06.2014

jm8k - 0045d
Ei nyt ihan mitään psykeä, mutta ihan viehättävää metsäsaundia kylläkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hagall - Laulu pimeydelle 28.03.2014

Hagall - Laulu pimeydelle
Hitto, tämähän on toimiva biisi. Toimivuutta huomattavasti lisää upean jylhä äänimaailma. Puhtaat laulut ei ihan kolahda itelle tässä, mutta muuten varsin hyvä tekele.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fucktronics - I'm Back 28.02.2014

Fucktronics - I'm Back
Alun ylipäästösuodatetun kuulonen saundi sai epäilemään et onko mun kuulokkeissa jotain vikaa ku näin onnettomasti kihisee. Muutenhan tää on varsin tämmöstä instrumentaalista Mikke Jaakkosta, eli ihan jees, vaikka kaipaiskin ehkä jotain lisämaustetta (vähän niinku Mikken biisit ei välttämät toimis yhtä hyvin ilman laulua). Ite diggaisin vähän tuotetummasta saundista, kun nyt tää miksaus ja saund disaini on aika vanhat träkkeribiisit -esque, ja voi olla et toi lisämausteiden kaipaus tulee siitäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sheikki Lyyrinen - Oravanpyörä 17.02.2014

Sheikki Lyyrinen - Oravanpyörä
Tämähän oli aika hyvä biisi. Sanoituksissa ei ole lainkaan piirteitä, joista kritisoin edellistä biisiä (kerronta etenee eheästi ja on sisäisesti ristiriidatonta). Lisäksi seasta löytyy joitain oivaltavia riimejä kuten toi riimipari joka aloittaa koko biisin. Joitain teknisiä puutteita (pumppaava masteri) ja pari irrallista säettä, mutta ei mitään pahoja vikoja. Oravakertsistä en hirveesti tykännyt, mutta kaiken kaikkiaan kuitenkin pesee noi sun huumorivitsibiisit 100-0.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rapa-Ripa - Synteettiset valkyyriat, 05.01.2014

Rapa-Ripa - Synteettiset valkyyriat,
Olen yllättynyt siitä kuinka hyvältä synaorkesteri voi kuulostaa. Peräti melko aidonoloinen tuolla loppupuolella. Tästä innostuneena tekisi mieli kokeilla samaa vähän vielä askeettisemmalla synteesillä, nimittäin tolla mun ainoalla analogimonosynallani. Saa nähdä, onko ennen DL:ää aikaa riittävästi saundien ruuvailuun ja äänittelyyn.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psygfault - Psygmentation 30.12.2013

Psygfault - Psygmentation
Odotin lussuja saundeja, mutta tässähän oikeastaan kaikki muut saundit ovat just eikä melkeen paitsi kick. Potkurumpu on ikävän onton ja kumisevan kuuloinen. Sävellys on ihan miellyttävän kuuloinen kuten Haavakin sanoi, mutta vähän turhan yllätyksetön. Ei siis vielä mitään Electric Universea, mut on sitä useita paljon paskempiakin psykebiisejä tullut jossain Spotifaissa vastaan. En anna arvosanaa, koska en tykkää arvosanoista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Elämän kevät 25.11.2013

Suruni - Elämän kevät
Toi rauhallisempi osuus on aika vaivaannuttavaa kuunneltavaa: rummut on liian jämäkät, liian kovalla ja kitarointi on kömpelöä, mutta sitten noi reippaammat osiot taas kuulostaa hemmetin hyviltä. Niissä on mukavan dynaamista soitantaa, ja saundi on kivan black metal -esque.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - ei se ollut vahinko 25.11.2013

Suruni - ei se ollut vahinko
Suhteellisen rasittava ridejen kihinä ja kilinä peittää aika tehokkaasti alleen potentiaalisesti hyvinkin mukavan tunnelmallisen biisin. Tossa 3:50 paikkeilla onneksi ride vaihtuu haitsuun ja kivat kitaroinnit pääsevät oikeuksiinsa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lusi-Masan Kaatis - Kun Unbornin Saan Taas Lusittuu 06.11.2013

Lusi-Masan Kaatis - Kun Unbornin Saan Taas Lusittuu
Odotin jotain parempaa, mut tää oli vähän masentavan laahaava veto, eikä minimalismi tai lofismi toimi kuten joissain muissa biiseissäsi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xecond - Falling from the sky 03.11.2013

Xecond - Falling from the sky
Onhan tää aikas hyvin tuotettua, ja jos elektrotalo ylipäätään kolisisi yhtään, niin keksisin varmaan sisällöstäkin jotain positiivista sanottavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The D.G - shaky christmas 03.11.2013

The D.G - shaky christmas
Ihan hyvin soitettu ja hauskoja melodioita. Kuitenkin miksaus meni ihan puihin. Liidikitarat ovat aivan liian kovalla, vaikka niissä sinänsä on ihan kiva saundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kummo Skabailut - vs Elgius 03.10.2013

Kummo Skabailut - vs Elgius
Muuten ihan jees, mut tokan säkeistön flow on aika käsittämätön. Voi johtua siitäkin, ettei se noudata biitin rakennetta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kisat ja sälät - Rap battle round II / Vs. Elgius 12.09.2013

Kisat ja sälät - Rap battle round II / Vs. Elgius
Niin, ja jossain sanoit, ettet tiedä mikä on laini. Noh, sanotaanko vaikka niin, että riimipari muodostuu kahdesta lainista, eli riimiparin pitäisi mahtua neljän tahdin sisälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kisat ja sälät - Rap battle round II / Vs. Elgius 12.09.2013

Kisat ja sälät - Rap battle round II / Vs. Elgius
Suosittelisin, että kuuntelisit biittiä, kun kirjoitat biisiä. Laske vaikka kaks snareiskua (2 tahtia) kerrallaan. Tähän aikaan pitäisi mahtua yksi laini, ei enempää eikä vähempää. Se että sovittaa flownsa biittiin ei vain tee musiikista vähemmän rasittavaa kuunnella, vaan myös selkeyttää rakennetta ja riimejä kuuntelijalle. Vaikka yrittäisikin tehdä tarkoituksella jotain altsumatskuan, niin se, että genressä on olemassa tiettyjä lainalaisuuksia, johtuu yleensä jostain ihan käytännön seikasta, ja monesti jotta kuulostaisi hyvältä, on joko noudatettava sitä lainalaisuutta tai rikkoa sitä ottaen kuitenkin huomioon, että tuo lainalaisuus yleensä määrittää sen, miten kuulija odottaa kuulevansa biisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotirannan Sekasäkki - Puhutaan Jostain Muusta 06.09.2013

Kotirannan Sekasäkki - Puhutaan Jostain Muusta
Ehkä sun kannattais ettiä itelles joku tuottaja. Laulat hyvin, mut nää taustat on aika kehnoja (eikä niitä mikään pelkkä Veezayn masterointi pelasta).

Kommentti kappaleesta Kuuntele kare_ kisat yms - Kertsivieteri 01.08.2013

kare_ kisat yms - Kertsivieteri
Näin viime yönä unta et olit apinoinut melodiat tähän ja vissiin träkkeriskababiisiin jonkin öornoleffan taustamusasta. Harva melodia on niin tarttuva et tulee uniin ja soi päässä ekana kun herää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Capricaseven - Dirty Angel 08.07.2013

Capricaseven - Dirty Angel
Täs on ihan kivoja melodioita, ja toi bassolinja on mukavan maukas saundia myöten. Kuitenkin miksausteknisesti biisi on vähemmän miellyttävä; matalat taajuudet ovat turhan hiljaisella ja kompura lyttää vähän turhan ärhäkkäästi. Musta tuntuu, että sovellat vähän turhankin paljon sitä miksausvinkkiä, että matalat taajuudet kannattaa leikellä pois. Niin ei tietenkään pidä tehdä, jos saundissa kuuluu olla bassoa kuten bassolinjassa tai kickissä, eikä niidenkään saundien kohdalla ole välttämätöntä, joissa bassotaajuuksilla ei ole häiritsevän paljon kamaa. Tiedän myös, että jotkut suosittelevat masteroimaan niin, että taajuusjakauma on mahdollisimman tasainen, mutta oikeasti matalat taajudet (< n. 300 Hz) voivat soida kymmenenkin desibeliä muita taajuuksia kovempaa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että ihminen kuulee korkeammat taajuudet bassotaajuuksia herkemmin. Huomaathan myös, että äänentoiston bassokorostukset kannattaa olla miksatessa pois päältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Annie* - Laituri 15.06.2013

Annie* - Laituri
Onko laulu täysin luonnollinen? Kuulostaa rankasti efektoidulta, tai sitten laatu on muutoin jotenkin todella kämänen. Laulu pysyy ihan hyvin vireessä yms. mutta teknisesti touhu on aika hapuilevaa, ja erityisen häiritsevää on myös se, että laulut ovat pannattu 100-prosenttisesti oikeaan kaiuttimeen. Tausta on tylsähkö erityisesti ankeahkon synasaundin ja muuttumattomana koko biisin läpi hakkaavan rumpuluupin takia, vaikka muuten saundi onkin ihan hyvän kuulosta. Sanoitushan nyt ei tämmösessä kesähittibiisisksi tehdyssä laulussa ole olennaisessa osassa (vrt. Reggae-rekka), joten sinänsä ikävä, että yksi biisin vahvimpia osuuksia löytyy sieltä saralta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Sinister Lounge - Accustomed To Darkness 21.05.2013

The Sinister Lounge - Accustomed To Darkness
Ainoa mikä tässä tökkii on kalskean koneelliset rumpusaundit ja kitarasaundi, joka ollessaan mukavan rouhea on kuitenkin vähän turhan kiltin kliini jyräävään death metal -viisuun. Sävellys on mukavan, jopa omaperäisen, rokahtava, ja kuulisin tämäntyylistä meteliä mielelläni lisääkin, vaikkakin jokin nopeampi kohkaus jossain kohtaa olisi paikallaan. Biisi tuntuu paikoin myös hieman junnaavalta johtuen laahaavista pää- ja säkeistöriffeistä, joiden sointukulku muistuttaa ehkä liiankin kovasti toisiaan. Noh, enivei, hyvä biisi, ja uutta odottelen!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cronic* - Cronic - The Journey 25.04.2013

Cronic* - Cronic - The Journey
Melodiat ja niiden saundit ovat tosi hyviä, mutta tuolta rytmisoittimien puolelta puuttuu sen verran iskevyyttä, että se syö pahasti biisin tunnelmaa. Rummut ovat liian "pehmeitä" saundiltaan, minkä takia ne, jos eivät suorastaan huku muiden soittimien alle, niin ainakin puurouttavat saundia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Twight Zone 79 - Train trip 06.04.2013

Twight Zone 79 - Train trip
Nii, kai oon jo joskus sanonut, et tää on ihan saatanan kova?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nykäne - Nykäne - Hitit & Vittuun! 02.04.2013

Nykäne - Nykäne - Hitit & Vittuun!
Jos lyriikat koostuis jostain muustakin kuin pelkästään sanan vittu toistamisesta, niin tää ois ihan kuuntelukelpoinen biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpajakke - Flour On The Floor 02.01.2013

Kilpajakke - Flour On The Floor
Tuon alun chippimelodian jälkeen tulevat sooloilut hajoittavat biisin päämäärättömäksi haahuiluksi, ja tulee mieleen, että tähän on yritetty enemmänkin saada mahdollisimman monipuolisesti kaikkea kuin yritetty tehdä hyvä biisi. Teknisesti biisi onkin varsin mainio ottaen neljän raidan rajoituksen huomioon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 21.12.2012

Apus - Kuuleeko kukaan?
Hyvä biisi pilattu modernilla metallisaundilla. Mikä tässä geneerisyydessä viehättää? Metallin mielestäni pitäisi olla särmikästä, kaoottista ja väkivaltaista. Tiettyä särmää tässä kieltämättä on, mutta kaoottisuus ja väkivalta on hiottu kauniisti pois. Tää on sellasta musaa, jota vois soittaa täysin häpeilemättä vanhainkodissa ja jakaa sen jälkeen nimmareita mummoille. Mut siis biisi on hyvä. En vain tykkää saundeista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele E-4Mation - 121212 (Live) 13.12.2012

E-4Mation - 121212 (Live)
Tää biisi vois hyötyä aika paljonkin pienestä tilantunnusta ja sotkuisemmasta miksauksesta (esim. nauhasaturaatiota masteriin). Itse asiassa testasin sitä itse DAWissa, ja sen takia koko biisi toimi mielestäni huomattavasti paremmin, mut se tietty on vain mun mielipide. Mitä hardwarea muuten oot käyttänyt tähän?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kisakilkkeet - You shot my banjo 13.11.2012

Kisakilkkeet - You shot my banjo
Kolmen tunnin teokseksi (ja muutenkin) erittäin valmiin kuuloista tavaraa. Ainoo miinus tässä on, että vois tää vähän tampattavampaakin olla!

Kommentti kappaleesta Kuuntele DjSorsamies - Queers' night 11.11.2012

DjSorsamies - Queers' night
Pohjalla oleva biitti ja bassolinja ovat sen verran hyvät, että niiden päällä kuulisin mieluusti jotain muuta kuin noin härskin brassiliidin ja tarkoitustaan hakevia huumeisia pulputuksia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - maustekurkku 11.11.2012

teknokonnektion - maustekurkku
Tää biisi toimii tosi jouhevasti jonnekin 1:40 asti, mutta sitten se alkaa junnata paikoillaan. Saundit on vähän puisevat, mutta kuitenkin hyvin tasapainossa. Kyllä tässä jalka tahdissa heiluu, että kuitenkin ihan onnistunut teos, vaikka vaatisikin vähän tviikkailua tietyillä osa-alueilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattlesound - Planet 717 - Full of nanomachines dub 07.11.2012

Rattlesound - Planet 717 - Full of nanomachines dub
Sävellys on ihan hauska, tulee mieleen psykelevyjen välikevennys-chillout-pätkät, vaikka tuo puolivälin soololiidi kuulostaakin paikoin vähän kököltä. Saundit ovat tän biisin heikoin puoli kuitenkin. Mulla tulee mieleen tästä jotkin VA-synan presettisaundit, joita on vaan soitettu päällekkäin muokkaamatta ollenkaan jälkeenpäin. Oikeastaan kaikki saundit vaatisivat samankaltaista jämäkkyyttä kuin nuo rummut. Etenkin liidit ovat liian häilyvät.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä 12.10.2012

Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä
Sävellyksenä ihan toimii, vaikkakaan en oikein tällaisesta duumista välitä. Saundeista sen sijaan en pidä siinäkään määrin. Konerumpujen saundi on ponneton ja kitarat alapäävoittoista tuhnuilurutinaa. Vokaalit kuitenkin ovat kivat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ridere deus - Sieluni kunniaksi pohjoisen 10.10.2012

Ridere deus - Sieluni kunniaksi pohjoisen
Onpas paskaista saundia. Tykkään! Sävellyskään ei huonoimmasta päästä ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nezraum - Dj Nezraum - Blue Ocean 09.10.2012

Nezraum - Dj Nezraum - Blue Ocean
Saundeiltaan ja melodioilta kovinkin toimiva biisi. Joitain miinuspuolia kuitenkin on. Tässä on melko levottomat kläpsit kauttaaltaan. Välillä biitti kuulostaa muutenkin vähän töksähtävältä, se kuulostaa menevän vain jotenkin haparoiden tahtiin. Sit toi nostatus jossain 4:00 alkaen on jotenkin vähän teennäisen kuuloinen, kunnes pääsee kunnolla vauhtiin (siis noi eka tulevat jouset on niiiin juustoset siihen päälle tulevasta stäbbimelodiasta puhumattakaan, hetken jälkeen siihen (t)osin tottuu).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä 04.10.2012

Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä
Tää on aivan törkeen kova. Kiva kuulla välillä Lusi-Masalta hyvin tuotettua matskua. Välillä ja välillä, siis tarkoitan, että voisin kuunnella tätä helposti levyllisen verran (biisi on varmaan soinut illan aikana jo sen verran). Useamman kuuntelun jälkeen tosin toi rhodes-riffi alkaa kuulostaa vähän staattiselta ja kertsi hieman lattealta, kun toistuu niin monesti, mutta synasoolo lopussa pelastaa silti ja saa kuuntelemaan uudestaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pestherd - Weisthor 12.09.2012

Pestherd - Weisthor
Tän saundissa ei kyllä mikään toimi. Tämä on nyt vain huonosti miksattua paskaa. Se, että oot yrittänyt sotkea konerummut jollain säröllä ja reverbillä, ei poista sitä tosiasiaa, että pellit kuulostavat aika rumilta. Oliks tässä vokaalitkin? Perinteisesti en niin kovasti välitä, mikäli black metalissa saundit ovat kotikutoiset, yleensä suttuiset saundit jopa tehostavat tunnelmaa, mutta kyllä niin on, että rajansa kaikella. Hyvällä maulla sotkuisia saundeja on esim. jollain Vordvenillä tai Paysage d'Hiverillä. Mikä erottaa sitten ne tästä? Jaa-a, paha sanoa. Tästä ainakin kuulostaisi puuttuvan ylätaajuudet ihan täysin kokonaan. Ja myös ylemmät keskitaajuudet. (Spektrin perusteella havaintoni pitää jopa paikkaansa!) Sen takia kaikista saundeista puuttuu presenssi, eikä kaikkea edes kuule kaiken muun alta (kuten niitä vokaaleja). Sävellyksellisesti tää nyt on aika perus Drudkhia, josta en itse oikein välitä, vaikka olen oikein yrittänytkin. Mut jos joku tykkäis Drudkhista ja tää ois miksattu "aavistuksen" verran paremmin, niin voisin jopa suositella tätä sille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oma säätö - Holokaustin unohdetut atomit ikuisuuden kadotetulla tiellä 23.08.2012

Oma säätö - Holokaustin unohdetut atomit ikuisuuden kadotetulla tiellä
Tästähän tuli aika kova. Etenkin säkeistöt rokkaa, ja synasoolo lopussa on aika herkkua. Kertsi tosin ei räjähdä ihan niin voimalla, että se vetäisi vertoja muulle biisille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Kalsaribiisi 07.08.2012

Peysface - Kalsaribiisi
Räpit on aika tiukat. Ja tuotantokin. Mut kertsi kuulostaa jotenkin menevän off-beattiin. En tosin tykkää niin kovasti tämmösestä räpistä, jossa on kyllä keksitty jokin hauska aihe, josta vetää, muttei keksitty mitään syvempää merkitystä sanojen taakse. Jos tarkennan vähän. Ite aihe tuo mieleen vähän jonkin Pyhimyksen Toisen miehen laulun, mut aiheen käsittely tuo mieleen jonkun The Gambitin Bulevardin. Liian rento fiilis (siis sanoituksissa) siihen nähden, että kuitenkin koko elämä tuntuu menevän ihan perseelleen tietyistä kohdista päätellen (esim. "ja laskukasaa isompi ei oo kun mun dvd-pino"). Kuulostaa siltä, että tää aihe on vaan keksitty, ja siitä on räpätty, mutta mitään omakohtaista tunnetta ei oo saatu mukaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petri.A - Boywonders Schizophrenia 07.08.2012

Petri.A - Boywonders Schizophrenia
Tää on vähän tämmönen köyhän miehen versio Pariisin Keväästä. Laulut toimii, kaikissa muissa kohdissa paitsi ihan versejen alussa, joissa jotenkin lauluilla kestää hetki, et ne menee oikeeseen vireeseen. Jos saundit jättää huomioimatta, niin tää on aika tiukka coveri (vaikken olekaan Robinin teokseen tutustunut). Vaikka saundi on tosi tukkoinen, niin tykkään kuitenkin noista lauluista sen verran että annetaan nyt ysi kuiteski!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika) 06.08.2012

Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika)
Miks mua ärsyttää kaikki laulajat tänään? Tuntuu, että tässä laulussa yritetään liikaa, vaikka pitäis vetää semmosta rentoa fiilistelyä. Loppupuolella vähän paranee sen verran ettei enää ärsytä. Saundi on myöskin muissa kuin kitarassa halvanoloinen, ohut soittimissa ja tunkkainen laulussa. Sävellys on ihan jees, mutta koska biisi tukeutuu liikaa tuohon lauluun, joka ei tässä sytytä yhtään (vaikea kuvitella, että sama jätkä laulaa tässä ja Tuhannessa tarinassa), niin se laskee yleisarvosanaa selvästi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmisrauniot! Gather - The Unbearable Fucksatan Of Vacillation 06.08.2012

Ihmisrauniot! Gather - The Unbearable Fucksatan Of Vacillation
Tässä biisissä vähän hankaloittaa arviointia se, että biisi jakautuu selkeästi parempaan loppupuoliskoon ja tylsähköön alkupuoliskoon, minkä lisäksi laulaja, öh, vois opetella laulamaan. Sävellys kuitenkin on aikas hyvä. Laulaja vaan olemassaolollaan pilaa sitä. Tuo live-äänitys(laatu) ei tässä tapauksessa ikävä kyllä tuo mitään lisäarvoa biisiin, kun mun mielestä kenkiintuijottelun pitäis olla saundillisesti sellasta smoothia delay-mattoa, jota ei live-äänityksessä kovin halvalla varmaan saa tallennettua.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Ozymandias 06.08.2012

Valium for Van Gogh - Ozymandias
Ömm... Aika sanattomaksi vetävä biisi taas. Ihan liian pitkä puheintro näin lyhkäseen biisiin. Bassoriffi on kuitenkin tosi siisti ja muut puheen taustalla soivat instrumentit jää vain vähän siitä. Mutta sitten tuo pianopimputus tuntuu täysin päälleliimatulta. Ja kun biisi feidaa ulos, niin jää sellainen tunne, että oliko tämä nyt tosiaan tässä? Sopisi ilman noita pianopimputuksia introksi johonkin biisiin tai vaikka levylle, mutta tällaisenaan jättää vain oudon fiiliksen; tulee mieleen ne omat biisit, joita on tehnyt 2 minsaa ja siinä vaiheessa tajuaa, että ei tästä tuu mitään ja sulkee musasoftan.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Elämä 05.08.2012

Apus - Elämä
Tässä jokainen rahaus kuulostaa laskelmoidulta, ja siksi on vähän semmosta suoraan korvien läpi luisuvaa musaa... No ei, onhan tässä omat hetkensä, ja kyllä tää ihan hyvä biisi kokonaisuudessaan on. Laulut alkaa ärsyttää jossain puolivälin kohdilla. Jos koko biisi ois semmosta kuin tuo pari kymmentä sekuntia 3:02 alkaen, niin tää ois aika paljon kovempi. Ehkä jos tarkemmin ajatellaan, niin biisistä puuttuu herkkyyttä. Herkät sanoitukset huudetaan kovaa ja korkealta, kun ne pitäisi laulaa suvantovaiheessa kuiskaten hennosti. Semmonen Swallow the Sunin tyylinen herkkää ja rajua vuorotteleva ote vois toimia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin pelimusakellari - Birthday Bop 05.08.2012

Jamsterin pelimusakellari - Birthday Bop
Kuten Jr. Class Art Exhibition sanoi, niin saundivalinnat ovat aivan karmeita. Tekis mieli olla antamatta arvosanaa, koska hyvä biisi on pilattu saundeilla, mutta kun se ei kuulu pelin henkeen, niin pakko se on vaan tehdä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Fengshui 05.08.2012

P. M. Kostiainen Project - Fengshui
Saundi on etenkin kitaran ja laulun osalta aika ankea. Kitara kuulostaa semmoselta aikaiselta putkivahvistinmallinnukselta, joita sitten oli halvinpiin efektilautoihin implementoitu. Lienee turha sanoa, että mun mielestä se ei ole hyvä asia. Sävellyskään ei oo mikään erityisen säväyttävä, mutta sanoitukset pelastavat biisin. Lauluääni kaikessa kankeudessaan ja rosoisuudessaan sopii tähän biisiin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Tuhat tarinaa 05.08.2012

Lassi Heiskanen - Tuhat tarinaa
Erittäin hyvä äänimaailma. Ikävä kyllä vähän muuten tämmöstä korvasta toiseen ja ulos vellovaa musaa. Ei ärsytä, oikeastaan mukavan hymyilyttävääkin musaa, mutta ei mitään erityisen säväyttävääkään tavaraa. Tämmöstä, joka ei sais radiosta soidessa kääntämään pois kanavalta, mut ei sais myöskään jäämään istumaan autoon, ku pitää saada kuunnella biisi loppuun.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ISÄM MAA - ROTU REALISMI 03.08.2012

ISÄM MAA - ROTU REALISMI
Miksihän aina kaikki yritykset tehdä satiiria NSBM:stä kuulostavat kuitenkin täysin autenttisilta?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Invoke - Hannikaisenkatu pt.1 02.08.2012

Invoke - Hannikaisenkatu pt.1
Nää on taas niitä hetkiä ku kaipaa sitä lataa kaikki -nappulaa... Hemmetin kovaa tavaraa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nescient - Disciples of the Northern Gods 25.07.2012

Nescient - Disciples of the Northern Gods
Oho, hyvääkin dronea on olemassa. Joskin tääkin kyllä kuulostaa vähän joltain Tyrannyn biisin ikuiselta introlta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Hymy Pyllyyn 21.07.2012

Fillari - Hymy Pyllyyn
Ensin olennainen eli saundit: synasaundi kuulostaa joltain 2000-luvun alun Casio-kotikiipparilta. Muut saundit ovat oikeen mainiot. Paitsi laulut on miksattu ihan liian alas, ja muutenkin saundi on vähän lattea. Sävellys nyt on tarkoituksellakin vähän mitäänsanomaton... Ei sillä että olisi huono, muttei mitään kovin loistokkaitakaan ideoita. Sanoitukset ovat hyvä yritys olla hauskat, ja varmasti ne joihinkin uppoavatkin, mutta itseeni tämäntyyppinen viattoman vihjaileva heh heh hauska tai jotain sinne päin huumori ei uppoa. Kaiken kaikkiaan siis biisi on hyvin keskivertomatskua. Jos laulut olisi miksattu paremmin, niin saundien puolesta voisi soida vaikka radiossa, mutta muut osa-alueet biisissä eivät yllä samalle tasolle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Substitute (Wanhat) - Bob Lazar 04.07.2012

The Substitute (Wanhat) - Bob Lazar
Ihan kiva. Vähän turhan hidasta psykeilyä tosin omaan makuuni. Tää on vähän kuin ois avaruuslennolla jollain vuoden 2120 avaruusaluksella vuonna 2183 ja kattelis vaan ikkunasta, kuinka kaikki muut painaa ohi. Loppupuolen tyylinvaihdos tulee tarpeeseen ja aiemmin mainituista syistä johtuen voisi tulla jo aiemminkin. Psykeen vähän turhan pumppaava saundi, mutta jälkipuoliskoon sopii. Viimeisille kahdelle minuutille, kuten Kostiainen sanoi, vois kyl koittaa tehdä jotain meiningin parantamiseksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mutsis Haiseva Toosa - Kaikki haisee 24.06.2012

Mutsis Haiseva Toosa - Kaikki haisee
Mielestäni kun lähdetään tekemään punk-saundilla ja -meiningillä jotain muuta kuin yksinkertaista energistä kitaravetoista musiikkia, niin se on paskasti soitettua rokkia. Tässä biisissä tuossa kertosäkeessä on lähdetty jotain progeilemaan, ja siksi menee tuon paskasti soitetun rokin puolelle. Vois toimiakin jos tää ei ois niin tarkoituksellisen kämäistä (eli ois hyvin soitettua rokkia).

Kommentti kappaleesta Kuuntele SS Fasaani - To End 06.04.2012

SS Fasaani - To End
Tämä How is this shit going to end -kokonaisuus kyllä paranee loppua kohden. Ja ylipäätään on ihan miellyttävää kuunneltavaa, kitaroissa on mukavaa teknisempääkin otetta ja vokaalit tihkuvat vihaa, vaikkei niistä yhtään mitään selvää saakaan. Jos vaan vielä saisit väännettyä konerummuista vähän vähemmän korvia raastavan ride-peltisaundin ulos ;___; Arvosana kokonaisuudesta, tästä biisistä tulis parempi!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SLIMEMOUTH - Tahtomaton Kuolema 14.03.2012

SLIMEMOUTH - Tahtomaton Kuolema
Mitäs tästä ny sanois. MKDELTA antoi aika samanlaisen palautteen kuin itsekin antaisin. Yleensä jos örinään ei saa riittävästi pontta, kun pitää syystä tai toisesta äänittää hiljaisesti, niin suosittelisin koittamaan toisenlaisiakin lähestymistapoja vokaaleihin, kun muuten ne kuulostaa ponnettomilta. Itse olen vastaavassa tilanteessa koittanut mm. kuiskausta niin, että henki vain hädin tuskin kulkee (luulisi sopivan tämänkin biisin sanomaan!).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Sano se! 19.01.2012

Peysface - Sano se!
Hyvät räpit, mut eiks löytyny biittiä, jossa ei oo voiceovereja?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hämmästyttävä Jees-mies - Ehkä vielä tulee Joulu??? 16.12.2011

Hämmästyttävä Jees-mies - Ehkä vielä tulee Joulu???
Tästä tulee aika vahvasti mieleen Ukkosmaine. Sehän tietty on vain hyvä asia! Muuten en välttämättä niin tykkäiskään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The_Tasoristeys - Mitä tarvitaan 08.12.2011

The_Tasoristeys - Mitä tarvitaan
Koska olen vähän väsynyt, pidemmittä analyyseittä totean, että rumpujen kompressointi voisi tuoda jämäkkyyttä saundiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1MA - Ready to Rock - Fucked Up 11.11.2011

1MA - Ready to Rock - Fucked Up
Hyvä biisi. Mut räpissä ois ihan kiva, jos sais vähän paremmin sanoista selvää. Ehkä se on ihan miksauskysymys tai sitten äänitys tai äänenkäyttö. Oli miten oli, niin itse sain ehkä puolesta sanoista selkoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ride For Revenge - RFR - Justine 31.10.2011

Ride For Revenge - RFR - Justine
Tuleepa erittäin vahvasti VON mieleen. Erityisesti kaiutetuista vokaaleista, jotka huudetaan pieninä purskeina sekä monotonisesta rumputyöskentelystä. Intro on melkein kuin suoraan Christ Firestä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele RI:SA - sleep 25.09.2011

RI:SA - sleep
Ohoh, tämähän on varsin tykkiä matskua. Pitää tarkastaa joskus paremmin, kun on aikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jotain pientä - Reality Is For Suckers 14.09.2011

Jotain pientä - Reality Is For Suckers
Ihan ok perusbiitti, mutta se pelkiltään kuulostaa aika tylsältä. Kuulisin mielelläni enemmän efektejä, variaatioita ja melodioitakin. Bassorumpu kuulostaa aika kuivalta ja bassosta puuttuu iskevyyttä, muuten ihan kiva äänimaailma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula 20.07.2011

Kielet Solomussa Productions - Viimeinen naula
No ekana tästä kyllä tosissaan tulee mieleen Julma-Henri, mut vähän kehnompana versiona.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psychedelic OG-Herbert - D0||5 16.06.2011

Psychedelic OG-Herbert - D0||5
Tämähän alkaa olla jo ihan asiallista full-onia. Siirtymät osasta toiseen sekä fillit ovat vähän tönkköjä. Tossa 00:30 lähtien erityisesti aika jeba meno. Kuitenkin vähän turhan sirpaleinen rakenne ja loppupeleissä vähän tylsä - osat eivät oikein lähde kehittymään mihinkään satunnaisia välikohtia lukuunottamatta. Lisää pituutta ja sisältöä, niin tästä tulee hyvinkin kuuntelukelpoista matskua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psychedelic OG-Herbert - Päräyttävä ihme 09.05.2011

Psychedelic OG-Herbert - Päräyttävä ihme
Kläpit on aivan kaameat :D Mutta muuten varsin asiallista meininkiä. Kokonaista biisiä vaan kehiin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Nitex - Dj NiteX - Hail trance 09.05.2011

Dj Nitex - Dj NiteX - Hail trance
Okei, sävellys näyttää olevan ihan hallussa, mutta seuraavaks soundejen kimppuun... Soundeiltaan aika ohut... Missä on basso? Rumpusamplet taitaa olla suoraan FL Studion presettikirjastosta? Jees mut, tästä lie hyvä jatkaa kehittymistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miro C - Haudast Heränny 27.04.2011

Miro C - Haudast Heränny
Kuuntelin tässä pari biisiä, ja vokaalit tuntuu olevan aika hiljaisella, vähän hukkuu taustaan, ja sanoista saa selvää vasta, jos keskittyy oikein kunnolla. Muuten ihan kovaa matskua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darling - Sä oot mun 27.04.2011

Darling - Sä oot mun
Biisi on varmaan ihan hyvä, mutta piloille efektoitu... masterissa tuntuis olevan häiritsevän voimakas kompressori. Ja laulussa helvetisti liikaa kaikua... mutta pääasia, tykkäskö tyttöystävä? :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmissuden aamunkoitto - Biisi.01 27.04.2011

Ihmissuden aamunkoitto - Biisi.01
Tää vois olla tosi loistava biisi vähän paremmalla toteutuksella. Kitaran pitäis olla tosin massiivisempi, en tiedä saavutettaisiko se jo tuplaamalla kitararaidat, vai pitäisikö ihan saundia lähteä muuttamaan. Synasaundi on myös aika kamala... Sitä voisi ehkä parantaa jollain melko pitkällä reverbillä. Toi 3:35 lähtevä liidi kuulostaa hiukan riitasointiselta. Mut vokalistin kanssa vois toimia näinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project 66.6 - Not here to die 27.04.2011

Project 66.6 - Not here to die
Kitarassa on hiton tiukka saundi. Tietokonesaundit kuulostaa aika... noh, tietokoneelta. Pianoon ainakin voisi koittaa laittaa delayta tai reverbiä, niin ei kuulostaisi noin irralliselta. Laulut eivät todellakaan ole liian taustalla (kuten aiemmissa kommenteissa on sanottu), itse asiassa jopa vähän turhankin päällekäyvät. Toi taustalla kuuluva (introssa soolona soiva) kosketinsoitin on kiva idea. Miksaus on aika täyteen tungettu, muttei ihan kelvoton kuitenkaan (vähän black metallisemmassa kamassa olisi jo oikein jees).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ridere deus - Pedon viisaus (Pirunvuori - demolta) 31.03.2011

Ridere deus - Pedon viisaus (Pirunvuori - demolta)
Meinasin just sulkea välilehden, mut sitten alkoi tuo lopun melodia, joka nostaa biisin aivan uusiin sfääreihin, ja oli pakko kuunnella loppuun. Tää menee vähän siihen kategoriaan, että alemman perustason jyystöä, mutta sitten lopussa odottaa sellainen ylläri, että biisiä kuitenkin tekee mieli kuunnella uudelleenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bailout - Full throttle 26.03.2011

Bailout - Full throttle
Ihan menevää settiä. Saundi vois olla ehkä vähän rupisempi (kuten tuossa introriffissä). Metallia tää kuitenkin on, eikä mitään hard rockia. En keksi enempää sanottavaa. Hämmentävää. Biisin vois kuvitella kuulevansa vaikka radiosta, mutta ei tästä silti ihan hirveästi mitään jää mieleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele This Obscurity - Hate Within 13.03.2011

This Obscurity - Hate Within
Alku kuulostaa siltä, että lupaukset tulisesta uudesta metalliannoksesta voisivat täyttyäkin... mutta sitten biisi paljastuukin olemaan sitä samaa, mitä joka toinen amatöörimetallibändi soittaa. Yyh, keksisitte jotain uutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Streetwalker production - Feel the moment 12.03.2011

Streetwalker production - Feel the moment
:(:(:( Etkö sä vois räpätä suomeksi tai jollain muulla sellaisella kielellä JOTA OSAAT ÄÄNTÄÄ?!?!

Kommentti kappaleesta Kuuntele GineZ - GineZ - Lonely (SAD-FINAL) 2011 28.02.2011

GineZ - GineZ - Lonely (SAD-FINAL) 2011
Ihan hauskaa saundia, MUTTA snare kuulostaa siltä kuin joku kippaisi puolen sekunnin välein soraa rautalapiolla betonilattialle. Siinä saisi olla vähän napakkuutta. Tätä kappaletta voisi olla kiva kuunnella vaikka jollain eeppisellä rullaluistelulenkillä. Tästä mielleyhtymästä johtuen biisi toi kesän mieleen. Ah, ja viime kesän muistelu toi niin hyvän mielen, että pakko tälle on ysi antaa :) Pahoittelen ajatuksenvirtamaista kommenttia :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polysemia - Make Your Mind 26.02.2011

Polysemia - Make Your Mind
Ikävän amatöörimäinen ote laulussa pilaa muuten hyvin tuotettua kappaletta. Vaikea sanoa tarkasti, mikä on vialla, mutta ääni kuulostaa jotenkin lattealta ja siltä, ettei laulaja ole ihan täysillä mukana meiningissä. Myös syntikkasaundi on vähän muovinen. Muu bändisetti kuulostaa kuitenkin tiukalta, ja sävellyskin on ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darcasis - Far Beyond the Horizon 16.02.2011

Darcasis - Far Beyond the Horizon
Tulin ihan mielenkiinnosta katsomaan, onko ajan kulu tuonut muutoksia niihin seikkoihin, joista en pitänyt vuoden 2006 julkaisulla. Ikävä kyllä vastaus on kieltävä. Sävellyksissä ei ole vikaa, mutta saundi on jotenkin hyvin meluisa - meluisa ja diskanttinen. Kitaravallit ovat ohuita, eikä tällaista saundia suoraan sanottuna jaksa pitkään kuunnella. Sääli sinäänsä, sillä biiseissä on muutoin potentiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mike Van Galamb - Mortuus deus 22.01.2011

Mike Van Galamb - Mortuus deus
Melodiat on ihan kivoja ja tunnelma on sellainen, että biisiin on helppo uppoutua. Miksaus on kuitenkin aika tukkoinen - soittimet peittävät toisiaan niin, että mistään ei enää tahdo saada kunnolla selvää. Tuo alussa oleva epätahtiin menevä (tai ainakin sen kuuloinen) rumpukomppi ei myöskään ole kovin seksikäs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moogh - Up 21.01.2011

Moogh - Up
Jumaliste kun tuo give it up -sample on ärsyttävä. Muuten kyllä äänimaailma on ihan miellyttävä, mutta tuo sample toistuu varmaan 123 kertaa biisin aikana, niin... yhyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forlorn Insanity - The Paragon's Dream 09.01.2011

Forlorn Insanity - The Paragon's Dream
On tää muuten tosi asiallinen (mitä nyt ehkä tietyin osin vähän munattomat saundit [rummuissa ja puhtaassa kitarassa etenkin]), mutta puhdas laulu on äärimmäisen laiskankuuloista ja se hukkuu muun musan alle. Cleanit väliosuudet on myös pitkästyttäviä, ja niin ollen biisi on myös aivan liian pitkä. Mutta rajummat runttaukset on hyviä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katkaisuhoito - Tervetuloa HDEMO 24.11.2010

Katkaisuhoito - Tervetuloa HDEMO
Sanoitusten alkupää oli sen verran nerokasta, että meinasin faniutua, mutta sitten loppuosuus oli vähän irrallista ja suorastaan absurdia yksittäisten asioiden tiputtelua, niin en sitten faniutunutkaan. Musapuoli tietty toimi kuin junan vessa, paremmin kuin tuossa 666 Ruumista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IslaH - Kävelen sun asuntosi ohi 23.11.2010

IslaH - Kävelen sun asuntosi ohi
Kuulostaa tosi hyvältä. Laulu voisi kuitenkin olla ihan vähän enemmän pinnassa, silleen että sanoista saisi selvää, vaikkei fokus aivan täysin olisikaan musiikissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj perfect insanity - Trance Exportal 17.10.2010

dj perfect insanity - Trance Exportal
Ei tämä nyt jumalauta niin huono ole kuin mitä Nyhde antaa ymmärtää. Ei mitään säväyttävää, mutta kyllä tää ihan mukavaa pelkistettyä perus-trance-paukutusta on.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele McJane - McJane featuring KASH11 - True Love 26.09.2010

McJane - McJane featuring KASH11 - True Love
Miksaus on aika tunkkainen. Lyriikat (ja itse asiassa myös lausunta) tuo huonolla tavalla mieleen 90-luvun eurodancen järjettömyydessään. Biitti on ihan jees, mutta siinäkin on joitain soundeja, joita miettisin vähän uudestaan. Esim. kläppisaundi kuulostaa aika muoviselta. Kyl tässäkin biisissä kuitenkin puolensa on, esim. tuo jatkuvasti toistuva "show mee truu laaav" jää soimaan päähän ja muutenkin sävellys synasooloineen on ihan kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ujo Poika - vuodet vierii ft.kulmis 23.09.2010

Ujo Poika - vuodet vierii ft.kulmis
Tuotanto on jees ja räppikin soljuu ihan kohtuullisesti. Kuulostaa vain ihan siltä kuin et ois miettinyt kauheesti sanoja. Lainit on liian pitkiä (tulee kiire) ja riimit aika olemattomia (ja kliseisiä). Ei se vaan riitä, että lainien viimeset tavut natsaa. Sanaleikit, niistä on hyvä puhelaulu tehty... Lisäksi aihe on aika nähty etenkin täällä mikseriräppipuolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele unioni - Taulu 29.06.2010

unioni - Taulu
Tästä tulee hyvä mieli :) Oon kuunnellut nyt tän "muutamaan" kertaan loopilla ja pakko sanoa, että toimii joka osa-alueella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Golfimbul - Whore Of Babylon 10.06.2010

Golfimbul - Whore Of Babylon
Aivan hirvittävät rummut :D Tykkään basso- ja kitarasaundeista aikalaillakin. Laulusta sen sijaan en tykkää, mutta ei se nyt ihan hirveätäkään ole. Vähän paremmat rummut (vaikka ihan rehdisti konerummut, kun nyt noissa ei ole kyllä mitään järkeä), niin tää ois ihan tunnelmallista black metalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele boy of satanus - satan is my power 28.05.2010

boy of satanus - satan is my power
Mulle tulee (erittäin) etäisesti mieleen semmonen artisti kuin Slave's Mask. Ei mitään huonoa, kunhan vähän kehittäisi saundia - jykevämmäksi ja täydemmäksi - ja eroon FL Studion valmissampleista. Biisissä on ihan hyviäkin ideoita. Black metalia tämä ei tosin kyllä ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmäkuja - Päivä Kerrallaan 21.04.2010

Kylmäkuja - Päivä Kerrallaan
Onpas mitäänsanomaton nimi. Ja vieläpä levynkin nimi? Noh, katsotaan, onko tässä jotain muutakin (yhtyeen nimi on kuitenkin kova! Enpä olisi muuten tullut tätäkään kuuntelemaan)... Jaahasta, lyriikat kertovat räppäämisestä, eipä vielä vakuuta. Biitti ja räpäys ovat ihan jees, mutta lyriikat ovat kyllä yhtä tyhjän kanssa jatkossakin. Teknisesti kuitenkin ihan kelposuoritus, joten kaipa teissä potentiaalia on, kunhan vain keksitte vielä jotain sanottavaakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klasu & Anzq - Oikea 07.04.2010

Klasu & Anzq - Oikea
Tää on soinut varmaan kymmeniä kertoja soittimessa. Loistava biisi. Tunnelma on tosi lämmin ja seesteinen. En keksi juurikaan mitään negatiivista tästä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Battlegoat - Forging The Ironbeast 12.03.2010

Battlegoat - Forging The Ironbeast
Bändin mitä omalaatuisimpaan nimeen nähden yllättävän kovaa mäiskettä. Soundipuoli on kunnossa, ja vaikka sävellyspuoli ei ehkä omaperäisyydellään loista, niin on tässä ainakin meininkiä ja potentiaalia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axiom 25 Rojut - October 04.03.2010

Axiom 25 Rojut - October
Mukavan rauhallinen. Jäi soimaan taustalle vahingossa ja musiikista tuli oikein iloinen ja rauhallinen fiilis. Voisi olla ehkä vähän pidempi, eikä tämä nyt turhan omaperäinenkään ollut, mutta ihan tunnelmallinen pätkä kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Delicate- Acoustics - I Want To Cry Myself To Sleep 12.01.2010

Delicate- Acoustics - I Want To Cry Myself To Sleep
Miksi oot sitten laittanut tänne näitä "vanhoja ja huonoja" biisejä, jos tiedät, että olet kehittynyt niin merkittävästi, että nämä vanhat viisut kuulostavat jo huonoilta niihin verrattuna? Vai tiedätkö?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Delicate- Acoustics - I Want To Cry Myself To Sleep 11.01.2010

Delicate- Acoustics - I Want To Cry Myself To Sleep
En saa laulusta (tai siis sanoista) mitään selvää. Voisit ehkä koittaa laulaa suomeksi? Muuten ihan jees, mutta kun laulu ja lyriikat ovat tällasessa musiikissa niin tärkeät, niin jää vähän valjuksi kuuntelukokemus. Laittaisit edes lyriikat näkyviin :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolo666 - Saasta 03.01.2010

Kuolo666 - Saasta
Tämä on kyllä niin kovaa tavaraa, että äkkiä nimi vaihtoon! Kitarat voisivat erottua vähän paremmin, mutta muuten soundi on loistava. Sävellyskin sytyttää. Hyvä! Juuri näin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marco.N (magic keyboards) - Keep your love.(istrumental.pop) 03.01.2010

Marco.N (magic keyboards) - Keep your love.(istrumental.pop)
Intro oli kiva. Loput biisistä sitten oli vähän mielenkiinnottomampaa settiä. Jotenkin tuntui, ettei biisi kehittynyt riittävästi. Oma osansa voi myös olla erinomaisen korneilla ja muovisilla liidisoundeilla, jotka saavat soittoon jotenkin väsyneen tunnelman. Huudahdukset myöskään eivät istu ollenkaan viisuun. Ehkä liian pinnalla, ehkä liikaa kaikua. On tässä kuitenkin monta kivaa ideaa, mutta kokonaisuus vähän seisoo liian paikoillaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rosvosektori - Valmis maailma 15.12.2009

Rosvosektori - Valmis maailma
Yllättävän tiukka. Saundit kunnossa, ja sävellyksellisestikin aika tyylikästä menoa. Ainoa, mihin en niin syty, on laulu. Ehkä parhaimmillaan vokaalit ovat sen kaltaisia kuin kohdassa "elämä on kallis...", mutta erityisesti alussa olevat death metalin suuntaan kallistuvat huudot eivät kuulosta hyviltä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mehumaija - Ei ihmisillä saa leikkiä ( Live ) 25.11.2009

Mehumaija - Ei ihmisillä saa leikkiä ( Live )
Vokaalit hukkuvat musiikin alle. (Sain sanoista selvää vasta toisella kuuntelulla.) Biisi on ihan jees musiikillisesti, mutta selvästikin niin vahvasti laulun varaan rakennettu, etten mene sanomaan mitään, kun laulu on noin taustalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saivo - To Wage War On My Kin 27.09.2009

Saivo - To Wage War On My Kin
Soundit ovat kyllä sen luokan kakofoniaa, että itse biisistä on paha sanoa mitään.

Sivu: 1 2