Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 142 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huomennahan - Kuinka 11.11.2008

Huomennahan - Kuinka
Tähän kyllä sopii hienosti tuo valinta että nauhoitus on toteutettu lofi-henkisesti. Dynamiikka yhdessä paikoitellen lievästi kanteletta muistuttavan kitarasoundin kanssa tekee hienosti oikeutta biisille. Osaan kyllä samaistua jollain tasolla tuohon "kuinka voisin muistaa kun pää on niin täynnä" ilmaisuun. Tosin olen itse viime aikoina elellyt jonkin asteista suvantovaihetta tuotteliaisuuden suhteen. Olen aina pistänyt merkille, miten hämmästyttävän tuotteliaasti osaat jäsentäen kaivaa ne oleellisuudet ulos sieltä pääkopasta esimerkiksi tällaiseksi kokonaisuudeksi. Hienoa jälkeä taasen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma 01.02.2008

Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma
Loistavaa materiaalia jälleen, kuten osasin odottaa. Biisin alun lofi-henkinen soundimaailma kolahtelee melkoisesti. Hieman alkoi tuossa alussa 00:45 paikkeilla alkavan kompin volumetaso häiritä, mutta muiden instrumenttien mukaantulon myötä sekin tasaantui juuri sopivaksi. Jätti alkaessaan hieman irrallisen vaikutelman. Tässä on paikoitellen vahvasti jotain Ulver henkistä tunnelmointia. Tuossa 02:38 alkava "maiskuttelu" soundi toimii hienosti luoden polyrytmiikkaa tuota taustaa vasten. Mielelläni kuuntelisin tätä enemmänkin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xiuhcotal - Exitium 18.12.2007

Xiuhcotal - Exitium
Alun riffittelystä tuli etäisesti mieleen sellainen traditionaalinen "De mysteriis" aikainen Mayhem tunnelmointi, lopussa taas mentiin lähemmäs "Second spell" aikaista Gehennaa. Toisaalta tämän tyylinen matsku kaipailee kyllä kovasti aitoja rumpuja... Nooh, onhan tämä vielä raakile ja voi hyvinkin kehkeytyä vielä ihan meneväksi paketiksi, jos toteutus saa uuden käsittelyn joskus tulevaisuudessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antipope - Theogony 18.12.2007

Antipope - Theogony
On tässä selkeästi kehitystä tapahtunut verrattuna vanhaan materiaaliin.. Soittopuoli ainakin tuntuisi toimivan paremmin. Soundit on omaan makuuni ehkä hieman liian ohuet ja kesyt. Kitarat varsinkin saisivat soida massiivisemmin. Jotenkin tuntuu, että tämä materiaali toimii varmasti paremmin livenä kuin näin tallenteena. Melko "sankarillista" ja kunnianhimoista materiaalia kuitenkin ja ehkä jopa paikoitellen Peccatumia tai Ihsahnin soololevyä muistuttavaa äänimaisemaa, mutta itse henk.koht. jäin kaipaamaan astetta tylympää menoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Mutual Assured Destruction 18.12.2007

Wårpath - Mutual Assured Destruction
Soundipoliittisesti aika samoilla vesillä seilaillaan kuin tuolla AO-splitillä. Biisi on kyllä itsessään mielestäni ehkäpä jopa paras kuulemani Wårpath. En nyt keksi mitään muuta järkevää kommentoitavaa kuin, että selkeästi jälleen kuulee, että on menty isoja askeleita kehityksessä eteenpäin samalla muokaten omaa tunnistettavaa soundia. Tuo lopun fiilistely osuus on ehdottomasti biisin parasta antia. Jatkakaa...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SudenHetki - Wolf`s Throne 27.11.2007

SudenHetki - Wolf`s Throne
Kyllähän tässä soittopuoli toimii ihan kiitettävästi. Ja ihan perinteisen toimivia melodioitakin on saatu mukaan kuvioihin. Oikeastaan eniten pisti korvaan miksaus ja etenkin vokaalien volumetaso. Itse laskisin melko reippaalla kädellä volumea. Nyt laulu kuulostaa jotenkin irralliselta verrattuna muuhun materiaaliin.. Muuten ihan toimivaa demotason soundimaailmaa. Riffeihin kun löytyy vielä "sitä jotain" omaperäistä otetta, niin ollaan jo ihan pro-tasolla. Mikserin metallimusiikin tasoon nähden tämä on jo kuitenkin selkeästi parhaassa kolmanneksessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Matkustaja 24.11.2007

Taiunta - Matkustaja
Mitäpä rakentavaa tästä osaisi sanoa... Kaikessa komeudessaan tämä biisi (niin kuin koko julkaisu) on kyllä todella miellyttävää kuunneltavaa. Tavallaan helposti lähestyttävää/sisäistettävää matskua, vaikka kokoajan taustalla tapahtuukin musiikillisesti kaikkea mielenkiintoista. Teoksena alusta loppuun asti yhteneväisesti toimivaa soljuntaa. Sanoitukset pulppuavat kuin suoraan tajunnanvirrasta luoden tunteen AIDOSTA innostuksesta ja/tai uuden asian oivalluksesta. Hienoa kyllä, että jotkut osaavat tehdä näin älyttömän rehellisen kuuloista musiikkia. Tarkoitan siis lähinnä sanoituksia. Korkealentoisessa tarinankerronnassa kun on helposti vaarana tulla väärin ymmärretyksi. Omankuuloista musiikkia suurella sydämellä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio) 31.08.2007

Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio)
Hienoa. Jokseenkin vedenalainen tunnelma soundipoliittisesti tässä biisissä. Biisin monikerroksellinen tarinanjohdanto jaksaa kannatella poljentoa miellyttävän helppokulkuisesti, vaikka paljon on saatu kerrottavaa mukaan (mitään oleellista ei ainakaan minulta mennyt ohi). Toki paljon kuunneltavaa useammaksikin kerraksi biisi tarjoilee. Pidin erityisesti syvyyksiin upotetuista vokalisoinneista. On kyllä taas älyttömän aistikasta ja nimenomaan visuaalista musiikkia. Tuossa 03:20 kieppeillä biisi sai hieman lisävivahteita, joista kyllä heti tunnisti sinun tyylisi. Luulenpa, että täytyy lisäillä itseni tuonne fanilistaan, koska jostain syystä en sitä vielä aiemmin ollutkaan tehnyt. Tähän biisiin täytyy kyllä palata vielä uudemman kuuntelun kera ja miksei vielä vaikkapa "uusin silmin".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - F.T.A.v.2.0 18.05.2007

Wårpath - F.T.A.v.2.0
Selkeä tyylimuutos havaittavissa näissä uudemmissa biiseissä. Sekä soundipoliittisesti, että riffittelyjen puolesta. Soundimaailma on paljon kliinimpi kuin aiemmin ja jotenkin mielestäni sellainen lievä tunkkaisuus tuki vanhempaa materiaalia paremmin. Ehkä tämä ratkaisu on kuitenkin uuteen materiaaliin nähden varmempi ratkaisu, mutta hieman lisää särmää jäin kuitenkin kaipailemaan. Joitain hienoja harmonisia ratkaisujakin oli saatu upotettua mukaan, mutta sovituksellisesti näistä riffeistä saisi tehtyä useammankin biisin. Biisissä oli siis hieman liikaa vaihtelevuuttaa omaan makuuni, vaikka en niin kovasti liputakaan monotonisen musiikin perään. "Johdattelevalla" sovituksella tästä olisi saanut hieman selkeämmän kokonaisuuden. Tällaisena jäi hieman sellainen "riffiä riffin perään" maku suuhun. Soitannallisesti hieman hätäisen ja levottoman kuuloista matskua, mutta metronomin tarkasti yhteensoitto ei kai olekaan se pääpointti Wårpathissa. Totta on kuitenkin vieläkin se väite, että Wårpath on yhä edelleen mikserin black metal tarjonnassa selkeästi kärkikastissa ns. parhaassa viidennessä. Ja siihen kun lisätään vielä rutkasti saatanallista kunnianhimoa ja luovaa hulluutta treenihien muodossa niin uskon, että tulevaisuudessa vertailukohteena ei ole mikserin black metal tarjonta kaikkine vammailuineen, vaan ihan oikea musta taide. Viva Satan!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Valkoisen Tähden Hovi 04.05.2007

Belz Krov - Valkoisen Tähden Hovi
Kuten moni on jo tuossa yllä maininnutkin niin tämä on kyllä ehdottomasti eniten "valmiin" kuuloinen paketti näistä Belz Krovin biiseistä. Täytyy varmaan vertailuksi kuunnella taas noita muitakin biisejä, mutta jotenkin tuli sellainen tunne, että tässä biisissä myös laulupuoli on paremmin hanskassa. Tuttu ja uniikki Belz Krov-soundimaailma taas käytössä, josta löytyy kuitenkin omaan makuuni paikoitellen jopa hieman liian "kulmikkaita" ääniä, josta johtuen ne erottuvat mielestäni liikaa muusta äänimassasta. Sovituksellisesti ja yleensäkin kestoltaan juuri sopivan mittainen. Uskonkin että tästä löytää helposti uusia syvyyksiä varsinkin tiettyjen substanssien alaisena. Vaikea tälle on numeroa antaa, mutta keksitään jotain... Meillä on valkoinen tähtemme...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Lower Nose 16.04.2007

Aeiouaih - Lower Nose
"täytyy puuttua rytmin puuttumiseen" Aika erikoinen kommentti rytmimieheltä. Itse totta puhuen pidin juurikin biisin rytmityksistä. Nuo kitaroiden komppaukset yhdistettynä tuohon basson tuuttaukseen toimii mielestäni hyvin ihan ilman mitään varsinaista rytmisoitintakin. Puhaltimet tuovat uusia tuulahduksia biisin soundimaailmaan ja sopivasti miksattu juuri tuonne taustalle leijumaan... Muutama hieno vokaalikaiutus oli myös saatu mukaan soppaan hämmentämään psykedeelisesti kuuntelijan matkatoiveita. Tunnistettavaa tyylitaitoa jälleen, eikä minulla ole tähän mitään enempää lisättävää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Helvetic ( ReVersion 2) - Gfuushin's generators are pulsating doom and down like never before, Balfoor never ever likes 19.04.2007

Helvetic ( ReVersion 2) - Gfuushin's generators are pulsating doom and down like never before, Balfoor never ever likes
Ihan ok soittosoolot tässä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Helvetic ( ReVersion 2) - Kruba clau Gfuushin Xoemsa tu-a-a-a 10.05.2007

Helvetic ( ReVersion 2) - Kruba clau Gfuushin Xoemsa tu-a-a-a
TIUKAK!!!11
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa 26.03.2007

Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa
Soittopuolella hieman räpellystä paikoitellen, mutta ei se menoa mitenkään pahemmin häiritse. Ideoiltaan ja tunnelmaltaan mitään uutta tai mullistavaa ei tarjoilla. Eikä varmaan ole tarkoituskaan.. Omaan makuuni kuitenkin ehkä liian perus suomi-black metallia. Mikserin black metal tarjonnassa tämä on aavistuksen keskitason yläpuolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Joka hengittää 19.02.2007

Taiunta - Joka hengittää
Melkoisen kriittisesti ihmiset tuntuvat suhtautuvan kaikkeen oikeasti taidolla ja sielulla tehtyyn musiikkiin, varsinkin jos verrataan siihen miten lähes kaikkea lahjatonta ja näkemyksetöntä "taidetta" yleensä kommentoidaan. Vai kuvittelenko minä vaan... Jotenkin itselle tulee aina todella hyvä olo kun kuuntelen teoksiasi. Näistä hohkaa jotenkin sellainen aito ja pyyteetön ilo tehdä musiikkia. Se fiilis välittyy erittäin voimakkaasti. Ikäänkuin lapsi löytäisi ensimmäistä kertaa musiikin mystisen sykkeen aina uudestaan ja uudestaan. Erikoismaininta tuosta "kaupungin katuja harmaana aaveena vaeltaa" efektoinnista. Hienoa! En osaa sanoa tästä nyt tällä kertaa mitään järkevää. Biisi toimii taas jälleen kerran loistavasti alusta loppuun eikä jätä hetkeksikään kylmäksi. Olen vaan niin hyvissä fiiliksissä tästä kaikesta. Tajunnan virtaa ehtymättömästä lähteestä. Taiunnan virtaa?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - 10 24.01.2007

Belz Krov - Kantonen - 10
Hieno raakalaismainen soundimaailma jälleen. Lisää syvyyttä tuohon soundiin kuitenkin edelleen kaipailisin, mutta pieninä annoksina menee erinomaisesti näinkin. Jonkinlaista elektronista noise punkkiahan tämä taitaa olla. Tuo Aku Ankkaa muistuttava äänähdys 01:35 kohdassa oli hieno ja oivaltava tulkinta... Tunnepuoli tässä on hyvn hallussa ja meno ei käy missään vaiheessa puuduttavaksi. 9 irtoaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shemeneicha - Kylmää kättä 28.01.2007

Shemeneicha - Kylmää kättä
Rehellisesti sanottuna en pitänyt yhtään, mutta kommentoin silti, koska tätä mainostettiin. Hetkellisesti tulee mieleen joku 80-luvun perus suomirock/punk bändi. Vain hetkellisesti... Pääosin tämä kuulostaa juuri siltä, miltä suurin osa aloittelevista mitäänsanomattomista bändeistä joka vitun ikisessä nuorisotalo-treeniksessä ympäri Suomea kuulostaa. Laulaja vetää kyllä niin nuotin vierestä, että oksat pois. Sanoitusten naiivi sanoma on suorastaan ällöttävää. Mutta yllättävän moni näyttää tästä pitävän tai sitten ne eivät vaan tohdi sanoa rehellistä mielipidettään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 22.12.2006

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Tuolla ylempänäkin mainittu "madventures-taustamusiikki" fiilis tuli aluksi itellekin mieleen. Ei kuitenkaan välttämättä missään negatiivisessa mielessä. Rakkaudella työstettyä musiikkiahan tämä on ja viimeistä kulmaa myöten hiottua polyrytmiikka/äänimaailma pornoa :). Kuuntelunautinto on aina taattu herran teoksia kuunnellessa. Ei tästäkään yksinkertaisesti löydy yhtään tuotannollisesti katsoen huonoa hedelmää. Ehkäpä hieman vaisumpi esitys kuin nuo artistisivun muut projektit, mutta vetoankin nyt ainoastaan siihen ilmiselvään tosiasiaan, että oma keskittymiseni ja aistiherkkyyteni voisi olla vieläkin vastaanottavaisempaa. Ehkäpä huomenna... Annan kuitenkin 9 pistettä ja ISON + merkin siihen perään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 31.12.2006

Ghost Trio - Air Out
Hieno teos. Vahvasti putkahtelee mieleeni Thom Yorkin tuotanto, mikä ei siis kuitenkaan ole lainkaan huono asia. Tunteella ja taidolla vedettyä musiikkia, joka saa painamaan tuota download nappia. Hyvä pojat.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kantonen 08.12.2006

Belz Krov - Kantonen - Kantonen
No niin... Tämähän kuulostaa jo ihan mielenkiintoiselta materiaalilta. Hieman ehkä liian ohut soundimaailma, mutta kyllä tästä pääpiirteittäin tunnelmaan pääsee. Post punk ote on vahvasti läsnä. Vielä raakalaismaisemmat soundit, enemmän unettomia öitä, lisää tuskaisia kirskunoita, hyppysellinen luovaa hulluutta, päänsärkyä, valveunenomaisia säpsähdyksiä yöllisiltä metsävaelluksilta. Ennen kaikkea, lisää lunta!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaotic & Dekadent - Lethe 31.12.2006

Chaotic & Dekadent - Lethe
Lethe joessa seilaillessa tuli vastaan tälläinen äänikollaasi taideteos, joka herätti mieleni uinuvista syvyyksistä. Tänään on vuoden viimeinen päivä ja taidanpa sen kunniaksi kumota annoksen unohdusta joen poukamasta. Hieno teos, joka aiheuttaa vahvoja visuaaleja. Jatkakaa seilausta, sillä kaikki paitsi purjehdus on turhaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Kantonen - Kylmä Vapaus 20.11.2006

Belz Krov - Kantonen - Kylmä Vapaus
Tuli jollain tasolla mieleen tästä Black funeralin "Ordog" julkaisu. Johtuu varmaankin tuosta tracker-tyyppisestä soundimaailmasta. Pituuden puolesta juuri sopivan mittainen kun ottaa huomioon, että melko vähän dramaattisia muutoksia tämä teos pitää sisällään. Tunnelma pysyy hyvin kasassa, mutta olisi mielestäni saanut ehkä vielä hieman rohkeammin kehittyä loppua kohti uuteen sfääriin. 02:23 kohdassa tulee mukaan hyvältä kuulostava korkeampi kirskunta, joka nostattaa hieman tunnelmaa odottamallani tavalla. Kaikesta huolimatta kyllä tässä ihan hyvin hypotermia saavutetaan, mutta olisin itse ehkä pakastanut hieman suuremmalla antaumuksella ja ottanut mukaan sen lämmön tunteen, jonka ihmiskeho tiettävästi paleltumiskuoleman lopulla saavuttaa. Hienoa jälkeä silti näinkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 02.11.2006

Pyromaniac - LÄPI
Hyvin toimivaa soitantaa ja soundipuoli/balanssit on myös hyvin kohillaan. Sävellys ja sovituskin toimii moitteettomasti. Onhan tässä omat hetkensä, mutta tuo lyriikoiden rienaavuus on jollain tasolla omaan makuuni hieman liian humoristinen. Enemmän pimeyttä, pahuutta ja kylmyyttä sanoituksiin, niin tämä lähentelisi jo mikserin kärkikastia omassa sarjassaan. Soittoteknisesti ja tuotannollisesti siellä jo ollaankin... Respects and hail Satan!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Pandemia 02.11.2006

Wårpath - Pandemia
Wårpathissa on se hieno puoli, että sen entuudestaan tutun soundimaailman tunnistaa jo heti biisin alkumetreillä. Sellainen tummanpuhuva, ehkä hieman jopa liikaakin kompressoitu soundimaailma sopii tähän bändiin poikkeuksellisen hyvin. Soundimaailma luo melko autenttisen tunteen siitä, että kuuntelija olisi samassa tilassa bändin kanssa. Saatanallisen synkissä ja kaaottisissa sfääreissä siis selkeästi pyöritään. 04:05 alkava riffi ja rumputyöskentely sen aikana on nerokas oivallus. Mikserin kärkikastia edelleen... Hail Satan, Viva Revolution!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Munchies - awww... 09.09.2006

The Munchies - awww...
Toimivaa soitantaa hyvällä otteella. Pidin erityisesti soundimaailmasta. Tuli mieleen tuosta kitaramelodian alusta "Team Ahma" teema, mutta luulen/toivon sen olevan pelkkä sattuma. Pituudeltaan tosiaan hieman lyhyt kappale, mutta ei se menoa muuten pahemmin haittaa kuin, että haluaisi kuulla lisää. Kavereilla oli joskus The Simon niminen bändi. Tämä toi nostalgisia muistoja mieleen ko bändistä...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Regression 16.08.2006

Aeiouaih - Regression
Soundipuoli toimii hyvin kuten olettaa sopikin. Tuo alun tausta kohina luo hienoa tunnetta. Tulee sellainen leirinuotio fiilis. Kuuntelin ekalla kerralla uudestaan tuon 00:41 kohdassa alkavan "and he seemed to have so much" kohdan. Tuo -and- sanan "kolahtava" aloitus vokaaleissa herättää kuulijan mielenkiinnon ovelasti. Hienosti siirrytäänkin sitten flangerilla seuraavaan osaan. Bassokuvio pulputtaa ja juttelee hienosti. Ensimmäisellä kuuntelukerralla tuli sellainen olo, että kappale on toteutettu puoliksi improvisoiden, mutta nyt kun biisi on kiertänyt winampissa repeatilla jo useamman kerran, en voi kuin ihastella taitoasi säveltää, sovittaa ja tuottaa kappaleita. Elävä ja ei liian viimeistelty soitto varmaankin sai minussa aikaan tuon improvisaatio-assosiaation. Hienoa työtä jälleen kerran sinulta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Junkyard - Dead Pussies 09.08.2006

The Junkyard - Dead Pussies
Hienosti jumittava tunnelma. Kuuntelin tätä kappaletta huomaamattani repeatilla, joka oli jäänyt vahingossa päälle media playeriin, kuitenkaan yhtään kyllästymättä itse biisiin. Soundimaailma on taidokkaasti kudottu ja selkeä. Lisää pituutta saisi olla, mutta sekin hoituu kun laitaa toiston päälle. ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Junkyard - Untuned feeling 09.08.2006

The Junkyard - Untuned feeling
Leijuvaa menoa tässäkin kappaleessa. Rumpusoundit hieman häiritsee paikoitellen, mutta muuten tunnelma on paremmin kuin hyvin kasassa. Ihmetyttää tuo "sarja biisejä jotka eivät koskaan valmistuneet" teksti. Nämä kaikki ovat kuitenkin erittäin kehityskelpoisia biisejä. Lisää pituutta toistolla ja parilla lisäosalla niin se on siinä. Tai kyllä minä ainakin keksisin käyttöä näille biiseille...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antipope - A Dying God 20.05.2007

Antipope - A Dying God
Black metallia rakennettuna melko tavanomaisista elementeistä. Juuri tuo tavanomaisuus luo tästä itselle hieman sellaisen kasvottoman vaikutelman. Jotain mieleenpainuvaa käännettä biisirakenteessa tai vaikkapa melodista oivallusta jäin kaipailemaan. Melodiset ratkaisut riffeissä oli hieman liian ennalta-arvattavaa peruskauraa omaan makuuni ja jo aiemmin mainitut Cradle of filth vaikutteet pitävät paikkansa ainakin vokalisoinnin puolesta. Soitannallisesti pärjätäänkin sitten ihan kiitettävän hyvin. Soundipoliittisesti tarpeeksi selkeää ja erottelevaa soundia, jota tämän tyylinen black metal vaatiikin. Mikserin black metal tarjontaan nähden tämä sijaitsee helposti parhaassa neljännessä.... Ei paskaa, mutta ei myöskään herätänyt itsessä mitään suurempia tuntemuksia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Yöpakkanen 08.08.2006

Belz Krov - Yöpakkanen
Mukaan on saatu paljon hyvän kuuloisia soundeja, mutta hieman olisin kaipaillut lisää dynamiikkaa. Jostain syystä biisistä tuli mieleeni Keuhkot-orkesteri. Tunnelma pysyy hyvin kasassa ja soljuu hyvin. 3:23 paikkeilla paremmin esiin tuleva haitarisoundi oli hieno. Hieman olisi mielestäni saanut loppupäästä pituutta leikata pois, mutta turha siitä kuitenkaan on kitistä. Taiteilijalla on kuitenkin oma näkemyksensä, aivan kuten parturillakin on sakset...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Elämän uusi kokemus 04.07.2006

Ihmineläin - Elämän uusi kokemus
Nuo Ismo Alanko-assosiaatiot tuossa ylempänä jo mainittiinkin, mutta kyllä tästä hieman paistattaa päivää myös Björkin Medulla julkaisu. Mutta ei tämä todellakaan ole niin itsestään selvää musiikkia. Tällä on aivan älytön määrä annettavaa vieläpä todella monella tasolla. Nyt kun olen tätä useamman kerran kuunnellut olen aistivani paikoitellen neo-folk tunnelmaa. Islaja on ehkä kotimaisista akteista lähimpänä sitä, mitä kuulen tässä. Tuo komppi on muuten nerokas. Koko pakettikin on jotenkin niin maanläheinen ja lämmin. Tämä on taas näitä kappaleita, joiden loppusijoituspaikka ei välttämättä kuuluisi olla mikserissä, vaan jossain ihan oikealla julkaisulla. Tätä tulen varmasti kuuntelemaan lähipäivinä aktiivisesti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Motaatti 14.7 15.06.2006

Celluloid Dmage - Motaatti 14.7
Hieman selkeämpi kokonaisuus verrattuna tuohon Etuvisio rmx 8.0 biisiin. Biisi rullaa hienosti eteenpäin siinä sivussa tajuntaa laajentaen. Pidän todella paljon molempien biisien soundimaailmasta. Sointi on selkeä ja se "perus trance kick" on onneksi näissä hieman hillitympää ja soi enemmänkin naksahtaen kuin tömähtäen. Jotenkin olisin tässäkin biisissä halunnut kuulla taustalla joitain bassomelodioita, mutta voi hyvin olla mahdollista, että se tekisi tästä vähemmän hallitun kokonaisuuden. Tässä kuitenkin tapahtuu niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että minun "bassokuvio visioni" puuttuminen tästä teoksesta, ei laske sen arvoa yhtään. Te olette loistava. Paikka on teidän!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KYRPÄ - Axiom of Evil 06.06.2006

KYRPÄ - Axiom of Evil
Hyvällä asenteella vedettyä materiaalia. Juolahti mieleeni Bathoryn "Under the sign of black mark" julkaisu. Selkeästi ryypiskelymusiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Purification Ritual 07.06.2006

Wårpath - Purification Ritual
Taattua menoa jälleen herroilta. Aika samoilla linjoilla mielipiteissä kuin leif&lars tuossa yllä. Kolahtaa kyllä hyvin. Täytyypä kuunnella enemmän ajatuksella näitä muitakin biisejä. "3011" levyä on tullutkin jo jonkin verran pyöriteltyä soittimessa. Näin se kuuluu tehdä. Kirkkaasti mikserin black metal eliittiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Vertical 25.05.2006

Aeiouaih - Vertical
Oi oi... Hieno kappale. Mikä ihme sinuun on mennyt kun tunnut tekevän toinen toistaan hienompia biisejä (genrerajoista välittämättä) jatkuvasti? Tulee jotenkin turhautunut olo kun koittaa edes jotain "muka kriittistä" kommenttia kehittää. Tämä yksinkertaisesti vaan toimii. Nuo delayt kuulostaa hyvältä kitarassa. Hieno simppeli oivallus. Voi perkele tämä on hieno kappale. Nyt rullaa jo ties kuinka monetta kertaa ja biisi senkuin kasvaa kasvamistaan... Taustalaulut tuntuu kanssa toimivan hienosti, varsinkin kun mennään korkeammalle. 01:50 vaihdos sointupohjassa on kanssa erittäin toimiva. Ainoa negatiivinen asia on se, että biisi pitää pienen napsahduksen loppuessaan... Tai sitten se on tuo winamp joka sekoilee.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - opprog 24.05.2006

berestez - opprog
Kauniin väristä mattoa kudotaan tässäkin teoksessa. Kaikki sävyt ovat pelottavan hyvin kohdallaan ja pitkälle harkitun kuuloisia. Kaunista. Hieman ehkä pituutta olisi saanut olla mielestäni enemmän.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0 22.05.2006

Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0
Kerrassaan loistava. Hienosti olet saanut taas mukaan pieniä rytmillisiä jippoja niiden olematta kuitenkaan liian koreilevia. Taidokkaasti luotua äänimaailmaa, josta erottaa hyvin erilaiset vivahteet. En ole koskaan ollut kovinkaan suuri "klubimusiikin" kuluttaja, mutta tämä herättää kyllä kiitettävästi mielenkiintoa. Läväyttäisin 10 pistettä tiskiin, jos tässä olisi huomioitu enemmän matalia taajuuksia. Esim jokin syvyyksissä mouruava harmoninen bassolinja olisi mielestäni elävöittänyt biisiä hieman enemmän. Summa summarum, hieno teos jälleen kerran.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc - Golden Ratio Experimental Beat Samples 15.05.2006

Doc - Golden Ratio Experimental Beat Samples
Toinen ja kolmas rytmikuvio kuulostavat hienoilta. Mielenkiintoista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - in treer 12.05.2006

berestez - in treer
Hienolla tapaa yhdistellään islantilaista osastoa intialaisiin tunnelmiin. Tiedä sitten onko tarkoituksellista, mutta sellainen tunne jäi ohimoon. Tulee jotenkin hölmö olo kun kommentoi näin hyvää musiikkia. Kelpaa minulle ihan tälläisenään, enkä osaa mitään rakentavaa kritiikkiä heittää. Että kiitoksia vaan taas kerran.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Cycles (luomudemo) 12.05.2006

Aeiouaih - Cycles (luomudemo)
Pidän enemmän tuon "Maybe" biisin toteutuksesta. Biisinä tämä ei ole lainkaan huono, mutta jotenkin toteutus mielestäni latistaa hieman fiiliksiä. Olisi toiminut paremmin joko soundipoliittisesti enemmän lofi henkisenä tai sitten sovituksellisesti koristellumpana useammalla instrumentilla. Biisi on kuitenkin hyvä ja toimii varmasti live tilanteessa hyvin ihan tälläisenäänkin. Levyltä kuunneltuna liian simppeli ja kliini omaan makuuni. Tosin on tuolla sulkeissa mainittu tuo demo-sanakin...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enterdead - Godlikes! 03.05.2006

Enterdead - Godlikes!
Jotenkin juolahti mieleen sana "autuas" tätä kuunnellessa. Teoksessa on paljon sellaisia elementtejä joista itse pidän noisessa. Tämä on itseasiassa helvetin kaunista musiikkia. Noisen ei todellakaan tarvitse olla korvia raastavaa meteliä kuten useat tuntuvat kuvittelevan. Se voi myös olla jotain paljon suurempaa. Esimerkkinä tämä kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chthonian - larvae, nymph, decay 29.04.2006

Chthonian - larvae, nymph, decay
Onpas kyllä kiukkuinen tunnelma. Diggailen soundimaailmasta helvetisti. Soundit toimii materiaaliin nähden tälläisenään hyvin. Itse en välttämättä lähtisi studioon tätä työstämään ainakaan kliinimpään muotoon. Hyviä riffejä hyvin toisiinsa sovitettuna. Hieman death metal vaikutteita havaittavissa ja juuri siksi tuo soundien raakuus tuo plussaa...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chthonian - ill 28.04.2006

Chthonian - ill
Loistava. Tässä tuntuu olevan aika samanoloinen estetiikantuntu kuin mitä omissa tuotoksissani pyrin saavuttamaan. Pitkästä aikaa mikserissä materiaalia, jota kuunnellessa huomaa hiljaa hymisevänsä tyytyväistä ääntä...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - Break of Day 11.05.2006

Andy Livid - Break of Day
Tosiaan... Hieman Depeche Mode vaikutteita kuultavissa. En nyt kuitenkaan plagioinnista menisi syyttämään. Ihan hyvin sovituspuoli toimii biisin alusta loppuun, sekä balanssit ja sounditkin tuntuu olevan hyvin paikoillaan. Rumpusoundit oikeastaan oli ainoa asia, joita olisin itse vielä hionut. Hyvä biisi kuitenkin, mutta ei vielä maailmoja mullistava.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rules - Rip the Night Off 09.08.2006

The Rules - Rip the Night Off
Tässä biisissä on enemmän sitä potkua, jota kaipailen tämän tyyppiseltä musiikilta. Tuli hieman mieleen jo edesmennyt WOT-bändi. Soitto ja soundit toimii eikä tule mieleen mitään pahempaa kritiikkiä. Aika punkahtavaa...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rules - 5 times a loser 09.08.2006

The Rules - 5 times a loser
Soundipolitiikka ja soittopuoli on hyvin hanskassa. Olisi voinut olla kuitenkin mielestäni vielä rosoisemmat soundit. Näillä soundeilla tämä on ehkä hieman liian tuttua ja turvallista OK-rockia omaan makuuni, mutta tuohan on pelkkä makuasia. Laulu lähti hieman vaisusti liikkeelle, mutta paranee jo heti ensimmäisen kertsin aikana. Toimii varmaankin livenä paremmin jos lavameno on asian mukaista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rules - Is it true 09.08.2006

The Rules - Is it true
Alun riffittelystä tuli jostain ihmeen syystä etäisesti mieleen Metallican Kill 'em all - julkaisun. Laulun alkaessa tuo intuitio loppuu. Hieman vakavampi tunnelma tässä biisissä tuntuisi olevan muutenkin. Aika tuttuja ja turvallisia sävelkulkuja kuitenkin taas kuljetaan omaan makuuni, mutta toteutus on kuitenkin hyvin kohillaan. Hieman joitain yllätyksiä tai häröilyjä jäin odottamaan...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enterdead - Resistance 15.04.2006

Enterdead - Resistance
On kyllä loistava teos. Kappale koostuu mielenkiintoisista elementeistä ja ei todellakaan tarjoile mitään tusina tavaraa. Noisen ja dark ambientin yhdentymä tavalla, joka saa tavallisen kaduntallaajan voimaan pahoin. Se jos mikä on hieno saavutus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Breathing mirror - Stairs go down to black water 04.04.2006

Breathing mirror - Stairs go down to black water
Kyllä. Hyvin pysyy homma alusta loppuun kasassa ja melko infernaalisissa sfääreissä liikehditään. Tässä on itseasiassa aika paljon samoja elementtejä kuin monissa bändeissä, joita tällä hetkellä enimmäkseen kuuntelen. Tuo naksutus toi paikoitellen mieleen predatorin ääntelyn. Muutenkin mielestäni aika analoginen äänimaailma. Liekö sitten toteutettu jollain analogi vehkeellä (minimoogi?) vai puhtaasti tietokoneella. Toiset kutsuvat tämän tyyppistä musiikkia bileentappo musiikiksi. Päinvastoin: tästä ne bileet vasta alkavat...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc - Hey Papa 15.05.2006

Doc - Hey Papa
Hieno kappale. Mieleeni juolahti ranskalainen Hypo artisti. Jotenkin samanoloinen tunnelma kun kyseisen herran "Random veneziano" levyllä. Muutenkin koko tuotantosi täällä mikserissä on jotain sellaista, johon en uskonut täällä törmääväni. Loistavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Turbo Sheep 09.04.2006

Ivan Dolowitz - Turbo Sheep
Veti kyllä sanattomaksi. Loistava äänimaailma.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 08.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Kyllä nämä teoksesi alkaa pikku hiljaa itsellenikin paremmin avautumaan. Taisin joskus valitella jotain soundien heikkoudesta, mutta ainakin tässä biisissä soundit toimii hyvin. Paikoitellen tulee hieman samoja fiboja kuin Xiu Xiu bändistä. Ja se on vain pelkkää plussaa. Omalaatuista ja vahvalla näkemyksellä rikastettua avaruusmelankoliaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Dare Go On 30.12.2005

Ghost Trio - Dare Go On
Hyvältä kyllä kuulostaa. Päälimmäisenä tulee Radiohead mieleen ja hieman joitain Blonde redhead vaikutteita kuultavissa. Soitto ja laulu kulkee moitteettomasti. Ehkä hieman lyhyehkö biisi oli. Laatu materiaalia, tyylitietoisesti ja ihailtavasti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mc Nariseva Sarana - Saletisti Hot 06.01.2006

Mc Nariseva Sarana - Saletisti Hot
Tästä biisistä tuli vahvasti mieleen seuraava sanonta: Siitä puhe mistä puute.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 20.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Parempi meno tässä biisissä on mitä muistan noita muita joskus aiemmin kuunnelleeni... Livenä vois toimia paremmin. Ehkä hieman liian perinteistä omaan makuuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaios Ophis - Jumaluuden hautakivellä 07.12.2005

Archaios Ophis - Jumaluuden hautakivellä
Hieman kuivahkoa riffitteleyä folk vaikuttein. Itselle ei tämän tyyppinen materiaali ole uponnut aikoihin. Jotenkin tuntuu että tämä on useasti jo ennenkin tehty ja vieläpä paremmin. Soundi saisi olla astetta raaempi ja laulajalle enemmän tuskaa tuohon lauluun. Soitto kulkee kuitenkin ihan kiitettävästi, vielä kun saisi sitä omaperäisyyttä mukaan niin avot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - Sample1 from Inverted Invalid Invasion ( 10.12.2005

HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - Sample1 from Inverted Invalid Invasion (
Nuo rumpu nykimiset kuulostaa hyvältä, ehkäpä hieman dynaamisempia saisivat olla he. Vokaaleihin pitäisi saada siihen korvakuulokkeiden (joka toimii mikrofonina?) ja tietokoneen väliin jonkinlainen mikkietuaste tai kompura tms. Toinen vaihtoehto on käyttää jotain Vst mallinnus softaa. Tälläisenään vokaalit kuulostaa siltä kuin joku örisisi povitaskussa. Biisinä aika lailla SAATANA!

Kommentti kappaleesta Kuuntele HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - You Should Be Facefucked By MF:s with D 16.11.2005

HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - You Should Be Facefucked By MF:s with D
My alteregoism, aka mongoloidipus, told me to shut the radio fuck down.

Kommentti kappaleesta Kuuntele HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - From Abyss I Co - Operate 19.11.2005

HELVETIC (The Downforced Lack Metal) - From Abyss I Co - Operate
Risen from the dàrkness of tôilet... O´lord of Môrgz Gùl, when thy shit hits the fan?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - They Never Learn 20.12.2005

Soundslay - They Never Learn
Kitaravetoiseksi popiksi ehkä turhan konemainen tausta omaan makuuni. Soitto kuitenkin toimii kiitettävästi. Itse hidastaisin tuota rumpukomppia puolella. Voisi saada aikaan enemmän laahaavuutta biisiin... Ihan ok veto kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hoeln Eg - Munasolu/Islantilainen jaapala 25.02.2006

Hoeln Eg - Munasolu/Islantilainen jaapala
loistava. vie kielen mennessään... ei muuta sanottavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 20.12.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Tälläistä ruttausta on kyllä ihan kiva itse soittaa, mutta jos keskitytään itse kappaleen kuunteluun, en varmaan useaan otteeseen jaksaisi tätä kuunnella. Hieman liian perinteisellä otteella vedettyä ilman sen kummempia koukkuja. Balanssit on ihan kohtuu hyvin kohillaan, tosin soundeista en niin kauheasti pidä. Varsinkin kitarasoundi tökkii...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kaunii 09.11.2005

Haikaus - Kaunii
Soitannassa on paikoitellen hyvän kuuloista epätarkkuutta, tulee sellainen leirinuotio fiilis (oletan että on toteutettu tarkoituksella). Soundipolitiikka tässäkin biisissä on toteutettu varsin mallikkaasti ja oikeastaan ainoa asia, joka jäi kalvaamaan mieltä, oli särökitaran lievä tunkkaisuus. Biisinä tämä muistuttaa minua etäisesti Ulverin tuotannosta. Tuo "hiukan hiljempaa" pointti versus "silence teaches you how to sing". Musiikillisesti pulpahti mieleen "The Marriage of Heaven and Hell"-levy. Kahteen aiempaan biisiin verrattuna tämä oli mielestäni hieman heikompi veto. Sellainen välisoiton tyyppinen osio jossain isommassa kokonaisuudessa. Täytyy kuitenkin taas antaa aplodit ja kunnioitusta omaperäistä musiikista. Not knowing how to express myself without using pagan words...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Beware The Zapper! 11.04.2006

Ivan Dolowitz - Beware The Zapper!
Tässä on kyllä tyylitajua ja asennetta aivan perkeleesti. Soundimaailmaan on osattu onkia elementtejä sieltä kultaiselta 80-luvulta ja vieläpä hyvällä maulla. Kitarasoundi on hieman pörisevä, mutta sopii hienosti muuhun äänimaailmaan. Nostalgiaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 20.12.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Laadukas toteutus kaikinpuolin. Biisi itsessään rullaa ehkä hieman liikaa siellä hissimusiikki osastolla. Jotain hieman vinksahtaneita elementtejä kun saisi mukaan niin kolahtaisi minulle paremmin. Saisi biisi siinä sivussa persoonankin. Bändiversiona tämä voi toimia paremmin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Elämä on helppoo 09.10.2005

FEL - Elämä on helppoo
Basso kumisee koko biisin ajan mielestäni liian pinnassa. Soundit on mielestäni ihan hyvin kohdillaan, mutta tosiaan tasoihin kiinnittäisin enemmän huomiota. Ja tuo puhe kuulostaa ihan toimivalta ja on aika mallikkaasti modattu. Silti "Levoton tuhkimo" on paska biisi...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 20.12.2005

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Tämän muistan joskus aiemmin kommentoineenikin. Liekö miksaus hieman muuttunut. Mikään ei ainakaan nyt tässä mielentilassa pistä korvaan. Taattua laatua. Visuaalista. Tim Burton tuli mieleen...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - School No.1 20.12.2005

Soundslay - School No.1
Peltipanoroinneissa pientä korjailua. Saisivat olla paikoitellen mielestäni hieman keskemmällä. Yleissoundissa varsinkin alun aikana havaittavissa ylimääräistä suhinaa. Se tosin on helppoa miksatessa poistaa... Laulua tai lead kitara nämä biisit kyllä kaipaisivat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 09.10.2005

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Alku muistuttaa hieman Sigur ros tyyppisiä fiboja. Perkussio-osasto on tasoiltaan ehkä aavistuksen liian lujalla. Taaskin hyvin totetutettua ja visuaalista musiikkia. Silmät vain kiinni niin johan alkaa kuva hahmottua...

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 09.10.2005

DIRTY CLUB - Porno Samurai
En vaan voi mitään... Tästäkin biisistä tulee Muppets orkesteri mieleen, Kermit vokalistina. En kuulu kohdeyleisöön, mutta dropsit annan silti soittotaidosta ja biisin sovituskin tuntuu toimivan perinteikkään hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - Acoustic Fragments 22.12.2005

Soundslay - Acoustic Fragments
Ihan hyvin toimivaa perusmenoa... Jos et ajatellut lisäillä muita instrumentteja, niin mielestäni kuitenkin mukaan sopisi jotain pientä muuta maustetta. Esim tuulen ääntä, suhinaa tms.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 20.12.2005

Project Divinity - Forever and Ever
Mukava piristysruiske kommenttirinkiä käyttäessä. Laadukasta äänityöskentelyä kaikkiaan. Sinulla tuntuu olevan erinomainen kyky ylläpitää tunnelmaa pitkiäkin aikoja sen kummemmin rönsyilemättä sovituksen kanssa. Ihailtavaa osaamista. Toisaalta sen ymmärtää että kertosäkeistökierto-rokkarit eivät saa tästä mitään irti, koska heille täytyy tuoda itsestäänselvyydet tarjottimella eteen ja sanoa: ota tuosta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - The Ancients 09.10.2005

Celestial Aeon Project - The Ancients
Hyvältä kuulostaa. Laadukkaat soundit ja tunnelmapuoli pysyy hyvin kasassa. Oikeastaan ainut itseäni häiritsevä tekijä on tuo kello-soundi. Pientä kaikua ja tason laskua niin istuisi mielestäni paremmin muuhun äänimaailmaan. Biisinä erittäin visuaalista, selkeää ja valmista soundtrack-kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1 22.09.2005

Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1
Kyllä hyvin tunnistaa tuosta soundimaailmasta BVR:n kädenjäljen kun vertaa tuohon Zhar:iin. Jotenkin tämä ei ole mielestäni yhtä onnistunut teos kuin nuo muut biisit, mutta ei silti huono. Täytyy kuitenkin todeta että tälläinen biisi pääsee parhaiten oikeuksiinsa levy-kokonaisuudessa ja pitkällä kuuntelu sessiolla. Genre on osuva...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version) 22.09.2005

Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version)
Kuuntelinkin tämän jo tuossa aiemmin ja kommentoin. Tässä versiossa ainakin kitarasoundi kuulostaa paremmalta. Tuo yleissoundi on mielestäni yhä aavistuksen bassovoittoinen. Jotain instrumenttia tuonne sekaan kannattaisi laittaa... Jos ei laulua niin ainakin jokin yllättävä soitin piristämään paikoitellen äänimaailmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Metalmen 20.09.2005

DIRTY CLUB - Metalmen
Huumorimusiikissa on se vika että jos se (edes aluksi) naurattaa, niin viimeistään muutaman kuuntelukerran jälkeen vähintäänkin itkettää... Laulajasta tuli mieleen Kermit. Soundit on kuitenkin ihan suht kohdillaan. Että yritetty on ainakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Notes 19.09.2005

Vanhat ja väsyneet - Notes
Hyviä soundeja aina paikoitellen... Jotenkin tuo rytmiosasto tuntuu silti junnaavan paikoillaan. Jotain eloa siihen täytyisi saada... En tiedä olenko se vain minä, mutta tuli joistain riffeistä mieleen Trio niskalaukaus. En pidä siitä. Nuo taustaäänet ovat mielestäni biisin parasta antia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat 14.09.2005

Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat
Yup paukahti ensimmäisenä mieleen riffeistä. Toi kertosäkeistön strings-soundi on aika rasittavan kuuloinen. Kenties tarkoituksella? Pientä epävireisyyttä havaittavissa skebassa. Laulu paikoitellen ei oikein toimi. Balanssit miksauksessa on ihan kohtuu hyvin kohdillaan. No mitäs pienistä... Huumoriahan tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Around the orbit(.and back to the Earth) 24.07.2006

Makes69 (SpaceGuitar69) - Around the orbit(.and back to the Earth)
Hieman lisää alapäätä olisin kaipaillut ja dynamiikkaa, mutta jos volumea vääntää lisää poppivehkeisiin tunnelma paranee huomattavasti. 1:40 alkava riffi toimii hienosti. Rumpuohjelmointi kaipailisi lisää eloa, mutta pidempään kuunneltuna se ei menoa haittaa... Lopetus oli jo lähellä nerokkuutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - Of Night And Light 22.09.2005

Undence - Of Night And Light
Paikoitellen ihan hyviä juttuja. Tuo 00:33 paikkeilla alkava riffi on ihan jees. Tuli siitä mieleen Carl Michael Eiden jutut. Biisin sovitusta kuitenkin muuttaisin. Tuo 02:11 alkava osuus ei mielestäni sovi kappaleeseen. Muuten soitto ja asenne tuntuisi olevan paikallaan. Ja nämä soundit sopii tähän meininkiin paremmin kuin jotkut hifi-soundit....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Peltomaisema 21.05.2006

Sulauma - Peltomaisema
Hyvältä kuulostaa. Soundimaailma on selkeä ja tarjoilee paikoitellen ihan mielenkiintoisia ratkaisuja. Rytmipuoli on ehdottomasti biisin parasta antia. Melodioissa mennään aika leijuvissa ja paikallaan pysyvissä kuviossa. Melodiaan kun olisi saanut vielä mukaan jotain koukkua niin avot. Tälläisenä on mielestäni hieman liian subtv:n väliaika-biisin kaltainen. Taidokasta ohjelmointia kuitenkin. Siitä propsit.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Aardvark - Echo of Dorian 20.09.2005

Red Aardvark - Echo of Dorian
Jätti jotenkin kylmäksi. Olihan siinä hienoja elementtejä, mutta jotain oleellista mielestäni puuttui. Biisi paranee tuossa 2:00 paikkeilla, mutta vain hetkellisesti. En nyt keksi mitään muuta järkevää parannusehdotusta kuin että lisää syvyyttä äänimaailmaan ja lisää kerroksellisuutta...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Texture 14.09.2005

Vanhat ja väsyneet - Texture
Kyllä tässä soittopuoli on ihan kiitettävästi hallussa. Eniten häiritsi liiallinen attack tuossa basari soundissa. Virvelissä tuo imaisu-kaiku soundi toimii, tosin olisi voinut mielestäni olla hieman leikattu alapäästä. Laulua tähän ehdottomasti tarvisi saada. Ei välttämättä mitään sanoituksia, mutta jonkinlaista jodlausta. Petri Walli varmaan kannattaisi herättää kuolleista tälläistä biisiä varten...

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed 09.10.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed
Miksaus kärsii liiasta diskantista. Alapäätä rutkasti lisää. Onhan tässä kuitenkin bändinä jollain lailla aika omalaatuinenkin meno. Onnistuneesti sekoiteltu industrial ja nu-metal vaikutteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Loboto-mies 13.09.2005

FEL - Loboto-mies
Nuo puhesamplet olisi voinut jättää pois. Aphex twin tästä ehkä eniten mieleen tulee. Rytmitykset oli toteutettu hyvällä maulla ja laadukkaasti. Mielenkiintoisia sfäärejä paikoitellen. Vaikka tämä ilmeisestikin on jonkinlainen huumori-projekti, niin biisin tekoon on onneksi nähty hieman jopa vaivaakin. Ei ole kustu juosten...

Kommentti kappaleesta Kuuntele They said: "Boris!" - In The Morning 11.09.2005

They said:
Paikoitellen biisi etenee ihan mielenkiintoisiin sfääreihin esim tuo 02:05 alkava osuus. Sävellyksenä toimii ihan kiitettävästi alusta loppuun. Soundimaailma ja soitanta saisi olla ehkä hieman enemmän elävän kuuloista, mutta sekin paranee tuossa 3:50 paikkeilla kun kitara alkaa sooloilla. Tuli biisistä mieleen Flaming lipsin "Yoshimi Battles The Pink Robots" levy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Without Label (Special Track) 13.09.2005

Mind's Pressures - Without Label (Special Track)
Slipknotit on tainnut tulla kuunneltua? Tosin täytyy myöntää että jollain tapaa tämä on mielenkiintoisemman kuuloista matskua. Vielä kun saisitte tuohon soundiin vähän enemmän potkua... Kovin jää tunkkaiseksi. Ja oleellista biisissä on myös se että se osataan lopettaa ajoissa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele They said: "Boris!" - Sun Will Shine Again 11.09.2005

They said:
Tässä biisistä löytyykin jo enemmän sitä eloisuutta. Aika perinteitä kunnioittavaa materiaalia. Jotain pientä häröilyä biisi kaipaisi mielestäni lisää. Nuo torvet on ideana ihan hyvät mutta saisivat enemmän vaihdella teemaa. Tuollaisena mieleen kajahtaa joku kasari saippuasarjan teema, olisikohan Dallas? Alusta tuli mieleen hieman joku jenkkiläisten mustien gospel kipale, mikä sinällään on ihan hauska läppä, ottaen huomioon tuon "Satan sold my Soul to devil" lauseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ivalo - Tuntematon tie 19.09.2005

ivalo - Tuntematon tie
Jopas jotakin. Tämähän kuulostaa todella valmiilta paketilta. Biisin alku oli jotenkin tutun kuuloinen, en nyt saa päähän mitä se muistuttaa... En itse kuuntele tälläistä, mutta hyvää on omalla sarallaan. Voi kuvitella kuulevansa radiosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele J.R.V - Vineyard sammakko kylmänä kalkkunana 11.02.2006

J.R.V - Vineyard sammakko kylmänä kalkkunana
Maldoror tuli vahvasti mieleen. Tai yleensäkin Pattonin äärisekoilut. Helvetin viihdyttävää musiikia... Puhe oli
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 17.08.2005

Haikaus - Kuulema
On kyllä taas varsin onnistunut biisi. Soundit onnistuneita. Varsinkin noista reverse jutuista soundeissa ja laulussa pidin. Myös rumpukompin panorointi stereokuvassa toimii hyvin. Pituutta saisi olla biisillä mielestäni hieman enemmän. 01:30 Alkava pätkä on aivan helvetin loistava. Yksi omaperäisimmistä jutuista mitä olen mikserissä kuullut. Kuvailisin tätä biisiä sanalla: KIITOS
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 11.08.2005

Haikaus - Aailma
Miellyttävä soundimaailma. Onnistuneesti yhdistelty itämaisia fiboja ja elektro ääniä. Jollain tasolla tuli mieleen Jocelyn Pookin "Flood" levy. Kaunis ja puhdas ääni laulajalla. Nostaa ihokarvat pystyyn. Paikoitellen rytmiosasto puskee mielestäni aavistuksen liian lujaa pintaan, mutta ei haittaa kuuntelu nautintoa. Kannatetaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - No Kids 09.10.2005

Mind's Pressures - No Kids
Soittopuoli on hyvin hanskassa (lukuunottamatta muutamia virheitä) ja soundit potkii hyvin menemään. Sävellys toimii hyvin alusta loppuun ja muutamia hyviä koukkujakin on mukaan saatu. Mutta kaikesta huolimatta tässä on mielestäni aivan liikaa kloonattu juttuja Slipknotilta. Ei tule mieleen muuta moitittavaa kuin omaperäisyyden puute.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lords of Sodom - Red Dot Therapy 08.08.2005

Lords of Sodom - Red Dot Therapy
Lyhyt ja ytimekäs. Soundimaailma sopii musiikkiin loistavasti. Miksauksesta: lautaset ei oikein kuulu ja tomien panorointi hieman hämää. Musiikillisesti ja tunnelmaltaan kuitenkin loisto settiä. Lopetuksen otsalaukaus hyvä oivallus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Underwater (2nd version) 09.08.2005

Archaic - Underwater  (2nd version)
Hyvä ja toimiva biisi. Rumpukomppi kuulostaa paikoitellen yllättävänkin elävältä. Soundit on muuten mielestäni kohillaan, mutta alussa basso tuntui hieman humisevan. Vai olenko se minä? Dropsit Dath Vaderista...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Content Provider 07.08.2005

Dr.Groove - Content Provider
Hupaisat sanat oli. Kone hihat ei oikein sovi soundimaailmaan. Muutenkin rumpusoundit kusee. Muuten soitto tuntuu kulkevan hyvin. Loppupään puhaltimet kuulostaa hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths 07.08.2005

Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths
Laulu-sample on ehdottomasti biisin parasta antia. Soundeissa olisi vähän viilaamista + enemmän dynamiikkaan yksittäisiin iskuihin. Ei huono, mutta jätti jotenkin kylmäksi. Bassokuviosta tulee plussaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koneritsan kirkonkellot - Yksin 07.08.2005

Koneritsan kirkonkellot - Yksin
Eniten ärsyttää tuo midi-soundi. Kyllä klassista pianomusiikkia tulisi toteuttaa oikealla pianolla. Vähintäänkin kaikua ja dynamiikan vaihtelua tuo pimputus kaipaisi. Itse sävellyksestä ei sinällään mitään pahaa sanottavaa. Kovin on tutun kuuloinen. ;)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - heat-stroke 07.08.2005

Löyly - heat-stroke
Tämä on näitä biisejä jolloin nettisurffailu täytyy lopettaa hetkeksi, vääntää volumet kaakkoon ja vetäytyä horisontiksi. Hyvä ja tunnelmallinen kipale. Ei moitittavaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Herra Aurinko 07.08.2005

A.K.Alataajuus - Herra Aurinko
Hyvä, hyvä! Tätä kommenttirinkiä käyttäessä kun tulee kuunneltua kaikenlaista kuraa on positiivista löytää jotain oikeasti tasokasta ja omaperäistä. Tuo kertsi on aivan helvetin loistava. Reggae paukahtaa käyntiin nerokkaasti. Lauluääni on miellyttävä. Soitto kulkee kaikilla osa-alueilla. Röyhkä tulee paikoitellen mieleen. Se on siis pelkkää plussaa. Ainut asia joka hieman häiritsi on tuo virveli-soundi; saisi olla mielestäni hieman pehmeämpi.
10

Sivu: 1 2