Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 439 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axolus - Only a Dream 25.10.2011

Axolus - Only a Dream
Alkaa lupaavasti... alussa sidechain-sahat nykivät toimivasti. Hyvät äänivalinnat, mutta... Idealtaan hieno biisi, harmi että itse biisi on jäänyt tukkoiseksi. Varsinkin lopussa sidechain-efekti on turhan holtiton. Ei tahdo erottaa millään kaikkia biisin elementtejä. Yleisesti tasot ovat liian kovalla. Uskoisin että tämä olisi loistava biisi, jos voluumit eivät hävittäisi kaikkia soundeja. Rauhalliset kohdat toimivat hyvin ja vokaalit on miksattu erottuvasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - Oxygen 23.03.2011

D-Vision Oldies - Oxygen
Tasaisesti etenevä biisi alusta loppuun, olisin jäänyt kaipaamaan jotain pientä revittelyä biisin loppuvaiheille. Mutta... ei näitä voi enää erottaa kaupallisesta tuotannosta (hyvässä mielessä)! Positiivisen kesäinen tunnelma itse biisissä! No nyt tietysti voisi sanoa keväisen aurinkoinen. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - Summer Memories (Clip) 23.03.2011

Mikko L - Summer Memories (Clip)
Äijä vain kehittyy kehittymistään! :) Kommentoiminen on lähes tylsää, kun ei voi sanoa mitään muuta kuin, että helkkarin hyvää materiaalia! ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spiritus & Asper - Shanghai Story clip 23.03.2011

Spiritus & Asper - Shanghai Story clip
Tervehdys pitkästä aikaa tänne! Harmittaa vähän kun ei ole ollut aikaa pyöriä nykyisin töiden ja koulun takia mikserissä. Mutta itse biisiin... Leppoisaa fiilistelyä ja eksoottisen kauniita soundeja. Ei oikein mitään kritisoitavaa ole, kun kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Miksaus tasapainoinen. Kokonaisena tämä varmaan toimii vielä paremmin! Alkuun vokaalit kuulostivat venäjänkieleltä, mutta ne sopivat kuitenkin biisin tunnelmaan... ehkä jotain itämaisempaa olisi voinut olla biisin sisällössä, mutta ei sillä käytännössä ole mitään merkitystä. :D Jatka samaa hyvää rataa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele NoJustSe - Feels Powerful 26.05.2009

NoJustSe - Feels Powerful
Hieno startti, laadukkaat efektit ja biisi ei anna odottaa itseään liikaa. Miksaus kuulostaisi olevan kohtuullisen selkeä. Vokaalit tuovat mukavasti syvyyttä ja ilmettä. Bassline miellyttää pehmeästi myllertävänä ja sen soundi on mielestäni sopivan syvä, mukavasti alarekisterin yläpäästäkin löytyy karkeutta. Jotain pientä terävyyttäkin kaipaisi mukaan. Ehkä joku rohkea rytmillinen kikkailu voisi toimia eduksi? Erittäin onnistunut veto kaikinpuolin, vaikka ehkä hiukan vaihtelua kaipaisi muutaman minuutin jälkeen, kun biisi kuluttaa toimivan kuvion aika ahkerasti loppuun. Soundit ovat kuitenkin rautaa. Kyllä tämän tahtiin joraisi oikein mielellään. Ei mitään pahaa sanottavaa. Good Job!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Papa Dallas - Label 20.04.2009

Papa Dallas - Label
Kuuntelin tässä molemmat biisisi ja huomaa, että toteutus ja idea -potentiaalia löytyy, varsinkin tästä Label -kappaleesta. Hiukan nuo muutamat pitchaukset ovat hassuja, mutta yleiskuuntelulla melko laadukkaasti tuotettua tavaraa tämä on. Ainoa mistä voisin ehkä vähän narista, niin biisistä uupuu muutamia elementtejä, että tämä olisi täysin "valmiin" kuuloinen. Hiukan perus-tranceahan tämä on, mutta ei se haittaa kun kuitenkin kuulostaa hyvältä. Kyllä olen näin satunnaisella visiitillä positiivisesti yllättynyt. Hyvää työtä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absolute Zero - Stardweller 26.05.2009

Absolute Zero - Stardweller
Oi miten kaunis alku! Hienot arpit "tähdenlentona". On niin maalaileva alku kuin voi! Efektointi on mun mielestä täydellistä, vaikka tiedän että ne vie älyttömästi tilaa äänimaailmasta. Ehkä paikoitellen tämä yltäkylläisyys menee tukkoon, mutta mitäs väliä, kun on niin hienot fiilikset tätä kuunnellessa. Noi square-arpit on kyllä tämän biisin kunkkuja! Leadeissa pidän myös hienosti käytetyistä vibratoista. Todellakin eloisan kuuloinen kappale, joka kuulostaa täällä mikserin trance-tarjonnan joukossa oikein trendikkäältä ja omalta! Ainoana lievänä moitteena voi tästä pitää paikoittaista ahtautta miksauksessa, muu onkin sitten sitä kermaista täydellisyyttä! Oikein piristävä ylläri tämä! Pidä rima korkeella!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suvanto - Audio Frequency [DEMO] 26.05.2009

Suvanto - Audio Frequency [DEMO]
Kaunis ja maalaileva melodia täytyy myöntää. Bassline kuuluu, mutta ei erotu oikein edukseen, alempi nuotti/taajuus tahtoo kadota kokonaan. Rummut läiskii mallikkaasti, mutta ehkä snare ja clappi on hiukan raju näin leppoisaan teokseen. Haitsut toimii kyllä. Tunnelmaltaan mukavan toiveikas teos joka miellyttää kyllä minun korvaani. Olen samaa mieltä muiden kanssa tuosta bassolinjasta, jonka soundin voisi vaihtaa tai laittaa jotain sen kaveriksi jeesimään. Bassline tekee biisistä nyt hiukan aution. Tekniikka kuitenkin pelaa. Hyvää työtä yleensä. Pahoittelen, että kuuntelu kesti näinkin kauan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spiritus & Asper - Ville Lope - Gratitude (Spiritus & Asper Remix) promo clip 23.03.2009

Spiritus & Asper - Ville Lope - Gratitude (Spiritus & Asper Remix) promo clip
Trendikästä ja laadukasta. Ei tästä paljoa voi narista, kuulostaa hienolta. Alun yksinkertaisuus nappaa ihan älyttömän hyvin, mutta melodiapuolikin menee mainiosti, vaikka vähän häviää kokonais-fiilikselle. Kyllä tämä ihan kaupalliselta tavaralta kuulostaa hyvässä mielessä. Hieno projekti! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele NoJustSe - R.R. (Radio Edit) 19.03.2009

NoJustSe - R.R. (Radio Edit)
Erinomainen pohja energiselle rallille (mukavan Warp Brothersmainen). Miksattu hyvin ja kaikki on balanssissa, mutta jotenkin tästä biisistä jää uupumaan liha luiden päältä. Soundit on hiukan liian tylsät tälle genrelle, vaikka muuten teknisesti olet onnistunut ja rakenne on perushyvä. Joku räkäisempi linja/melodia voisi toimia. Nyt ei hirveästi biisi saanut aikaan innostusta. Perushyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NoJustSe - Today (Radio Edit) 19.03.2009

NoJustSe - Today (Radio Edit)
Olisin suositellut vähän aikaa malttaa julkaisua tänne mikseriin. Vaikka onhan se hienoa, että olet tuottanut impulsiivisesti päivässä biisin. Melodia on ihan jännän kuuloinen, mutta melodiakulku on yllätyksetön. Ideana ihan hyvä, mutta kaipaisi kehittelyä, kun ainoa koukku tahtoo olla mukavan uikuttava leadi. Biisin soundit on kohtuu hyvin kunnossa. Toisaalta onhan se mukavaa, että pystyt tuottamaan stressivapaasti biisejä, kun taas itse hajoilee yhden biisin kanssa vuositolkulla ja lopulta hylkää sen useiden päivien uurastuksen jälkeenkin. Kehityskelpoinen biisi tämä kyllä muuten on. Kikkailua ja vivahteita se silti kaipaa. Maltti on kuitenkin valtti! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Dija Wu 19.03.2009

Acrobite - Dija Wu
Kas! Olen ollut kyllä pitkään täältä poissa, kun nyt vasta huomasin tän sun uuden biisin. Piti laittaa heti soimaan ja samalla mietin, että miksi en voisi kommentoida kun kuuntelemaan tulin. Hyvältä kuulostaa komppi, kaikki tuntuisi olevan balanssissa. Hienosti starttaa megalomaanisen reverbin kanssa bassline. Hiukan kliininen on tuo bassline, mutta laadukkaasti kuitenkin miksattu pakettiin. Soundit on pääosin erittäin laadukkaita ja hyvin toteutettu. Rakenteellisesti menee vamoja linjoja pitkin, mutta hiukan häiritsee vähän mielikuvitukseton melodialinja. Bassline vetää melodisesti hyvää linjaa, mutta ehkä päämelodiat hyväilee liikaa tuon alapään kanssa. Kaipaisi joitain erilaisia sointukulkuja, että nappaisi 100% hyvin. Bisi toimii erinomaisesti, mutta ehkä tuo ainoa pieni kompastuskivi on tämä biisin ennalta-arvattavuus. Vähän liian varmoilla jäillä kävellään. Hienoa kuitenkin, että pitkästä aikaa on ollut sulla motivaatiota tehdä uusia biisejä. Itsellä on vähän jäässä omat projektit, mutta saa nähdä mitä kevät tuo tullessaan. Pidin kyllä tästä biisistä pienistä narinoista huolimatta. Tekninen toteutus joskus pelastaa todella paljon ja siitä en osaa sanoa mitään moitteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - Virus 05.11.2008

D-Vision Oldies - Virus
Onpa menevää settiä jälleen. Kuulostaisi laadullisesti olevan kaikki paikallaan, jos ei lasketa pientä äänen hajoamista ja lievää basarin voimattomuutta. Leadista täytyy antaa plussaa, kun aina olen pitänyt noista ulinoista sopivalla vibralla. Hienot melodiat! Sopivasti kikkailua ja värityksiä. Ei käy missään vaiheessa ollenkaan pitkäksi ja kyllähän tämä olisi tanssikelpoinen. Tuosta vocoderi (tai mikä lie robotti) on vähän huvittava, kun sillä tuntuu olevan lievää ärrä-vikaisuutta... ei se haittaa mitään. Mukava lisä. Miksaus on oikein erottuva ja strereokenttääkin on hyödynnetty riittävästi. Maistuu tämä setti kyllä hyvin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Aura - Deep Beneath 28.10.2008

DJ Aura - Deep Beneath
Ihmettelinkin hetken, kun luulin kommentoineeni jo tätä samaa biisiä eilen, mutta ainoa mikä on samaa niin toi nimi... Onpa hienon kuuluinen biisi melodioiltaan ja tunnelmaltaan. Ainoa mikä tässä biisissä tuntuu olevan pielessä, niin masteri vetää aivan liian kovalla. Särkee soundia melkoisen paljon. Toteutusta ja vaihtelua biisissä on riittävästi, aika ei ainakaan käynyt pitkäksi missään vaiheessa. Kikkailua ja temppuja biisissä on ihan kyllikseen, sehän vain on hyvä juttu. Miksaukseen kannattaisi kuitenkin panostaa hiukan enemmän, kun biisi on pääsääntöisesti oikein laadukaskin. Paikoitellen rikkinäiseksi menevä ääni häiritsee kuuntelua. Hienoa työtä muuten!

Kommentti kappaleesta Kuuntele AndyYZ - DJ RX - Code Of Silence (Eternal Sound RMX) 17.10.2008

AndyYZ - DJ RX - Code Of Silence (Eternal Sound RMX)
Hieno alku! Täyte-cymbaali saisi olla paljon kaikuisempi (reverbia ja delaytä lisää) (se yksi alussa). Sahoissa miellyttävä soundi. En tiedä alkuperäisestä biisistä mitään, mutta meldiat ja sointukuviot ovat pirun hienot... Taas pitää sanoa, että rakastan noita klassisen musiikin linjauksia. Soundit tuntuisi olevan aika hyvin kasassa, mutta rumpupuoli voisi olla vähän vetisempi soundiltaan. Off-beat lautaset hakkaa omaan korvaan liian pinnalla. Tekee miksauksen hiukan sekavaksi, vaikkakin saahan se biisin vauhdikkaan oloiseksi. Tuosta alun jankkaavasta sahanostatuksesta vielä sen verran, että se saisi lähteä liikkeelle paljon nopeammin (siis intron jälkäinen osuus). Hiukan jankkaaminen kerkeää latistaa tunnelmaa. Biisi kaipaisi ehkä hiukan uudelleenjärjestelyä, pätkimistä ja pientä tasojen säätöä, niin sit tämä olisi kerrassaan loistava biisi. On se kyllä hyvä jo nyt. Positiivinen yllätys jokatapauksessa. Niin ja biisin arpit toimii kans kympillä! =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Aurisgale - Length of Eternity (Acrobite RMX) 07.10.2008

Acrobite - Aurisgale - Length of Eternity (Acrobite RMX)
Tällä hetkellä en omista oikein mitään purkkeja kuuntelua varten, mutta latasin tämän kuitenkin mp3-soittimeen, kun oli pakko kuulla heti millainen versio tästä oikein syntyi lopulta. Teknisesti ei oikein ole mitään moitittavaa. Menee hienosti 99-00 -hengessä ja tulee mukavan nostalginen fiilis, vaikka vuosia lopulta tuosta ei ole paljoa mennyt. Bassolinjasta pidän oikein paljon, vaikka voisihan se hiukan olla syvempikin. Erottelu on muuten tässä kyllä huippuluokkaa. Puolessavälin tuo "rahinastäbi-lead" on rohkea ratkaisu, vaikka hiukan se hyppääkin miksauksesta ulos. Oikein hyvin olet saanut tämän toimimaan itsenäisenä biisinä ja näkemys alkuperäisestä on sen verran hyvä, että voin itsekin olla tyytyväinen. Isot kiitokset remiksistä! Pidin kovasti! Toivottavasti saisin pian jotkut monitorit ja paremmat luurit päähän... outoa olla täysin ilman niitä. Ehkä Genelecit on pian pöydällä ja AKG:t nupissa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gourtech - Feelings in me 17.10.2008

Gourtech - Feelings in me
Sain vihdoinkin noi uudet Genelecin kajarit käyttöön ja näin alkuun voi sanoa, että kuulostaa hyvältä (kappale ja kajarit=D). Totuttelua nämä uudet kajarit kyllä vaativat, mutta vaikuttaisi ainakin miksaus olevan omaan korvaan melko hyvin kunnossa. Hiukan erottelevuus on sekavan oloinen (levoton), mutta ei suuremmin. Miellyttävä pitchaus laitettu tuohon pianoon. Kuten muutkin on sanoneet, että kivasti muistuttaa ATB-soundia. Piano voisi olla ehkä hiukan pehmeämpikin, mutta kuulostaa jokatapauksessa hyvältä. Rytmipuoli on kunnossa, vaikka vähän itseäni häiritsee tuon basarin sooloilu muutamissa breikki-kohdissa. Bassline on efektoitu kivasti ja nuo sahat taustalla tuntuisi myöskin toimivan. Omaan makuun ehkä tämä nojaa samaan melodiakiertoon liikaa, mutta onneksi tuo nätti piano pelastaa siitä paljon. Hyvä maku tästä itselleni jäi, vaikka ei ehkä tämä kappale ole se miun juttu. Ehkä joku (koukku?) tästä jäi uupumaan, että olisi täysin tästä innostunut. Toimiva setti kaikinpuolin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - Arto Aaltonen - Anthem (demo 1) 26.05.2009

C-4 - Arto Aaltonen - Anthem (demo 1)
Kaunis melodia, mutta olisi ehkä toiminut paremmin ilman alun ja lopun hassuja "hardis" -meininkejä. Pidin todellakin suvannon kauniista maisemasta ja olisin toivonut biisin pysyvän enemmän melodialle uskollisena ja rakentuvan enemmän sen ympärille (nyt on vähän sillisalaattia). Keskikohta oli rautaa, mutta muu jää omaan makuun jotenkin valjuksi. Tuo happoinen ujellus-efekti on on vähän kaksijakoinen... se ei aina sovi biisiin ja kuulostaa paikoitellen halvaltakin. Tuota suvantoa jaksaisi kuunnella vaikka sata kertaa peräjälkeen. Pidin kyllä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebear Project - Album Medley 20.10.2008

Bluebear Project - Album Medley
End of Love on tämän albumin kovin biisi, siis mielestäni previkoiden perusteella... jos nyt laskin oikein nuo demot. Tunnelma ja energia on kohdillaan. Hienoa että näin monta laadukasta biisiä on samassa paketissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebear Project - Album Medley 20.10.2008

Bluebear Project - Album Medley
Laadukkaan kuuloiselta vaikuttaisi tämä albumi. Pari biisiä oli hiukan tasaisempia, mutta tuolla puolen välin tienoilla ja jälkeen oli pari positiivista yllätystä ennen tuota euro-viritelmää. Ei sen puoleen taas tuon euro-viritelmän jälkeen kuulostaa jälleen oikein hyvältä. Ei tässä albumissa taida nyt pahemmin olla heikkouksia. Pidän peukkuja pystyssä, että tämä laadukas albumi näyttäisi teille valoisaa tietä eteenpäin. Maistuu!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Tequila sunrise 26.05.2009

Protush - Tequila sunrise
En tiedä miten tästä hämärästi tulee mieleen Alice Deejay ilman vokaaleja. Pirteää ja menevää ja se ei todellakaan ole paha asia. Taukokohta tuo väriä ja tunnelma on käsikosketeltavaa. Taukokohdan puolella nuo mörinät on tosi törkeen hyvän kuuloisia! Hiljaisuuden käyttäminen taukona on mielestäni asia mihin en kyllästy koskaan ja sitäkin on tullut käytettyä mallikkaasti. 5:20 kohdalla biisi vähän vaihtaa oudosti väriä, mutta ainakin on meininkin kohdillaan. Ei tästä voi sanoa mitään kritiikkiä, kun miksaus ja masterointikin on kohdallaan erinomaisesti. Rummuista erityismaininnat, hyviä kikkoja paljon! Hieno Biisi! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spiritus & Asper - Passion (demo clip) 07.10.2008

Spiritus & Asper - Passion (demo clip)
On kyllä niin virheettömän kuuloinen setti. Tekniikka pelaisi ihan kaupalliseen julkaisuun saakka, jos lopunkin sisällön saa samalle mallille mitä alku antaa kuulla. Kuulostaa pirun lupaavalta. Rumpukomppi on aivan helvetin hyvä/vaihteleva ja bassolinja on prikuulleen säädetty (Osaispa itekin). Mielestäni tämän menee enemmän progressiivisen trancen siivillä, mutta mitäs sillä väliä taas =) Odottelen tätä mielenkiinnolla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - Mikko L - My Girlfriend 20.10.2008

Mikko L - Mikko L - My Girlfriend
Jälleen laadukas setti. Miksaus kuulostaisi selkeältä ainakin purkeilla kuunneltuna. Harjoittelen tosin vielä näiden uusien Genelecien kuuntelua, mutta en osaa sanoa mitään pahaa tästä. Dynamiikka on dynamiittiä, jytää nää sun biisit aina aika energisesti. Vokaalit on miksattu selkeästi biisiin. Toivoisin kovasti, että joku tuottaja sais huomata sut (joka sais myös hommat pyörimäänkin). Euroahan tää tietysti taas on, mutta mikäs siinä kun se tuntuu sujuvan vain aina paremmin ja lippalakkipäinen autokansa on varmasti onnessaan ;) Toivottavasti joku pätevä laulaja löytyisi sun kimppaan pian. Potentiaalia löytyy aina liiaksikin ja sit se jää vain tänne mikseriin osittain hukkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ikuinen projekti - Tuuletar 23.05.2008

Ikuinen projekti - Tuuletar
Mitä tässä yhden kuuntelun jälkeen jäi mieleen, niin sointukuviot tuntuvat oikein toimivilta. Tosin delayn ja reverbin käytöstä en voi sanoa oikein samaa... biisi tuntuu soivan jossain kaikuisessa hallissa, jossa on vaikea saada tolkkua elementeistä. Basari on myös liian kaijutettu ja kumiseva... kuivana toimisi paremmin. Basari toistaa myös liikaa jatkuvalla loopilla *tum tum tu-tu-tum* itseään. Vähän kontrolloimattoman oloinen biisi, josta kuitenkin erottaa hienoja elementtejä. Myöhemmin tuleva särö-soundi on toimiva lisä. Taustan huilumainen kaijutus on tosin toimivan... harmi että se kulutetaan melko nopeasti loppuun, kun se tuntuu olevan tämän biisin vahvimpia koukkuja... Idealtaan kyllä todella hieno teos... kaipaisin vain tähän lisää elementtejä ja muuta vaihtelua. Toimii, mutta pidemmän päälle ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - 10 Days (original cut) 22.05.2008

Aurisgale - 10 Days (original cut)
Pitää vielä mainita, että tällä kertaa en jaksanut mölistä itse mikkiin... speakit on toteutettu puhesyntikalla... jossa oli kyllä myöskin omat ongelmansa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - 10 Days (original cut) 22.05.2008

Aurisgale - 10 Days (original cut)
...tyylilajiltaan tämä on vähän sekoitusta myös melodisesta, mutta eipä tuosta genrestä voi kuin tapella... hyvää alkavaa kesää minun puolestani! Toivottavasti kesä ois vähän valoisampi kuin tämä virsi=)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - 10 Days (original cut) 22.05.2008

Aurisgale - 10 Days (original cut)
Tämä jos joku on aiheuttanut pahaa v-käyrän nousua. Tuotos oli tarkoitus julkaista pikkuruisen labelin kautta ulos, mutta puolenvuoden säätämisen jälkeen vain todettiin, että miksaus on aivan p**** lopullista masterointia varten. Ei sitten kelvannut kaiken turhautumisen jälkeen. Masentavaa todeta oma kyvyttömyys kunnon miksaamiseen, vaikka jotenkin kuvittelin, että se olisi ok. Kumma että alunperin joku labeli kuitenkin tästä kiinnostui. Alkuperäisestä versiosta tämä on kokenut vaikka mitä muutosta, sillä lähtökohtana tästä toimi 14 minuuttinen tekele, joka oli jo marraskuussa 2007 valmis. Kovalla kädellä tätä on kyllä pistänyt paloiks. Toisaalta hyvä, kun en olisi oikein uskonutkaan, että tästä kukaan viitsisi minkään kautta maksaa... tyytyväisempi jos täältä saa jonkun satunnaisen kuuntelijan, kuin että jäisi koko biisi hautaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Sound of 2007 - Number 23 22.05.2008

The Sound of 2007 - Number 23
Alku on melko kolkko... melkoisesti on delay-efektiä tungettu koko pakettiin. Bassline on kuviolta ja soundilta muuten toimiva. Ideaa tuntuisi olevan biisissä, mutta jotenkin tuntuu että kaikki hukkuvat hurjan kaijutuksen alle. En tiedä onko se ollut aivan tarkoituksen mukaista. Välillä biisi tuntuu hallitulta ja välillä koko paketti tuntuu ryntäävän rotkoon pääedellä. Varsinkin 2 minuutin jälkeen hommassa ei ainakaan pysy itse mukana. Miksaukseen saisi panostaa reilusti lisää. Pidin kyllä kaikista melodioista ja padeista tuolla taustalla silloin kun niistä sai jotain selvää. Pianosta plussaa! ;) Voi ainakin sanoa, että tämä sekoilu saa ominaisen ilmeen tälle biisille... en vain tiedä onko se nyt niin hyvä asia. Teknisesti ei niin onnistunut teos, mutta paikoitellen sävellystyö on ihan kohtuu hyvää... miksaus vain ei tee oikeutta tälle. Potentiaali olisi reilusti lisää jos kärsivällisyyttä saisi tekoon. Cheers! =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Särmä - Save me 22.05.2008

Särmä - Save me
Onpa hienoa soundia tuon basslinen osalla. Alku kuulostaa oikein lupaavalta. Teknisesti tunnut oikein pätevältä tuottajalta, varsinkin jos 2003 on jo kuullostanut näin hyvälle. Harmi että biisi on näin lyhyt, kun tästä tulee hiukan sellainen demomainen olo. Biisin rakenne on lyhykäisyydestä huolimatta ok, mutta missä se kaikki liha vankan rakenteen päälle. Värityksiä kaipaisi tämän päälle paljon. Loppuukin kuin seinään. Keskeneräisyydestä huolimatta joku kumma tässä pätkässä viehättää :) Pidempää ja täyteläisempää pakettia tästä kehiin ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele harrii - The Big J-17 (Original Mix) 22.05.2008

harrii - The Big J-17 (Original Mix)
Hienon kuuloinen padi on aivan alussa. Tosin sen jäykkä sointujenvaihto syö biisiä... attackia vain rohkeesti ois voinut ottaa padeista pois. Pehmeyttä lisää. En tiedä mitä tekemistä tälle on melodisen trancen kanssa, kun rumpukompin alkaessa tulee vahvasti 80-luku mieleen. (tosin mitäpä tuolla genrellä on nyt väliä). Bassline vasta onkin kivan retron kuuloinen. En tiedä mikä vanha biisi tästä tulee mieleen, mutta se nyt ei haittaa. Nostalgiasta saa aina miulta plussaa=) Suvanto on hiukan liian tasainen, vaikkakin tuo puhesyntikka saa hymyn naamaan hupaisuudellaan... välillä soundaa kivasti joltain vanhalta peliltä. Vähän keskeneräiseksi jäänyt biisi, joka olisi kaivannut jotain lisää. Kunnon kohokohtaa ei löydy oikein missään vaiheessa. Kellosoitin 5 minuutin jälkeen kuulostaa hienolta paikoitellen... tosin muutaman kerran kilkuttaa hiukan nuotin vierestä... Efektoinnilla ja muilla värityksilllä tähän saisi lisää sitä jotain. Pituuttakin voisi karsia ihan rohkeasti sillä tämä ei oikein jaksa kantaa tuota 12 minuuttia... sopivalta olisi tuntunut joku 5 minuuttia. Ideaa tuntuisi olevan, mutta vähän liian helppoihin ratkaisuihin biisi nojaa. Kuitenkin kuulostaa siltä että tekijä tietää mitä haluaa... tekemisen iloa jatkoonkin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gourtech - Summer Rain 20.05.2008

Gourtech - Summer Rain
Miksaus tuntuu vetävän vähän övereitä tässä energisessä rallissa. Selvästi kyllä kuulee tämän tuotoksen potentiaalin. En pidä tuosta taustalla jatkuvaan pyörivästä rahinasta/noicesta, kun se syö muiden soundien tilaa... ainakin se pitäisi saada hiljemmalle. Diskantit paukuttaa kyllä tässä aika paljon korvaan... oli pakko vetää aika paljon voluumia pienemmälle, kun tätä kuunteli, ettei korvia mene tuhoamaan. Hienoja rytmittelyjä ja värityksiä tämä biisi on täynnä. Pidän kovasti tämän biisin sahojen revittelystä ja bassline soittaa oikeita taajuuksia. Jos tämän saisi toimimaan miksauksen puolesta olisin kyllä ensimmäisten joukossa tätä tanssimassa... (humalassa ehkä tuota kimeyttä tosin ei kuulisi). Selvänä tosin tuo miksauspuoli melko varmasti karkottaisi itseni. Tämä olisi hieno kuulla huolellisemmalla miksauksella, jossa kaikki voluumit olisi kohdillaan. Loistava veto kaikinpuolin kyllä! Pidin paljon. Kärsivällisyyttä vain toivoisin lisää :) Pienellä säätämisellä tulisi ihmeitä... kannattaisi kokeilla erilaisia luurejakin päässä, jotta miksaus osuisi kohdalleen. Voin kyllä kuvitella, että poijjilla on ollut kieli poskella tämän teossa... ja hyvä niin! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreammachine - Whisper 23.05.2008

Dreammachine - Whisper
Hienon kuuloista mazkua! Ei ehkä omaperäisyydessä loista, mutta nuo soundit ovat todella onnistuneita ja miksaus on täydellisesti kasassa. Ehkä jos jostain voisi inistä hiukan, niin alataajuuksia voisi olla enemmän basslinessä... juu... ja tuosta maininta kyllä on melkein turhaa, koska sen soundi on muuten säädetty melkein täydelliseksi... kuhan joku tälläinen pakollinen piti jostain keksiä =D Basari miellyttää kovasti itseäni tuollaisena sopivan napakkana. Biisi on kokonaisuudessaan erinomaista fiilistelyä. Voisinkin ottaa tämän mp3-soittimeenkin pyöräreissuilla tai kesällä rannoille. Yksi asia mitä ehkä oikeasti jäin kaipaamaan tässä on joku sellainen vahvempi nosto... ja jotenkin biisi tuntuu hiukan lyhyeltä, jotta kunnon chillailun kerkeisi saamaan pystyyn. Tosin onhan tuolla kyllä pituutta... tuntui vain aika menevän kuunnellessa nopeasti ja sehän vain on hyvä asia. Yhdyn myös ylläoleviin kommenteihin, että piano on aavistuksen liian jäykkä ja eloton... kuulostaa silti kyllä pirun hyvältä, vaikka iskut ovatkin vähän turhan kovia. Pituus on oikeastaan aika napakka sisältöönsä nähden. Pro-settiä! =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - French Sex (Original Mix) 23.05.2008

Shine Fish - French Sex (Original Mix)
Tekniikka pelaa aina sun ralleissa takuuvarmasti. En tiedä onko minussa joku vika, mutta tämä on jollain tapaa todella ärsyttävä ralli. Hiukan tuota phaseria voisi käyttää hillitymmin, kun tuohon samaan kiertoääneen tahtoo vähän kyllästyä. Muuten se kyllä kieltämättä soundaa nätisti... tulee kivasti mieleen niitä lasten leluja "patukoita", jotka päästää samantyyppistä soundia käännellessä. Enemmän se saisi olla kuitenkin taustalla minun makuuni... mutta eikös noi ranskalaiset ole paskiaisia (mihinhän toikin liittyy)! =D Ennen 5 minuuttia lähtee melko tehokas ja energinen nosto. Voi hitto... toi torvi saa itelle kyllä agressiivisen olon.. tekis mieli tunkee toi torvi jonkun hanuriin ja syvälle... ettei vahingossakaan soittele sillä... ja jos pierasee sen jälkeen, niin torvi torvenpuhaltaja ois kai pakko hirttää munista lipputankoon tai kivittää vähintään kuoliaaksi ja heittää lokeille! =) Menee vähän asiattomaks tämä kommentti, mut täytyy sanoa että kaikki muu toimii tässä 100%. Harmi vain tuota torvea, joka haittaa omaa kuuntelua... Tätä vois kuunnella psyykatessa itsensä agressiiviseen olotilaan ja lähteä nakkijonoon riehumaan^^ Kummallinen tämä minun tarinointi, mutta erinomainen veto tämä biisi silti on kaikessa omituisuudessaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suvanto - Ámás 20.05.2008

Suvanto - Ámás
Taustat on kuin Tauskin tms. biiseistä konsanaan. Enkä tarkoita sitä ollenkaan pahalla. =) Lyriikat vain uupuvat tästä. Padit+kuorot kuulostavat todella hienoilta ja niiden yksinkertainen sointukulku miellyttää kovasti korvaani. Olet valinnut kyllä tähän biisiin paljon hienoja soundeja ja miksauskin pienen pientä kimeyttä+puuroutumista huolimatta kuulostaa onnistuneelta. Eipä tästä oikein mitään pahaa sanottavaa ole. Dynamiikkakin pelittää rakenteen puolesta. Yhdyn tosin Wavescalen kanssa, että rohkeutta vain nikkarointiin lisää. Tästä on erinomaiset lähtökohdat jatkaa. Sä kyllä osaat! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chillkix - Fog 2008 23.05.2008

Chillkix - Fog 2008
Kivasti tässä tuntuis soundaavan Jarre-vaikutteet. Miellyttää kovasti tässä tuon kypsän soundin rinnalla 80-luvun soundi. Erinomaiset arpit! =) Tunnelmallinen teos. Erityisesti pidän hienoista padeista... hiukan voisivat olla soundiltaan ne pehmeämmät, mutta mikäs tätä kuunnellessa, kun tekninen puoli on melko hyvin hallussa. Ehkä alapäitä kaipaisi hiukan isommaksi, mutta kuulostaa silti kaikinpuolin toimivalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azure Mind - Beautiful Ocean Rework [clip] 20.05.2008

Azure Mind - Beautiful Ocean Rework [clip]
Oikein mukavasti etenevää ja miellyttävän kuuloista trancea. Alapäät kuulostaa omaan korvaan oikein erinomaisilta. Hiukan yläpäät ehkä ovat aavistuksen ohkaiseksi jääneitä, mutta kaikinpuolin kyllä viimeistely tässä tuotoksessa tuntuu. Loistavat soundivalinnat ja pirteät melodiat synineen toimii. Hyvä Joensuu! ;) Kyllä tätä kelpaa kuunnella! Toivotan onnea jatkolle! Toivottavasti projektisi poikii hedelmää myöhemminkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shader Unit - Comeback 20.05.2008

Shader Unit - Comeback
Onpa tummaa soundia! Siitä plussaa heti! =D Bassline on oikein runsas ja sellainenkos minua miellyttää. Rytmipuoli on sopivan "jumi". Kuulostaa oikein groovilta näin alun puolesta. Hitaasti tuntuu alku lähtevän, mutta sopivaan tahtiin. Rennot arpit + pianot toimivat yhdessä erinomaisesti. Suvanto tuntuu tulevan oikeaan aikaan pitämään mielenkiintoa yllä. Soundit ovat hienoja. Tulevat aprit toimivat erinomaisesti. Nosto toimii hienosti pääkohtaan saakka... hitusen ehkä starttaa töksähtäen, mutta se ei juurikaan häiritse millään tapaa, vaikka siitä mainitsenkin. Jotain pientä vaihtelua jäin loppupuolen pääkohdissa kaipaamaan, mutta mikäs näin laadukasta tuotosta on muuten kuunnellessa. =) Miksaus ja soundi on kyllä kunnossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noison - Night Shift 23.05.2008

Noison - Night Shift
Alku on todellakin melkoisen hitaasti starttaava. Vaikka se starttaisikin hitaasti, niin silti suosittelisin värittämään sitä jollain muullakin kuin puhtaalla kompilla, varsinkin jos alun kompissa ei ole muuta koukkua... tai sitten pitäisi kompin alkaa helvetin toimivasti (joka on sitten todella vaikea tehdä). Tosin kyllähän tuo toimii varmalla otteella loppuun asti, eikä biisissä ole varsinaisesti missään kohdin mitään vikaa. Bassline voisi olla hiukan erilainen soundiltaan... nyt se on melko tunkkaisen oloinen. Särö olisi voinut tehdä poikaa sen soundiin rikottuna... Särö tekisi muutenkin sen äänestä paljon elävämmän. Yleensäkin soundeja voisi tässä efektoida raskaalla kädellä. Biisin edetessä alkaa nuo rumpukompit toimimaan reippaasti paremmin... oikein mukavaa tehdas/liukuhihna fiilistä. Idealtaan hieno biisi, mutta toteutukseen voisi keksiä vielä lisää koukkuja. Voi vitsi miten hyvin tähän voisi toimia joku tehtaan ambient-tausta, jossa olisi myös jotain taustakilkkeitä, askelia, ihmisten ääniä ja muita satunnaisia juttuja. Tai ihan mitä tahansa vain mielikuvituksesta irtoaa. Jotenkin se voisi tuoda fiiliksen paljon aistittavammaksi... suosittelen ainakin kokeilemaan, jos tätä jakossa innostut myöhemminkin tekemään. Hiukan keskeneräisestä fiiliksestä huolimatta tätä kuunteli oikein mielellään. Rohkeutta vain lisää! =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - I feel alright 23.05.2008

D-Vision Oldies - I feel alright
Oikein kesäisen fiiliksen omaava biisi, C64 ja Atari soundeista saa aina heti miulta plussa, jos joku niitä käyttää (Nintendoa ei saa myöskään unohtaa). Harmi kun en osaa niitä itse emuloida kunnolla. Alun soundit tuntuu sopivan omaperäisiltä... ehkä edetessä taas alkaa muistuttamaan tyyliltään paria kaupallista tanssibiisiä sointukulultaan ja rytmeiltään. Kompressori nykii ihan kivasti, mutta pikkaisen se kuitenkin saa biisin laahaamaan laiskanoloisesti. Soundit ovat oikein toimivia mielestäni. Jos tämä olisi megahyvällä miksauksella, niin tälläiset luulisi menevän helposti kaupaksi soittoon. En tiedä onko näissä miun kuulokkeissa vika, mutta ehkä aavistuksen tuo naisääni viiltää kimakoissa kohdissa korvaan "FFFFeeel!". Ei se häiritse kuitenkaan. Miinuksista huolimatta vahvasti toimiva tanssibiisi! Mitäs tästä sanois? I feel alright! ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - What the Fuck 27.01.2008

D-Vision Oldies - What the Fuck
Huomattavasti on parantunut pienellä säädöllä tämä tekele... kyllä tästä huomaa miten tärkeitä jotkut taajuudet ovat, varskinkin jos ne ovat täysin kadoksissa. Nyt ne pörisee mukavasti tuolta alhaaltakin 2.1 purkeilla kuunnellessa. Sekin on hyvää, että nyt ei tunnu biisi niin kliiniseltä kuin aijemmin. Pieni säätö, mutta suuri muutos nautinnon kannalta. Nyt kyllä rutisee. Hyvää työtä, joka nyt on entistä parempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma 21.01.2008

Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma
Jäi vähän kummallinen olo tämän biisin kokonaisuudesta. Juuri kun alkoi kuulostaa oikein mielenkiintoiselta, matto vedetään jalkojen alta pois. Pidin tuossa lopusta alkavasta rymistelystä, harmi kun se ei jatkunutkaan pidempään. Alku oli miellyttävän utuinen ja tunnelmallinen. Jotenkin tulee mieleen joku narkkis-mesta... ehkä tuo karhea, sumuinen ja toistava melodia tekee sen toimivaksi. Konemainen osuus jää vähän liian omituiseksi, että siihen pystyisi menemään kunnolla sisälle. Pidän kuitenkin noista biisin säröistä ja pienistä napsahduksista, jotka loi oivasti tähän tunnelmaa. Tunnelmallahan tässä vain enimmillään pelataan, että sen osalta on osa-alueet onnistuneet erinomaisesti. Itse kaipaisin lisää vivahteita ja enemmän vaihtelua, mutta ehkä tämä on tarkoitettu tälläiseski enemmän taiteelliseksi äänillä leikittelyksi. Mielenkiintoinen uudelleensyntyminen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AndyYZ - Magnitude 04.01.2008

AndyYZ - Magnitude
En pysty tällä hetkellä kuuntelemaan kuin näillä 2.1 purkeilla, että tarkempi pohtiminen jää hiukan taakse. Hyviä ideoita löytyy ihan kohtuullisesti. Pidän tuosta hämyisestä suvannon alkusoundista. Bassline voisi olla hiukan enemmän pinnassa ja se voisi olla soundiltaan muutenkin iskevämpi. Nyt se tahtoo olla hitusen pehmeä ja siitä puuroutuu sen tarkkuus, vaikka muuten pidänkin sen soundista ja menevästä kuviosta. Soundit on valittu oikein mallikkaasti kuulostomatta mitenkään halvoilta. Haitsut toimivat hyvin, vaikka välillä jopa kaipasin tuolla rumpukomppi puolella lisää pientä väritystä... pidemmän päälle voisi olla maukkaampi. Melodiat toimivat oikein hyvin minimalistisilla linjauksilla ja jaksavat hyvin kantaa loppuun saakka... ei tosin lievä vaihtelu olisi pahitteeksi, mutta silti toimii! Oikein miellyttävän ja tunnelmallisen kuuloista. Miksauskin on onnistunut mielestäni, vaikka ei aivan täydellinen olekaan. Bassline ja haitsut tuntuu hiukan eriäviltä voimakkuuksiltaan. Pitäisi kuunnella kuulokkeillakin tämä, sillä en osaa sanoa tuota kuitenkaan 100% varmuudella. Oikein maukas kappale, joka kaipaisi pientä hienosäätöä. Positiivisesti olet tässä kappaleessa onnistunut ja pidin kyllä tästä pienistä moitteista huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhaaa Tavaraaa - Flying with the Solarwind 22.05.2008

Vanhaaa Tavaraaa - Flying with the Solarwind
Ajattelin vastapainoksi kurkata tätä projektiasi. Tuo komppi ja bassline on kyllä mielettömän tehokas. Alataajuudet on kyllä säädetty kohdalleen, kun sen verran hienosti murisee tuolla. Tosin en ehkä niin paljoa pidä biisin melodiakulusta... ehkä se pitäisi olla värikkäämpi tai sitten kokonaan ilman sitä jotain muuta kolinaa... mutta taas pitää sanoa tuota rytmipuolta, että se saa kyllä tehokkaasti pään nyökkäämään tahdin mukana. Teknisesti teet kyllä harppauksia, kun en itsekään osaa tehdä noin syvää bassoa millään, vaikka yritetty on. Hassua että kerrankin innostuin pelkästä bassosta. Miksaus on kyllä kaikinpuolin tässä kunnossa. Näillä samoilla elementeillä olisi kiva kuulla joku uusi biisi... jos vain yksinkertaisuutta vielä lisäisi kikkailun ohella. Kikkailua ehdottomasti lisää! =) Millainenhan tämä olisi vielä minimaalisempana... se voisi olla jotain mega-tyylikästä. Kuitenkin hieno biisi, jota et ole hyödyntänyt aivan 100%. Kyllä tämä biisi kokonaisuudessaan on selvää vahvaa plussaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhaaa Tavaraaa - Ariel 22.05.2008

Vanhaaa Tavaraaa - Ariel
Todella hienoja soundeja tässäkin. Alku kuulostaa hiton hienolta... varsinkin tuo bassline lupaa hyvää... Hiton hieno startti. Tosin arpin astuessa meno hiukan puuroutuu... Ehkä basso ja arppi on liian leveällä (ja taajuuksiltaan aika samoja alueita löytyy)? Jotenkin kuulostaa vain tukkoiselta alapäistä. Ehkäpä chorustakin on laitettu liikaa. En ole tuosta kuitenkaan aivan varma. Rumpukompeissa on selvästi myös kyllä tapahtunut kehitystä aijempaan. Tuo napakka cläppi miellyttää itseäni todella paljon. Tollainen läiske saa kyllä tahtijalankin toimimaan ;) Rytmipuolessa ei todellakaan ole mitään valitettavaa. Ehkä miksauksessa nuo leadit ja basslinet vievät liikaa tilaa... ääniskaalaa pitäisi saada enemmen erilleen toisistaan, jotta ne erottuisi paremmin... ylätaajuudet ovat hitusen piilossa noiden muiden soundien alla. Idealtaan ja rakenteeltaan oikein hieno trancetus. Pidin tästä kyllä kovasti. Pieniä ongelmia miksauksessa, mutta ei se nyt suuremmin haittaa. Hienosäätöä vain :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distrance - Blue world (2003) 07.01.2008

Distrance - Blue world (2003)
Hehe... Luulin että täällä oli jotain uutta=) Tälläiset nostalgia-plätyt on mukavia siinäkin mielessä, että ne toimivat erinomaisesti kehityksen virstapylväinä. Toteutusmielessä tämä ei ole ollenkaan hassumpi tuotos, jos ei kuunnella niin paljoa soundien laatua. Offbeat-basslinen soundi tekee tämän jotenkin vain vaisummaksi, mutta eikös sitä vieläkin rääkätä biiseissä ihan kyllästymiseen asti. Kyllähän tuota ja taitoa kuitenkin on läytynyt aikaisemminkin. Nyt vain soundaa monta kertaa paremmalta nykyiset ja hyvä niin=) Mut jos miettii mitä fruityn peruskokoonpanolla saisi aikaiseksi, niin tämä on siihen nähden todella korkeatasoinen tuotos. Parempaa tuotantovuotta 2008!;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Forbidden paradise 05.01.2008

Protush - Forbidden paradise
Mukavia soundeja olet tähän löytänyt. Alku kuullostaa hemmetin lupaavalta Bassline maittaa minulle. Leadin kuvio on hyvä, mutta paikoitellen nuo square-leadit kuulostavat hiukan halvoilta soundiltaan (ehkä kaipaisi säröä sen saundiin kunnolla) ja ne tahtovat tukkia muita soundeja, vaikkakin niiden melodia yksinkertaisuudessaan toimii. Saha-arppi on taas mielestäni erinomaisesti onnistunut, vaikka kliseisiä soinutuja kierrättääkin... kuulostaa vain pirun hyvältä. Plussaa noista kauniista ambient-taustoista, antaa sellaista pro-henkeä tähän tuotokseen. Sopivan tuhti, eikä liian laiha. By the way... Breikit toimivat myös antaen vaihtelua biisille. Jotenkin odotin alun perusteella tätä hiukan progressiivisemmaksi, mutta mitäs tässä kitisemään kun toimii näinkin. Positiivinen yllätys sinun suunnalta. Biisissä riittää meininkiä alusta loppuun. Pientä selkeytystä vain kaipaisi hiukan tukkoiseen soundiin, kun leadit tuntuvat imevän tilaa melkoisesti. Parhaimman tason suorituksia sinulta tässä lajityypissään. Good Job!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - Morning (Original Schizophrenia Mix) 21.12.2007

Shine Fish - Morning (Original Schizophrenia Mix)
En tiedä mistä tämä johtuu, mutta jotenkin tulee itselleni ahdas olo päässä miksauksen puolesta. Johtuuko tämä sitten noista kompressorien tempuista. Ei ehkä lajityypissään niin suuresti mielytäkään, vaikka onkin genressään melko oman kuuloista. Tosin tässä on vahvat trance-vivahteet mukana, mikä ei ole ollenkaan paha asia ainakaan minun kirjoissani. Yleiskuva jää biisistä positiiviseksi. En kuitenkaan pitänyt jankkaavasta vokaalista (pidemmän päälle käy ärsyttäväksi)... jotain kikkailuja olisin sen osalta kaivannut enemmän, kun muuten biisin kikkailee efektien ja soundien suunnalta vahvasti. Potentiaalinen biisi kaikinpuolin, vaikka vähän ohi itseltäni menikin. Kuuntelin tässä tämän toiseen ja kolmanteen kertaan ja nyt jotenkin korva alkaa tottumaan paremmin. Nytkyttävä tyyli on plussaa. Kyllä tästä biisistä jää jotenkin hyvä mieli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Frostbite - Abandoned (Cordis Tech Rework) 21.12.2007

Cordis - Frostbite - Abandoned (Cordis Tech Rework)
Draivi on kyllä tässä huippupalkilla ja korkealla missä tuulee kovaa. Erinomaista rummuttelua! Täytyy sanoa että olen hiukan kateellinen tuolle sun taidolle tehdä koukuttavia rumpukomppeja. Erinomaisia rakaisuja kuvioinnin ja soundivalintojen puolesta. Itse biisi on melko yllätyksetön vaikka pidänkin tuosta suvantovaiheen padeilystä ja yleensäkin biisin soundeista. Ehkä tässä kaipaisi enemmän noita tapposoundeja, kun mennään vähemmän melodisilla vesillä. Ehkä tämä olisi saattanut toimia paremmin ei-niin progressiivisena... paha sanoa. Vähän tasaisempaa materiaalia, jos arvostellaan sinun tasollasi. Mitäs olet käynyt virittämässä riman niin korkealle. Huipputasoa silti=) Maistuva setti, joka nojaa ehkä liikaa bassolinjan ja rummuttelun varaan. Yleiskuva on kaikesta huolimatta tyylikäs ja tunnelmallinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wavescale - Distant Shore 07.01.2008

Wavescale - Distant Shore
Alussa soundaa bassline mieleisesti, hiukan tukkoisuutta ilmassa, mutta oikein lupaavalta kuulostaa. Kolmen minuutin tienoilla olevat melodiat toimii helvetin hyvin. Olisin vain kaivannut tuota leadia vähän värikkäämmäksi... sen sävelet sointuu helvetin hyvin, mutta se on aivan liian jäykkä ja eloton... Vibraa, säröä tai portamaentoa olisi sinne saanut laittaa, niin johan olisi ollut nannaa! Soundeissa on hiukan viilaamista, mutta siitäkin huolimatta biisi on toteutettu ajatuksella. Melodiat starttaa alussa vähän liian hätiköiden, mutta sen jälkeen biisi on oikein sävellystyön helmi. Melodisesti olet tehnyt parhaimman oman tuotoksen! Pidin tästä todella paljon ja näkyyhän jo tuo numerossa, että muutkin ovat pitäneet=) Niin... ja kyllä sie sitä draivia olet tähän löytänyt;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Exalt (Original Mix) 29.10.2007

Cordis - Exalt (Original Mix)
Täh!? Onko se Nelonen tullut? Voe helvata ja mie oon ollu ihan pihalla kuin lumiukko. Tekis mieli kokeilemaan tuota "ukkosen" voimaa itsekin. Nonii... itse olennaiseen. Energinen biisi kuulostaa alun puolelta tulevan. Enimmäinen hento leadi alkaakin iloisella ja rauhallisella otteella. Kyllähän tämä iloisuus saattaa minuun tehdä pientä ihottumaa, mutta antaa tulla. Mielellään kuuntelee, koska soundit ovat oikein hyviä. (En tosin huomaa soundeista uuden version eroja vaikka kaikki pelittää oikein toimivasti). Rakenne on hyvä (pituuttakin sopivasti), miksaus on onnistunut... Ehkä hitusen tahtoo olla ylä-voittoinen äänien puolesta, mutta silti ääniskaala riittää mainiosti alas. En tiedä tykkäänkö koskaan hirveästi tuosta off-beat basslinestä, kun se ei koskaan svengaa omaan makuun tarpeeksi. Onneksi tuolla on paljon soundeja, jotka hämäävät sopivasti ala-taajuuksien kanssa. No... oma makunihan se vain on, sillä kyllähän tuo toimii kulutettunakin aina... (ehkä siksi se onkin niin käytetty). Ilottelu paukuttaa ilolla loppuun ja voin sanoa, että pienestä kutinasta huolimatta kuuntelin tämän ilolla loppuun. Nyt tuli houkutus saada tuo nelonen josta olen jäänyt paitsi=P Oikein hyvä, vaikka ei yllä aivan sun yläkastin tuotoksiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Old tracks (Nexeon) - Intact v2 (Original Mix) 29.10.2007

Old tracks (Nexeon) - Intact v2 (Original Mix)
Oikein hienon äänimaiseman olet toteuttanut tähän biisiin. Pidän kovasti biisin yksinkertaisesta ja värikkäästä linjasta. Soundit istuvat kuin nenä naamaan ja efektit+fillit ovat maistuvia. Bassolinjassa kaipaisin jonkun jämerämmin erottuvan taajuuden mukaan. Muuten bassline "wörkkii" oikein oikein hyvin soundin ja kuvion puolesta. Kicki voisi olla hiukan napakampi ja syvempi. Vokaali-efektit tekevät hienon värityksen. Melkein voisi kuvitella tämän täysien vokaalien kera, kun linjaukseltaan ja tyyliltään tämä olisi siihen omiaan. Niin ja piano-värityksistä aina plussaa. Ainoat miinukset mitä voisin mainita, niin mielestäni tuo leadi on hitusen viiltävä välillä kuulokkeilla kuunneltuna (ei muuten) ja lopun pienoinen nosto tahtoo mennä vähän sekavaksi tavaran määrältään. Vaikka masterointi onkin melko hyvää, niin silti voluumia muuntelemalla saattaisi tulla selkeämpi, mutta näin tämä jää vain vähän arvailuksi. Tosin kaikkeahan voi hienosäätää loputtomiin... eli kyllä tämä ratkaisu jo maittaa minulle. Kaikinpuolin nautittava biisi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fleeticer - Seven Seas (Original Mix) 21.12.2007

Fleeticer - Seven Seas (Original Mix)
Onpa ihanan pulppuilevaa soundia. Alku kuulostaa vahvasti sinulta, mutta soundien astuessa kehiin alkaa homma toimimaan mysteerisen hyvin ja jopa hitusen omaperäisestikin. Suvantovaihe on kaunis, mutta ehkä olisi nuo sahat maistuneet paremmin hitusen pehmeämmällä "ätäkillä". Kokonaisuus on melko tasapainoinen. Ehkä bassline syö hiukan muita soundeja suvannon jälkeen, mutta se ei suuremmin kuuntelua haittaa. Osa soundeista voisi olla hiukan enemmän edessä. Varsinkin haitsut jäävät välillä hiukan taakse. Efekteistä täytyy antaa plussaa, sahafillit ja muut kikkailuväritykset ovat karkkia korville. Pidin ehkä alun tilavasta olosta enemmän, kuin suvannon jälkeisistä alueista. Silti oikein toimiva setti, joka ei jättänyt missään vaiheessa kylmää oloa. Parhaimmistoa, vaikka ei aivan huipulle menekään. Pidin oikein paljon tästä setistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Psycho dreams 05.01.2008

Protush - Psycho dreams
Hiukan tasaisuus tuntuu haittaavan kokonaisuutta, mutta kaikesta huolimatta olet pysynyt maukkailla alueilla sortumatta liikaan sekoiluun. Soundit ovat tässä tuotoksessa rautaa. Mukava huomata näitä kaikkia uudempia tuotoksia kuunnellessa, että siellä on tapahtunut reipasta kehitystä biisien teossa. Oikeeseen suuntaan vain ollaan täällä menossa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distrance - Frivolity 21.12.2007

Distrance - Frivolity
Kyllä on soundit kondiksessa. Kuulostaa lupaavalta, vaikka lajissaan tämä on hiukan enemmän tuota "humppa-puolen trancea". Onneksi tämä ei mene sarjassaan aivan hupaisaksi ja pitää tämän mollilinjauksen ja ei saa mitään ihottumaa aikaiseksi. Bassline on ihan ässä tuollaisena sopivan rouheana. Kuvioinniltaan tämä on kuin euroa, mutta kuitankaan olematta sitä. Siitä suuri plussa, vaikka se minun suustani kuulostaisikin tosi omituiselta. Leadi on sopivan tarttuva ja rumpukomppi toimii mielestäni erinomaisesti. Miksaus mallikasta, koska kaikki soundit erottuvat helpolla ilman suurempia töitä ja tikistelyjä. Ehkä jotain pientä pehmeyttä jäin kaipaamaan setistä, mutta minkäs teen jos olen tälläinen herkistelijä xD Pitäisikö Fleeticerin numerot ottaa uhkapelikohteisiin? Tosin 9:llä olisi jo aika kovat voittokertoimet, jos uskaltaa kokeilla. Hauskat alkukommentit=) Kyllä toimii! ...toisin kuin minä rapula aamuina...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dacia - Muistot ( Teaser ) 05.01.2008

Dacia - Muistot ( Teaser )
Ammattimaiselta kuulostaa, vaikka joskus tuo suomenkieli tahtookin tökkiä itselläni. Varmasti uppoaa tämä kuitenkin valtaväestöön, jos vain saa tarpeeksi huomiota. Miksauksessa ei tunnu olevan mitään vikaa. Kertsi on oikein toimiva, hyvin laulu sointuu. En tiedä miltä kokonaisuus maistuu, mutta uskon tämän toimivan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wavescale - Emerald Garden 07.01.2008

Wavescale - Emerald Garden
Soundaisi kympillä johonkin itä-maiseen rpg-peliin tunnelman puolesta. Kaunista ja lentevää melodiaa. Ei häpeäisi vaikka Square-Enix, ottaisi tämän johonkin peliinsä tärkeimpien pää-teemojen tunnukseksi. Tätä pystyisi luuppaamaan taustalla pitkäänkin putkeen liikaa puuduttamatta. Huilun soundi on erinomainen... ja tuo kello-arppi toimii! Hiukan tasainen tyyliltään, mutta soundaa loistavalta. Ei mitään pahaa sanottavaa, vaikka tyyliltään vähän taustamusiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - DCX - Flying High (Cordis Dub Remix) 24.09.2007

Cordis - DCX - Flying High (Cordis Dub Remix)
Alun startti on oikein hyvän kuuloinen... hienosti arpit pamahtavat mukaan. Hapot sopivat hyvin mukaan. Oikein energisen kuuloista. Suvannon jälkeen hitusen tuntuu häiritsee tuo päämelodia joka sotkee noiden vokaalien kanssa... (yksinään myös saha on ehkä vähän liikaa detunetetun kuuloinen, vaikka kokonaisuudessaan kuulostaa pirun hyvältä) ehkä joku vielä yksinkertaisempi linja tai ilman olisi toiminut paremmin. Kyllähän tuohon kuitenkin pikkuhiljaa on alkanut tottumaan. Hapot rulettaa kyllä tässä biisissä!<3 Kuulostaa niin maukkaalta tuo 5:30 jälkeinen osio. Tuotanto ei petä täällä kyllä koskaan. Ammattimaisen kuuloista tavaraa. Valitan että en ole kuullut alkuperäistä biisiä, mutta olen kaikesta huolimatta varma, että tämä versio on minun korvalle reilusti ystävällisempi;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele G-Tune - Forever in a Day 07.01.2008

G-Tune - Forever in a Day
Alku lupailee hyvää. Soundit tuntuvat olevan kondiksessa. Padit ja tuo säröinen soundi kuulostaa laadukkaalta. Rakentelua biisi kaipaisi lisää... varsinkin rumpukomppi rupeaa junnaamaan, jotain rytmillisiä kikkailuja biisi kaipaisi sisälleen (vaihdoksilla olisi tullut todella paljon lisää mielenkiintoa). Tuolla hyvänkuuloisella snarella olisi jo tehnyt paljon ihmeitä=) Biisi toimii kuitenkin yllättävän hyvin 10 minuutin ajan, vaikka tyyliltään koko kappale on melko venytetty sisältöön nähden. Hyvä vaihdos tosin alkaa tuolla viiden ja puolen kohdilla. Groovia biisissä on kuitenkin ihan riittämiin ja tätä ja kuuntelee oikein mielellään erinomaisten äänivalintojen puolesta. Pidän biisin ajatuksellisesta ja rauhallisesta tyylistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio) 24.09.2007

Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio)
Jännän omaperäistä musiikkia jälleen tuotettuna. Väritykset tahtovat mennä jopa välillä oman tajunnan ohi... tapahtuu niin paljon että ei pysy ihan mukana aina (kuitenkin pidän tiukasti kiinni). Alku tuntuu hitusen laahavalta ja tuo square bassline tuntuu omaan makuun hitusen muusta äänimailmasta eriävältä... se sopii oikein hyvin ja ei... ehkä vika minun korvien välissä=) Myöhemminpä nuo turhat taajuudet katoaa ja alkaa soundi maistumaan paremmin myös basslinen osalta. Rumpujen komppi on vähintäänkin yhtä ilmeikäs muiden soundien kanssa. Kivasti mennään tahdissa, joka menee ihan mallikkaasti omia polkujaan. Pidän kovasti tuosta 4 minuutin tienoilla vaihtuvasta tiukasta psyke-teemasta. Voin kuvitella että tätä tuottaessa sekvenserikin on ollut varsin värikkään näköinen kaikista efekteistä. Tuotanto ja soundit ovat kyllä jälleen loisto tavaraa kaikinpuolin. Hyvä fiilis jäi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Koneisto! theme 05.01.2008

Protush - Koneisto! theme
Toimii pirun hyvin tuo Bassline+keskitaajuus kombinaatio! Jotenkin vain loistavaa soundikokonaisuutta ärsyttää tuo positiivisesti ujeltava leadi. Varmaan tämä ei sovi sketsimeininkinä, jos tämä olisi synkkää mollipoljentaa, mutta pitäisin tästä synkkänä monta kertaa enemmän... jotenkin tulee sellainen tv:n lotto-fiilis =) Sopivan hapokasta tällä kertaa=P Soundit kullä rokkaa 10-0!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Laakkonen vs. Acrobite - Hidden Feelings (Vocal Mix) 19.07.2007

Acrobite - Laakkonen vs. Acrobite - Hidden Feelings (Vocal Mix)
*kaivautuu ulos jostain kaninkolostaan* Kaunkohan minäkin olen luuraillut muualla? Anyway... Alku kuulostaa makealta lowpass-filtteri höystein. Bassokuvio on oikein toimiva. Noissa alun vokaaleissa on melkoisesti tyyliä. Ne ovat kirkkaat. Voisivat tosin olla hiukan sameammatkin ja äänen häntäpää voisi kestää rohkeasti pidempään... tai noh... vähän ainakin. Makujuttuja. Mutta tuo reverse delayn käyttö kuulostaa vokaaleissa helvetin hyvältä. Toimii! Hiukan ehkä vokaalit vaeltaa välillä ohi rytmin, mutta se ei siltikään häiritse mitenkään, kun se on niin pientä... toisaalta se tekee pienen makoisan väritysken biisiin. Kaikinpuolin kauniin kuuloista. Suvantokohtia olisin kaivannut hiukan venytetympinä, kun jotenkin omaan korvaan nuo miellyttää hirmuisen paljon... varsinkin tuota 6 minuutin kohdilla olevaa kohtaa voisi hehkuttaa lisää pituudella. Ehkä omaan makuun vokaaleita on käytetty liikaa toistolla, siltikään missään vaiheessa kappale ei pääse kyllästyttämään. Rakenne melkoisen moitteeton. Äänimaailma on omaan korvaan melko pron kuuloinen kaikkineen värityksineen. Erittäin täyteläinen teos, jossa ei korvat valita missään vaiheessa. Kyllä tämä tämän sivun parhaimmistoa (vaikka ei paras) ja helposti kiitettävä suoritus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Because of you (feat G-powered) 24.09.2007

Mikko L - M1cH0 - Because of you (feat G-powered)
Taukoilun jälkeen takaisin täällä! Moro! =P Kuulostaapa oikein kaupalliselta hyvässä mielessä kaikkine kliseineen. Pikkuisen häiritsee tuo kompressori, kun se tuntuu vaimentavan soundeja tukkoon aika paljon leadin ja basarin tullessa mukaan... eipä toi ole tosin ihme kun tuntuu potkivan biisi melko ahkeraan. Itseänikin hiukan häiritsee, että laulaja ei ole aivan synkässä biisin kanssa... hilkulla tahtoo mennä jäljessä. Laulajan ääni on kyllä nätti. Erinomaista matskua kyllä kaikinpuolin... ei tämä kylmäksi minua jättänyt, vaikka olenkin odotellut sitä melodisempaa trancea sieltä. Täytyy kyllä myöntää, että euro taitaa olla vahvin lajisi... edelleen sopisi kaupalliseen jakeluun tuotokset... Kas? Nimenkin muutit helpommaksi kirjoittaa... jossain välissä? =P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - 4677890 (Original I'm In Your Drumkit, Wasting Your Time Mix) 08.05.2007

Cordis - 4677890 (Original I'm In Your Drumkit, Wasting Your Time Mix)
Melko mielenkiintoista kuulla noita hiukan C-64 soundeja, joita ei nykybiiseissä usein kuule. Kummastelen vain tuota Forestgiantin kommenttia että C-64 soundi olisi takana ja jäisi vielä unohduksiin? Sen soundihan vetää leadia myöhemminkin. Tuntuu, että on kuunnellut vain melko nopeasti sen enempää kuuntelematta. Linjoiltaan massatrancea, mutta tuo uusi soundi poikkeaa vahvasti joukosta. Leadi on maistuva ja siinä on paljon kaunista variointia. (Hiensti on onnistunut originaalin soundin emulointi, kun heti tuli mieleen lapsuus ja ne kasetit joita sai odotella, että pääsisi pelaamaan jotain. C-64:lla oli parhaimmillaan aika huikeita soundeja muutamissa peleissä).Portamento toimii siinä kerrassaan loistavasti, tuoden sellaisen ylhäisen ja hyväntuulisen fiiliksen. Kerrassaan hyvä veto. Ei pahemmin moitittavaa aivan pienen pientä tasaisuutta lukuunnottamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Out of space 27.04.2007

Protush - Out of space
Ihan hyvillä kompilla lähtee biisi. Jokin lievä alastomuus tuntuu soundissa. Ehkä voisi olla likaisempaa ja varioivampaa sen soundi... säröä olisi voinut kokeilla lisänä. Padit voisivat tulla vielä hiukan hitaammin mukaan. Niiden soundi on ihan maistuva. Tuo Antiloop -tyylinen kuvio on toimiva. Lead on ihan nätti tuollaisella onnellisen haikealla soundilla. En tiedä mikä tässä itseäni vaivaa, kun kuulostaa muuten loistavalta paikoitellen, mutta silti jotain uupuu. Yksi asia mitä kaipaisi, tasaisia alueita kaipaisi lisää Puolenvälin jälkeinen yksinöinen saha on hyvä... aina olen tykännyt Antiloop -maisesta arpeggiosta. Ei tämä onneksi kuitenkaan kuulosta samalta. Olisi ollut kivaa että olisit pitänyt tuota sahaa pidepään päällä ilman sointujen vaihtelua... sellainen progressiivinen olisi voinut toimia, varsinkin kun tässä tahtoo olla sisältöönsä nähden melko paljon pituutta. Onhan tuolla kuitenkin noita tasaisia alueita, mutta silti niitä saisi olla enemmän. Tuo happoinen pieni ja nopea ujellus on hyvä väritys tuon basslinen kanssa. Soundissa voisi olla silti räkäinen, kun tyyli on kauttaaltaan melko kliininen. Ihan onnistunut rallihan tämä on, mutta tästä uupuu jokin, mikä saisi innostumaan kunnolla tästä. Ideat on toimivia, mutta pienoinen sekavuus vaivaa arpeggion ja leadin välillä... hiukan ne tuntuvat taistelevan keskenään. Tosin voihan se olla, että ei mennä niin melankolisissa meiningeissä, niin oma pää vain kitisee jotain tyhjää. Mukava kuulla pitkästä aika tämän tyyppistäkin sieltä suunnalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wanhat projektit - The Call (remake) 26.03.2007

Wanhat projektit - The Call (remake)
Olen samaa mieltä tuosta cläpistä joka on turhan edessä ja kovalla mäiskimässä. Alun bassline ei oikein ole riittävän tykki, että se jaksaisi innostaa ihan heti, se on tuollainen hiukan turhan kaijutettu yksikseen... sellainen pehmo soidakseen yksin. Padit ovat nätin kuuloiset ja saavat menon kuulostamaan ihan asialliselta. Sointukulku on hyvä edelleen... padit ovat kyllä tämän biisin parhautta. 1:35 paikkeilla tulee hiukan tyhjän oloinen kohta, tosin vain hetkittäisesti... ihan hyvin nuo taustan padit korjaavat sen. Pääkohdissa jotenkin kaipaisi tuonne rytmipuolelle muutakin vaihtelua, kun siellä ei oikein kuulu muuta kuin kuudestoistaosia lautasilla, sitten nuo offbeattina menevät haikat plus läiske... noh onhan se kaikki mitä tarvitaan sinne, mutta jotain sieltä jää kaipaamaan... jotkut kivat rytmiväritykset voisivat antaa sinne sellaista tarttumapintaa.. efektit on myös loistavia hämääjiä, joilla saa rytmit liikkumaan. Hmmm... tosiaan miksaus on parantunut ja leadit ovat kivammän kuuloisia, mutta pidän ennemmän tuon aijemman version soundivalinnoista, vaikka siinä ne meinasivatkin tulla hiukan jo päälle. Toisaalta tämä uudempi on miksattu sen verran paremmin että sitä kyllä mielummin kuuntelisin... vaikka vanhemmassa on enemmän otetta. Jotenkin tämä uusi versio lipsuu... siitä tuntuu hiukan loppuvan puhti paikoitellen. Pituutta on hiukan liikaa sisältöön nähden, mutta ei tämä pääse liikoja onneksi kyllästyttämään, vaikka tuota toistoa meinaakin tulla useaan otteeseen. Tästä voisi hiukan karsia pituutta, yksinkertaistaa alkua ja kikkailua harvoin voi olla liikaa... Anyway... Reilusti tasapainoisempi kuin vanha versio... hiukan saatoin pitää vanhasta versiosta enemmän, mutta teknisten asioiden parantuessa piirun ylöspäin, niin kyllä valitsisin tämän paljon mielummin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - Foothold (Original Mix) 26.03.2007

Shine Fish - Foothold (Original Mix)
Täh?! Tälläistäkin teet ja kuulostaa niin perkeleen hyvältä. Harvoin innostun housesta, mutta tässä on niin loistavaa kikkailua soundilla, että discosoundikin tykittää omaan nuppiin ilman ongelmia. Olen samaa mieltä muiden kanssa myös noista rhodes soinnuista... nannaa! Tässä on parasta tämä letkeä tunnelma... sellaista oikeaa hengailun tuntua. Kyllä tämän voisi nostaa kuulemien house biisien parhaimmistoon. Tämä biisi olisi mukava kuulla jonkun taidokkaan henkilön vokaaleilla, niin se olisi piste iin päällä. Hitti kamaa olisi vokaaleilla! Nytten "vain" loistavaa (loistaa kilometrien päähän). Toimii niin hyvin, että voin kuvitella että herra Veezay on löytänyt itselleen sellaisen disco-kampauksenkin afroineen ja kimaltelevat leveälahkeiset pillipöxyt... mites muuten fiilis voiskaan olla näin hyvä;) Disco-Veezay Rockin da house<3

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - Dj Roxx - Weekend has come(M1cH0 Rmx) 27.04.2007

Mikko L - Dj Roxx - Weekend has come(M1cH0 Rmx)
Tutulla ja turvallisella mennään. Tuli tässä samalla kysymys mieleen, milloin se lupaavan kuuloinen melankolisempi biisi tulee tänne, mitä joskus pikaiselti kuuntelutit? On vain hiukan jo ikävä sitä genreä... noh se ei ole oleellista. Tekniikka pelaa jälleen herralla. Melko vahvasti vanhat kommentit pätevät tähänkin, kun linja on melko tiukasti pysynyt samana. Tosin olen samaa mieltä noista vokaaleista, kun ne alkavat mennä jossain naurattavuuden rajamailla... alkaa noista vokaaleista lähteä katu-uskottavuus kokonaan. En voi mitään, mutta vokaalit ovat harvnaisen ärsyttäviä. ...onneksi ei ole ihan tiku ja taku -meininkiä. Meneehän ne tietysti noin olusilla rallatellessa... Vaikka en ole tämän genren suurimpia kavereita, niin en jää jaarittelemaan, kun muuten on niin proon kuuloinen setti jälleen kasassa. Näin etukäteen --->Klara vappen!!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Lust (Original Mix) 16.03.2007

Cordis - Lust (Original Mix)
Jätkä se hallitsee ton kompittelun tuolla alkupuoliskoilla, kuulostaa niin hyvältä kuin vain voi. Alussa on jo menoa enemmän kuin perusbiisien "kliimakseissa". Tuntuu jo siltä että tämä tulee antamaan paljon. Hassua, että rauhoittelu tulee silloin kun pitääkin, mutta kummastelin aikaa katsoessa, että mitä ihmettä... kohtahan on mennyt jo kolme minuuttia ja tuntuu, että juuri olisin kuunnellut minuutin. Ei ainakaan pääse tätä kuunnellessa puutumaan. Melodiakulku on loistavaa, vaikka aika peruspirteää tyyliltään. Linjat ovat melko ennalta-arvattavia, mutta mikäs siinä kun kuulostaa muuten soundit niin taivaallisen kauniilta. Ehkä tämä on omaan makuun hitusen liian iloista, mutta eipä tuo juurikaan häiritse, vaikka itse olenkin iloisuus-rasisti musiikin puolella. Piano suvanto antaa mukavaa eloa ja väriä biisin synteettiseen, mutta eteeriseen äänimaailmaan. Piano osuus oli tuollaisena puhtaana oikein virkistävän raikas. Loistavsti soitettu, kun olisi vaikea erottaa oikeasta. Sieltähän se nosto sitten alkaakin tulla. Kaikki toimii kuin käsikirjan mukaan. En kuule mitään virheitä mistään. Näitä kannattaisi kokeilla tarjota muuallekin kuin tänne ilmaiseksi, vaikka eihän se tietenkään minua haittaa, mutta laatukun ei mielestäni ole mikseriin kuuluvaa ollut sinulla pitkiin aikoihin. Kyllähän tästä jo maksaisikin. ;) Loistava biisi joka toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misty Steps - White Rain 13.04.2007

Misty Steps - White Rain
Piano on aina kaunis, eikä se koskaan tule muuttumaan. Melodiat ovat liikuttavia. Tämä sopisi erinomaisesti johonkin Final Fantasyn "tunnepurkaukseen" surun hetkellä. Hiukan pianon soundi olisi voinut olla kirkkaampi... hiukan sellainen viimeinen puhtaus uupuu äänestä, se aivan viimeinen silaus, joka saisi tämän kuulostamaan täydelliseltä. (ihan pieni säätö eq:lla olisi riittänyt (tosin kuulostaahan tää teknisesti silti erinomaiselta)). Piano on kyllä harvinainen soitin kun sitä jaksaa kuunnella mielellään sellaisenaan. Kyllä tästä pidän kun rakastan muutenkin pianon soundia. Erityismaininta eloisasta dynamiikasta. Pianoa on vaikea erottaa aidosta. Hienosti soitettu ja sävelletty. Olisi mukava myös kuulla tätä, jos käyttäisit mahdollisimman aidon kuuloisia jousia mukana... johonkin loppuun olisi kiva kuulla nosto, jonka jouset tai padit vahvistaisivat voimallaan. (tämä vain oli idea, ei parannusehdotus) ...mut erinomainen kokonaisuus, jota jaksaa kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Outset - Fascinating Terytorium (Acrobite Remix) [Previkka] 12.03.2007

Acrobite - Outset - Fascinating Terytorium (Acrobite Remix) [Previkka]
Aijempaa maistiaista jo tuli kuunneltua ihan kohtuudella=) Niin kyllä tämä olisi varmasti sen arvoinen että voisi käydä kannattamassa tuotantoa ostamalla kyseisen remiksin. Toivotan onnea ja pidän peukkuja, että uppoaa kuuntelijoihin. Minuun ainakin osu ja uppos!<3

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Ascension (Original Journey) 15.02.2007

Cordis - Ascension (Original Journey)
Alku saa kyllä odottamaan jotain kovaa... Sopivasti alkaa jo kuola tippumaan... mukavasti tunnelma on hiukan Chicanemainen arppeineen (joka kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin). Testailen/totuttelen tässä samalla uusia luureja jotka ostin vanhojen tilalle, niin kyllä vain kuulostaa nämä sinun tuotokset aivan helvetin hyvältä. Alun ajelehtiva maisema vaihtuu hienosti terävempään arppiin ja meno se paranee... Kitaran soundi on muuten erinomainen<3 Harvinaisen aidon kuuloinen. Kitarassa on yksi reikoinen vaihdos, joka kuulostaa hiukan epävireiseltä kuvioinnissa, mutta sitten tausta paikkaakin sen niin että se kuulosta erittäin tarkoituksen mukaiselta ja hienolta/tuoreelta. Efektien vaihdotkin toimivat viimeisen päälle... niissä on eloa ja tunnelmaa... Hitto, että saat kuulostamaan juustoiset saha-arpeggiot hyvältä kaikessa juustoisuudessan/kliseisyydessään. Sinä se vain teet biiseistä kestosuosikkeja... Ei mitään pahaa sanottavaa, kun kaikki toimii ja tykkään. Tälläistä sen trancen pitää olla... musiikki ei ole mitään ilman tunnetta, vaikka kaikki väittävätkin että konemusiikki on kuivaa ja elotonta... Kyllä sitä tranceakin pitää opetella kuuntelemaan ennakkoluulottomasti siinä missä muitakin lajeja...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wanhat projektit - The Call 30.01.2007

Wanhat projektit - The Call
Offline bassline puksahtaa melko voimakkaana muistuttaen hiukan... tyyliltään tulee hiukan mieleen PPK:n tyyli tuosta linjauksesta. Basari on taas hiukan ärsyttävän ontto... vähän sellainen levinneen oloinen... ajaa kuitenkin asiansa. Biisin äänimaailmassa on miellyttävästi saatu tavaraa ja taustan padit ovat ihan nätin täyteläiset. Tuo happoinen keskilinja pitää biisin hyvin liikkeessa. En Pidä kuitenkaan tuosta biisin melodian arppi-liidistä... saisi olla räkäisempi tai elävempi jollain tapaa sen soundi... nyt se on vain pinnalla vahvasti kimakalla olemuksellaan. Ei hassumpaa jälkeä... vähän liian myötäilevää ja turvallista tavaraa, että tästä voisi nauttia täysin ja monen kuuntelukerran verran. Teknisesti melko hyvää, mutta hiukan tahtoo kaatua kertakäyttökaman puolelle... tosin en tarkoita sitä pahassa, kun se koukun saaminen joka biisiin on kamalan vaikeaa... ainakin itselleni... (tosin onhan niitä ihme tuottajiakin olemassa, jotka keksineet sen mikä toimii aina). Onnea ja innostusta sinne biisien nikkaroinnin parissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Fine Day 30.01.2007

Acrobite - Fine Day
Aattelin että tänne olisi tullut joku spektaakkeli, mutta taisinkin erehtyä hiukan^^ Pakko se sanoa kuitenkin jotain... Mukavan retron oloinen hienoilla Sonic -maisilla space soundeilla... huomasin vain että kommentit jäävät hiukan 10 sekunnin pituisiksi xD Jotenkin tämä sopisi hyvin johonkin peliin, jos olisi täysimittainen... Kyllä ne kilpailuja aina keksivät=P 10 sekuntia pitäisi olla joku tunnari enemmän... tämä kuulostaa nyt enemmän ison biisin pätkältä... tosin enhä mie tiedä mikä oli kilpailun kysymyskää...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Once in a life .Feat Kate Lesing 15.02.2007

Mikko L - M1cH0 - Once in a life .Feat Kate Lesing
Ei hitto... oon kyllä uninen ollut, kun en huomannut ollenkaan, että tämä on viikon biisivalintana=D ...Onneksi olkoon!=D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Once in a life .Feat Kate Lesing 14.02.2007

Mikko L - M1cH0 - Once in a life .Feat Kate Lesing
Huomenta! Ja karvanopat heiluu taas! Kylläpä on soundit kohdillaan, kun en voisi mitenkään noista soundeista tajuta, että tämä on mikseri-tason euroa. Soundit lähtevät kuin kalliimmista laitteista. Menoa on yllinkyllin ja basso jaksaa jauhaa. Vokaalit ovat piste I-kirjaimen päällä (ne on sellaiset kauniin söpöt kaikin puolin). Leadit ovat perkuleen toimivia! Perhana kun pääsisit mukaan isompien rattaiden joukkoon pyörimään, niin varmasti ois tuotantoyhtiöillä hitti-kone, joka vain syöttää putkenaan parempaa ja parempaa trance-poppista autoon ja baareihin (ja vaikka puutarhaan). En ole edelleenkään euron ystävä, mutta kyllä tälle pitää hattua nostaa, kun omaan korvaan tämä kuulostaa virheettömältä. Tykkään hitosti kaikesta kliseisyydestä huolimatta. Kiip ön rökkin!<3 Ja nyt unille=P *2 tuntia aikaa nukkua*

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protush - Fire up! 15.02.2007

Protush - Fire up!
On ainakin biisi saanut melkoisen annoksen piristysruisketta, kun tunnelma on kuin kahvia liikaa nauttineella. Harvoin kuuntelen näin menevää mättöä, mutta voisin kuvitella tämän toimivan juuri ihmisten mehustamisessa tanssilattioilla, kuin tavallisena sunnuntai -kuunteluna Vaikka teoksena aika tasainen, niin puolen välin jälkeen alkaa maistua hiukan paremmin (maistuu muutenkin hyvin) muutaman oikein hienon soundin ansiosta. Soundit ovat mielestäni sopivan rähjäiset, vaikka voisivat olla ehkä piirun verran likaisemmatkin, mutta ei kyllä voi moittia tässä mitään. Rakenne ja soundit pelaa mielestäni moitteetta. Kilkuttimia on riittävästi rytmit menevät varmalla kiireellä loppuun. Hiukan yllätyksetön biisi, mutta todella hyvää revittelyä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shader Unit - Duality 30.01.2007

Shader Unit - Duality
Alun piano soundi on ihan hieno tunnelmoineen, mutta jotenkin se on turhan huolettomasti tehty... tai sellainen oli tulee, kun piano voisi pitää välillä hiukan tarkempaa rytmiä. (sellainen omien polkujen kulkija) Kivoja kikkailuja olisi biisi täynnä... harmi että rytmilliset hienoudet kärsivät pahasti soundin pehmeydestä... jos bassline olisi napakka, niin tuo linja olisi melko tarttuva ja groovy. Myöhemmin tulevat arpit ovat hienot ja alkaa kuulostaa jälleen oikein lupaavalta... noh... vähän tahtoo jäädä uniseksi siltikin tuo menovaihe, kun arpit valtaavat ja pehmittävät muut soundit... Erinomainen ja potentiaalinen biisi hienoilla soundeilla. Biisi joka kärsii kuitenkin miksauksen puutteesta... näin kokoinaiskuva jää nyt hiukan laiskan oloiseksi... Jos sitä napakkuutta tähän tulisi niin avot<3

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sounds of the Lake - Sunset 24.01.2007

Sounds of the Lake - Sunset
Tulinpa kurkkaamaan tuotoksiasi pitkästä aikaa. Alussa on miellyttävä tunnelma ja soundit ovat sopivan aidon oloisia ja eloisia. Bassline tuntuu eriävän liikaa miksauksesta irti, vaikka sen soundi onkin ihan toimiva. Olisin melko varma, että tälläiseen rauhalliseen tyyliin sopisi hillitympi bassline, joka käyttäisi muuta kuvioita kuin tuota loppuun kulutettua off-beattia. Off-beat sopii mielestäni paremmin sellaisiin simppeleihin euro-revityksiin tai johonkin hardimpaan, mutta sehän on vain oma mielipiteeni. Rakenteessa olisi runsaasti vielä varaa säädöille, kun jotenkin miksaus kulkee hiukan liian portaanomaisesti... soundit eivät yksinkertaisesti tee sulavia vaihtoja eri osa-alueiden kohdilla. Pituutta olisi voinut hiukan karsia myös sisältöönsä nähden. Hyvältä tämä kuulostaa kuitenkin kaikin puolin, ehkä kuitenkin heittäisin tuon basslinen (tuntuu melko kompuroivalta, jotta ottaisi vauhtia alleen) pois ja kokeilisin jotain groovimpaa tilalle. Hienosäätöä myös vaihdoksiin ja yhteensulavuutta lisää perus voluumisäädöillä ja equilla. Pidän tämän biisin minimaalisesta tyylistä kuitenkin... sellaista taustalle miellyttävää tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distrance - Pulse - Only you (Distrance Remix) 26.03.2007

Distrance - Pulse - Only you (Distrance Remix)
Alun ensimmäiset soundit miellyttävät tunnelmaltaan ja toi heimomainen puhallin on hienon kuuloinen... mutta siihen se sitten hiukan lätistyykin, kun siitä eteenpäin olevat soinnut ovat hiukan turhan jäykkiä... vähemmän attackia sinne ja hitaampaa nousua, niin alkaisi kuulostaa hemmetin paljon eloisammalta. Pidän muuten noista synkistä sointukuvioista joissa olisi enemmänkin potentiaalia. Miksaus ja soundit tuntuvat olevan pääosin ihan kohdillaan. Sahailut ovat onnistuneita ja menokohdat maistuvat ihan riittävän hyvin. Harmit että noi stringit eivät toimi yksinään rauhallisemmilla aleilla. Tuo rauhoittelu harpin kera miellyttää ihan hyvin... En tiedä mikä mulla on mutta alkuun olisi ollut hieno kuulla jotain breakbeattia heti ton puhallinsoittimen jälkeen... tosin ilman noita padeja ja pitänyt asiat yksinkertaisena efektien voimin... ehkä se olisi voinut olla mielenkiintoisempi ratkaisu... noh... aika juntin ehdotuksiahan nämä on, mutta en voinut olla sanomattakaan mitään=P Kaikinpuolin hyvänkuuloinen kappale, mutta jotenkin jäi kaipaamaan suurempaa pääkohtaa tähän biisiin... tai olisi voinut loppuun tehdä hiukan muunnellun soolon jollain kirkkaalla leadilla. Tunnelmaltaan tämä on kuitenkin hyvä ja kyllähän tämä auttaa minun trancen nälkää tänään. Älä hajoa intissä=P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Existimi (Original Mix) 10.01.2007

Cordis - Existimi (Original Mix)
Tästä biisin "yksinkertaisuudesta" tulee heti sellainen ajatus, että tämähän toimisi melko hyvin vokaalien kera, jos jostain sellaisia saisi... kun taustat ja leadit ovat hiukan tällä kertaa huomaamattomammat, niin jäisi vara muullekin tässä biisissä... Hienoa soundia kaikin puolin, mutta yhdyn muiden kanssa, että ei tämä ole parasta sinua... tosin tykkään tästä biisistä kaikesta huolimatta, kun sounditkin ovat erinomaisia... joku innostavuuskoukku tästä kuitenkin uupuu. Jotenkin tässä jää tämä täyte ja juustotarjonta pienemmäksi, kuin tottunut sinun pöydällä olevan=) Kyllä tätä mielellään aina kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fleeticer - Twinsanity (Original Mix) 30.12.2006

Fleeticer - Twinsanity (Original Mix)
Parin kerran kuuntelun jälkeen voin kyllä todeta, että tämä on kerrassaan mahtava biisi. Itse kuuntelen tämäntyylistä Suomi-soundia muutenkin jatkuvaan pyöräillessä ja samaan aikaan fiilistellessä. Tässä on ihan mukavasti tunnistettavissa sun oma soundikin. Melodiat ovat mielestäni pääosin onnistuneet, vaikka pääosiot eivät toimikaan niin hyvin kuin alun nostot. Tuo välisuvanto on kerrassaan mahtava, se on kliseinen, mutta kun se toimii, niin miksi valittaisin mitään. Ihanaa soundia<3 Tulee sellainen lämmin olo itselleni noista, kun nuo padit hyväilee kuulijaa. Itse miksaus on onnistunut melko hyvin, tosin lievää utuisuutta on jatkuvaan soundeissa havaittavissa... olisi voinut jonkun soundin (esim: leadit) avata reilusti yläpäistä auki, niin olisi koko "väriskaala" kauniisti esillä... nyt on hiukan sellainen aavistuksen tukkoinen olo. Pikkujuttu. Jatka samaan malliin! Tanssisin mielelläni kyllä tämän tahtiin. Hieno ylläri vaihteeksi sieltä suunnalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Celesteel - The Last Day 2006 (Acrobite Remix) 30.12.2006

Acrobite - Celesteel - The Last Day 2006 (Acrobite Remix)
Alku on jotenkin niin tunnelmallinen, että on helppo päästä kyytiin. Korvaan kantautuu mukavan retrohtavia loistavia syna-mattoja ja hienoja efektejä tosiaankin. Bassline on ihan hyvänkuuloinen tuollaisena pehmeänä, vaikka normaalisti saatan tykätä sellaisesta basson keskitaajuudella pyörivästä napakasta linjasta. Soundeissa ei ole kyllä mitään valitettavaa. Vokaalit sopivat alkuun loistavasti kuiskauksineen... se on kuin nenä päässä. Itse olisin mielummin kuunnellut pitkään tuota alun tasaista osioita, vaikka kokonaisen biisin verran, mutta minäpä olenkin aina sellainen, joka innostuu erilaisista tasaisen tummista ilmapiireistä... on siinä suhteessa hiukan vammainen... mutta minkäs voin itselleni ja omille mieltymyksille. Mutta niin... kun päästään tuonne pääosioon, niin alkaa tulla nuo karusellimaiset melodiat ja fiilikset... En ole niin innostunut noista melodioista (en tiedä onko miulla jotain sirkusmaista tunnelmaa vastaan?), vaikka ne ovatkin hyvin tehtyjä, mutta minkäs voin omalle asenteelleni, että en vain pidä alkuperäisestä sävellystyylistä. Ei mitään valitettavaa, mutta menee tällä kertaa ehkä enemmän vain makuasioiden puolelle. Vokaalit ovat kyllä onnistuneesti tehty/laulettu, mutta voisivat olla paikoitellen tosiaan hiukan levitetymmät molemmille puolille ja lähempänä kuuntelijaa. Kuulostaa noiltakin osin hyvältä. Kaikinpuolin kyllä on tehty teos huolella, kun en kuitenkaan löydä tästä hirveämmin mitään napisemista. Paras anti on kuitenkin tässä tuo hienon fiiliksen omaava alku... siis mielestäni paras=D Ei tämä biisi kuitenkaan kapua mitenkään suosikiksi, mutta ehkä, jos saisi sellaisen miulle tehdyn version, noita alun tunnelmointeja hyödyntäen=D ...joo... ei minua kannata kuunnella, kun on niin kummallisia ehdotuksia^^ Kyllä tää on teknisesti aika pro;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wanhat projektit - Fairytale 22.12.2006

Wanhat projektit - Fairytale
Lyhyestä ajasta huolimatta mitä olet tuottanut musaa (tosin onhan tuota listan mukaan väännetty paljon), niin ei kuulosta hassummalta... hiukan soundit ovat paikoitellen lelumaisia ja sellaisia mitä fruity syöttää kehiin. Padit ovat hyvän kuuloisia, vaikkakin ehkä turhan myötäileviä yleismaailman kanssa. Piano ei ole niin kauniin kuuloinen, se on aivan liian pistävä... se voisi olla paljon hämyisempi. Bassline on omallaan tavalla melko hauska, kun se välillä viimeisellä loopin nuotilla pomppaa ylös, kuin utelias koira aidan takana... jotenkin se saa hymyilyttämään... hiukan koomisen kuuloinen hyvällä tavalla... Biisissä on paljon hyviä soundeja ja miksaus toimii kohtuudella, eikä suuria pomppauksia ilmene. Tästä on hyvä jatkaa. Intoa musan tuottamisessa ja hyvää joulua!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 13.02.2007

Aurisgale - Length of eternity (original)
Yllä on kyllä hyvä esimerkki, miten voi kirjoittaa taidolla rakentavaa kritiikkiä. Onnistun varmaan vessassakin vääntämään kauniimmat paskat, verrattuna ylläolevan runoilijan ihanaan tekstiin. Jos ei ole parempaa sanottavaa, niin kannattaisi olla hiljaa. Mitä minä noin vajaista kommenteista voisin oppia? Perusteluja olisi mukava kuulla... huono ei ole kovin kuvaava sana, jos ei osaa perustella pätkääkään. Ei tämä kummoinen biisi ole, mut ei tämä minusta kuulosta koskaan kuutosen arvoiselta?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 26.12.2006

Aurisgale - Length of eternity (original)
Eipäs vähätellä siellä Acrobite!=D Kyl mie uskon et sieltä tulee hyvää settiä, kun on aina ennenkin tullut ja muutenkin siellä suunnassa on tapahtunut mukavasti kehistystä=) Ei paineita, eikä kiireitä... hiljaa hyvä tulee... perkele!=D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 22.12.2006

Aurisgale - Length of eternity (original)
Mitali Valandirille pitäisi antaa!=O Kirjoittamisen mestari. Kiitos kovasti! Hiukan hämilleen menin vain tosin noin yltiöpäisen positiivisista kommenteista. Lämmittää omaa mieltä kyllä todellakin... varsinkin kun tämä kappale on itselleni melko henkilökohtainen monesta syystä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 21.12.2006

Aurisgale - Length of eternity (original)
Joo... naureskelin itsekin tuolle... tuo "raajat riekaleiksi" ja "suolet suikaleiksi" kuulostaa jo melkein joltain kalevala -meiningiltä. Kaikkea ihmeellistä sitä naputtaa joskus väsyneenä ajankulukseen=P Tuo hiukan minimalinen melodiasuunta ja jankkaamattomuus oli tosiaan tietoisia valintoja... on mietintämyssyn alla myös selkeä clubimaisempi versio (johon hyödyntäisin enemmän lopun ja minimalistisen alueen kohtia)... tosin mikä se sitten minun selkeä on=D ...kun vielä sellaisen selkeän päivän näkis? Kai tämä nyt on vain tälläistä sekavaa tunteiden vuodatusta muuten... minkäs voin itselleni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Length of eternity (original) 21.12.2006

Aurisgale - Length of eternity (original)
Tämä murjaisu on viikon erittäin intensiivisen työn tulosta (pahoittelen, jos biisin pituus tappaa). Olen nukkunut tuona aikana melko paskasti (kello on nyttenkin jo kuusi aamulla ja pitäisi herätä jo tunnin päästä kouluun). En todellakaan ymmärrä miksi näin, kun ei yksi vaivainen kappale voi olla sen arvoista. Kovasti yritin saada jotain uutta ja erikoista aikaan, mutta se tuntuu olevan vain mahdoton tehtävä (varsinkin tällaisessa masentuneessa mielentilassa, joka on ollut viimeaikoina jumiutuneena päällä), joten luovutin yrityksestä ja keskityin vain siihen mitä sontaa sitä käsistä irtoaa. Myönnän että minulla kai on omituinen huumorintaju, kun lisäsin mikseriin epämääräiset sanat ”karaokea” varten *nauraa* (perkeleen mikserin huoltokatko, no korjataan nämä myöhemmin. Haluais jo heivata biisin pois käsistä) Olkoos tämä vaikka teille trancen ystäville joululahjaksi. Toivottavasti tämä työ mennyt ihan hukkaan kuuntelijoiden puolesta. Oikein synkkää joulua kaikille! ...no ei nyt vainezkaa^^ hyvee jouluu^^

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 21.12.2006

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Heh... samana päivänä täälläkin on julkaistu mazkua. Heti kättelyssä huomaa, että tekniikka ja dynamiikka pelaa. Soundit ovat laadukkaita ja syksyisen unenomaisia. Jotenkin itsekin olisin kaivannut agressiivisempaa otetta rummuissa, mutta toisaalta hyvä näin, koska tuota agrssiivisempaa breikkiä on markkinoilla jo paljon... tälläinen rento ote sopii hyvin tämän biisin värikirjoon. Olisihan se paikoitellen lievästi ristiriitaistakin, jos tämä biisi hakkaisi rummuilla tuhatta ja sataa aivot pellolle. Lopetusvaihe on mielyttävän härö raskailla päälle soivilla metallisilla kaijutuksilla. Tuovat hyvän kontrastin ,metsäsoundin ja kone -äänien välillä Lupun muminat ja muut vokaalit ovat myös erinomaisen tunnelmallisia. Ehkä tämän biisin ainoa lievä puute, on liikatasapainoisuus alusta loppuun, mutta onneksi kuitenkin biisi osaa yllättääkin parilla hienolla ja omaperöisellä ratkaisulla. Soundit ovat kyllä todella eloisan kuuloisia kaikkine ihmeellisineen värityksineen. Tätä on todella mukava kuunnella ja rauhoittua... mukavasti alkaa väsynyt mieli lepäämään psykedeelisessä ilmapiirissä... tämän biisin myötä painunkin nukkumaan, kun noita valvottuja tunteja alkaa olla liikaa. Ehkä olisin kuitenkin kaivannut jotain dramaattisempaa nostoa, mutta ehkä kyseinen ongelma vain johtuu omista tottumuksista mihin oppinut. Toteutus on tehty kaikin puolin rautaisella otteella. Erimomaista! Kiitän matkasta... päätepysäkkinä toimii seuraavaksi uni, jota silmät jo vääjäämättä muistuttaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - Modifications 22.12.2006

D-Vision Oldies - Modifications
By the way... kyllä tää miusta on ihan trancea.... tuohon 99-01 kulta-ajan hengessä... ei tää minusta kuulosta mitenkään eurolta (vaikkakin leadit ovat melko onnellisen oloisia) ...ehkä jos vokaalit iskeytyisi joukkoon, niin tämä alkaisi kuulostaa siltä eurolta... no jaa... en mä toisaalta tiedä.... mut pitipähän kai nyt jotain vain taas olla sanomassa=D Mut ehkä karsastan monesti euroa ja tämä vain ei kuulostanut siltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D-Vision Oldies - Modifications 22.12.2006

D-Vision Oldies - Modifications
Jopas räjähtää liikkeelle. Soundi kuulostaa jotenkin tuoreelta näin nimenvaihdon myötä. Leadi soundi on aavistuksen verran liian kaikuinen, mutta kuulostaa kyllä hyvältä. Tuo ensimmäisen suvannon tienoilla oleva leadi on helvetin hyvä. Erinomaiset melodiat ja sen soundi on loistava. Ehkä noissa kohdissa vaivaa vain biisin sellainen lievä liikakirkkaus, kun nuo leadit on niin valtaavia ja eivät anna alapäille niin paljoa tilaa... mikäs siinä toisaalta, kun ne kuulostavat muuten niin mahtavilta... Pidän eniten kyllä tässä tuosta leadista noissa suvannon vaiheista, sillä siinä soundi pelittää täysin oman dynamiikan varassa... hamittaa vain että bassot eivät on jotenkin syrjäytettynä tuon leadin kanssa... näin mitä voisi lyhykäisyydessään sanoa, niin leadit ovat kympin luokkaa, rakenne on alusta loppuun erinomainen, mutta tuo yläpää voittoisuus syö biisin tukipilareita pois. Toisaalta onneksi se bassline kuitenkin kuuluu taustalla... melko takana, mutta kuitenkin... vähän voisi olla enemmän alataajuuksia muutenkin mukana... niitä jotka voisi möristä mukana... tosin sehän vaatii hirveää säätämistä... kun tuntuu, että niitä itsekään löydä vaikka kuinka yrittää joskus... Kaikinpuolin olet tehnyt kyllä erimomaisen biisin, tämä jää varmasti soittoon. Hyvä uusi suunta on tullut mukaan ja kiva, että sielläkin suuntaa on ollut motivaatioita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Martimo - Beyond 22.12.2006

Mika Martimo - Beyond
Erimomaisia soundeja ja kiertoefektejä. Pidän basslinestä, vaikkakin se tahtoo jäädä välillä turhan taustalle, kun nuo padit ottavat välillä tilaa aika ilkeästi... tosin padit ovat muuten hienoja. Tässä biisissä on ehkä aavistus liikaa kaikua, kun se tahtoo saada biisin aivan aavistuksen tukkoiseksi noilla paksummilla alueilla. Alku oli erinomaisen houkuttelevaa, mutta ehkä nuo padiosuudet eivät pääse nostattamaan menoa tarpeeksi. Menoa kyllä biisissä on riittävästi, mutta ehkä tuo bassline ei toimi tarpeeksi terävästi, kun tulee sellainen hiukan laahaava ja uninen fiilis... toisaalta ei se nyt niinkään paha juttu ole, kun tunnelmaa on biisissä kuitenkin ihan kohtuudella. Bassline kaipaisi jotain pientä muutosta... ehkä kaveria sinne rinnalle mörisemään... joku sellainen soundi, missä ei olisi niin paljoa chorusta... voisi olla vain joku subi-soundikin. Ei hassumpaa jälkeä... kaikesta huolimatta ihan nautittavaa tuotosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Losing Control Inside 17.12.2006

Mikko L - M1cH0 - Losing Control Inside
Täähän kuulostaa hyvältä. Masterointi kuulostaa mallikkaalta, vaikka siellä itse kitisetkin tyhjää... hyvä hyvä. Varsin erilainen biisi sinulta, vaikkakin sinun normisoundeilla. Pidän kovasti tuosta sun tekemästä simppelistä rumpukompista... lautasten soundi on jollain tapaa jännä. Melodiat ovat miellyttäviä ja sahasoinnut ovat nautittavia. Biisin ainoa heikkous on sen tasaisuus alusta loppuun, mutta toisaalta tämä tasaisuus saa olon rauhalliseksi... ja ehkä sen myötä on hyvä mennä nukkumaankin. Hiton toimivaa taustamusaa. Kaunis biisi, jonka kyllä varmasti jaksaa kuunnella uudestaankin. Tämä voisi toimia hyvin voksuillakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chillkix - Birds 22.12.2006

Chillkix - Birds
Erinomaista soundimaailman käyttöä ja biittien hyödyntämistä. Tuo alun aavemainen kello-soundi sopii eriomaisesti biisin värikkääseen yleisilmeeseen. Ainoa asia mikä häiritsee, on tuo yläpäiden hirmuinen kovuus... jotenkin se ei sovi niin hyvin hiukan pehmeäänkin äänimaailmaan...raastaa. Kaikinpuolin biisi kyllä miellyttää korvia... Säröäänet ja sirinät on hauskoja, tehden biisiin omaleimaista kontrastia. Ristiriitoja on hyödynnetty hienosta. Lopussa biisi kasvaa mallikkaasti koko mittaansa. Täytyy sanoa, että hieno matka tuli vietettyä tämän biisin parissa=)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absolute Zero oldies - Fading away 18.12.2006

Absolute Zero oldies - Fading away
Hieno bassline... en tiedä miksi muut ei pidä siitä, mutta itseeni tämä nappaa kyllä. Vokaalit on sovitettu varsin loistavasti ja tekee tästä sellaisen uniikin fiiliksen. Bassline tosiaan on varsin uniikin kuuloinen tuollaisena pitchaus -tyylillä. Ainoa mikä tässä häiritsee on sellainen lievä diskanttisuus... jotenkin voisi olla äänimaailma hiukan pehmeämpi tämän tyyliseen... hiukan liian kirkasta tahtoo olla, kun kuitenkin tyyli on tässä sellaista smoothia ja pehmeää. Tätä kyllä kuuntelee todella mielellään... ja tämä jää aivan varmasti myöhempään kuunteluun... Olisi kiva jos tämän diskanttisuuden saisi pois... en sen jälkeen erottaisi tätä ollenkaan mikserin materiaaliksi. Pro-tason tuottamista. Mahtava biisi, jossa persoonallinen ote!!! Vitsi, että noi vokaalit ovat viehättävät... tulee hirmu hyvä mieli tätä kuunnellessa... tätä voisi tanssiakin todella mielellään. Toivon kovasti tästä pientä jatkojalostusta, kun on niin pienestä asiasta kiinni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axoldies - Avalon 26.03.2007

Axoldies - Avalon
Makea alku... oikein tyylikkäät soundit. Hiukan hätäisesti tuntuu tosin starttaavan 30 sekunnin kohdilla... olisi ollut mahtavaa kuunnella hiukan rakentelua, kun aivan alkuhetket oli 110% rautaa (kuuntelin alun monta kertaa, kun soundit oli niin nappiin menneitä kaikinpuolin). Sahasoinnut ovat hyvän kuuloisia ja kitara on eloisa... akustinen kitara on kaunis... Ihmistä ja huilua muistuttava soundi on pirun nätin oloinen... hiukan nopeammin olisi voinut sen kanssa vain vaihtaa teemaa, kun se tuntuu jäävän hiukan päälle, kaikesta kauneudesta huolimatta. Suvanto on jännä tuollaisella kierolla soundilla... tuo sahan mörinäpörinä filli on loistava, joka muistaa käydä moikkaamassa myöehemminkin pariin kertaan. Melodiat ovat kyllä varmasti vieneet aikaa säätämiseen. Bassline kuulostaa hyvältä ja se groovaa ihan toimivasti. Lopussa tulee hyvä nostatus. Soundit ovat kaikinpuolin kunnossa ja vaihtelua on biisissä riittävästi, vaikka biisissä on pari hiukan junnaavaa kohtaakin... voi että kun olisit käyttänyt tuota lopun tasaista osuutta enemmän alussa, kun se kuulostaa törkeän hyvältä!! Kaikinpuolin loistava ja vahva tuotos, jonka olisi voinut kuitenkin tehdä rakenteellisesti mielenkiintoisemmin. Kaikista pienistä puutteista huolimatta, tämä on mielestäni parasta mitä sinulta on tullut tähän mennessä. Tässä on paljon rakastettavia elementtejä. Kyllä tälläistä huolellisesti väsättyä biisiä on pakko rakastaa. Olisi mukava kuulla tämä hiukan tasaisempana versiona, joka olisi rakennettu hitaammin loppua kohden, kun tässä on muutenkin materiaalia mielettömästi. Pidä loistava taso yllä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Dolcissimo Sonno (Original Mix) 04.12.2006

Cordis - Dolcissimo Sonno (Original Mix)
Nannaa... tää on selvästikin tehty mun mieleen=) Tätä mää oon aina halunna... kunnon fiilistelyä uih... klassisella menolla aina saa mun pään kääntymään! Perkule, ei voi sanoa muuta kuin että lahjakas tyyppi kyseessä, että ihan kateeks käy, kun näinkin vaikeita melodioita miksaa kasaan. Ainoa miinus tässä hiukan on tämä venytetty suvanto, kun tulee liian odottava fiilis... Mutta sitten kun biisi starttaa... harvoin kukaan saa karvoja pystyyn, mut tää tekee sen... varsin synkkää sointukulkua (arpit on ihania)!!!=O *kuuntelee suu ammollaan hiljaa* Hiukan tahtoo olla meno jopa levotontakin (sellainen kiero fiilis tulee kokonaisuuden kuvioista), mutta tälläistä haluan kyllä kuulla ehdottamasi enemmänkin lisää... Barber's adagio for strings -tyyppisiä classiseen päin biisejä on minusta liian vähän... ja tämä kyllä maistuu. Ei pahaa sanottavaa, olen myyty! Tämä jää soittoon pitkäksi aikaa aivan varmasti... tämä on sellaisia biisejä joihin on vaikea kyllästyä, vaikka ehkä kaikki ei pääse sisälle aivan heti. Älykästä trancea isolla M:llä kuten melodia!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nightdrive - KASA - Stay (Nightdrive Remix) 11.12.2006

Nightdrive - KASA - Stay (Nightdrive Remix)
Ihan mukavasti sovitettu vokaalit, vaikka eivätkään ole ihan täydellisesti jokapaikassa istuvat miksauksen kanssa, mutta tiedän kyllä että sen saaminen täydellisesti paikoilleen on kovan työn takana. Tasatahtina pimputteleva piano on harvinaisen toimivan (vaikkakin hitusen jäykän oloinen... tulee olo, että joku hakkaa kovaa yhdellä sormella) kuuloinen ja tasaiset sahapadit kuulostavat helvetin hyviltä sointuineen... hiukan voisivat olla pehmeämmätkin soundiltaan... Vaikka hiukan tälläinen euroon vivahtava tämä biisi onkin, niin melodiat ja soundit ovat oikein makoisia ja minun mieleen. Alkuun tämä biisi ei innostanut niin paljoa, mutta edetessä tämä alkaa maistumaan todella hyvältä... okei... ehkä se johtuu siitä, että sahat ja piano on sellainen mikä nappaa aina, varsinkin jos on hyviä meldioita allaan. Melodioden soinnut ovat sen verran hyviä, että ne toimisivat hyvin jousisoittiminkin erillisenä biisinä. Hyvää työtä... jäänpä tänne majailemaan, kun vaikuttaa mielenkintoiselta yhteistyöltä muutenkin tämä projekti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Welcome to my world (original edit) 05.12.2006

Mikko L - M1cH0 - Welcome to my world (original edit)
Pakko mainita, että kun yksi kamu piti Basshunterin kohdasta, missä ei lauleta ollenkaan ja kyseli että onko minulla vastaavanlaista, kun olen niin "konemiehiä"... sanoin vain että tulepa Michon sivuille ja heitin hänelle linkit. Piti paljon enemmän näistä, kuin basshunterista... eli mitä voimme todeta. Vaikka en itse innostu (tästä biisistä... monet muut on kyllä omasta mielestä loistokamaa), niin nämä uppoavat kansaan. Siitä päätellen sinut pitäisi laittaa jollekin labelille tekemään musaa. Tosin jos itse voisi palkata ja olisin joku levyfirma, en epäröisi palkkaamisesta ollenkaan... olisin varma että toimisit rahasampona, jos joku hoitaisi viimeistelyn ja saisit omat taustalaulajat biiseille. Eli nyt on todettu käytännössäkin, että tämä on sitä mitä kansa tahtoo=) Good job!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mikko L - M1cH0 - Welcome to my world (original edit) 04.12.2006

Mikko L - M1cH0 - Welcome to my world (original edit)
Ja karvanopat heiluu=) En itse ole koskaan suosinut näitä biisejä... kuten voisi lainata hiukan ylläolevaa kommenttia, että "aivot narikkaan" on tämä biisi melkeinpä kokonaisuudessaan. Toimii tanssilattialla, mutta tylsäksi menee hiukan muuten, jos ihan fiilistelyn takia haluisi kuunnella... mutta kuka euroa voisikaan fiilistellä. Tai ehkä minulla on joku asenneongelma?=O Laatubiisi tunkkaisuudesta huolimatta. Pahoittelen että en osaa sanoa mitään kovin älykästä tällä kertaa, kun on hiukan tämän myötä aivot narikassa. Ajaa asian niinkuin pitääkin.

Sivu: 1 2 3 4 5