Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 157 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gestapo Summer - Greet the New World 10.09.2021

Gestapo Summer - Greet the New World
Oikein mallikas biisi ja hyvä toteutus. Melodia kuulosta ihan omalle eikä kopiolle jostain. Persoonalliset soundit poikkeavat mukavasti ns. normikamasta. Laulutyyli ja -soundi ja sopivat ainakin tähän biisiin. Olen itse kuulevinani kaikuja vähän kauempaakin kuin 90-luvulta; osa soundeista ja meiningistä on minustakin peräisin 60-luvun loppupuolelta eli juurikin siltä psykedelian aikakaudelta. Sovitus (jossa aistin myös ripauksen huumoria) ja miksaus tuntuvat oikein onnistuneilta. Soittimet on saatu hyvin irti toisistaan ja tavaraa riittää stereoissa laidasta laitaan. Jos jotain negaa pitää hakemalla hakea, niin laulun sanoista en saanut pinnistelemättä selvää, joten kaino toivomus onkin että ne voisi pistää ainakin tänne näkyville. Hyvästä kokonaisuudesta on "ihan pakko" antaa kybä :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tommi Isoaho - Saatto 05.06.2021

Tommi Isoaho - Saatto
Alku oli kuin Black Sabbathin ekassa levyssä, mutta sen jälkeen esiin vyörynyt biisi oli kyllä yllätys: ihka aitoa Suomi-iskelmää komeissa puitteissa jylhillä soundeilla toteutettuna ja hienosti sovitettuna. Tästä biisistä olisi nyt jo edesmennyt Yö-yhtye tehnyt takuuvarman hitin. Hienosti, varmasti, selvästi artikuloiden ja asiaankuuluvalla hartaudella laulettu. Sanoituskin solahtaa sujuvasti ja ongelmitta melodiaan. Komea biisi hienosti vedettynä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Laze on the porch 28.05.2021

Hillside Synths - Laze on the porch
Rentous, autenttisuus ja oikea tunnelma ovat aina kovaa valuuttaa tämäntyylisissä vedoissa. Biisin jäljet johtavat suoraan 60-luvulle jolloin instrumentaalibändit olivat kovaa valuuttaa sekä Suomessa että ulkomailla. Äänitys ja miksaus toimii tyylille uskollisesti eikä kaikkia särmiä ole hiottu pois; hyvä niin. Jos pitää väen väkisin huomauttaa jostain, niin biisi oli ehkä vähän yllätyksetön; vaan sellaisiahan ne usein tuppasit monasti olemaan "silloin ennenkin".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Yhden miehen pändissä 26.05.2021

POMB - Yhden miehen pändissä
Tämähän on jopa letkeämpi kuin kaukainen pikkuserkkunsa "Willie and Hand Jive" jota tuli yhdessä bändissä kelailtua. Aidot instrumentit ovat aina hienoja .. etenkin kun niitä osaa soittaa, kuten tässä. Homma toimii juohevasti koko ajan ja biisi kulkee ongelmitta ja kompuroimatta alusta loppuun. Hieno meininki! Omakohtainen tarina hauskasti riimiteltynä ja erittäin hyvin ilman turhia puristuksia tulkittuna on ilman muuta vahva kiitettävä suoritus. PS: Olen muuten huomannut omassa nykyisessä "bändissäni" ihan samoja fiboja, joten sikälikin biisi upposi hyvin. :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Thond3r - Kovaa rakkautta 22.05.2021

MC Thond3r - Kovaa rakkautta
Vilpittömän hauska ja hyvin tehty & tuotettu biisi joka toimii erityisen hyvin videon kanssa. Tämä on nyt niitä biisejä missä tulkinnan tahallinen epätarkkuus ei haittaa yhtään vaan se sopii tähän kokonaisuuteen oikein hyvin. Kovaa ja korkealta vetävä solisti siirtäisi biisin "ynnä muuta"- osastolle saman tien. Kitaroiden komea, mutta ei liian päällekäyvä murina on plussaa. Hyvä veto!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - Cold White Water 30.04.2021

Hut & Shack - Cold White Water
Biisin alku on kuin suoraan Italolänkkäristä mutta uudemmilla soundeilla vedettynä. Vahva ja selkeä melodia jossa sopivan tarttuva kertsi. Sanoitus on viitsitty tehdä vanhan liiton miestä miellyttävästi kunnon riimeihin. Suorastaan erinomainen ja ennenkaikkea biisiin eläytyvä vokalisointi; ihan kateeksi käy. :) Sovituksessa oli hyviä koukkuja ja normista poikkeavia soundeja, mutta jos oikein hakemalla hakee jotain pientä negaakin niin paikoin tavaraa oli ehkä jopa hieman liikaa. Mutta, mutta ... oikein hyvä biisi sielukkaasti vedettynä. Mitäs sitä muuta enää tarvitaan?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemu Ylimaan Alaska - Vuosi Elämästäni 18.04.2021

Teemu Ylimaan Alaska - Vuosi Elämästäni
Mainio biisi, joka poikkeaa rakenteellisesti jossain määrin ns. peruskaurasta. Sanoitus toimii oikein hyvin eikä teknisessä toteutuksessa tai biisiin sopivassa tanakassa sovituksessakaan ole mitään huomautettavaa. Persoonallinen laulusoundi ja rento esitystyyli sopivat tähän biisiin vallan mainiosti. Jostain muistin sopukoista tuli mieleeni hyvällä tavalla 60-luvun lopun USA:lainen veljesbändi "Sparks". Kiitettävä veto ilman muuta!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Anna mennä 20.03.2021

POMB - Anna mennä
Komea balladialku hienoilla soundeilla ... ja yllättävä käänne ihan toiseen tyyliin. Toimii! Hyvät ja kuulaat soundit kitaroissa joiden vastapainona tanakka basso ja sopivan tiukasti napsuva rumputyöskentely. Miksauksessa on onnistuttu taikomaan erittäin ilmava yleistunnelma eikä niin kovin yleisestä keskialueen tukkeutumisesta ole minun korvissani tietoakaan. Vasen - oikea -akseli on hienosti käytössä koko leveydeltään jolloin kaikki esityksen elementit erottuvat kunnolla toisistaan. Teknisesti erittäin miellyttävästi toteutettu. Melodia on tuoreen oloinen ja kertosäe helposti tarttuva, mikä on tietysti ensiarvoisen tärkeää nimenomaan tässä musagenressä. Hyvin istuvissa ja vanhan liiton riimeihin rakennetuissa sanoissa on aitoa sanomaa kuten aiemmissakin biiseissä; sekin on kovasti arvostettavaa. Persoonallinen kokonaisuus, josta tekijän ääni ja tyyli on helposti tunnistettavissa. Sitä ominaisuutta monet ammattilaisetkin etsivät omiin biiseihinsä itku kurkussa, mutta sinulta se tuntuu tulevan luonnostaan ja pakottamatta. Erittäin hyvä esitys!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Cyklistit 15.03.2021

POMB - Cyklistit
Mukava yhdistelmä: bluespohja ja positiivinen elämänasenne. Biisejä syntyy näköjään ja todistetusti myös ilman kärsimyksiäkin. Sopivan rento meininki sekä laulussa että koko taustassa. Sanoituksessa on hauskasti parissa kohtaa käytetty ylitiivistä tekstitystä, joka kyllä toimii kun sen tekee tarpeeksi hyvin. Perheen fillariretki ei ole ihan niitä tavallisimpia aiheita, joten siitä saa ilman muuta ison plussan. Paatuneeseen korvaani ei myöskään tarttunut yhtymäkohtia mihinkään aiemmin kuulemaani, mikä sekin on hieno saavutus. Tässäkin studiossa tuntuu tapahtuvan vähän samaa kuin omassani: tekijä solistin roolissa tulkitsee tekstiä muutamin paikoin hieman toisin kuin mitä tekijä sanoittajana on kirjoittanut. :D Mutta so not, mainio veto!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Calling to explain 12.03.2021

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet  - Calling to explain
Todella hauska biisi hyvällä fiiliksellä toteutettuna. Toimiva melodia mainiolla vokalisoinnilla ja asiaankuuluvilla instrumenteilla täysin luomuna vedettynä, mitäs tässä muuta tarvitaan? Kaikki tärkeä kuuluu oikein hyvin ja mukavassa balanssissakin. Tuli ihan mieleen Ruotsinpyhtään bluegrass-festivaalit tuossa melkein naapurissa; ei tämä veto kalpene yhtään siellä kuullun annin rinnalla. Ei muuta kuin pari apusoittajaa matkaan ja keikkabussin keula kohti Ruotsinpyhtäätä (mutta vasta vuonna 2022 koska tämän kesän festivaali on ymmärtääkseni peruttu). Jos jotain voisi toivoa, niin ainahan biisin sanat voisi pistää tännekin näkyviin vaikka laulu tässä esityksessä kuuluikin erinomaisen hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Millonhan mä opin 20.01.2021

POMB - Millonhan mä opin
Oikein mukava ja rauhallinen biisi, jonka fiilistä tausta tukee juuri oikealla tavalla. Sanat, joissa on vakavampi sanoma, ovat usein minun makuuni liian julistavia tai paatoksellisia; tässä ei onneksi ole tuollaisiin tunnelmiin sorruttu. Miellyttävä-ääninen laulu soi kadehdittavan hienosti ja vireessä koko ajan eikä biisin soundeissakaan ole mitään vikaa. Instrumentitkin erottuvat kunnolla toisistaan. Arvostan kovasti oikeita instrumentteja ja aitoa soittoa; tulee ihan mieleen ajat kun itse nauhoittelin biisejä 8-raita-Fostexille yli 25 vuotta sitten. :-) .
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Jungle Jam 10.01.2021

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet  - Jungle Jam
Onpas taas tanakkaa ja juurevaa instrumentaalimeininkiä. Veikkaan, että tällä saa tanssilattian äkkiä täyteen. Soundit toimivat ja instrumentit on saatu kaikki kuulumaan ja erottumaan, mitä ei läheskään aina tapahdu. Enpä muista moista biisiä koskaan ennen kuulleeni, joten parin lauseen taustakatsaus kappaleen historiaan olisi ollut ihan kiva lukea. No, eihän tuo tietysti kuunteluun vaikuta sitä eikä tätä. Kitarasooloa olisin mieluusti kuunnellut kauemminkin silläkin uhalla että biisi olisi venynyt nykyisestä aika lyhyestä 3:11 pituudesta vaikkapa parillakymmenellä sekunnilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - Moi, moi vaan (Hey, Hey, hey) (Blues Section cover) 09.01.2021

Covers of 60's and 70's R&B classics - Moi, moi vaan (Hey, Hey, hey) (Blues Section cover)
Kiitos kovasti kommentistasi. Olet asian ytimessä eli versioni ovat aina hatunnosto alkuperäisille ja ehkä jo hieman unohtuneillekin biiseille ja tekijöille, joista yritän kertoa jotain pienen taustatarinan muodossa samalla kun yritän löytää biiseihin vähän jotain omaakin sovituksellista panosta. Ja hyvä jos versionikaan ei pahemmin tökännyt vastaan. Wigwamin Nuclear Nightclub löytyy myös minun levyhyllystäni ja onhan se aivan mahtava levy. Yhdessä bändissä testasimme "Onko Reetu valmis" ja kun biisiä harjoiteltiin oikein huolella, niin löytyihän se Reetukin lopulta aika mukavasti biisin hankalista ja laskemaankin pakottavista jaoista huolimatta. Rohkenen epäillä, että tämä ei jää historiasarjani viimeiseksi Pembroke-biisiksi. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Roihuvuoren tonttu (Yksinäisen miehen Joulu) 25.12.2020

Jyrkimmät Mahalaskut - Roihuvuoren tonttu (Yksinäisen miehen Joulu)
Tiimimme kiittää kaikkia niitä, jotka jaksoivat kommentoida kisabiisiämme niin täällä kuin äänetysketjussakin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu feat Jarkko & Mimmi - Joulun valo 18.12.2020

Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu feat Jarkko & Mimmi - Joulun valo
Tuoreen tuntuinen biisi, josta ei tule suoraa mielleyhtymää mihinkään tuntemaani kappaleeseen (kitarasoolosta tosin tulee etäisesti mieleen "Laylan" loppuosa, mutta sehän ei ole huono asia). Aitoa ja raikasta kotimaista joulumeininkiä punaisessa tuvassa, jonka perunamaa on asiaankuuluvasti lumen alla. Minimalistinen tuotantotyyli sopii tällaiseen esitykseen erittäin hyvin. Laulu kuuluu selvästi, mutta basso ja rummut ovat hieman liian pinnassa ja peittävät muun taustan ainakin omissa luureissani. Sanat voisivat totta kai olla näkyvillä, mutta kyllä viesti meni perille ilman niitäkin. Kisabiisi, ei siis pisteitä nyt koska kisa on vielä kesken.

Kommentti kappaleesta Kuuntele What the Moon Brings - Luuk. 2:19 18.12.2020

What the Moon Brings - Luuk. 2:19
Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ... kaunista ja hyvä idea, mutta biisinhän piti kai olla uusi? Vaan mistäpä minä sen varmaksi tietäisin. :-o

Kommentti kappaleesta Kuuntele Humppahiomo - Free Rudolph 17.12.2020

Humppahiomo - Free Rudolph
Amerikkalaista joululaulutyyliä yli puolen vuosisadan takaa; taitaa olla kisassa ainoa lajissaan. Asianmukaiset tiut ja kaikki tarpeellinen on mukana "Radion Sinfoniaorkesteria myöten" kappaleeseen sopivan tunnelman luomisessa. Hauska ja toimiva sommitelma jossa on nähty paljon vaivaa ja josta tulee hetkittäin mieleen jopa Spike Jones; ja sehän ei ole ollenkaan huono asia. Harmi, että vokaalit jäivät vähän instrumenttien alle, joten tarinasta ei saa kunnolla selvää. Sanat olisikin mukava saada näkyviin. Kisatilanne estää antamasta pisteitä etukäteen tällekin persoonalliselle teokselle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Valepukkien Joulu 16.12.2020

U.K. Arpo & Täyskeno - Valepukkien Joulu
Hyvää Itämaista joulua! Irwin ja Veksi ovat heränneet henkiin ja kohdanneet Jaakko Tepon. Niin aidon aitoa Suomi-rautalanka-iskelmää kuin olla ja voi. Komppi kulkee justiinsa oikealla tavalla ja kitaroissa on tismalleen ne soundit kuin pitää olla. Hauska ja kahta kovinkin ajankohtaista aihetta käsittelevä huolella rakennettu sanoitus, jossa vielä "valepukillakin" on sisäänrakennettuna kaksi eri merkitystä. Muusta meiningistä poikkeavasta Introsta ja C-osasta plussa; itämainen vivahde toimii näissä biiseissä aina. Kun vokalistikin osuu omalla persoonallisella tavallaan maaliin, niin mitäs sitä enempiä pyytelemään. Tekisi mieli jakaa pisteetkin, mutta ei vaan pysty kun kisa on kesken. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Brutal Anger - Joulumieli 16.12.2020

Brutal Anger - Joulumieli
Far out! Erikoisin veto vähään aikaan ja täysin osaamisalueeni ulkopuolella: laulu, jossa pääosin puhutaan siinä kohtaa missä normaalisti on melodia, sanat ovat ns. suoraa lyriikkaa lähes ilman minkäänlaista riimitystä ja jokainen säkeistö taitaa mennä vähän eri tavalla (ehkä?). Tätä on pakko kuunnella tajunnanvirtana eikä tavallisena biisinä. Vaati toisenkin kuuntelukerran, että biisiin pääsi jotenkin sisään. Sanoituksessa on selvä sanoma ja inhorealistinen kuvaus Joulun n. lieveilmiöistä. Vielä kun kertosäkeeseen pistäisi "poliisit on ovella" siihen missä on "Joulu on jo ovella" niin täysi kattaus olisi valmis. :D Onko kyse metalli-punk-Joulu-parodiasta vai ei? Siinäpä pulma jota mietin seuraavaksi. Jos tarkoitus oli hämmentää sekä joulubiisisoppaa että isoa osaa kuulijoista, niin siinä onnistutaan paremmin kuin hyvin. :) Bändin nimeä mukaileva tukeva ja repivä tausta, josta vokaalit kuitenkin erottuivat kitaravyörytyksestä huolimatta ihmeellisen selvästi, sopii biisin sanomaan paremmin kuin hyvin. Vielä ei tarvitse antaa numeroa kun kisa on kesken.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cedar Bears - Christmas Skies Are Falling Down 14.12.2020

Cedar Bears - Christmas Skies Are Falling Down
Olen yllättynyt, sillä odottamani tajunnanvirta onkin tällä kertaa erittäin helposti ymmärrettävässä muodossa. Taustassa ja laulussa on hienot, eteeriset ja jotenkin avaruusmaiset soundit. Kun kaikki tuntuu olevan oikein mukavasti balanssissa keskenään ja kun sanoissakin on selkeä sanoma, niin siinähän on joulubiisi valmiina. Pisteiden anto tässä vaiheessa jää kisan vuoksi väliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POMB - Joulusaunaan 14.12.2020

POMB - Joulusaunaan
Erittäin tyylikäs kokonaisuus. Akustiset instrumentit soivat erittäin hienosti osaavissa käsissä. Hyvä, rauhallinen, biisiin sopiva ja toimiva sovitus. Jouluun keskittyvästä sanoituksesta plussa. Hienosti ja konstailemattomasti laulettu; sanatkin ovat niin huolelleisesti artikuloidut, ettei biisin sanoituksen puuttuminenkaan haitannut. Tätä kuunnellessa kiire ja häly unohtuvat ihan niin kuin joulusaunassakin. Pulinat pois; komea veto. Arvosanan jätän nyt antamatta, koska kyse on kisabiisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Christmas in Love 2020 13.12.2020

Karisma - Christmas in Love 2020
Taisin olla yksi niistä joka toivoi viime vuonna pitempää biisiä. Nyt se saatiin ... ja kyllä kannatti odottaa. Biisihän on vähintään yhtä hyvä kuin Iso-Britannian Euroviisubiisit 60- ja 70-lukujen taitteessa. Todella tarttuva melodia ja erinomaisen koukuttava kertsi. Juuri sopivassa määrin tuttuja elementtejä, jotta biisi tartuu kuulijaan heti. Erittäin hyvä tausta, hieno sovitus ja erittäin hyvin laulettu. Myös miksaus ja instrumenttien sijoittelu on ihan napakymppi tällaiseen biisiin. Pisteitä en voi antaa koska kisa on vielä kesken ... mutta onhan tämä aivan hemmetin hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhä-Syndrooma - Ken ovehen kolkuttaa 13.12.2020

Pyhä-Syndrooma - Ken ovehen kolkuttaa
Alkuriffi oli kuin suoraan Black Sabbathilta ... hyvä, hyvä. Kolme erityylistä solistiosuutta, josta erityisesti pisteet hemmetin hienosta kertosäkeestä, sen tulkinnasta ja taustakuorosta. Normaalista poiketen myös mörisevästi laulusta sai selvää. Komppi ja kitarat jyräävät oikein huolella ja muukin sovitus toimii genren mukaisesti. Kun sanoituskin oli viitsitty riimitellä Vanhan Liiton miestä miellyttävällä tavalla, niin mitäpä sitä muuta tarvitaankaan. Aika kaukanahan tämä on perinteisestä joululaulusta, mutta minua se ei tässä biisissä haitannut koska toteutus oli erittäin hyvä. Mainiosta vedosta huolimatta en suostu antamaan pisteitä tässä vaiheessa koska kyse on kisabiisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Joulurauha Vaasankadulla [feat. protokollapäällikkö] 13.12.2020

Elektroborgå - Joulurauha Vaasankadulla [feat. protokollapäällikkö]
Tanakkaa meininkiä ja erikoinen toteutus. Olikohan biisin alussa ollut kyse jouluruuhkasta? Tulihan sieltä Joulurauhan julistustakin, joten joulubiisistähän tässäkin on selvästi kysymys. Mukana on erittäin paljon kaikkea joten kuuntelijalle tulee hetkittäin runsauden pulaakin. Biisin puolivälissä juopunut isä kaatoi kuusen joka syttyi palamaan ja iski kinkkuveitsen vahingossa polveensa, mistä syystä paikalle mentiin pillit vinkuen. Naapurissa bileet vaan jatkuivat vaikka puoli taloa oli tulessa. In Finland we have a thing called "reilu meininki". Hauska "keitos" kaiken kaikkiaan. Kisabiisille en valitettavasti annan bojoja vielä tässä vaiheessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele W.O.E. - Joulu (on taas) 13.12.2020

W.O.E. - Joulu (on taas)
Oikein rapakka punk-veto ja tyylin mukainen lähestymistapa vanhaan ja perinteiseen Joulu-instituutioon. Riimit juoksevat mainiosti ja vaivattomasti melodian mukana. Tukeva komppi ja sopivan purevat kitarat suorastaan vyöryvät päälle, mutta siitä huolimatta sopivan reteästä laulusta olisi saanut selvää ilman kirjoitettuja sanojakin. Miksaukseen on jätetty tarpeellinen määrä rosoa, joka sekin kuuluu asiaan. Kelpo veto, mutta koska on kyse kisabiisistä, en anna tällä kertaa pisteitä vielä tässä vaiheessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrkimmät Mahalaskut - Roihuvuoren tonttu (Yksinäisen miehen Joulu) 13.12.2020

Jyrkimmät Mahalaskut - Roihuvuoren tonttu (Yksinäisen miehen Joulu)
Kiitos Popkorni kommentistasi! Päätin tietoisesti tehdä tällä kertaa jotain oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Kappale lähti liikkeelle perinteisestä molliblues-soinnutuksesta Cm - F7 johon kokeilin erilaisia melodioita ja kirjoitin kelvollisen tuntuiset pätkät pahveille. Sitten otin muistiinpanojeni parhaimmat palat ja rakentelin niistä biisin. Sovitusidea kypsyi pikku hiljaa biisiä rakennellessani. Tein ensin itse koko sanoituksen, joka ei mielestäni sopinut kappaleen tunnelmaan joten hylkäsin sen ja kelpuutin jatkoon vain 2. säkeistön ja kertsin. Vanha soittokaverini Plastic tarjoutui ystävällisesti rakentelemaan niiden lisäksi kolme uutta säkeistöä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C U R V E D - Nothing hurts like that 28.11.2020

C U R V E D  - Nothing hurts like that
Tyylikästä meininkiä ja hallittu & viimeistelty kokonaisuus kuten aina. Vokaalit toimivat todella hienosti hienosti olivat ne peräisin mistä hyvänsä. Tunnelma on jotenkin odottava ja samalla jännän uhkaava. Toimii sopivan tukevasti ilman rumpujen jytkettäkin. Soundit ovat kohdillaan ja biisi hyvin miksattuna koko kentän leveydelle. Mitäs sitä muuta ihminen tarvitsisi? Kiitettävä veto ilman muuta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Swings and Roundabouts 08.10.2020

Paul Leslie orkestereineen - Swings and Roundabouts
Biisi, joka toimisi mainiosti jonkun 70-luku-henkisen agenttisarjan tunnarina. Kitarastemmat soivat mukavasti yhteen; tällaista "tuplakitarointia" ei nykyisin ihan hirveästi kuule. Monipolvinen sovitus toimii erinomaisen hyvin eikä minkäänlainen tylsistyminen ehdi vaivata kuulijaa ennen kuin biisi onkin jo loppunut. Tummat sounditkin toimivat tällaisessa asiayhteydessä mainiosti. Laulua ei tullut yhtään ikävä. Toimiva kokonaisuus kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Viesti 08.10.2020

Paul Leslie orkestereineen - Viesti
Zorbas Jordaniassa. Far out! Muuta ei puutu kuin Pensselisetä tai Pizza Enrico vokaaleista. Mielenkiintoinen ja omaperäinen coctail sekä instrumentaalisesti että rytmisesti. Meno on samalla tiukkaa mutta rentoa, mikä ei kovin usein onnistu samassa biisissä mutta nyt onnistui. Hyvän fiiliksen biisi josta ei voi olla tykkäämättä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Magic Lantern 04.10.2020

Audio Society - Magic Lantern
Nyt on kyllä kaunis teema johon tuo Jumbon soundi sopii paremmin kuin samanniminen ostoskeskus Helsinkiin. Sopivasti vähäeleinen sovitus tukee teemaa oivallisesti. Instrumentit on sijoiteltu siten, ettei mikään niistä tunnu syövän toista eikä mikään jää mitenkään jalkoihin; hyvä niin. Sähköiset soittimet on fiksusti miksattu akustisen äänimaailmaa tukemaan vaan ei hallitsemaan. Mukavan levollinen tunnelma säilyy koko kappaleen ajan ja sopii todistetusti saunan ja sikarin jälkeen erinomaisen hyvin. Tämäkään kappale ei laulua tai sanoituksia kaipaa vaan toimii pelkän instrumentaalimelodian varassa. Olisihan tätä kuunnellut vähän pitempäänkin vaikka parin minsan pituus ei toki häviäkään kestollaan 60-luvun singleille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Forget Me Not (Lemmikki) 04.10.2020

Audio Society - Forget Me Not (Lemmikki)
Tässä on tietynlainen luomusoundi ja livemeininki viety ihan päätyyn asti. Instrumentit erottuvat oikein hyvin toisistaan. Jos pitäisi sanoa, mitä genreä biisi edustaa niin ehkä se sijoittuisi jonnekin kantrin ja iskelmän välimaastoon. Soolokitara vetää täysin tyylipuhtaan soolon ja muukin tausta soi komeasti kuten aina. Eihän tässä lausolistia kaivata koska perusmelodia on sen verran pelkistetty, että se sopiikin mielestäni paremmin instrumentaali-improjen pohjaksi kuin laulettavaksi. Kun luin biisin nimen niin luulin, että kyseeessä olisi jonkinmoinen muistokirjoitus entiselle lemmikille. No, onneksi olin väärässä minkä esittelyteksti + kuva oivasti paljastivat. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Valitettavasti 28.09.2020

U.K. Arpo & Täyskeno - Valitettavasti
Joo --oo :-D Kitara, niin kuin koko biisikin, soi komeilla ja letkeillä boogi-blues-soundeilla. Jälleen kerran mainiot sanat jossa tarinaan sisältyy myös opetus: käärinliinassa ei ole edelleenkään taskuja. "Valitetta-tetta-valitettavasti" kuoro oli mainio oivallus. Sanoituksen maailmaan napakasti osuva laulusoundi ja -tapa on niin persoonallinen, että tekijän pystyisi poimimaan isommastakin joukosta esityksiä. Se on jo aikamoinen arvo sinänsä ja helpompi sanoa kuin toteuttaa. Näitä vaan lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TMST Experience - Mukkulaan 28.08.2020

TMST Experience - Mukkulaan
Mukavasti rullaava biisi, toimivat sanat ja ilmavat soundit levitettyinä laidasta laitaan. Solistin ääni on oikein miellyttävä ja artikulointi selkeää; sanat ja biisin viesti selviävät ilman kirjoitettujen sanojen lukemistakin. Hatunnosto erityisesti sille joka tekee biisejä omasta kotiseudustaan. Kertosäe jää helposti päähän, ja sitähän kunnon pop-iskelmä tarvitsee. Siinähän nuo tärkeimmät jo tulivatkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TMST Experience - Häme Anthem 27.08.2020

TMST Experience - Häme Anthem
Hienosti soitettu ja erittäin hienosti sovitettu paikallinen ja perinteisempi vastine Jimi Hendrixin Woodstock-vedolle. Tällaisen version kehtaisi soittaa virallisemmissakin tilaisuuksissa ilman että kutsuvieraatkaan vetäisivät herneet nenuunsa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Toisistamme Jatkuvalla Lomalla 27.08.2020

U.K. Arpo & Täyskeno - Toisistamme Jatkuvalla Lomalla
Hienoa! Tämähän on vähintään (!) yhtä hauska kuin Jaakko Tepon parhaimmat vedot. Pitkä sanoitus jossa riimit toimivat Vanhan Liiton tapaan kuin juokseva vesi. Kantri-tausta rullaa vaivattoman tuntuisesti ja koko äänityksen balanssi on erinomainen. Laulu kuuluu kunnolla niin kuin sen tuleekin kuulua tämänkaltaisissa biiseissä. Aika harvoin biisi naurattaa ääneen, mutta nyt niin tapahtui. Veikkaan että aika moni poika samaistuu tähän ns. kybällä joten senkin vuoksi on pakko antaa 10 bojoa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele U.K. Arpo & Täyskeno - Totuuden Jäljillä 24.08.2020

U.K. Arpo & Täyskeno - Totuuden Jäljillä
Jiihaa... takavasemmalta hiipii jostain syystä biisin alussa mieleeni Badding, MA Numminen ja Suomen Talvisota. Oikean letkeää ja tyylipuhdasta kantrimeininkiä jossa melodiakin kuulostaa ihan omalle eikä lainatulle. Hauskat sanat, jotka rimmaavat hyvin ja sopivat kohdalleen ilman puristusta. Kertsissäkin on selvä koukku eli "kolme viisasta miestä". Soolokitaran soundi oli aivan erinomainen. Kiitettävä veto, ei siinä sen kummempaa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Kun ilta saapuu Mukkulaan 20.08.2020

Paul Leslie orkestereineen - Kun ilta saapuu Mukkulaan
Silkkaa lattarijatsia, hienoa. Erinomaisen hyvin, aika lailla Wes Montgomerymaiseen tyyliin soitetut kitarat eikä muutakaan meininkiä parane moittia. Komppi keinuu todella mukavasti. Kun sounditkin ovat kohdallaan niin sehän on siinä. Biisissä on niin hieno melodinen meininki, ettei lauluakaan osaa kaivata. Mukkulahan on kaupunginosa Lahdessa, joten hämmästyisin jos tekijäkin ei olisi sieltä kotoisin. Hieno biisi ja tyylikäs toteutus! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - Don't Take Me Alive (Steely Dan cover) 15.08.2020

Covers of 60's and 70's R&B classics - Don't Take Me Alive (Steely Dan cover)
Kiitos kovasti rakentavasta kommentistasi! Taustalaulut on rakenneltu Melodynessä varsinaisen lauluraidan kopiosta. Stemmojen rakentelu muuttaa ääntä ja äänen väriä sitä enemmän mitä korkeammalle stemma nousee. Tuo kopiointi tietysti selittää senkin, miksi background vokaalit ja main vokaali osuvat lähes perfect kohdalleen toisiinsa nähden. Ns. lauluni (kutsun itse sitä tulkinnaksi) nyt on mitä on ja ääneni on luonnostaan matala ja suttuinen. Koska en ole lähellekään laulajaa, niin yritän keksiä kaikenlaista jippoa jolla puutteet saisi painettua enemmän taka-alalle. Hyvä ettet ole kuullut alkuperäistä lauluraitaa. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Twistin sointi 28.07.2020

Paul Leslie orkestereineen - Twistin sointi
Yllätys, yllätys ... eihän tämä olekaan twistiä. :-o Rokettirollia swingimausteilla ... ja sehän toimii aina. Biisi voisi olla suoraan Nummisen ja Baddingin Suomen Talvisodan ohjelmistosta. Hauskat sanat istuvat hyvin rentoon meininkiin; itse asiassa sen verran hyvin että ne kärsisi pistää tänne näkyviinkin. Biisi kestää selvästi useammankin kuuntelun ja tanssikansa painaisi tätä hullun lailla ympäri lavaa. Kun aina pitäisi sanoa jotain ylöspäin rakentavaakin, niin tässä versiossa peruskomppi oli ehkä hieman liikaa pinnassa ja vähän liiankin paksun tuntuinen. Mutta siitä viis; oikein kelpo veto kaikkiaan ansaitsee ysin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paul Leslie orkestereineen - Kaidan tien kulkija 26.07.2020

Paul Leslie orkestereineen - Kaidan tien kulkija
Rehellistä suomalaista tanssimusiikkia asiaankuuluvilla genren soundeilla. Silmät kiinni ja lavalauantai Tirvan tms. lavalla on saman tien käsissä. Melodia toimii mutkattomasti ja kertsi jää sopivasti pyörimään päähän. Stereokuvan äärilaidatkin on otettu tuotannossa käyttöön jolloin istrumentit erottuvat mukavasti toisistaan. Perinteisistä aineksista on jälleen syntynyt uusi biisi, jota en yhdistänyt mihinkään aiempaan kuulemaani sävellykseen. Tasaisen varma esitys, jota olisi ehkä voinut värittää jonkinmoisella pienellä sovituksellisella irtiotolla sopivassa kohdassa. Hienoa, että täällä on tarjolla tämän tyylistäkin musiikkia. Sille on olemassa Suomessa erittäin vankka kuulijakuntansa mm. lavatanssien harrastajien ja radion kuuntelijoiden parissa. Harmi, että Harju&Pöntisen toiminta lopetettiin; siellähän tällaiset kappaleet olivat suorastaan kantavana voimana.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Appalachian Rose 16.07.2020

Dusty Riders - Appalachian Rose
Jaahas, sitähän on päästy tekemään uusi biisi ilman mainostuksia jotenkin puolisalaa ;-). Hyvät, tukevat ja asianmukaiset soundit sähkiksissä joita heleästi soivat akustiset kitarat tukevat mukavasti. Perinteisistä nuotinnoksista ammentava melodia toimii mainiosti enkä (taaskaan) pysty sanomaan että biisi muistuttaisi sävelkulultaan mitään aiemmin kuulemaani, mikä on huomionarvoista sekin. Toteutuksessa on juuri sopiva määrä tähän tyylilajiin kuuluvaa rosoa. Stereokuva on venytetty ihan äärimmilleen mikä luo mukavasti omaa tilaa kullekin soittimelle. Muutamassa kohdassa joku soittimista loi hiukan kumisevaa soundia, mutta ei sekään live-tyyppisessä tuotannossa mitään haittaa. Miellyttävä kuunteluelämys jälleen kerran ja kaiken kaikkiaan. Pitääpä pistää toiseen kuunteluun saman tien.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin kisabiisit - Vihreä Jazz-pupu 18.05.2020

Jamsterin kisabiisit - Vihreä Jazz-pupu
Nokkahuilu-funky-jatsia; ei paha sanoisi Jorma U. Huilu soi teknisesti sillä tavalla kuin sen pitääkin ja löydetty huilusoundi toimi tässä genressä suorastaan erinomaisesti. Tausta svengasi ainakin minua miellyttävällä tavalla. Komea esitys kaiken kaikkiaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Ime huiluu 18.05.2020

GLOAMiNG - Ime huiluu
Heviriffejä nokkahuilulla. Far Out! Toimiva sovitus, vaikka huilun impro menikin puolivälissä ns. jatsiksi. Tämä hymyilytti ainakin minua, joten veto oli selvästi enemmän kuin OK. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilipa-Kostiainen - Elämäm kova huilu_koulu 18.05.2020

Kilipa-Kostiainen - Elämäm kova huilu_koulu
Seuraavaksi heitetään Apocalyptica luiskaan kun Kostiainen alkaa vetää Metallicaa nokkahuilulla. Siitä on selvät enteet olemassa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Multishape kisabiisit - Longing 18.05.2020

Multishape kisabiisit - Longing
Jälleen mainio ehdokas kuvittelemaani Keskiaika-TV-sarjaan. Lisäpinnat ns. livemeiningistä paitsi soitossa, myös äänityksessä. Sovituksessakin oli jaksettu nähdä vaivaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - Strange Brew (Cream cover) 07.05.2020

Covers of 60's and 70's R&B classics - Strange Brew (Cream cover)
Kiitoksia kovasti positiivisesta arviosta. Pääsin tulkitsemaan tätä kauan sitten yhdessä ei-keikkailleessa autotallibändissä, joten biisi on vieläkin jotenkin selkäytimessä ... tosin tällä kertaa rapeat 2,5 sävelaskelta matalammasta sävellajista. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - Crosstown Traffic (Hendrix cover) 03.05.2020

Covers of 60's and 70's R&B classics - Crosstown Traffic (Hendrix cover)
Kiitos IT hyvistä kommenteistasi. Laulun heikkoudet ovat valitettavan hyvin tiedossani, mutta niillä mennään mitä on. Pakko vetää itse kun muitakaan ei tunnu nurkissa pyörivän. :-D Pyrkimys vokaaleissa oli tiukkuuden asemasta rentouteen, mutta ehkä se meni vähän överiksi eikä toimi tavalla jota tavoittelin. Nuo intron vokaalit ovat siitä syystä mukana, että muistaakseni originaaliversiossa on jonkinmoinen scat-laululta kuulostava stemma taustalla kitaran kanssa unisonossa. Oma ratkaisuni oli tehdä jotain vähän eri tavalla ja nostin scat -osuuden pintaan ja pidin kitaran taustalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Covers of 60's and 70's R&B classics - Crosstown Traffic (Hendrix cover) 03.05.2020

Covers of 60's and 70's R&B classics - Crosstown Traffic (Hendrix cover)
Terve A! Ja iso kiitos kommentistasi. Osaavien kollegojen kommenteista on aina paljon hyötyä. Projetissani on selvästi pätkä tietoista suuruudenhulluutta mukana, mutta tässä iässä ei ole oikeastaan enää ole mitään menetettävää. Siispä päätin tehdä myös Hendrixin ohjelmistoa niin asia ei jää vanhainkodissa harmittamaan. :D Olet pilkulleen oikeassa siinä, että englanti ei minulta suju ollenkaan, koska olen sen ajan lapsi kun lukiossakin kielitunneilla käänneltiin tekstejä kumpaankin suuntaan ... vaan ei kuunneltu tai puhuttu. Suomi ei tässä biisissä valitettavasti onnistunut esityskielenä tunnetuista syistä. :( Olen kuunnellut biisiä aikanaan paljonkin, mutta viimeaikoina en lainkaan. Siksi en yhtään muistanut miten se väliosan puhelaulu originaalissa menee. Pahvissa on siinä kohtaa ainoastaan tilaan hädin tuskin mahtuva teksti ilman nuotin nuottia. Siispä vedin kohdan prima vista-pohjalta. Jotain positiivista sentään tässäkin oli: hyvä ystäväni Plastic kertoi ensi kertaa kuulleensa ja myös ymmärtäneensä mistä laulussa on kysymys. Muutenkin Jimin laulutyyli on niin originelli, että tuskin samaan pystyisin edes harjoittelemalla. Joku saattaa ihmetellä miksi alussa on liikenneruuhkatehosteita vaikka biisi ei liikenteestä kerrokaan. Se johtuu siitä, että suomalainen tekstini olisi siitä kertonut. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Figure this out - Suviyön twist 30.04.2020

Figure this out - Suviyön twist
Tulee ihan mieleen kun esiteinipoikana käytiin Väksyn lavan ulkopuolella kuuntelemassa aidan takana bändejä. Jos tässä ei ole kesä mukana, niin missä sitten on, häh?? :-o

Ehtaa rautalankameininkiä live-otteella. Eikä tähän tyylilajiin liika puleeraus olisi sopinutkaan. Päämelodia olisi ehkä voinut paikoin olla vähän enemmän pinnassa, nyt se katosi ajoittain runsaanpuoleiseen taustaan (tai voihan olla, että vikaa on kuulokkeissanikin). Oikein mukavanoloinen nostalgiaveto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tequila (cover) 12.04.2020

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tequila (cover)
Iso käsi kollega Digiukselle pitkästä palautteesta. :) A A & R-V on kääntänyt tähtäimen covereihin koska se on sopimusteknisesti paljon yksinkertaisempaa ja ennen kaikkea varmempaa. Ei mene eläkeläisen harvenevat loppuelämän päivät sanoituslupien vartoomiseen. :D Alkuosassa on kaksi sointua (vuorotellen C ja Gm7/Bb) ja väliosassa neljä (vuorotellen Cdim, C ja siihen päälle ihan loppuun D7 ja G7). Eri sointuja on siis abouttiarallaa noin suurinpiirtein viisi joten aika lailla Aimon tykkäämällä minimalistisella meiningillä mennään. Löytyyhän se Tequila filmissä ainakin täältä: https://youtu.be/uDb00Mx7D7g :D Aimo imi itseensä biisin alun pellinkupukilkatuksen silloisen bändinsä rumpalin Haten Tequila-kompista. Mutta huonostihan se tosiaan sopii siihen vaiheeseen kun Tequilat on juotu ja alkaa armoton arkiaamu. :-p Mutta sikäli meni tällä kertaa kivasti, ettei Hatellakaan ollut mitään negatiivista kommenttia heitettäväksi vanhan vedon lämmittelystä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Yksinäinen kulkija 05.04.2020

P. M. Kostiainen Project - Yksinäinen kulkija
Jylhää meininkiä joka sopii oikein mallikkaasti tekstiin. Vokaalitulkinta on sen verran persoonallinen, että se jää varmasti mieleen; siitä joko pitää tai ei. Minusta se sopii kuitenkin tähän biisiin erinomaisen hyvin. Tanakka komppi ja kokonaisuuteen istuvat kitarat soivat todella komeasti. Kaikenkaikkiaan uskottava ja henkilökohtaiselta tilitykseltä tuntuva kokonaisuus. Arvaan tekijän taustoja sen kummemmin penkomatta ihan vaan "maalikylän" perusteella, että liikutaan Pohjois-Suomessa. Itse pidän vanhan liiton miehenä siitä, että riimitys tehdään viimeistä piirtoa myöten kohdalleen. Tässä ei siinä suhteessa olla ihan maalissa, mutta kuitenkin erittäin lähellä. Komea kokonaisuus ja hieno tunnelma, biisi toimii kuin pohjoinen unelma. Siitä Kostiaiselle yhdeksän bojoa ja päälle sylillinen hojo-hojoa (mitä se sitten lieneekään?) :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Lomaa ja aurinkoa 03.03.2020

P. M. Kostiainen Project - Lomaa ja aurinkoa
Moog Konttinen & Pelle Miljoona meets Eppu Normaali! Erittäin toimiva kesäbiisi, tyyliin sopivat perinteiset kitarasoundit, tymäkkä komppi ja sopivan särmikäs laulu. Kestää toisen ja kolmannenkin kuuntelun. Selkeä melodia jossa erityisesti kertsi jää helposti päähän koukkuna pyörimään. Mallikas veto kaiken kaikkiaan. Miksi en antanut täyttä kymppiä? Ns. Vanhan Liiton miehenä kaipasin vähän tarkempaa riimitystä sanoihin; sitäkin toki oli mutta vain osittain. Uudemman Liiton miehille tuolla seikalla ei tietysti ole mitään väliä. :-D Ja onhan biisintekijälle aina hienoa, että joku ulkopuolinen esittää oman kappaleen. Onneksi olkoon siitä(kin). :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele soft.trauma - Oodi Auroralle 29.01.2020

soft.trauma - Oodi Auroralle
Huilun teemasta tuli välittömästi mieleeni Robin Hood iloisine veikkoineen. Pelkistetty ja rauhallinen toteutus, jota edes Nottinghamin sheriffin läsnäolo ei ole onnistunut pilaamaan. Tämähän kelpaisi tunnariksi vaikkapa jollekin n. 1200-luvulle sijoittuvalle 15-osaiselle brittiläiselle TV-sarjalle. Jos jotain saisi toivoa, niin A-osankin pianosäestys voisi olla hieman irtonaisempi vaikka luulenkin, että valittu tanakka säestystyyli johtuu siitä ettei kappaleessa ole lyömäsoittimia eikä bassoa. Tämäntyylisessä kappaleessa lyhyt kestokaan ei haittaa mitään. Persoonallinen ja hyvä veto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Meanwhile - You Make 14.01.2020

Meanwhile - You Make
Komppi, laulu ja kuorot toimivat erinomaisen hyvin. Tästä tulee hyvällä tavalla Pepe Ahlqvist mieleen; sovitukseen pätkä huuliharppua mukaan niin täydestä menisi. Tiukka, mutta samalla letkeä ja sopivan rento meininki. :) Jos exä saa aikaan tällaisen latauksen, niin olisi hauska kuulla kuinka kovaa kamaa nyksästä syntyisi. Ehkä se kuullaan seuraavassa kisassa. :D Kun on kisabiisistä kysymys, niin jätän arvosanan antamatta vaikka mieli tekisikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Beam Me Up (Scotty) 10.01.2020

Audio Society - Beam Me Up (Scotty)
On taas niin hemmetin juurevaa meininkiä. Tässä tuollainen vähän nuhainen kitarasoundi toimii kuin häkä. Samanaikaiset soolot täydensivät mukavasti toisiaan ja täyttivät pään sekä oikealta että vasemmalta. Tähän biisiin taustan yksinkertainen mutta tukeva komppi istuu napakasti ja tukee mainiosti perusriffiä, jollaista en muista ennen kuulleeni (siitä iso plussa kun tässä genressä ollaan). Kuulostaa ihan livebändille, mikä on varmaan ollut tarkoituskin. Ei mennyt hiilikasaan eikä saveen vaan nousi komeasti liitoon. Kerrassaan mainio veto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mappi-Ö - Miss You 10.01.2020

Mappi-Ö - Miss You
Tämähän on minun korvissani piru vieköön "Miles Davis-jatsia", mikä on aina hienoa! Erittäin hyvä ja selkeä pilliteema. Todella rauhoittava yleisvaikutelma; ei mitään hosumista tai ylienergistä kohkaamista. Ei liioin liikaa tavaraa taustassa, vaan sooloille jäi tarpeeksi avaruutta ympärille. Kokonaisuus toimii todella hyvin. Rahinat alussa ja lopussa luovat metkan takauman äänilevyjen valtakaudelle; tähän biisiin tuo tehokeino sopii oikein hyvin. Erittäin hyvä veto! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - It's only Me feat. Donnie Ozone 10.01.2020

Elektroborgå - It's only Me feat. Donnie Ozone
Nyt ollaan vahvasti oman osaamisalueeni ulkopuolella, mutta yritetään silti. Soundit kuulostavat hyviltä ja meininki tiukalta. Taustassa on hauskoja koukkuja, mitkä tekevät siitä varsin kiinnostavan. Vokaalit osuivat todella hyvin kohdilleen. En osaa sanoa mitä räpiltä voisi vaatia enempää. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen 09.01.2020

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Arja, Painijanainen
Kiitos kollegoille kommenteista. Kovasti aina lämmittää kun joku jaksaa kirjoittaa huomionsa biisinikkarinkin nähtäviksi. Hyvin olette oivaltaneet mitä olen tekeleelläni ajanut takaa. Digius tuossa purki sanoitukseni kaksoisraiteet atomeiksi ihan saman tien; arvasin kyllä että näin tulee käymään. Samalla logiikallahan tässä tosiaankin mennään kuin Vapaapalokunnassakin eli Watt Vainion "Regina Rento" ja "Tulta päin" -biisien hiekoittamalla ladulla. :-D 60-luvun puolenvälin jälkeen (kai se silloin oli?) Sergio Mendes & Brasil66 oli kuuminta hottia jopa Suomessa. Bändin versio aiheesta löytyy mm. täältä: https://youtu.be/BrZBiqK0p9E Sergio itse istuu pianon ääressä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Choking 28.12.2019

Elektroborgå - Choking
En oikein tiennyt mitä odottaa punk-biisistä bändin nimen perusteella, mutta yllätyin positiivisesti. Mukavasti rullaava tanssibiisi, jossa on nähty paljon vaivaa sovitusten ja soundien suhteen joten se sopii myös pelkkään kuunteluun erinomaisesti. Meno on hypnoottista ja biisin melodiakulussa ja vokaaleissa on joku hauskasti koukuttava elementti. Taitavasti rakennettu kokonaisuus josta puuttuu ainoastaan ex-futari Peter Crouchin robottituuletus. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Discernment Song 28.12.2019

Rock Goes the Weasel - Discernment Song
Jumanskegga! Nyt on punk-meininki kohdallaan. Tausta jyrää voimalla ja kitarat ulvovat kuin sudet kuutamossa. Hienoja riffejä löytyy vaikka kuinka monta. Yhdessä asiassa tämä poikkeaa keskivertopunkista todella paljon: sävellys on mutkikkaampi ja monipolvisempi kuin se tavallisin kolmisointusahaus joten se kestää verrattomasti enemmän kuuntelukertojakin. Lauluosuudet on vedetty oikealla uholla ja asenteella. Tästä ei punkki parane! Koska päätin, etten anna kilpailubiiseistä arvosanaa (jos en ole jo aiemmin ehtinyt antaa), niin en voi antaa tästäkään, vaikka se onkin täyden kympin veto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sheikki Lyyrinen - Vihaton vuosi 27.12.2019

Sheikki Lyyrinen - Vihaton vuosi
Riimit istuvat varsin mallikkaasti ja tekstissä on selkeä sanoma. Joskushan riimit vievät miestä, eikä mies riimejä, jolloin tarinasta katoaa helposti punainen lanka; tarkoitan tällä sitä että riimitys muodostuu pahimmillaan tarinaa tärkeämmäksi. Tässä ei kuitenkaan ole tuota ongelmaa, mistä iso plussa tekijälle. Vokaaliosuus on uskottavan tuntuinen ja artikulointi on erittäin selvää. Kun tausta ja sen stringijuoksutuksetkin toimivat, niin "paketti on täysin valmiina postiin". :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - My Final Resting Place (2019) 27.12.2019

GLOAMiNG - My Final Resting Place (2019)
Onpas ajankohtainen biisin nimi näin eläkeläisen näkövinkkelistä katsottuna. :-D Tukevaa jytkettä, kitaroiden murisevia riffejä ja yllättäviä käänteitä. Erityisesti n. 1:20 alkava (ja myöhemminkin toistuva) puolen minsan osuus oli yllätyksellisyydessään kovasti mieleeni. Hienosti rakenneltu monipolvinen teos ja komeita soundeja. Tämä siis puhuttelee Deep Purplen ja Black Sabbathin huippuvuosia parikymppisenä seurannutta äijää. Joskus puhuttelua ehkä yritetään ja kovin harvoin onnistutaan, mutta nyt homma toimii. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redler & Co. - Boris Driving 27.12.2019

Redler & Co. - Boris Driving
Totta Mooses: brittipunkkiahan tämä on ja erittäin autenttisella meiningillä, sointukululla ja melodialla varustettuna. Tämän mukana tekee erittäin helposti aikamatkan kymmenien vuosien taa. Ei liian siloiteltua, vaan "kerralla purkkin" meiningillä tehty koska pienet horjahdukset kuuluvat mielestäni asiaan. Vokaaliosuuksista kuulee, ettei pappia olla ihan ensimmäistä kertaa kyydissä. Kuorotkin ovat ihan just eikä melkein. Kaikenkaikkiaan rapsakka veto!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exodulenhz - Recovery room operation 27.12.2019

Exodulenhz - Recovery room operation
Odottelin intron perusteella 80-lukulaista sukkahousuheviä, mutta väärässäpä olin taas. Toinen syntikkapoppibiisi viiteen minuuttiin. :) Toimisi takuuvarmasti paremmin livenä vaikkapa raveissa (joo, en ole hevosmiehiä; tiedätte kyllä mitä tarkoitan) kuin Motonetin JBL-kuulokkeissani. Kaikki palaset tämän tyyliseen musiikkiin olivat kuitenkin sopivasti kohdillaan ainakin minun korviini, vaikka en välttämättä ole paras henkilö tätä genreä arvioimaan. Jos olisin tanssimiehiä, niin lattialle olisi pitänyt lähteä pyörähtelemään saman tien.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jeremy Antman - The Order of the Insect Queen 27.12.2019

Jeremy Antman - The Order of the Insect Queen
Avaruudesta lähenee ulkoinen uhka! Syntikkapoppia en ole kuullutkaan vähään aikaan. Biisi kulkee hyvin kun pääsee vauhtiin puolivälin paikkeilla. Melodia ja laulu kuulostavat molemmat todella hienoilta. Tuotanto käyttää streokuvan viimeisenkin reunan, joten eri instrumentit erottautuvat selvästi toisistaan. Miellyttävä kuuntelukokemus joka katkesi hieman yllättäen. Tätä olisi voinut kuunnella pidenpäänkin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Vedin vitun päähäni 27.12.2019

P. M. Kostiainen Project - Vedin vitun päähäni
Onpas komean rujo kitarasoundi yhdistettynä vokaalitulkintaan, joka kilpailee vahvasti samassa sarjassa Moog Konttisen kanssa (juniorit eivät taida tietää ketä tarkoitan, mutta biisin tekijä tietää ihan varmasti). Yksinkertaisen ja suoran kompin tukema kokonaisuus toimii erinomaisesti omassa genressään. Tämä pitää kuunnella nupit kaakossa niin että tyrät rytkyvät vielä seuraavana päivänäkin. Persoonallinen teos kaikin puolin. Veikkaan, että Tuomari Nurmio ja pari muuta legendaarista punk-hahmoa olisi kanssani samaa mieltä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele zoe - My song 27.12.2019

zoe - My song
Tästä tulee heti mielleyhtymä johonkin Robin Hoodin aikaiseen brittikylään, johon Jethro Tull on heitetty vetämään akustista keikkaa. Kaunis ja hyvin toimiva melodia joka istuu runsaaseen taustaan vallan mainiosti. Tavanomaisesta poikkeava biisi oli positiivinen ja iloinen yllätys. Laulu jäi paikoin hieman taustan alle, mutta se ei menoa mitenkään fataalisti haitannut koska kuuntelin tätä enemmän tajunnanvirtana kuin vokaalisuorituksena. Erittäin mukava tuttavuus. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 27.12.2019

Karisma - Crazy with You
Pitäydyn erittäin vahvasti aiemmassa arviossani. Tiukka ja samalla irtonainen ote on vaikea yhdistelmä, mutta tässä se kyllä onnistuu ns. kybällä. Ammattitaito ja osaaminen huokuu biisistä koko sen keston ajan. Se on siinä! :-)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Vol 4) - See You Soon 27.12.2019

IT (Vol 4) - See You Soon
Tässähän on merkittävästi "tavallista" IT-tuotantoa enemmän imua ja tymäkämpi meno. Tuotantoonkin on panostettu selvästi aikaa ja nähty vaivaa normidemoa enemmän. Soolokitarassa on vähän Neil Young-mainen meininki mutta vähän hienostuneemmalla soundilla. Lehmänkelloakin oli tarpeeksi. :-D Oikein kelpo esitys, jonka tekijän tunnistaa helposti; sekin on arvo sinänsä. Koska kyse on kisabiisistä, en ainakaan vielä anna arvosanaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination) 27.12.2019

Luotto! - Kaavakesota (Soul Vaccination)
Soul Vaccination edustaa vanhempaa TOP:a 70-luvun alkupuolelta (1973) ja on säilynyt bändin ohjelmistossa läpi vuosikymmenien. Tätä teosta kuunneltuani ymmärsin hyvin, miksi bändin johtaja Castillo pakotti aikanaan torvisektion laskemaan tahteja jotta biisit pysyvät kasassa. Pyrin omassa versiossani lähinnä TOP:n 90-luvun alkupuolen Pori Jazzin konsertin tyyliseen esitystapaan. Pääpaino on sanoituksessa ja sovituksessa; muu ns. välttämätöntä pahaa. Sanoitusideani "kaavakesodasta" lähtee siitä, että oli kyse mistä tahansa (verot & erot, maataloustukiaiset, naimisiin meno, auto- tai kiinteistökaupat), aina tarvitaan kaavakkeita. Tällainen lähestymiskulma kelpasi onneksi myös Soul Vaccinationin copyrightien haltijoille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huono Ihminen - Hoochie Mama 23.12.2019

Huono Ihminen - Hoochie Mama
Bändi jolla on tuollainen logo ei voi olla huono! Akustinen meininki, mutta jytisee silti oikein mukavasti. Oikein mukava riffi säkeistöjen välissä ja soolotkin juoksevat kuin ... kuin ... no, Sipoon Sudet. Vokaalit jäävät muutamin paikoin hiukan taustan alle, mutta kyllähän asia tuli siitä huolimatta selväksi. :-D Jos ZZ Top soittaisi akustisesti, se kuulostaisi varmaan jokseenkin tuolle. Tutuista perusaineksista on saatu aikaan tuoreen tuntuinen meininki huumoriakaan unohtamatta. Erittäin hyvä veto kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hanski & The Boys - Walk In My Shadow 22.12.2019

Hanski & The Boys - Walk In My Shadow
Mahtavaa! Todella hieno ja professionaali meininki. Komppi potkii kunnolla, laulu toimii juuri tähän genreen sopivasti ja soolot soljuvat sujuvasti ilman pieninpiäkään stibluja. Lisäbojot komeasta urkusoundista. Stereokuvakin on kiitettävän laaja ja instrumentit erottuvat hyvin toisistaan. Tähän ei ole mitään lisättävää: täyden kympin veto.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Liity Vapaapalokuntaan 22.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Liity Vapaapalokuntaan
Teksti on alun perin tehty Jimi Hendrixin Fireen. Koska Hendrixin biiseihin ei tunnetusti irtoa käännös- tai tekstityslupia, ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kehitellä jonkinmoinen biisi valmiin tekstin ympärille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues 20.12.2019

Rock Goes the Weasel - Pettyneen pukin blues
Muhevasoundinen kitarointi wörkkii aina. Intro toimii ja potkii biisin hyvin liikkeelle. Uruilla (?) ja kitaralla soitettu riffi oli vilpittömän hauska poikkeus siitä mitä olin juuri valmistautunut vastaanottamaan pääni sisään. Loppuosan soolo soi taas niin upeilla soundeilla, että ... Kyllä tästä melankolinen ja pettynyt fiilis välittyi erityisen hyvin. Parikymppinen kundi (omasta mielestään kovakin pukki) raahautuu kotia kohti kävellen taluttaen fillariaan, hyttyset purevat niskaa ja vettäkin vihmoo pikkutakin kaulukselle ja selkään. Treffit menivät ihan päin perskuletta: viiden kilsan saattimatka polkupyörällä Tanssipirtiltä Takaperään, "kiitti kyydistä" ja ovi kiinni nenän edestä. Kaiken lisäksi kumi puhkesi orapihlaja-aidan piikkiin pois lähtiessä. Hyvä ettei sormet jääneet oven väliin. Paska reissu mutta tulipahan tehtyä. :-D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - Happy Holidays 20.12.2019

Kämä Simmons - Happy Holidays
Päävokaalista tulee hyvällä tavalla mieleen Sir Bob Geldof. Ihan erilainen veto kuin luulin bändin nimen ja sanoituksen perusteella. Tässä tyylilajissa pieni epävireisyys ei haittaa mitään, vaan minusta se suorastaan kuuluu asiaan. Melodia on hyvä ja kestää useammankin kuuntelun. Choruksia ei ehkä tehty ihan tosissaan ... vaan mistäpä sen varmaksi osaisi sanoa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Joulun tähti 20.12.2019

Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Joulun tähti
Tyylipuhdasta Suomi-joulupoppia punk-meiningillä ilman liikoja siloitteluja. Välitön vaikutelmani oli että Noitalinna Huraa on herännyt henkiin! Johtuu varmaan tuosta unis-laulusta ja jonkinmoisesta kosketinsoittimesta (?) melodian taustalla. Hyvä ja välitön meininki. Pitäkää siitä kiinni. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown) 20.12.2019

Luotto! - Diggaan Jaskaa Ruskeaa (Diggin´On James Brown)
Sanoitukseni noudattaa alkuperäisen esityksen ajatusta: vaikka kaikenlaista tapahtuu niin yksi on ja pysyy. Se yksi on tietysti James Brown. Sovitus on tehty bändin esittämän live-version rakenteen mukaiseksi. Tässäkään originaalissa rumpalina ei ole "The One and Only" David Garibaldi vaan Herman Matthews. Alkuperäisesityksen vokalistina toimii bändin perustajajäsen, johtaja ja puuhamies Emilio Castillo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redler & Co. - Christmas Star 19.12.2019

Redler & Co. - Christmas Star
Herkkä tunnelma syntyy parhaiten vähäeleisillä keinoilla. Tässä se onnistui oikein hyvin. Säästeliäästi käytetyt jouset tukivat juuri sopivasti laulua ja kitaraa. Hyvin laulettu ja soitettu rauhallinen, kaunis ja jouluinen kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet 19.12.2019

Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet
Tämähän toimii ihan tällaisenaan ilman sen kummempaa komppia. Aitoa singer-songwriter-live-meininkiä; ei tällaiseen mitään suurempaa tuottamista edes välttämättä tarvita. Melodia ei ole ihan kaikkein yksinkertaisin, mutta sekään ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Sanat on artikuloitu niin selvästi, että tällainen puolikuurokin ne erottaa oikein hyvin. Kuoro-osuudet olivat harkitusti rakennetut. Siinäpä tärkeimmät. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Christmas Time 2019 19.12.2019

Karisma - Christmas Time 2019
Tyylikästä aikuisrockia. Biisin melodia on helposti tarttuva, se on hyvin soitettu ja hienosti laulettu. Tuotannossakaan ei ole mitään huomautettavaa. Kuulee, että tekijät ovat kiertäneet muutakin kuin sitä ikivanhaa tahkoa. Siinäpä olivatkin tärkeimmät seikat. No, eihän joululaulun tarvitse toki olla neljää minuuttia, mutta vähän lyhyellehän vajaa 2 minuuttia tuntui jopa 60-luvun singleistä vaikutteita imeneelle. Olisi tätä meininkiä kuunnellut mieluusti kauemminkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vili K - Joulu 19.12.2019

Vili K - Joulu
Ensinnäkin iso plussa siitä, että sanat kuuluvat kunnolla. Mainio teksti jossa tarina kulkee ja riimit toimivat sekä vaivatta että pakottamatta. Jos jotain saisi toivoa niin kertosäkeeseen melodia ja siihen laulu samalla asenteella kuin millä räppiosuudet on vedetty niin a vot. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - I'm Never Gonna Be Bad on Christmas 19.12.2019

Elektroborgå - I'm Never Gonna Be Bad on Christmas
Onpas vaikea biisi; jotenkin syntyi mielleyhtymä Kate Bushiin. Solisti selviää kuitenkin kaikella kunnialla, mistä nostan hattuni korkealle. Hyvää on sekin, että sanat ovat täällä nähtävillä koska muuten niiden seuraaminen voisi olla ns. haasteellista. Hyvä toteutus, jossa on nähty paljon vaivaa ja se kuuluu myös lopputuloksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Meidän Joulu - Joulun rauha laskeutuu 19.12.2019

Meidän Joulu - Joulun rauha laskeutuu
Hyvin soitettu ja laulettu perinteinen joululaulu. Suuri kiitos kuuluu tietysti myös runoilija Pylväläiselle. Äänet soivat todella hyvin yhteen ja kitarat helisevät oikeaoppisesti. Keskialueella on tietysti kokoonpanosta ja tyylilajista johtuen aika paljon tavaraa, mutta kyllä kaikki erottui vallan mainiosti. Mallikas kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Cry For Christmas 19.12.2019

GLOAMiNG - Cry For Christmas
"Joulu joutui jo taas Pohjolaan" -sävyinen komea ja rauhallinen tunnelma puoleen väliin asti. Sitten ilmeisesti pukilla meni kuppi nurin ja se pani kunnolla jytisemään ... mutta kuitenkin tyylillä. :-D Komeat oli soundit ja muukin toteutus, ei voi muuta sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Jouluna aina 19.12.2019

Ruutipuuteri - Ruutipuuterin joulu - Jouluna aina
Onpas vilpittömän tuntuinen esitys. Minulle tulee jostain kumman syystä kappaleesta ja laulusta mieleen Suvi Teräsniska ja "Mummo". Mutta sehän ei ole huono asia, ei lainkaan. Pientä vireongelmaahan on melkein kaikilla täällä (erityisesti itselläni), mutta ei se tässä haittaa mitään. Sekin jotenkin tukee biisin herkkää ja siloittelematonta tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat 19.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat
Kiitos "Iso D" hauskasta kommentistasi! Osuit ihan asian ytimeen: kerran sitä on itsekin pettynyt jouluna kun toivoin kovasti starttipistoolia ... muut pihan pojat saivat, minä en. :-D Muita lahjoja oli hitosti, mutta pislaria ei. Sanoitus saattoi hitsi vieköön kummuta omasta joulukokemuksesta. :-o :-D Osuit ytimeen siinäkin, että biisi sopisi kitarabändille. Sanoitus on alun perin tehty rollareiden "Brown Sugar";iin joka kuulostaa härmäläisittäin vähän "Raunon sukille"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat 18.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Tukisukat
Oikeassa olet; vähän jää biisi jumiin. Olisi pitänyt jättää ylimääräiset kertsit pois väliosan kummaltakin puolelta ja värkätä neljäs säkeistö. Aika pahus vaan ei riittänyt, koska aloin tehdä biisiä vasta maanantaina 16.12. kun muistin äkisti että alunperin ihan toiseen biisiin tarkoitettu jouluinen teksti oli valmiina pöytälaatikossa. Pakko tulkita kun ei osaa laulaa; hyvä jos edes se menee jotenkin läpi :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää 17.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää
Haah --haa .... hulvattomin todellisen kynämiehen arviointi ever! Tuonhan voisi tehdä biisiksi asti. :-D :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää 15.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Selänpää
Aimo pyytää sanoituksensa tuomaa mielipahaa rehdisti anteeksi Sirkka-Pekka Seteliukselta, Herra 47 v:ltä, James Ketkupulkalta, Johannes ja Kyllikki Virolaisen perikunnalta, kaikilta pussihousuilla kulttuurineuvoksen arvonimeen ratsastaneilta, Bokassa II:lta ja Sökössä III:lta, "Hei, me tienataan tällä"-Käteiseltä, "Raimo Vormisto"-nimisiltä valmentajilta, Timo Silakalta, Nuppi & Nahkalta, "Onks Viljoo näkyny"-verkkarimieheltä, Autokorjaaja Jylpyltä sekä vielä kerran Sirkka-Pekka Seteliukselta ihan vaan varmuuden ja medianäkyvyyden vuoksi. Aakelta en pyydä, koska sekään ei pyytänyt keneltäkään. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Souled Out (Souled Out) 14.12.2019

Luotto! - Souled Out (Souled Out)
Hyvää musiikkia saa sponssata vaikka kuinka paljon!! Kävin nimittäin kuuntelemassa linkin takaa paljastuvan biisin joten tiedän mistä puhun. :-D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Off Duty Cop 14.12.2019

Audio Society - Off Duty Cop
Tää on sitä ihtiään eli suoraan kuin 60-luvulta brittiläisen pop-ohjelman estradilta, jossa lyhytmekkoiset go-go-tytöt luovat tunnelmaa värivalojen välkkeessä. Livenä (vastoin ohjaajan nimenomaista vaatimusta) soittavalla bändillä on tottakai "rippipuvut" päällä ja täsmällinen koreografia hallussa. Paikalle haalittu studioyleisö tanssii jytää ja tytöt kirkuvat. Letkeä off-duty vaihde on selvästi päällä ja hiostava uniformu on jätetty laitoksen vaatekaappiin. Erityisesti tykkäsin paksusta kaiutetusta kitarasoundista; se on silkkaa korvanamia. Kaikki avaruus oli käytetty vasemmalta oikealle hämmästyttävän tasaisesti, minkä johdosta kaikki instrumentit erottuivat erittäin hyvin toisistaan. Hienoa meininkiä; tätä pitää saada lisää!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luotto! - Souled Out (Souled Out) 13.12.2019

Luotto! - Souled Out (Souled Out)
Teksti noudattelee pääpiirteissään alkuperäistä ideaa. Sanapari "Souled Out" kuulosti niin hyvälle, että päätin valita sen tapahtumapaikkana olevan ns. huippumestan nimeksi. Tarinani kertojana on tyyppi, joka pukeutuu smokkiin, cruisailee limusiinilla, siemailee shampanjaa ja on osa huippumestan ilmapiiriä .. siis melkein kuin kuka tahansa meistä. :-D Tarkoitus oli luoda ns. diskotunnelmaa, mutta onnistuiko se, jää nähtäväksi. Sovitus on tehty mahdollisimman paljon alkuperäistä mukailevaksi. Kappale ei ole ihan perinteisintä TOP:ia, mihin vaikuttaa merkittävästi se, että levyversion rumpalina ei tälläkään kertaa ole David Garibaldi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä 03.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä
Huoli pois; kyllä tämä on ihan ensimmäinen kokeilu rakennella biisiä noin. Voi toki olla, että tulee tehtyä muutakin samalla metodilla sikäli kun tekstejä jää kuitenkin käyttämättä. Mutta lupaan silloinkin jättää muutaman elementin mistä viitekehys saattaa selvitä. :-D Eiköhän po. sirkusjulisteeseen perustuva biisi ole samaa tajunnanvirtaa kuin mainitsemasi Lucykin. Beatlesien tekijänoikeudet ovat vaihtuneet Jacksonilta Sonylle, jolle syntyi pari vuotta sitten lihava riita biiseistä McCartneyn kanssa. Riita sovittiin arvatenkin rahalla, ja epäilen, että siinä yhteydessä on sovittu siitäkin, ettei hyväksytä muita kuin täysverisiä covereita originaalitekstillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä 03.12.2019

Aimo Annos & Rytmi-Veikot - Kunnon Isi Kesämökillä
Jumantsukka ... hienoa, että tunnistit biisin vaikutteen antajan ihan oikein. Arvasinkin, että kyllä sen joku keksii koska sanojen poljento ei ole ihan tavallinen, vaikka biisi ei ole koskaan ollutkaan Beatlesien suurimpia hittejä. :-D Olen itse aina pitänyt kyseisestä vedosta ihan hemmetisti ja päätin tehdä "Kunnon Isin Kesämökillä" kunnianosoituksena sille. Tarkoitus oli, että sen henki kuuluu pohjalla siitäkin huolimatta, että kaikki mahdollinen on tarkistetusti toisin bassoa, sointukulkua, melodiaa ja välisoittoja myöten. Ilmeisesti Aimo onnistui tavoitteessaan. :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Honky Tonk Hog 25.11.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet  - Honky Tonk Hog
Rokkapili palaa! Tähän ei ihan joka päivä törmääkään nykyään. Onpas autenttinen meininki niin kompissa kuin sooloissakin. Vokaalitulkinta löi minut ällikällä (mikä se ällikkä sitten lieneekään?); oli nimittäin sen verran hienot niekut ja ihan oikeissa kohdissa. Ja kuten aina, biisin balanssi oli täysin kohdillaan ja hallinnassa. Tästä tuli oitis mieleen kun joskus kauan sitten kantribändillä soitettiin "rokkapilirebeliä" johon oli treenattu oikein kolmiääninen laulukin. Sekin tuli mieleen kun kymmeniä vuosia sitten joku ulkomaan rokkapilibändi oli keikalla Kotkassa. Sound-checkissä kaikki miksauspöydän ledit olivat punaisella yliohjauksen takia ... sehän korjattiin siten, että vedettiin jeesusteippi ledien päälle. Mutta, mutta ... biisin ja esityksen on pakko olla hyviä koska muistojen padot aukesivat saman tien. :-D Ilman sen kummempia horinoita: kiitettävä arvosana päättötodistukseen rokkapilinäytteen kohdalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 18.11.2019

Karisma - Crazy with You
Suoraan 80-luvulta autenttisella meiningillä. Hienoa! Erittäin tarttuva kertosäe jossa kuorokin kuuluu ja soi kunnolla eikä vain sinne päin. Tuotanto on onnistunut erittäin hyvin: kaikki instrumentit kuuluvat todella selvästi ja stereokuva oli vedetty todella laajaksi mikä toi ilmavuutta ilmeeseen. Sovitus kokonaisuudessaan toimii tyylilajiin sopivasti ja mallikkaasti; myös kivat välikkeet sopivat hyvin kokonaisuuteen. Lehmänkelloakin oli tarpeeksi :-D. Laulusolistin aikuisrock-äänestä lisäpisteitä. Kiitettävä paketti ilman muuta eli 9,5.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rock Goes the Weasel - Watch Your Step 12.11.2019

Rock Goes the Weasel - Watch Your Step
Hyvin kulkeva perinteinen kolmisointu-blues yhdistettynä 60-luvun instrumentaalivaikutteisiin. Biisi kasvaa mukavasti loppua kohden kun rummut eivät ole täysillä mukana alusta asti. Instrumentteja on taas runsaasti mukana mutta hyvin ne tuntuvat kuitenkin erottuvan toisistaan. Pääriffin tummasta kitarasoundista lisäpisteitä: aina ei tarvitse soittaa kovaa ja korkealta tullakseen kuulluksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Lonesome Trail 12.11.2019

Dusty Riders - Lonesome Trail
Do diin; tässähän juna sytkyttelee sellaista vauhtia että matka kyllä taittuu. Tausta on varsin runsas ja instrumentteja paljon, mutta sovitus on tehty niin taitavasti että kaikki mahtuvat mukaan. Soolokitaroissa on juuri oikea, tyylin mukainen soundi. Melodia toimii instrumentaalina niin hyvin, ettei laulua osaa kaivata vaikka Käteis-Jussimainen "oon vain yksinäinen karjapaimen"- tyylinen tulkinta toki tähänkin sopisi. 12 vuotta (!) sitten tehty biisi kuulostaa kuin eilen tehdyltä. Ajaton musiikki on ajatonta. M.O.T.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dumpster - Get Over You 06.11.2019

Dumpster - Get Over You
Teemassa on kohtalonomaista Alaska-länkkäritunnelmaa ... ukot seisovat "pääkadun" päissä ja valmistautuvat kaksintaisteluun. Tarina ei nyt kuitenkaan ole tuo, mutta so not. :-D Tässähän on vähän samoja ala-e-fiiliksiä kuin " I was born under a wandering star":ssa ja nehän toimivat AINA. Tässä erityisen hyvin toimivat ne lähes kuiskaillut kohdat. Matala/korkea lauluosuuden vaihto luo mukavaa kontrastia. Tässä on minimalismia parhaimmillaan: tarttuva ja hyvä biisi sellaisista aineksista, että olisin ollut valmis etukäteen arvioimaan ettei tuosta biisiä synny millään. Vaan syntyipä kuitenkin, eikä se kaipaa mitään lisää. Biisi on kohta 15 vuotta vanha ... ja toimii yhtä hyvin kuin olisi tehty eilen. Siitä kunnon bojot!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Audio Society - Pennsylvania Revisited 05.11.2019

Audio Society - Pennsylvania Revisited
Aitoa 60-luvun beat-henkeä etenkin kun kyse on instrumentaalista. Laulua en tähän kaivannut yhtään, sillä melodia tarttuu muutenkin. Banjokin on saatu mahtumaan mukaan, ja mikäs sen mukavampaa. Tukevat soundit ja tyyliin sopiva tausta. Mihinkäs lokeroon tämän laittaisi? Jaa,a ... siinäpä pulma :-D Jotenkin tämä sopisi leffatunnariksi ... avoauto, auringonpaistetta ja viivasuora highway alla. Melko raskaasta poljennosta huolimatta jäi kevyt fiilis. Hyvin toteutettu kaiken kaikkiaan.
9

Sivu: 1 2