Hiekan Nielemä

5:33

Uudelta pläjäykseltä 2. raita. Kiitokset Ville Pietarilalle.

9.00   2236 kuuntelua

Kappaleen sanat

Iskut voimistuu.
Toistuvat päässäni, murtavat niskani.
Vääristävät näköni.

Hiekka reunat hukuttaa.
Kuolo kivuista vapauttaa.
Ja tunteet lamauttaa.

Näen auringon loittonevan.
Luovuttaa minut Äiti maalle.
Varjo hylkää kulkijan.
Hylkää kehonsa olevan.

Ruoho, katoaa altani.
Multa, lentää päälleni.
Hiekka, täyttää nieluni.
Toukat, syövät silmäni.

Toukat suutelevat kuoleman suudelmaa.
Pesiytyvät aivoihini tekemään kuolemaa.
Muurahaiset repivät muistoni riekaleiksi.
Ruokkivat valtakuntansa mustalla sapella.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Paulus 14.09.2008
Hyviä kikkailuja sävellystyössä ja toimivaa soitantaa. Eniten kyllä kolahti jyrisevät särömättökohdat ja murinalaulu! perrkules. Kiitos, soitossa on.
0   +1 +2
 
7
Paintaster 09.08.2008
Hyviä fiilistelyjuttuja mukana. Tosin aika paljon jutuista tuntuu olevan Opethilta lainattuja. Puhdas laulu melko mitäänsanomatonta, mutta murinat toimivat.
0   +1 +2
 
8
Awenion 06.08.2008
Hyvä ja rikas kipale instrumentaaliselta tasolta. Toteutuksellisesti jää uupumaan miksauksen (ja nauhoituksen), sekä laulumelodian osalta. Nuo puhtaasti lauletut laulukohdat karahtavat korvaan huonossa mielessä ja ovat laulumelodia on niissä kohdin todella anemista (varmaan tarkoitetusti). Pitkä biisi, jossa on paljon osioita, mutta jään kaipaamaan samanlaista progressiivisuutta lauluunkin kuin tämän biisin on instrumentaaliset osiot ovat.
0   +1 +2
 
9
pommikaitsu 05.08.2008
mukavan sekavaa settiä.
intro antoi ymmärtää biisistä kyllä hieman toisenlaista.
mulla lopahti fiilis kun laulu osuus alkoi. laulu ei pahan kuulinen mutta hieman vaatii kuulujalta ymmärrystä ja totuttelua.
toi perusbeatti rummuilla ei sopinu kyllä biisiin yhtää tossa A-osassa.
mukava monipuolinen biisi ja luin noi vaikutteet niin kyllä ne on noista alkuaineista kasattu ja kohtalaisen omaperäisellä tavallakin vielä.
positiivinen yllätys.
hieman tosin soundit syövät materiaalin potkivuutta.
varsinkin vaikute bändeihin verrattuna soundit on suorastaan paskat. mutta jos niihin ei verrata - keskinkertaiset.
stereo kuva jää todella kapeaksi kun tilaa on vielä vaikka kuinka.
suosittelen: silja suntola luova studiotyö
ja sitten ahertamaan soundien kanssa.
kunno soundeilla ja pienellä viilaamisella tästä saa erittäin hyvän kokonaisuuden.
nyt jää vielä hieman vajavaiseksi.
0   +1 +2
 
9
Telaketju 05.08.2008
Mielenkiintoinen yhistelmä eri bändejä. Voin sanoa että tämä kyllä erottuu joukosta edukseen. Soundit tuntuisi olevan melkoisen hyvät. Jostain syystä tuo suomilaulu tällaisessä tyylissä häiritsee mutta ei vaikuta negatiivisesti biisin tasoon. Tämä vaan vaatii kuuntelukertoja koukuttaakseen.
0   +1 +2
 
10
Jodi 28.07.2008
Olipa jytke! Rakastuin väliosien äänimaailmoihin! Kerrassaan mahtavaa. Ja hassu särö, aikas kool! Mahtava biisi, ei mitään valittamista!
0   +1 +2
 
9
HeartlessLeper 03.11.2008
Hyvin starttaa kunnon mättömatolla, ja sen jälkeen alkava jazzilta kuulostava riffi yllättää oikein kunnolla. Ehkä hieman liikaakaan yllättää kun kuulija hevaa täysillä ja yhtäkkiä rauhottuu noin meininki.

Hyvin on omaperäsyyttä saatu biisiin ja monipuolinen on tämä kappale. Ei ainakaan kovin äkkiä pääse kyllästymään. Laulaja hoitaa huutopuolen paremmin kuin puhtaan laulun. Puhdas laulu, ainakin omaan korvaani, kuulostaa paikoitellen falskilta, mutta sekin on treenikysymys.

Hyvin bändi soittaa yhteen noin muuten.

Hieno kipale! :)
0   +1 +2
 
Duality 05.08.2008
Pärkele vieköön, että jyrähti kappale komeasti käyntiin. Fiilis oli mahdoton, menoa oli kuin teinitytöllä lauantai-iltana! Harmi vain, että säkeistöllä saatiin homma lytättyä täydellisesti. Monotoninen ja lattea "laulaminen" oli paitsi ylipitkä, myös mielikuvitukseton. Riffijyrän taas käynnistyessä liikutaan taas niissä mahdottoman maukkaissa maastoissa, mutta jo viimeistään toisen särökitarattoman osion kohdalla käy selväksi, että puhtaat eivät ole teidän juttunne (ainakaan vielä). Tosin, hiukan erikoisempikin jyrinä luonnistuu kiitettävällä pieteetillä, joten ehkä tulevaisuudessa ilmaisua tohtisi laventaa luontevamminkin tuonne rauhallisemmalle puolelle. Kontrasti taiteessa on aina loistava tehokeino, mutta kun teoksesta löytyy sekä paljon huonoa että paljon hyvää, jää arvioinnin lopputuomio vaikeaksi. En anna pisteitä, vaikka mieleni tekisi. Herätitte kiinnostukseni kylläkin! Jatkakaa omalla linjallanne, älkää kuunnelko minua! :)
0   +1 +2
 
9
Metaleagle 05.08.2008
Kyllä täytyy todeta, että osiot kuten alun "tykytyky" riffittelyt iskevät teillä paremmin meikäläiseen kuin akustiset osiot. Akustinen osuus meinaa alkaa turhan hätäisesti alun tuntumaan eikä osaltaan jaksanut pitää mielenkiintoa korkealla, jotenkin tuntuu että saundimaailma saattaisivat olla osasyynä tähän. Ja ehkä sekin että puhtaat laulut sopivat paremmin särön päälle tunnelmaa luomaan teillä kuin akustisen päälle. Sitten kun mennään taas säröosastolle voi vain ihastella mureaa örinämörinää ja murskaavaa riffittelyä, saundit ovat näissä osissa mielestäni aivan nappikohdallaan. Sävellyspuoli tuntuu olevan hanskassa ja näemmä myös hanskat tallessa. Soitanto on kiitettävän timmiä, ehkä jokunen pieni (rytmi?) erhe sieltä tais kuulua, vai pistikö paska kone taas musan tökkimään? We may never find out..
Kokonaisuudesta annan 8 1/2, jonka nyt pyöristän ysiksi. Jospa seuraava biisi olisi säröpitoisempi ja murskaavampi, saatan heittää jo kaksinumeroista lukua. Että lissää.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat