Elizan sääli

2:44

Letkeää menoa viime vuosituhannelta, soundit ovat mitä ovat, mutta idea tulee kuitenkin esille.

7.00   1049 kuuntelua

Kappaleen sanat

Siellä missä aamukaste maahan ensin lankeaa
Missä linnun laulun kuulla voi ennen heräämistään
Siellä Eliza nukkuu pois säälin unitaakkaansa

Mistä myös jumalat nauttivat
neljännesvuosittain
Paikassa jossa merkinnyt ei ihmisen aika

Kultaisissa holveissa
Ikuisuuksien saleissa
Uuden tunteen ikuiseen elämäänsä sai

Sinä päivänä jolloin maailma itki
Itki myös Elizabeth
Vapauden ja kaipuun kyyneleitä
Jumalat hänen sääliinsä palvoten


Itsekkyyden jumala joka kylpeekin omassa ureassaan
Nauttii hengekseen ihmisruumiin toivon sieluja
Antaa numeenisen fenotyyppinsä kaiuta

Enkelten laulaessa ne kauneimmat
Ne kauneimmat ne kauneimmat
Palvoivat vapauttajansa kuolemaa

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

odepode 08.09.2006
loisto piisi.yksinkertasesti...piti kyllä kaks kertaa kuunnella ennenku uppos mut sitte upposki mukavasti.
0   +1 +2
 
Eisenstang 29.05.2006
Letkeää menoa ja kotipolttoa, toimii! Lisää tällaista, ktos.
0   +1 +2
 
tilkka 29.05.2006
Oi ihanaa ysäriä. Soundeissa ei mitään vikaa, niinkun ei hirmusti biisissäkään. Joskin melkoiselta sillisalaatilta kuulosti välillä. Olisko vielä jotain saanut mahtumaan sekaan... Kokonaisuutena silti mainio vetäisy.
0   +1 +2
 
Almost famous 29.05.2006
Nyt ei voi vältyä siltä että ei Yup tulisi mieleen. Ja kyllähän se CMX:kin vähän kuuluu...Taitaa olla aika ongelma näissä proge / metalli biiseissä joissa lauletaan suomeksi. Toteutus on hyvä, eikä nuo sounditkaan minusta mitenkään karmeat ole. Jotenkin minä kyllä tästä tykkään...No ei liene yllätys kun Yup ja CMX kuuluu kuitenkin mielibändeihin : )
0   +1 +2
 
6
Versoband 29.05.2006
Kuten biisin kuvaus kertoi, saundit ovat melko tuhnut. Toisaalta biisi itsessään ei myöskään ole mikään kummoinen. Soitto vähän huojuvaa.
0   +1 +2
 
v_salo 29.05.2006
Laulussa vänkä saundi, hieno meno, kiva melodia... Kitaravallikin on oikeesataan aika chilli, tähän ois ehkä sopinut hieman kliinimmät suandit (siis ei paremmat vaan puhtaammat vaan yleisesti ottaen). Kertsin stemmat ei oikein toimi, tulee sellanen huumori meininki mieleen....
0   +1 +2
 
7
rene 29.05.2006
Pumppaava fiilis on toimiva. Soitto on lievästi tempoltaan ailahtelevaa ja laulun melodia on ajoittain epäselvä ja epävireinen. Mörisevä "stemma" ei mielestäni toimi. Biisi oli hieman tasapaksu eli osien välillä ei juurikaan ollut eroa ja dynamiikkaa.
0   +1 +2
 
Gentti 28.05.2006
mukava kokonaisuus kitaroista tykkään laulusta kans, itse en ole musiikki lajin fani, mutta hyvä kokonaisuus !
0   +1 +2
 
tep 28.05.2006
Ja taas satakätistä. Bändi alkaa jo tuntua melkoisen tutulta. (Tai no, jos on jotain kolme biisiä kuullut viikon aikana, niin ehkä tuo on vähän turhan vahvasti sanottu.)

Ei voi mitään, vanhempi CMX tulee yhä edelleen mieleen melko vahvasti. Vaikka eihän tämä samanlaista kuitenkaan ole. Pirun omaperäistähän tämä oikeastaan on. Biisin on ladottu oikeaoppisesti kaikenlaisia toisistaan reippaasti eroavia osia ja hieman kikkailuakin, ja koko paketti pidetään kuitenkin tiukalla soitolla kasassa ja tämän takia biisin kuuntelu on oikein miellyttävä elämys, kun dynamiikanmuutokset ja kaikki toimivat kuin tauti. Tuotantopolitiikan puolesta saisi olla vähän rapsakampi, nyt on pikkasen tumput soundit, mutta idea tulee kiistämättä selvästi esille. Erittäin mielenkiintoisen oloinen bändi, joka varmaankin jonakin päivänä tekee sen yhden biisin, millä voittavat minut puolelleen. Nyt ollaan vielä pikkasen tunnustelevalla rintamalla siinä suhteessa.

Helevetin hauska yksityiskohta tuo mörinälaulu tuossa mikälie kertosäkeessä, hihittelen joka kerta kun se tulee.
0   +1 +2
 
6
Käsittääkseni CMX ei ole Alternative Metallia ja se on ainoa mielikuva mikä tästä itselle tulee mieleen muutaman samantyylisen bändin rinnalla. Kunhan biisi starttaa kunnolla vauhtiin alkaa tuo CMXmäisyyskin kyllä häipymään, mutta tämä laulupuoli ei kyllä itseeni iske lainkaan.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3