Solid Wind

J.R No | 09.01.2006 | --
3:16

Voisikohan tätä nyt kutsua vaikka tribuutiksi herra Lauri Porralle. Tosin hän on valovuosia edellä minun soittoani. Muutama virhe on eksynyt kappaleeseen, can`t be perfect.

9.00   1022 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Lauri Porra 15.02.2007
Nimimerkki J.R No ilmoittaa kappaleen olevan jonkinlainen tribuutti allekirjoittaneelle. Mahtavaa kuulla että oma musiikki inspiroi jotain, siitähän musiikin tekemisessä on kysymys.

Ensikertoja kuunnellessa kappale kuulosti hieman ameebamaiselta. Mitä enemmän sitä kuuntelee, sen paremmin huomaa osien väliset hienovaraiset erot ja osaa eläytyä kauniiseen tarinaan jonka kappale kertoo.

Kappale on selvästi sukua Jaco Pastoriuksen kappaleelle Portrait of Tracy. Sävellajina toimii tällaisille biiseille ominaiseen tapaan E-molli. Tässä onkin kappaleen pulma. jos on kuunnellut yhtään enempää soolobassolevyjä, tuntuu kappale heti tutulta. Portrait of Tracy tavallaan sisältää jo kaikki helposti löytyvät huiluäänisoinnut, ja on miltei mahdotonta tehdä samalla tekniikalla kappaletta joka ei jäisi sen varjoon.

Basso on erittäin laajaskaalainen soitin ja sen mahdollisuudet solistisena ovat valtavat. J.R No osoittaa mahtavaa ennakkoluulottomuutta ja heittäytymistä musiikissaan.

Vielä pari harvinaisempaa kuunteluvinkkiä jotka voivat auttaa syventämään "soolobasismia".

Eberhard Weber : Pendulum
Squarepusher : Feed Me Weird Things
0   +1 +2
 
Modnar 17.01.2006
Melko vähäeleinen kappale, josta ei oikeastaan jää mitään käteen. Taustamusiikkina tällainen fiilistely menee varsin hyvin, mutta tarkkaan kuuntelemalla pelkän bassottelun kuunteleminen ei ole kaikkein antoisimpaa touhua. Mutta kyllä tässä silti se tunnelmanpoikanen piilee. Varsin hyvä suoritus siis.
0   +1 +2
 
dj musical 17.01.2006
ihan siistin kuulosta fiilistelyä...
eipä tästä nyt kauheasti mitään voi sanoa, kun ei elementtejäkään niin ole... :)
0   +1 +2
 
8
polte 17.01.2006
Elävässä musiikissa pitää olla hivenen virheitä, että tietää ettei ole tehty koneella....heh heh
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 14.01.2006
Omalaatuista instrumentti meininkiä. Jossa melodia erikoinen sellaista bassotaidetta että oksat pois!!
0   +1 +2