Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Lempiruokasi lapsena?


geeli
3168 viestiä

#1 kirjoitettu 17.03.2023 14:39

Mummi teki hyvää ruokaa. Karjalan piirakoita, nimensä mukaan ja mummi oli Karjalasta kotoisin, alunperin. Sitten mansikkakiisseli. Ja myös perunamuussi ja sen kanssa lihapullia. Nam.

Koulussa oli huonommat ruuat. Senkin takia, että halvalla tehdään. Mut aivopestiin täysin peruskoulussa ruoan suhteen. En koskaan valittanut, että olisi pahaa ruokaa. Meni kaikki alas kurkusta ja mahaan. Sain kuittailuja yläasteella...että kuulemma meidän himaan menee putki, jossa on kyseistä laitosruokaa...Hehheh.

Kotona syötiin usein kanankoivet riisillä. Se oli ihan jees. Joskus oli pizzerian pizzoja ja usein myös oli pasta-bolognese, mikä on ihan hyvä myös.

^ Vastaa Lainaa


AnttiJ
Covers of
60's and
70's
R&B
classics

5155 viestiä

#2 kirjoitettu 17.03.2023 15:26

Läskisoossi ja perunamuussi tai kanankoivet, joita sai syödä sormin Robin Hoodin tapaan; luita ei tosin saanut viskoa nurkkiin olan yli.

Läskisoossia ei taida olla enää yhdenkään kuppilan listoilla nykyisin. Olen viimeksi syönyt läskisoossia erään pankin ruokalan kabinetissa parikymmentä vuotta sitten kun pankinjohtajakin oli siihen kovasti tykästynyt. Läskisoossin kanssa ei sitten kuulu syödä salaattia tai mitään muutakaan vihreää; suolakurkutkin ovat siinä ja siinä.

^ Vastaa Lainaa


Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

6492 viestiä

#3 kirjoitettu 18.03.2023 19:49

Aito, etelä-karjalainen ohrarieska. Sen päälle oikeaa voita tai Voimariinia (nyk. Oivariini). Toimisi edelleenkin.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu