Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Keskustelua levyformaateista


aurinkoP 
432 viestiä

#1 kirjoitettu 10.03.2023 10:02

Vinyyli on tietysti kuningas. CD on kirkkaasti paras formaatti autossa. Aika paljon minulta löytyy musaa myös ihan tiedostoina tietokoneella ja kuuntelenkin siinä muodossa, vaikka iso osa siitä on parhaita biisejä albumeilta jotka meinaan ostaa vinyylinä tai CD:nä, kunhan törmään sopivaan hintaan. Striimailuja harrastan aika vähän, varsinkin nykyään Spotify on ihan pyllystä. Samasta paikasta on repäisty tuo arvio eri formaattien käyttöiästä, olen kuunnellut toimivia 30-40 vuotta vanhoja kasetteja ja minulta löytyy jo vino pino tuon 30 vuoden rajan ylittäneitä ceedeitäkin, oikein hyväkuntoisia.

^ Vastaa Lainaa


geeli
3168 viestiä

#2 kirjoitettu 10.03.2023 11:32

Lähinnä kuuntelen kokonaisia albumeita muodoissa: CD, mp3, Spotify. Joskus ostan musaa vinyylilläkin. Vinyylillä on mulla n. puolet sellaista matskua, että on oikeastaan enemmän sämpläykseen tarkoitettua. Toinen puolet on sitten hiphoppia ja muuta mitä "oikeasti" kuuntelen. Mulla on ehkä sata vinyylilevyä.

Multa kysyttiin viis vuotta sitten, kun olin kertonut että harrastan musiikkia, että "minkälaista musiikkia?" No vhiddu. Kyllä mä kuuntelen hiphoppia...

En oo siis vaihtanut vain-klassista-musiikkia linjaan...minkä jotkut kyllä iän karttuessa tekee. Ja pakko ymmärtää heitäkin.

Ostan kyllä nykyään CD-levyjä harvoin. Myös sen takia harvoin, että niitä on yhä vähemmän saatavilla. Tykkään CD-levyistä formaattina. Yleensä myös rippaan levyt mp3-muotoon ja siirrän puhelimeen. En käytä lainkaan Spotifyta puhelimessa. MP3 on paras formaatti puhelimelle. Ja jos oot ostanut levyn kerran niin sehän on ihan "legit" kaiken lisäksi.

Piratismi on aika huono juttu, eikä taida olla edes suosittua nykyään. Kaiken maailman torrentit kyllä veivät osansa musiikin myynnistä. Tietääkseni Spotify syrjäytti aika lailla Pirate Bayn kaltaiset tekijät.

Jonkun verran myös kuuntelen vapaasti ja ilmaiseksi julkaistua musiikkia formaatissa, ei-niin-yllättäen, mp3.

^ Vastaa Lainaa


Noison
53 viestiä

#3 kirjoitettu 10.03.2023 11:45 Muok:10.03.2023 11:57

Vinyylin harrastamisen aloitin joskus 4 vuotta sitten. Aluksi oli tarkoitus vaan keräillä niitä tärkeimpiä julkasuja fyysisinä, että voi kuunnella aina silloin tällöin, mutta homma eskaloitui siihen, että alotin niiden soittamisen DJ mielessä joskus pari vuotta sitten. Eli vinyyliä tulee tosiaan suosittua eniten, joskaan se ei oo sieltä edullisimmasta päästä. Onhan noita kertynytkin tässä useita satoja sillein pikkuhiljaa, mutta hinnatkin on toki pompsahtanut kysynnän mukaan aika tuntuvasti tässä kuluvana aikana, eli tilauksia tulee tehtyä enää aika harvakseltaan, ellei sitten löydy samasta soundista kiinnostuneita, joiden kanssa voi tehdä kimppatilauksia.

Ei kuitenkaan sulje pois, ettenkö muitakin formaatteja kuuntelis. Kirppareilta ja kierrätyskeskuksista saattaa välillä tarttua isojakin läjiä CD:tä mukaan, koska sitäkin varten löytyy asianmukaiset soittimet ja kun uloskantohintaan saa yleensä tosiaan viedä mukanaan. Myös YouTubea kahlaan päivittäin melko paljon etsien uutta ja vanhaa soundia, jota vois mahdollisesti hankkia sitten ihan fyysisenä formaattina.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu