Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kuoroharjoitusten äänittäminen


basso/baritoni
1 viesti

#1 kirjoitettu 19.02.2023 21:26 Muok:20.02.2023 17:00

Tarkoitus on alkaa äänittää kolmikymmenjäsenisen kuoron treenejä kuorolaisten yksinharjoittelun tueksi. Harjoituksissa olemme ryhmittyneet nelisen metriä halkaisijaltaan olevaan "ympyrään", jonka reunalla on myös piano.

Äänitteen ei tarvitse olla kovin korkealaatuista (pelkkä puhelin ei kuitenkaan riitä). Mitäpä siis hankkia?

Shure sm58 löytyy, mutta herttakuvioisena se ei sovellu kuvauksen kaltaisesti asemoidulle joukolle. Myöskään rahaa tähän ei saisi mennä paljoa (juuri mitään). Ihanteellisimmalta tuntuisi puhelimeen suoraan kytkettävä mikki keskelle rinkiä, mutta pallokuvioiset taitavat kaikki olla konkkamikkejä. Fantomia syöttävän äänikortin, laajakalvoisen konkkamikin ja kannettavan tietsikan ostaminen taas on kallista ja hankalasti kuljetettavaa.

Tulisiko kenellekään mitään fiksua mieleen?

Huokea, Samsungiin kytkettävä mikki olisi tosiaan ihanteellinen, jos se olisi dynaaminen, mutta mikäpä olisi sopiva? Onko kenelläkään kokemusta tällaisista?

Kiitos, jos vastaat!

basso/baritoni muokkasi viestiä 21:28 19.02.2023

veezay siirsi ketjun Soittimet ja laitteisto -alueelle 16:59 20.02.2023

^ Vastaa Lainaa


Snacke
Erityinen tuki
4138 viestiä

#2 kirjoitettu 20.02.2023 00:26 Muok:20.02.2023 00:42

Puhelinten mikit ei sinänsä ole ollenkaan huonoja, mutta softat on. En tunne samsungia, mutta ainakin iphoneen saa ison parannuksen esimerkiksi focusriten ilmaisella äänityssoftalla (tape?). Varmaan löytyy paljon muitakin. Myös puhelimen oman tallennusohjelman laatua voi ruuvata paremmaksi. Suuntaamisen ja muun äänityksessä oleellisen kanssa tulee olla tarkkana. Puhelimen mikki on omni, ja hassusti koteloitu, kokeilemalla löytynee tilastasi paras sijoituspaikka ja asento.

Puhelimeen suoraan kiinnitettävät mikit totesin joskus vähän hassuiksi tuotteiksi, kun tuppaa puhelimet vaihtuvan sen verran usein että on vaikea pysyä liittimien kanssa perässä. Semmoiset jotka pesee puhelimen oman mikin maksaa lisäksi saman verran kuin erilliset pikkutallentimet.

Tascam/zoom/jne kahdella konkalla varustettu tv kaukosäätimen näköinen tallennin on iso parannus puhelimeen, lisäksi ei ole joka treenien jälkeen puhelimen muisti täynnä ja akku tyhjä. Edullisimmat riittänevät mainitsemaasi käyttöön. Siitä seuraava laatuaskel onkin hankalampi.

Laptop, etarit, isot konkat jne ei tuo kuin lisää ongelmia ja karmean työmäärän joka äänityskerrasta. Helpolla kannattaa selvitä ja keskittyä olennaiseen, lauluun.

Snacke muokkasi viestiä 00:35 20.02.2023

Esim tascam dr-05x, n 100€ hoitanee homman siinä missä kalliimmatkin

^ Vastaa Lainaa


veezay
bassofriikki
7527 viestiä
Luottokäyttäjä

#3 kirjoitettu 20.02.2023 15:11

Snacke kirjoitti:
Tascam/zoom/jne kahdella konkalla varustettu tv kaukosäätimen näköinen tallennin on iso parannus puhelimeen, lisäksi ei ole joka treenien jälkeen puhelimen muisti täynnä ja akku tyhjä. Edullisimmat riittänevät mainitsemaasi käyttöön. Siitä seuraava laatuaskel onkin hankalampi.

Esim tascam dr-05x, n 100€ hoitanee homman siinä missä kalliimmatkin

mä lähtisin kans näistä liikkeelle. noi saa yleensä ruuvattua kamerajalustoihinkin kiinni joka helpottaa sijottelua. multa löytyy zoom h2n (~150e), ei valittamista.

^ Vastaa Lainaa


Funereal
2836 viestiä

#4 kirjoitettu 24.02.2023 15:11 Muok:24.02.2023 15:15

basso/baritoni kirjoitti:
Shure sm58 löytyy, mutta herttakuvioisena se ei sovellu kuvauksen kaltaisesti asemoidulle joukolle.


Jos mikin laittaa keskelle osoittamaan kohti kattoa, niin sen pitäisi ottaa aika tasaisesti ympäristöstä. Toki mikin herkin alue menetetään (ja katon reflektiot voimistuu) tällä tavalla, mutta jos laadulla ei ole niin väliä, niin tuollaista ei mitään maksavaa viritelmää voisi kokeilla.

Funereal muokkasi viestiä 15:13 24.02.2023

Aloin tässä miettä, että periaatteessa mikki voisi olla aika matalallakin, jolloin mikin herkintä aluetta voisi saada paremmin hyödynnettyä. Toki yhden mikin viritelmät on aina rankkoja kompromisseja.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu