Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Visual Studio Code


geeli
2963 viestiä

#1 kirjoitettu 10.09.2022 11:27

Mulla on ollut tässä viime päivinä yksi pieni harrasteprojekti. Sehän on pieni web-sivusto. Lähinnä halusin opetella ja kerrata Front End -puolen asioita. Voi hyvinkin olla, että julkaisen sen Github Pagesin kautta.

Halusin vaan kertoa Mikseriläisille, miten hyvä ja hieno työväline muun muassa web-sivujen ja JavaScriptin kanssa työskentelemiseen Visual Studio Code on.

Tässä linkki, jonka kautta pääsee tutustumaan lähemmin ohjelmaan:

https://code.visualstu...

Huomasin tänään yhden uuden todella hyödyllisen ominaisuuden tässä IDE:ssä. Live Server -lisäosan / pluginin avulla onnistuu .html-tiedoston katselu myös lähiverkossa olevalta puhelimelta. Tarvitaan vain tietokoneen IP-osoite ja portti. Ne kun näpyttelee puhelimeen, niin pääsee katsomaan, miltä se responsiivisuus sivutossa vaikuttaa.

Visual Studio Code toimii Windowsissa ja Linuxissa. Sitä voi käyttää monen eri ohjelmointikielen kanssa työskentelemiseen.

^ Vastaa Lainaa


veezay
bassofriikki
7493 viestiä
Luottokäyttäjä

#2 kirjoitettu 15.09.2022 01:25 Muok:15.09.2022 01:26

oletan että visual studio code on melko samantyyppinen editoriympäristönä kuin visual studio. mulla on semmonen, ei nyt voi sanoo että viha-rakkaussuhde, mut ääh-jees-suhde visual studioon. käytän sitä ihan mielellään jos mulla on joku solution visual studiossa jossa on kätevä hoitaa kaikki asiat samassa paikassa, mut muuten editoin kaiken koodin mieluummin notepad++:lla. vs:n intellisense on luokkaa hit/miss, joskus se tulee turhaan tielle kun on tottunu olemaan tehokas liikkumaan tekstissä ja se overridee fokuksen mut sitä ei tee mieli laittaa pois päältä koska joskus siitä on näppärästi hyötyäkin. toki tää on epäreilu vertailu koska notepad++:ssa on samantyyppinen auto completion -feature joka toimii vielä vähän huonommin, mut noh.

kylällä kiirii huhu ja isoilta pojilta oon kuullu että vscode soveltuu muuhunkin tekstieditointiin kuin perinteiseen koodailuun kuten käsiksien kirjottamiseen. se voittaa varmasti ihan heittämällä huonojen ihmisten vaihtoehdot kuten notepad tai word, ja toki lisäosatuki on samalla huima plussa jolla funktionaalisuutta saa muokattua just sellaseksi mikä sopii omaan tarpeeseen.

tulin vaan huutelemaan koska järkevä tekstieditori on tietokonetta käyttävän ihmisen kolmanneks tärkein työkalu! se editori voi olla mikä tahansa tässä ketjussa tähän asti mainituista!

^ Vastaa Lainaa


Funereal
2815 viestiä

#3 kirjoitettu 15.09.2022 07:23 Muok:15.09.2022 07:31

veezay kirjoitti:
oletan että visual studio code on melko samantyyppinen editoriympäristönä kuin visual studio.


Sinänsä ymmärrettävä oletus, mutta myös virheellinen

VSCodessa omasta mielestäni ihan tekstin editointi on parempi kokemus kuin Visual Studiossa. Kuitenkin koska VSCoden IDE-ominaisuudet tulevat erinäisten sovelluslaajennusten kautta, niin niiden ja VSCoden yhteistyö ei aina toimi kovin saumattomasti. Edes Microsoftin omat pluginit (kuten C#-työkalut) ovat hyvin epästabiileja (ainakin Linuxilla); se että VSCode tai joku plugin crashaa useampaan otteeseen päivässä ei ole mitenkään harvinaista (tänäänkin jo koettu).

Itse käytin NP++:aa kanssa pitkään kaikenlaiseen pienimuotoiseen koodailuun, mutta nykyään käytän kaikkeen VSCodea. Kantsii kokeilla, kun se ei siis todellakaan ole sama asia kuin Visual Studio.

Funereal muokkasi viestiä 07:30 15.09.2022
geeli kirjoitti:

Visual Studio Code toimii Windowsissa ja Linuxissa.


Tähän vielä sellainen pieni lisäys, että toimii myös Macissa.

^ Vastaa Lainaa


ex4
309 viestiä

#4 kirjoitettu 15.09.2022 09:26

Mitäs täällä nyt keskustellaan.... Vim on se ainoa ja oikea editori, muita ei tarvita.

Ei vaan, on tuo VSCode ihan hyvä, pointsit MS:lle että on portattu Linuxille kanssa. Itsellä VSCode on ollut käytössä lähinnä Unity3D:n kanssa leikkiessä kun se oli vähän niinkuin oletus siinä. Mutta ihan oikeasti Vim on aktiivikäytössä ja kun siihen tottuu niin tehokkaampaa editoria saa hakea. Varsinkin kun en ole oikein tottunut noihin automaattisiin täydennyksiin.

Jos tykkää siitä että kone päättelee mitä on kodaamassa, niin Copilot näyttää ihan mielenkiintoiselta. Jos koodastelisi enemän, niin tutstuisin tuohon. https://github.com/fea...

^ Vastaa Lainaa


geeli
2963 viestiä

#5 kirjoitettu 15.09.2022 11:26

Joskus olen käyttänyt Notepad++, ainakin opiskeluaikoina. Taisi itseasiassa olla lopputyö. Tuolloin tein HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, Bootstrap, työvälineillä lyhyen web-sovelluksen, jossa oli kolmen taulun tietokanta.

Jotenkin itse olen välttynyt Linux-koodieditoreilta ja niiden käytöltä. Tällaisiahan on ainakin: Emacs, jo mainittu Vim ja Nanollakin saa tekstiä muokattua. Linuxillakin muistan käyttäneeni VS Codea, kun opettelin Reactia jokunen vuosi sitten.

Automaattinen koodin täydennys on aika tarpeellinen ja ihan käteväkin. Javaa koodatessa käytän NetBeansiä, joka siis on aika toimiva IDE johon saa mukavasti mm. Git-ominaisuuksia tarvittaessa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu