Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Miten valitset musiikin jota kuuntelet?

geeli
geeli
2854 viestiä

#1 kirjoitettu 04.06.2022 15:44

Avaan tällaisen, otsikon mukaisen, keskusteluaiheen. Miten valitset tai olet aiemmin valinnut musiikin, jota kuuntelet? Kuunteletko vain vanhoja parhaita vai etsitkö myös uutta kuunneltavaa?

Mulla on varmaan mahdoton listata edes kaikkia genrejä, joita kuuntelen. Pääasiassa hiphoppia, mutta myös esim. trance, drum n bass, jungle ja moni muukin konemusagenre(kin) kolahtelee. Kuuntelen myös rockia, jazzia, soulia ja ihan kaikkea hyvän kuuloista. Jopa trap, house ja uudempi rap silloin tällöin osuu kohdilleen.

Olen etsinyt uutta musiikkia myös retropeleistä. Sitä kautta löytynyt monenlaista. Träkkerimusa on myös kiinnostavaa.

Kanavia ovat YouTube, SoundCloud, Mikseri.net, Hearthis.at ja mistä muualta näitä nyt löytyy...joskus jopa jokin yksittäinen web-sivusto, jossa mp3 muodossa biisejä.

Jos joltain vanhalta suosikilta tulee uutta musaa, niin kiinnostaa. Esimerkkinä vaikka viimeaikoina: B-Real, Mehtod Man ja Devin The Dude.

Nyt on sinun vuorosi...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#2 kirjoitettu 04.06.2022 16:00

Hyvä kysymys...

Metodeja on monenlaisia... Pääasiassa kuuntelen musiikkini YouTubesta, josta toki osaan kaivaa vanhoja hittejä ja tykkäyksiä... Mutta sitten tulee kuunneltua paljon sellaista Rock musiikkia tuolta varsinkin 70-luvulta, ja tätä löydän Tubesta ihan sattumalta, mutta myös käytän hyväkseni olemassa olevia kanavia... Siellä on sellaisia YouTube kanavia, jotka on pullollaan vanhoja albumeita Classic Rock aikakaudelta, ja pitävät sisällään hieman tuntemattomampaa tavaraa, josta aina välillä tekee löytöjä...

Toki noita vanhoja piisejä ja albumeita kuunnellessa ja läpi käydessä vastaan tulee paljon sontaa, mutta aina joukossa on myös sellaisia piisejä, albumeita ja artisteja joista oitis tykkää...

Mutta joo, välillä kuuntelen vanhoja hittejä, ja kun niihin kyllästyy niin haen enemmän underground kamaa... Sitten tietty tulee kuunneltua Mikseristä musiikkia, ja kotona läppäriltä omia musiikkeja aina silloin tällöin...

¤¤¤
Mutta miten valitsen sen musiikin?

Joko niin, että haen tiettyä piisiä, artistia, albumia, genreä, aikakautta, taikka ihan vaan summan mutikassa kokeilemalla...

^ Vastaa Lainaa

aurinkoP
aurinkoP
236 viestiä

#3 kirjoitettu 04.06.2022 18:34

On niin iso levykokoelma, että siitä riittää. Yleensä minulla on kesken useammankin bändin tai artistin tuotannon läpikuuntelu, mutten ikinä kuuntele kuin yhden albumin kerralla ja jatkan jonain toisena päivänä. Toki tutustun myös itselleni uuteen musiikkiin, joskus entisaikoina minulla oli peräti tapana kuunnella yksi "uusi" albumi päivässä, mutten ole sitä tahtia jaksanut enää aikoihin. Näitä "uusia" levyjä ostelen kirpputoreilta, levymessuilta, divareista jne, käytän myös vanhan kunnon musiikkikirjaston palveluja ja jonkin verran Spotifya, jolle en vittumaisuudestaan johtuen viitsi maksaa killinkiäkään ja olenkin oppinut erittäin hyväksi mainosten välttelijäksi, Youtubessahan se on mahdotonta.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#4 kirjoitettu 04.06.2022 19:20

aurinkoP kirjoitti:

On niin iso levykokoelma, että siitä riittää.


Olet tainnut kerätä levyjä sitten pitkään... Itsellä kävi niin, että jouduin luopumaan joskus parikymmentä vuotta sitten kaikista levyistäni (niin vinyylit kuin CD:t) joita ei nyt niin paljoa ollutkaan, ja olen sen jälkeen saanut hankituksi pahvilaatikkoa täyttämään reilun sadan CD:n kokoelman, kun ei mulla ole tällä hetkellä edes toimivaa cd-soitinta...

Kuuntelen kaiken musiikin läppärin kautta ja yleensä YouTubesta mainoksilla höystettynä kun en ole viitsinyt siitä lystistä maksaa... YouTubesta kyllä löytyy pääsääntöisesti kaikki se musiikki jota haluankin kuunnella...

Mut siis tän avautumisen pointti? Lähinnä se, että me taidetaan olla sun kanssa kaksi ääripäätä musiikin kuuntelun suhteen, kun veikkaan että sulla on myös ihan kunnon stereot joilla musiikkia kuuntelet, kun mulla on käytössä pöytäkaiuttimet tai kuulokkeet...

^ Vastaa Lainaa

curved
curved

158 viestiä

#5 kirjoitettu 04.06.2022 22:22 Muok:04.06.2022 22:46

Paljon tulee seurattua oman genren artisteja IGssä ja FBssä. Sitä kautta tulee vinkit kuunneltavaan musiikkin ja alustana toimii Bandcamp, Spotify sekä Tidal.

Erilaiset musiikkiryhmät FBssä sekä (oman genren) tubettajat toimivat hyvänä lähteenä uuden musiikin löytämiseen.

Ikää on jo sen verran, että on nähnyt sekä ckasetin, vinyylien että CDn aikakauden.
Ei ole kovin paljoa aikaa kun laskeskelin omat levyt ja niitähän on vuosien varrella kertynyt jonkinlainen määrä. CD-levyjä on reilu 1700kpl vinyylejä reilu 2000kpl ja ckasetteja niin paljon ettei jalsa laskea. Kokoeman ongelmana on se, etten juurikaan kuuntele sitä musiikkia nykyään mitä on aikoinaan keräillyt. Lähinnä kokoelma sisältää -70, -80, -90 luvun musiikkia pääsääntöisesti rockia. Maku muuttunut vuosien myötä joten Spotify on tullut tarpeeseen.

Olen sen verran dorka, että minulle varsinainen musiikin kuuntelu on aina ollut jonkinmoinen tekniikkalaji. Levyn kuuntelu alkaa siitä, että miettii mitä musiikkia haluaa kuunnella. Sen jälkeen valitaan laitteet millä kuunnellaan. Tällä hetkellä varastossa on 5kpl kaiutinpareja 15kpl kuulokkeita, läjä vahvistimia, 5kpl kasettidekkejä (Tänään löytyi uusi suomessa aikalailla harvinainen vuoden -89 JVCn HiEnd dekki. Pitihän se heti ostaa joten ensiviikolla pääsee fiilistelemään uudella laitteella ) 1kpl CD soittimia. (-87 ostin Sonyn HiEnd CDn eikä sen jälkeen ole muita tarvinnut) 1 kpl Rega Planar 2 -87 vinyylin pyörittäjä. (Sama kuin sonyn CDn kanssa eipä ole muita tarvinnut vilkuilla)

On vähän musiikista kiinni mikä laite on sopivä. Pääsääntöisesti kuuntelen kaiken musiikin ckasetilta, koska pidän sen lämpimästä soundista. Uusi musiikki myös tulee tallennettua kasetille jota sitten kuuntelen. Tidal on ainoa "häviötön" suoratoistopalvelu tällä hetkellä joten sieltä äänitän. Tosin täytyy sanoa ettei maksullinen Spotify kyllä ainakaan minun kuulollani häviä, kun laittaa asetuksista parhaan toiston päälle.

Pakko laittaa pari linkkiä omiin dekkeihin kun päästiin lempi aiheeseen.
Tässä soi kesäbiisikilmailuun osallistuja Technics dekistä vm -92. Loistava dekki vaikka on "vain" kaksi äänipäätä ja yksi vetoakseli. https://www.facebook.c...

Sonyn kolme äänipäinen, mutta vain yhdellä vetoakselilla. Soundi on kyllä mainio. https://www.facebook.c...

Technicsin tupladekki -80 luvulta. (Vähän rockimpaa tuotantoa -80 luvulta myös)
https://www.facebook.c...

Koska FB on herkkä bannamaan kaikki videot jotka sisältävät materiaalia joissa on muille kuuluvia tekijänoikeuksia, kaikissa em. videoissa soi oma musiikki. Sori siitä.

^ Vastaa Lainaa

aurinkoP
aurinkoP
236 viestiä

#6 kirjoitettu 04.06.2022 23:10

IT kirjoitti:
Olet tainnut kerätä levyjä sitten pitkään...

Ekan oman levyn sain "pappa betalar" -metodilla 7-vuotiaana ja teinistä lähtien olen ihan kunnolla kerryttänyt sitä kokoelmaa. Vinyylejä on _paljon_ eivätkä cd:tkään meinaa mahtua minnekään.

IT kirjoitti:
me taidetaan olla sun kanssa kaksi ääripäätä musiikin kuuntelun suhteen, kun veikkaan että sulla on myös ihan kunnon stereot joilla musiikkia kuuntelet, kun mulla on käytössä pöytäkaiuttimet tai kuulokkeet...

Ihan asialliset stereovehkeet tosiaan on. Ei mitään spessuhifiä, mutta aivan peruspätevät. Toisaalta kuuntelen usein cd-levyjä tietokoneen ja tietokonekaiuttimien kautta, ne kun ovat makuuhuoneessa (joka on samalla työhuone) ja varsinaiset stereot olkkarissa. Tietsikalla on tietysti myös musatiedostoja, näemmä lähemmäs 130 tunnin pituudelta.

^ Vastaa Lainaa

cedarbear
cedarbear
2052 viestiä

#7 kirjoitettu 04.06.2022 23:22

geeli kirjoitti:
Miten valitset tai olet aiemmin valinnut musiikin, jota kuuntelet? Kuunteletko vain vanhoja parhaita vai etsitkö myös uutta kuunneltavaa?


Minulla on pikku hiljaa uudistuva vajaan parintuhannen biisin kokoelma ”vanhoja parhaita” digitaalisena, ja sitä kuuntelen randomina eri laitteilla. Sen lisäksi etsin ja löydän jatkuvasti uutta, useimmiten lähteenä on Bandcamp.

Genreistä en sano mitään, koska en pidä niistä lukua, ja luulen kuuntelevani usein genrejä kaihtavia muusikoita, tai sitten vähän kaikenlaista.
Ceedeitä on vielä hyllyssä, mutta niitä en enää kuuntele… …kasettejakin on laatikkokaupalla…

^ Vastaa Lainaa

art074
art074
324 viestiä

#8 kirjoitettu 05.06.2022 00:46 Muok:05.06.2022 00:49

En etsi uutta musaa varsinaisesti, mutta silti kaikkea kiinnostavaa uutta juttua tulee koko ajan eteen kun viettää ihan liikaa aikaa koneilla, mm. somen kautta, podcasteista, youtube-videoista. Metacriticciä seuraan myös uusien julkaisujen osalta.

Mulla on koko ajan rotaatiossa muutama kymmenen itselleni uutta levyä, joukossa aina myös ihan tuoreita julkaisuja enemmän tai vähemmän tutuilta ja tuntemattomilta artisteilta. Nämä levyt joko tekevät aikanaan luontevasti tilaa jollekin toiselle levylle, tai sitten päätyvät pysyvään rotaatioon ikisuosikkien joukkoon.

Pysyvään soitantaan päätyvät tulee sitten ostettua myös fyysisinä kopioina.

Mitä hifistelyyn tulee niin arvostan äänenlaatua sen verran etten koske Spotifyihin kuin muutamien podcastien osalta. YouTube on tietenkin vielä surkeampi äänenlaadultaan, mutta sitä kun paljon käyttää kaikkeen muuhun, niin tulee toki joskus musiikkia sieltäkin bongattua ja kuunneltua.

Soitinkomboja on eri huoneissa vaihtelevasti sekä laadultaan että kooltaan. Ei mitään yberhifiä kuitenkaan. Parhaat noista vehkeistä erottelee ylä- ja alataajuuksia kuitenkin sen verta hyvin että ovat tosi anteeksiantamattomia alhaisille bitraateille ja kilohertseille.

^ Vastaa Lainaa

veikko-antero
veikko-antero
192 viestiä

#9 kirjoitettu 05.06.2022 03:19

Alakerrassa soi 24/7 ylen radio suomi, helppoa ei tarvi valita itse... on monella tapaa hyvin inspiroivaa.
Sitten kun inspiraatiolähde alkaa tuntua liian "raskaalle" esim ruoanlaiton taustaksi laitan jonkun hyväksi havaitun cd:n soimaan, sikäli mikäli se soittimen paska suostuu levyä soittamaan, usein ei suostu.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#10 kirjoitettu 05.06.2022 05:55

aurinkoP kirjoitti:

Ekan oman levyn sain "pappa betalar" -metodilla 7-vuotiaana ja teinistä lähtien olen ihan kunnolla kerryttänyt sitä kokoelmaa. Vinyylejä on _paljon_ eivätkä cd:tkään meinaa mahtua minnekään.

Tietsikalla on tietysti myös musatiedostoja, näemmä lähemmäs 130 tunnin pituudelta.


No on sulla musiikkia... Tollaset kokoelmathan muuten tuppaa olemaan aika arvokkaita, varsinkin kun nykyään vinyylit on tehneet uuden tulemisen...

Mun oma eka levy oli Valintatalon halpis C-kasettien valikoimasta viikkorahoilla ostettu Shaun Cassidyn livelevy vuodelta 1979... Olisko vuosi sitten ollut 1980 taikka jotakin, mutta eipä tuo albumi oikein muhun iskenyt silloin... Vasta kun kaveri nauhoitti mulle AC/DC:n For Those About To Rock albumin vuonna 1982, niin tuo rock musiikki kolahti nuoreen mieheen....

Mutta tuolla albumilla muuten on hieno cover versio The Righteous Brothersien yhdestä hittikappaleesta:

Shaun Cassidy - You've Lost That Lovin' Feelin' (Live)

^ Vastaa Lainaa

aurinkoP
aurinkoP
236 viestiä

#11 kirjoitettu 05.06.2022 10:27

IT kirjoitti:
Tollaset kokoelmathan muuten tuppaa olemaan aika arvokkaita, varsinkin kun nykyään vinyylit on tehneet uuden tulemisen...

Joo, levynkeräilyni alkuvaihe oli vielä sitä aikaa, kun ihmiset olivat joukolla luopuneet vinyyleistään ja niitä oli joka paikassa ihan polkuhinnalla. Myöhemmin hämmensi, kun coolit tyypit rupesivat luukuttamaan illanvietoissa/etkoilla 70-luvun vinyylejä. I was there first...

^ Vastaa Lainaa

cedarbear
cedarbear
2052 viestiä

#12 kirjoitettu 05.06.2022 11:17

cedarbear kirjoitti:
geeli kirjoitti:
Miten valitset tai olet aiemmin valinnut musiikin, jota kuuntelet? Kuunteletko vain vanhoja parhaita vai etsitkö myös uutta kuunneltavaa?

Minulla on pikku hiljaa uudistuva vajaan parintuhannen biisin kokoelma ”vanhoja parhaita” digitaalisena, ja sitä kuuntelen randomina...


Heräsin oikein ajattelemaan kuinka pientä osaa kaikesta kerääntyneestä musiikista sitä (enää) kuuntelee. ITunes kertoo, että siellä on musiikkia n. 16 000 kpl eli 62,5 pv, ja sekin on vain osa kansiosta nimeltä "Mp3s-uudet". Kai siellä jossain koneella on sitä vanhempaakin, eli 1900-luvun musiikkia?

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#13 kirjoitettu 05.06.2022 12:12

cedarbear kirjoitti:


Heräsin oikein ajattelemaan kuinka pientä osaa kaikesta kerääntyneestä musiikista sitä (enää) kuuntelee.


Oikeastaan sitä voisi kysyä, että kuinka pientä osaa sitä kaikesta tykkäämästään musiikista kuuntelee?

Nykyäänhän ei tarvitse tuhansien albumien ja piisien kokoelmia, kun on YouTubet ja Spotifyit... Vuosien varrella on tullut kuunneltua ihan älyttömästi hyviä piisejä, albumeita ja artisteja, ja kuinka suurta osaa siitä kaikesta lopulta kuuntelee uudestaan mitenkään useammin?

Eli millä periaatteella sitä oikeastaan valitseekaan sitä musiikkia jota kuuntelee? Tää olis tarkemman pohdinnan paikka...

^ Vastaa Lainaa

cedarbear
cedarbear
2052 viestiä

#14 kirjoitettu 05.06.2022 12:47

IT kirjoitti:
cedarbear kirjoitti:


Heräsin oikein ajattelemaan kuinka pientä osaa kaikesta kerääntyneestä musiikista sitä (enää) kuuntelee.


Oikeastaan sitä voisi kysyä, että kuinka pientä osaa sitä kaikesta tykkäämästään musiikista kuuntelee?

Niinpä, koska vielä omalla kohdallani on paljon musiikkia, josta olen aikoinaan pitänyt, mutta joka ei nykyään paljon kiinnosta.

^ Vastaa Lainaa

cedarbear
cedarbear
2052 viestiä

#15 kirjoitettu 05.06.2022 13:40

IT kirjoitti:
Eli millä periaatteella sitä oikeastaan valitseekaan sitä musiikkia jota kuuntelee? Tää olis tarkemman pohdinnan paikka...


He-hei mä luulen että yksi pätevä periaate on se, että kuuntelee sitä mistä pitää. Toinen - etenkin uuden musiikin suhteen - valintoja ohjaava periaate on se, että kuuntelee sitä mikä herättää (syystä tai toisesta) mielenkiinnon, mutta jos ei nappaa, niin ei sitten sen enempää kuuntele. Right?

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#16 kirjoitettu 05.06.2022 13:43

cedarbear kirjoitti:


He-hei mä luulen että yksi pätevä periaate on se, että kuuntelee sitä mistä pitää. Toinen - etenkin uuden musiikin suhteen - valintoja ohjaava periaate on se, että kuuntelee sitä mikä herättää (syystä tai toisesta) mielenkiinnon, mutta jos ei nappaa, niin ei sitten sen enempää kuuntele. Right?


Toki... Hyvä pohdinta sulta...

Mutta pointti mulla oli tossa lähinnä se, että jos pitää vaikkapa 100 kappaleesta, ja on aikaa kuunnella vain 10 piisiä, niin millä periaatteella sitä valitsee piisit?

Summan mutikassa? Arpomalla? Pyhän hengen johdattamana? Intuition?


Tutkimattomia ovat musiikin kuuntelijan tiet...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2854 viestiä

#17 kirjoitettu 05.06.2022 14:13

Mulla on siis myös CD-levyjä n. 500 kpl, vinyyleitä ehkä n. 100. C-kasetteja mulla oli joskus ysärillä vielä, mutta ne on tainnut jäädä vanhemmille silloin aikanaan, kun muutin sieltä. En tiedä onko ne enää tallessa.

Ceedeitä tulee aika vähän vaan kuunneltua. Spotify on varmasti se suosituin, jonka kautta musaa kuuntelen. Mulla on hyviä biisejä listassa "Tähdellä merkityt" ja siellä on tällä hetkellä 388 biisiä joka vastaa 25h ja 15min.

Ei mullakaan ole maksettua Spotifyta...Oon käyttänyt sitä vuodesta 2014 asti.

^ Vastaa Lainaa

spaussi
spaussi
85 viestiä

#18 kirjoitettu 05.06.2022 15:15

Mulla tulee kuunneltua pääasiassa vanhoja vinyyli levyjä. Mike Oldfield, Beatles, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Cream, Neil Young ovat ehkä kuunneltuvimpia. Uutta musaa kuuntelen hyvin harvoin kun ei oikein löydy mitään kiinnostavaa. Cd levyjä en ole kuunnellut vuosiin. YouTube ja mikseri on myös kova sana kuuntelu kanavina.

^ Vastaa Lainaa

aurinkoP
aurinkoP
236 viestiä

#19 kirjoitettu 05.06.2022 17:46

IT kirjoitti:
Nykyäänhän ei tarvitse tuhansien albumien ja piisien kokoelmia, kun on YouTubet ja Spotifyit...

Tähän liittyy myös se tyypillinen illuusio, että kuvittelee kaiken tärkeän musiikin maailmassa löytyvän YouTubesta ja Spotifysta. Näin ei tosiaankaan ole. Esim. itselleni rakas ysärin indie loistaa usein poissaolollaan. Kirpparilta, levymessuilta, Äxän käytetyistä tms. löytynyt originaali-cd tulee silloin kummasti tarpeeseen.

cedarbear kirjoitti:
omalla kohdallani on paljon musiikkia, josta olen aikoinaan pitänyt, mutta joka ei nykyään paljon kiinnosta.

Onko kenelläkään muulla toisinpäin? Itselläni on tosi paljon sellaista vähän vanhempaa musaa, jota kuulin kyllä aikanani, mutten ymmärtänyt sen päälle paljonkaan kun oli muka niin paljon parempaakin. Viime ja tällä vuosikymmenellä olen sitten ruvennut tajuamaan sen hienouden.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT:n Randomit
9415 viestiä

#20 kirjoitettu 05.06.2022 17:57

aurinkoP kirjoitti:

Tähän liittyy myös se tyypillinen illuusio, että kuvittelee kaiken tärkeän musiikin maailmassa löytyvän YouTubesta ja Spotifysta. Näin ei tosiaankaan ole. Esim. itselleni rakas ysärin indie loistaa usein poissaolollaan. Kirpparilta, levymessuilta, Äxän käytetyistä tms. löytynyt originaali-cd tulee silloin kummasti tarpeeseen.


Joo, varmaankin näin on, ja levyjen keräilykin on ihan ok tänä päivänä...

Itse kuuntelen pääasiassa tuollaista "Pitkän 70-luvun" eli vuosien 1965-1985 Rockia laidasta laitaan, ja varsinkin viime vuosina monet underground levyt ovat löytäneet tiensä YouTubeen...

En väitä, että kaikki musiikki olisi YouTubessa, ja levyhankinnoillekin on siis paikkansa, mutta suurelta osin se musiikki jota haluan kuunnella löytyy Tubesta... Mutta toisaalta, olisihan se kiva omistaa se vinyyli taikka cd ja fiilistellä kunnon stereoista, mutta itselleni tämä ei ole budjettisyistä oikeastaan mahdollista... Eli tyydyn toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon...

^ Vastaa Lainaa

Abyssium
Abyssium
648 viestiä

#21 kirjoitettu 18.06.2022 04:26

geeli kirjoitti:
Avaan tällaisen, otsikon mukaisen, keskusteluaiheen. Miten valitset tai olet aiemmin valinnut musiikin, jota kuuntelet? Kuunteletko vain vanhoja parhaita vai etsitkö myös uutta kuunneltavaa?


Kuuntelen vain hyvää musiikkia

Paskan musiikin kuuntelun pyrin aina lopettamaan ensi alkuunsa ! Paskaa musiikkia ei kannata kuunnella !
Se on ajan hukkaa

No mikä sitten on hyvää tai paskaa https://www.youtube.co...

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu