Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja voihan viulu ja sen tapit

ex4
ex4
298 viestiä

#1 kirjoitettu 31.05.2022 09:17

Kuulostaa hurjalta viritykseltä.... En ennen ole tajunnutkaan että se tappien järjestys on tuolla tavalla kriittinen.

Itse kokeilisin ihan ensin niin että ottaisin kuusiokolopäällä olevan konekierteisen ruuvin jolla pituutta ehkä 10 - 20 mm. Sittten sille sopivan tiukka reikä siihen tapin päähän mihin ruuvi menee ilman väkivaltaa sisään. Sitten vaan soitinrakentajien suosimala hot hide liimaa (mikähän tämän suomenkielinen nimi on, joka tapauksessa sitä liimaa millä viulut rakennetaan). Se tarttuu sekä metalliin että puuhun. Sitten antaa kuivua rauhassa ja homma valmis.

Uskon vakaasti että tuo liimaus riittää eikä tarvita mitään sokkasysteemejä lisäksi.

^ Vastaa Lainaa

ex4
ex4
298 viestiä

#2 kirjoitettu 31.05.2022 11:42

Jos itse lähtisin tekemään tuollaista sokkasysteemiä ja olisi pylväsporakone käytössä, niin upottaisin sen kuusiokoloruuvin siihen tappiin "pituussunnassa" ja poraisin pienen (1 - 2 mm) reiän tapin ja sen sisällä olevan ruuvin läpi. sitten vaan vaikka joku hammastikku tms. puutappi siitä reiästä läpi ja ehkä vähän liimaa mukaan että pysyy paikoillaan.

Sitten vaan siistii päät ja hioo sen tapin varovasti niin ettei sitä hammastikkua huomaa. Ehkä pieni värjäys päälle niin voi tulla aika siisti ja huomaamaton systeemi.

^ Vastaa Lainaa

ex4
ex4
298 viestiä

#3 kirjoitettu 31.05.2022 12:24

Manteloa kirjoitti:
Itse mietin muuten ihan samaa, mutta tuon puutikun korvaisi teräksisellä.. Esim vanhasta rannekellosta ottaisi sen hihnatapin ja liimalla sitten siistisi päät, että sormet ei naarmuintuisi. Sen poratun reiän olisi hyvä olla mahdollisimman istuva siihen tappiin.


Toki teräskin sopii. Puu olisi helpompi hioa siistiks ja maalailla näkymättömiini. ja jos siellä tapin sisällä se kuusiokoloruuvi on sopivan tiukka reikäänsä, oikeastaan mikä vaan materiaali kestää tosi kovaa vääntöä kun siellä ei muodostu yhtään momenttia.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu