Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Instrumenttikaapelit


IT
IT:n Randomit
10039 viestiä

#1 kirjoitettu 28.08.2021 14:43

Instrumenttikaapelit


Niin, onko kaapeleilla väliä soittajalle? Ajattelen nyt piuhoja esim. sähkökitaralle, bassolle taikka vaikkapa laulumikille... Kannattaako maksaa enemmän piuhasta, vai pärjääkö edullisemmallakin piuhalla?

Tossa muutama esimerkki:

3 metrin edullinen piuha
3 metrin kalliimpi piuha
3 metrin kallis "hiljainen" piuha

Tossa video tosta hiljaisesta piuhasta, jossa Neutrikin spessu liitin:
Neutrik Silent Connector

¤¤¤
Itselläni on ollut noita edullisempia 7 euron Cordial piuhoja jo jonkin aikaa käytössä, ja ovat muuten kestävämpiä kuin monet kalliimmat merkkipiuhat, joita olen Suomestakin ostanut...

Mutta kannattaako esim. maksaa tuo 20 eur paremmasta piuhasta, kun samalla rahalla saa 3 kpl noita edullisempia piuhoja?

Ja onko joku testannut noita piuhoja joissa on tuo Neutrikin Silent eli hiljainen liitin... Tuo Neutrikhan toimii siten, että ensiksi laitetaan piuhan toinen pää kiinni vaikkapa vahvistimeen, ja siinä päässä joka tulee kitaraan on erityinen liitin, joka pitää huolen että jos vaikkapa kesken keikan vaihtaa kitaraa yms. niin piuhan kiinnittäminen ja irroittaminen ei pidä sitä epämiellyttävää ääntä, joka ei varmaan tee hyvää myöskään kaiutinelementeille...

Tuo Neutrikin hiljainen pää on siis sellaisella liittimellä varustettu, että piuha alkaa välittämään signaalia vasta, kun plugi on työnnetty kitaraan tappiin asti sisään...


Elikkä siinä... Mielipiteitä? Kokemuksia?

^ Vastaa Lainaa


AnttiJ
Covers of
60's and
70's
R&B
classics

4378 viestiä

#2 kirjoitettu 28.08.2021 16:48 Muok:28.08.2021 16:58

Kokemukseni mukaan kierrepiuhat (vieläkö niitä on?) hajosivat kaikkein helpommin koska piuha venyi ja kutistui koko ajan kun vähän liikahti joten se oli heiluriliikkeessä ihan koko ajan. Noin ne terässillatkin katkeavat myrskyssä. En suosittele edes vihamiehille.

Itselläni oli viimeiset parikymmentä vuotta yksi ja sama suora piuha kitarasta pedaaleihin; ei kaikkein ohuin mutta ei kaikkein paksuinkaan. Veikkaan, että salaisuus piilee siinä että se oli tarpeeksi pitkä eli se ei ollut kireänä missään vaiheessa vaikka vähän itse liikkuikin. Ja tottakai kitaran puoleinen pää kulki kitaran ja hihnan välistä joten se ei siellä päässyt liikkumaan yhtään.

Esiintyvälle artistille 3 m ei riitä mihinkään jos puhutaan vain yhdestä piuhasta kitara - vahvari-välillä. Osta liian lyhyt piuha ja kohta olet juotoskolvi kädessä etsimässä kohtaa josta piuha kenties on mennyt poikki.

Kun jyräyttää wah-wah:n ja särön päälle, ei ole mitään väliä onko piuha "hiljainen" vai ei.

Eli: osta tarpeeksi pitkä ja keskitasoa vähän paksumpi piuha niin ihan varmasti pärjää. Ja plugareitten pitää ollan kunnon terästä ja kierteestä avattavissa siltä varalta että piuhatehtaassa olisi tehty kehno juotos.

-----

no nämä nyt ovat neuvoja iloiselta 70-luvulta.

^ Vastaa Lainaa


IT
IT:n Randomit
10039 viestiä

#3 kirjoitettu 30.08.2021 07:27

AnttiJ kirjoitti:


Kokemukseni mukaan kierrepiuhat (vieläkö niitä on?) hajosivat kaikkein helpommin koska piuha venyi ja kutistui koko ajan kun vähän liikahti joten se oli heiluriliikkeessä ihan koko ajan.

Esiintyvälle artistille 3 m ei riitä mihinkään jos puhutaan vain yhdestä piuhasta kitara - vahvari-välillä. Osta liian lyhyt piuha ja kohta olet juotoskolvi kädessä etsimässä kohtaa josta piuha kenties on mennyt poikki.

Eli: osta tarpeeksi pitkä ja keskitasoa vähän paksumpi piuha niin ihan varmasti pärjää.


Joo, kiitti vinkeistä! Kierrepiuhoja en ole koskaan kokeillut, ja kait niitäkin vieläkin valmistetaan... Mulle tärkein homma piuhojen kestävyyden näkökulmasta on se, että piuha suoristetaan aina ennen käyttöä ja käytön jälkeen, ettei se mene rullalle... Näin toimin kitarapiuhojen ja kuuloke yms. piuhojen kanssa....

Ja joo, lavalla 3m on aikas lyhyt piuha, mutta tässä kun demoja omalla läppärillä puuhastelee ja istuu tuolissa kitaran kanssa, niin 3 metrin piuha on aikas optimi...

Ja varmaan tuo piuhan paksuus auttaa kanssa asiaa, eli saa sen piuhan kestämään pidempään...

Mutta siis itsellä ollut noita Cordialin 3m ja 7 eur piuhoja kotikäytössä demoja tehdessä ja hyvin on toimineet... On myös pitkäikäisiä piuhoja olleet nämä, joten miksi maksaa 20 eur piuhasta, jos ei sellaista laatua oikeastaan tarvitse?

^ Vastaa Lainaa


Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

6308 viestiä

#4 kirjoitettu 03.09.2021 22:03

Nyt kun veronpalautukset tulivat ja muutenkin irtorahaa on ilmassa, niin ajattelin toteuttaa pitkäaikaisen haaveni ja ostaa kunnolliset Vovox Sonorus piuhat. Ammattilaisten käyttämät ja kehumat.

https://www.thomann.de...

Selkeämpi saundi ja hurinat/rätinät sun muut vittumaiset häiriöäänet pitäisi jäädä pois. Kestävämpiäkin ovat.

Hinta voi hirvittää, mutta toisaalta mun kotistudiokäytössä nuo ovat ikuiset. Sitäpaitsi kalliimpiakin vielä löytyy.

Miinuksena on että pituuksissa 1m ja 3,50m välillä ei ole mitään. Tällähetkellä käyttämäni piuhat ovat 1,5m tai 2metrisiä.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu