Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava >

Kirjoittaja Suuri Jalkapalloketju

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#1 kirjoitettu 28.08.2020 12:58

Mä olen itse futiksen osalta tällainen satunnainen matkaaja... MM- ja EM-kisoja tulee kyllä jonkin verran seurattua, mutta yleisesti ottaen olen pihalla jalkapallosta kuin lumiukko...

En siis muista kuka teki mitäkin ja milloin... MM-kisoissakin mun muisti kattaa sen viimeiset kolme matsia, jonka jälkeen tulokset tuppaa häipymään muistista jonnekin viidenteen ulottuvuuteen...

Mutta ehdottomasti on ansainnut paikkansa maailman suosituimpana taikka ainakin yhtenä suosituimpana lajina...

^ Vastaa Lainaa

cedarbear
cedarbear
1560 viestiä

#2 kirjoitettu 28.08.2020 13:42

aRt074 kirjoitti:
..tai katsotaan kuinka pieni tai suuri siitä tulee, kun ei kerta musiikistakaan täällä enää keskustella.

...which is a fricking shame.

Nykyään en jaksa jalkapalloa paljon seurata, vaikka pidänkin sitä hienona lajina. Jotenkin tympii kaikkeen joukkueurheiluun pesiytynyt huliganismi ja ns. yli-innokkaat fanit. Oma lupaava (?) jalkapallourani päättyi nuoruudessani kuin seinään samalla hetkellä kun pääsin eroon keskikoulun sosiaalisista suhteista ja musiikki tuli täysillä ja vei. Tällä tiellä mennään, nähtävästi loppuun asti.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#3 kirjoitettu 28.08.2020 17:20

Itse futailin paikkallisessa seurassa B-juniori-ikäisenä. Paljon tuli pelattu lähipihojen poikien kanssa aikaisesta keväästä siihen asti kun tuli lunta. Koristakin tuli kokeiltua samassa seurassa, mutta se samoin kuin futis loppuivat kuin seinään kun piti siirtyä silmälasien käyttöön. Lentopalloa sentään pystyi pelaamaan kunnolla lasit päässäkin jopa työmaan puulaakiporukoihin asti. Sitten kun vaihdoin työpaikkaan, missä ei ollut enää harrastepelaajia, niin sekin jäi.

Mutta tosiaan, Valioliigaa olen seurannut erittäin aktiivisesti about vuodesta 2004 asti. Kaikki Urheilusanomien/Urheilulehden Valioliiga-ekstrat ovat tallessa ja niiden välissä on tulostettuna kaikki kesän ja tammikuun siirtoikkunan siirrot (kaikki siirrot eivät ehdi Valioliiga-ekstraan, koska siirtoikkuna on auki vielä silloin kun sarja normaalisti käynnistyy).

Suosikkijoukkueeni on Liverpool, ja se juontaa todella kauas jopa 60-luvun puolelle asti jolloin telkkarista tuli muutamia pelejä vuodessa ja Liverpoolin joukkue jäi jotenkin mieleen. Jossain vaiheessa Liverpoolin ja Leedsin pelit olivat klassikkoja, ja nythän Leeds on pitkästä aikaa samalla sarjatasolla, joten kohta nähdään kuinka käy (nooh ... LIverpool vie matsit kuitenkin).

------------------------

Olen pyrkinyt aktiivisesti lisäämään futistietouttani lukemalla alan artikkeleita ja jopa pari joululahjaksi saamaani kirjaa. Toinen keskittyi eri pelitapojen historiaan ja toinen peleistä tehtävien tilastojen analysointiin ja johtopäätöksiin.

Kulmapotku ei ole läheskään niin vaarallinen kuin yleensä luullaan. Mutta sen sijaan rangaistusalueella ei kannata rikkoa pilkun arvoisesti rankkarialueen sisällä kohti maalia puskua yrittävää pelaajaa, koska rankkarin onnistumisprosentti on n. 3/4 kun kauempaa puskettu pallo löytää tiensä verkkoon vain tasolla 1/10 (nuo nyt ovat vain suuntaa antavia lukuja). Joskus tuntuu sille, että kaikki pelaajat eivät ole noita sisäistäneet tai sitten väsymys ja tunne ajavat kylmäpäisen ajattelun ohitse.

Rouvakin katselee pelejä silloin tällöin enkä malta pitää suutani kiinni jos kentällä tapahtuu jotain älytöntä tai tiedän jostain pelaajasta jotain kertomisen arvoista (vaikkapa edellisviikolla tapahtunut pelin ulkopuolinen törttöily). Juuri kun olen kommentoinut tilanteen, niin selostaja alkaa juttunsa samasta asia. Naapurituolista kuuluukin usein "linja Kotkasta selostamoon tuntuu edelleen olevan kunnossa":

Täältä löytyy ihan kivaa ajankohtaista faktaa ja tilatojen knoppitietouttakin:

https://www.fourfourtw...

--------------------

Olen myös hurahtanut Valioliigamanageri-peliin, tosin vain sen ilmaisversioon. Aloitin joskus kaudella 2011 - 2012 puolivälissä. Olen yleensä ollut 10 - 20 % parhaimman joukossa kauden lopussa. Pelaajia oli viime kaudella 7.628.968 ja oma sijoitukseni oli 1.026.528. Viime kauden paras sijoitukseni tuli kierrokselta 34, jolloin sijoituin sijalle 21.679. Joukkue kaudelle 2020 - 2021 on jo kasassa.

---------------------

PS: Eikös Paul Pogballakin ole todettu korona, joten antaas katsoa miten ManU tilanteesta selviää. Ja jos noita korona-altistuksia tulee vielä lisää, alkaa sarjan avauskin olla uhattuna. Se olisi todella huono juttu.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#4 kirjoitettu 28.08.2020 18:23

aRt074 kirjoitti:
AnttiJ kirjoitti:


Olen myös hurahtanut Valioliigamanageri-peliin, tosin vain sen ilmaisversioon. Aloitin joskus kaudella 2011 - 2012 puolivälissä. Olen yleensä ollut 10 - 20 % parhaimman joukossa kauden lopussa. Pelaajia oli viime kaudella 7.628.968 ja oma sijoitukseni oli 1.026.528. Viime kauden paras sijoitukseni tuli kierrokselta 34, jolloin sijoituin sijalle 21.679. Joukkue kaudelle 2020 - 2021 on jo kasassa.Tarkoitatko Fantasy Premier League:ta https://fantasy.premie...
vai onko noita muitakin. Minulla tuli joskus vuosia sitten tuota tahkottua mutten koskaan jaksanut täyttä kautta seurata. Oli kavereiden kesken ihan oma liiga ja toki siinä sen jonkin miljoonannen kokonaissijoituksen näki myös.

Vuosituhannen alussa pelasin tietokoneella ihan järkyttävät määrät legendaarista Championship Manageria, joka sittemmin muutti nimekseen Football Manager. Sitä kautta ainakin oppi seuraamaan myös oikeassa futiksessa noita taktisia kuvioita ja niiden merkitystä. Pelistä tuli joka vuosi uusi versio, eli just kun oli oppinut liian hyvin dominoimaan edellistä versiota niin tuli uusi jota oli sopivasti muokkailtu haastavammaksi.
Jäi hyvin mieleen miten voitin kolme kertaa peräkkäin triplan (Valioliiga, FA Cup, Mestareiden Liiga) Brentfordilla, ja myös kahdesti Bristol Cityllä


Se on juurikin tuo Fantasyliiga. Hauskaa ajankulua, ja vieläpä ilmaista jos ei sorru maksullisiin parannuksiin.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#5 kirjoitettu 28.08.2020 19:45

Nythän me voimme ottaa viikottaisen sondeerauksen siihen kuinka peli meni.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#6 kirjoitettu 29.08.2020 09:45 Muok:29.08.2020 09:53

Katselin juuri Valioliigan tähän asti toteutuneita siirtoja. Kuinka ollakaan, aktiivisimmat seurat tähän asti tuntuvat olevan Chelsea ja ManC.

Siirroista voi päätellä sen, että erityisesti Chelsea on ryhtynyt ihan oikeisiin toimiin eli vuotavan puolustuksensa tilkitsemiseen. Leicesterin Ben Chilwellin ja PSG:n Thiago Silvan pestaamiset kertovat myös siitä, että nyt ollaan tosissaan liikkeellä ja yritetään kuroa Liverpoolin ja Manc:n isolta tuntuvaa etumatkaa kiinni. Miljardööri Roman Abramovich tuntuu innostuneen seurastaan uudestaan pitkän siirtokiellon jälkeen.

Manc:n ajoittain heikolta näyttänyttä puolustusta pyritään vahvistamaan Valioliigasta pudonneen Bournemouthin puolustuksen tukipylväällä Nathan Akella, joka siirtyi aikanaan Bournemouthiin Chelseasta. Olisikohan Chelsean ollut aikanaan viisaampaa pitää Ake kuin luopua hänestä?

Eipä silti, hassumpiakin on tapahtunut. ManU luopui Paul Pogbasta ns. suolarahoilla kun ei löytänyt hänelle mitään käyttöä .. ja osti hänet hirmuisella hinnalla takaisin muutaman vuoden jälkeen. Sir Alex on myöntänyt myös sen, että on ostanut urallaan yhden pelaajan (hinta oli muutamia miljoonia) Manu:iin agentin puheiden perusteella näkemättä miestä kertaakaan; kuten arvata saattaa, ostettu pelaaja oli täysi floppi.

Hiukan pitää ihmetellä Aston Villaa, joka on luopunut muutamista vähemmän tärkeistä pelaajista, mutta ei ole vielä tehnyt yhtään siirtoa sisäänpäin. Voi hyvin olla, että Villan siirtokassa on hyvinkin kevyt viime vuonna tehtyjen hyvinkin epäonnistuineiden tai epäonnekkaiden (= pelaaja loukkaantui varhaisessa vaiheessa kautta) suurien ostojen jälkeen. Aston Villan sarjassa säilymisen voidaan katsoa olleen jopa epäoikeudenmukainen: seura sai säilymiseen vaadittavan pisteen lahjana kun VAR-toiminto oli pudonnut pois päältä Sheffieldiä vastaan käydyssä pelissä ja Sheffieldin tekemä päivänselvä osuma jäi noteeraamatta. Ei ihme että pudonnut Bournemouth harkitsi jopa oikeustoimia asian johdosta.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#7 kirjoitettu 29.08.2020 10:17 Muok:29.08.2020 10:18

aRt074 kirjoitti:

jees, pitihän se pikkukaljoissa käydä luomassa jengi. Vielä kun muistais kerran viikossa käydä tekeen hienosäätöjä.


Ei noita säätöjä muista tehdä jos ei ole merkinnyt säätöpäivää kalenteriin. Kun osa pelikierroksista on vajaita ja osassa kierroksia saattaa tulla samalle joukkueelle kaksikin peliä, voi säätämättömyys johtaa suuriinkin pistemenetyksiin.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
2231 viestiä

#8 kirjoitettu 29.08.2020 18:19

Hyvä Litmanen!

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#9 kirjoitettu 29.08.2020 18:51

aRt074 kirjoitti:

Tein aikanaan tältä pohjalta ihan mukavaa lisätuloa kun seurasin myös Englannin Championshippiä todella aktiivisesti. ... Loukkaantumisia ja ottelutilastoja kun jaksoi pikkaisen analysoida matsien katsomisen päälle, niin sai aika 'varmoja' täkyjä kiinni. Pelasin sit sellaisia 50-100 euron lappuja keskimäärin 2,0 kertoimilla.


Mä puolestani en ole varsinaisesti koskaan lyönyt vetoa tosissani, joten sä tiedät aiheesta varmaan 111% enemmän kuin mä, mutta löin silti jokunen vuosi sitten vetoa amerikkalaisen jalkapalon College Football sarjassa...

Mulla oli 3 eri kriteeriä, millä valkkasin ne joukkueparit, joista löin vetoa:

- Joukkueiden välisten aiempien otteluiden voittojen suhde
- Tällä kaudella tehtyjen ja päästettyjen pisteiden suhde kummankin osalta
- Puolustus ja hyökkäys jaardien suhde kummankin osalta kuluvalla kaudella

Tossa oli 3 sellaista tilastoa, jotka oli silloin netistä helposti saatavilla, ja joiden perusteella pystyi aina lyömään vetoa niin, että vedonlyönnissä oli mukana 3 eri joukkuetta nostamassa kertoimia, jotka oli jossakin kanssa keskimäärin 2,0 tuntumassa, joskus päälle tämän reilustikin...

Mutta mitään isoja vetoja en tuolloin lyönyt... Se oli sellaista testimielessä tehtyä kokeilua lähinnä, ja kun kautta oli takana kuukausi pari, niin se vedonlyöntitoimistokin järkevöityi sen verran, että parhaiden helppojen kertoimien aika oli ohi...

¤¤¤
Pointti tossa jutussa lähinnä se, että rahan tekeminen vedonlyönnissä pitkässä juoksussa perustuu lähinnä siihen, että löytää virheitä, joita käyttää hyväksi sen vedonlyöntitoimiston kertoimissa....

Toki Arto kaiken tämän jo tiedätkin...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#10 kirjoitettu 29.08.2020 18:56

Veikkaan myös, että tällä kaudella pärjäävät nimenomaan ne joilla on leveyttä rosterissa ja joku yllättäjänä niistäkin joilla ei ole europelejä rasitteenaan.

Tulee olemaan todella mielenkiintoista millaisiksi siirtohinnat muodostuvat jos joku todellinen maailmanhuippu lähtee liikkeelle. Erityisesti seuraan Kaj Haverzin mahdollista siirtoa Chelseaan kun hintalapuksi on sentään asetettu luokkaa 90 M€. Onhan mies toki taitava ja nuori, mutta antaas katsoa. Pärjääminen muissa kuin Valioliigassa ei automaattisesti tarkoita yhtä komeita suorituksia sumujen saarella.

Nousijat tulevat olemaan taas tiukoilla jos se kuuluisa "joku" siellä taustalla ei hellitä kukkaronsa nyörejä. Fulhamillehan kävi pari kautta sitten todella köpelösti: isoa rahankäyttöä, hirveästi uusia pelaajia ja tippuminen takaisin champpariin. Taisi hankinnoissa määrä korvata laadun ja luulen, että tuo kokemus saattaa vähän painaa takaraivossa vieläkin.

Täytyypä yrittää muistaa veikata liigan kärki ja putoajat ennen kuin sarja alkaa; nyt se on vähän liian aikaista kun siirrot ovat noin pahasti kesken.

PS: On mielenkiintoista nähdä miten Sheffield U:n omintakeinen toppareiden peluutus hyökkäyksen ytimessä toimii toisella kaudella nyt kun tapa on kaikilla tiedossa. Yllätysmomentti on ainakin käytetty. Vaan voihan olla, että valmennusjohto on jo keksinyt uutta ruutia samalla teemalla.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#11 kirjoitettu 29.08.2020 19:31

aRt074 kirjoitti:

enemmän se ammattipelaajilla perustuu juuri siihen että pelataan isoilla panoksilla pieniä kertoimia minimiriskillä. Pitkässä juoksussa iso porukka pienpelaajia käytännössä rahoittavat alaa ja pieni joukko ammattilaisia poimii ne voitot.

Periaatteessahan se kerroinasettelu on aina virheellinen, jos talo jää kohteessa tappiolle. Sellaisessa tapauksessa kyllä pienpelaajatkin sen virheen ovat huomanneet.


Joo... Urheiluvedonlyönnissä talokin voi joskus ottaa takkiin, mutta pitkässä juoksussa esim. jalkapallopelien kertoimet on valittu niin, että palautusprosentti on alle 100%, ja kaiken lisäksi ne kertoimet on asetettu niin, ettei ole väliä sillä voittaako koti vaiko vieras vai tuleeko tasapeli....

Tuolta nappaan sulle esimerkin: Voitollinen vedonlyönti

Esimerkki:
- Kertoimet: Saksa 1,40. Tasapeli 4,20, Sveitsi 8,00
- Todennäköisyydet: Saksa 71% tasapeli 23% Sveitsi 13 %
- Prosenttilukujen yhteen laskettu summa 107%
- Talon etu 7%

Talo siis tekee voittoa kaikissa pelituloksissa, jos se on onnistunut arvioimaan kertoimet oikein...

Pitkässä juoksussa et voita 1,07 kertoimilla yhtään enemmän rahaa kuin vaikkapa 1,67 kertoimilla...

Koko homma ammattilaisten osalta perustuu siihen, että he arvioivat itse kertoimet, ja katsovat onko niissä alikertoimia ja ylikertoimia:

"Ideana on siis pelata kerrointa ainoastaan, mikäli kerroin on suurempi kuin oma arviosi ottelun lopputulemasta! Tämä vaatii kuitenkin kykyä ymmärtää joukkueiden voimasuhteet ja voittaa vedonlyöntiyhtiön arvio ottelusta."


Tossa lisää näitä ihania linkkejä tästä aiheesta:
Kerroinvertailu
Vedonlyönti opas

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#12 kirjoitettu 29.08.2020 19:54

Siihen päättyi Valioliigan ja Cupin voittajien matsi hetki sitten: Liverpool vs. Arsenal (1-1) ja rankkarit Arsenalille 5-4.

Kovin oli peli ymmärrettävistä syistä johtuen puolivalmiin oloista. Eipä kyennyt Liverpool voittamaan vaikka hallitsikin toista puoliaikaa varsin suvereenisti ... mutta kunnon maalipaikat jäivät kovin vähiin. Kauden alkuun on pari viikkoa, joten valmista pitäisi pikku hiljaa tulla.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#13 kirjoitettu 29.08.2020 20:27 Muok:29.08.2020 22:20

IT kirjoitti:

Tuolta nappaan sulle esimerkin: Voitollinen vedonlyönti

Esimerkki:
- Kertoimet: Saksa 1,40. Tasapeli 4,20, Sveitsi 8,00
- Todennäköisyydet: Saksa 71% tasapeli 23% Sveitsi 13 %
- Prosenttilukujen yhteen laskettu summa 107%
- Talon etu 7%


Jatkan tätä esimerkkiä, ja arvioin mikä olisi lopputulos, jossa talo ei voita eikä häviä mitään... Tämä tarkoittaisi sitä, että prosenttilukujen yhteenlaskettu summa pitäisi olla 100%...

Esimerkki (oletus että nämä ovat "oikeat" todennäköisyydet):
- Saksa 70%, Tasuri 20%, Sveitsi 10%
- Kertoimet: Saksa 1,43; Tasuri 5,0; Sveitsi 10,00

Johtopäätökset:
- Jotta pelaaminen olisi vedonlyöjälle kannattavaa, niin hänen tulisi etsiä kertoimia, joissa:
>> Saksan kerroin on yli 1,43
>> Tasurin kerroin on yli 5,0
>> Sveitsin kerroin on yli 10,0

Mutta kuten tuossa yllä olevassa lainauksessa on tilanne, niin vedonlyöntitoimisto antaa kaikille näille vaihtoehdoille huonommat kertoimet...

Vaikka pelaisit tuota Saksan kerrointa 1,40 niin ottaisit pitkässä juoksussa takkiin, koska oikea kerroin on 1,43 joka on ylitettävä jotta pääset voitolle...

Mutta jos joku vedonlyöntitoimisto tarjoaa Sveitsille kertoimen 12,00 niin tuo on tarjous josta ei välttämättä kannata kieltäytyä...

Sillä jos lyöt kertoimella 12,0 vetoa 100 eurosta 10 kertaa putkeen (ja oikeaa kerroin olisi 10,0), niin häviät 9x100 = 900 eur, mutta voitat 1x100x12 = 1200 eur, eli teet 200 euroa voittoa... (Sijoitit 1000 euroa vetoihin ja sait takaisin 1200 eur)...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#14 kirjoitettu 29.08.2020 20:47

aRt074 kirjoitti:


joo, ihan hauskastakin aiheesta voi saada ihan hemmetin tylsän jos oikein haluaa.

En ole koskaan jaksanut tätä(kään) asiaa kovin matemaattisesti tai tilastollisesti pohtia.
Ihan sydän ja maalaisjärki edellä menty vaan.


Joo, mutta noin ne tosiammattilaiset ton homman tekee...

Ja se on tietty subjektiivinen kokemus mitä kukin kokee tylsäksi... Voit tietty mennä eteenpäin maalaisjärjellä, joten onnea vedonlyöntiin...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#15 kirjoitettu 29.08.2020 21:19

aRt074 kirjoitti:

no se on hyvä kuulla alaa ja ammattipelaajia paljon tuntevalta.


Höpö höpö... Tuli itse asiassa luettua parikin kirjaa aiheesta joskus 10 vuotta sitten, kun pelasin pokeria ja löin vetoa satunnaisesti...

Taisi olla tämä kirja kun luin: https://www.amazon.co....

"Few people manage to make money from gambling - fewer still make a living from it. Written for hardened and novice bettors alike, Joseph Buchdahl's essential guide examines, through various numerical techniques, how fixed odds punters may learn to beat the bookmaker, protect profits through a sensible approach to risk management, and turn high-risk gambling into a form of low-risk investment."


Älä kysy tosta sen enempää, koska olen jo unohtanut kirjan sisällön, eikä mulla ole sitä enää...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#16 kirjoitettu 29.08.2020 21:57

aRt074 kirjoitti:

En ole koskaan jaksanut tätä(kään) asiaa kovin matemaattisesti tai tilastollisesti pohtia.
Ihan sydän ja maalaisjärki edellä menty vaan.


Ei tuo nyt itse asiassa kovin vaikeata ole... Otetaan esimerkin vuoksi vastinpari Arsenal - Liverpool...

Nuo joukkueet ovat viimeisten 30 pelikerran aikana päätyneet tuollaiseen lopputulokseen:
- Arsenal 9 voittoa
- Liverpool 7 voittoa
- tasapelit 14 kpl

Todennäköisyyksiksi ja prosenteiksi muutettuna nuo on:
- Arsenal 30%
- Liverpool 23%
- Tasuri 47%

Kertoimiksi muutettuna:
- Arsenal 3,3 (lasketaan 1/0,3)
- Liverpool 4,3
- Tasuri 2,1

Tossa on hyvä lähtökohta joukkueiden analyysille... Tohon kun faktoroi muut tekijät mukaan niin hyvä tulee...

Mutta periaatteessa noiden kertoimien perusteella sitten pyrit etsimään vedonlyöntitoimistoilta sellaisia kertoimia, että ne ylittävät nuo sun kertoimet...

Jos saat Arsenalille kertoimen 4,0 niin vedonlyöntitoimisto arvioi Arsenalin voiton todennäköisyydeksi 25%, vaikka sun arvio on 30%.. Tällöin vedonlyönti on kannattavaa...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#17 kirjoitettu 29.08.2020 22:07

aRt074 kirjoitti:

Se on kuitenkin kaksi eri asiaa lukea siitä miten tehdä rahaa kuin tehdä sitä rahaa aikuisten oikeasti.


Itse asiassa kukaan ei ole oppinut tekemään rahaa vedonlyönnissä lukemalla pelkästään kirjoja... En minäkään...

Mutta kun olen lukenut sekä kirjoista että monilta niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin sivustoilta, että ammattilaiset toimii tietyllä tavalla, niin maallikkona en sitä rupea kyseenalaistamaan...

Lukemalla voi kyllä oppia vedonlyönnin periaatteen, joka on siis se että vedonlyöjä pyrkii itse arvioimaan kertoimet ja etsimään kertoimia, joissa vedonlyöntitoimisto on pihalla kuin lumiukko...

Tuo että ymmärtää tuon periaatteen, niin sen voi kyllä oppia kirjasta, muttei se kenestäkään tee menestyvää vedonlyöjää... Siihen vaaditaan kokemusta, sinnikkyyttä ja hieman tuuriakin joskus...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#18 kirjoitettu 29.08.2020 22:24

IT kirjoitti:

Ei tuo nyt itse asiassa kovin vaikeata ole... Otetaan esimerkin vuoksi vastinpari Arsenal - Liverpool...

Nuo joukkueet ovat viimeisten 30 pelikerran aikana päätyneet tuollaiseen lopputulokseen:
- Arsenal 9 voittoa
- Liverpool 7 voittoa
- tasapelit 14 kpl

Todennäköisyyksiksi ja prosenteiksi muutettuna nuo on:
- Arsenal 30%
- Liverpool 23%
- Tasuri 47%

Kertoimiksi muutettuna:
- Arsenal 3,3 (lasketaan 1/0,3)
- Liverpool 4,3
- Tasuri 2,1

Tossa on hyvä lähtökohta joukkueiden analyysille... Tohon kun faktoroi muut tekijät mukaan niin hyvä tulee...

Mutta periaatteessa noiden kertoimien perusteella sitten pyrit etsimään vedonlyöntitoimistoilta sellaisia kertoimia, että ne ylittävät nuo sun kertoimet...

Jos saat Arsenalille kertoimen 4,0 niin vedonlyöntitoimisto arvioi Arsenalin voiton todennäköisyydeksi 25%, vaikka sun arvio on 30%.. Tällöin vedonlyönti on kannattavaa...


Kuinka kannattavaa?

Noh, jos pelaat 10 kertaa putkeen 100 euron panoksella, niin:
- Häviät 7x100 eur eli 700 eur
- Voitat 3x100x4 eur eli 1200 eur
- Sijoitit siis 1000 euroa vetoihin ja sait takaisin 1200 eur, eli teit voittoa 200 eur

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#19 kirjoitettu 29.08.2020 22:32

aRt074 kirjoitti:


Ei se vaikeudesta kyse olekkaan. Olinhan minäkin kuitenkin koronakevään aikana sivutoimisena matematiikan opettajana ja nyttemmin tukiopettaja vielä viikoittain

Sitä lähinnä meinasin sillä että pitää mennä sydän, maalaisjärki ja fiilis edellä.

Huipputason jalkapallossa joukkueet yleensä kohtaavat toisensa kahdesti kaudessa, eli puolivuosittain, ja joukkueet ja valmennus muuttuvat enemmän tai vähemmän joka kaudeksi, joten kovin montaa peliä taaksepäin ei keskinäisiä pelejä kannata muutenkaan katsella.


Joo, ihan hyvä postaus sultakin, ja asioihin tosiaan vaikuttaa aika monta asiaa, joiden vaikutusta on mahdotonta arvioida tarkasti... Ja viimeiset 30 peliä on aivan liian pitkä aika, jotta sen perusteella voisi tehdä mitään varmoja johtopäätöksiä...

Eli sydäntä ja maalaisjärkeäkin tarvitaan...

Mutta tuosta voittoprosenttien todennäköisyysarvioinnista voi kuitenkin olla sellainen hyöty, että sen perusteella voi juurikin yrittää löytää niitä kohteita, joissa vedonlyöntitoimisto on arvioinut kohteen pieleen...

Mutta kaikkien seikkojen huomion ottaminen, niin se on enemmänkin taidetta kuin tiedettä...

Ja ei muuta kuin onnea opettajan urallesi...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#20 kirjoitettu 30.08.2020 06:24 Muok:30.08.2020 06:35

aRt074 kirjoitti:

Jos nimittäin vaihtoehtoisesti katsoo molempien joukkueiden 38 viimeistä sarjaottelua - eli viimeiset 12 kuukautta, joissa molemmat joukkueet ovat kohdannet samat vastustajat kahdesti, niin niistä

Liverpool on voittanut 33, pelannut 3 tasan, ja hävinnyt 3.

Arsenal on voittanut 14, pelannut 14 tasan ja hävinnyt 10.

Tässä voisi myös faktorina huomioida sen että kaikki Liverpoolin 3 tappiota tulivat sen jälkeen kun seura oli käytännössä varmistanut jo liigamestaruutensa.

Keskinäisissä otteluissa molemmat voittivat kotipelinsä. Arsenalin kaataessa 15.7. Liverpool kotonaan 2-1, olivat ottelun laukaukset Liverpoolin eduksi 3-24, joten Arsenalin voittoa voidaan pitää melkoisena tuurinlaukauksena.

Kertoimet Liverpoolin voitolle tässä ottelussa olivatkin 1,45-1,70 haarukassa ja Arsenalin vastaavsti 3,70-4,80, siis niillä sivustoilla millä ennen peliä kävin katsomassa.


Toki, 30 keskinäistä viime ottelua on liian pitkä aika, jotta sen perusteella voisi luotettavasti arvioida seurojen välisiä voimasuhteita... Oikeastaan vain kuluva kausi on oikea mittari, ja sen takia monesti alkukaudesta pelien lopputulosten arviointi on vaikeampaa kuin loppukaudesta...

Mutta lasketaanpa noilla sun esimerkkiluvuilla karkea arvio siitä, mitä kannattaa pelata...

Arsenalin tilastot: 14, 14, 10
Liverpoolin tilastot: 33, 3, 3

Kyseessä Arsenalin kotiottelu Liverpoolia vastaan, joten yhdistetään nämä:

- (14, 3) Arsenalin voitot plus Liverpoolin tappiot
- (14, 3) Tasurit kummankin osalta
- (10, 33) Arsenalin tappiot plus Liverpoolin voitot

Saadaan: 17,17, 43

Tästä lasketaan prosentit ja todennäköisyydet:
- Arsenalin kotivoitto: 22%
- Tasuri: 22%
- Liverpoolin vierasvoitto: 56%

Josta lasketaan kertoimet:
- Arsenalin kotivoitto: 4,5
- Tasuri: 4,5
- Liverpoolin vierasvoitto: 1,79

Kirjoitit, että: "Kertoimet Liverpoolin voitolle tässä ottelussa olivatkin 1,45-1,70 haarukassa ja Arsenalin vastaavsti 3,70-4,80"


Noilla kertoimilla, jotka tossa laskin, niin Arsenalin kotivoitto vaati vähintään kertoimet 4,5 jotenka tuo kerroin 4,80 olisi sellainen että sitä kannattaa pelata... Sen sijaan Liverpoolin vierasvoiton tarvittavat kertoimet olisivat olleet vähintään 1,79 ja vedonlyöntitoimistot eivät tällaisia kertoimia antaneet, jotenka...

...tuon yllä olevan esimerkin kohdalla olisi kannattanut lyödä vetoa Arsenalin kotivoiton puolesta kertoimilla, jotka ylittävät 4,5...

¤¤¤
Tuo ylä oleva siis hyvin karkea arvio joukkueiden voimasuhteista... Toki tohon vois faktoroida mukaan monta muutakin tekijää, jotenka varaa hienosäädölle on... Mutta tuossa siis keskeinen idea tuolle analyysille, eikä se nyt niin vaikeata ole...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#21 kirjoitettu 30.08.2020 06:32

IT kirjoitti:

Kirjoitit, että: "Kertoimet Liverpoolin voitolle tässä ottelussa olivatkin 1,45-1,70 haarukassa ja Arsenalin vastaavsti 3,70-4,80"


Noilla kertoimilla, jotka tossa laskin, niin Arsenalin kotivoitto vaati vähintään kertoimet 4,5 jotenka tuo kerroin 4,80 olisi sellainen että sitä kannattaa pelata... Sen sijaan Liverpoolin vierasvoiton tarvittavat kertoimet olisivat olleet vähintään 1,79 ja vedonlyöntitoimistot eivät tällaisia kertoimia antaneet, jotenka...

...tuon yllä olevan esimerkin kohdalla olisi kannattanut lyödä vetoa Arsenalin kotivoiton puolesta kertoimilla, jotka ylittävät 4,5...


Lasketaan vielä vedon odotusarvo... Jos lyöt vetoa 100 kertaa kertoimella 4,8 niin:

- Häviät 78 kertaa 100 euroa
- Voitat 22 kertaa 100 euroa kertoimella 4,8
- Sijoitit 10 000 eur ja sait takaisin 10 560 eur
- Voitto 560 eur
- Voitto per veto eli odotusarvo 5,60 eur

Eli voitat keskimäärin 100 euron vedolla joka pelissä 5,60 eur

>>> Pienet on marginaalit, mutta näillä se raha tehdään...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#22 kirjoitettu 30.08.2020 10:15 Muok:30.08.2020 10:17

En ole lyönyt vetoa, mutta kyllä esim. 30 viimeisen keskinäisen pelin tarkastelu tuntuu pahasti liioittelulle. Nykyisillä joukkueilla ei ole enää mitään tekemistä tilastojen alkuaikojen joukkueiden kanssa. Eivätkä stadionitkaan enää ole entisellään.

Minusta tuntuu paljon relevantimmalle tilasto, jossa 6 viimeistä peliä kuvaa joukkueen päivän kuntoa (ns. kuntopuntari). Jos siihen yhdistää vaikkapa 6 viimeistä keskinäistä peliä niin alkaa olla aika hyvin kartalla.

Olennaistahan tuossa on se kuka valmentaa ja keitä joukkueessa kulloinkin pelaa. Yhdenkin pelaajan vaikutus voi olla yllättävän suuri. Uusi pelaaja (esim. viime talvena Bruno Fernandes/ManU) voi kääntää joukkueen kurssia niin paljon, ettei kannata katsella edes joukkueiden edellistä kohtaamista kovin suurella painoarvolla.

Avainpelaajien loukkaantumiset ja pelikiellot ovat tietysti toinen merkittävä asia; jos Jack Grealish on poissa nykyisestä Aston Villasta voi joukkueelle aika huoletta ennustaa tappiota.

Jos veikkaisin, katsoisin paljon enemmän nykykuntoa kuin vuosien takaista historiaa. Historia tuskin toistaa itseään, kun joukkueet ovat täysin muuttuneet.

ManC ei ole toistaiseksi vahvistunut siten, että uskoisin sen voittavan. Liverpool vie alusta alkaen kunhan saa kaikki pienistä vammoista kärsineet ykkösmiehensä kuntoon.

Kloppin ajatusmaailmaa kuvaa hyvin miehen lause: emme lähde puolustamaan mestaruutta vaan jahtamaan uutta. Toinen fiksu ajatus on se, että joukkueen yhtenäisyys pelitavan toteuttamisessa on tärkeämpää kuin se pelaako joku kalliilla rahalla hankittu vahvistus vai ei.

Jos Chelsea ei pysy riittävän lähellä kärkeä, tullaan jälleen kerran näkemään kuinka valmentaja vaihtuu jo syksyllä. Frank Lampardin maine suosittuna pelaajana ei silloin paljoa paina jos kallilla uushankinnoilla ei ala syntyä tulosta, sillä Roman A ei ole tunnettu pitkäjänteisyydestään managerien suhteen.

Mutta siirtoikkunahan on vielä auki ....

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#23 kirjoitettu 30.08.2020 12:57

Mitä tilastoja teidän mielestä pitäisi ottaa huomioon jalkapallovetojen todennäköisyyksiä arvioitaessa?

Panen tuohon listaa ehdokkaista:
- Joukkueiden viimeisen 12 kk:n sarjaottelut
- Joukkueiden viimeiset 8 sarjaottelua
- Joukkueiden viimeiset 4 keskinäistä kohtaamista
- Clean sheets eli puhtaat pelit
- Kotivoitot ja vierasvoitot
- Loukkaantumiset ja pelikiellot

- Noita 8 viimeistäkin ottelua voisi periaatteessa arvottaa siten, että mistä vastustaja segmenteistä voitot ja tappiot ovat tulleet... Eli onko voitettu Top, Middle vai Bottom joukkueita...

Jotenkin nuo viime 12 kk sarjaottelut ja viimeiset 8 peliä pitäisi saada sen analyysin pohjaksi, jota sitten täydennetään sopivasti muilla muuttujilla...

Esim. Niin, että kummankin joukkueen 12 kk ja viime 8 ottelun voitot, tasurit ja tappiot laskettaisiin yhteen allajaisiksi:

¤ Arsenal
- Viime 12 kk: (14, 14, 10)
- Viime 8: (5, 1, 2)
- Yhteensä: (19, 15, 12)

¤ Liverpool
- Viime 12 kk: (32, 3, 3)
- Viime 8: (5, 1,2)
- Yhteensä: (37, 4, 5)

¤ Kyseessä taas Arsenalin kotiottelu Liverpoolia vastaan, joten yhdistetään tulokset:
- (19+5= 24) Arsenalin voittojen ja Liverpoolin tappioiden summa
- (15+4=19) Tasurien summa
- (12+37=49) Arsenalin tappioiden ja Liverpoolin voittojen summa

>>> Saadaan (24, 19, 49)
- Arsenalin kotivoitto: 26%
- Tasuri: 21%
- Liverpoolin vierasvoitto: 53%

>>> Lasketaan kertoimet
- Arsenalin kotivoitto: 3,85
- Tasuri: 4,76
- Liverpoolin vierasvoitto: 1,89

"Kertoimet Liverpoolin voitolle tässä ottelussa olivatkin 1,45-1,70 haarukassa ja Arsenalin vastaavasti 3,70-4,80".... (Tuosta voi lisäksi päätellä että kertoimet tasurille oli luokkaa yli 5,00...


Jos näitä tuloksia vertaa tuohon edelliseen laskelmaan, jossa oli kummankin joukkueen viimeiset 38 ottelua, niin tämä nyt käsillä oleva analyysi, jossa on joukkueiden 8 viimeistä sarjaottelua, osin muuttaa ja toisaalta vahvistaa tuon ensimmäisen laskelman tuloksia:

Kertoimet Liverpoolin vierasvoitolle ovat vedonvälittäjillä liian pienet, jotta niitä kannattaisi pelata... Mutta kertoimet Arsenalin kotivoitolle ovat tämän analyysin mukaan entistäkin paremmat, koska arvioitu kerroin on 3,85 ja tuo vedonlyöntitoimistojen haarukka on 3,70-4,80... Lisäksi kertoimet Tasapelille ovat otolliset, koska arvioitu kerroin on 4,76 mutta vedonvälittäjät tarjoavat yli 5,00 kertoimia...

Toki näihin todennäköisyyksiin ja kertoimiin pitäisi jotenkin pystyä integroimaan myös nuo muut tekijät... Tuntuu siltä, että tämä pitäisi tehdä siinä vaiheessa kun eri vaihtoehtojen todennäköisyyksiä arvioidaan... Kertoimet sitten vaan heijastelevat näitä todennäköisyysprosentteja...

Ja näiden muiden seikkojen huomioon ottaminen on tärkeää, koska selvästikin vedonvälittäjät ovat antaneet Liverpoolin vierasvoitolle tässä tapauksessa nyt laskettuja todennäköisyyksiä paljon huonommat kertoimet... Sen sijaan ne tuntuvat aliarvioineen Tasurin ja Arsenalin kotivoiton mahdollisuuden...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#24 kirjoitettu 30.08.2020 13:13 Muok:30.08.2020 13:16

Jos puhutaan eilisestä pelistä niin:

Liverpoolin kertoimiin olisi pitänyt vaikuttaa ainakin Jordan Hendersonin ja Trent-Alexander Arnoldin tiedetyt poissaolot. Henderson taisi olla yksi liigan joukkueelleen arvokkaimmista pelaajista ja Arnold pistetilastoissa sarjan hyökkäyspäässä tehokkaimpia pakkeja (jos ei suorastaan tehokkain?). Nuo muuten näkyivät pelissä erittäin selvästi; Arsenalin maali tuli Arnordin nuoren paikkaajan tontilta liian helposti.

Sekin olisi saattanut vaikuttaa, että oli pitkään epävarmaa pystyykö liigan (ja maailman paras) puolustaja Virgil Van Dijk pelaamaan. No, Van Dijk pelasi silmäkulma teipattuna ja teki maalinkin, joka tosin oli selvä paitsio. Oxlade-Chamberlainin tiedetyn puuttumisen Liverpool kestää koska tahansa ilman ongelmia.

Vaikka tavallinen veikkaaja ei ehkä ole noista tekijöistä aina ihan jyvällä (saattaahan joku loukkaantua verryttelyssä ennen peliäkin), niin arvelen että suuremmilla veikkausyhtiöillä saattaa olla syväkurkkuja vähän siellä sun täällä. Olihan yleisessä tiedossa, että mm. Veikkaus maksoi lehtien urheilutoimituksille veikkausvihjeiden julkaisemisesta. Kai hyvälle vinkkimiehellekin joku ropo kannattaisi maksaa?

Tuo nyt oli puolileikillistä arvailua.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#25 kirjoitettu 30.08.2020 13:27 Muok:30.08.2020 13:29

AnttiJ kirjoitti:

Vaikka tavallinen veikkaaja ei ehkä ole noista tekijöistä aina ihan jyvällä (saattaahan joku loukkaantua verryttelyssä ennen peliäkin), niin arvelen että suuremmilla veikkausyhtiöillä saattaa olla syväkurkkuja vähän siellä sun täällä. Olihan yleisessä tiedossa, että mm. Veikkaus maksoi lehtien urheilutoimituksille veikkausvihjeiden julkaisemisesta. Kai hyvälle vinkkimiehellekin joku ropo kannattaisi maksaa?


Joo... Kyllähän ne vedonlyöntitoimistot tietävät pisneksensä läpikotaisin... Taikka muuten olisivat entisiä vedonlyöntitoimistoja...

Niillä on paljon paremmat resurssit arvioida otteluiden todellisia todennäköisyyksiä kuin meillä tavallisilla tallaajilla...

Silti, tuo mun analyysi osoittaa, että noiden vedonlyöntitoimistojen kertoimet voidaan laskea hyvin yksinkertaisilla menetelmillä... Ei tarvita kuin tietty määrä pelejä, joissa on voitot, tasurit ja tappiot, ja näihin pohjautuvien laskelmien kanssa ollaan itse asiassa hyvin lähellä sitä kertoimien tasoa, jota vedonlyöntitoimistot asiakkailleen tarjoavat...

Mutta se ammattitaito tuleekin sitten esiin siinä, että mitä näille perustilastoihin pohjautuville kertoimille tehdään jatkossa, eli kuinka nuo kaikki muut ei niin helposti arvioitavat tekijät saadaan faktoroitua mukaan?

Ja tässä vedonlyöntitoimistoilla on selkeä etulyöntiasema tavalliseen asiakkaaseen nähden... Vinkkimiesten ja sisäpiiritiedon ohella käytössä on varmastikin erilaisia softia, joilla noita lukuja pyöritellään...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#26 kirjoitettu 30.08.2020 15:10

Varmat ovat tietysti varmoja (sikäli kun ovat) mutta Urheilulehden veikkausvinkeissä on joskus maininta siitä, että joku kohde kannattaisi pelata muuten kuin miten kaikki muut sen todennäköisesti pelaavat .. ainakin jos haluaa suuriin rahoihin käsiksi.

Onko se sitten hyvä strategia pitemmällä tähtäimellä vai ei ... enpä osaa sanoa?

Onhan toki selvää, että 1 kpl 13 oikein saa isomman voitto-osuuden kuin 10 kpl 13 oikein pelanneet. Mutta kuinka usein tuo menee noin ... God Only Knows.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#27 kirjoitettu 30.08.2020 15:15

Tuli tässä katsottua mielenkiintoinen video, jossa todetaan että urheiluvedonlyönnin maailmassa on kahdenlaisia menestyviä vedonlyöjiä: tilastoihin ja matematiikkaan pohjaavia, ja sitten perinteisempiä intuitioon luottavia...

Tuo on muutoinkin informatiivinen vartin video mielenkiintoisesta aiheesta:

TEDx: What Can We Learn From Expert Gamblers?


Tuo videon puhuja on kirjoittanut aiheesta kirjankin: Risk Intelligence: How to Live with Uncertainty

Tuon "Riskiälyn" kirjoittaja Dylan Evans määrittelee seuraavasti:

"A special kind of intelligence for thinking about risk and uncertainty, at the core of which is the ability to estimate probabilities accurately."


Tuolla videolla tuo sama henkilö puhuu tutkimuksesta, jossa tutkittiin vanhoja kokeneita ja menestyneitä vedonlyöjiä hevosurheilussa, ja heitä yhdisti se tekijä että he pystyivät intuitiivisesti arvioimaan eri hevosten todennäköisyydet voittaa hyvinkin tarkasti... Näillä voittavilla vedonlyöjillä oli siis korkea riskiäly...

Tuosta riskiälystä sen verran vielä, että se juurikin tarkoittaa sitä kuinka hyvin henkilö pystyy arvioimaan todennäköisyyksiä epävarmuuden oloissa... ja monet älykkäät ihmiset eivät pärjää tässä testissä yhtä hyvin, koska he luottavat omaan tietoonsa kenties jopa liikaa, sen sijaan että pystyisivät arvioimaan tapahtumien todennäköisyyksiä intuitiivisella tasolla...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#28 kirjoitettu 30.08.2020 15:44

Eikös hevosurheilussa pärjää parhaiten se joka tuntee paitsi hevoset ja radat erittäin hyvin, myös riittävästi tallien väkeä ja aputyövoimaa tietääkseen hevosten ns. päivän kunnon.

Jostain tuo "hevosmiesten tietotoimisto"-slogan on peräisin.

Vaan juuri kun kaikki on hyvin hanskassa, joku kuski päättääkin ottaa kengät pois hepaltaan juuri ennen lähtöä ...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#29 kirjoitettu 30.08.2020 17:24

aRt074 kirjoitti:


Nimenomaan ns. varmoilla olen itse aina pelannut ja kohtuuhyvin pärjännyt, eli iso panos ja pieni kerroin, 1-3 ottelua kerralla. En ole koskaan edes kiinnostunut ovatko kertoimet yli- vai alikertoimia. Käytännössä kun kokonaisvedon keskimääräinen kerroin on 2,00 niin pitää yli 50% lapuista osua että pääsee voitolle.


Anteeksi vaan Arto, mutta en suosittele sulle vedonlyöntiä, koska olet "höynäytettävä" pelaaja... Vedonlyönnissä ei ole "varmoja" koska kuten jo aiemmin on todettu, niin vedonlyöntitoimiston palautusprosentti on alle 100% ja kertoimet sen mukaisia...

Sun pitäisi analysoida sun vedonlyöntiä sen pelaamisen odotusarvon mukaan, joka on tolla sun menetelmällä negatiivinen... Otetaan esimerkki:

¤ Ajatellaan että kotijoukkueella on 80% todennäköisyys voittaa peli.
- Tällöin oikea reilu kerroin, jolla pääsee omilleen on 1,25 ja voittava pelaaminen tarvitsee tämän yli menevän kertoimen
- Mutta vedonlyöntitoimisto antaa sinulle kertoimen 1,20

>>> Katsotaan mitä tapahtuu kun lyöt vetoa 10 kertaa
- Häviät 2x100 eli 200 eur
- Voitat 8x100x1,20 = 960 eur
- Olet sijoittanut peleihin 1000 eur
- Teet tappiota 40 eur eli 4 euroa per peli ja odotusarvosi on negatiivinen

>>> Eikä pelien ketjuttaminen auta
- Oikeilla kertoimilla 1,25 x 1,25 x 1,25 kokonaiskerroin on 1,95
- Tuon tarvitset vähintään päästäksesi omillesi, suuremman kertoimen jos aiot voittaa
- Talon kerroin on 1,20 x 1,20 x 1,20 = 1,73

>>> Todennäköisyys voitolle on 0,8 x 0,8 x 0,8 = 0,51 eli 51%

¤ Katsotaan mitä tapahtuu kun pelaat 100 peliä:
- Häviät 49 peliä eli 49x100 = 4900 eur
- Voitat 51x100x1,73 = 8823 eur
- Olet lyönyt vetoa 10 000 eurolla
- Teet tappiota 1177 euroa eli 11,77 euroa per peli ja odotusarvosi on negatiivinen


¤ Summa summarum
- Tuo sun vedonlyöntistrategia ei arvon Arto toimi, vaan teet tappiota pitkässä juoksussa...
- Tämä johtuu siitä, että vaikka lyöt niitä lappuja 2,0 kertoimella, joihin tarvitset 50% onnistumismahdollisuuden, niin talo antaa kertoimet jotka alittavat tämän 50%...
- Jos pelaat ns. "varmoja" ja vielä ketjutat niitä useamman lappuihin joissa kerroin on 2,0, ja voitat tuolla pelillä pitkässä juoksussa niin olet tämän universumin onnekkain pelaaja... Kukaan muu ei siihen ole vielä pystynyt...

- Taikka sitten sinulla on taito lukea joukkueita ja tilastoja intuitiivisesti, ja löytää sieltä niitä ylikertoimia matalien kertoimien (ns. varmojen) joukosta...
>>> Koska muussa tapauksessa et voi voittaa...

Tuossa video siitä kuinka välttää 5 yleistä aloittelijan virhettä vedonlyönnissä: https://youtu.be/wiT4L...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#30 kirjoitettu 30.08.2020 17:55

aRt074 kirjoitti:

Voi pyhä kristus!
Joo ei tarvi suositellakaan. Pelitilin saldo teki sen suosituksen aikoinaan ihan sun puolesta.

Jos kuitenkin osaat sieltä peliviikolta poimia oman asiantuntemuksesi perusteella ne 2-3 kohdetta viisaasti, niin se osumaprosentti ainakin minulla pysyi aina reilusti yli 50:ssä.

SItä asiantuntemuksen osuutta urheiluvedonlyönnissä vain ei voi noin kylmästi ohittaa tekemällä yksinkertaisia matemaattisia laskelmia.

IT kirjoitti:

- Taikka sitten sinulla on taito lukea joukkueita ja tilastoja intuitiivisesti, ja löytää sieltä niitä ylikertoimia matalien kertoimien (ns. varmojen) joukosta...
>>> Koska muussa tapauksessa et voi voittaa...


Noh... Hieman sua provosoin tossa, ja jos huomasit niin itsekin totesin että joko olet satumaisen onnekas, taikka sitten sulla on muuta tietämystä, jolla pääset tuon matemaattisen negatiivisen odotusarvon yli...

Tossa asiaa low odds betting strategy pelistrategiasta, jossa siis lyödään vetoa pienillä kertoimilla, mutta tuonkin artikkelin mukaan se täytyy yhdistää tuohon "value bet" pelaamiseen, jota olen tässä koko ajan painottanut...

Toki niiden 2-3 kohteen löytäminen voi toimia myös täysin intuitiivisesti, jos sulla on sopivasti sitä "riskiälykkyyttä" josta oli asiaa tossa mun aiemmassa kommentissa...

Vedonlyöntistrategioista lisäksi täällä asiaa ja siinäkin pointti, että single kohteiden pelaaminen on järkevämpää, ja tupla, tripla ja rekkakohteiden pelaaminen sitten vedonlyöntitoimistoille voitollisempaa, kun porukka tekee liikaa virheitä ahnehtiessaan kertoimia...

^ Vastaa Lainaa

F|Bitch
F|Bitch

1004 viestiä

#31 kirjoitettu 30.08.2020 19:24

See statistics and avoid them.
Tomorrow was not predicted
according to the table

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#32 kirjoitettu 30.08.2020 19:37 Muok:30.08.2020 19:48

Kovasti on spekuloitu Messin mahdollisesta siirrosta. Mies on pyytänyt siirtoa tai oikeammin ilmoittanut ettei jatka sopimustaan. Tähän asti kaikki on selvää.

Epäselvyys tulee Messin sopimukseen kirjatun ulosostopykälän käyttätymisestä tilanteessa, jossa kausi ei päättynytkään sopimuksen tekovaiheessa oletetulla tavalla. Kohta riidellään siitä, onko kesäkuun puolivälissä sopimukseen kirjattu päivämäärä (Barcelonan kanta) vai kauden päättymisen todellinen päivämäärä (Messin kanta) ratkaiseva. Kysehän on vain siitä olisiko Barcelona oikeutettu 700 M€:n (!) siirtokorvaukseen vai ei jos Messi pelaa tulevan kauden muualla.

Veikkaan, että Messi päätyy ManC:yyn, koska siellähän avautui hyökkäyksen rakenteluun iso aukko David Silvan lähdön myötä. Nuoresta Phil Fodenista saattaa tulla kelpo korvaaja Silvalle, mutta ei vielä pariin vuoteen. Ilmainen Messi olisi ManC:lle Eurojackpottiakin suurempi onnenpotku.

Veikkaan lisäksi, että Barcelona, Messi ja ManC tekevät asiassa oikeusjupakan asemasta jonkinmoiden kompromissin, joka saattaisi sisältää muutaman vähemmälle peliajalle jäävän pelaajan siirtymisen Barcaan vastineeksi Messin siirrosta jollakin erikseen sovitulla päittäin menevällä siirtosummalla. ManC:n sheikeiltä löytyy tarvittaessa vaikka sata miljoonaa kipurahoiksi jos tarvis vaatii.

Mutta, mutta ... Messin mahdollinen tulo ei kuitenkaan korjaa ManC:n akilleen kantapäätä, eli puolustusta johon tarvittaisiin kipeästi vielä 1-2 kovemman luokan topparia. Kovin kestävä ratkaisu ei ole, että ikääntyvää Fernandinhoa joudutaan peluuttamaan jatkuvasti vieraalla pelipaikalla ja tulee sitäpaitsi monia tilanteita, jolloin häntä tarvittaisiin kipeästi keskikentän pohjalla joko aloituksessa tai vaihdosta.

------------

En minäkään usko että Liverpool on enää niin ylivoimainen kuin päättyneellä kaudella. Ylivoima olisi ollut vielä suurempi, jos kisa ei olisi ratkennut niin aikaisessa vaiheessa, ja sitä tulee olemaan todella vaikeaa toistaa.

Bussipuolustuksen purkaminen on ollut Liverpoolille todella vaikeaa jo pitkän aikaa. Parasta peliään pelanneelle Coutinholle olisi olisi ollut monastikin käyttöä; niin tarkasti mies laukoi maaleja Liverpoolissa ollessaan niin boksin ulkopuolelta kuin sen rajamailtakin.

Paul Scholes oli Kummelia mukaellen "todella kova luu". Mies ei kaihtanut taklaustilanteita (muut kyllä vähän kaihtoivat Paulia) ja laukoi komeita osumia kaukaa. Poolilla olisi Paulin kloonille paikka auki ilman muuta ja koska tahansa. Kun ManU sai kulmurin josta vastustaja pyrki nopeaan vastaiskuun, tiesi pomminvarmasti että riittävän ajoissa, yleensä jo ennen keskiviivan ylitystä tulee Scholesin "professional foul", usein keltainen kortti ja vastustajan hyökkäyksen hyytyminen. Se on helppoa kun sen osaa.

^ Vastaa Lainaa

Filius|B
Filius|B

803 viestiä

#33 kirjoitettu 30.08.2020 20:23

Eikö tää potkupallo ollukkaan ihan ämmien hommaa?

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#34 kirjoitettu 30.08.2020 20:57

Filius|B kirjoitti:
Eikö tää potkupallo ollukkaan ihan ämmien hommaa?


Mut sähän voisit kysyy tota sun muijaltas.

^ Vastaa Lainaa

Filius|B
Filius|B

803 viestiä

#35 kirjoitettu 30.08.2020 21:14

AnttiJ kirjoitti:
Filius|B kirjoitti:
Eikö tää potkupallo ollukkaan ihan ämmien hommaa?


Mut sähän voisit kysyy tota sun muijaltas.


Noh...hän ei pallon perässä juokse, enemmän noita kuutio tyyppejä

^ Vastaa Lainaa

F|Bitch
F|Bitch

1004 viestiä

#36 kirjoitettu 30.08.2020 21:58

aRt074 kirjoitti:
meni taas pallot, kuutiot ja sinisimpukat sekaisin.


Näin ne ihmisillä yle n sä menee.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#37 kirjoitettu 31.08.2020 04:34

Jopettaa ...

Yritin usein keventää turhan vakavaksi kääntyneitä asioita johtoryhmässäkin tilannekomiikan avulla. Kerran syntyi kiistaa eräästä yritysostosta, jota kommentoin imitoimalla Jopelta omitulla tyylillä: "Tämä investointiesityshän on hieno (huono), siis todella, todella hieno (huono) ....".

Onneksi silloista huumorintajuiseksi tietämääni esimiestänikin nauratti ihan hitosti.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#38 kirjoitettu 31.08.2020 05:07

Vilkaisin siirtoikkunaa ja nyt oli vahvistettu puolustaja (tai paremminkin wingback) Matt Dohertyn siirto Wolvesista Tottenhamiin. Doherty on sikäli minulle vähän tutumpi pelaaja, että hän kuului aika usein Fantasy-liigan joukkueeseeni syystä että varsin kohtuuhintaisena pelaajana keräsi aika mukavasti pisteitä (yleensä 4 maalia/kausi + tukku maalisyöttöjä viime aikoina). Miehen otteita tulikin seurattua vähän muita tarkemmin.

Mielenkiintoista nähdä, säilyykö Dohertyn taso Spursissa Mourinhon alaisuudessa vai ei. Tottenhamissa on parhaimmillaan hyökkäyksessä sellaisia miehiä, jotka kyllä hoitavat kunnossa ollessaan Dohertyn tarjoilemat hyvät keskityspallot verkkoon kunhan Mourinho ei sotke joukkueen ilmapiiriä omalla turhalla egoilullaan.

Wolves taisi saada kaupassa n. 15 MGBP, enkä usko että se saa tuolla rahalla vastaavantasoista miestä tilalle. Rohkenen epäillä, että Dohertyn tilipussi kasvoi aika lailla siirron yhteydessä.

Selostajat eivät tunnu pääsevän yksimielisyyteen siitä pitäisikö miehen nimi lausua englantilaisittain h:lla (Doheti) vai irlantilaisittain jokseenkin selvästi k:lla (Doketi). Niin tai näin: sama mies.

------------------------------

Mestarien Liigan finaalista oli tarjolla kaksi mielenkiintoista tilastotietoa:
- hävinneen pariisilaisen PSG:n maksamat siirtokorvaukset avauskokoonpanostaan olivat luokkaa 500 M€ (!) kun voittaneen Bayer Munchenin vastaava summa oli "vain" n. 100 M€.
- pelaajille maksetut palkat olivat kuitenkin suunnilleen samalla tasolla.

Tämäkin peli vahvisti sen tilastotiedon, että joukkueen menestys korreloi pitkälti pelaajapalkkojen suuruuden kanssa, mutta ei siirtokorvausten suuruuden kanssa. Tämä on oikeastaan helppo uskoa, koska siirtokorvaussummat nousivat ennen koronaa hurjalle tasolle ja vastaavasti aina silloin tällöin erinomaisia pelaajia siirtyy uusiin seuroihin ilman siirtokorvauksia pelattuaan sopimuksen loppuun asti.

PS: PSG maksoi Barcalle Neymarista tiettävästi n. 220 M€ ja Bayer DVB:lle Lewandowskista ihan varmasti 0 €.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
IT (5th
Dimension)

7079 viestiä

#39 kirjoitettu 31.08.2020 07:41

Tosta vedonlyönnistä vielä sen verran, että onko kukaan koskaan lyönyt vetoa vedonlyöntipörssissä?

Tuolta aiheesta lisäinfoa:
Wiki - Betting Exchange
Vedonlyöntipörssi
Best betting exchange sites UK

Ja tossa aiheesta lyhyt video: Betfair Basics


Ihan mielenkiintoinen aihepiiri... Tuolla siis voi perinteisen vedonlyönnin lisäksi myös myydä vedonlyöntikertoimia toisille vedonlyöjille...

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Jyrkimmät
Mahalaskut

2050 viestiä

#40 kirjoitettu 31.08.2020 10:58

ManU on tehnyt aikamoisen siirron, jos parissa päivässä ja lääkärintarkastuksessa ei muuta ilmene: Hollannin maajoukkueen ja Ajaxin keskikenttäpelaaja Donny van de Beek on tulossa vahvistamaan joukkuetta.

Ajaxille menestyminen Mestarien liigassa viime vuosina on johtanut siihen, että iso osa sen menestyksen taanneista pelaajista on siirtynyt suurilla rahoilla muualle. Saas nähdä kuinka kauan Ajaxin toki laadukkaaksi tiedetty junioripuoli jaksaa tuottaa riittävän määrän kelvollisia pelimiehiä tilalle vai joutuu puolestaan Ajax hankkimaan useita, kalliimpiakin pelaajia muualta.

Valioliigassa Southampton on vähän samassa asemassa: kovin monta kelpoa pelimiestä on siirtynyt viime vuosina yksinomaan Liverpooliin: hyökkääjäkolossi Rickie Lambert, keskikenttäpelaaja Adam Lallana, keskuspuolustaja Dejan Lovren, puolustaja Nathanael Cline, keskikenttäpelaaja Sadio Mane ja toppari Virgil Van Dijk. Kaikki ovat olleet ns. maajoukkuetason miehiä kotimaissaan. Kaksi viimeisintä Kloppin tekemää huippuhankintaa (Mane ja Van Dick) ovat tietysti olleet ihan omaa luokkaansa. Rahaa on siirtynyt Southamptoniin karvan alle 170 MGBP.

Jos LIverpool päättäisi myydä jäljellä olevat Manen ja Van Dickin, niin hinta ainakin ennen koronaa olisi ollut yhteensä vähintään 200 MGBP. Poistuneistakin on ehditty saada jo muutamia miljoonia, joten tällä hetkellä siirtosummissa ollaan selvästi plussan puolella Liverpoolissa.

Klopp kyllä tietää mitä tarvitsee ja osaa näköjään ostaa oikeita miehiä ja vieläpä käyvillä hinnoilla. Manesta maksettu hikiset 30 MGBP tuntuu nyt lähinnä huonolle pilalle. Klopp on muuten ollut Liverpoolissa lokakussta 2015 asti. Niin se aika vaan kuluu

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu