Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kitaristi kyselee apua kappaleen tekemiseen (sähkökitara)

Varial
Varial
3 viestiä

#1 kirjoitettu 30.11.2016 16:00 Muok:30.11.2016 16:07

Aikomuksen käyttää tietokonetta kompin tekemiseen ja siihen soittaa kitara leadit päälle että sen saisi kappaleelta kuulostamaan. jos jollain on kokemusta kaikki apu olisi tarpeen. eli ensiksi rumpukomppi tietokoneella ja sitten äänittaisin kitaran rumpujen päälle (?) tietokoneelle jonka jälkeen toisella kitaralla melodiat äänikorttia käyttäen. Sooloartistina olisi tarkoitus edetä. musiikkityyliin (john 5, buckethead...)

^ Vastaa Lainaa

Michikawa
Michikawa
268 viestiä

#2 kirjoitettu 13.12.2016 21:03

Täydellisen ohjeistuksen kirjoittaminen on aika haastavaa, mutta periaatteessa homma etenisi kutakuinkin näin:

1) Riippuen siitä, onko sinulla ns. tavallinen koti-PC vai Mac, hanki itsellesi sopivan liitännän omaava ääni/audikortti, jonka avulla voit äänittää kitarasignaalia sisään. Yleisesti ottaen ulkoiset ovat käyttökelpoisempia ja kytkeytyvät moderniin tietokoneeseen usein USB liitännän avulla. Esimerkiksi jokin tällainen on budjettiratkaisu:

https://www.thomann.de...

2) Hanki itsellesi jonkinlainen DAW eli digital audio workstation, eli toisin sanoen sekvensseriohjelmisto, johon voit tehdä biisiprojektin ja äänittää kitararaidat ja rumpuraidat. Monet hyvät DAWit maksavat jonkin verran, mutta ilmaisiakin löytyy. Itse olen vannoutunut Cubasen käyttäjä ja halvin versio siitä löytyy esim:

https://www.thomann.de...

Muita vaihtoehtoja esim Fruity Loops, Ableton Live jne.

3) Tehdäkseksi rumpukompin, voit joko hankkia itsellesi valitseemaasi DAWiin virtuaalisen "rumpukirjaston" jonka avulla voit rakentaa kompin itse MIDI nuottien avulla joko ulkoisella USB koskettimistolla tai ihan vain hiirellä kliksuttelemalla, tai sitten ostaa valmiiksi äänitettyjä rumpukomppisampleja, jotka ovat siis studiossa äänitettyjä äänipätkiä, joista voi leikkaa / liimaa menetelmällä rakentaa rumpuraidan. Molemmissa ratkaisuissa on puolensa ja puolensa. Midi-hässäkkä vaatii aikaa ja vaivaa, mutta voit räätälöidä sitä mielesi mukaan, samplet ovat helppoja mutta ne antavat vain sen yhden toteutuksen eikä niitä voi mitenkään muokata ainakaan helpollla.

https://www.xlnaudio.c... on yksi hyvä vaihtoehto rumpukirjastolle

https://lmgtfy.com/?q=... tällä google haulla voi lähteä etsimään rumpulooppeja

Tässä vaiheessa sinulla pitäisikin olla kaikki tarvittava.

Sitten vaan DAWiin uusi projekti, katso, että dawissa on määritetty valitsemasi ulkoinen USB äänikortti kuntoon device settingsistä ja ASIO ajuri laitteen mukainen. Sitten vaan luot audio channeleita (mono tilassa jos äänität kitaraa suoraan) ja valitset sisääntulokanavaksi sen kanavan, jossa kitara on kiinni. Riippuen siitä, valitsitko MIDI vai samplerummut niin teet sitten joko stereokanavan rumpusampleille tai midikanavan kirjastolle ja isket VST instrumentseihin asentamasi Addictive Drumsin ja kytket midikanavan osoittamaan signaalinsa sille. Sitten vaan näppäimistön ja hiiren avulla isket oikeat rumpuiskut haluamaasi paikkoihin tahtiin ja voit kopioida tuota tahtipalkkia sitten koko raidalle tarpeeksi monta peräkkäin.

Sitten aktivoit kitararaidan no. 1 ja pistät sen äänitystilaan. Kun laitat recin päälle, rupeat kuulemaan rumpuraitaa ja äänitinraita etenee ottaen talteen kaiken, mitä soitat. Sitten vaan äänittelet versioita ja leikkailet epäonnistuneita kohtia ja teet mahdollisesti lisää kitararaitoja haluamasi mukaan ja pikku hiljaa biisi rupeaa rakentumaan.

Kohta oletkin ostamassa itsellesi joko oikeaa bassoa tai VST bassokirjastoa ja homma leviää käsiin.

^ Vastaa Lainaa

G3misti
G3misti
8 viestiä

#3 kirjoitettu 27.03.2017 05:47

Mä oon itse kanssa sooloileva artisti ja äänitän kaiken ite tuohon tyyliin niinkun sä kuivailit haluavasi. Mä kerron miten mä teen sen, jospa siitä on vähän apua ideaan sullekin.
En tiiä hirveesti ohjelmia mutta mä käytän Samplitudee, ei halvin vaihtoehto välttämättä mutta väitän että yks parhaimmista vaikkei sitä ehkä uskois. Se tukee multitrack systeemiä ja plugeja löytyy varmasti sylikaupalla. Mä kirjotan midillä rummut sisään ja äänittelen kitarat ja laulun mikserin läpi.

Mulla on käytössä Behringer Xenyx QX1002 usb mikseri. https://www.thomann.de...

Äänitystapojakin on luultavasti monia. Netistä löytyy virtuaalisia vahvistin/efektiohjelmia kitaralle jos ei omista tai pysty omistamaan oikeita. Kitara menee vahvistimesta emuloidun ulostulon läpi mikseriin ja sieltä koneeseen.

Mitäs vielä? Oon kytkeny mun äänijärjestelmän siten että mun on helppo kontrolloida niin tietokoneen äänen kun äänitettävien laitteiden äänentasoja suoraan mikseristä. Helpottaa ja mukavoittaa äänittelyä

^ Vastaa Lainaa

Varial
Varial
3 viestiä

#4 kirjoitettu 30.03.2017 18:54

Kiitos kummallekkin . Sooloartistin ura lähtee käyntiin pikkuhiljaa toivoen että pääsisi suosioon tulevaisuudessa. \m/

Varial

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu