Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja multi-instrumentalisti-sävelseppo

karman hardon
karman hardon
1968 viestiä

#1 kirjoitettu 12.07.2014 09:39

Hakusessa olis jonkin sortin multi-instrumentalisti, niin bändikollektiiviin muusikoksi kuin sävellys- ja sovitusavuksi. ”Bändi” on vasta ns. studioproggis-asteella, eikä siis varsinaisesti treenaa aktiivisesti, keikkailusta puhumattakaan – mutta kunhan materiaalia on tarpeeksi kasassa olisi tarkoitus työstää sitä yhdessä treeniksellä ja soittaa myös livenä, valikoidusti – ei pubirundeja kaljapalkalla. Ensisijaisesti tarkoitus olis tehdä levyllinen helvetin hyvää musaa ja sit promota sitä joka paikkaan, saada jonkinlaista kutinaa aikaiseksi ennen keikkailua, ennemin kuin lähteä veivaamaan puolityhjille pizzerioille.

Biisiaihoita on ainakin levyllisen verran työn alla, kiinnostuneille voin laittaa näytteitä. Musatyyli on hakenut uomaansa ja pikkuhiljaa se on alkanut kallistua jonnekin postrockin, jazzin ja ambientin suhinan puolelle: hitaasti etenevää draamankaarta, hieman improvisointia ja eeppisiä äänimaisemia. Ydinryhmässä on nyt kosketinsoittaja ja rumpali – ja mahdollista julkaisua varten on jo mielessä vierailevia musikanttejakin (poikkihuilu, saksofoneja), mut sorvin äärelle mahtuisi vielä ainakin yksi aktiivisempikin jäsen. Instrumentti voi olla joko koskettimet tai kitara, mielummin tietysti molemmat. Tai sit jotain muuta. Mikään ylittämätön virtuoosi ei tarvitse olla, musa kun ei oo mitään sorminäppäryyden esittelyä, vaan enemmänkin tunnelmien luomista, mutta ei se haittaakaan jos tarvittaessa pystyy hieman liruttelemaan - ja teoriaa olis hyvä osata kans jonkin verran, biisit kun harmonisesti ei oo ihan mitään kolmen voimasoinnun kierrättämistä ja ideoiden jalostamisessa ei teorian hanskaamisesta ole varsinaisesti haittaa.

Referenssiksi voisin heittää jotain rieskoja, joidenlaista tunnelmaa olemme hakemassa:

- Ulver: Perdition City/Shadow of the Sun
- Massive Attack: Mezzanine/100th Window
- Miles Davis: Kind Of Blue
- Hidden Orchestra: Archipelago
-The Cinematic Orchestra: Ma Fleur/Everyday
- Jaga Jazzist: What We Must
- Mono: Hymn To The Immortal Wind
- Pink Floyd: Dark Side of the Moon

Kun homma tästä etenee, olis tarkoitus vuokrata jonkinlainen treenikämppästudiotila jostain täältä pk-seudulta, jossa treenaamiseen ohella voisi nauhoittaa, joten käytönnöllisintä lienee olis, että itsekin olet jostain tästä läheltä. Itse budjaan Hyvinkäällä ja rumpali on Helsingistä. Biisiraakileita voin pistää kiinnostuneille s-postilla. Jonkinlaiset äänityskamat olis tietty hyvä olla, koska näin alkuvaiheessa proggis on ollut vielä ideoiden pallottelua dropboxin kautta.

'tis gonna be somethin' completely diff'rent!

^ Vastaa Lainaa

slengteng
slengteng
1 viesti

#2 kirjoitettu 25.07.2016 19:59 Muok:25.07.2016 20:38

pikaviestiä laiteltu

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu