Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kunnon pizzapohja


Goatsemencommando
18200 viestiä

#1 kirjoitettu 02.06.2013 14:42

Uskoisin että se uuni on tässä suurin syy.

^ Vastaa Lainaa


Ville Tuppurainen
419 viestiä

#2 kirjoitettu 02.06.2013 16:08 Muok:02.06.2013 16:10

Hyvän pizzapohjan idea on siinä että taikinaa on vaivattu ihan sairaan paljon jotta gluteenin huokoisuus on todella pieni joka estää taikinan turhan kohoamisen. Pizzataikina on myös normaalia leipätaikinaa huomattavasti kovempi. Hiivaa saa olla ihan kohtuudella ja paistettaessa tulisi olla shokkilämpö eli noin 350 asteinen lämpöä varaava alusta jolla se paistetaan. Pizzan paiston tulisi maksimissaan kestää 2,5min muuten taikina alkaa kohota liikaa ja taikinaan muodostuu paksu kuori joka taas ei kuulu hyvään ohueen leipään. Eli kotioloissa melko haastavaa toteuttaa mikäli ei omista paksua kivialustaa sekä taikinan vaivaamiseen soveltuvaa yleiskonetta.

Tässäpä muutama pointti mitä tuli mieleen. Voin myös olla väärässä koska näitä asioita voi myös tehdä monella tapaa.

PS. mitä tulee pizzerioiden taikinoihin, niin ne on yleensä hankittu tukusta eli jotain bulkkikamaa ulkomailta. Pakasteita siis.

Ville Tuppurainen muokkasi viestiä 16:08 02.06.2013

Niin ja raaka-aineet on ihan suolaa vettä ja hiivaa. Mitään muuta ei tarvita....ja jauhoja. Yksi kikka on myös taikinan oikeanlainen levähtäminen ja vaivaaminen.

^ Vastaa Lainaa


Lautajaska
4034 viestiä

#3 kirjoitettu 02.06.2013 17:50

Kiviuunissa tulee se oikeanlainen, sellaista ei juuri kotona kaikilla ole. Pizzakivi auttaa, tai sitten pizzapelti . Sillä saa myös jokseenkin rapean.
Sellainen vinkki myös, että tehkää se taikina durumvehnäjauhoista, niin tulee paljon parempi. On helpompi tehdä se lättykin, kun se taikina ei ole yhtä sitkoinen.

^ Vastaa Lainaa


Paronitar Margarina Rindfleisch
43 viestiä

#4 kirjoitettu 04.06.2013 12:48

Hyvä pitsapohja saadaan tehtyä uunilla, jota ei löydy vuokra-asunnosta valmiina. Olen pahoillani.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#5 kirjoitettu 04.06.2013 14:46

Paronitar Margarina Rindfleisch kirjoitti:
Hyvä pitsapohja saadaan tehtyä uunilla, jota ei löydy vuokra-asunnosta valmiina. Olen pahoillani.


Taitaa olla tässä aika pitkälti tämän ketjun järkevyyden kannalta olennaisin. Ennenkuin on tarkoituksenmukaiset laitteet on varmaan tyhjä keskustella taikinan yksityiskohdista. Tai no, voihan siitä keskustella, mutta ei siitä ikinä tavallisessa uunissa oikeaa pizzaa tule.

^ Vastaa Lainaa


Lautajaska
4034 viestiä

#6 kirjoitettu 05.06.2013 08:39 Muok:05.06.2013 10:48

Ville Tuppurainen kirjoitti:
Hyvän pizzapohjan idea on siinä että taikinaa on vaivattu ihan sairaan paljon jotta gluteenin huokoisuus on todella pieni joka estää taikinan turhan kohoamisen. Pizzataikina on myös normaalia leipätaikinaa huomattavasti kovempi. Hiivaa saa olla ihan kohtuudella ja paistettaessa tulisi olla shokkilämpö eli noin 350 asteinen lämpöä varaava alusta jolla se paistetaan. Pizzan paiston tulisi maksimissaan kestää 2,5min muuten taikina alkaa kohota liikaa ja taikinaan muodostuu paksu kuori joka taas ei kuulu hyvään ohueen leipään. Eli kotioloissa melko haastavaa toteuttaa mikäli ei omista paksua kivialustaa sekä taikinan vaivaamiseen soveltuvaa yleiskonetta.

Tässäpä muutama pointti mitä tuli mieleen. Voin myös olla väärässä koska näitä asioita voi myös tehdä monella tapaa.

PS. mitä tulee pizzerioiden taikinoihin, niin ne on yleensä hankittu tukusta eli jotain bulkkikamaa ulkomailta. Pakasteita siis.

Ville Tuppurainen muokkasi viestiä 16:08 02.06.2013

Niin ja raaka-aineet on ihan suolaa vettä ja hiivaa. Mitään muuta ei tarvita....ja jauhoja. Yksi kikka on myös taikinan oikeanlainen levähtäminen ja vaivaaminen.


Tuo takinan riittävä vaivaus on tärkeä juttu. Leipäkoneella tulee hyvä taikina. Meillä käytellään Lidlin leipäkonetta, joka ei maksanut kuin puolet muiden kauppojen hinnasta, mutta hyvä peli on ollut. Koneen mukana tulleessa ohjekirjassa on hyvä taikinareseptikin. Kun laittaa sen durmvehnästä, tulee kyllä riittävän aidon oloinen pizza.
Onhan se hyväkin, ettei siitä kotona aivan liian aitoa saa, jolloin pizzeriassa käyntikin on elämys edelleen.

Itseasiassa ei noilla pizzerioillakaan täällä meidän maassa yleensä ole kiviuunia. Yhteen aikaan oli buumina omakotitaloon tehdä leivinuuni. Siinä se aito syntyisi, jos viitsii nähdä sen lämmittämissen vaivan pelkkien pizzojen takia. Se kun on senverran työläs homma, että pitää sitten leipoa samalla muutakin.

Omakotiasujalle ohjeet pizzauunin tekoon pihalle. Työläs projekti, mutta sitten kyllä kelpaa kutsua kevereita kylään.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu