Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Sopiva työpöytä musiikinteon(kin) kannalta


T-Sync
345 viestiä

#1 kirjoitettu 15.02.2009 19:29

Hei vaan.

Tulin tos miettineeks studioon uudenlaista työpöytäratkaisua kun tuppaa olemaan nykyinen pöytä turhan täynnä. Ajattelin vähän etsiskellä foorumilta innovaatiota. Minkäsmallisia työpöytiä teillä muilla mikseriläisillä on "studiossanne" ? Onko joku itse rakentanut sopivan pöydän?

Saa pistää kuvia ym. omista (ehkä hieman normi kirjoituspöytää monimutkaisemmista) työpöytävirityksistä ja perusteluja ratkaisun parhaudesta ym ym. (varsinkin mikäli löytyy rautaa pöydän täydeltä.)

Itseä huvittaisi kovasti tehdä itse pöytä joka sopisi huoneen nurkkaan, eli sellainen L-kirjaimen muotoinen you know. Lisäksi olisi kätsää tehdä siihen paikka räkille tai parille. Arsenaalia löytyy tällä hetkellä tietokoneen lisäksi 2kpl monitoreja, mikseri, kiippari ja räkkisyna (toinen hankinnassa)

Mutta antaa tulla arvon mikseriläiset. ideoita ja omia innovatiivisia toteutuksianne.

^ Vastaa Lainaa


Khimil
2676 viestiä
Luottokäyttäjä

#2 kirjoitettu 15.02.2009 23:13

Itsekin olen miettiny tuollaista pöytää, joskaan tarvetta ei tällä hetkellä niin ole.

Mietin ihan tavallisen pöytätason modaamista. Esimerkiksi vanerista sellanen "neliö" joka sitten ruuveilla kasaan ja maalia päälle. Sitten räkkiraudat esimerkiksi Clas Ohlsonilta tai Audiodivarista . Siis samankaltainen mitä esimerkiksi Thomann tarjoaa.

Monitoreille voisi niin ikään olla tasot, joko puusta tai metallista.

Niin no, itse tekemällä saa varmaan just itselle sopivat ratkaisut eikä hinnat päätä huimaa.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#3 kirjoitettu 15.02.2009 23:20

Joo eipä noita oikein kaupasta löydy omiinkaan tarpeisiin sopivaa. Pakko siis mennä tällä hetkellä ainakin ihan Ikean pöytälevyllä + 4 jalalla. Leveys 155 syvyys 75. Kaiuttimiet itse tehdyillä pöytäjalustoilla (~25cm), keskellä näyttö, näytön vieressä mikseri. Midikiippari oli tuossa näytön ja kaiuttimien edessä, mutta tällä hetkellä kiippari on omalla X-ständillään tuossa sivussa. Näppikselle on kelkka työpöydän alla mutta tällä hetkellä istuu siis kiipparin paikalla.

Onnistuu siis ihan tavallisella pöytälevylläkin, mutta sellainen semi-kaksitasoinen + normaalia syvempi pöytä olisi aika bueno. Eli ainakin metri syvyyttä, ja takaosassa noin 30cm syvä korotettu osuus, johon voisi laittaa näytön ja kaiuttimet. Midikiippari siihen eteen alemmalle tasolle, ja vielä sen etupuolelle näppis + hiiri.

Räkkivehkeistä ei enempää ole kokemusta, mutta jos nurkkasetuppia kaipaa niin nehän saisi siihen sivulle omaan telineeseensä.

Jokaisella lienee melko yksilölliset tarpeensa. Käytännössä ideaalissa ratkaisussa täytyy se pöytä sorvata itse tilaan ja omaan käyttöönsä sopivaksi. Itse varmaan joskus sellaisen väännän mutta tällä hetkellä ei ole ainakaan suurimmissa intresseissä. Seuraavana suurempana projektina lienee ensin ainakin huoneen demppaus ja akustiikka.

^ Vastaa Lainaa


Khimil
2676 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 15.02.2009 23:47

Tuo kaksitasoisuus onnistuu varmaan just sellasella vanerista, tm. kestävästä materiaalista rakennetulla laatikolla. Siihen voi sitten etupuolelle laittaa vaikka räkkikiskot tai esim. patchbayn kaikille setupin taakse meneville piuhoille. Esimerkiksi räkkiefektien, monitorien tai tietokoneen keskusyksikön liitännät ym.

Niin en ole ihan varma, mutta jos esimerkiksi monitorien alle laittaa jotain suljettuja puulaatikoita, sinne sisään voi varmaan pistää jotain villaa tm. Ettei se laatikko ala resonoimaan tjsp.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 16.02.2009 07:26

Khimil kirjoitti:

Niin en ole ihan varma, mutta jos esimerkiksi monitorien alle laittaa jotain suljettuja puulaatikoita, sinne sisään voi varmaan pistää jotain villaa tm. Ettei se laatikko ala resonoimaan tjsp.


Tai siis sinne laatikkoon ei muodostuisi tajuuskorostumaan (resonanssia). Pitää erottaa siitä kolisevasta ilmiöstä jota kutsutaan resonanssiksi ja jonka yhteydessä käyettään tuota termiä "alkaa resonoimaan".

No joo.. termistä viis. Periaatteessahan se kyllä vilatäytteisenäkin vaikuttaa akustiikkaan, mutta jos se monitori on piikeillä tai kumitassuilla, niin arvioisin näin onkalta, että käytännö merkitys jää kyllä lähinnä olemattomaksi. Jos taas se seisoo koko pohjallaan sen laatikon päällä niin vaikutusta voi ihan oikeastikkin olla jonkun verran. Siis villatäytteisestä puhun. Ontto varmasti vaikuttaa jonkun verran akustiikkaan.

^ Vastaa Lainaa


T-Sync
345 viestiä

#6 kirjoitettu 16.02.2009 09:15

Solid_ kirjoitti:

Paras ratkaisu olisi ehkä sellainen kaarevan mallinen ja 2 tasoinen.



Jep, näin oon ajatellut kans. Tavallaan päätarkoitus olis että kaikki olisi yhden tuolinpyörähdyksen päässä, siinä ympärillä. nyt kun joutuu kurottelemaan ja esim syna on sen verran kaukana että sen käyttö on enemmän tai vähemmän hankalaa. järjestystäkään tällä pöydällä ei oikein voi vaihtaa, alkaa olla 100% käytössä pinta-alasta

En muuten edes tienny että thomanilla myydään pöytiä. Tosin aika hinnakkaita ovat. Onko muuten mitään materiaalia mitä tässä tarkoituksessa kannattaisi suosia jos itse ryhtyisi pöytää väsäämään?

T-Sync muokkasi viestiä 09:15 16.02.2009

^ Vastaa Lainaa


T-Sync
345 viestiä

#7 kirjoitettu 16.02.2009 10:19

Solid_ kirjoitti:
T-Sync kirjoitti:


En muuten edes tienny että thomanilla myydään pöytiä. Tosin aika hinnakkaita ovat. Onko muuten mitään materiaalia mitä tässä tarkoituksessa kannattaisi suosia jos itse ryhtyisi pöytää väsäämään?

T-Sync muokkasi viestiä 09:15 16.02.2009


Liimalevy on halvinta ja saa eri paksuudella, mutta miinuksena on, että ohuempi levy saattaa haljeta vaikka jämäkkää on muuten. Ei siis halkea vain normaali painoista mitä pöydällä voisi olla, vaan enemmänkin iskuista.

Pinnoitettu lastulevy on hyvännäköinen, suht kestävä yleinen huonekaluissa, mutta se on painavampaa mitä liimalevy.

MDF levy on myös yksi vaihtoehto, sitä on helppo työstää ja on myös suhteellisen kestävää.

Liimalevyä ja MDF levyä on helppo työstää ja esim. sen kaarevan mallin saa helposti kuviosahalla aikaan.
Jalat voi hakea jostain vanhasta pöydästä tai sitten jostain metallipajalta.

Solid_ muokkasi viestiä 09:46 16.02.2009

Korjaan, siis kaikkea noista saa eri paksuudella, mutta liimalevy on kevein vaikka esim. 5cm paksuna.


Kiitos paljon. nyt kun katselee noiden pöytien hintoja niin rakentaminen houkuttelisi. Tulis just sellainen kuin on tarvis. Jees.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#8 kirjoitettu 17.02.2009 13:35

Solid_ kirjoitti:
Piruuttani tuossa suunnittelin pikaseen 3d:tä pöydästä ja sen muodoista.
http://d2.mikseri.net/...


Muuten oikein hyvä mutta itse nostaisin noita näyttöjäkin muutamalla sentillä ainakin siinä tapauksessa että pöydälle tulee midikiippari tai jotain muuta hardista.

^ Vastaa Lainaa


T-Sync
345 viestiä

#9 kirjoitettu 17.02.2009 17:53

Juu, ihan hyvä oli toi Solidin malli. Ite lähtisin varmaan ihan samanlaista pöytää tekemään, ehkä sais vähän viel olla enempi kaarevuutta. Näyttöään ei liian ylös ergonomisista syistä pitäs laittaa, mutta tosiaan niin ettei esim kiippari peitä näkyvyyttä.

^ Vastaa Lainaa


T-Sync
345 viestiä

#10 kirjoitettu 17.02.2009 22:25

Solid_ kirjoitti:
sv kirjoitti:
miks kiipparin pitää olla näytön eessä?
miun ei ainakaa tartte näyttöä katella soittaessa ja soundin saa säädettyä midi-kiipparin kanssa sit lopulliseks soitannan jälkeenki.

itellä kiippari on omalla standillaan, maksaa n.20-30e.


Lähinnä niin ettei tarvi aina kääntyillä sun muuta, varsinkin jos on sellainen tuoli kuten minulla, joka ei pyöri muutakuin nousemalla seisomaan ja sitten saa säätää.


Se on varmaan makuasia. Itsellä on tuoli joka kyl pyörii, mutta silti omasta mielestä erittäin ärsyttävää jos kiippari on sivulla.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#11 kirjoitettu 17.02.2009 22:34

Ergonomian puolesta sanoisin sen verran, että yleensä näyttöjen nostaminen ylöspäin ja tuollaisten näyttötason alapuolelle laitettavien näppistasojen (tai mitä nyt sinne laittaakaan on niskahartia -alueen särkyjen tilaamista jos siinä meinaa pitkiä sessioita puuhastella.

Tämä nyt noin toimistotyön pohjalta, mutta ei se pöydän ääressä istuminen ergonomian (ja etenkin sen paikkojen kipeytymisen) osalta niin kauheasti poikkea, teki siinä sitten jotain ATK-nördäilyä tai musiikkia. Kunnollisissa ATK-pöydissähän ne näyttötasot yleensä lasketaan näppistasoa alemmas.

Yleensä ainakin itsestäni tuntuu parhaalta kun pöydän ääressä istuessa se näppistaso on korkeudeltaan aika lähellä reisiä, mutta ei kuitenkaan liian alhaalla... Silleen, että ne kädet saa levätä siinä pöydällä rennosti. Näyttötason tulisi siten olla alempana niin, että sitä näyttöä katsotaan hieman alaviistoon. Nykyään onneksi saa näyttöjä jotka saa laskettua hyvin lähelle pöydän pintaa jolloin sitä erillistä näyttötasoa ei välttämättä tarvitse.

Toki ongelmaksi tuollaisessa voi muodostua se, että niiden ruuviboksien ja kiipparian takaa ei näyttöä näe. Toisaalta jos pöytätaso onkin hieman alempana, niin ne näytöt näkee just silleen alaviistoon katsomalla niiden tilpehöörien yli... Mullaesim. on töissä näyttöjen kuva-alan alareuna hieman näppistasoa alempana ja näppiskin siinä vielä ja mullla ei ole mitään ongelmaa nähdä mitä siellä näytön alareunassa on.

No tämä tietysti pohjautuu vahvasti sille mikä mulle on vuosien saatossa toiminut (ja niille säryille jotka on tullut) kun tästä on joutunut poikkeamaan niin, että on joutunut hieman pidempiä rupeamia istumaan. Muutaman kerran olen myös keskustellut töissä ergonomiaan tarkemmin perehtyneiden kanssa ja yleensä ovat olleet kanssani aika samoilla linjoilla. (Yksi näistä taisi olla lääkäri työhöntulotarkastuksessa ja lisäksi meillä on välillä kiertänyt jotain tyyppejä tarkastamassa työpisteiden ergonomiaa aina välillä.)

Ikean ja sotkan ja vastaavien ATK-pöydissähän toki näkee vieläkin niitä alas laskettuja näppistasoja... ja onhan niitä nähty kalliimmissakin toimistopöydissä. Itse kutsun niitä yleensä ergonomiahelveteiksi.

Tokihan tuollaisissa yhdistelmissä kun tarvitaan näppistä ja koskettimistoa ja muuta joutuu aina jotain kompromisseja tekemään.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#12 kirjoitettu 17.02.2009 23:25

sv kirjoitti:
miks kiipparin pitää olla näytön eessä?
miun ei ainakaa tartte näyttöä katella soittaessa ja soundin saa säädettyä midi-kiipparin kanssa sit lopulliseks soitannan jälkeenki.

itellä kiippari on omalla standillaan, maksaa n.20-30e.


Ei sillä sen näytön kanssa juuri mitään tekemistä olekaan vaan lähinnä kaiuttimien, jotka on yleensä sijoitettuna näytön molemmin puolin. Jammaillessa on melko rasittavaa jos pelkästään toiselle korvalle tulee ääntä. Lisäksi näppistä ja hiirtä tarvitsee jonkin verran soundeja etsiessäkin joten niitäkin on inhottava kaivella selän takaa.

Itsellänikin on ständi, jossa tuo kiippari oli muutaman päivän äskettäin. Siirsin nyt kiipparin pöydälle ja täytyy sanoa, että kyllä itse pidän tätä jostain syystä parempana ratkaisuna itselleni. Jokaisella omat mieltymyksensä tietysti.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#13 kirjoitettu 18.02.2009 18:54

sv kirjoitti:
no midi-kiipparin kans soundin voi säätää jälkeenpäinki. ja ite ainaki tykkään nauhotuksen usein tehä niin, ettei synassa oo attack eikä release juuri ollenkaa, lähinnä pad-tyyppisten juttujen ja taustojen kans.


Paitsi, että se soundi kyllä vaikuttaa usein siihen soittoonkin... Ja etenkin ne attack ja release. Esimerkiksi pitkän attakin omaavilla soundeilla ihminen soittaessaan kompensoi automaattisesti pitkää attackkia aloittamalla sävelet hieman aiemmin kuin tiukemman attakin sisältävillä soundeilla. Tämä on usein sen musiikin kannalta myös ihan hyvä asia.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#14 kirjoitettu 19.02.2009 08:00

Elektrojänis kirjoitti:

Paitsi, että se soundi kyllä vaikuttaa usein siihen soittoonkin... Ja etenkin ne attack ja release. Esimerkiksi pitkän attakin omaavilla soundeilla ihminen soittaessaan kompensoi automaattisesti pitkää attackkia aloittamalla sävelet hieman aiemmin kuin tiukemman attakin sisältävillä soundeilla. Tämä on usein sen musiikin kannalta myös ihan hyvä asia.


Tämä on muuten oikeasti tärkeää. Ei kannata aliarvioda. Mahdollsimman lähelle lopullista kannattaa saundi säätääsäveltäessä ja soittaessa. Ei mikään absoluuttinen sääntö tietenkään etenkään jälkikäteen ole, mutta kannattaa suosia.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#15 kirjoitettu 19.02.2009 11:37

sv kirjoitti:

se siinä oli takana enempi, että ei oo absoluuttinen sääntö


Joo ei toki. Ehdottomasti kannattaa ruuvita niitä saundeja sitten vielä myöhemmin jos sille on tarvetta. Etenkin kokonaismiksauksen kannalta.

Mutta siis kannattaa soittaessa jo pyrkiä mahdollisimman lähelle mtä mielii.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu