Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Grillimyyjän Käsihygienia


makes69
1587 viestiä

#1 kirjoitettu 29.01.2009 23:34

Monestiko olette nähneet snagarilla ostaessanne hampurilaisia tai makkaraperunoita tai kebabeja ruoan tekijän pesevän handunsa?

Itse en kertaakaan ole moista nähnyt.

Näin on.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#2 kirjoitettu 29.01.2009 23:40

Paikallisessa kebabissa pesee melkein aina joku käsiään kun siellä käyn.

En jaksa stressata mistään safkapaikkojen hygieniasta. Kyllä kaikkea paskaa ja bakteereja menee elimistöön joka tapauksessa, ihan ilman grilliruokaakin. Vastustuskykykin siinä kasvaa kun ei huolehdi aina liikaa aterioiden tahi ruokailuvälineitten puhtaudesta. Pysyy paremmin terveenä kun tekee omalle keholleen selväksi että kuka on pomo eikä suostu ottamaan shittiä vastaan siltä.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#3 kirjoitettu 29.01.2009 23:43

Goatsemencommando kirjoitti:
En jaksa stressata mistään safkapaikkojen hygieniasta. Kyllä kaikkea paskaa ja bakteereja menee elimistöön joka tapauksessa, ihan ilman grilliruokaakin.


Komppaan. En edes sen vertaa jaksa huolehtia bakteereista, että pesisin käteni ennen, kun teen safkaa. Ellei sitten kädet ole selkeästi likaiset.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#4 kirjoitettu 29.01.2009 23:44

Kuolleet Kekkoset kirjoitti:
Komppaan. En edes sen vertaa jaksa huolehtia bakteereista, että pesisin käteni ennen, kun teen safkaa. Ellei sitten kädet ole selkeästi likaiset.


Joo en kyllä minäkään pese melkein koskaan käsiäni ennen kokkailua. Jos on töissä joutunu rasvailemaan koneita tai muuta vastaavaa sen verran että on kädet mustana niin sitten saatan viruttaa.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 30.01.2009 09:52

Nykyään ollaan vähän ylihygianisiä, mutta käsienpesu ruokien yhteydessä nyt vain on fiksua. Ihan noin ylipääsäkkin. Ei ole kivaa, kun koko se grillikioskin asiakaskunta vaikka missä taudissa. Käsienpesu ei ole ylihygieenistä, vaan tervettä järkeä.

He on muuten hauskaa, että tämä länsimainen kättely on erittäin omiaan esitämään tautien levitystä verrattuna vaikkapa ihan suoraan suuteluun suulle. Kielen kanssa tai ilman.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#6 kirjoitettu 30.01.2009 10:42

Tourette kirjoitti:

aasiassa tajutaan sentäs jättää kokonaan kajoamatta toiseen ja laitetaan vaan omat kädet yhteen


Jeps. Arabimaailmassakin tajutaan tyytyä vain poskisuudelmiin.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#7 kirjoitettu 30.01.2009 11:06

HotMaleModel25cm kirjoitti:

Muuten väittävät esim. sairaalamaailmassa että käsienpesussa ei ole järkeä jos kädet eivät ole näkyvästi likaiset.

Jos tahtoo puhtaannäköisiä käsiä putsata niin käsidesi on sitten siinä hyödyksi, ei niinkään peseminen (se ei kuulemma laske bakteeritasoja paljoakaan)


Osittain oiekaa infoa, mutta ei kuitenkaan. Siis perinteinen saippua + vesi on hyvinkin tehokas keino. Pelkkä vesi on huomattavasti tehottomampi, joskaan ei turha. Kuriositeettina pelkkä saippua yksitään muuten pahentaa tilannetta, jos sitä ei pese pois. Se sinittäin tuo ne akteerit vain irti ja valmiina tarttumaan kaikkeen muuhun. Ne sairaaloista löytyvät käsidesinfioitiaineet ovat toki erinomaisia, etenkin kun minunloaiseni atoopikkokaan ei pilaa käsiensä ihoa lopullisesti.

^ Vastaa Lainaa


Deadful
3813 viestiä

#8 kirjoitettu 30.01.2009 11:06

Meijän Kebaraflassa, ainaki tuossa missä ite käyn, ni kyl ne kätensä pesee kaikki kolme tyyppiä. Mut ei se kyl sillai ole snagari tahi grilli.

Mut kerran ku tultii yöllä kavereiden kanssa Helsingistä ilotulituksista niin sillon ei siinä aseman vieressä se suomalainen tantta pessy!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#9 kirjoitettu 30.01.2009 11:17

-Ira- kirjoitti:
No kun en käy koskaan moisissa paskapaikoissa syömässä, ni joudun sanomaan etten ole nähnyt kertaakaan.

Mutta itse keittiöalan ammatilaisena pesin käsiä varmaan 40 kertaa työvuoron aikana, ja siitä jäi sellainen tapa, että luttaan käsiä veden alla kotonakin vissiin päivittäin yhtä monta kertaa.




Kyllähän snagareilla/kebab/pizzeria/burgeripaikoilla yleensä on suora näköyhteys keittiöön tai tilaan missä se annos valmistetaan.

Toisin on hienossa ravintolassa, jossa odotetaan ruokaa kiltisti pöydässä.
Oletteko miettineet, mitä ruoka-annoksellenne tehdään jos palautatte sen syystä tai toisesta ravintolan keittiöön!?

No hygienian on oltava kohdillaan jos bisneksessä haluaa pysyä...

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#10 kirjoitettu 30.01.2009 11:30

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Haava kirjoitti:
Nykyään ollaan vähän ylihygianisiä, mutta käsienpesu ruokien yhteydessä nyt vain on fiksua. Ihan noin ylipääsäkkin. Ei ole kivaa, kun koko se grillikioskin asiakaskunta vaikka missä taudissa. Käsienpesu ei ole ylihygieenistä, vaan tervettä järkeä.

He on muuten hauskaa, että tämä länsimainen kättely on erittäin omiaan esitämään tautien levitystä verrattuna vaikkapa ihan suoraan suuteluun suulle. Kielen kanssa tai ilman.


Muuten väittävät esim. sairaalamaailmassa että käsienpesussa ei ole järkeä jos kädet eivät ole näkyvästi likaiset.

Jos tahtoo puhtaannäköisiä käsiä putsata niin käsidesi on sitten siinä hyödyksi, ei niinkään peseminen (se ei kuulemma laske bakteeritasoja paljoakaan)



Kas olen hoitolalan ammattilainen eikä kukaan o kertonut mulle että pitää kädet paskasena hoitaa potilaita.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#11 kirjoitettu 30.01.2009 11:40

makes69 kirjoitti:
Monestiko olette nähneet snagarilla ostaessanne hampurilaisia tai makkaraperunoita tai kebabeja ruoan tekijän pesevän handunsa?

Itse en kertaakaan ole moista nähnyt.

Näin on.


En puhu Kebab paikoista enkä Ravintoloista vaan SNAGARI, Nakkikioski,Makkaraperuna Pömpeli, Grilli, asuntovaunu Grilli!!

Eilen ostin taas makkaraperunat+ 2 kananmunaa NAM!

Tyyppi nosteli ekana laatikoita kun jonotin otti edellä olevalta rahat antoi takaisin vaihtorahat, paistoi kananmunia teki käsin hampurilaisen, nosteli taas tarvikepaketteja, lopulta pakkasi ruoat antoi ne edellä olevalle, otti multa tilauksen ja rahat teki ruokaa taas nosteli tarvikepaketteja,Antoi ruoan.. kyyläsin seuraavan asiakkaan kohtelun ei käsien pesua ei mitään, sama juttu jatkui. Vittu olen kuitenkin makkaraperunoiden ja vanhan keittoöljyn orja. Tahdon että ruokani on tehty puhtain käsin grillillä!!

Olen vuosia seurannut tätä juttua olinpa ulkomailla tai suomessa jokapaikassa sama homma, erittäin harvoin nään käsiä pestävän.

Mutta makkaraperunoista en luovu!

^ Vastaa Lainaa


-HypnotiC-
1541 viestiä

#12 kirjoitettu 30.01.2009 12:12

Muuten se nyt on mulle oikeastaan aivan se ja sama, että peseekö ne käsiään vai ei kunhan niitä karvoja ei mun sapuskaan eksy.

^ Vastaa Lainaa


Blauwald

#13 kirjoitettu 30.01.2009 13:36

BVR kirjoitti:
Tourette kirjoitti:
Ostin kerran hampurilaisen grillimyyjältä, jolta roikkui käsistä jonkin ihottuman aiheuttamia hilseileviä ihosuikaleita


Mitä mausteita otit? Vai oliko tuo sellainen pakettiburgeri?


Kiitos. Päivän paras, toistaiseksi.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#14 kirjoitettu 30.01.2009 14:29

HotMaleModel25cm kirjoitti:
makes69 kirjoitti:
Kas olen hoitolalan ammattilainen eikä kukaan o kertonut mulle että pitää kädet paskasena hoitaa potilaita.



No jos sinä tuon ohjeistuksen noin tulkitset niin lienee ollut suurta viisautta olla kertomatta sitä sinulle.

Siis se menee näin: Käsien pesu on aiheellista vain silloin kun kädet ovat näkyvästi likaiset, muuten käytetään käsidesiä ennen ja jälkeen hoitotoimenpiteen. Ja tietysti sitä käytetään oikein eli annetaan vaikuttaa tarpeeksi pitkään kuiviin käsiin ym.

HotMaleModel25cm muokkasi viestiä 13:24 30.01.2009

Pointti vaan siinä että mikäli on kyse ihan käsissä pesivistä bakteereista niin on paljon parempi että käyttää sitä käsidesiä käsienpesun sijasta.


Eli ei pointtia ollenkaan.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#15 kirjoitettu 30.01.2009 14:31

wiren kirjoitti:
em. elävien keskuudessa ei käytetä vessapaperia, käsittääkseni muslimit pesee perseensä vasemmalla kädellä



Jos kaadut paskaan naama edellä pyyhitkö sen paperilla vai vedellä?
Kysymys:

Kummalla tulee puhtaamapaa vessapaperilla vai vedellä?

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#16 kirjoitettu 30.01.2009 15:24

HotMaleModel25cm kirjoitti:
makes69 kirjoitti:
Eli ei pointtia ollenkaan.


Jos niin tahdot sen ymmärtää.

HotMaleModel25cm muokkasi viestiä 14:37 30.01.2009


Niin tahdon ymmärtää yeah kiitos!

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#17 kirjoitettu 30.01.2009 16:23

En kertaakaan, vaan enpä ole Mäkkärin työntekijöidenkään. Tai ylipäätänsä minkään ravintolan työntekijän.

Vaan jos nyt ruvetaan ihan pohtimaan, niin se grillimyyjän käsihygienia nyt taitaa olla se pienin murhe terveyden kannalta, jos sitä grillipaskaa aikoo naamaansa ahtaa.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#18 kirjoitettu 30.01.2009 17:19

Miksi niitä käsiä sitten pitäisi olla jatkuvasti liottamassa jos ne ei ole likaiset? JA aika pitkältihän nuo grillituotteet käsitellään erilaisilla ottimilla, käsillä ei juuri kosketa.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#19 kirjoitettu 30.01.2009 17:32

Goatsemencommando kirjoitti:
Paikallisessa kebabissa pesee melkein aina joku käsiään kun siellä käyn.

En jaksa stressata mistään safkapaikkojen hygieniasta. Kyllä kaikkea paskaa ja bakteereja menee elimistöön joka tapauksessa, ihan ilman grilliruokaakin. Vastustuskykykin siinä kasvaa kun ei huolehdi aina liikaa aterioiden tahi ruokailuvälineitten puhtaudesta. Pysyy paremmin terveenä kun tekee omalle keholleen selväksi että kuka on pomo eikä suostu ottamaan shittiä vastaan siltä.


Komps.

En edes muista, koska olen viimeksi omenani pessyt. Kädet nyt pyrin pesemään pari kertaa päivässä, lähinnä vessa käynnis yhteydessä.

En ole tähän päivään mennessä sairastunut kertaakaan vatsatautiin.

Hyppymiina huomasi, kuinka tyhmältä viimeinen lasu kuulostaa viestiä 17:32 30.01.2009
Tai no... Ehkä sit seuraavan 20 vuoden aikana sairastelen enemmän.

^ Vastaa Lainaa


Raep-FIN
1692 viestiä

#20 kirjoitettu 30.01.2009 17:44

grillais sitä ruokaa niin että bakteerit kuolee.

ärsyttää varsinkin löysät ja kylmät ranskikset.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#21 kirjoitettu 30.01.2009 18:01

Mullakaan ei kyllä ole koskaan tullut kotimaisissa eikä ulkomaisissa ruokapaikoissa ruokamyrkytyksiä.

Jonkunlaista turistiripulia olen joskus potenut.

(Kotona kerran söin hyvin kypsynyttä juustoa, jota olin puolihuolimattomasti säilyttänyt melko lämpimässä paikassa kesällä. Viikonloppu meni aika koomassa. Makasin sängyssä, kävin kaksinkerroin navettatöillä ja vähänpäästä paskalla.
Juustoa myöhemmin tutkiessani siellä ryömi pieniä ja vähän isompia kärpäsentoukkia - kärpäsenkakan joukossa.)

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#22 kirjoitettu 30.01.2009 20:52

Oon saanut snagarisafkasta kerran vatsataudin, ihan Suomeesa. Oon snagarisafkaa syönyt melko vähän. Paska tuuri ehkä sinänsä.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#23 kirjoitettu 31.01.2009 02:26

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Mäkkäri mainosti ainaki joskus sil et niil on joku ihan systeemi siihen et kaikki pesee käet.

Se meni jotenki et tietyin väliajoin soi kello tms ja kaikki menee sillon pesee kädet. Tai no siis ei ne myymässä olevat välttämättä, ehkä tuo koskee niitä keittiöpuolen tyyppejä.

Juu, varmasti mainosti. Vaan eipä tätä minun silmieni alla ole toteutettu. Itseasiassa jokaisen, joka on ruoan kanssa tekemisissä, pitäisi käsittääkseni pestä kätensä vähän joka välissä - siis jos noudattaa hygieniapassin ohjeita.

Ei se minua niin pelota, mitä pöpöjä siellä keittiössä on, vaan pikemminkin se, mitä niistä kassahenkilöiden käsistä tulee vähän mihin sattuu, kerta satojen ihmisten käsissä ja taskuissa muhineita kolikoitakin käsittelevät.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#24 kirjoitettu 31.01.2009 02:32

Niin ja tähän vielä sen verran, että minusta nykypäivänä pelleillään ihan vitusti liikaa tuon hygienian suhteen. Vähän väliä pestään käsiä kun ollaan hellanlettas tehty sitä ja tätä. Siis ei siinä mitään - ihan hiton hyvähän se on, että ruoan kanssa tekemisissä olevat pesevät kätensä - jos haluan tulla sairaaksi sen takia, ettei joku ole pessyt käsiään, niin tulen mieluummin sairaaksi siksi että se joku olen minä itse.

Täällä Tsekissäkin on ollut ihan huvittavaa seurata, kun muut suomalaiset lotraavat käsidesiä aina kun tullaan metrosta ulos tai ollaan syömään menossa. Yllättäen kaikki muut ovat jonkinasteisen ripulin kokeneet, paitsi minä - joka ei käsidesejä lotraile. Vaan eipä sillä, kyllähän semmoisiakin pöpöjä on liikkeellä, että minäkin siitä sairastuisin yhtä lailla kuin käsidesinarkomaanitkin, mutta peruslähtökohtana uskaltaisin väittää näin maalaisjärjellä ajateltuna, että minun vastustuskykyni on parempi kuin heidän.

^ Vastaa Lainaa


Sin Weasel
143 viestiä

#25 kirjoitettu 31.01.2009 11:56

makes69 kirjoitti:
Monestiko olette nähneet snagarilla ostaessanne hampurilaisia tai makkaraperunoita tai kebabeja ruoan tekijän pesevän handunsa?


Olen kerran nähnyt grillin myyjän vetävän handuunsa, sitä tässä ei tosin kysytty.

^ Vastaa Lainaa


Demotion
430 viestiä

#26 kirjoitettu 31.01.2009 12:33

Tämä ongelma koskettaa lähinnä pieniä heiveröisiä homoja joille kaikenlaiset bakteerit ovat tietysti hyvin vaarallisia. Toisaalta puhutaan myös grillisafkasta jolloin käsienpesu tuskin muuttaa loppusummaa hirveästi suuntaan tai toiseen.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#27 kirjoitettu 01.02.2009 11:15

Demotion kirjoitti:
Tämä ongelma koskettaa lähinnä pieniä heiveröisiä homoja joille kaikenlaiset bakteerit ovat tietysti hyvin vaarallisia. Toisaalta puhutaan myös grillisafkasta jolloin käsienpesu tuskin muuttaa loppusummaa hirveästi suuntaan tai toiseen.


Ai olen 188cm pitkä ja painan 115kg

p.s olen vatsataudissa uskokaa tai älkää!!

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#28 kirjoitettu 01.02.2009 11:16

Funk Soul Brother kirjoitti:
makes69 kirjoitti:
Monestiko olette nähneet snagarilla ostaessanne hampurilaisia tai makkaraperunoita tai kebabeja ruoan tekijän pesevän handunsa?

Itse en kertaakaan ole moista nähnyt.

Näin on.


ne on hanskat kädes tai muuten vaa steriilei


Joo samat hanskat koko työvuoron samoilla tehdään ruoka otetaan rahat jne..muttei hanskoja vaihdeta.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#29 kirjoitettu 01.02.2009 12:25

Kyllähän se bakteeri yhtähyvin lisääntyy siinä majoneesipurkissa kuin grillimyyjän kädessäkin.

Ja vatsataudin voi toki aiheuttaa ärtsy bakteeri mutta lähinnä vaarallisinta ovat näiden bakteerien erittämät myrkyt. Hapettomassa tilassa esimerkiksi lisääntyvän Clostridium botulinum -bakteerin botuliini-hermomyrkky on ehkä vaarallisin myrkky kaikista. Ja nämä myrkyt eivät häviä ruoka-aineista keittämälläkään, vaikka bakteeri kuolisikin.

har lisäili välimerkkilöitä 12:28 01.02.2009

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#30 kirjoitettu 02.02.2009 08:57

HotMaleModel25cm kirjoitti:

Tarkoitin lähinnä sitä että väittävät että käsienpesun bakteereita tuhoava vaikutus on melko pieni verrattuna käsidesin käyttöön.


Joo siis onhan se tottakai se käsidesi tehokkaampi, mutta kyllä saippuan kanssa pesu on oikeasti hyvinkin tehokas toimenpide.

Tämä tieto vaan sen takia kun jotkut tuntuvat mieltävän käsien pesemisen saippualla puhdistavammaksi toimenpiteeksi kuin käsidesin käytön. Näin ei kuulemma ole ellei kyse ole sitten ihan näkyvästä liasta. Kertoi tuo sairaalan hygienia kuningas.


Joo. Mutta sanoitkin alkuperäisessä viestissäsi noin: "Jos tahtoo puhtaannäköisiä käsiä putsata niin käsidesi on sitten siinä hyödyksi, ei niinkään peseminen (se ei kuulemma laske bakteeritasoja paljoakaan)"

Tosiasia on, että se käsien peseminen saippualla (kun on kyse "Puhtaan näköisistä" käsitä) auttaa ja auttaa todella paljon. Ei toki etteikö se käsidesi olisi kätevämpi ja tehokkaampi.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#31 kirjoitettu 02.02.2009 09:01

iskujuuri kirjoitti:

Täällä Tsekissäkin on ollut ihan huvittavaa seurata, kun muut suomalaiset lotraavat käsidesiä aina kun tullaan metrosta ulos tai ollaan syömään menossa. Yllättäen kaikki muut ovat jonkinasteisen ripulin kokeneet, paitsi minä - joka ei käsidesejä lotraile. Vaan eipä sillä, kyllähän semmoisiakin pöpöjä on liikkeellä, että minäkin siitä sairastuisin yhtä lailla kuin käsidesinarkomaanitkin, mutta peruslähtökohtana uskaltaisin väittää näin maalaisjärjellä ajateltuna, että minun vastustuskykyni on parempi kuin heidän.


Jeps. Sanoisin itse näin että ei koskaan käsiä suuhun ylipäänsä ja desinfioi ne kädet ennen ruokailua, niin se riittää järkeväksi puollustukseksi. Joka metroreisun jälkeen en lähtisi käsiä desinfioimaan edes pahemmissa paikoissa kuin tsekit. Se on myös jännä, että ihmiset liikaa liittävät sen yleiseen likaisuuteen koska pitää kaikki desinfioiti aineet lotrata, kun oikeasti ne muut ihmiset paremmissa hotelleissakin ovat se ongelma eikä niinkään mikään likainen paikka.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#32 kirjoitettu 02.02.2009 09:03

har kirjoitti:

Kyllähän se bakteeri yhtähyvin lisääntyy siinä majoneesipurkissa kuin grillimyyjän kädessäkin.


Kyllähän väärin säilytetyt (tai liian pitkään) elintarvikkeet ovat ihan eriluokan ongelma kuin joku käsien pesemättömyys.

^ Vastaa Lainaa


lavascale
648 viestiä

#33 kirjoitettu 02.02.2009 15:24

Joo, on nähty monenlaista tapausta. Toisissa paikoissa porukka jatkuvasti pesee käsiään, lähes kymmenen minuutin välein, toisissa taas eivät todellakaan ... ainakaan näkyvästi sitä tee.
Surullista että toisaalla hygienia on tiptopkunnossa ja toisaalla siitä tingitään aika rankallakin kädellä.

Mut eiköhän Suomen koko tilannetta ajatellen hygieniapuoli oo ihan Euroopan parhaimmistoa kuitenkin? ;o

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#34 kirjoitettu 02.02.2009 15:51

Sinänsä tuli vielä mieleen että se snagariannos josta sain vatsani sekaisin oli jotain kanajuttua. Oon kerran suomessa saanut vatsani sekaisin jostain ravintolan broilerpastasta... Sinänsä en nyt välttele mitään ruokaa tai missään syömistä mut kanaa ei tee kauheesti mieli tilata noitten kokemusten jälkeen.

Mulla on semmonen kutina että niissä blast furnace kohtelun saaneissa makkaraperunoissa ei välttämättä kauheesti bakteereja enää ole...mikäli sikäli paska lentää ongelmana voi olla enemmän ko. atrian yleinen suht vatsaa korventava olemus.

Vielä lopetusanekdoottina: ulkomailla ollessa en saanut slovenialaisesta kojusafkasta oireita mutta itävallassa paska lensi heleesti koko viikonlopun.

Ne wienerleike-johdannaiset on suht raskasta kamaa.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#35 kirjoitettu 02.02.2009 17:58

MKDELTA kirjoitti:
Sinänsä tuli vielä mieleen että se snagariannos josta sain vatsani sekaisin oli jotain kanajuttua. Oon kerran suomessa saanut vatsani sekaisin jostain ravintolan broilerpastasta... Sinänsä en nyt välttele mitään ruokaa tai missään syömistä mut kanaa ei tee kauheesti mieli tilata noitten kokemusten jälkeen.




Kana lienee niitä vaikeimpia elintarvikkeita.

Suomalainen kana lienee nykyisin melkolailla salmonellavapaata mutta ulkomaisen pakastekanan sulattamisen kanssa saa olla jo varovainen.
Lintuinfluenssa on jo väijymässä ja tottakai kolibakteeria on kaikessa ja botulismia löydettiin jälleen suomalaiselta tilalta.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#36 kirjoitettu 03.02.2009 08:25

har kirjoitti:

Kana lienee niitä vaikeimpia elintarvikkeita.


Kala on ehkä vielä pahempi. Jo suomessakin päiväyksen sisällä olevat tuotteet saattavat olla usein rajojen yli. Vähänkin katkeaa kylmäketju ja alkaa olla ongelmia.

Suomalainen kana lienee nykyisin melkolailla salmonellavapaata mutta ulkomaisen pakastekanan sulattamisen kanssa saa olla jo varovainen.


Salmonella on ihan toinen juttu joo. Ulkomailla käydessä kana on aina riski.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#37 kirjoitettu 03.02.2009 09:44

2vrk hirveessä vatsataudissa en tiedä tekikö makkaraperunat tempun...enivei grillikioskille(asuntoautogrilli) tieni vienee jo tällä viikolla.

^ Vastaa Lainaa


I.V
453 viestiä

#38 kirjoitettu 03.02.2009 11:23

Grilleissä olen huomannut vaihtelevaa hygienian noudattamista. Pitäis miettiä missä välissä kannattaa rahastaa...
No joo, Kebappiloissa on sitten tarjoiltu kepappia ja pitsaa mustilla karvoilla, taistelukaasua ja joskus tekivät kebapin joka pisti vatsan niin juntturaan että kun sitten yli vuorokautta myöhemmin sain sen oksennettua ulos se ei ollut sulanut vielä yhtään.

Erinomaista käsihygieniaa noudatetaan taas paikallisessa Subwayssa, kiitoksia siitä heille.

^ Vastaa Lainaa


lavascale
648 viestiä

#39 kirjoitettu 04.02.2009 15:18

I.V kirjoitti:
Grilleissä olen huomannut vaihtelevaa hygienian noudattamista. Pitäis miettiä missä välissä kannattaa rahastaa...
No joo, Kebappiloissa on sitten tarjoiltu kepappia ja pitsaa mustilla karvoilla, taistelukaasua ja joskus tekivät kebapin joka pisti vatsan niin juntturaan että kun sitten yli vuorokautta myöhemmin sain sen oksennettua ulos se ei ollut sulanut vielä yhtään.

Erinomaista käsihygieniaa noudatetaan taas paikallisessa Subwayssa, kiitoksia siitä heille.


Paikalliset jyrää!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#40 kirjoitettu 04.02.2009 21:07

I.V kirjoitti:


Erinomaista käsihygieniaa noudatetaan taas paikallisessa Subwayssa, kiitoksia siitä heille.



Mutta itse liha voi sitten sisältää vaikka dioksiinia!

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu