Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Suomalainen ruokakulttuuri


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#1 kirjoitettu 21.01.2009 18:30

Tuolla mäkkärin dissaamisketjussa tuli tällänen aihe ilmi ja ajattelin jatkaa täällä. Itselleni on hyvin huono käsitys suomalaisesta ruokakulttuurista. Olen ikäväkseni joutunut tutustumaan siihen erittäin paljon rakkaan koulusysteemimme vuoksi (PERUNAA, KELTASTA KASTIKETTA ja BROILERIPIHVIÄ oli tänään, voi että...) Että onko noita hyviä perinteisiä ruokalajeja edes olemassa?

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#2 kirjoitettu 21.01.2009 18:43

Kalakukko
En ole maistanut, mut epäilyttävää...
Lanttukukko
Onko tässä nyt lanttua kalan sisässä vai toisinpäin? EIRTTÄIN EPÄILYTTÄVÄÄ!

Muikkukukko
Epäilen tämänkään hyvyyttä...

Karjalanpiirakat

Vitun hyviä.

Vety/Atomi
En oo maistanut.

Mustamakkara
Paskoota.

Poronliha

Parasta

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#3 kirjoitettu 21.01.2009 19:52

No, kaipa jonkinlaisena yleisohjeena jos puhutaan suomalaisesta perinne ruoasta voitaisiin pitää sitä riista-marjat-juurekset -linjaa.

Sitten jos taas puhutaan suomalaisesta ruokakulttuurista nykypäivänä, niin pitää jo hieman avartaa näkökulmaa, koska nuo perinneruoat ovat harvalle suomalaiselle arkipäivää, eli sitä ruokakulttuuria missä eletään. Joskin karjalanpiirakoita, marjoja, riistaa, juureksia, erilaisia kukkoja sun muuta kuuluu kyllä omaan ruokavaliooni.

Mutta sanoisin, että makaronilaatikko on aika suomalainen ruoka. Sitten on erilaiset "suomalaistetut" muunnokset etnisemmistä ruoista, kanakastike jne. Einespizzat, lihapiirakat.

Näkkäri kyllä taitaa olla sellainen, mikä on sekä aika vanha, mutta suosionsa säilyttänyt. Nykyajan ruisleipä taasen on useimmin pikemminkin sekaleipää, jossa on ruista sen verran, että sitä voi ruisleiväksi sanoa.

Maito ja kahvi (no, ovat kyllä juomia..) on aika suomalaista. Ehkä kyllä myös pohjoismaalaista ja joissain osissa pohjois-USA:ta myös kulutetaan samanlaista kahvia sekä juodaan paljon maitoa, mutta noin maailman mittakaavassa meidän kahvinkulutus (ja kahvityyppi) ja maidonjuonti on aika suurta ja leimaavaa.

^ Vastaa Lainaa


-HypnotiC-
1541 viestiä

#4 kirjoitettu 21.01.2009 20:26

HotMaleModel25cm kirjoitti:
HotMaleModel25cm muokkasi viestiä 18:39 21.01.2009

Särä ja karjalanpaisti unohtu.


Justiinsa olin sanomassa, mutta sitten jaksoin lukea kommenttisi loppuun.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#5 kirjoitettu 21.01.2009 22:04

Oikeaoppinen sianlihakastike eli läskisoosi on kyllä herkkua..!

^ Vastaa Lainaa


Alåne
1128 viestiä

#6 kirjoitettu 21.01.2009 22:29

Talkkuna = yöks!

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#7 kirjoitettu 21.01.2009 22:30

JM kirjoitti:
Oikeaoppinen sianlihakastike eli läskisoosi on kyllä herkkua..!


Pakko sanoa et kyllä näin

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#8 kirjoitettu 21.01.2009 23:21

Montin kirjoitti:
Meillä oli aikoinaan köksän tunnilla suomalaisen perinneruan viikko. Yhtenä päivänä oli luvassa klimppisoppaa, oksensin samantien lautaselle. Mielummin imen rasvaista pultsarin kullia kuin syön sitä kamalaa velliä josta sain seuraavaksi kahdeksi päiväksi syömisfobian.


Se on varmaan tuo nimi tai joku muu juttu, tai sitten väärin valmistettu tai jotain.. tuo klimppisoppa. En oo koskaan syönyt, mtuat lueskelin tuossa klimppisopan ohjeita ja sehän vaikutti ihan ok-perus ruoalta.

Tai ei siinä ainakaan mitään niin outoa ollut, että olisi ruoassa vika jos joku oksentaa.

Typerää nirsoilua, tai sitten muuten vain oksetti.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#9 kirjoitettu 21.01.2009 23:29

Luuydin on kyllä sellanen herkku mikä ei minulel maistu. Joskus kotona noita ydinluita keiteltiin ja hyvän maun niistä saa keittoon, mutta sen itse ytimen imeskely luista ei maistunut. Pikkutytöt sillon tykkäs siitä joskus parivuotiaana, oikein hartaasti imeskelivät luita, mutta nyt sitten kun ovat ala-aste ikäisiä niin kerran kun oli tarjolla ei enää kelvannut edes maistettavaksi, mikä lie syy? Ehkäpä se on joku juttu, että lapset opettavat toisilleen, että mikä on hyvää ja mikä huonoa.. Tai ainakin siltä se vaikuttaa.

Nyt voisin taas listata yhden mikä on minulel tositosiherkkua: erilaiset veriruoat ja myös veri yleensä. Verimakkara (ei mustamakkara!) ja veripalttu. No sitä en käsitä, jos veripalttua lyödään keittoon. Hyi sentään, pilataan samalla maukas veriruoka ja keitto. Naudan veri ja mitä nyt kaupan pakastealtaista löytyy on kyllä vähän tylsää, hirvenveri parasta.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#10 kirjoitettu 22.01.2009 08:47

Kalakukko joka on yhtäkuin muikkukukko on yksi hienoimmista suomalaisista perinneruuista. Oma ehdoton suokikkini ja toistuvasti herkuttelen moisella. Kaikki muut "kukot" ovat huonoja halpakopioita.

Kainuun leipäjuusto on ihanin herkku. Uunissa vähän pehmeyttä ja parempaa ei ole. Helppo jälkiruoka sellaisenaankin. Hillot ja hillat toki yleisimpinä boonuksena.

Karjalanpiirakka on vaan parasta. Se modernimpi riisiversio toki. Aito karjalainen kotiuuniresepti on se paras. Parasta karjalanpiirakoissa on se, että ne ovat kuin leipä. Hyvin tehtynä (eikä minään öklöinä liukuhihnakamana) niihin ei kyllästy ikinä.

Poro on hyvää. Muutenkin kuin käristyksenä. Itseasiassa nimeomaan parasta muuten kuin käristyksenä.

Hapankorppu on kyllä yksi jännä suomalainen ruoka. Harvonaisen addiktoiva ruoka. Hyvä erityisesti keittojen kanssa.

Makaroonilaatikko on vaan aina niin perustoimiva. Kunhan vaan joku ääliö EI tee siitä liian vetistö löllöä mössöä kuten vaikkapa esim. Vekarajärven varuskunnassa jossa sitä piti koko vuosi kiskoa sitä velliä.

Siinä äkkipäältä muistellen ne mistä tykkään. Karjalanpaisti nyt on vähän muunneltuna periaatteessa perinneruoka ympäri maailmaa. Erittäin toimiva toki.

Se miten erityisen suomalaista joku poro on, niin siitä nyt toki voidaan aina väitellä.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#11 kirjoitettu 22.01.2009 08:57

Haava kirjoitti:

Makaroonilaatikko on vaan aina niin perustoimiva. Kunhan vaan joku ääliö EI tee siitä liian vetistö löllöä mössöä kuten vaikkapa esim. Vekarajärven varuskunnassa jossa sitä piti koko vuosi kiskoa sitä velliä.




Jos se on siitä kiinni, ettei sen laatikon annettu vähän aikaa hyytyä? Meinaan heti uunista otettuna se yleensä on sellasta mösöä.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#12 kirjoitettu 22.01.2009 09:31

Hyppymiina kirjoitti:

Jos se on siitä kiinni, ettei sen laatikon annettu vähän aikaa hyytyä? Meinaan heti uunista otettuna se yleensä on sellasta mösöä.


Ei ole. Tuntitolkulla seisoneenakin makarooni laatikko pysyy lösänä, jos se on väärin tehty.

En tiedä mitkä kaikki tekijät siihen vaikuttavat, kun omasta tulee ihan hyvää aina mutta yksi tärkeä tekijä hyvässä makaroonilaatikossa on keittää niitä makarooneja aika lyhyen aikaa. Jättää ne vielä vähän raa'aksi, että voivat sitten kypsyä uunissa juuri sopiviksi. Sen ainakin tiedän vaikuttavat tuohon "lölöyteen". Luultavasti siihen vaikuttaa jokin muukin tekijä(t), mutta niistä en osaa sanoa.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#13 kirjoitettu 22.01.2009 10:57

wiren kirjoitti:
Hyppymiina kirjoitti:
Tuolla mäkkärin dissaamisketjussa tuli tällänen aihe ilmi ja ajattelin jatkaa täällä. Itselleni on hyvin huono käsitys suomalaisesta ruokakulttuurista. Olen ikäväkseni joutunut tutustumaan siihen erittäin paljon rakkaan koulusysteemimme vuoksi (PERUNAA, KELTASTA KASTIKETTA ja BROILERIPIHVIÄ oli tänään, voi että...) Että onko noita hyviä perinteisiä ruokalajeja edes olemassa?


Kouluruualla ei ole juuri mitään tekemistä suomalaisen ruokakulttuurin kanssa.


Kouluruoalla on muuten todella suuri merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa. Se, onko ne ruoat hyvin tehtyjä tai suomalaisia on eri asia. Mutta suomalaisessa ruokakulttuurissa kouluruoka on ihan olennainen osa.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 22.01.2009 11:19

Haava kirjoitti:
Ei ole. Tuntitolkulla seisoneenakin makarooni laatikko pysyy lösänä, jos se on väärin tehty.

En tiedä mitkä kaikki tekijät siihen vaikuttavat, kun omasta tulee ihan hyvää aina mutta yksi tärkeä tekijä hyvässä makaroonilaatikossa on keittää niitä makarooneja aika lyhyen aikaa. Jättää ne vielä vähän raa'aksi, että voivat sitten kypsyä uunissa juuri sopiviksi. Sen ainakin tiedän vaikuttavat tuohon "lölöyteen". Luultavasti siihen vaikuttaa jokin muukin tekijä(t), mutta niistä en osaa sanoa.


Voisin olettaa että liian vähän kanamunia siinä munamaidossa aiheuttaa löllöilyn. Ja liian vähän aikaa uunissa niin neste ei ehdi haihtua.

Itse teen (soijarouhe-)makaroonilaatikon kypsistä makaroneista, eikä se ole koskaan löllöksi jäänyt. Tarpeeksi aikaa vaan uunissa, eikä pihistellä niissä munissa niin hyvin menee!

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#15 kirjoitettu 22.01.2009 11:27

Itse en kypsennä makarooneja ollenkaan. Tulee sillai parempaa.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 22.01.2009 11:51

Original Free Soul kirjoitti:

Itse teen (soijarouhe-)makaroonilaatikon kypsistä makaroneista, eikä se ole koskaan löllöksi jäänyt.


Joo siis kypsiähän ne ovat tosiaan lopulta, mutta vain puolet ajasta kun keittää niitä, niin niistä ei tule ylikypsiä siinä laatikossa. Itse tykkään ehdottomasti siten.

Miksi sinne pitää sitä soiroudetta tunkea? Vanha perinteinen makaroonilaatikko ilman jauhelihaakin on aivan hyvää. No joo.. Mistä tykkää.

Tärkeintä makarooniloodassa on laittaa sen päälimmäisen juustokerroksen alle siihen pinnalle kokonaisua tomaattiviipaleita. Hyvä tulee.

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#17 kirjoitettu 22.01.2009 11:56

Hyppymiina kirjoitti:
Tuolla mäkkärin dissaamisketjussa tuli tällänen aihe ilmi ja ajattelin jatkaa täällä. Itselleni on hyvin huono käsitys suomalaisesta ruokakulttuurista. Olen ikäväkseni joutunut tutustumaan siihen erittäin paljon rakkaan koulusysteemimme vuoksi (PERUNAA, KELTASTA KASTIKETTA ja BROILERIPIHVIÄ oli tänään, voi että...) Että onko noita hyviä perinteisiä ruokalajeja edes olemassa?


Laitosmättö on keskimäärin on juurikin tuota, tarkoituksena kuitenkin saada satoja ihmisiä ruokittua järkevin kustannuksin joten siinä mielessä voidaan puhua laitosruokakulttuurista, joka on koko ruokakulttuurin pieni osa.

Mielenkiintoinen aloitus silti kun lähdetään lomittamaan suomalaista ruokakulttuuria ja laitosruokaa, meinaan siis sitä miten esimerkiksi mediassa voitaisiin käsitellä suomalaista ruokakulttuuria vaikkapa kotiruokaa ajatellen. Mielestäni laitosruoka on asia erikseen.

Jos joku nyt vallan ihastuttaa niin perinteinen ja erittäin toimiva yhdistelmä, perunavelli + ruisleipä. Siinä tiivistyy suomalaisen ruuan funktionaalisuus ja täyttävyys sekä särmikäs, ei kuitenkaan liian voimakas maku. Lämmittää myös kivasti talvella mikä tänne fennoskandisiin oloihin sopii.

Kunnon sawolaene lihapiirakka toimii myös, asuessani aikoinaan Kuopiossa näitä tuli vedeltyä harva se päivä. Mikään sen jälkeen syömäni lihis ei vaan vedä vertoja sille matskulle mitä voi käydä mättämässä naamaansa Kuopion torilla.

Marjaosastolta olen menettänyt sieluni lakoille. Penskana en diggaillut mutta myöhemmällä iällä olen käynyt jopa itse suolta noita hakemassa pahimpiin vajareihin. Letut ja lakkahillo aiheuttaa pienimuotoisen orgasmin aivojen makukeskuksessa.


aina saa editoida prkl

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#18 kirjoitettu 22.01.2009 13:01

Haava kirjoitti:
Tärkeintä makarooniloodassa on laittaa sen päälimmäisen juustokerroksen alle siihen pinnalle kokonaisua tomaattiviipaleita. Hyvä tulee.


Tuon kerroksen laitan päälimmäiseksi jos teen erikoismakaronilaatikkoani, johon tulee soijarouheen lisäksi herkkusieniä sekä valkosipulia ja munamaidon sijasta tomaattimurskaa.

Tavalliseen munamaitoloodaan riittää kuorrutukseksi ihan korppujauhokin, tosin jos haluaa herkutella niin voi laittaa juustoraastetta.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#19 kirjoitettu 22.01.2009 19:07

JM kirjoitti:
Oikeaoppinen sianlihakastike eli läskisoosi on kyllä herkkua..!


Näin on! Vain isän äitini osas tehdä kunnon sellaista. Nyyh, on sitä ikävä

Niin ja talkkuna on hyvää! Mustikkahyve on parasta!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#20 kirjoitettu 22.01.2009 20:55

Kyllä suomalainen ruoka on aika hyvää. Laitosruokaa täällä onkin jo dissattu tarpeeksi. Mutta otan minä suomalaista kouluruokaa mieluummin kuin syön brittiläistä kouluruokaa eli keksejä, naksuja ja kolaa.
Tai jos on oikein parempien lasten koulu niin sitten fish and chips.

Tuossa puolituntia sitten tein vasemmalla kädellä jauhelihakeiton ja se oli hauskaa tehdä kun ei tarvinnut ajatella mitään tai mittailla aineksia.
Ja tulos oli aivan herkullinen. Niinkuin, että yksinkertaisia tuoreita aineksia ja vettä ja niukasti mausteita. Perinne.

^ Vastaa Lainaa


Maaku
715 viestiä

#21 kirjoitettu 22.01.2009 21:41

Kunnon sawolaene lihapiirakka toimii myös, asuessani aikoinaan Kuopiossa näitä tuli vedeltyä harva se päivä. Mikään sen jälkeen syömäni lihis ei vaan vedä vertoja sille matskulle mitä voi käydä mättämässä naamaansa Kuopion torilla.



Ah, Hanna Partasen lihapiirakat. Tosi hyviä, suosittelen kaikkia maistamaan kun poikkeaa Kuopiossa.
Niihin jää koukkuun.

Maaku muokkasi viestiä 21:41 22.01.2009

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#22 kirjoitettu 23.01.2009 11:30

Mä en oikein suostu ymmärtämään mitä suomalaista makaronilaatikossa on? Ei ainakaan se makarooni..Kuinka monen mikseriläisen isovanhemmat ovat pulavuosina kasvattaneet takapihallaan omat makaroonit laatikkoonsa??
Koko vitun sana ole suomea..

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#23 kirjoitettu 23.01.2009 11:44

Epoche kirjoitti:
Mä en oikein suostu ymmärtämään mitä suomalaista makaronilaatikossa on? Ei ainakaan se makarooni..Kuinka monen mikseriläisen isovanhemmat ovat pulavuosina kasvattaneet takapihallaan omat makaroonit laatikkoonsa??
Koko vitun sana ole suomea..


Se on ikuinen kysymys mihin tahtoo vetää sen perinteisen ruoan rajan. 1800-luvullahan jo hyvissä ajoin makaroni on tullut suomeen. Siitä on sitten pelksätään suomessa kehitetty tuo ruokalaji jota muualla ei tehdä. ELi kyllä se aika suomalainen tuokalaji on vaikka se olisi keksitty viimevuonna. Se miten perinteinen ruokalaji se on, niin siitä voi toki kinata.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#24 kirjoitettu 23.01.2009 12:12

Haava kirjoitti:
Se on ikuinen kysymys mihin tahtoo vetää sen perinteisen ruoan rajan. 1800-luvullahan jo hyvissä ajoin makaroni on tullut suomeen. Siitä on sitten pelksätään suomessa kehitetty tuo ruokalaji jota muualla ei tehdä. ELi kyllä se aika suomalainen tuokalaji on vaikka se olisi keksitty viimevuonna. Se miten perinteinen ruokalaji se on, niin siitä voi toki kinata.


Mitenniin ei tehdä muualla?? Siis älä väitä että sun mielestä moinen sotku on Suomen yksinoikeus..Kyllä mä ainakin olen syönyt aivan samaa sotkua Jugoslaviasta Portugaliin..

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#25 kirjoitettu 23.01.2009 12:28

Epoche kirjoitti:

Mitenniin ei tehdä muualla?? Siis älä väitä että sun mielestä moinen sotku on Suomen yksinoikeus..Kyllä mä ainakin olen syönyt aivan samaa sotkua Jugoslaviasta Portugaliin..


Minä nyt sitten oikein googlettelin tuota ja "macaroni casserole" ja yritin etsiä ainesten ja uunin mukaan ja en löytänyt yhtään kummallakaan tavalla yhtään meikeläistä makaronilaatikkoa selvästi muistuttavaa reseptiä, jossa ei olisi viitattu että kyseessä on suomalainen ruoka.

Onko sille jotain mutakin käännöstä? Wikipediakin tuntee makaroonilaatikon suomalaiseksi sekä englanniksi, suomeksi, että ruotsiksi. Wikipedia ei toki ole mikään valtava todistusaineisto, koska suomalsethan sen ovat voineen sinne tyrkkäillä.

Onko sinulla jotain likkejä ulkomaisiin makaroonilaatikon resepteihin tai jotain?

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#26 kirjoitettu 23.01.2009 14:16

Haava kirjoitti:
Epoche kirjoitti:

Mitenniin ei tehdä muualla?? Siis älä väitä että sun mielestä moinen sotku on Suomen yksinoikeus..Kyllä mä ainakin olen syönyt aivan samaa sotkua Jugoslaviasta Portugaliin..


Minä nyt sitten oikein googlettelin tuota ja "macaroni casserole" ja yritin etsiä ainesten ja uunin mukaan ja en löytänyt yhtään kummallakaan tavalla yhtään meikeläistä makaronilaatikkoa selvästi muistuttavaa reseptiä, jossa ei olisi viitattu että kyseessä on suomalainen ruoka.

Onko sille jotain mutakin käännöstä? Wikipediakin tuntee makaroonilaatikon suomalaiseksi sekä englanniksi, suomeksi, että ruotsiksi. Wikipedia ei toki ole mikään valtava todistusaineisto, koska suomalsethan sen ovat voineen sinne tyrkkäillä.

Onko sinulla jotain likkejä ulkomaisiin makaroonilaatikon resepteihin tai jotain?

Makaronilaatikko on makaronista valmistettu, uunissa kypsennettävä ruokalaji. Se kuorrutetaan usein juustolla. Suomessa laatikon kanssa tarjotaan usein ketsuppia. Makaronilaatikon valmistus perustuu munamaitoon, joka hyytyy uunissa kiinteäksi.

Suomessa makaronilaatikkoon lisätään tyypillisesti jauhelihaa, mutta myös tonnikalaa, lohta, broilerijauhelihaa tai -suikaleita, soijarouhetta tai kasviksia, kuten kukka- tai parsakaalia voidaan käyttää.lähde?

Suomessa kaupoista on saatavilla myös useita einesmakaronilaatikkoja, joita voi lämmittää mikroaaltouunissa tai paistinpannulla.

Makaronilaatikon mausteista useimmin resepteissä mainitaan mustapippuri.


Meillä eri wikipedia on?

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#27 kirjoitettu 23.01.2009 16:54

Jouluruuat tulee ensimmäisenä mieleen.

Lipeäkala - hyi. Yksi todella harvoista ruuista, josta en tykkää ollenkaan.



Tuo on kyllä ihan totta, että valitettavan monet suomalaiset eivät viitsi tehdä hyvää ruokaa. Yleensä syynä on "ei ole aikaa" ja tämän takia syödään päivästä toiseen makaroonia ja jauhelihaa eri muodoissa.


Joitakin perinteisiä, mitä tulee mieleen ja mitä en huomannut tässä ketjussa..

- Ruisleipä
- kesäkeitto
- Hauki
- perunasalaatti+makkara+olut+sinaappi

^ Vastaa Lainaa


Deadful
3813 viestiä

#28 kirjoitettu 23.01.2009 17:03

HotMaleModel25cm kirjoitti:

Vety/Atomi



Ehkä parasta ruokakulttuuria koko maassa. Aina kun käydään Leprassa, käydään vedytkin vetämässä. Faija käy Kesämäen leipomosta hakemassa välillä lihiksia himaankin.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#29 kirjoitettu 23.01.2009 19:21

Veljeni perheineen ja vaimoineen muutti Uruguayn Montevideosta joulun alla takas Suomeen.

Veljen vaimolle meren ja joen varressa sijainnut pääkaupunki oli suuri pettymys. Sieltä ei saanut kaloja.
Kälyni ei syö lihaa. Uruguayssa kaikki söivät vain naudanlihaa. Eikä mausteita käytetty juuri lainkaan.

Koko perhe huokasi helpotuksesta kun pääsivät suomalaisen ruokakulttuurin piiriin.
Jossa on tuoreita kaloja, salaatteja, valkosipulia ja chiliä!

^ Vastaa Lainaa


Maaku
715 viestiä

#30 kirjoitettu 23.01.2009 21:58

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Maaku kirjoitti:
Ah, Hanna Partasen lihapiirakat. Tosi hyviä, suosittelen kaikkia maistamaan kun poikkeaa Kuopiossa.
Niihin jää koukkuun.

Maaku muokkasi viestiä 21:41 22.01.2009


Lol luulee jätkä tietävänsä jotai hyvistä lihapiirakoista, tuuhan Lappeenrantaa maistaa Kesämäen Lihapiirakoita ja mieti sit poika uuestaa!


Jätkä? Poika?

Minun on varmaan pakko hommata käyttäjäkuva että tämä sukupuoleni tulisi selväksi.

^ Vastaa Lainaa


Raep-FIN
1692 viestiä

#31 kirjoitettu 24.01.2009 00:04

Maaku kirjoitti:

Minun on varmaan pakko hommata käyttäjäkuva että tämä sukupuoleni tulisi selväksi.


BITCH!

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#32 kirjoitettu 24.01.2009 01:28

Karjalanpaisti on ihan helvetin hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Raep-FIN
1692 viestiä

#33 kirjoitettu 24.01.2009 01:35

MKDELTA kirjoitti:
Karjalanpaisti on ihan helvetin hyvää.


+ olut ja ruisleipä

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#34 kirjoitettu 24.01.2009 12:30

MKDELTA kirjoitti:
Karjalanpaisti on ihan helvetin hyvää.


En ole muistaakseni koskaan syänyt... Mistä se tehään? Naudasta kenties?

Peuranliha on aika saatananhyvää. Siihen pataan vielä pottuja ja porkkanaa, ni hyvää tulloo.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#35 kirjoitettu 24.01.2009 14:29

Hyppymiina kirjoitti:
MKDELTA kirjoitti:
Karjalanpaisti on ihan helvetin hyvää.


En ole muistaakseni koskaan syänyt... Mistä se tehään? Naudasta kenties?

Peuranliha on aika saatananhyvää. Siihen pataan vielä pottuja ja porkkanaa, ni hyvää tulloo.



No tuossa peuranlihapadassa on karjalanpaistin alkeet:

Kohtuullisia kimpaleita sekä nautaa, että possua sekoitetaan padassa ja joukkoon lisätään noin sentin paksuisia porkkanasiivuja ja ehkä sipulia yksi tai kaksi isohkoiksi paloiksi pilkottuna.

Vettä niukalti pohjalle ja vähän suolaa. Laakerinlehti päällimmäiseksi ja ehkä muutama maustepippuri.

Pata vajaa sata asteiseen leivinuuniin vaikka koko yöksi. Periaatteessa siis yksi kilo lihaa/yksi-kaksi tuntia, riippuen siitä lämpötilasta. Aamulla on tuvassa sekä hieno tuoksu että loistavaa ruokaa.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#36 kirjoitettu 25.01.2009 20:03

har kirjoitti:
Hyppymiina kirjoitti:
MKDELTA kirjoitti:
Karjalanpaisti on ihan helvetin hyvää.


En ole muistaakseni koskaan syänyt... Mistä se tehään? Naudasta kenties?

Peuranliha on aika saatananhyvää. Siihen pataan vielä pottuja ja porkkanaa, ni hyvää tulloo.



No tuossa peuranlihapadassa on karjalanpaistin alkeet:

Kohtuullisia kimpaleita sekä nautaa, että possua sekoitetaan padassa ja joukkoon lisätään noin sentin paksuisia porkkanasiivuja ja ehkä sipulia yksi tai kaksi isohkoiksi paloiksi pilkottuna.

Vettä niukalti pohjalle ja vähän suolaa. Laakerinlehti päällimmäiseksi ja ehkä muutama maustepippuri.

Pata vajaa sata asteiseen leivinuuniin vaikka koko yöksi. Periaatteessa siis yksi kilo lihaa/yksi-kaksi tuntia, riippuen siitä lämpötilasta. Aamulla on tuvassa sekä hieno tuoksu että loistavaa ruokaa.


No kyllä sen sitten ainakin pitäisi olla aika hyvää...

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#37 kirjoitettu 25.01.2009 20:09

Näistä tähänasti mainituista maistuu kyllä hyvin ainakin karjalanpiirakat, poronkäristys (ja poro ihan yleisestikin) ja mustamakkara, jos on paljon puolukkahilloa mukana. Ja Haavan mainitsemat hapankorput ovat myös herkkua, en tiennytkään ennen että hapankorppu olisi suomessa kehitelty ruoka.

Ei oikeastaa oo mitään lisättävää näihin mitä on jo mainittu. Onko kesäkeitto suomalainen ruoka vai jostain muualta kotoisin? Jos on suomalainen, ni hyi helvetti! Ja vaikkei oliskaan suomalainen ni hyi helvetti siltikin.

Goatsemencommando muokkasi viestiä 20:10 25.01.2009

Nii ja se pitää lisätä että kalakukkoa tahtoisin maistaa joskus, on jäänyt kokonaan välistä tuo.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#38 kirjoitettu 25.01.2009 21:10

Goatsemencommando kirjoitti:


Nii ja se pitää lisätä että kalakukkoa tahtoisin maistaa joskus, on jäänyt kokonaan välistä tuo.




Savokarjalaiset esi-isämme ovat keksineet vähintään kaksi hyvää keksintöä:

Kalakukon ja savolaismallisen veneen.

Molemmat ovat olleet hyvänä apuna asutettaessa tätä tuhansien järvien maata. Kevyehkö ja leveäpohjainen järvivene on ollut helppo vetää kannasten yli matkaa tehtäessä ja repussa ergonomisen muotoisessa kalakukossa on ollut mukana niin leipä, liha kuin kalakin.

Eikä sovi unohtaa, että kukon sisälle voidaan siis laittaa ahvenen tai muikun sijasta myös pelkkää lihaa, ja toki täällä mainittu lanttukukko, jota ainakin kauppahalleista löytää, nousee omaksi herkkukukkosuosikiksi.
Ja se liha, jota kukkoon tulee aina sisälle saa olla oikein mahdollisimman rasvaista sianlihaa.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#39 kirjoitettu 26.01.2009 15:54

jauhelihakeitto on muuteni han helvetin hyvää oikein tehtynä. SÖin just äsken. Lihakeitto samaten.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#40 kirjoitettu 27.01.2009 18:57

quafka kirjoitti:
Kulttuuriimme erottomattomasti kuuluvista kansallisruuista minulle maistuu lähinnä kebabit.




Missä junttilassa olisimmekaan ilman maahanmuuttajia



har lisäsi viestiä 19:01 27.01.2009

Söisimme Susiluolassa Euroopan virtahepoja ja metsänorsuja!

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu