Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Studiopäivitys ja laitteistosekamelska...


Heijala
4760 viestiä

#1 kirjoitettu 08.12.2007 03:52

Osta mopo. Sillä pääsee.

^ Vastaa Lainaa


Metapaste
66 viestiä

#2 kirjoitettu 08.12.2007 03:55

Heijala kirjoitti:
Osta mopo. Sillä pääsee.


Väitätkö ettei potkulaudalla pääse?? Tunnen useita jotka ovat päässeet liiankin hyvin

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#3 kirjoitettu 08.12.2007 04:02

No kyllä joo skeitboordillaki

^ Vastaa Lainaa


meomarte
375 viestiä

#4 kirjoitettu 09.12.2007 10:26

A20 kirjoitti:

Sitten muutamia kysymyksiä:
Saisinko yhdistettyä äänikortin, ulkoisen liitäntäboksin, mikserin ja DAW-ohjain/midi-kontrollerin yhteen laitteeseen, esim. jonkinlaiseen audiointerfaceen? Jos tuo onnistuu, millaisia nuo yhdistetyn äänikortit ovat laadultaan suhteessa johonkin erilliseen äänikorttiin (esim. latenssit)? Entä mitä hyötyä/haittaa olisi, jos siirtyisi tuollaiseen systeemiin, missä useammat toiminnot on yhdistetty samaan laitteeseen? Onko noissa bokseissa ulostuloja siten, että pystyisi sekä aktiivimonitoreja että subbaria ohjaamaan laitteistopohjaisesti? Miten muuten nuo monista kontrollereista löytyvät moottoroidut liu'ut toimivat? Käytetäänkö noissa laitteissa myös moottoroituja potikoita (mikä mahtaa olla englanninkielinen termi)?

Koska tuota ajattelemaani uutta koskettimistoa tulisi voida mielellään soittaa myös ilman tietokonetta, niin sen tulisi itsessään sisältää joitakin soundeja eli pitäisi sitten ilmeisesti hankkiä jonkinlainen digitaali/sähköpiano. Onnistuuko tuollaisen digitaali/sähköpianon käyttö hyvin myös midi-keyboardina, jos soittimessa on vain midi-liitännät? Millaisia haittapuolia tuosta voisi olla suhteessa varta vasten midi-keyboardiksi tarkoitettuun laitteeseen verrattuna? Tietty ainakin kaikki midi-kontrollerit menettäisin, mutta tuota tulisi korvaamaan ulkoinen DAW/midi-kontrolleri tai sitten mahdollisesti tuo audiointerface, jossa on ohjattavissa olevia liukuja ja potikoita.


Hmm... eikös aika monissa kiippareissa ole ihan säätimiä jotka sitten toimivat myös MIDI-kontrolleina? En itse käytä moisia mutta näin muistelisin. Ihan hyvin pitäisi toimia MIDI-kiipparina minkä vain kiipparin. Kaikista tuntuu tänä päivänä löytyvän MIDI. Jos paljon haluat säätimiä ja painotetun koskettimiston, niin semmoista en muista nähneeni. Melkein aika minimaaliset säätimet jos on painotettu. Tai sitten se on joku oikein kallis työasema-syna.

Kuinkas se tietokone? Löytyykö FireWire? Jos löytyy niin voin varauksetta suositella Tascamia. Toimii itsellä Cubase SX3:sen kanssa hyvin. Jostain syystä en saanut toimimaan natiivi-modessa, mutta tuohan osaa emuloida Mackien HUI-protokollaa. Sillä toimii ihan jees. Olen tuon kanssa vielä vähän opetteluvaiheessa, mutta hymy nousee naamalle joka kerta kun ne liu'ut liikkuvat itsestään seuraten aiemmin kirjoittamaani automaatiota.

Potikoissaan ei ole moottoreita, mutta nuo EQ-potikat ovat semmoisia digitaalisia potikoita jotka pyörivät villisti ympäri, eli niissä ei ole mitään merkintöjä että tässä on nolla ja tässä on kymppi. Eikä mitään stopparia eli tappia. Potikoilla on eri funktioita riippuen missä tilassa ollaan. Toimivat "continuous MIDI controllereina" Midi ctrl modessa.
Latenssit on n. kuudessa millisekunnissa. (Core2Duo E6750, 2G DDR2)

Subbarillehan ei Tascamissa ole erillistä lähtöä, joten jos tähän päädyt, suosittelisin siihen aktiivisubbasta, josta sitten voi vetää piuhat niihin 8030:siin. Ja tähän tietysti sitä Genen omaa 7060B.

^ Vastaa Lainaa


atheos
Virallinen
Mac-mies
2648 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 09.12.2007 11:46

Tuota Genen omaa subbaria pitää itsekin kompata sillä se eliminoi erillisen subbarilähdön tarpeen ja on muutenkin paras vaihtoehto jos yläpäätkin ovat Geneleciä. Subbarihan kannattaa melkeinpä aina olla samaa sarjaa kaiuttimien kanssa ja täysin loogisista syistä.

Tuo Tascam vaikuttaa pätevältä peliltä. Potikathan eivät oikeastaan moottoreita edes tarvitse enkä muista missään laitteessa moottoroituja potikoita edes nähneeni. Sitten on tietysti M-Audio ProjectMix IO, pätevän oloista rautaa mutta kun tuo firma on alkanut sössiä ajureiden kanssa... T-kaupasta 1300 euroa ja mukaan saa Pro Tools M-Poweredin, ilman bundlea säästää jopa 50 euroa.

Kiippareista en osaa kyllä sanoa yhtään mitään. CME UF8 on käsittääkseni laajennettavissa jollain kortilla niin että siinä on omatkin soundit mutta tuntumasta joku pianisti kertokoon enemmän.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#6 kirjoitettu 10.12.2007 12:33

meomarte kirjoitti:
Jos paljon haluat säätimiä ja painotetun koskettimiston, niin semmoista en muista nähneeni. Melkein aika minimaaliset säätimet jos on painotettu. Tai sitten se on joku oikein kallis työasema-syna.


Tsekkaappas tuo.

CME UF8

Ainoa puute on se, että sitä ei voi soitella ilman tietokonetta.

Muuten tuo olisi ilman muuta oma valintani midi-kiippariksi. Täydet 88 painotettua kosketinta, paljon potikoita, alumiinikotelo, laajennusvaraa...

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#7 kirjoitettu 10.12.2007 12:36

D-Vision kirjoitti:

Ainoa puute on se, että sitä ei voi soitella ilman tietokonetta.


Höpsis. Onhan siinä Midi ulostulo. Mikä tahansa midi huoliva räkkisyna kelpaa kaveriksi.

^ Vastaa Lainaa


Putte
6658 viestiä

#8 kirjoitettu 10.12.2007 12:45

atheos kirjoitti:
Kiippareista en osaa kyllä sanoa yhtään mitään. CME UF8 on käsittääkseni laajennettavissa jollain kortilla niin että siinä on omatkin soundit mutta tuntumasta joku pianisti kertokoon enemmän.

UF8 tuntuma on vasarapainotetuksi kiippariksi aika tahmea. Tykkään enemmän sarjan pienempien puolipainotettujen mallien tuntumasta. Omaa yksilöä on laajennettu Waldorf Nano -syntikalla. Sen lisäksi UF-sarjaan voi hankkia firewire-äänikortin ja/tai Piano-expansionin.

..

Aloitusviestiin vastatakseni, pakko taas mainostaa tuohon tarkoitukseen yammun 01x -digimikseriä. Sillä hoituu suurin osa noista aloitusviestin ongelmista liittyen midikontrolleri ja äänikorttihässäköihin. Googlaamalla löytyy tarkempia speksejä ja ominaisuuksia.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#9 kirjoitettu 10.12.2007 12:46

Haava kirjoitti:

Höpsis. Onhan siinä Midi ulostulo. Mikä tahansa midi huoliva räkkisyna kelpaa kaveriksi.


Aivan, siis tietysti niin.

Softasyniin tottuneena en ajatellut ihan taas loppuun asti ennenkuin teksti pääsi bittiavaruuteen.

Tuosta näytti tulleen uusi versio tuosta kiipparista, UF80, missä on joitain parannuksia verrattuna tuohon vanhempaan malliin. Hintoja kun katselin niin ei sekään ole mikään kovin kallis vempele, tämän sivuston mukaan £340,42.

^ Vastaa Lainaa


meomarte
375 viestiä

#10 kirjoitettu 10.12.2007 16:32

A20 kirjoitti:
Mitkä ovat merkittävimmät erot Tascamin mallien... Eli kannattaako sijoittaa melkein tuplasti enemmän rahaa moiseen? Thomannilta ei ainakaan löytynyt tuosta kalliimmasta Tascamin kovinkaan paljon tietoa.

Tuossa kalliimmassa on ADAT. Ja insertit joka kanavalla. 1082 vain kahdessa on insert. Lisäksi 1884 on kahdeksan ulostuloa jotka siis sopivat vaikka surroundittamiseen. Siinä on myös MIDI-liitäntöjä tuplaten verrattuna 1082. Vilkkuvia nappejakin siinä on enemmän.

Tascam.com kertoo lisää.

Onko Tascam ylipäätänsä ihan laadukas valmistaja näissä piireissä? .

Tascamilla on hyvä maine digitaalisten tallentimien (miksei analogistenkin) ja miksereiden valmistajana. Ajureista en ihan vielä osaa kommentoida.

Että tuo kalliimpi Tascam ilmeisesti ratkaisisi tuon subbariongelman lukuisilla lähdöillään. Kannattaa ladata sen manuaali tuolta sivuilta jos haluaa tietää jotain tarkempia yksityiskohtia.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu