Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja bassovahvistimet...


ooona

#1 kirjoitettu 27.06.2007 00:37

en nyt tiedä oisko tä ehkä kuulunu paremmin toiseen osioon mut tääl nyt kuitenkin ollaan.

elikkä siis, minkä kokosen vahvistimen bassolle tarttis (keikkakäyttöön ja demon tekemiseen, nyt aluksi) onko väliä minkä merkkinen tarvis olla? haittaako esim. jos ostan ibanezin vahvistimen ja mulla on behringerin basso? toimiiko se yhtä lailla minkä merkkisellä tahansa...?


ja sit et millane vahvistin kannattas hankkia ku esim thomannin sivuilta löytyy niin paljon valikoimaa,a kun tietämätön kun olen niin ei oo mitään hajua millane tarttis ostaa...ku löytyy putkia ja comboja enkä ymmärrä yhtään mitä eroa niillä on tai muutenkaan.

kiitos jos joku viittisis auttaa...

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#2 kirjoitettu 27.06.2007 03:09

1. Siis nuppi vai combo vai?
2. Eli tehoja (watteja) riittävästi ja jos combo niin elementti niin iso, että toistaa tarpeetti alas.(>10")
3. Ei väliä minkä merkkisiä, paitsi että kaikki merkit saundaa omaltaan.
4. Mikä budjetti?
5. Putki tai transistori. Ei putki tai combo.

Käytä googlea tai forumhakua. Löydät varmana vastauksia.

^ Vastaa Lainaa


Salminen
Niko Salminen
I'm back!
2527 viestiä
Ylläpitäjä

#3 kirjoitettu 27.06.2007 09:56

Perus keikkailukäyttöön riittää hyvin jokin halpa transistoricombo. Mielellään sellainen jossa on DI-liitin, niin pönttö toimii samalla etuvahvistimena demoa nauhoitellessa. Mitään kalliita putkivahvistimia on turha lähteä satunnaista keikkakäyttöä varten ostelemaan. Laney ja Hartke ovat omien kokemuksieni mukaan ainakin toimivia ja hyvän kuuloisia, mutta jos halvalla haluaa selvitä niin Behringer on huonosta maineestaan huolimatta perusvarma vaihtoehto myös.

^ Vastaa Lainaa


tomignostics
272 viestiä

#4 kirjoitettu 27.06.2007 11:05

Koska kysymys on laaja ei siihen kovin nopeasti vastausta saa.Opiskelemalla oppii.

Suosittelen kirjastossa käymistä. Esim J.Pekka Mäkelän: Kotistudio on hyvää luettavaa kaikille musiikkia äänittäville ja soittaville.
Opastusta vahvistimien suhteen alan kirjojen lisäksi on myös lehdissä: Soundi, Riffi jne. HUOM! myös lehtien(ja webin)mainoksista voi oppia.

Mutta sitä ennen ensiavuksi tärkeitä seikkoja:
Bassotaajuudet "syö" virtaa enemmän kuin esim. kitaran keskiäänitaajuudet. Eli vahvistimen on oltava tehokkaampi kuin kitaran vastaava. Suhde on n. 1:3:n eli kun on 50W kitaravahvistimessa, 150W bassossa. Pelkät Watit ei kylläkään kerro kaikkea äänenpaineesta.

Aloittelijan ollessa kyseessä suosittelisin comboa, koska siinä on kaikki helposti raahattavassa paketissa.
Tämäkin riippuu siitä missä bändi treenaa ja onko esim. rummut jotka peittää kaiken alleen.Combot on yleensä n. 150W ja alle
Merkillä on merkitystä sillä tavalla että tunnetuilla merkeillä on maine jonka eteen he yleensä tekevät laatutyötä
On myös merkkejä jotka tulevat uutena markkinoille halvoilla hinnoilla jotta herättävät ihmisten mielenkiinnon.(esim.Behringer).
Tuotteet voivat kuitenkin olla riittävän hyviä esim. aloittelijoille.

Kysy myyjältä soitinliikkeessä: 1 Saako täältä palvelua? 2. Mikä olisi minulle paras vaihtoehto tällä budjetilla?

Thomanilta kannattaa tilata kun ei tarvitse palvelua, tietää mitä tilaa ja tilaa paljon. Postimaksut yleensä kaventaa hintaeron yksittäisostoissa verrattuina kotimaisiin liikkeisiin.Muista AINA myös tinkiä,ilmaa on.

Keikkavahvistimen tehontarve riippuu keikkapaikasta eli siitä miten suuri tila äänen on täytettävä/peitettävä.
Siis: stadionille useita tuhansia watteja, mutta perusklubille riittää muutama sata wattia.
Sitäpaitsi pienitehoisenkin combon voi uudelleen mikittää PA-järjestelmään(tämä on usein se stadionin tapa)PA-järjestelmä taas voi olla koko bändin yhteisostos...ja sen osto on sitten taas oma juttunsa.

Compo=vahvistin ja kaiutin
samassa kotelossa, lähes aina myös kuulokeulostulo.
Putkivahvistin=Lämminsoundinen(kalliimpi, mutta monien mielestä parempi) vaihtoehto transistorivahvistimelle. On kuitenkin myös riippuvainen muun rakenteen hyvyydestä.Pelkkä putki ei tee soundista hyvää.Kyselemällä kokeneemmilta, kuuntelemalla ja testaamalla löytää varmasti itselle sopivan.

Demon tekemiseen et tarvitse vahvistinta välttämättä lainkaan; basso on monissakin tapauksissa äänitetty suoraan linjaan.(kts. kirjastosta)
Nyt kun annoin näinkin laajan vastauksen voit olla varma että niitä tulee lisää koska Mikseri on täynnä tekniikkaneroja Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.Ja kyllähän joku aina korjaakin.

Ps. Mieluummin Ibanezin basso ja Behringerin vahvistin...

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 27.06.2007 11:18

Salminen kirjoitti:
Laney ja Hartke ovat omien kokemuksieni mukaan ainakin toimivia ja hyvän kuuloisia, mutta jos halvalla haluaa selvitä niin Behringer on huonosta maineestaan huolimatta perusvarma vaihtoehto myös.


Itse kyllä komppaan Salmista tässä asiassa. Jos keikkaa heitetään satunnaisesti pienemmissä paikoissa ja muutenkin kuljetaan vielä pienellä budjetilla, niin Behringer on ihan hyvä vaihtoehto bassovahvistimeksi, vaikka moni tykkääkin vastaan väittää. Itse skulasin pitkän aikaa Behringerin Ultrabass BX1200 combolla ja laite maksaa tällä hetkellä 166€ Thomannilla. Eli ei kovinkaan paha. Erittäin vahvaa jalansijaa pitää myös Hartken Kickback15, joka on jo kohtalainen myös soundiltaan. Melkoisen suosittu keikkakäytössä. Vaihtoehtoisesti jos haluaa pistää hieman enemmän kiinni kertalaakista ja ostaa vähän isomman combon, niin Hartke VX 3500 ei ole huono vaihtoehto.

Joka tapauksessa ei kannata tuota Behringeriäkään tyrmätä kuulopuheiden perusteella. Etenkään siksi, että jollekkin on sattunut huono miksauspöytä.

^ Vastaa Lainaa


ooona

#6 kirjoitettu 27.06.2007 13:23

kiitos vastauksista.tiedot tuli todella tarpeeseen

^ Vastaa Lainaa


Khimil
2676 viestiä
Luottokäyttäjä

#7 kirjoitettu 27.06.2007 14:04

Behringerillä lienee aina se maanantaikappalevaraus, mutta kaverilla on ollut muutaman vuoden päivät tuo em. Behringer ja sen lisäksi että laite on kestänyt hyvin, on soundi kyllä varsin pätevä. Tehotkin riittävät pienelle tai vähän isommallekin stagelle.

Ainut mielenkiintoinen seikka tuossa vahvarissa on, ainakin kaverin kappaleessa, että jos livetilanteessa laitteen DI-out liitännästä kytketään piuha mikseriin joka syöttää 48V phantom-virtaa, koko laite menee mykäksi. Tuohon on sitten omat ratkaisunsa, esimerkiksi vetää preamp outista erilliseen DI-boksiin, jonka link-liitännästä sitten amp in-liitäntään tms. Tämä voi olla ihan kappalekohtaista ja kyllähän niitä ratkaisuja tulee aina keksittyä kun soundchecki on reilusti myöhässä, keikan alkuun 15min ja bassovahvari ei sanokaan mitään

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#8 kirjoitettu 27.06.2007 14:13

Khimil kirjoitti:
Ainut mielenkiintoinen seikka tuossa vahvarissa on, ainakin kaverin kappaleessa, että jos livetilanteessa laitteen DI-out liitännästä kytketään piuha mikseriin joka syöttää 48V phantom-virtaa, koko laite menee mykäksi.


Itseasiassa hämärä mielikuva on että omassa kaapissani oli kanssa jotain häikkää tuon suoran linjaanvedon kanssa. Tai sitten se vain soundasi miksaajan mielestä paskalta. Mutta DI-boxia siinä välissä käytettiin.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu