Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Munat


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#1 kirjoitettu 06.08.2006 19:31

Miten syöt munasi? Keitettynä (kuinka keitettynä?), paistettuna, kokkelina, raakana ilman valkuaisia, omelettina...vai?

Itse tykkään paistetusta munasta, nami nami, munalettuja.

^ Vastaa Lainaa


roppanen
219 viestiä

#2 kirjoitettu 06.08.2006 19:34

Paistettuna sunny side up
eli vaan toiselta puolelta paistettu

Keitettynä leivän päälle, nam. Toimii aika mukavasti

Omeletteja tulee joskus tehtyä. Tomaatti mozzarella täytteillä yleensä

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#3 kirjoitettu 06.08.2006 19:41

No semmonen neljän-viiden minuutin muna on ihan hyvä. Valkuainen saa olla kova, mutta keltuaisessa sais ainaki ihan ydin olla löysä. Paistettukin menee, ja miks nyt ei vaikka kokkeli.
Raakana en syö, muuten se on kai ihan sama.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 06.08.2006 19:51

Omeletti juustotäytteellä maistuu makoisalle! Jos omeletti epäonnistuu, siitä tulee kokkeli, mikä on myös hyvää.

Keitetyt kananmunat sopivat tomaatin kera leivän päälle, ja toimivat munavoin tärkeänä ainesosana.

Jos haluan wok-vihanneksista hiukan ruokaisamman version, rikon pannulle kananmunan joukkoon.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#5 kirjoitettu 06.08.2006 20:52

Muna on namia

Eniten tykkään paistettuna. Molemmilta puolilta pitää paistaa. Ja valkuaisesta tykkään enemmän kuin keltuaisesta, mutta kyllähän senkin siinä samalla mussuttaa.

Ja niin, ruisleipä & keitetty kananmuna on erittäin herkkua!

^ Vastaa Lainaa


roppanen
219 viestiä

#6 kirjoitettu 06.08.2006 22:29

Rääväsuu kirjoitti:
Tosi mies vetää 4 kananmunaa raakana ennen salitreeniä.


Pikku kloppina katoin Rocky ykkösen ensimmäistä kertaa ja siinähän Rocky vetää kananmunia raakana lasista ennen ku lähtee lenkille. Piti tietenki itekkin kokeilla ja kyllä meinas laatta lentää. Eipä oo sen jälkeen tullut moista kokeiltua.

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#7 kirjoitettu 06.08.2006 23:14

Ainoastaan keitettynä, mikäli joitain taikinaansekoituksia ei oteta huomioon.

Paistettu kananmuna on pahaa.

^ Vastaa Lainaa


wellamo

#8 kirjoitettu 07.08.2006 00:04

Keitettynä puolikova - kova.

Paistettuna molemmilta puolilta tai vain toiselta, sellaisenaan tai lisukkeiden kera, kokkelikin kelpaa.

Uppomunia en oo ikuna maistanut ja raaka on pahaa.

Munasta on moneksi

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#9 kirjoitettu 07.08.2006 01:37

Omelettina. Paljolla juustolla. Tarvittaessa sipulilla, makkaralla ja herkkusienillä.

HW ei syö kananmunia paitsi muihin ruokiin piilotettuina.

^ Vastaa Lainaa


Metachrist

#10 kirjoitettu 07.08.2006 03:55

1. Paistettuna nakkien kanssa.

2. Keitettynä(pari minuuttia)

3. Leivän päällä viipaleina ja ripaus suolaa

^ Vastaa Lainaa


akhi

#11 kirjoitettu 07.08.2006 11:44

GOGGELIIIH!

^ Vastaa Lainaa


Zeip
1047 viestiä

#12 kirjoitettu 07.08.2006 11:44

Oikeastaan vähän kaikissa muodossa paitsi raakana. Keitettynä (about 5+ min) tai paistettuna tulee useimmiten nautittua.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#13 kirjoitettu 08.08.2006 17:21

Paistettuna pannulla voin syödä keltuaisenkin, mut muuten jätän aina keltuaisen pois (paitsi leivonnaisissa tietenkin koska se tulee litkuna), se maistuu pahalta ja kuivalta ja on epäterveellistä. Kaikki aina tuijottaa kun syön kananmunaa josta pyöräytän keltaisen pallon pois, mut tuijottakoon rauhassa.

^ Vastaa Lainaa


DjLime
2918 viestiä

#14 kirjoitettu 08.08.2006 17:51

beibi mul on viiden minuutin muna.. eli keittäen viisi minuuttia niin sitten menee. Koitin yksinpäivä paistettuna, mutta ei ollut minun juttu.

^ Vastaa Lainaa


wellamo

#15 kirjoitettu 08.08.2006 18:22

dbgirl kirjoitti:
Paistettuna pannulla voin syödä keltuaisenkin, mut muuten jätän aina keltuaisen pois (paitsi leivonnaisissa tietenkin koska se tulee litkuna), se maistuu pahalta ja kuivalta ja on epäterveellistä. Kaikki aina tuijottaa kun syön kananmunaa josta pyöräytän keltaisen pallon pois, mut tuijottakoon rauhassa.


Täh?!? Miten niin keltuainen on epäterveellistä?? Mä oon ollut siinä käsityksessä, että nimenomaan keltuaisessa piilee ne kaikki ravintoarvot mitä kananmunassa ylipäätään on, ja valkuaisessa on ainoastaan valkuaista, kuten nimikin jo sanoo. Onko näin vai olenko elänyt elämäni väärien uskomusten vallassa?

wellamo muokkasi viestiä 18:31 08.08.2006

^ Vastaa Lainaa


Mestari_Li
415 viestiä

#16 kirjoitettu 09.08.2006 00:05

Puoliraakana, hitusen maustettuna, ehkä perunan ja makkaran kanssa.

^ Vastaa Lainaa


jmm

#17 kirjoitettu 09.08.2006 01:20

keitetyt on parhaita... tosin paistetutkin menee joskus.

^ Vastaa Lainaa


ScapeD

#18 kirjoitettu 21.08.2006 11:08

paistettuna (vain toiselta puolelta) ilman että sekoittaa keltuaista.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#19 kirjoitettu 21.08.2006 11:34

Itse käytän kananmunia enemmänkin vain lisäkkeenä. Heitän paistinpannulle yhden pyttipannun sekaan tai paahtoleivän päälle paistettuna. Joskus teen kyllä munakasta mutta harvoin.

Eli lähes aina paistettuna.

^ Vastaa Lainaa


Bablo Diablo
727 viestiä

#20 kirjoitettu 21.08.2006 20:23

kananmuna yksinään ei mene kuin paistettuna ja silloinkin valkuainen ja keltuainen pitää olla sekoitettuna keskenään, keitetty kananmuna on aivan hirveetä!

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 22.08.2006 09:23

Pannulla kärtsättynä, mieluiten nuudeleiden tms. viljatuotteen kanssa.

Nahkajeesus kirjoitti:
Muna on parhaimmillaan erittäin kypsäksi ja rasvaiseksi paistettuna pekonin kera. Paahtoleipää kyytipojaksi, niin aamiaiseni on täydellinen.


Tää on kieltämättä melko tykki resepti mutta harvemmin riittää aivotoiminta moisen kyhäämiseen heti aamusta.

^ Vastaa Lainaa


Rain Song
595 viestiä

#22 kirjoitettu 22.08.2006 11:06

Tonkku kirjoitti:
Kovaksi keitettynä runsaan aromisuolan kera kiitos!

..ja kyllä ne paistettunakin ovat helvetin jees!


Mulle samanlaiset.. ja paistetaan sitten 1- tai 2-puolisesti, mutta niin kovaksi että keltuainen melkein vielä vähän valuu. Löysemmästä en tykkää, ja jos enemmän paistaa tulee liian kuivaa.

^ Vastaa Lainaa


Salminen
Niko Salminen
I'm back!
2526 viestiä
Ylläpitäjä

#23 kirjoitettu 22.08.2006 11:54

Kokkelina oikein rapeaksi paistetun pekonin ja ketsupin sekä mahdollisesti sipulin kanssa kananmuna on parhaimmillaan. Kokkaushetkiä vaan tuppaa aina ikävästi häiritsemään se, ettei palohälyttimeni arvosta ruoanlaittometodeitani.

^ Vastaa Lainaa


jasca
2397 viestiä

#24 kirjoitettu 22.08.2006 19:33

Paistettuna melkein aina.

^ Vastaa Lainaa


pikkupirulainen

#25 kirjoitettu 02.09.2006 21:30

keitettynä ja paistettuna leivän päällä.

^ Vastaa Lainaa


mirveli

#26 kirjoitettu 05.09.2006 00:43

Kananmunat ovat hyviä melkein joka muodossa, paitsi raakana. Keitetty muna vetää kyllä pisimmän korren, täydellistä paahdetun Reissumiehen päällä, lisäksi Hovin sinihometuorejuustoa ja sipulirenkaita. Kuuluu myös ehdottomasti spudarin lisukkeeksi! Helvetti, tässähän tulee nälkä...

^ Vastaa Lainaa


naakka-täti

#27 kirjoitettu 10.09.2006 12:39

Keitetystä munasta syön yleensä vaan keltuaisen, mutta muuten keitetyt ei oo suurinta herkkua. (Aini, keitetyn pitää siis olla kova muna, pehmeet ei maistu..) Paistetuissa munissa tärkeetä on se, että keltuainen on levittynyt tarpeeks hyvin koko alueelle, ja pienellä suolamäärällä paistetut munat on nannaa. Ei häränsilmiä, vaan molemmalta puolelta paistettu. Munakkaat on ihan jees, aika hyviä juuston, tomaatin ja ananaksen kanssa. Mutta ehkä parasta muna on pinaattikeiton kanssa, silloin siis tietty keitettynä.


Keltuainen on munan paras osa.
naakka-täti muokkasi viestiä 12:39 10.09.2006

^ Vastaa Lainaa


tahtila
2311 viestiä

#28 kirjoitettu 10.09.2006 18:51

Keitettynä menee parhaiten, mutta usein tulee syötyä paistettunakin.

^ Vastaa Lainaa


Valandir

#29 kirjoitettu 10.09.2006 18:53

Paistettu kananmuna pannulla, yhdeltä puolelta paistettu. Keltuaisen jätän viimeiseksi, koska se on ihan ykköskohta munassa, nami.

^ Vastaa Lainaa


Hei-mo

#30 kirjoitettu 12.09.2006 14:49

Hyi.

En syö munia.
Ainut mihin ne passaa niin jos niitä tarvii ruuan valmistukseen tai leipoaessa jne, mutta sellaisenaan oli se miten tahansa tehty niin hyi. Joskus hyvin hyvin harvoin pakon omaisessa tilassa voi syödä, mutta mielellään ei kiitos.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu