Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 5 Seuraava >

Kirjoittaja Kotistudiosi


Putte
6677 viestiä

#1 kirjoitettu 21.11.2005 18:02

Studioni sydämenä sykkii AMD:n kahteen gigahertsiin ylikellotettu prosessori, jolla pyöritän pääasiassa FL Studiota VST-hostina ja sekvensserinä. Prosessoria tukee nForce2-pohjainen lankku, joka yhdessä ddr-muistikampojensa kanssa muistaa noin gigatavun verran 200 megahertsin väylänopeudella. Synnytetty äänidata kulkee ulos Terratecin EWX24/96-mallisen äänikortin kautta rca-piuhoja pitkin Yamahan MG10/2 mikseriin, josta signaali jakautuu kolmeen suuntaan (liitännät suluissa):
1) Stereovahvistimeen, josta signaali matkaa kohti neljää "hifi"-kaiutinta (rca -> rca)
2) AudioTechnica M40fs -luureihin (6.3mm -> )
3) Behringerin 2031-mallin aktiivimonitoreihin (6.3mm -> XLR)

Sisääntulotarpeisiin on mikseriin liitetty XLR-kaapelilla t.Bonen sc450 -mikrofoni. Yamahan midikiipparista lähetetty midisignaali vastaanotetaan Edirolin USB-porttiin kytkettävällä midi-interfacella. Systeemi toimii myös toiseen suuntaan, eli koneelta lähtevä midi soi kiipparin kautta. Kaiken tämän visuaalinen tarkastelu hoidetaan omilla silmillä, ympäristöä tai 17" tft-näyttöä tiiraillen.

^ Vastaa Lainaa


Mike H
1801 viestiä

#2 kirjoitettu 21.11.2005 18:16

Roland JP-8000
Roland Juno-106
Yamaha CS1x

Ym. ovat syntetisaattoreita, joita käytän soundien luomiseen. Johdot, mitkä itse tarvitsen noissa ovat 2x audio piuha 6,3mm pluki per syntikka, että saa äänet kuuluviin ja 2x MIDI-piuha per syntikka.

Phonic MU802 mikseri siihen tarkoitukseen että saan kaikista syntikoista äänet kuuluviin, koska äänikorttiin saa vain yhden synan liitettyä.

Terratec Phase 22 äänikortti: lähinä vain siksi että saan syntikat liitettyä. Äänikortissa on myös MIDI in ja out.

Softapuolelta käytänkin sitten lähinä vain FL Studio 4.01. En millään jaksaisi sepostaa sen ominaisuuksia yms tähän.

Eiköhän tässä tärkeimmät ollut.

^ Vastaa Lainaa


glxblt
499 viestiä

#3 kirjoitettu 21.11.2005 18:32

Simo Signaalin seikkailut, osa 1: glxblt'n kotistudio.

Studion sydämenä toimii tietokone: Athlon 64 3000+, 1GB PC3200, Gigabyte KVNXP (VIA KT800).

Koneella softa nimeltä FL Studio 5 luo äänen runsaan VSTi ja DXi -pluginikasan avulla, joita soittaa CME UF5 -midikeyboard. Elävää ääntä saan nauhoitettua koneelleni Shure SM58 -mikrofonin avulla. Tähän tehtävään käytän yleensä Sound Forge -softaa.

Ääni kulkee M-Audio Delta 1010LT -äänikortin kautta koneesta ulos kahta piuhaa pitkin Yamaha MG10/2 -mikseriin.

Mikserissä signaali jaetaan joko Sennheiser HD-25-1 -kuulokkeisiin tai Genelec 8030APM -aktiivimonitoreihin ja Profel PS100SUB -aktiivisubwooferiin (metelin)tarpeen mukaan.

Mikserihän on omassa studiossani muuten turha, ellen tarvitse sitä johonkin nauhoitustehtävään jolloin muutan kokoonpanoa aika rankasti. Nyt se toimii lähinnä näppäränä nuppina josta saan väännettyä monitoreiden äänenvoimakkuuden kohdalleen.

Piuhoja studiossa on kohtalaisen vähän pienen laitemäärän ansiosta, taitaa jäädä alle 30 metrin kokonaisuudessaan. Koostuu Neutrikin RCA, XLR ja Jack-liittimistä, sinisestä Cordialin CMK -mikkipiuhasta (johdot itse väsätty) sekä Thomannin valmiista, punaisesta 6m midipiuhasta.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#4 kirjoitettu 21.11.2005 18:59

En tiedä, voiko tätä setuppia varsinaisesti kotistudioksi kutsua, mutta jonkinlainen musanvääntöpumppuhan tämä on.

Kaiken keskuksena toimii 900 MHz AMD Duron -prosessorinen tietokone. Muistia löytyy 256 Mt ja kovalevykapasiteettia huimat 40 Gt. Äänihommat hoitaa emolevylle integroitu AC'97-äänipiiri. Näyttö on 15-tuumainen ja siis todella tuskainen käyttää monen musiikkisoftan kanssa.

Muuta hardwarea ovat kahdet kuulokkeet; Sony MDR-180:t (perus halpisluurit) ja Pioneerin SE DJ-5000 (varsinaisesti DJ-käyttöön tarkoitetut), tietokoneen saippualaatikko-kaiuttimet samaan sarjaan kuuluvalla "subwooferilla" varustettuna, Vox AD15VT -kitaravahvistin ja Yamaha Pacifica 112 -kitara.

Liitännät noissa eivät ole kovinkaan kummoiset: kaiuttimet ovat kiinni äänipiirin linja-antoliitännässä ja kuulokkeet edelleen kaiuttimien kuulokeliitännässä. Kitarasysteemiä ei ole tällä hetkellä kytketty tietokoneeseen mitenkään.

Huimasta hardware-listasta tätä lukeva on voinutkin päätellä, että käytän soundien tekoon pääosin softaa. Homman ytimenä toimii FL Studio 5 Producer edition. Siihen olen etsinyt ja lataillut useita ilmais-vst:itä käyttämällä avuksi mm. kvr-audion tietokantaa. Miltei aina tosin käytän FL:n mukana tulevaa Sytrus-syntikkaa.

Samplet olen myös lataillut suurimmaksi osaksi netistä ja jokunen samplepakettikin on tullut ostettua. Samplevarastosta löytyy lähinnä rumpuiskuja ja joitakin erikoisefektejä.

Äänieditorina käytän Goldwavea. Ja tosiaan, hardwarepuolelta löytyy vielä todellinen hifi-mikrofoni, Sonyn F-V220. Hintaa n. 20e.

Tulevaisuudessa olisi tarkoitus hankkia sitten vähän kovempaa kalustoa alle.

Eli aloittelija: jos olet kiinnostunut tekemään musiikkia tietokoneella, ei sinun tarvitse hankkia 2000 euron kalustoa heti kärkeen, koska Dubb-setäkin ajelee välttävästi ikälopulla nuhapumpullaan.

Janner kirjoitti:
Käsi pystyyn, kenen mielestä "kotistudio" on ihan #&"!# ärsyttävä sana/käsite?

.o.

Jos jollakulla on koti, jossa on studio, niin kyllä se kotistudio varsin näppärä sana on. Omasta kalustostani en kyllä tuota termiä käytä, mutta mielestäni kotistudion määritelmä täyttyy jo vähänkin kattavammalla musiikintekokalustolla.

Ainakin itse olen mieltänyt kotistudio-sanan tarkoittavan nimenomaan lähinnä harrastelijan kotinsa nurkkaan kasaamaa pientä, musiikintekoon tarkoitettua laitteistokokonaisuutta. Vai ooks se vaan mä, joka näin tuumii?

JaDubb muokkasi viestiä 19:05 21.11.2005

^ Vastaa Lainaa


dt1
564 viestiä

#5 kirjoitettu 21.11.2005 19:12

jmmal kirjoitti:
Janner kirjoitti:
Tähä välii vähä öfftöpikkiä...

Mutta valitettavasti laitteet kehittyy ja melkein joka jampalla on sen verran nappulaa takataskussa että saa ostettua kammarin nurkkaan vehkeet joilla pyöräytetään myyntivalmista levyä.

Offtopic jatkuu:
Kerroppa minulle miksi tämä on valitettavaa?
Kenties mielessäsi kävi että tämän takia lähes jokainen aloitteleva "muusikko" pystyy nauhoittamaan teknisesti soittokelpoisen levyn? Mutta rupesin ajattelemaan että kuka tästä kärsii, jos tämä ylipäänsä oli sun ajatus!?

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#6 kirjoitettu 21.11.2005 19:31

jmmal kirjoitti:
Olisi pitänyt kirjoittaa että "valitettavasti laitteet kehittyy, hyväksyt sen tai et". Minä ainakin hyväksyn.


Noin sivuhuomautuksena: En vieläkään näe laitteiden kehityksessä sinällään mitään valitettavaa. Sinänsä joskus nuo kehityssuunnat voisi mielestäni osua toisinkin tietysti (esim. laitetaan kaikkeen kaikenmoista hilavitkutinta mukaan sen sijaan, että tehtäisiin edes joku hyvä peruslaite).

Sinällään tuosta kehityksestä voisi vielä sanoa sen, että ei se uusien kehittyneempien välineiden markkinoille tuleminen huononna niitä vanhoja. Samalla lailla ne vanhat toimii kuin ennenkin (jos eivät kulu käytössä, ei mikään tietysti ikuista ole).

^ Vastaa Lainaa


Salonen productions

#7 kirjoitettu 21.11.2005 19:52

tuolta löytää omani http://www.mikseri.net...

^ Vastaa Lainaa


KeenLand
347 viestiä

#8 kirjoitettu 21.11.2005 21:17

Tietokone: AMD Athlon 3000+ 2x512MB muistilla, käyttiksenä Win XP Home. Samaiseen kokoonpanoon kuuluu myös EMU 0404 -äänikortti, josta lähtee piuhat Behringer UB1202 -mikseriin. Sitä taasen käytän tällä hetkellä lähinnä vain ESI nEar 05 -monitorikaiuttimien volyyminuppina.

Itselleni nuo monitorit ovat osoittautuneet melkeinpä tärkeimmäksi osaksi omaa kotistudiotani, vaikka huoneen akustiikka vaikuttaakin ääneen vielä toistaiseksi hieman ei-toivotulla tavalla. Eli kaikille aloittelijoille tiedoksi, että monilla halvoillakin studiomonitoreilla saa useimmiten aika reippaastikin paremman käsityksen siitä työstettävästä äänestä kuin joillakin Creativen "hifi" kaiuttimilla (mikäli se kuunteluhuone vaan ei hirveästi kaiu tai muutenkaan 'väritä' sitä soundia mitenkään huomattavasti).

Äänityspuoli hoituukin sitten ensikädessä useimmiten the t.bone SC400 -mikillä. Tuo on siis laajakalvoinen kondensaattorimikki, jollaisia useimmat studiot suosivat esim. dynaamisten sijaan laulu/yleismikiksi. Tästä onkin sitten mikkipiuha tyyppiä XLR vedettynä SM Pro Audio TB202 -putkietuasteeseen, josta löytyy mm. kompressori, joka on usein varsin hyödyllinen ominaisuus esim. laulua äänitettäessä. Kyseisestä laitteesta onkin sitten piuhat kytkettynä samaiseen äänikorttiin, josta jo aiemmin mainitsin.

Masterointiin käytän yleensä kaikenlaisia äänentoistolaitteita, jotka sattuvat juuri sillä hetkellä olemaan ulottuvilla. Eli yleensä kuuntelen biisin ensimmäisenä noiden monitorien kautta, sitten Audio-Technica ATH-M40-fs -studiokuulokkeilla. Tämän jälkeen poltan tuotokset CD:lle ja käyn kuuntelemassa kaikkialla missä voin. Mutta tämähän ei enää liitykään varsinaisesti tähän kotistudio-aiheeseen, jotenka kuittaan tällä erää ja menen vaikka katsomaan minkälainen tuo tämäniltainen leffa on

KeenLand muokkasi viestiä 13:55 22.11.2005
Ainiin.. softapuoli jäikin kokonaan mainitsematta, eli pääasiassa FLStudio 5 käytössä, mutta äänitys ja tarkempi äänenmuokkaus hoituu yleensä Goldwave 5:lla. Käytän kummassakin ohjelmassa muutamia VST-efektejä, kun ne saa Goldwavessakin nykyisin toimimaan VST-DX wrappereilla.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#9 kirjoitettu 21.11.2005 22:28

Janner kirjoitti:
Sitä sanaa toivoisin vain käytettävän hieman harkitummin, kun nykyään tuntuu studion muodostavan jo 1 tietokone mikrofoniliitännällä.


Miksikäs ei jos sillä saa roinansa tuotettua. Se "kaks syntikkaa ja mikkietunen ja tietokone ja vimpautin" nyt vaan sattuu olemaan puhuttaessa ja tekstin seassa pirun epäkäytännöllinen ilmaisu pidemmän päälle.

Kokeillaan: Mä meen nyt mun "kaks syntikkaa ja mikkietunen ja tietokone ja vimpautin" lle viimeistelemään sen biisin.

Vertailu: Mä meen nyt mun kotistudiolle viimeistelemään sen biisin.

Itseasiassa studiohan viittaa usein siihen tilaan missä jotain tehdään eikä niihin laitteisiin. Kuvataiteilijat ja muut sellaiset käyttää sanaa studio ja silloin se ainakin viittaa enemmän siihen tilaan kuin mihinkään muuhun.

Yleensä kyllä pyrin siihen, että sanojen merkityksiä ei turhaan muuteltaisi, mutta yksikään kotistudio ei mielestäni sitä studio-sanan merkitystä muuta oli sitten laitepuolella läsnä mitä vaan tai ei juuri mitään. Jos jonkun mielestä studiossa pitää olla vähintään sitä ja tätä, niin saa ainakin minun puolestani pitää laitefetissinsä.

Itselläni ei tällä hetkellä ole mitään mitä kutsuisin studioksi johtuen siitä, että teen vähän siellä sun täällä (no silloin kun nykyisin edes ehdin) ja huoneet joita käytän on aika rankasti muussakin käytössä. Tulevaisuudessa tilanne saattaa muuttua vaikka laitteisto ei juuri muuttuisikaan.

Pahoittelen aiheen vierestä kirjoittamistani.

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#10 kirjoitettu 21.11.2005 22:53

Studio - A studio is an artist's workroom, or an artist and his employees who work within that studio. This can be for the purpose of photography, cinematography, animation, radio or television broadcasting or the making of music.

Studio on taiteilijan työhuone.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#11 kirjoitettu 21.11.2005 23:33

Janner kirjoitti:
Elikkäs... koen sen hyvin elvistelymäisenä kun en sitä henkilöä tunne kuka sitä sanaa käyttää esimerkiksi juuri noin "mä meen nyt mun kotistudiolle viimeistelemään sen biisin".


No onhan se tietystä näkökulmasta hieman elvistelyä jos sille taiteen tuottamiselle on ihan oikeasti joku tila.

Noh... Ei tämä nyt niin vakavaa ole jotta sinun tarvitsisi yöuniasi menettää.

--> Kotistudiossani <-- on pc, kämänen äänikortti, pieni pehrinkerin mikseri, pari rolandin syntikkaa, kitarat x2, basso, podi, kotiurku ja läjä oheisroinaa.


Ja settiä tulee siinä tehtyä. Aigt! Hieno homma.

Elektrojänis meni nukkumaan, jotta offtopikin määrä vähenisi. Jotkin tahot voisivat ehkä jopa todistaa, että olen livenäkin aika paha tuon aiheen viereen ajautumisen osalta.

^ Vastaa Lainaa


atheos
Virallinen
Mac-mies
2648 viestiä
Luottokäyttäjä

#12 kirjoitettu 22.11.2005 01:23

Oma rock/pop/hevistudioni koostuu tietokoneesta joka on AMD Athlon 1GHz 512Mb ja äänikorttina hyrrää E-MU 1212m. Musasoftina toimivat FL Studio Producer Edition 5, GoldWave sekä äänitykseen Wavelab Lite. Kaverina tälle on 2GHz huvi- ja hyötykone jolla teen sitten kaiken muun. Näin pysyy musakone siistinä ja kaikki toimii paremmin ja nopeammin. Musakone on kiinni käyttökoneessa ristiinkytketyllä verkkokaapelilla jotta tavaraa saa siirrettyä helposti mutta netissä ei musakone onneksi ole.

Äänen liikkumisen ydin on Alto AMX-140FX pikkumikseri, johon tulee sisään molempien tietokoneiden linjalähtö (musakone 6mm plugipiuhoilla 5/6-kanavaan sekä käyttökone 2-track in -liitäntään RCA-narulla) sekä kitara ja basso kanaviin 1 ja 2. Ulos lähtee kuulokkeet omasta reiästään, main mix menee stereoihin ja ctrl room out puolestaan Behringer B2030A-monitoreihin.

Kitaran ja basson äänityksen olen hoitanut niin että signaali menee tietokoneelle aux sendin kautta sillä ei ole vielä tullut noiden äänittäminen stereona saati yhtäaikaa tarpeeseen joskin sekin kahdella mikserikanavalla ja parilla piuhalla tarpeen vaatiessa onnistuisi helposti.

Vahvistinmallintajana lähinnä kitaralle on Korg Ampworks (kun ei varsinaista vahvistinta ole) sekä säröpedaalit sekä kitaralle (Ibanez SM7) että bassolle (Ibanez PD7). Lauluja on purkitettu viime aikoina FM Line FX-528-mikillä joka on siis dynaaminen n. 50e hintainen SM58-kopio.

atheos muokkasi viestiä 01:45 22.11.2005

Tässä vielä kuvaa ko. systeemistä: http://irc-galleria.net/view.php?nick=atheos&image_id=21632741

^ Vastaa Lainaa


DjLime
2918 viestiä

#13 kirjoitettu 22.11.2005 02:40

Ei tässä mitään kummoista studiota ole, mutta tässäpä tämä. Kone intel celeron 2,4ghz, 1024mb ddr ram (300mhz), sblive! 5.1, 200gt kovalevytilaa. Flstudio 4 fruityloops edition, joitakin vst efektejä, goldwave, native traktor dj studio. Mikkinä toimii shure c606. Äänentoistosta vastaa "maitopurkit" eli mikälie tietokone sarja gamersgear super-woofer, 4" aktiivi subu + sateliittikajarit. Kuulokkeina pro-luxe OA-800, eli todella laadukkaat kotistudiot löytyy.

DjLime muokkasi viestiä 02:46 22.11.2005

Ai niin ja vielä viihteeksi löytyy diskopallo, plasmapallo ja erittäin tehokas mini strobo.

^ Vastaa Lainaa


jhuuskon

#14 kirjoitettu 22.11.2005 08:24

Hurja studio kerrassaan: Athlon64 3000+, 1gb dualchannel-muistia, SB Live!, Edirol PCR-M50 ja AKG K-240 Studio. Ei mitään mullistavaa mutta kyllä noilla FL Studio 5.0.2:n kanssa konemusiikkia taittaa (FL6:n pitäisi muuten tulla ulos tämän kuun loppuun mennessä, ketkä muut minun lisäksi odottaa kuin kuuta nousevaa? ). VST-puoleltakaan ei löydy hirveitä, Superwave P8, Synth1, FreeSonic, Analog Warfare, Triangle II ja mgTriggerGate.

^ Vastaa Lainaa


bioluminance
916 viestiä

#15 kirjoitettu 22.11.2005 09:42

Musiikkityylinä monipuolinen elektroninen musiikki, jota väsäilen seuraavanlaisella setillä:



Kone: prossu 1,3 ghz
muisti 2 x 512 mhz
ä-kortti: Integroituna emolla
kovo: 40 ghz mikälie
Sekvensserinä Frutity Loops 5 producer edition, jossa pyörii seuraavat softat:
Korg Legacy Collection,Absynth 3, NI FM 7 sekä NI Pro 53.
Kiipparin puutteessa soitto tapahtuu näppiksellä ja hiirellä räpeltäen (mikä on muuten ihan hanurista)

Tässäpä tämä.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#16 kirjoitettu 22.11.2005 13:15

Hmm. Vanha tietokone, olisikohan 1500 pentium, surruuruurrsoundblaster ja laneym kitara vahvistin. Sit vain laneystä lineoutista surrur masiinan microphone liitäntään piuhalla ja soittoa... Hyvältä kuulostaa...

^ Vastaa Lainaa


Michikawa
268 viestiä

#17 kirjoitettu 22.11.2005 13:41

Amd Athlon 64 3500+ toimii prosessorina ja äänikorttina M-Audion Audiophile 2496. Keskisimpinä softatyökaluina toimivat Tascamin Gigastudio ja Steinbergin Cubase SE. Gigastudioon löytyy muutamia orkesterikirjastoja, tärkeimpinä Project SAMin vaskikirjastot sekä Garritanin Orchestral Strings. Hieman kevyempänä kalustona on käytössä Garritanin Personal Orchestra. Ambient -työkaluna toimii Spectrasonicsin Atmosphere softasyntikka.

Varsinaisina soittimina on Fenderin Telecaster deluxe sekä Yamahan Pacifica kitarat, jotka ajan sisään Bossin GT-3 multiefektiprosessorin kautta.

Näillä vermeillä olen toistaiseksi pärjännyt enemmän kuin hyvin.

^ Vastaa Lainaa


Salminen
I'm back!
2530 viestiä
Ylläpitäjä

#18 kirjoitettu 22.11.2005 13:51

Oma kotistudioni on vielä rakennusvaiheessa. Tähän mennessä työhuoneen nurkkaukseen on kertynyt mikseriksi 24 mono- ja 4 stereokanavainen Soundcraft 6000, Hartke 3500 bassovahvistin jota käytän kotona bassoetusena ja keikoilla myös päätevahvistimena, sekä syntikoista Roland MC-505 sekä Korg Prophecy. Basso on Fender American Jazz Bass ja midikiipparin virkaa toimittaa M-Audio Radium 61.

Kytkentäkaavio on vielä tällä hetkellä melko yksinkertainen: Syntikat menevät mikseriin 6.35" letkuilla ja basso Hartken direct outista xlr-johdolla. Mikserin studioulostulo on kytketty halpisstereoihini, joskin pääasiallisesti käytän pöydän kanssa kuulokkeita.

Hankintalistalla ovat vielä ainakin äänikortti, konkkamikki, sähkökitara ja POD. Myös kunnollisiin monitoreihin pitäisi jossain vaiheessa satsata.

^ Vastaa Lainaa


Painshock

#19 kirjoitettu 22.11.2005 14:22

okei tän kaltasessa seurassa ei edes kehtaa mainita millä meitsi nauhottelee, mun tarkotukseni ei kuitenkaan ole saada porukka nauramaan mun touhuilleni

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#20 kirjoitettu 27.11.2005 22:33

Studioni sydän on tietokone, jossa M-Audion Delta 44 äänikortti.

Sitten minulla on jokunen konkkamikki, jotka vedetään DBX:än putkiutusen kautta suoraan äänikorttiin mahdollisesti jollain analogiefektillä efektoiden. Konkkamikillä sitten äänitetään kaikkia akustisia soittimiani tai muuta mikä pitää ääntä.

Toinen mahdollinen äänilähde on jompi kumpi analogisyntikoistani (Akai AX73 ja Oberheim Matrix 1000) joita sitten voi myös kierrättää jonkun analogiefektin läpi (joita minulla on toistakymmentä) suoraan äänikorttiini.

Äänikortin sijasta saatan myös nauhoittaa jollekin kelanauhureistani tai c-kasetille. Myös minikasetti sanelintani olen käyttänyt äänien nauhoitukseen sekä studiossa, että erityisesti kenttänauhoituksissa. Nauhalta ääni sitten vedetään äänikortille.

Kaikki nauhoitetut äänet sitten miksataan ja nauhoitetaan tietokonemoniraituriohjelmalla ja miksataan siellä. Joskus masterointi vaiheessa ääni saatetaan vielä kierrättää analogiefektin tai kelanauhurin läpi kokonaisuudessaan. Digitaali efektointia käytän tietokoneelta melkoisen vähän, joitain erityistapauksia lukuunottamatta.

Olipas sekavasti selitetty, mutta tulipa silti.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#21 kirjoitettu 28.11.2005 13:26

Syräimenä 'studiolleni' toimii P4 prosessorilla ja M-Audio Audiophile 2496 -äänikortilla varustettu PC, josta löytyy ilmainen softasekvensseri/-syntetisaattori/-träkkeri Buzz.

Vanha Goldstar GEK-S330 koskettimisto/huonosamplesyntikka toimii midikiipparina ja välillä se palvelee muutenkin ajanvietteenä tai uusia melodioita keksiessä konkreettisena äänilähteenä, jotta voin rankata kaikki ideani huonoina.

Tietokoneen lisäksi varteenotettavia äänilähteitä ovat Rolandin MC-303 (vanhanaikainen, mutta ihan toimiva grooveboxi), hieno modattu 'rumpukone' joka pörisee vähän miten sattuu, sekä Suhren SM58 dynaaminen mikrofoni.
Soittimia ei oikeastaan ole muita kuin pari djembeä ja nokkahuilu. Didgeridookin löytyy, mutta en osaa soittaa sitä.

Behringerin UB 1002 toimittaa mikserin virkaa. Tässä siis kiinni tietokone (molempiin suuntiin siten, että äänittäminen tietokoneelle onnistuu samanaikaisesti tietokoneelta taustaa kuunnellessa), mikki, grooveboksi sekä stereot.

Vahvistimena toimii Sonyn säkenöivän laadukas mini-hifi kombo (joka nykyään on enemmänkin mini-lofi, sillä se on alkanut rutisemaan uhkaavasti hiljaisuuden vallitessa), ja kaiuttimina samaiseen komboon kuuluvat läpi(ammutun)laadukkaat laatikot.
No, kuulokkeet ovat ihan hyvät: 'AKG K240 studio' puoliavoimet pluurit.

^ Vastaa Lainaa


Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä

#22 kirjoitettu 29.11.2005 09:31

Koneen sisuskalut:
-Amd Athlon 64 3000+ prosessori
-Seagate Serial ATA 200GB kovalevy
-E-mu 1820 äänikortti
-512x2 kit keskusmuisti

Softapuolen hoitaa:
-Adobe audition
-Cubase VST 5.1
-Wavelab
-Drumkit from hell
-Fruity loops (nykyään harvoin)

Soittimet/efektit/tallentimet:
-Aria pro sähkökitara
-Ibanez akustinen
-Korg N364 syna
-Boss GT-3 pedaali
-Didgeridoo
-Stage L50r antiikkinen vahvistin
-modattu antiikkinen kasettinauhuri
-Shure SM58 mikki
-perus kotistereo kaiuttimet
-paskat philipsin luurit

Tarkoitus olisi lähiaikoina panostaa ainakin parempiin luureihin ja kaiuttimiin. Sähkörummut nakottaa kanssa ostaa...

^ Vastaa Lainaa


Jammin Benjammin

#23 kirjoitettu 29.11.2005 10:53

Studio? Ei mulla ainakaan. Ehkä sanoisin tätä paremminkin perseaukisen pojan treenihuoneeksi.

Kuitenkin:

Tietokone (tietokoneeni on kaiken perusta): Amd Athlon 64 3200+ prosessori
512 Mt DDR-muisti
250 Gt kiintolevy
ATI RADEON X300 256 Mt näyttömuistia
Ja joku yllättävän väkevä integroitu äänikortti (en ees muista mikä)

Hardware: Edirol PCR-M80 MIDI-keyboard, joka on liitetty keyboardin usb-portista tietokoneen usb-porttiin (Muokkaan sillä ääniä, soitan ohjelmassa tekemiäni ääniä, hahmottelen kappaleen melodiaa jne.).

Behringer TRUTH B2031P passiiviset (passiivinen=tarvitsee erillisen vahvistimen) studiomonitorit, jotka on liitetty Pioneerin vahvistimeen. Vahvistimesta menee rca-piuhasta mini-plugiksi muuttuva piuha tietokoneen digital audio out-porttiin (Kauittimeni on musiikin monitoroimista eli tarkkailua varten olevat kauittimet, jotka antaa todellisen ja mahdollisimman rehellisen kuvan saundeista, toisin kuin esim. tavalliset tietokoneen tai olohuoneen perusjumputtimet/hifi-stereot jotka aina "värittävät" ääntä jollain tapaa.).

Software: Reason 3.0 (Ohjelma, jolla teen kappaleet. Tällä teen aina biisistä noin 98,9%), Wavelab 5 (Tällä oon yrittäny harjotella masteroimista. Cubasea sun muuta löytyy, tosin niitä en oo vielä ehtiny treenaamaan.

Näillä kitkuttelen, mutta laitteisto on varsin kohtuullinen näinkin perseaukiselle, ja siihen nähden et mä sain ekan tietokoneen ja softan (sillon Reason 1.0) vasta tän vuoden heinäkuussa.

EngeeO muokkasi viestiä, koska Putte muistutti toisella sivulla threadin todellisen pointin 20:20 05.12.2005

Toivottavasti joku edes ymmärtää selityksistäni jotain.

^ Vastaa Lainaa


JTL

#24 kirjoitettu 29.11.2005 13:39

HARDWARE

TIETOKONE
+ Amd Athlon 64 3200+ prosessori
+ 512 Mt DDR - muistia
+ 200 Gt - kiintolevy
+ Audiotrak Inca 88 - äänikortti
(8 in / out, eli mahdollista nauhoittaa esim.basari, virveli ylä, virveli ala, pikkutomi, keskitomi, isotomi, overhead 1 & overhead 2 omille raidoilleen). - perus kitarapiuhat
+ Ta Horng - midikoskettimisto - midipiuha


SOITTIMET
+ Gibson Les Paul Studio - sähkökitara
+ Jackson RR-Pro - sähkökitara
+ Ibanez Artwood - puoliakustinen
+ Pearl World-series - rumpusetti
+ Laney VH100R - putkinuppi
+ Laney GS412P - 4x12 kaappi
+ Boss GT-6 - multiefekti

MIKIT
+ Shure SM57
+ the t.bone DC1500 - rumpumikkisetti (mikit: 1x BD-300Bass Drum, 4x dynamic snare/tom)


MIKSERI
+ BEHRINGER UB1222FX-PRO EURORACK - mikseri (12 kanavaa) - XLR-piuhoilla


KAIUTTIMET
+ THE BOX PA302 A - aktiivikaiutin (aktiivi, 400w) - 2 kappaletta


SOFTWARE
+ Adobe Audition (moniraitanauhoitukseen & miksaukseen)
+ Fruity Loops (kone-elementtien luomiseen)


Käytän kotiteatteria miksausvaiheessa, sitä en jaksa tähän luetella.


PS. Kaikki omassa omistuksessa paitsi, mikit, mikseri & kaiuttimet ovat minun ja bändini rumpalin yhteisomistuksessa.

^ Vastaa Lainaa


tahtila
2311 viestiä

#25 kirjoitettu 29.11.2005 14:34

Tietokone
Amd Athlon 64 3200+ prosessori
1 Gt DDR muistia
200 Gt kiintolevy
M-Audio Audiophile Delta 2496 äänikortti

Mikserinä toimii nykyään Behringer Eurorack MX1804X, jonka ostin käytettynä ja jota ei tiettävästi enää valmisteta. Viime aikoina omakin käyttö jäänyt vähäiseksi...

Soittelen enimmäkseen Yamaha CP33 -stagepianolla ja Hamer Velocity2 aktiivibassolla.

Softina Cubase SE3, Reason 3 ja päälle pari Native Instrumentsin vst-instrumenttia (Elektrik Piano ja Akoustic Piano).

Kesällä menee hankintaan uusi tietokone (tod. näk. MacBook, tarvitsen kun muutan tästä omilleni) jolloin softa vaihtunee Logic Studioon Mainstage-ominaisuuden houkutellessa. Saa nyt nähdä hyötyykö tuosta Elektrik Pianosta enää sen jälkeen. Keikkasynaa kaipaisin myös, sitä ennen saan tyytyä tuohon Yamahaan ja johonkin halvahkoon midikiippariin.

^ Vastaa Lainaa


Raikali
517 viestiä

#26 kirjoitettu 29.11.2005 16:14

Tietokoneena toimiii Intel Pentium 4 1.6 ghz, 512 mt ddr 200 mhz:n väylällä, 40 gb maxtorin 5200 rpm kovo, seagate 200 g 7200 rpm kovo Näytönohjaimena g-force 2 64 mt, äänikortti creative soundblast live. Softina toimii fl 5, gp 4 (mideillä monesti värkkäilen. kaiuttimina 5.1 paska kotiteatteri, kuulokkeina jotkut sonyn halppis-paskat. soundfontteja ja sampleja löytyy jonkun verran. Kitara Squier by fender strato. kyllä tälläiselläkin kokoonpanolla jo jotain saapi aikaiseksi.

^ Vastaa Lainaa


pcgn
1262 viestiä

#27 kirjoitettu 29.11.2005 17:16

Kone:

Pentium 4 2.6HT
512 DDR
Geforce FX5600
Audiophile 2496

Stereot:

Yamaha RX-V430RDS -vahvari
Sonab twin 1000 NV -pääkajarit
Acoustic Energy 12" 150w -subbari

Vermeitä:

Yamaha RM1x -groovebox
Midiman radium61 -kiippari




Tehokkaampi kone ois kiva, vaikka kyllä tälläkin aika pitkälle pärjäilee. Pääkajarit on paskat, ja subbarissa sais olla hieman enemmän vääntöä. Monitorit hankintalistalla. Myös hardwarea olen hankkimassa, tarkalleen ottaen jonkun virus -synan. Vielä tarkemmin ottaen, virus TI (kallis..) tai käytetty virus KC. Näin tällä kertaa.

^ Vastaa Lainaa


Putte
6677 viestiä

#28 kirjoitettu 29.11.2005 20:27

Viimeisimmissä postauksissa on tainnut tyystin unohtua mitä aloitusviestissä kysyttiin?

^ Vastaa Lainaa


syny

#29 kirjoitettu 29.11.2005 21:54

Studion keskusmaattina toimii AMD 3200+ -prossulla gigan muistilla sekä M-Audio Audiophile 192 -äänikortsulla varustettu tietokone joka on tollaisessa mustassa Antec Sonata -kopassa jota yritin vaimentaa tollaisilla vaimennusmatoilla mutta eipä paljoa auttanut.

Tietokoneessa on kiinni kaksi näyttöä (17" tft ja 17" putki), usb-johdon avulla M-Audio Radium49 -midikoskettimisto jolla näppäilen lähinnä vst-instrumenttien melodiat talteen.

Tietokoneen äänikortissa on kiinni Alesis Ion -syntetisaattori jota käytän biiseissä vst-instrumenttien rinnalla. Synaan olen ostanut vain yhden midipiuhan, joka menee äänikortin midi outista synan midi inniin, koska en käytä synan omaa koskettistoa muuhun kuin synan itsensä soitteluun, ei ole siis tarvetta lähettää tietokoneelle nuotteja vaan pelkkää ääntä. Tämä ääni siirtyy synan outputeista äänikorttin inputteihin kahden kuusmillisen kitarapiuhan avulla.

Ääni tulee tietokoneesta ulos äänikortin outputeista kahta balansoitua kuusmillisillä liittimillä varustettua kaapelia pitkin ja menee Millenium HP1 -kuulokevahvariin, josta kuulokkeisiin ja vahvariin jonka kautta kaiuttimiin ja subbarin vahvariin>subbariin.

Eiköhän ne siinä olleet. Cämpässä majailee myös djemberumpu, akustinen kitara, sähköbasso ja Eurorack -pikkumikseri mutta niiden äännähdyksiä ei ole paljoa tullut nauhoitettua ja noista kaks viimeksimainittua ei edes ole mun omia.

^ Vastaa Lainaa


Salonen productions

#30 kirjoitettu 29.11.2005 22:49

eli pistetää nyt sit listaa

kone: carillon ac1,muistia 762 mb ram,kovalevy tilaa 600gigaa
äänikortti: echo layla 24/96
dsp kortit : uadi 1 studio päck , tc povercore elementsi

kuuntelu:genelec 8020A ,bheringer truth B2031A,kasa akg kuulokkeita

räkki tavara : tmeter db mittari
tc electroniksin finalizer 96k
presonus central station+pöytä ohjain
bheringerin stereo putki etu aste
korg triton räck +sen 8exb lisäkorttia
bherigerin bass amp pro
bheringerin v-amp pro
bheringerin 8 kanavainen ada digitaali etuaste
bheringerin kuuloke vahvistin 4 kuulokkeelle
fostexin helvetin paska efekti laite
synat:
m audio keystation 88 pro(midi kiippari)
novation a station
evolution mk36 1c (midi kiippari)
pöytä sälä:
presonus tubepre
presonus hp4
midimän usb midisport4*4
mikit:
sm58
t bone sc 1100
softat:
cubase sx3
fl studio 5
kasa ilmais plugareita
muut sälät:
pari skebaa yks akustinen ja himskutin paljo piuhoi mitä saattaa eri kytkemisiin tarvita

hintaa en ees tarkaa enää tiedä mutta kyllä sitä on tarpeeksi

^ Vastaa Lainaa


mikil
35 viestiä

#31 kirjoitettu 02.12.2005 19:20

Mihin katosi se "kori kaljaa ja Fostexin 4-raituri" -tyyppinen ratkaisu?

^ Vastaa Lainaa


Sound Industrial

#32 kirjoitettu 02.12.2005 20:09

mikil kirjoitti:
Mihin katosi se "kori kaljaa ja Fostexin 4-raituri" -tyyppinen ratkaisu?


Täällä ! Fostex ja kaikki neljä raitaa, katso kuvagalleriaani!

On tosin muitakin laitteita . . .

^ Vastaa Lainaa


Narse
64 viestiä

#33 kirjoitettu 02.12.2005 21:04

Tehokas mylly,
Hammerfall digitaalinen kortti 9636(ihan ehdoton!!),
Yamaha 01V-mikseri, oikein loistava, adatilla korttiin niin on soundi digitaalista vimosen päälle.

Syntikoita, Korgeja,Rolandia,Emua, mutta ehdottomasti paras soundi lähtee Yamaha Motifista!! (Motif on selvästikin noussut Tritonien ohi/rinnalle. Jos silmäilee super luupäiden keikkoja, vissiin pianolaajennuksella varsinkin)

Softasynia, ovat parhaimmillaan ehdotonta eliittiä, raudoista välttämättömät luritukset ja rolandia niin vähän kuin vain mahdollista vaikka on jv2080.

Monitoreina Genelekit jotka ovat olleet hintansa väärtit.

Mikkinä Rode Classic joka sekin on kyllä erittäin hyvä, jos ja kun on meikäläisenkin vinkunat levy-yhtiölle kelvanneet. Se on ihan sama kuka siihen huutaa niin aina on hyvä.

Mutta tähän loppuun haluan antaa vinkin nuorille alkaville veljille. Nykypäivänä rautaa niin vähän kuin mahdollista ja kunnon softat/vst:t studioon niin alkaa syntymään hyvää soundia useissa kotistudiossa kohtuu rahalla verrattuna musiikista saataviin tuloihin. Joskus kun itse aloitin niin voi luoja sitä soundia, nykyään saa pienemmällä rahalla jo todella hyvää soundia heti alkutaipaleella. Siksi enää ei tarvitse olla niin jästipää aloittaakseen ja viihtyäkseen tässä harrastuksen parissa.

Ja muistutan vielä että meitsi kauhoo vain yhdellä airolla.

^ Vastaa Lainaa


Alvin

#34 kirjoitettu 02.12.2005 21:13

tietokone ja mikki

^ Vastaa Lainaa


meomarte
375 viestiä

#35 kirjoitettu 05.12.2005 19:50

Tietokone on 3 GHz Pentium IV mustassa Antecin Sonata-kotelossa. Siinä on kiinni Terratecin EWS88MT-äänikortti, jossa on 8 analogia sisään ja 8 ulos (RCA). Siinä on myös digitaalinen S/PDIF sisään ja ulos. Sen kautta soitan sähkökitarat Johnsonin J-Stationin kanssa. Analogisista sisäänmenoista äänitän akustisen ja basson, sekä Røde NT1000-mikillä talteenotetun "laulun". Siinä on välissä vielä Dbx:n 286A-etuaste. Mikserinä toimii Spirit F1. Sitä käytän lähinnä äänen kokoamiseen Genelec 8040A-monitoreihin, en useinkaan äänitykseen. Jammailua varten kanavat 1-2 ovat Johnsonin analogiulostuloihin kytketyt. Kanavalla 3 on piezomikillä varustetun akustisen piuha. Kanavilla 7-8 on Kurzweil PC1x-kosketin. Näin voin soittaa kytkemättä PeeCeehen virtaa. Virrat olen jakanut kolmesta kytkimellisestä jatkojohdosta, joista jokainen muodostaa oman kokonaisuuden. Basson kytken joko Johnsoniin tai mikserin kanavaan 4, josta sitten mikserin apulähdöistä äänikortille. Äänikortista on myös MIDI-liitäntä Kurziin ja Bossin rumpukoneeseen, kuin myös Kurzista takaisin EWS:ään. Softana on Cubase SX. Ei ehkä maailman helpoin softa, mutta toimii hyvin kun osaa ne muutamat jutut mitä tarvitsee. Softasyntikoina on milloin mitäkin. Yleensä ilmaisia KVR:stä. Luureina on Sennheiserin HD 280 pro. Niin ja samaan mikseriin on kytketty nettikone Macci M-Audion Audiophile USB-ääniboksin kautta.

^ Vastaa Lainaa


Patrick Park
480 viestiä

#36 kirjoitettu 05.12.2005 21:00

Masiina:

Pentium 4 3.2 GHz
DDR 512 Mt
200 Gt

Hardis:

Behringer Eurorack UB1204-PRO
Edirolin monitorit
Swissonic CK490USB kiippari
Harley Benton sähköskeba + joku akustinen Classica
Marshall MG10CD vahvari, aikaisempi Harley Benton HB-10G oli parempi ja puolet halvempi

Softapuoli:

FL Studio Producer Edition 4
Sound Forge 4.5
Acid Pro 4.0
Adobe Audition 1.5
Goldwave

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#37 kirjoitettu 21.12.2005 00:51

No, minähän en tietsikoista mitään ymmärrä, mutta yritetään:

Compaq Presario 4502,
Intel Celeron 1.4 Ghz
CPU 1400 Mhz
DDR muistia (RAM) 512 Mb (haluaisin laajentaa, mutta pitäisi vaihtaa käyttöjärjestelmä)
ATI Radeon 9000 näytönohjain
Philipsin polttava CD/DVD -asema
Philips 170C flat näyttö (erittäin mukava silmille)
Logitechin langaton näppis-hiiriyhdistelmä vähentää osaltaan tuota vitun piuhasirkusta.

Äänityssoftana: Steinberg Cubase SE
Tietsikan oma paska äänikortti on kytketty pois ja tilalle on kytketty ulkoisena USB -kaapelilla Steinberg MI2 -kortti. M-Audio 49e midikeyboard on myös USB:lla kiinni tietsikassa.

Monitorit eli M-Audio BX5a 70w aktiivikaiuttimet on kytketty tuohon Steinbergin äänikorttiin kitaraplugipiuhoilla ja Roland ex-840 digitaaliraituri on puolestaan kytketty äänikortiin RCA -piuhalla ja Rolandissa voi olla kiinni Bossin DR 550 -rumpukone (joskin harvoin, koska en juuri koneita käytä ja jos käytän, niin Cubasesta löytyy VTi -osastoa riittämiin). Kaiuttimien rinnalla monitorointiin käytän aivan loistavia, joskin älyttömän kalliita, Sennheiser HD590 -kuulokkeita (natural sound, tietty!), jotka kiinni koko ajan tuossa M12 äänikortissa.

Seuraavat kamat ovat kytkennässä käyttötarkoituksesta riippuen:

Sennheiser Evolution -mikki
Shure SM57 -mikki
Ibanez RT -sähkis
Ibanez Artist G-300 -sähkis
Takamine EGS -akustinen kitara
Hughes & Kettner Special Edition Tube Amp
Jimi Hendrix wah wah

Mainittakoon, että äänitän kitarat ja laulut lähes aina tuon Rolandin digitaalikasiraiturin kautta (myös akustisen) ja se toimii samalla etuasteena, mikserinä ja efektiprosessorina, joka siis liitetty äänikorttiin. Rolandissa on 1000 kertaa paremmat efektit kuin Cubasessa ja siksi Cubasella vain lisäilen mausteita miksatessa.

Erikoisuutena voisi sanoa, että joskus äänitän Rolandilla jotain CD:lle valokaapelilla kytketyn erillisen Philipsin äänittävän CD-räkkisoittimen avulla. Tulosta veivailen sitten Cubasella, jos veivailen, mutta Roland on kätevä viedä mukana treenikämpille tai vaikka baariin ja sillä saa vitun hyvää jälkeä aikaiseksi. Voi äänittää kaksi stereoraitaa ja kuusi monoraitaa plus 64 virtuaaliraitaa eli esim. rumputaustaäänitykset on yksinkertaista tehdä Rolandilla.

Giraldo muokkasi viestiä 00:55 21.12.2005

^ Vastaa Lainaa


dizz

#38 kirjoitettu 21.12.2005 15:54

Access Virus Ti, Hammondii ja Moogii löytyy!

^ Vastaa Lainaa


les 6

#39 kirjoitettu 30.03.2007 20:11

"studion" kamat on sen verran vaatimattomat... Asiaan.

Äänitän kaiken fostex mr-8hd kasiraitanauhurilla ja lisään sillä sopivat kaiut sun muut(mikkeinä on kaks behringerin c2:kkosta). sitten pistän biisin läppäriin, miksaan ja teen kaikki säädöt audacityllä ja sen jälkeen yhdistän ne raidat fostex:in wavmanager softalla.

laitteet voitte kattoo profiilisivultani!

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#40 kirjoitettu 30.03.2007 21:13

tiatokone ja keybaord! casioja kaksi! jwskeol bux!

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 4 5 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu