Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Apollo goes United Kingdom

Brittien valtakunnallinen radioasema Capital Radio on pyytänyt Universalilta lupaa suomihiphopin uusimpiin nimiin kuuluvan Apollon "Peli" - biisin soittoon. Capital Radio on yksi suurimmista englantilaisista kaupallisista radioasemista ja saavuttaa noin 23 miljoonaa kuulijaa päivittäin eli lähes puolet koko maan asukkaista. Apollo julkaisi ensimmäisen sinkkunsa Suomessa viime viikolla.

Capital Radion juontaja oli kuullut Apollon Peli-biisiä tammikuussa suomalaiselta ystävältään ja ryhtyi tuumasta toimeen selvittämään kuka tämän kappaleen takana on. Tie johti Apolloon ja puhelinsoitto miehen levy-yhtiöön Universal Musiciin poiki käyttösopimuksen. Kappaletta tullaan käyttämään nk. soundbedinä, eli spiikkien taustamusiikkina.

Mikseri.netin ja Universal Musicin järjestämästä Greatest Bits -kilpailusta esiin noussut Apollo solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa 2004 syksyllä. Apollo julkaisi ensimmäisen sinkkunsa "Peli" 2.2. Sinkulla löytyy kaksi klubimiksausta radioversion lisäksi, sekä bonusraitana video.

Apollon lyriikat ja biitit edustavat iloista ja positiivista suomihiphoppia. Musiikki on helposti tanssittavaa ja jokainen artistin livenä nähnyt on voinut todistaa vauhdikkaan ja energiantäyteisen shown. Tällä nuorella miehellä on ollut kova lapsuus koulukiusauksen kohteena, johon monen muun nuoren on helppo samaistua. Menneisyydestään johtuen Apollo on oppinut kääntämään huonotkin asiat positiivisiksi, ja se kyllä kuuluu hänen kappaleissaan ja näkyy hymynä suupielillä. Mies on vaikuttanut vuodesta 2002 lahtelaisessa Lp-Records-organisaatiossa MC:nä ja tapahtumanjärjestäjänä. Omakustanteinen albumi "Täst lähtee" ilmestyi 2003, jonka siivittämänä Apollo teki Ideaalin kanssa yhdessä videon kappaleesta "Meitsi huutaa". Apollon toinen sinkku saa päivänvalonsa maaliskuussa ja ensimmäinen pitkäsoitto julkaistaan toukokuussa 2005.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liina Rislakki/Universal Music
E-mail: liina.rislakki@umusic.com
Tel. 09-615 46 730, Gsm. 040-706 0286

Kirjoittanut Laihanen

Kommentit

Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ja kommentoida uutisia.