Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Matara Music aloittaa toimintansa

Uusi suomalainen pienlevy-yhtiö Matara Music aloittaa toimintansa. - Ensimmäinen julkaisu Mikseri.netistäkin tutun Verennin Awake-EP

Suomalainen rockmusiikkikenttä saa uuden pelaajan pienlevy-yhtiö Matara Musicin aloittaessa toimintansa. Alkuvaiheessa yhtiön alaisuudessa levyttää kaksi kitararockyhtyettä, Maplesnow ja Verenn.

Matara Musicin ensimmäinen julkaisu, Verennin EP Awake, on jo äänitetty ja se julkaistaan perjantaina 17. kesäkuuta. Awaken kolme biisiä ovat jo keränneet huomiota niin kotimaisilla kuin keskieurooppalaisillakin nettifoorumeilla. Myös Maplesnow on jo aloittanut syksyllä julkaistavan EP:n äänitykset. Ensimmäisiä pitkäsoittoja Matara Musicin bändeiltä on lupa odottaa vuoden 2006 mittaan.

Matara Music syntyi, kun neljä samoissa bändeissä vaikuttanutta ystävystä totesivat keskuudestaan löytyvän runsaasti paitsi musiikillista lahjakkuutta, myös yritystoimintaan, tuotantoon ja markkinointiin liittyvää osaamista. Lisäksi yhtiön suhdeverkostot ovat kunnossa, sillä pienestä koosta huolimatta Matara Musicilla on laaja tuntuma suomalaiseen rock-skeneen: mataralaisia löytyy niin Tampereelta, Jyväskylästä kuin Oulustakin.

Yrityksen ideologiaan kuuluu voimakas tee-se-itse -henki: perinteisten levy-yhtiö- ja bändikuvioiden toimintatapojen rinnalle etsitään jatkuvasti vaihtoehtoisia ja kiinnostavia ratkaisuja musiikillisia päämääriä tukemaan. Matara Musicin lähtökohtana ei ole taloudellisen voiton tavoittelu, vaan hyvän musiikin esiin tuominen ja ylipäätään hauskanpito rakkaan harrastuksen - tai elämäntavan - parissa. Keskeinen tavoite on siis musiikkiin liittyvien idealististen näkökulmien edistäminen ja unelmien toteuttaminen. Itse yritystoimintaa pyöritetään kuitenkin määrätietoisesti ja ammattitaitoisesti.

Mikä Matara?

Yhtiön nimi juontuu Pohjanmaalla sijaitsevan autioksi jääneen maatilan, Mataran, nimestä. Matara symboloi sitä kollektiivisuuden ja unelmien omaehtoisen toteuttamisen henkeä, joka yhdistää mataralaisia ja toimii Matara Musicin motivaationa ja energiana. Sen omistajien keskinäinen ystävyys ja musiikillinen visio ovat syntyneet ja kasvaneet yhtiön bändien treenatessa ja äänittäessä Mataran eristyneissä ja yksinkertaisissa oloissa. Talvipakkasella studion kakluunia lämmitettäessä tai metrin lumikinosta ulkovessan oven edestä luotaessa konkretisoitui ajatus siitä, että niin bänditoiminnassa kuin musiikissa itsessäänkin on todellakin kysymys enemmästä kuin toisiinsa liitetyistä osista. On kysymys unelmista ja periaatteista.

Matara Musicin PR-mies Mikko tiivistää asian näin: - Matara-henki tarkoittaa esimerkiksi sitä, kun 25 asteen pakkasella lämmitetään yhdeksän tuntia pihasaunaa bassoraitojen äänityksen lomassa, jotta päästään yöllä yhdeltä 45-asteiseen saunaan ennen kitaraan tarttumista. Kuten Kuutamosonaatissa sanotaan, "tulleepi parempaa ku
ite tekköö!"

Kirjoittanut

Kommentit

Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ja kommentoida uutisia.