Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Päivityksiä ja päivityksiä...

Noniin...

Hämmästyttävää kyllä, aina silloin tällä pitää yrittää päivittää näitä tietojaan tänne Mikseriin. Okei, nyt se on tehty. Kieltämättä aika vähäiset ne on vieläkin, mutta kertoo taustoista edes sen pikkasen enemmän.

Toisaalta olen päivittänyt kotistudiota softa puolella hieman: Cakewalk julkaisi kuukauden päivät sitten Project 5:n 2.0 version, joka piti sitten tilata vähän turhan nopeasti. Koska suomalainen maahantuoja (jääkön nyt tarkemmin...) oli vain viranpuolesta yhteistyö halukas, tilasin päivitykset suoraan Edirolin Euroopan nettikaupan kautta. Samalla tuli päivitettyä Sonar 4:n Studosta Produceriin.

Tilaus oli helppo tehdä, SSL suojattu (=turvallinen) ja tavarat tuli luvatussa ajassa kuriirilla toimitettuna. Hintaa ei tullut juuri sen enempää kuin Suomesta hankittuna, mutta toimitus oli nopeampi! Paljon nopeampi, itseasiassa.

Mutta sitten itse päivityksiin. Sonar 4:n Producer versio on kiva, kiva, kiva. Erityisesti audioraitakohtaiset ekvalisaattorit on hyvä lisä audiomuokkauspalettiin, samoin kun Sonitus-fx ja Lexicon Pantheon efektit. Lisäksi surround-miksaus toiminnot on niitä tarvitseville tärkeitä. Itselleni päivityksen mukana tulevista lisistä ei kieltämättä paljon hyötyä ollut, mutta päivitys oli pirun halpa, ja seuraava Sonar-version on kuitenkin taas syksyllä tulossa...

Samoin tuo Project5:n päivitys oli halpa edellisen version omaaville, mutta tämä päivitys oli enemmäin kuin kosmeettinen: Ohjelman ulkonäkö muuttui paljon, ohjelma on näppituntuman mukaan nopeampi kuin edellinen versio, ja mukaan on päljäytetty todella hyvältä kuulostava softa syna. Dimension on sampleplayer tyyppinen softasyna. Sen pohja siis rakentuu sampleille, joita tulee niin paljon, että ohjelman toimittaminen DVD:llä on järkevää. Ja koska Dimension on samplepohjainen, voi soundien oskillaattoreina käyttää omia sampleja.

Okei, sampleplayereita on 20 tusinassa, niin kuin 80-luvulla digitaalisynia. Onneksi Dimensionin soundin muokkaustoiminnot on hyviä. Äänen saa säädettyä "kohdalleen". P5v2:n mukana tulee myös Roland Groovesynth-tyylinen softasyna, joka on eräänläinen tanssimusan perussaundipaletti: TeeBee:t, check. TR:t, check. Kuulostavat ihan hyviltä ja uskottavilta, mutta muokattavuus on rajallinen.

Muita "kivoja": Midiraidoille on ilmestynyt arpeggiaattori, joka on monipuolinen ja hyvä. Audioraidoille voi tallentaa ääntä suoraan "Sonar" tyylillä. Ohjelmaan on ilmestynyt Groove Matrix, jota voi käyttää patternien triggamiseen. Muutoksia on paljon lisää, ja ohjelman demoversio löytyy Cakewalkin sivustolta. Harmi, että ovat jättäneen Dimensionin demosta pois...

Lyhyesti: Alle sadan euron hintaan päivitys on hintansa väärti. Uushankinnasta en osaa oikein sanoa... 300€ on kuitenkin jo jonkin verran rahaa. Onneksi tuo päivitysten hyödyllisyys on aina henkilökohtainen kokemus.

Seuraavaan kertaa...

Kirjoitettu Friday 27.05.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: