Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Taivaalla kuun taustoja

Tämä biisi on muutaman vuoden takainen balladi, jonka sovitun rokkaavampaan muotoon nyt keväällä. Kesäloman vihdoin tultua sain version sellaiseen kuntoon, että laitoin sen Mikseriin kommentoitavaksi.

Kaiutettu kitara vasemmassa reunassa on Ruokangas Duke Special, joka on otetti Line 6 Vettasta suoraan piuhoilla koneelle (ilman mikrofonia). Mallinnettuja styrkkareita on kaksi: '64 Fender Black Face Deluxe Reverb ja '96 Matchless Chieftain. Signaaliketjussa on säröä ja chorusta, delayta ja kaikua. Tarkoituksna oli hakea Knpfler-maista soundia.

Oikealle pannattu kitara on Gibson Les Paul Supreme, jonne yritin jäljitellä Mad Professor -styrkkarin mureutta. Minulla oli taannoin viikonlopun ko. styrkkari lainassa, joten kovin lähelle proffaa en päässyt, mutta sitä olin hakemassa. Line 6:sta tein tämän kahdella Marshall-mallinuksella ja EQ:ta säätämällä.

Basson tein Spectorin 5-kieliselläni ja soundi tuli ensin Line6 BassPodin kautta. Basson soundeja olen muokannut paljon EQ:lla, kompressorilla ja jopa Noveltechin Characterilla.

Lauluosuuttani paksunnin hieman TC voicestrip kompuralla, Characterilla ja ripauksen verran jopa TC Electronicsin Voice Modellerilla. Taustalaulut menivät niin korkealle, että jouduin niitä korjaamaan Intonaattorilla. PowerCoreitteni 10 prosessorista yli puolet oli töissä biisin aikana.

Verrattuna biisin alkuperäiseen versioon, tiivistin kolmen säkeistön sanoitukset kahteen. On muuten haastavaa tehdä moinen tiivistys omiin sanoituksiinsa.

23.7.2008 julkaistu versio on kunkin raidan osalta noin 10. otos. Yleensä ottoja tulee tehtyä moninkertainen määrä, joten tämä versio biisistä on vielä "demo". Tässä vaiheessa oli kuitenkin tarve saada palautetta jatkotyöstöä varten.

Biisin ensimmäiseen versioon (23.7.) on tehty muutama muutos 27.7., kiitos ensisijaisesti Jaakko Salmisen osuvalle palautteelle:
- basso soitettu uusiksi uudella soundilla ja otteella (poisti myös crackle and popsit), bassoa nostettu enemmän esiin
- rumpujen tasoa nostettu ja virveli vaihdettu
- kokonaistasoa hieman nostettu

29.7. versioon (1_2) tein seuraavat muutokset:
- kaikua kitaroissa vähennetty, samoin rumuissa
- virveli vaihdettu tummempisoundiseen
- taustalaulajat pantu kyykkyyn
- soolokitaran soundeja hieman pelkistetty, kaikua vähennetty
- komppikitaroiden tasapainoa vaihdeltu väliosissa
Homma jatkuu vielä ...

Kirjoitettu Saturday 26.07.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: