Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

BMR studiossa

Rakkaat lukijat! Taas olen ollut kohtuuttoman pitkään poissa, mutta tällä kertaa selitys on valmiina. Olemme nimittäin olleet pitkästä aikaa varsin aktiivisia BMR-orkesterimme kanssa. Kaksi viikko sitten vietimme viikonlopun Masan studiossa Tammelassa äänittelemässä uutta materiaalia, vihdoinkin!

Projektista on puhuttu jo niin kauan, etten enää tarkalleen edes muista. Arvelisin, että jo noin kaksi vuotta sitten päätimme, että vuoden päästä menemme ja äänitämme jotakin, mutta koneen käynnistäminen kesti odotettuakin kauemman. BMR on jo vuosikaudet, tai itse asiassa koko historiansa ajan ollut etäbändi, eli yhteisiä kokoontumisia ovat rajoittaneet jäsenten muut kiireet ja eri paikkakunnalla asuminen. Olemme parhaamme mukaan yrittäneet sopeutua tilanteeseen niin, että valmistelisimme matskua omilla tahoillamme, ja silloin harvoin kuin tilaisuus tulisi, pidämme treenit ja jatkamme biisien kehittelyä yhdessä. Valitettavasti vain homma ei käytännössä ollut ihan helppoa varsinkin kun suurin osa bändistä ei ole (vielä) netin ulottumattomissa. Voitteko kuvitella! :)

Joka tapauksessa alkukesästä saimme buukattua studioajan ajatellen, että sopiva deadline laittaisi hommaan vauhtia. Omat käsivaivani tulivat vielä siihen samaan nippuun, joten lopulta saimme pidettyä vain parit kunnon treenit ennen sessioita. Turha kai sitä on jossitella olisivatko sessiot olleet paremmat mikäli olisimme saaneet enemmän treeniä alle, sillä ainakin omasta mielestäni tulokset kuulostavat hyvältä. Studiossa soitimme livenä yhteensä peräti seitsemän biisiä, joista taltioimme yhteensä 20 ottoa. Viime viikon ahersin soittelemalla muutamia kitara ym. pikkujuttuja sekä tekemällä suuntaa antavat "pre-miksaukset". Lähetin ne viime keskiviikkona bändikavereille ja nyt odottelenkin jännityksellä, missä määrin soundipoliittiset näkemyksemme osuvat yksiin. Vielä en ole saanut puolikasta sanaakaan palautteeksi.

Sitten kun palaute on tullut, päätämme josko minä teen miksaukset loppuun vain pyydämmekö jotakuta ulkopuolista laittamaan lusikkansa soppaan. Joka tapauksessa toivoisin, että kenties varsin pian saisimme jonkinlaista näytettä myös tänne Mikseriin. Se vaatii kuitenkin tiukkoja neuvotteluja bändin kanssa, joskaan en täysin ymmärrä miksi.

No, kävi tuon projektin kanssa miten tahansa, luulen että tulen taas roikkumassa Mikserissä ainakin hiukan aktiivisemmin. Kärsin jo melkeinpä huonoa omatuntoa siitä, että olen laiminlyönyt fanittamiani artisteja niin kovin pitkään. Tänään kirjoitan ainakin pari kommenttia. Eiköhän sillä päästä taas alkuun!

Kirjoitettu Saturday 02.09.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: