Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vaadimme metallia...

... ja sitä myös saimme. Olimme kaverini kanssa eilen Nurmirockissa. Kyseessä on jo 25 vuotta vanha, yhden päivän fiesta jonne oli tänä vuonna saatu pääesiintyjäksi Suomen mahtavin, voimakkain, urhein, murskaavin ja miehekkäin TERÄSBETONIIIH!!! Itse näin soturit lavalla jo toisen kerran, mutta kaverille kerta oli ensimmäinen. Itselleni pumppu aukesi vasta oikeastaan kun olin ensi kerran livenä nähnyt. Pidin aluksi heidänkin musiikkia suomimetallin häväistyksenä, mutta kun aloin kuuntelemaan tarkemmin kaikkea esim. kitara riffejä, laulu melodioita ja rumpalointia jne. koin kunnon "ahaa-elämyksen". Nyt sitten fanitetaan kunnolla!

Mutta sitten itseasiaan. Eilisen keikan olosuhteet olivat perin varsin mielen kiintoiset; tuuli aivan julmetusti ja koko ajan elettiin sateen pelossa. Elohopeakaan ei kovin paljon yli kymmenen asteen jaksanut kivuta joten oli myös pirun kylmä. Siinä sitten odottelimme keikan alkua vajaan tunnin eturivin tuntumassa värjötellen ja nauttien erilaisia energia juomia. Kun kolmeneljäsosaa yleisöstä oli vaipunut hypotermiaan kipusi viimein metallisoturit lavalle ja kaikki muut paitsi Ahola ILMAN PAITAA!! Eikä Aholallakaan kyllä liian lämpimät varusteet ollut päällä. Mutta mikäs siinä, metalli pitää lämpimänä. Kun sitten pelimannit alkoivat jodlauksensa& musisointinsa alkoi kansakin jo vähän lämmetä. Aluksi oli juuri sääolojen vuoksi vaikea päästä tunnelmaan, mutta kun sitten lämpeni kunnolla ei mitään enää ollut tehtävissä. Letti pyöri ja lensi.
Muutaman uudenkin biisin pojat setissään soittivat. Kyllä se sen verran vakuutti, että on se uusi lätty hankittava. Ei ihan samanlaisat kun mihin on jo totuttu mutta hyvältä kuulosti. Sattuipa käteen jäämään uusi sinkkukin käteen siltä reissulta. Mutta kyllä ne vanhat biisit saivat soturiyleisön syttymään. Erityisen hauskaa näytti olevan parilla tuoreella ylioppilaalla jotka olivat nauttineet hieman muutakin kuin kansalaisluottamusta. Opettivat joitain 10v TB faneja joraamaan vaikka ei se heiltä itseltäkään oikein oppikirjanomaisesti sujunut. Bändi itse venytti Taivas lyö tulta- biisin encoreen asti, mutta sitä hienommalta kuullosti hän. Keikan jälkeen oli mahtava fiilis. Odotan hyvin innolla uutta levyä ja seuraavaa kertaa kun heidät näen livenä.

Älä mene metsään! Siellä paha sinut perii ja paha sinut vie.
Älä mene metsään! Yksin olet siellä, missä vain pimeys tuntee tien. (tai jotakuinkin niin.)

Kirjoitettu Sunday 04.06.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: