Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Säveltämisprosessi

Kesän genretaiturikisa oli aika mukava: piti siis tehdä kaikkiin Mikserin päägenreihin biisi. Oli aika kiinnostava pakottaa itsensä yrittämään samaan aikaan työstää n. 8 eri biisiä vaikkei innoitusta ehkä ollutkaan. Liukuhihnatyönä tuli sitten väännettyä mm. punk-yritelmä, sinfoninen sankarihevi-intro, huonoa instrumentaalipoppia ja perseelleen soitettua bluesia. Positiivisena seurauksena ainakin luovuuden padonnut tulppa ja itsekriittisyys piti vetää irti.

Nyt olisi sitten työn alla ehdokas huonoin biisi-kisaan, siinä voikin olla haastetta tehdä tarkoituksella huonoa kun yleensä hyvään tähdätessäni osun johonkin keskinkertaisen alapuolelle.. Tällä kertaa biisinteko on mennyt suunnilleen seuraavalla kaavalla:


  • Sanoja peräkkäin, aloitin miettimällä iki-ihanaa Janos Valmusen Bussipysäkillä-kappaletta ja jatkoin siitä tematiikasta, boy meets girl mutta jää sittenkin ilman piparia.

  • Sävellys syntyi kitaralla tapaillen sointuja ja jonkinlaista rytmitystä tekstiin hapuillen, siitä sitten sekvensseriin hiomaan tarkempaa nuottia, tempo lyöty lukkoon. Tässä vaiheessa soundipuoli vielä totaalisesti auki.

  • Laulaja rekrytoitu, ettei tarpeettomasti rääkätä niitä n. 10 tyyppiä, jotka biisin sitten joskus kuuntelevat.Update 20.10.: Ei sitten loksahtanutkaan vokalistikuvio kohdalleen, eli ei tullut huonoin biisi-osallistumista meikäläiseltä. Biisi on suht. valmiiksi sähelletty mutta ei läheskään tuotettu. Karaoke-version pistin kuitenkin mikseriin.

Kirjoitettu Monday 06.10.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: