Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Joululaulun säveltelyä

Eli pientä summausta erään joululaulun synnystä, jos joku nyt sattuu lukemaan.

30.10.
Sanoitus syntyi n. kolmen kahvitauon aikana duunissa. Viimeisen säkeistön suhteen en ole ihan 100% varma, pitäisikö se suosiolla unohtaa. Toisaalta jos itse laulan tämän se kyllä sopii kokonaisuuteen kuin plugi jakkiin. (Siis ei siihen karvaiseen aasialaiseen nautaeläimeen)

31.10.
Säveltäminen tulee kyllä olemaan aika haasteellista varsinkin kun tästä saisi mielellään tulla tarttuvankepeä jouluduuribiisi, toistaiseksi kertsiyritelmiin on hiipinyt melodiat biiseistä Hän tanssi kanssa enkeleiden ja God Gave Rock'n'Roll to You.. ja säkeistöissä jyllää vielä kaiken lisäksi Baarikärpänen. No, eiköhän se siitä, "studioaikaa" on näköpiirissä n. kuukauden kuluttua, eli jos siihen mennessä saisi jotain aikaankin.

3.11.
Näyttää siltä että ensin kannattaa väsätä soinnutus, ja sitten jonkinlainen melodia ehkä ilmestyy? Kertsiin voisi sopia sointukulku vi-I-V-IV, en vielä tiedä onko tämä enemmän Maidenin Strange World vai Hanoin Million Miles Away, niistähän ainakin tuo sama kuvio löytyy. Pitäisikö ehkä kuitenkin yrittää jotain muuta? Ja lisäksi täytyisi vielä "säveltää" säkeistöihinkin jotain.

4.11.
Mitä jos sittenkin pistän tuon eilisen kliseen säkeistön taustalle ja kertsin soinnut Alphavillen Forever Youngista.. prkl tätä luomisen turskaa!

15.11.
Ehkä sittenkin klassikkolaina säkeistöön? Eli Pachelbelin Canonin kulku (I V vi iii IV I IV V) voisi olla aika varma nakki.. sehän on siis tuttu vaikka mistä.

23.11.
Jaha, SaastanenHippi on näköjään pistänyt pystyyn joululaulukisan, elli kai tämä on sitten pakko väsätä kuultavaksi asti. Matti Nykäsen ja Sepi Kumpulaisen jalanjäljillä mennään varmaankin..

28.11.
Tulipa sitten nysväiltyä koko ilta Kristalin kanssa, uusi tuttavuus meikäläiselle mutta ihan jees. Vielä kun se osaisi MIDIäkin.. huomaa kyllä soittotaidon olemattomuuden kun yrittää pysyä edes lähellä oikeaa tahtia. Mutta miten saan lauluosuuden sisään, pitäisi varmaan varastaa mikki jostain?

30.11.
Mikkinä toimi yllättävän hyvin ikivanhojen kuulokkeiden puolikas. Tai siis ainakin tarpeeksi hyvin että huomasin että sitä ei tiedäkään kuinka kaukana nuotista menee ennen kuin kuulee omaa lauluaan nauhoitettuna. Olen siis laulutaidottomampi kuin olisin arvannutkaan.

5.12.
Näillä eväillä ei kyllä synny julkaisukelpoista kamaa. Suurin este oma laulu-ja soittotaito. Ja minulla on kuitenkin rima yleisesti ottaen aika matalalla. Jos olisi ihan helkkaristi aikaa voisi ehkä nysvätä jotain kasaan - säätää jokaisen tavun sävelkorkeus kohdalleen tai ostaa Autotune tjsp, mutta nyt on tärkeämpiäkin projekteja työn alla.

Kirjoitettu Thursday 23.11.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: