Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Ratkaisuja on kelmiin...

# Hamppu on nopeakasvuinen ja runsassatoinen C4-kasvi. C4-kasvina se sitoo ja yhteyttää hiilidioksidia kaksin- tai kolminkertaisen määrän mihin tahansa muihin kasveihin (myös puihin) verrattuna. Vaatimattomissakin oloissa viihtyvä hamppu ei vaadi keinokastelua, keinolannoitteita tai torjunta-aineita. Päinvastoin, hamppu suojaa itseään ja ympäröiviä kasveja rikkaruohoilta ja hyönteisiltä. Tämä säästää huomattavia määriä luonnonvaroja.

# Hamppu on pitkäjuurinen kasvi, joka tuo ravinteita maan pintakerroksiin, huokoittaa ja ilmavoittaa maata auttaen pieneliötoimintaa vahvistumaan ja estäen maaperän köyhtymistä. Se kykenee puhdistamaan maan haitallisista raskasmetalleista.

# Kuituhamppupelto tuottaa hehtaarilta neljä kertaa enemmän kuitua kuin metsä. Uusi sato valmistuu vuosittain, verrattuna kuitupuuhun, jolla uusiutuminen kestää 25 - 45 vuotta.

# Hampussa ei ole myrkyllisiä ainesosia kuten rypsissä eli siemeniä voidaan hyödyntää sellaisenaan raakana. Se on alkutuote, joka ei vaadi käsittelyä tai pastörointia.

# Hamppu on multihyödyllinen kasvi. Sitä voidaan käyttää mm. ruoan, paperin, kosmetiikan, kankaiden, kenkien, taloustarvikkeiden ja rakennusmateriaalien valmistukseen sekä energian tuotantoon.

# Hamppu on yksi maailman nopeimmin kasvavista energiakasveista ja se kykenee tuottamaan lämpimissä maissa useita satoja vuodessa. Metsien kaatuessa paperiksi olisi niiden tilalle saatava vastaavanlainen hiilidioksidinielunjärjestelmä ilmastonmuutosta hidastamaan.

# Vahvat ja pitkät juuret sitovat maaperää ehkäisten eroosiota, maavyöryjä ja tulvia. Hamppu ottaa ravinteita syvältä ja tuo niitä pintakerroksiin ehkäisten pintamaan köyhtymistä. Hamppua voidaan myös käyttää typensitojakasvina vähentämässä vesistöihin kulkeutuvaa ravinnekuormitusta, jotta levien kehitys ja pohjavesien saastuminen saataisiin kuriin.

Kirjoitettu Thursday 17.03.2011

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: