Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Pieni sananen "viinikulttuurista&qu

joopajoo, taas alkoi keskustelupalstoilal tämä iänikuinen kun alkoholiveroa nostetaan 10%. Ihmeellisesti, fiksuilta ihmisiltäkin tulee kommenttia, joka viittaa täydelliseen tietämättömyyteen sekä alkoholsita päihteenä, että alkoholinkäytöstä ja lakoholismista sekä yhteiskunnallisena ilmiönä että sairautena.
Ettäkö alkoholistin tai alkoholin suurkuluttajan aivoissa on joku parametri, että kun se pullo maksaa 11e niin sitä ostetaan heti harvemmin kuin jos se maksaa 10e. Tai 9e. Paskanvitut. Tarjotkaa apua niille, jotka sitä haluavat ja tarvivat. Se on rakentavaa päihdepolitiikkaa. Ei jatkuva kikkailu ja virkamiesten ja poliitikkojen ajantuhlaus siinä että korotetaanko 10%, 15%, lasketaanko vai mitä.

Mutta tosiaan, siitä viinikulttuurista. Nyt on näitä jotka selittävät miten hienoa ja ihan normaalia ja muutenkin ihanaa ihailtavaa se on, kun he hyvän illallisensa kanssa nauttivat ruoan kanssa sopivaa viiniä lasillisen, pari, jos ruokapöydässä viihtyy, voi vielä kolmas, neljäskin olla sopivaa. Mutta sitten stop. Humaltua ei saa.

Joojoo, minä olen 21 vuotias pohjoissuomalainen mieshenkilö. Teempäs itselleni useinkin herkullisia aterioita. Ai kuinka tarkkaan valitsenkin sopivan viinin ruoille, joskus siinä hesaria selaillessa pitää ottaa vielä vähän siihen lasiin. Tekemäni herkullisen jälkiruokarahkan kanssa toki vaadin asiaankuuluvaaa makeahkoa jälkiruokaviiniä, mikä kruunaa iltani. näin käyn tyytyväisenä levolle.

Ok, olen pohjoissuomalainen 21 vuotias mieshenkilö. Söin tuossa pakastepizzan ja nautin keskiolutta juomaksi. Siinä sitä odotellessa kyllä meni jo yksi tölkki. Sitten siinä katselin warettamiani elokuvia vähän aikaa ja meni vielä kolme, neljäkin. Olipa kiva koti-ilta, näin käyn tyytyväisenä levolle!

Jostain syystä tuo viimeinen on jotenkin "väärempää" ja "rumaa" vaikka siinä ei terveydellisesti ole mitään eroa ensimmäiseen. Alkoholia menee useampi annos. Ruokaa, noh, pakastepizza - tuskimpa kaloreiltaan sun muiltaan on juuri tuota rahkaherkulal kruunattua illallista epäterveellisempää.
mutta ai onhan se viini kulttuuria! Keskiolut ei ole?

Missä vitussa teidän pää on. Hakekaa se takas sieltä heti.

Kirjoitettu Thursday 20.11.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: