Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Flow 2010

Kirjoitan seuraavan festariarvion lyhyesti.

Keskiviikko:



Flow saapui taas Helsingin Kalasatamaan. Tällä kertaa esiintyjinä oli lisää kiinnostavia huippuartisteja, joita halusi lähteä katsomaan kieli pitkänä. Avajaisiltana eli keskiviikkona päälavalle saapui LCD Soundsystem ja pääbändinä toimi The Chemical Brothers, jota päästiin toljottamaan erittäin lähellä lavaa. The Chemical Brothersin keikalla kuuli sekä uusia että myös vanhoja biisejä. Uudet biisit toimivat yllättävän hyvin, ja soittivatpa he myös vanhojakin hittikipaleita, kuten "Believe", "Hey Boy Hey Girl" "Star Guitar" ja "Chemical Beats". Kaikin puolin kovalaatuista paskaa saatiin kuulla sinä iltana, eikä LCD Soundnsystemkään kuulostanut hullummalta.

Perjantai:



Perjantaina Flow alkoi oikein kunnolla. Tarjolla oli monia huippunimikkeitä, kuten Air, Four Tet ja Ulver, josta viimeisintä ei valitettavasti päässyt näkemään liiallisen ihmismassajonon takia. Tuntui siltä, että Flowhun oli ilmestynyt paljon enemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Lisäksi kaikki kiinnostavat artistit sattuivat soittamaan aivan liian tiheässä aikajärjestyksessä. Oikeastaan minkään bändin live-esiintymistä Four Tetia lukuun ottamatta ei päässyt näkemään alusta loppuun. Olisin todella halunnut nähdä Airin keikan kokonaan, mutta kesken keikan pitikin mennä ennakkoon jonottamaan toisen bändin luo päästääkseen edes jonkinlaisille siedettäville paikoille. Siinä lyhyessä ajassa Air soittikin muutaman loistavan kappaleen, kuten "Cherry Blossom Girl" ja "Remember". Järjestäjille iso miinus näistä virheistä. Kuspot.

Kello 23 päälavalle käppäili Outkastista tuttu Big Boi, joka tuttuun tapaan aukoi lyyrisen suunsa ja pisti ranttaliksi hip-hop-biitin tahdissa. Stereotyyppisen narsistiselta lavakarismalta ei voinut millään välttyä. Päinvastoin, päälavan jättimonitoreista tunki ulos Outkastin mauttomia musavideoita ja perinteistä, jenkkimäistä räpmauttomuutta. MTV-kamaa pahimmillaan, mutta soittivatpahan "Ms. Jackson"-hitin.

Lauantai:



Huonolta tuurilta ei vältytty tälläkään kertaa. Päivän aikana ihmismassaa ilmestyi lisää ja bändien soittoajat heittivät tuttuun tapan häränpyllyä. Lisäksi Helsingin lähiliikenne oli sen verran sprölölöö, ettei paikan päällä voinut olla aivan iltamyöhään asti. Siinäpähän sitten päätettiin skipata illan pääesiintyjä M.I.A., vaikkei hänen musansa olekaan mistään parhaimmasta päästä. Saatiinpahan nähdä kotimaista musavalikoimaa, kuten Husky Rescue, Jaakko & Jay ja Uusi Fantasia. Uusi Fantasian visuaalisuus oli melkoista nostalgiaa, nimittäin monitoreista tuli satunnaisia pätkiä mm. Power Rangereista, Metropolisista ja Fantastic Planetista. Psykedeelistä. Se on oikein.

Ennenkuin päätimme lähteä alueelta, katsastimme viimeisenä syyrialaisen Omar Souleymanin lavaperformanssia. Hyvin perinteistä lähi-itämaista kansanmusiikkia, mutta erittäin laadukasta sellaista. Muistutti pelottavan paljon Pensseli-Setää. "Kuivashieniä jee".

Mikäli Flow järjestää tulevat festarinsa samalla lailla kuin tänä vuonna, saattaa tilanpuute ja aikataulut mennä pahasti pieleen. Toivon todella, että kyseiset tärkeät seikat otettaisiin uudestaan mietintämyssyn alle hautumaan. Niinjoo, ja lisäksi minkäänlaisia aikatauluja ei näyttänyt olevan tarjolla, paitsi tietyillä tiskeillä josta sai ostaa juotavaa. Saisivat ottaa esim. Ilosaarirockin infolehdistä mallia, jossa aikataulu on pistetty lehtiön keskiaukeamalle.

Flow'n aikana näkyi myös julkkiksia. Minä näin Thomas Puhan, joka oli muinoin MoonTV:llä ja nykyisin Pelaaja-lehden toimituksessa.

TSEKATUT BÄNDIT:



Air (FRA)
Big Boi (USA)
Four Tet (UK)
Husky Rescue (FIN)
Jaakko & Jay (FIN)
K-X-P (FIN)
LCD Soundsystem (USA)
Omar Souleyman (SYR)
Owen Pallett (CAN)
Robyn (SWE)
Surfer Blood (USA)
Taco Bells (FIN)
The Chemical Brothers (UK)
Timo Lassy Orchestra w/ José James (FIN/USA)
Uusi Fantasia (FIN)

Kirjoitettu Monday 23.08.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: