Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kaikuja studion uumenista, osa 6

Pahoittelut pienimuotoisesta viivästyksestä yhtyeemme studiopäiväkirjojen julkaisemisen kanssa. Pitkä odotus kuitenkin palkitaan, joten olkaapa hyvät:

Maanantaina 22. pv helmikuuta, lähestyimme jälleen varovaisin askelin Tarkus recordsin tiloja, tavoitteenamme saada irti vokalisti Mika "Merihirviö" Perttulasta ulos kaikki tarvittava möykkä & meteli, jota EP:mme kaipasi. Tässä onnistuimme mielestäni mainiosti ja erääksi päivän sloganeista muodostuikin "Mika laulaa mitä vaan, hahhahhahhahhaa!"

Unohtamatta studiotyöskentelyn perimmäistä tarkoitusta, eli nojatuoleissa huonoille jutuille räkättämistä,
saimme siis kuitenkin nauhalle jälleen melkoisen häiritsevää ja vangitsevaa materiaalia. Mikan keuhkoista
tupakkayskän siivitteleminä pulppuavat rääkäisyt, murinat sekä huudot tulevat varmasti vainoamaan monen pikkupojan yörauhaa. Saimme talteen jälleen myös kitaristin sekä basistin mekkalayrityksiä, luonnollisesti niin, että kitaristi mesosi korkealta ja basisti möyrysi matalalta. Kappaleen "Mies haastoi Jumalan" -lopussa kuultava köörihuuto onkin ehkä EP:mme messevintä antia örvellystä kaipaavalle korvalle. Tuossa korvakäytävät tuhoavassa kohdassa huudetaan niin ylä-, keski-, kuin matalataajuksiltakin. Suurimmaksi saavutukseksi nousi kuitenkin Mark "Rockstar" POISON:ille osoitettu tribuutti, jossa pääsi jälleen loistamaan basistimme, tuo imitaattoreiden kuningas, Juho "Juissi" Ahlgren. Saimme myös nostettua hattua tuolle internetaikakauden huumorinlähteen kovimmalle nimelle, uskonnolle nimeltä Sinätuubapaska. Näistä saavat nokkelimmat & tarkkaavaisimmat EP:mme kuulijat tietää myöhemmin lisää. Voin vain sanoa, että etsivä löytää ja että vaivannäkönne saa todellakin vastinetta, jos onnistutte löytämään juuri Sinua varten väsäämämme tekeleen. Onnea matkaan!

Painotan vielä, että Mikan tarkoituksena oli lähtökohtaisesti taltioida kappaleidemme päälle normaalia "melodista huutoa" ja ehkä täydentää joitain kohtia riipivällä, korvia kiusaavalla kirkumisella. Lopputulos olikin se, että tuota korkeaa huutoa onkin nyt ainakin puolet enemmän kuin oli tarkoitus ja normaalia möykkäämistä myös vähintään puolet aiottua vähemmän. Loput kohdat tuo nykyään ilmeisesti useampaankiin erilaiseen ääntelyyn kykevevä vokalistimme täytti liioitellun epärytmiin menevillä kiljunnoilla, matalalla & epäselvällä murinalla sekä mahdollisimman huvittavilla puheäännähdyksillä, joihin myös (jälleen kerran) kitaristi ja basisisti pääsivät osallistumaan. Odottakaahan vaan, kun kuulette. Saattaa mennä nimittäin monellakin metallimiehellä housut kostean puolelle! Näen jo uutisotsikotkin: "Ei näin saa tehdä!"

Kaikenlaisia kokeellisia vokaalisuorituksia on siis luvassa teidän kuuloaistienne nautittavaksi. Tästä ei kyllä
hevimeteli parane vähään aikaan, voi jumpe! En kuitenkaan uskalla sanoa EP:mme olevan täysin muista
musiikkityyleistä eroavaa soitantaa & laulantaa, mutta toisaalta uskon, että jokainen joka yrittää vastaavia artisteja/yhtyeitä etsiä, saa hakea oman aikansa ennen kuin sellaisen löytää.

Tässä oli kaikki tältä erää, nyt on jäljellä enää ne paljon puhutut syntikat & pianot by Jarkko "Ihmemies" Lahti, sekä muutamat taustaärjynnät &-laulut by kaiken maailman vierailevat tähdet. Sitten vuorossa on miksaus & masterointi ja ON TÖ ROUD vaan, kato!

jjon

ps. Mikan hieno idea kuvata lähietäisyydeltä omaa naamaansa kesken karjuntasuorituksen, on yksinkertaisesti näkemisen arvoinen! Siitä lisää myöhemmin.

Kirjoitettu Thursday 25.02.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: